Keresés

Részletes keresés

Augies Creative Commons License 2011.01.05 0 0 12849

Ismeri valaki a Zylexin nevű injekciót? Van információtok arról, hogy mire hatásos, illetve hozzáférhető-e Magyarországon?

lavanda Creative Commons License 2011.01.01 0 0 12848

Valamennyiőtöknek Boldog Új Esztendőt kívánok,

a családom négylábú tagjai nevében is!

 

Hibiszkusz Creative Commons License 2010.12.07 0 0 12847

de aranyos vagy:))) -  szinte veled egyidőben jeleztem, hogy szűnőben a dolog, már csk húslét fröcskölünk :))) és ezzel mosakszunk... eláll most már a vérzés.

Köszönöm hogy segítni szerettél volna  :))))

Előzmény: mpara (12846)
mpara Creative Commons License 2010.12.07 0 0 12846

Sziasztok!

 

Macska hátsófog-húzása után mit lehet tenni a vérzés csillapítására? Tamponálás elképzelhetetlen?

 

Barátnő fogszövet-elhalásos betegségben szenvedő cicájánál húztak három rágófogat. Órák óta (?) folyik a véres nyál, rázza a fejét és beterít vele mindent.

kingA Creative Commons License 2010.11.26 0 0 12845

...a Strachinak...

Előzmény: kingA (12844)
kingA Creative Commons License 2010.11.26 0 0 12844

Szia!

 

Esetleg próbáld meg befújni teafaolaj-sprayvel. Fertőzés ellen is véd, gyorsítha a sebgyógyulást és elég vacak íze van, nem szívesen nyalják. Elég jó cucc. Mondom ezt annak ellenére hogy június óta sebes a jobb hátsó lábán az egyik lábujja amit kentem és fújtam már mindennel de folyton kinyalja...

Előzmény: kuglimanó (12841)
kuglimanó Creative Commons License 2010.11.26 0 0 12843

Köszönöm szépen, bíztató, amit olvasni lehet erről.

:)

Előzmény: CBNora (12842)
CBNora Creative Commons License 2010.11.26 0 0 12842

Az én macskámnak egyszer egy injekciókúra után lettek a hátán nagyon ronda, valószínűleg allergiás eredetű sebek. Az állatorvos Newcharme kenőcsöt adott neki. Elég lassan gyógyult utána is, nem nőtt ott többet szőr, de nagyon mély volt a seb. Azt nem tudom, mennyire járult hozzá a kenőcs a gyógyuláshoz, de ha belenyalt, erősen nyáladzott, szörnyű íze lehetett és így nem nyalta a bekent sebet.

http://www.petdrogeria.hu/web/node/458

Az álatorvossal azért mindenképpen beszéld meg.

Előzmény: kuglimanó (12841)
kuglimanó Creative Commons License 2010.11.26 0 0 12841

Sziasztok,

 

Leó cicám ügyében kérek tanácsot.

 

Sajnos allergiás a bolhacsípésre, most megint bekapott egyet. 

Kivakarja, lenyalja a sebeit, ahogy elkezdenek varasodni. 

Kapott bolhairtót, kiderült, hogy enyhén gombás is volt, megkapta 2x a biocant, az meg is hozta szépen az eredményt. 

Az allergia okozta többi apró seb az egész testéről eltűnt már, kivéve a nyakán lévőket. 

3 hete, az első szurinál szteroidot is kapott, a sebek szépen gyógyultak, de ahogy levettem a kötést, megint vakarja, lenyalja a hegeket. 

Már lenyírtuk a szőrét, próbálom kötözni megint, de vagy a karma akad bele, van a kötés gyűrődik, irritálja, nem hagyja a sebet gyógyulni, ha pedig leveszem, akkor kezdődik az egész újra.

 

Gallért nem kaphat,  az álla alatti nyakrész sebes. Nem mélyen, csak felszíni sebek, olyan horzsolás-szerűek. De nedvedzenek, ahogy nyalogatni kezdi. Ilyen sebes bőrre haszálhatom a cevaderm gélt?

 

Arra van ötletetek, tanácsotok, mivel, és hogyan kössem be, ami nem irritál, nem akadhat bele a körmével?

Vagy hagyjam szabadon, és majd begyógyul?

Naponta többször bekenem betadinnal, vagy First-tel, persze azt is azonnal lenyalja a pödörnyelvével:))) Mindenhova elér vele... 

 

Tündéri macska amúgy, mindent hagy magával csinálni, mikor fent volt a kötés, naponta többször jött, hogy akkor én vakargassam a nyakát, fültövét :)))

 

Most egy selyemsálat kötöttem a nyakába, lazán, hosszan meghagyva a csomó utáni részeket, ettől baromira meg van illetődve, úgy megy, mint a birodalmi lépegetők, de nyugi van egyelőre  :)

Azért egyre erősebb döbbenet van a szemeiben, hogy már megint mit művelünk vele:))

cicómicó Creative Commons License 2010.11.24 0 0 12840

Nincs mit lavanda.Amikor én macskás kezdtem lenni még nem volt netem és én is megszenvedtem az első macskám dolgait.Jó,hogy vagyunk egymásnak és tudunk tapasztalatot cserélni.Való igaz, én a négy állaton látom,hogy nincs két egyforma macska, mindig tudnak ujat mutatni és meglepetést okozni.Egyébként én is kingA nézeteivel értek egyet.Nélkülük szegényebb lenne az élet.

Előzmény: lavanda (12839)
lavanda Creative Commons License 2010.11.24 0 0 12839

Cicómicó, Wet RinR, Greenwood, KingA,

köszönöm!

Nem vagyok már kezdő és ezzel a koromfekete kisördöggel négyre szaporodott a létszám. Ezzel együtt meglepett, amit írtatok. A másik három nagyobb, egy nőstény, két ivartalanított kandúr szorgalmasan bekapar,  szag nincs. Ez a kis Boxos Ali az első, aki fütyül a takarásra. A két mellső lábát a végtelenségig kaparássza, hogy az alomból egy szem ne maradjon rajta, miközben a hátsó lábával a végtermékben áll.

Cicómicó, megszoktam már az alomtakarítást. A nagyok egész télen benn vannak/voltak, Misó nálam lakótelepi macskaként kezdte. A családom, és persze én is a szagtól őrülünk meg, na és persze a gyanús nyomoktól a kövön, időnként a tűzhelyen, konyhapulton. Merthogy Alit csak a konyhában hagyhatjuk éjszakára, na meg nappal, amikor nem vagyunk otthon.

 

Ezek szerint nincs mit tenni, bele kell törődni... Ali a többiekkel együtt marad benn, legfeljebb ha tudok, délben haza szaladok. És próbálkozom valami vonzó/bb alommal, meg a spray-vel.

 

Mégegyszer köszönöm a segítségeteket!

 

kingA Creative Commons License 2010.11.24 0 0 12838

Nekem csak egy macskám van, ivartalanított fiú. Néha elkaparja a kakiját, néha nem. És néha leguggolva pisil, néha meg állva, olyankor almosdoboz alsó és felső része közötti illesztésnél kifolyik a cucc.

 

Imádom a macskákat és azt vallom, hogy "macska nélkül lehet élni, de minek"...

 

:-)

Előzmény: lavanda (12834)
greenwood Creative Commons License 2010.11.24 0 0 12837

nálunk is úgy fele-fele arány azok között, akik elkaparják és akik nagyvonalúan otthagyják. valóban szörnyű látvány reggelente. a nap végén hajlamosak megvárni, és akkorra időzíteni a cselekvést, amikor hazajön a gazdi. van ám nyüzsgés az almosok körül...igazi élmény;)

Wet RinR Creative Commons License 2010.11.24 0 0 12836

Ráadásul ha folyamatosan az alomban éri kellemetlen élmény, akkor az almot is kerülni fogja és keres inkább egy nyugodt zugot, ahol békében végezheti a dolgát. Szerintem inkább másfajta alommal kellene próbálkozni, hátha abban nagyobb kedve lesz kapirgálni. Esetleg az alomtálcában be lehetne vetni a macska-feromonos sprayt is, hátha a kellemes élmény segít.

zs

 

Előzmény: lavanda (12834)
cicómicó Creative Commons License 2010.11.24 0 0 12835

A macskák ezzel a fajta neveléssel nem tanithatók mivel az elmult dolgokat nem tudják társitani a büntetéssel.Maximum megijed tőle , ugyhogy nincs is értelme csinálni.a domináns kandurokra jellemző,hogy nem kaparják el az ürüléküket és erre nem is vehetők rá.Gyakorlatilag a macska ugy mükodik,hogyha nem akarod,hogy valamit csináljon akkor a lehetőséget kell megvonni  a cselekvésről mert leszoktatni róla nem lehet.Nekem négy macskám van, ebből egy kandur aki ugyan ivartalaintva van és ő sem kaparja el az ürülékét, a másik három lány igen.Ugy gondolom ebbe bele kell nyugodnod.Az alomtakaritás valóban nem kellemes dolog de hozzá kell szokni.Megtanitani az elkaparásrasok esélyt nem látok.A számodra nem tetsző dolgokról is csak ugy tudod leszoktatni ha éppen végzi az a nemkivánt cselekvést és egy hangos határozott nem-et kiáltasz,ezt is elég sokszor kell tenni ahhoz,hogy rögzüljön a dolog.  

Előzmény: lavanda (12834)
lavanda Creative Commons License 2010.11.24 0 0 12834

Szervusztok!

Nyáron jártam nálatok, amikor a város szélén rátaláltam egy nagyon rossz állapotban lévő kismacskára, majd haza hoztam. Nagyon sokat kínlódtam vele, de végül összeszedte magát. Gyönyörű, koromfekete kismacska, zöld szemekkel. Imádom! Annak idején az volt a baj, hogy agyonzabáltattam, aztán meg nem kakált. Most ezzel nincs baj. Rengeteget eszik/enne, ha hagynám. Reggelenként végig járja az almokat, csak győzzem takarítani. A baj az, hogy a végterméket nem kaparja el. Próbálkoztam, a lábával kaparásztam az alomban, semmi eredmény. Nem érti, mi a fenének kínozom őt ezzel. Nem részletezem, milyen állapotok vannak, amikor reggel bemegyünk hozzá, majd este, amikor haza jövünk.

Keresgéltem a neten. Az a módszer, hogy az orrát belenyomkodjuk a szarba, nem új. Én ezt nem akarom, ráadásul, amilyen akaratos, azt érem el vele, hogy az almot is elkerüli.

Tudom, hogy ez nem egészen ebbe a topicba való ( próbálkoztam a másik macskás topicban, hiába ), mert hiszen a kis dög nem beteg, legfeljebb én őrülök meg, szép lassan.

 

Kérlek benneteket, ha tudtok, segítsetek!

 

veronic77 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 12833

Sziasztok!

Tanácsot, véleményt szeretnék kérni!

Volt valamelyőtöknek táplálék-allergiás cicája?

Nőstény cicám nagyon vékony,ugyanakkor tele van energiával,jó az étvágya,vidám. Általános laborvizsgálat nem mutatott semmi elváltozást. 3 állatorvos sem talált problémát a cicánál,ami indokolná a soványságát.

Egy időben véresre vakarta a fülét,akkor váltottunk gabona-mentes tápra, a vakarózás abbamaradt. Az alutasakost mindig kihányja a cica, a csirkés száraztápot is elég gyakran.Hányás után is szalad játszani,mintha mi sem történt volna. Most halas Orijennel próbálkozom,de gondoltam arra,hogy az érzékeny emésztőrendszerű cicáknak való tápot is kipróbáljuk.

Wet RinR Creative Commons License 2010.11.08 0 0 12832

Bocsi. Fájdalomcsillapításra elsősorban a meloxicam-hatóanyagú készítmények használhatóak macskára. Ezek általában folyékonyak, így könnyen adagolhatóak naponta egyszer. Lehet próbálkozni a carprofen hatóanyagú ízesített tablettákkal is, ezeket is szoktuk adni macskáknak, bár hivatalosan nincsenek törzskönyvezve. Sajnos az, hogy épp melyiket hajlandó ételbe keverve elfogyasztani, az nagyon egyedfüggő, de érdemes próbálkozni. Ha ezek nem jönnének be, akkor havi 1* hosszú hatású szteroid injekció is tünetmentessé teheti a cicát.

zs

Előzmény: Törölt nick (12831)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.08 0 0 12831

Bocs, én nem a májbeteg vagyok hanem az állkapcsos. :-)

Előzmény: Wet RinR (12829)
Wet RinR Creative Commons License 2010.11.08 0 0 12830

Sziámiban nem ritka a 20 év körüli állat, így 10 évesen még nem idős. Ennek ellent is mondok rögtön, mert a hét végén részt vettem egy konferencián, ahol az idős állatok ellátásáról is szó volt: a definíció szerint 7-8 éves kor felett már idősnek kell tekinteni az állatokat, 10 felett pedig öregnek. Bár ez konkrétan kutyákról hangzott el, de egy fél mondatban azt is megemlítették, hogy macskák esetében is hasonló adatokkal kell számolni.

Zs

Előzmény: greenwood (12828)
Wet RinR Creative Commons License 2010.11.08 0 0 12829

Vérvétel és májfunkció vizsgálata nélkül csak puszta találgatás az egész, de májbetegség kezelésére létezik (receptre kapható) paszta, azzal talán érdemes lenne próbálkozni. Ezt kiegészíteném valamelyik általános, erősítő hatású készítménnyel, pl. Calopet pasztával is. Heti 1x-i injekcióval legfeljebb ezek mellett próbálkoznék, önmagában kevésnek tűnik.

Zs

Előzmény: Törölt nick (12827)
greenwood Creative Commons License 2010.11.07 0 0 12828

10 éves sziámi idősnek számít?:o

Előzmény: Wet RinR (12825)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.07 0 0 12827

Értem, köszönöm a tippet. Szeretném ha jobban érezné magát, meg tudnád mondani, hogy tapasztalatod szerint milyen gyógyszerkombináció az, ami jól bevált és tartósabban adható neki komolyabb mellékhatás nélkül? Ráadásul olyan kellene, amit nem szagol ki, ha porrá törve belekeverjük az ételébe, mert a szájához nyúlni nem enged, tablettát rendszeresen beadni neki esélytelen.

 

Injekció is szóba jöhet, ha lenne valami, amit hetente egyszer kell csak beadni.

Előzmény: Wet RinR (12825)
Wet RinR Creative Commons License 2010.11.02 0 0 12826
Ilyen régi mérgezésnél nyilvánvalóan súlyos máj- vagy vesekárosodás állhat a háttérben. Ennek kiderítése vese és májfunkció vizsgálata, esetleg UH-vizsgálat (csakis a vérvétel után!) nélkül elég reménytelen.
zs
Előzmény: Törölt nick (12803)
Wet RinR Creative Commons License 2010.11.02 0 0 12825
Már kezeltem jónéhány idős sziámit ilyen tünetekkel. Általában az állkapocsízület gyulladása-kopása áll a háttérben. A pontos diagnózishoz röntgen szükséges, a szokásos fájdalomcsillapító-gyulladáscsökkentő gyógyszerek átmenetileg hatásosak voltak, de az állapotuk fokozatosan tovább romlott. Rötgen+hozzáértő sebész kombináció viszont megoldhatja a problémát, de ilyen sebészből az országban csak néhány van.
zsolt
Előzmény: Törölt nick (12812)
Nyafkamacska Creative Commons License 2010.11.01 0 0 12824
Köszi. Eukaliptuszolajom nincs. Kamillával gőzöltem nekik.
Előzmény: ziko3 (12823)
ziko3 Creative Commons License 2010.11.01 0 0 12823

Szoktam beleteni pár csepp eukaliptusz olajat is. Fertőtleniti a légutakat és a légteret is.

Bár nem volt még szörcsögösöm,csak kisit taknyos macsekom.

Előzmény: Nyafkamacska (12822)
Nyafkamacska Creative Commons License 2010.11.01 0 0 12822
Szörcsögős kismacskának a kamillás gőzölés jót tesz? Kapott antibigyót meg minden egyebet, kiegészítésnek gondoltam. A kaját se kéri olyan taknyos szegény.
Bűvössárkány Creative Commons License 2010.11.01 0 0 12821
Keylargo, én értem... és tényleg hihetetlen, hogy nyár óta még életben van a macskád! Kitartás, biztosan fognak neked itt válaszolni szakmailag is, csak türelem. Én is ide fordultam, mikor bajom volt, és - szakmai érzékenység ide vagy oda, de - orvosi hiba következtében majdnem ráment a macskám. De akár hamar kapsz választ, akár nem, mindenképp minél gyorsabban próbálj egy átfogó laborvizsgálatot elintézni!
Előzmény: Törölt nick (12809)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.01 0 0 12820
A mostani be lett oltva tavasszal. A másikat volt, hogy elfelejtettük egyszer-kétszer.
Előzmény: Nyafkamacska (12819)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!