Keresés

Részletes keresés

leena87 Creative Commons License 2009.06.24 0 0 1344
szia!!most voltam másjusabn zöldúton angolból...volt egy könyvem angol-magyar üzleti kommunikáció...ezt nem a tanfolyamon mondták magamtól vettem....de a zöld utas könyvben is vannak dologk
de ltalában nem kérdeznek konkrtét témát.. nekem a szakmai háteremről kellett beszélnem. azelőtt meg a környezetszennyezésről.....nem gáz meg ha olyan a vizsgáztató segit ha tud...
Előzmény: ciampioni (1343)
ciampioni Creative Commons License 2009.06.24 0 0 1343
Sziasztok! Volt valaki mostanában angolból zöld úton? Ha igen, miből készültetek a szóbelire? Esetleg tudnátok küldeni hozzá valamit? Előre is köszönöm!
leena87 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 1342
Szia!!

Nem mindenkinek egyszerre kerül fel az eredmény.. hanem folyamatosan töltik fel???
a honlapon az azonosítóddal és a szem ig számoddal meg lehet nézni...

sikerült???:)remélem igen
Előzmény: BabyOrsy21 (1341)
BabyOrsy21 Creative Commons License 2009.06.19 0 0 1341
Szia!
Neked hol sikerült megtudnod a májusi vizsga eredményét? Mivel a honlapon még nincs fennt. Köszi a segítséget előre is.
leena87 Creative Commons License 2009.06.18 0 0 1340
sziasztok!!
ujra itt vok
bocsi Aval hogy eltűntek de belevetettem magam a tanulás művésztébe mert sajna tavaly nem sikerült a nyelvvizsgám de mostani májusi igen!!!igy mostmár büszkén modhatom hogy van nyelvvizsgám Zöld Utas...pusza
leena87 Creative Commons License 2009.06.18 0 0 1339
Szia Aval!!tudom régen beszéltünk sajna nem tudtam jelszómat ide. megs emmit se nem tudtam belépni sajnos a decemberi nyelvvizsgám nem sikerült... most voltam másjusban és épp ma tudtam meg az eredmény a vizsga sikerességéről...annyira örülök....pusza
Előzmény: Aval (1097)
cheekylady Creative Commons License 2009.06.18 0 0 1338

Szia!

 

AZ ECL a Ti fogalmaitok szerint azért a könnyű, mert nincs nyelvtani teszt  része, allias a 2 levél alapján állapítják meg a nyelvtani pontszámaitokat.  "Cserébe"- a szövegértés Ąhúzósabb", mint a többi nyelvvizsgán, mert tágabb szókincs kell hozzá.

 

Koncentráljatok arra, hogy nem kell mindent megérteni, csak a lényeget kiszűrni!

Előzmény: szunyog188 (1336)
timcsibaby005 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 1337

Szia !

 

Ugyvolt hogy énis ECL nyelvizsgára egyek, de időközben nehezeltem és váltottam, és ugygondoltam hogy a BME könnyebb! Ugyhogy most arra készülök! Vki tudna arról vmilyen véleményt mondani, meg esetlek gidolgozott angol szóbeli kidolgozott tételeket!

 

Előzmény: szunyog188 (1336)
szunyog188 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 1336
Sziasztok. Szombaton megyek ECL középfokú angolból nyelvizsgázni. Már vagy két hete folyamatosan napi 5-6 órákat tanulok, és még igyis bizonytalannak érzem magam. Sokan mondják, hogy az ECL az egyik legnehezebb vizsgarendszerű. Csinálgattam próbafeladatokat, de olyan bonyolult fogalmazása van hogy aztse tudtam eszik-e vagy isszák. Szavakat tanultam rengeteget egy tematikus szótárból.

Van itt olyan aki már korábban vizsgázott az ECL-nél? Mi a véleménye róla? Hogy ment?
Akinek van tapasztalata rólla akkor örülnék ha megosztanátok velem, mert már tiszta ideg vagyok.:((((((
Lizy05 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 1335
Köszi a választ, remélem, igazad lesz.
Általában nehéz rávenni magam , hogy elkezdjek angolozni(főleg szótárazni), utána már ok minden...
cheekylady Creative Commons License 2009.06.12 0 0 1334

Persze, simán.

Az Origonak például nagyon könnyű a szóbelije, legfeljebb a végén majd összevonatod a kettőt!

Előzmény: Lizy05 (1333)
Lizy05 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 1333
Sziasztok!
A nálam tapasztaltabbakat szeretném megkérdezni, hogy ha most kb. olyan 80%-ra megcsinálom a B1 szintű feladatsorokat, akkor az lehetséges -e valahogyan , hogy olyan 3-4 hónap múlva meglegyen egy középfokúm?
Utolsó évem lesz középsuliban, jó lenne ha meglenne a nyelvvizsga, de azt nem hiszem , hogy évközben sok türelmem lenne angolozni.. Ezért gondoltam úgy, hogy rászánok valamennyit a nyárból, hogy angolozzak, és akkor talán sikerülhet...
Rickboy Creative Commons License 2009.06.11 0 0 1332
Sziasztok!
Nos, az én hozzászólásomat inkább a TELCes nyelvvizsgázóknak ajánlanám, de persze ez nem jelenti azt, hogy mások számára nem jöhet jól, ill. nem tanulhatnak belőle.
Miután meglett az angol középfokú ,,C" típusú nyelvvizsgám, elhatároztam, hogy felfejlesztem a német tudásomat, és leteszek egy német középfokot is. Némettanárom a TELC nyelvvizsgát ajánlotta, mondván, hogy ő is ott vizsgáztat, és egészen könnyű nyelvvizsga, mivel szinte semmit sem kell írni a levélen kívül, csak X-elni kell. Meg is fogadtam a tanácsát, elmentem egy TELC nyelvvizsgára. Úgy éreztem a vizsga után, hogy sikerült, már a szüleimnek is mondtam, hogy biztos a siker. Azonban, amikor megnéztem a neten az eredményeket, nagyon ledöbbentem. A szóbeli része sikerült, majdnem 100%os lett, de az írásbeli részéhez 2 pont kellett volna a sikerességhez. Hát úgy gondoltam, hogy felmegyek BP-re, és megtekintem a nyelvvizsgát. Megnéztem a levelemet, és olyanokért levontak pontok, amik szinte típus- és ismétlődő hibák. De nem is ezen van a hangsúly, találtam magamnak benne olyan részt, amit nem vettek figyelembe, úgy gondoltam (és a tanárom is úgy gondolta), hogy teljesítettem a feladatkitűzést. Elküldtem a fellebezésemet. Nos, a fellebezésre nem érkezett válasz 1 hónap után sem, felhívtam hát őket. Azt mondta az asszisztens, hogy utána fog nézni, miért nem kaptam rá választ...hát mi lett a vége? Elkeverték a fellebezésem. Elküldtem még1X. Ezután jött a válasz, hogy az én levelem megfelel az Európai egységes referenciakeretnek. Azt viszont tudni kell, hogy a telceseknél a megfelelő és elfogadható referenciakeret a hibátlan, típus- és ismétlődő hibáktól mentes levelet jelenti, de ha valaki ilyen levelet akarna írni, akkor arra szerintem nem is elég az a mennyiségű sor, amit odabiggyesztenek. A levélnek van még 1 hibája, vagy 5, vagy 3, vagy 1 pontot ad az egyes részekre és ezt triplázza (tehát, ha te 3X5 pontot értél el, azaz 15 pontot, ezt megtriplázva 45 pontot kapsz), esélyed sincs arra, hogy esetleg tartalomra 4 pontot kapj, mert vagy 5öt adnak a tökéletes tartalomért, vagy 3at a közepesért, vagy 1-et a nem egészen pontos tartalomért. Osztálytársaim is erre a nyelvvizsgára mentek, de egyiknek sem sikerül az írásbeli. Pedig németes osztály vagyunk, heti 8 órában tanuljuk a németet és nem hiszem el, hogy egy ember sem ,,tud" középfokon németül. Akikkel beszéltem eddig, azoknak sem sikerült, ebből aztán le lehet vonni a konklúziót, megéri e kifizetni 29 ezer forintot a telcre? Igaz, hogy nemzetközi bizonyítványt ad, de külföldön szerintem nem azt nézik, hogy van e nyelvvizsgád, hanem, hogy beszéled e a nyelvet és képes vagy e megértetni magad.
Ebből kifolyólag elmentem egy origo nyelvvizsgára, igaz mindenki szidja az origot, hogy milyen rosszul pontoznak, meg nem korrektek. Tudjátok, az origon lehet szótárt használni, ez egy nagy előny. Igaz, csak államilag elismert nyelvvizsgát ad, de ez bőven elég a diploma megszerzéséhez. Ami ebben a nyelvvizsgában húzós, az az első részben a nyelvtani teszt, nem is azzal van a baj, hogy nehéz, hanem azzal, hogy csak fél órád van rá. Szerintem ez a nyelvvizsga egészen elfogadható, és megcsinálható, főleg, hogy van szótárad :), hidd el sokra megy vele az ember. Azóta 3 osztálytársam is origora ment, mindegyiknek sikerült :) Én még nem tudom az eredményt, de remélem nekem is hasonlómódon sikerül, mint az előttem vizsgázó osztálytársaimnak.
Gondoltam hasznos lehet, ha leírom a tapasztalataimat, persze senkit sem akarok eltántorítani attól a nyelvvizsgatípustól, amit kiszemelt magának. Ezek az én személyes tapasztalataim, de lehet, hogy veled is előfordul, ezért jól gondold meg mielőtt döntesz! :)
timcsibaby005 Creative Commons License 2009.06.10 0 0 1331

Sziasztok!

 

Valaki tudna nekem küldeni kidolgozott angol középfokú szóbeli BME nyelvizsgára való tételt! Mert ha igen megköszönném! címem: timcsibaby@citromail.hu

Előzmény: SZÖCSKE (1330)
SZÖCSKE Creative Commons License 2009.06.05 0 0 1330
hehh.. ezért nem mentem én a Kodolányin vizsgára, én is oda jártam. Inkább a KIT-es kiegészítő szakmaira mentem, ott elsőre átmentem a középfokú C-n. Mondjuk nem németből, hanem angolból, de ugyanaz a lényeg. Ott rendesek írásbelinél is - szerintem.

Jó,nyilván, ha vki hót sötét, nem segíthet semmi és senki.. Sajnos az előkészítőre például azért járt olyan csaj is, akinek apucija-anyucija vmi nemzeti parkban dolgozott és ismert vkit a suliból "neked biztos majd sikerül neki a vizsga alapon beíratta", szerencsétlen egyetlen épkézláb mondatot nem tudott összerakni. ezek után kíváncsi lettem volna rá, de tényleg, hogy átment-e. Remélem nem.

De amúgy segítőkészek a KIT-nél.
Előzmény: tompalota (1327)
agyaggalamb6666 Creative Commons License 2009.06.04 0 0 1329
Sziasztok!
Nem tud valaki véletlenül olyan oldalt, vagy valamilyen forrást, ahol német szövegértést lehet gyakorolni? (a labor részre gondolok). Olyan hanganyagokat keresek mint ami pl. az ITK oldalán is fent van mintának.
Bradyx Creative Commons License 2009.06.04 0 0 1328
Sziasztok!
Lehet, hogy már itt kérdeztem, de DE-GYTK diplomához milyen / hány nyelvvizsga szükséges? Azért fontos, mert már megvan egy angol középfokú, és nem tudom, hogy csináljam meg mellette a német középfokút, avagy próbálkozzak az angol felsőfokúval?
tompalota Creative Commons License 2009.06.03 0 0 1327
Én kodolányis gazdálkodó nyelvvizsgán voltam, és érdekes mód másodszorra is 2 pont hiányzik ahhoz, hogy meglegyen... Ráadásul írásbelin ennél rosszabb indulatú javítást, mint itt, még nem láttam! Tanárral készültem, sajnos nem először voltam, szóval tisztában vagyok az értékelési szempontokkal... Képesek voltak négy oldalnyi szakmai német szöveget 0 pt-ra értékelni... Több, mint felháborító! (Amúgy sem engem minősít, hogy pl. 92 %-os olvasási készség után 0 %-os íráskészséget mérnek...)
Ennek fényében nem ajánlom senkinek, bár szóbelin kedvesek és készségesek általában, de szerintem érdemesebb inkább más helyen próbálkozni...
Előzmény: Sanyiiika (1189)
BabyOrsy21 Creative Commons License 2009.06.01 0 0 1326

Sziasztok!

Hogy érzitek,milyen volt a 30-i vizsga? Kinek hogy sikerült?

BabyOrsy21 Creative Commons License 2009.05.29 0 0 1324
Szia!

Köszönöm szépen a segítséged!!!
A vizsga 9-kor kezdődik és legkésőbb fél 9-re kell ott lenni! Én is a Városligetbe megyek! Vidd magaddal a befizetést igazoló bizonylatot!
Egyébként te csak írásbelizni fogsz már? Még annyi kérdésem lenne,ha nem gond,hogy a levélben ugye ilyesmi témák lesznek,hogy reklamáció egy rossz utazá miatt,vagy pályázati levél...
Sok sikert holnapra!
Előzmény: Törölt nick (1323)
BabyOrsy21 Creative Commons License 2009.05.29 0 0 1322
Sziasztok!
Holnap megyek német középfokra! A szóbeliről akinek van már tapasztalata,tudna nekem valaki írni valamit? Például,hogy milyen témák közül lehet választani a prezentálásnál,illetve az utolsó feladatnál,amikor meg kell szervezni valamit a partnerünkkel,akkor ott mi volt az adott téma?
Előre is köszi a segítséget!!!
_kepler_ Creative Commons License 2009.05.28 0 0 1321
Sziasztok!

Holnap megyek Zöld úton középfokon laborozni. Van valakinek erről valamilyen tapasztalata? Ki milyen nyelvből volt ott?

köszi!
Fontanesia Creative Commons License 2009.05.28 0 0 1320
Szia Robi!
Szerintem gyakorolj sokat. Csináljál típusfeladatokat, meg egy pár levél sem ártana. Minél több típuspéldát csinálsz, annál több szövegkörnyezethez lesz már valami halvány fogalmad az egészhez. Meg nem árt tudni például a kötelező témákhoz való kifejezéseket, szavakat. Bár nem tudom, hogy egész pontosan ez a TELC-nél hogy van, de a gyakorlás, az ismétlés a tudás atyja. :-)
Sok sikert!
Előzmény: Robi-HD (1316)
Fontanesia Creative Commons License 2009.05.28 0 0 1319
Szerintem aki nyelvvizsgázni megy, annak biztos, hogy megvan az a kellő nyelvtudása, ami kell. Máskülönben biztos nem vágna bele egy nyelvvizsgába. Viszont manapság a nyelvvizsgák értékelésénél inkább a pénzre mennek, hogy meghúzzák a kedves vizsgázót, azért hogy majd a következő alkalommal is jelentkezzen, ami ugyebár nem kevés pénz.
Az orvos példád valóban, hogy is mondjam, "érdekes". A nyelvhasználatnál viszont az van, hogy ha évek óta nem használja az adott nyelvet, esetünkben a németet, akkor az elfelejtődik. Hiába van nyelvvizsgája. Az adott idegen nyelv szerintem csak úgy maradhat meg, ha rendszeresen használják is.
Előzmény: Törölt nick (1318)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.28 0 0 1318

szerintem, akinek nem tudja lerakni a felsőfokút, nemhogy a középfokút, az ne kapjon diplomát se.

Ma a doki áthívta az ismerősét, mert egy német jött hozzá. Szánalmas, hogy ilyen emberek orvosok.

Ma a diploma nem más, mint tömegcikk.

Én a tudás értékét, és annak használhatóságát 3 pillére alapoztatnám.

1. Magával született képesség

2. Ezen képességek fejlesztése.

3. és ez az utolsó: a papír.

BabyOrsy21 Creative Commons License 2009.05.27 0 0 1317

Szia Robi!

Én is most 30-án megyek nyelvvizsgázni,és ha nem gond akkor lenne egy -két kérdésem,mivel te már voltál szóbelin. Ugye van az első része amikor adott témák közül kell választani és azt prezentálni. A kérdésem az,hogy milyen témákat adtak meg,és ugye nem a vizsgáztatók választották ki hogy melyiket mondjuk?

Illetve ha tudsz még bővebb információt a szóbeliről írni,azt megköszönöm!

Sok sikert a vizsgához!

Orsi

Előzmény: Robi-HD (1316)
Robi-HD Creative Commons License 2009.05.27 0 0 1316
Sziasztok .
Én ápr.18.-án voltam német TELC B2-es nyelvvizsgán. A szóbelim meglett , az írásbelim hasonlóképpen az előttem lévőkhöz: Nem sikerült. Most május. 30.-án megyek ismét de már csak írásbelire. Én már nem értem miért húzzák le ennyire ezeket az írásbeliket.Vkinek vmi jó tipp TELC közép fokú német írásbelihez??? A legjobb az lenne,ha vki megdobna a válaszokkal,h hol mit X-eljek, na és persze mondana előre egy levél témát. :) Álmodni azért szabad még ugye...?? :DNos tehát, várnék hasznos hozzászólásokat, ugyanis nekem is diploma + munka múlik ezen a szerencsétlen írásbeli vizsgán. :(
köszönöm előre is.
üdv
Robi
martifarkas Creative Commons License 2009.05.26 0 0 1315
Jaj, nagyon kísérteties a dolog!
Nekem - ugyan ECL B1-ről van szó- a levelet pontozták le mocskosul, és 1 pont kellene a megfeleléshez.
"Sajnos nem talált a kolléga!"- ez volt a válasz! Most mehetnék 250 km-re megnézni a dolgozatomat...
Menjek? Érdemes? ..még 10000-et beleölni??? Úgyis megmagyarázzák, hogy miért nem!
Fontanesia! Nagyon várom, hogy Neked mit mondanak!
Ez az 1-2 pont annyira rossz, nem? Akkor vágjon meg 6 ponttal!!!!
A betekintésen már nincs jogom reklamálni, igaz? Vagy van még, ha viszek saját "szakértőt" is?
Help!!!!
Olyan június 6-ig még lenne időm tenni valamit ezért az 1 pontért!
10-én mehetnék államvizsgázni, így nem mehetek!
Előzmény: Fontanesia (1314)
Fontanesia Creative Commons License 2009.05.25 0 0 1314
Igen, küldtem már felülvizsgálati kérelmet, úgyhogy jelenleg csak reménykedek :-) Köszi a választ!
Előzmény: agyaggalamb6666 (1313)
agyaggalamb6666 Creative Commons License 2009.05.21 0 0 1313
Egy pontot mindenképpen megadnak. Annál több esetén felülvizsgálati kérelmet kell beadni, és ha szerencséd van akkor találnak rajta legalább 1 pontot aztán azt az 1-et meg megadják.A másik lehetőség, hogy van ismerősöd aki közel van a tűzhöz, és megoldja a gondod. Másról nem tudok.
Előzmény: Fontanesia (1312)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!