Keresés

Részletes keresés

ladybyron Creative Commons License 2010.05.25 0 0 5025

Ha a 24 nálad a jó sorozatok közé tartozik, akkor tényleg nincs miről beszélnünk. :-)

 

Mármint a Te véleményed alapján? És akinek más a véleménye, azzal nem  beszélsz? Nagyon derék felfogás.  :-))

 

És no lám, tényleg van "fos" sorozat a listán? A CSI-sorozatokról mi a véleményed? Vagy a kórházas szappanoperáról? Jobbak, mint a 24? És ezután Magddal van miről beszélned? :-))

 

Csak a következetesség kedvéért...  

 

Utoljára évekkel ezelőtt volt jó.

 

Az első három évad volt jó, a negyedik-hatodik rossz volt, majd újra feltornázta magát a régi szintre. Szemben Pincsi MD-vel, mindig volt benne annyi bátorság, hogy komoly kérdéseket merjen feltenni, és ne rágja a szánkba a választ, sőt, gyakran egyáltalán nem adott rájuk választ, hanem hagyott gondokodni. A legrosszabb pillanataiban sem feledkeztek el erről, pedig ezek voltak szép számmal. És szemben a Pincsi MD alkotóival, soha nem a sajnálatra és a könnyzacskókra apelláltak.

 

A House MD (első három évad) messze jobb volt a 24-nél. Viszont a 24 soha nem tudott olyan mélyre zuhanni, mint ahova a Pincsi MD az utolsó két évben leküzdötte magát. 

 

 

Előzmény: DELPIERO1984 (5024)
DELPIERO1984 Creative Commons License 2010.05.25 0 0 5024
Ha a 24 nálad a jó sorozatok közé tartozik, akkor tényleg nincs miről beszélnünk. :-) Utoljára évekkel ezelőtt volt jó.
Előzmény: ladybyron (5023)
ladybyron Creative Commons License 2010.05.25 0 0 5023

Tehát csak az képes önálló és helyes gondolkozásra, akinek ugyanaz a véleménye mint neked. Nagyon derék felfogás.

 

Köszi, de nem annyira mint mások szavainak kiforgatása. :-))

 

A válasz: az képes önálló és helyes gondolkodásra, aki a véleményét nem nézettségre, és mások véleményére alapozza. Első kanyaban. Utána jön a többi. Megértés, gondolkodás, sé egyéb úri huncutságok.


Soha nem mondtam ilyet.

 

Ezt írtad:

 

"Igen, jó szar volt. Hugh-nak pl. többen előre odaadták az Emmy-t a rész után és az amerikaiaknál a leggyakoribb szó rá: EPIC"

 

Ezzel vagy azt akartad mondani, hogy igen tényleg gagyi volt. Vagy ironikus próbáltál lenni, és azt akartad mondani, hogy nem, nagyon jó volt, csak akkor az indoklásod az Emmyről és egyebekről elég gyerekes. Mert megint külső véleményekre támaszkodsz. Ezért gondoltam arra, hogy a második mondat volt iróbia, és az első az, amit komolyan gondoltál.

 

Elnézést kérek, ha tévedtem, de mindig azt képzelem, hogy komoly emberek nem mások véleményére hivatkoznak, és nem külső megerősítésre van szükségük.

Melyiket érzed a 21-ből szappannak vagy fosnak?

 

Ezek szerint vagy olyan, hogy "fos"? El kellene döntened, hogy szerinted le lehet-e írni, hogy van jó és rossz. Mert először azt írod: "A House pedig jó sorozat és hétfőnként még nagyon sok jó sorozat van"; "USA-ban viszonylag kevés fos/szappan van a legnézettebb sorozatok között.); utána számon kéred tőlem, hogy a House-ról én azt írom, hogy jelenleg pedig rossz; majd egy újabb fordulattal arra kérsz, hogy nevezzem meg, szerintem mi a rossz, az általad jónak tartott műsorok között.

 

Most már tényleg érdekelne, hogy akkor mi a mércéd. Leszámítva a "sokan nézik", "sírt a stáb", és "előre megkapta az Emmyt" (ha mégsem, akkor mi van?) típusú érveket. Mert ezeket hadd ne kelljen komolyan venni. 

 

Kérdésedre a válasz: a Grey's Anatomy és az összes CSI. Ezekből láttam néhányat, éppen anyiyt, hogy lássam, felesleges rájuk időt vesztegetni. A többit vagy nem ismerem, vagy valóban jónak/nézhetőnek tartom (például 24).  

 

Előzmény: DELPIERO1984 (5022)
DELPIERO1984 Creative Commons License 2010.05.25 0 0 5022
"Mondjuk úgy, hogy én mondom, és olyanok, akik képesek különbséget tenni a gagyi és a nem gagyi között."

Tehát csak az képes önálló és helyes gondolkozásra, akinek ugyanaz a véleménye mint neked. Nagyon derék felfogás.



"És ha jól emlékszem, Te sem azt mondtad, hogy a többség által ájultan körberajongott évadzáró biztos jó volt, ha a többségnek tetszett. Hanem elég egyértelműen mondtad, hogy rossz volt. "

Soha nem mondtam ilyet.



"A lista alapján: hm. :-))"

Melyiket érzed a 21-ből szappannak vagy fosnak?
Előzmény: ladybyron (5021)
ladybyron Creative Commons License 2010.05.25 0 0 5021
"Értem, tehát bármennyien nézik is a sorozat rossz, mert te azt mondod. Világos. :-))"

Mondjuk úgy, hogy én mondom, és olyanok, akik képesek különbséget tenni a gagyi és a nem gagyi között. És ha jól emlékszem, Te sem azt mondtad, hogy a többség által ájultan körberajongott évadzáró biztos jó volt, ha a többségnek tetszett. Hanem elég egyértelműen mondtad, hogy rossz volt.

Itt van ez az izé, önálló gondolkodás. Nekem többet ér, mint a többség véleménye, vagy a nézettségi adatok. De Te gondolhatod úgy, hogy számodra ez a mérce. :-))

"Magyarországon talán. USA-ban viszonylag kevés fos/szappan van a legnézettebb sorozatok között."

A lista alapján: hm. :-))
Előzmény: DELPIERO1984 (5020)
DELPIERO1984 Creative Commons License 2010.05.25 0 0 5020
Értem, tehát bármennyien nézik is a sorozat rossz, mert te azt mondod. Világos. :-))


"Ezen az alapon ugyanis azt kellene feltételeznünk, hogy az akármilyen napi szappan a legjobb, mert annak van a legtöbb nézője, a Hamlet BBC-felfolgozása pedig rossz, mert kevesen nézték."

Magyarországon talán. USA-ban viszonylag kevés fos/szappan van a legnézettebb sorozatok között.
Előzmény: ladybyron (5017)
maffiavelli Creative Commons License 2010.05.25 0 0 5019
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a TV2-n miért újra a 2007. évi részek mennek? És hogy mikor folytatódik az új évad?
ladybyron Creative Commons License 2010.05.25 0 0 5018

Sherlock Holmes-féle didaktikai gondolatmenet

 

Sherlock Holmes már ezer éve nincs, gondolat a negyedik évad vége óta.

 

Didaktika az akad, jó szájbarágósan, nehogy valaki ne értse a sok blődli közhelyet.

Előzmény: Maxipocak (5013)
ladybyron Creative Commons License 2010.05.25 0 0 5017

Nézd, érdekes arról beszélgetni, szívesen teszem, hogy milyen volt a nézettség, mit jelent ez, kik hagyták abba és unták meg, kik szerettek bele menetközben. De a nézettség nem érv sem amellett, sem az ellen, hogy jó sorozat, vagy sem.

 

Ezen az alapon ugyanis azt kellene feltételeznünk, hogy az akármilyen napi szappan a legjobb, mert annak van a legtöbb nézője, a Hamlet BBC-felfolgozása pedig rossz, mert kevesen nézték.

 

Mint írtam, csak az jelentene valamilyen támpontot, hogy kik miért szeretnek valamit. Az én fórumokon és személyes beszélgetésekben szerzett benyomásom alapján jelenleg a Pincsi MD rajogótáborának hetven százaléka a tizen-huszonéves ifjú lánykákból, unatkozó háziasszonyokból áll. A maradék harminc százalék valamely színész vagy nosztalgia stb. miatt nézi és szereti.

 

Ellenben az első három évad rajongói között még bőven többen voltak azok, akik az egyedülálló karakter, az elgondolkodtató kérdésfeltevések és nem szokványos mgeközelítések, az igényes történetek miatt szerették. Amiből semmi nem maradt. House helyett van egy Pincsi, aki alig várja, hogy ő is a középszerűség pocsolyában dagonyázhasson, mint siralmasan pitiáner gazdasszonya, és ennek érdekében lelkesen behódolt neki (ennek volt "szép" megjelenítése az a bizonyos jelent); okos történetek helyett Nők Lapja-filozófia van, sziruptenger és kéjes sajnálkozás, igényes történetek helyett látványos, színes lufik, amik azt hivatottak elfedni, hogy az egész nem szól semmiről, és egyetlen céljuk, hogy megfeleljenek a tinilány-háziasszony célközönségnek.

 

A House nem jó sorozat volt, hanem zseniális. A harmadik évad vége óta tartó Pincsi MD kínos vergődés. Mindezen az sem változtat, ha egy nézője sincs, és az sem, ha az egész golyóbis azt bambulja. Az utóbbi maximum annyit jelent, hogy a népnek ez kell.     

Előzmény: DELPIERO1984 (5015)
nezs Creative Commons License 2010.05.24 0 0 5016

Fárasztó az elvakult és a mára kiábrándult rajongók parttalan vitája. :)

Ugyse fogjátok meggyőzni egymást, felesleges ez a szócséplés...

DELPIERO1984 Creative Commons License 2010.05.24 0 0 5015
18-49-ben 15. helyen volt legutóbbi héten a House, kb. ugyanott mint teljes lakosságnál.

A House pedig jó sorozat és hétfőnként még nagyon sok jó sorozat van ===> erős nap.
Előzmény: Maxipocak (5014)
Maxipocak Creative Commons License 2010.05.24 0 0 5014
Hát, én meg nem hiszek abban, hogy egy American Idolt vagy egy DWTS-t le tudna körözni. Mint ahogy a Mentalistát se verné meg. Amúgy meg mi az, hogy "erős nap"??? Jó sorozatok vannak, meg szar sorozatok. House immáron az utóbbiba küzdötte le magát, korábban érdekes módon nem volt ilyen probléma a nézettséggel. A 18-49-et pedig tényleg érdemes lenne megnézni, mert ugye az számít igazán.
Előzmény: DELPIERO1984 (5012)
Maxipocak Creative Commons License 2010.05.24 0 0 5013
No, azért Őladysége akkora nagyot nem lőtt mellé a nyomozós sorozatokkal... Ha megnézed, House előtt legalább 5 helyszínelős/gyilkolászós van, de lehet, hogy több is, csak azokat nem ismerem. Az biztos, hogy ez a House már rég nem az a House, amiért a magamfajták rajongtak (Sherlock Holmes-féle didaktikai gondolatmenet, nyomozás, cinikus beszólások és a betegség meggyógyítása mindenáron). Már nyomokban sem tartalmaz rejtélyt, pláne nem szakmaiságot.
DELPIERO1984 Creative Commons License 2010.05.24 0 0 5012
Össznézettség. És jobb lenne bármelyik más napon. Nyilván vannak más erős napok is, de a hétfő simán a legdurvább.
Előzmény: ladybyron (5011)
ladybyron Creative Commons License 2010.05.24 0 0 5011

Köszi szépen. :-)) Az NCIS-szel és társaival kapcsolatos infóm téves volt.

 

Egy kérdés: ez össznézettség, vagy a 18-49?


De az azért látszik, hogy kedden vagy szerdán (és más napokon is) akad olyan műsor, amelyik mellett a House, izé, Pincsi MD bőven lemaradt volna. (Idol, The Mentalist stb.) vagyis nekem továbbra is úgy tűnik, hogy a napi mezőny nem ad magyarázatot az abszolút csökkenésre. A realtívra (önmagához képest) pláne nem.   

Előzmény: DELPIERO1984 (5010)
DELPIERO1984 Creative Commons License 2010.05.24 0 0 5010
Múlt heti számok alapján, éves statisztikát nincs kedvem keresni:

Dancing with the Stars: 19.04M (hétfő)
American Idol: 19.00M (kedd)
American Idol: 18.68M (szerda)
Grey's Anatomy: 16.01M
NCIS: 15.96M
NCIS LA: 15.31M
The Mentalist: 15.22M
The Big Bang Theory: 15.02M (hétfő)
CSI: 14.34M
Two and a Half Men: 13.27M (hétfő)
Criminal Minds: 13.25M
The Good Wife: 12.03M
Glee: 11.46M
CSI: NY 11.30M
House: 11.06M (hétfő)
CSI: Miami: 10.52M (hétfő)
Lost: 10.46M
Modern Family: 10.13M
Castle: 10.07M
Bones: 9.35M
24: 8.94M (hétfő)
Law and Order: SVU: 8.79M

(Pluszban még van hétfőn 3 sorozat aminek 7,5 millió felett volt a nézettsége. Csütörtökön 0 ilyen, kedden 1, szerdán 1, pénteken 0.)


CSI-ból egy is alig fért be az első 10-be és itt is látszik, hogy a hétfő mennyire gyilkos.
Előzmény: ladybyron (5009)
ladybyron Creative Commons License 2010.05.24 0 0 5009

Mármint a(z) össznézettséget tekintve.

 

Készséggel elhiszem, hogy tévedek, de azért megköszönném, ha a "wrong" szót alátámasztanád. Így ugyanis elég nehéz elhinni. :-))

Előzmény: DELPIERO1984 (5008)
DELPIERO1984 Creative Commons License 2010.05.24 0 0 5008
"Egyébként úgy tudom, hogy az NCIS meg helyszínelős sorozatok a legmenőbbek..."

Wrong.
Előzmény: ladybyron (5006)
ladybyron Creative Commons License 2010.05.24 0 0 5007

Emberek? Ez milyen fogalom? Nem egy masszáról beszélünk, hanem  különböző csoportokról.

 

Van a megszállott hudyds, akinek tök mindegy, hogy hogyan, csak történjen már meg. Az sem zavarja, ha közben már áthelyezik a történetet Twin Peaks-be, és a többi jelenetben Bob rohangászik. Őt csak megerősítik az ilyen nyilatkozatok.

 

Van az a rajongó, aki minden giccsre vevő, vagy szereti a látványos, színes lufikat. Ő szintén úgy olvassa az ilyen nyilatkozatokat, hogy lám-lám.

 

Van a magunkfajta cinikus, akinek mindez kevés, vagy érezzük, hogy talmi, mi az ilyen megnyilatkozásokon csak egészségesen röhögünk. 

 

És van az ingadozó, aki érzi, hogy valami nem stimmel, nem nagyon tudja eldönteni, hogy szerette-e vagy sem. És közöttük vannak olyanok, akiket a fórumokon olvasott vélemények, vagy az ilyen nyilatkozatok terelhetnek vissza eltévedt kisbirkaként a nyájba.

 

Vagy azt hiszed, csak politikai lózungokkal lehet valakit megtéveszteni? Eég sok ember van, sajnos, aki szívesen kiabálja együtt a tömeggel, hogy szép a császár új ruhája. és hagyja magát meggyőzni, akkor is, ha tudta, hogy őfelsége meztelen.    

Előzmény: DELPIERO1984 (5005)
ladybyron Creative Commons License 2010.05.24 0 0 5006

Most olvastam, hogy 11.064 volt az évadzáró nézettsége. Ez az eddigi évadzáróktól, és a hatodik évad átlagától is elmarad. Vagyis ugyanabban a műsorsávban, önmagához képest ront. Szerintem ez a legbjektívebb szempont.

 

Másrészt, ha a nézettséget fontos értékmérőnek tartjuk, akkor ez olyan durva romlás, amit nem magyaráz az, hogy mivel kell versenyeznie. Hiszen nyilván azt nézi meg az ember, ami a legjobban érdekli, és akkor ezek az adatok azt bizonyítják, hogy az általad említett műsorokhoz mérten érdektelenebb lett. (Egyébként úgy tudom, hogy az NCIS meg helyszínelős sorozatok a legmenőbbek, ezeket pedig nem láttam a listádon. Tehát ha abból indulunk ki, hogy túl kemények a vetélytarsak, akkor ezekkel szemben rosszabbul hozna.)

 

Meggyőződésem, hogy éppen azok a nézők pártoltak el - legalábbis saját, ismerettségebn lemért tapasztalat, és a fórumok alapján -, akik a különlegességéért szerették, nem pedig a hudyds nyálömlésért, és egyéb kínos szenvelgésekért.

 

Azt nem tudom, hogy máshol hogyan alakult a nézettség, önmagához - tehát az előző évadokhoz képest. És nyilván nem az USA-beli hatodik évadot kell a más országokbeli ötödik évados adatokkal összehasonlítani, hanem például azt, hogy a hatodik évad átlagban, részenként hogyan hozott az USA-ban és máshol, illetve hogyan hozott az előzőkhez képest. Tudsz adatokat? Érdekes lehet összehasonlítani.

 

De mint mondtam, a nézettség nem értékmérő. Egyszerűen csak figyelmeztetés az alkotóknak, hogy jelenleg a nézők mire vevők. Ami egy ilyen adatban tényleg  érdekes lehet, hogy kik és miért hagyták ott a sorozatot, illetve csatlakoztak be. Ezt nagyjából a saját ismerősi/baráti körünkből és a fórumos véleményekből lehet lemérni. És a rajongók életkorának változásából.   

 

 

Előzmény: DELPIERO1984 (5004)
DELPIERO1984 Creative Commons License 2010.05.24 0 0 5005
Valószínűleg az emberek nem az alapján döntenek majd, hogy nekik tetszett-e, hanem az alapján, hogy egy stábtagnak bejött-e a rész. Ez is hihető.
Előzmény: ladybyron (4998)
DELPIERO1984 Creative Commons License 2010.05.24 0 0 5004
Tévedsz. Világszerte fordított a tendencia. Amerikában azért csökkent a nézettség, mert a többi adó legnézettebb műsorai ellen van bevetve a House. Olyanok ellen mint a Dancing with the Stars, amit kb. minden élő 35 év feletti ember néz (20+ millió néző), a HIMYM + RoE (cirka 10 milla néző) vagy a Chuck (cirka 5 milla néző).

Teszem azt szerda este 8 órától sokkal durvább számokat hozna.
Előzmény: ladybyron (4997)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.24 0 0 5003
A wilsonos után még jó pár rész van az évadban. Itt a tényleges évadzáróról volt szó, ami a 6/21.
Előzmény: Törölt nick (5001)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.24 0 0 5002
Ja, értem már.. a 6. széria 10 része úgy lett feltéve némely oldalra, 1-10-ig csomagban, mintha a széria vége lenne...
Előzmény: Törölt nick (5000)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.24 0 0 5001
Najó, de az hányas rész? a wilsonos után van még az évadban?
Előzmény: Törölt nick (5000)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.24 0 0 5000
Az évadzáróról van szó, mármint a 6. évadéról.
Előzmény: Törölt nick (4999)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.24 0 0 4999
Melyik csókjelenetre gondolsz? Mert újra megnéztem a 6/10-est, abban nincs :)
Előzmény: borsalina (4991)
ladybyron Creative Commons License 2010.05.23 0 0 4998

Ezt már az évadzáró után mondták, amikor nem nagyon változtatnak az amerikai nézettségen.

 

Azért készülneka következő évadra is. És addig valahogy meg kell győzni azt a vonakodó rajongót is, aki esetleg csak nem akarta olyan meghatónak látni az ominózus jelenetet. :-))  

Előzmény: DELPIERO1984 (4996)
ladybyron Creative Commons License 2010.05.23 0 0 4997

Vagy 100 millió ember másképpen gondolja minden héten. :-)

 

Úgy tudom, hogy az USA-ban ez az évad kb. 10M nézőt "vonzott" epizódonként, miközben a harmadik évadnák a 16-17M volt az átlag, sőt, a 20M-t is elérte. Ez elég nagy különbség. Gondolom, világszerte hasonló a tendencia.

 

De ezt csak a rend kevéért írtam. :-)) Ugyebár mi sem követjük százmilliárd légy étkezési szokásait. ;-)) 

Előzmény: DELPIERO1984 (4995)
DELPIERO1984 Creative Commons License 2010.05.23 0 0 4996
Ezt már az évadzáró után mondták, amikor nem nagyon változtatnak az amerikai nézettségen. Az Amerikán kívüli nézőknek meg egy ezrede sem olvasta ezt a nyilatkozatot. Szóval igen, tuti óriási befolyása volt a nézettségre ennek a nyilatkozatnak.
Előzmény: ladybyron (4994)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!