Keresés

Részletes keresés

gombfoci Creative Commons License 2000.04.03 0 0 6822
Üdv Mindenkinek!

KÖVETKEZŐ TÚRA: 2000. ÁPRILIS 15. SZOMBAT (Gödöllő és környéke?!)

Eddigi jelentkezők:
1. Gombfoci & Coocoree
2. Toga
3. e-cet
4. Tari2 ????
5. Gyanit
6. Skorpion
7. Toga ????
8. ....??????

FONTOS!!!!
Javaslatom, hogy aki pólót rendelt, az jöjjön el, mert akkor a pólórendelés pénzügyi oldalát is rendezni tudjuk!!!!

Üdv, gf

RadiX Creative Commons License 2000.04.03 0 0 6821
Sziasztok!

Penteken en is beruhaztam egy patentpedal-cipö parositasba: Shimano PD-M545 es SH-M057.
Szombaton sikeresen összeraktam a rendszert, es addig allitgattam az elöfeszitest amig sikerult beletenni (es kivenni) a labam.
Vasarnap pedig elmentem vele egy rövidke masfel oras probautra, es mindössze ketszer döltem el remenytelen arckifejezessel. Ha tudom hogy meg kell allnom, nincs gond, ha viszont hirtelen derul ki a megallasi kenyszer, az veszelyes. Na majd megszokom. Viszont az eddigi pedalt (Xerama alu test, acel keret) majd hazaviszem az öreg bringamra, azon ugyis retek muanyag pedal van.

Ma viszont esik a ho. Azert lassan csak jön a tavasz, a finnek is egyre inkabb jarnak kerekparral. Most meg ruhazatba kellene beruhaznom.

Kesöbbiekben viszont akarok venni teleszkopot valamint rugos nyeregszarat is venni. Teleszkopok közul ezeket a tipusokat talaltam a nekem megfelelö arkategoriaban:

Manitou Magnum R vagy SX
Marzocchi Z3 M80 vagy Z4 Flylight Air
Magura/Rond Quake S75
Rock Shox Jett Race vagy Judy
RST Zeta TL, Delta Pro vagy Delta TL

Valaki talalkozott mar ilyenekkel? Tapasztalatok, velemenyek?

RadiX (Helsinki)

PS.: sajnos mostanaban nem voltam/leszek otthon, de ha majusra is szerveztek egy topic-turat, arra megprobalok elmenni.

bátyó Creative Commons License 2000.04.03 0 0 6820
Robin
Ha mentek a Velencei tóhoz, tegyétek közzé. Az még nekem is elérhető itthonról, nem kell vonatoznom.

Egyébként Balaton körüli 200-as máskor is lesz. Április 22-én a Zöld Szív Balatoni Ága (gőzöm sincs, kik is ők) szervezik a "Kerékpárral a Balatonért" túrát. Esőnap április 29. Indulás Siófokról 6 órakor, és útközben is lehet csatlakozni.
Fura módon két időtáblázat is van, 15 és 20 km/h átlagsebességre (ez Keszthelyen már 2 órás időeltolódást jelent).
Úgy tűnik, hogy eléggé önellátós lesz a tekerés (minenkinek magának kell gondoskodnia kajáról, piáról, szerszámokról, a műszaki hiábát magának kell megoldania). A lemaradókat nem várják meg, nem segítik.
Azért telefonon még utánaérdeklődök.
Ha nem húsvét előtt lenne, amikor máshová kell mennem, beneveznék. Bár még ki tudja mi lesz akkor.

Előzmény: Robin (6799)
toga Creative Commons License 2000.04.03 0 0 6819
tari2!

Szeretek ilyeneket olvasni, bár tekerni még jobban, irigyellek!

toga

Előzmény: tari2 (6816)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.03 0 0 6818
Hát újra itten, az én kis csodás társaságommal :))))

Jó reggelt mindenkinek, annak ellenére is, hogy hétfő van...

Bejöttem reggel 1/2 8-kor, és mostanra rágtam magam át a lemaradásomon.

Valakik a (levelezésbe engemet is belevéve) egyesületet szerveznek, de nem olvastam semmit itten erről. Lehet, hogy felületes vagyok, de ennyit ténylegesen végigolvasni magamfajta időhiányos embernek lehetetlenség... Szóval: az egyesülethez általában nem kell sok dolog, anno nagy koris koromban én is tag voltam (tiszteletbeli, mert mindenkit az asztal alá ittam:)))) és tudom, hogy a srácok nem sok mindent tettek. Kell egy szervező, egy elnök, tagdíj, pecsét, embléma, bejegyzés, ennyi.

ROBIN:

MÉL MEGY A LOGOVAL AZ ITTENI CÍMRE!!

Üdv mindenkinek: rob

Ja lehet, hogy már most a héten/hétvégén meglesz a Mali Mamba, hála persze badmadnak!!!

Tom2 Creative Commons License 2000.04.03 0 0 6817
Jó reggelit!

Pénteken láttam a moziban a "200 éves ember"-t ( Robin Williams ismét nagyot alakított ). A film kb közepénél, egy szabadtéri jelenetben, egy pillanatra megjelent a "jövő" kerékpárja.:-)))))
http://www.bikee.com/bikes/bikeart/ct_large.jpg
Szerintem a körülöttem ülőkből nem sokan figyeltek fel rá. A film alapból is tetszett, de ezzel a snittel még jobban. Csak ajánlani tudom. :-))))))))))))))))))

Üdv,
Tom2

tari2 Creative Commons License 2000.04.03 0 0 6816
Hali Mindeki!

Ha már ilyen korán felébredtem megosztom veletek a tegnapi túránk tapasztalatait. Az útvonal Börzsönyben. Kóspallag-Királyrét-Magas-Tax-Nagy-Hideg-hegy és vissza volt.

A túrát gondos és alapos tervezés előzte meg :-), szombat este kitaláltuk, hogy kocsival elbattyogunk Márianosztrára és onnan kétkeréken elindulva valahogy felküzdjük magunkat Nagy-Hideg-hegyre, majd vissza. Elvakult optimisták lévén az indulást hajnali 8 órára tettük - tudván, hogy ha akkor nem kezdünk el készülődni, akkor estig sem indulunk el.

Négyfős társaságunk viszonylag időben, úgy fél 10 körül már el is indult Budapestről. Márianosztrán benéztünk arra az útra, amelyen kerekezni szerettünk volna. A borzalmas látvány a terv azonnali módosítását vonta maga után. Magyarán derékig érő sár nézett ki, amit azúttal ki szerettünk volna hagyni. (Kivi szerint úgyis "királyul sáros" a gépem. Ennyi design bőven elég. :-) )

Átautókáztunk Kóspallagra, hogy majd az ember természetátalakító munkájának gyümölcsét élvezve az aszfalt úton próbáljuk megközelíteni a célt. A felső kocsmánál letámasztottuk a gépet és némi indító pogácsa és sör "börbekötése" után fél délben elindultunk.

Az út viszonylag eseménytelen volt, illetve rá kellett döbbenni, hogy az az út, amin Királyrétről a felső parkolóig fel lehet jutni aljas módon emelkedik, de bemelegítésnek jó is volt. A parkoótól jobbra indulva, szigorúan az erdészeti úton tekerve felkacsáztunk Magas-Taxra, ahol ezúttal a csokoládé sör kombinációt választottuk. A tekerés csúcsát a Nagy-HIdeg-hegyig vezető rövid köptető szakasz adta. Csupán a gyönyörködés és nem a kiköpött tüdő összetakarítása és újrahasznosítás miatt egy picit pihiztünk odafenn. Az időt a domborzat beazonosításával ütöttük el. Ekkor már lehetett látni, hogy a nap igyekszik a felhők közül kibújni.

A montenbájk szépségesebbik szakasza csak ez után következett. Irány lefelé. Két botor gyalogos elmondása szerint nyugodtan mehetünk a kéken, hiszen még bringával is jól járható. Csak azt felejtették hozzátenni, hogy vállon. Kimentunk a északi lejtőhöz és a kéken - az erdőben lerohantunk (volna) a piros kör jelzésig, ha nem lennének mindenféle fák kidöntve. Úgy tűnik ritkitják egy kicsit az erdőt, az útra az iszonyatos sár miatt pedig nem lehetett kimenni. (Sárhoz hozzá kell képzelni, hogy az erdőgazdaság gépei még egy kicsit át is gyúrták a masszát, emberi fogyasztásra alkalmatlanná téve az utat. Végül a piros helyett egy kék kört találtunk. Valószínűleg azért, mert a fakeresztnél nem Csóványos felé mentünk tovább, hanem a kényelmesebb lefelé gurulást választottuk. A kényelemről már ejtettem egy-két szót az előbbiekben. Végül azért szép óvatosan rá mentünk az útra és a kék körön addig mentünk (balra), amíg a piros kört el nem értük. Itt én legszívesebben elcsábultam volna, és lefelé vettem volna az irányt. Lehet, hogy még most is az egyik völgyben keresnénk az utat Királyrét felé :-). Természetesen kiderült, hogy az ereszkedőnek vélt út ott a csóványos alatt elég alattomosan és szépen emelkedik. Szóval tovább fölfelé. Az egyik kanyarban, a csapat felére várva (fényképezőgép beélesítve) egy kisebb szarvascsordát is volt szerencsék elég közelről megfigyelni, ahogy az úton átváltottak. Fénykép készült, kíváncsi vagyok mi látszik majd belőle.

A földút egyébként szép lassan köves-sáros, majd szórt útra váltott, aztán egyszercsak-csakegyszer elkezdett lejteni. Szóval ez tényleg sirály. Sikerült az összes helyzeti energiánkat mozgásira elcserélni. Azért a szórt úton egy-két kanyarban kicsit felmelegítettem a fékemet, elég csúnyán néztem volna ki felhasadt térdű gatyában, véres kézzel.

Az út további része már nem volt túlságosan izgalmas, hacsak azt nem számítom, hogy az ereszkedést, már kíváló napsütésben tettük, ami meg is maradt műsorzárásig. A Kóspallagra vezető rövid emelkedő csak amolyan levezető-emlékeztető, hogy a montizás felemelő (=felfele emelkedő) érzés.

A kóspallagi kocsma maradék (két) pogácsáját és a vésztartalék Paulaner búzasört elfogyasztottuk, más dolgunk már nem lévén elindultunk haza. (Totózok kedvéért közlöm, hogy időközben Kóspallag, a 9:42-es gólarányán jelentősen javítva 7:1-re lelépte ellenfelét, úgyhogy azt a meccset egyesre kellett volna venni. Szóval totó-gyilkos találkozó - lett volna.)

Ennyi, ha valakit nem érdekelt volna, attól elnézést kérek. A tanulság mindenki számára, hogy az erdei utak még egyelőre nehezen járhatók, és ennek érdekében - a csapadék mellett - az erdőgazdaság is tett, nem is keveset.

Ja, és aki szereti a hóvirágot - szigorúan nézni és nem szedni, annak érdemes felmennie Nagy-HIdeg-hegyre. A hegyoldal teli van. Csodás.

Tari(2)

toga Creative Commons License 2000.04.03 0 0 6815
Robin!
OK Lmegyek próbára. A listán addig is maradok!!

toga

Előzmény: Robin (6813)
neptancos Creative Commons License 2000.04.03 0 0 6814
Hali!
Kossuth Lajos azt üzente...
Izé, Kamikáze üzeni, hogy május 6-án lesz 5próbás bringatúra, a Pilisben, 20, 40, 80 kilcsi, ahogy szokott.Hegyen, de aszfalton lesz, én tavaly outival voltam, ld 1.0, szal lehet ne ez is egy topiktúra, illetve választható lenne a táv.A végén pedig pl. meglátogetnánk egy vandéglátóipari 1séget, folydékpótlás szempontyábó kifolyólagosann.
Megindul az agyunk (a lá Hofi)
Videókamera, klerikális fényképezőgép, zseb WAP, stb. hozható lenne, mert le lehet tenni a tekerés idejére, a végpnt pedig adott, még ha a teljesítmények nem is lennének =-ek.
n.
U.i.: Pontosítok. Szerdán még valszeg leszek a neten.
Robin Creative Commons License 2000.04.03 0 0 6813
toga,
elvileg jó lehet az L-es, de ha biztosra akarsz menni, egyet fel kellene próbálnod. Az XL-es szerintem jobb, de ezt nagyon nehéz megbecsülni.
Erősen lebeszéllek az egyszínű hosszu ujjúról, mert szerintem a mintásak más, jobb anyagból vannak. A rövid ujjas talkateles anyagból készült, az nagyon jó. Ha meg tudnád oldani az lenne a legjobb ha benéznél ebbe a boltba és magad döntenéd el tetszik-e.
Nekem van NW-es hosszú ujjas polár mezem, az sokkal melegebb ennél a hosszú ujjasnál, de a mintásnál is.

tündérlala,
azért ne legyél biztos benne - a meglepetészuhanyt nagyon nem szeretem, még nyáron sem

kivi Creative Commons License 2000.04.02 0 0 6812
Rugós nyeregcsőből nem érdemes olcsóbb (silányabb) típust venni, mert több gond lesz vele mint amennyi hasznot hajt (pl. Uno). Ezek nagyon könnyen kikotyogósodnak, és könnyen el is fordulnak oldalirányba. Amit érdemes megvenni: USE, Answer Shockpost, AirWings.
Tudom, ezek drágák, többnyire 20e felett vannak. De ha belegondolsz, majdnem olyan a felépítése mint egy teleszkópnak, és bizony abból sem szerencsés dolog 20e alattit venni.

Ami a jó minőségű tipusokat illeti, ha sokat ülsz a nyeregben, akkor valóban kiméli a hátadat, derekadat. Egyetlen kis bibi, hogy az összenyomódáskor változik az ülés-pedál távolság, és van akit ez zavar(na). Pl. engem is...

Előzmény: Zozzz (6811)
Zozzz Creative Commons License 2000.04.02 0 0 6811
Szili23

Eljutott hozzád az e-mail-em?

-------

Mi a véleményetek a rugós (teleszkópos)
üléscsőről?
Mennyire hatékonyak? Érdemes beruházni?

kivi Creative Commons License 2000.04.02 0 0 6810
Skorpion:
Valószínű igazad van. Én azt hittem, hogy Eurocity-ről van szó, mert azon tényleg tilos bicajt szállítani. A "sima" nemzetközi gyorson általában szabad. Kérdés, hogy a kalauz is tudja ezt? Tudnék mesélni az élményeimről... :(
Skorpion Creative Commons License 2000.04.02 0 0 6809
Üdv mindenkinek !

Gombfoci
jelentkezek a turára

Szil23
remélem már csillog a Merida MATT speed :)

Kivi
a vonattal kapcsolatban:
Azon elvileg (és gyakorlatilag is) lehet kerékpárt szállítani!

tündérlala Creative Commons License 2000.04.02 0 0 6808
>Vizipisztoly ötlet király. Nem volt még ütésváltás a dologból?

Á, dehogy. A lényeg a lövés megfelelő ütemű időzítése! Különben pedig a legtöbb "áldozat" röhögve fogadja.
Szerintem Robin is csak elnevetné magát... :-)))

tündérlala

Előzmény: CyberX (6779)
toga Creative Commons License 2000.04.02 0 0 6807
Robin!
Remélem, nem a vizipisztolyok miatt bizonytalankodsz! :-)))
A mezzel kapcsolatban szólj időben, hogy legyen rá lé. A hosszú ujjúnak más az anyaga, (így mondtad), azért még jó meleg? Mivel Neked már van ilyen, interpolálj légyszi, 182/82 méretre az L-es jó-e?

Gombfoci!
Körvonalazódik-e a konkrét útvonal azonkívül, hogy Gödöllő környéke? Odáig is tekerünk, vagy HÉV + onnantól túra? Én arra nem vagyok ismerős, így javaslat 0. :-(

toga

Előzmény: Robin (6794)
Robin Creative Commons License 2000.04.02 0 0 6806
kivi,
lehet, hogy pont ezért - idén még nem vagyok formában, tavaly 6 óra volt majdnem folyamatosan nyeregben. Utánna tényleg jól esett egy kicsit máfajta mozgást végezni (kéretik a többiektől -is- nem félreérteni)
Előzmény: kivi (6804)
Fishtax Creative Commons License 2000.04.02 0 0 6805
ajjaj, mielőtt odavasalnátok, kaparjatok le, üti egymást az időpont a Gerecse-túrával... :-(
Sajnálom, majd legközelebb...

Fishtax

Előzmény: Fishtax (6798)
kivi Creative Commons License 2000.04.02 0 0 6804
Ez kiderült eddig is, de azért a 200km már nem vicc! Az már komoly távolság, még ha lassan is mész. Az általad tervezett tempóban több mint 10 óra az effektív út, ennyit nyeregben tölteni nem könnyű!

Bár már tiltakoztál ellene, azért én be fogom ide írni, ha lesz valamilyen egynapos kellemes hétvégi VBB túra. Lehet, hogy megjön hozzá a kedved! :)

Előzmény: Robin (6803)
Robin Creative Commons License 2000.04.02 0 0 6803
kivi,
szeretem a távolságot - ha ez eddig nem derült ki, legfeljebb nem vagyok túl gyors. megnéztem, szívesen végig is csinálnám, de reménytelen fél nyolcra induláskésznek lennem. Majd nézek a listáról valami olyat, ami közelebb van és kicsit később indul, vagy megcsinálom versenyen kivül.
Ha éppen nem dolgozok hétvégén és ha napsütésre lehet számítani, már indulok is Velence felé - társaságnak örülök, de nem a tempó lesz az elsődleges szempont
Előzmény: kivi (6800)
badmad Creative Commons License 2000.04.01 0 0 6802
A mezügyekhez csak annyit, hogy lassacskán elindul a saját webcímem: www.bikeposta.hu. Már be lett jegyettetve, regisztrálták is, hétfő-kedd-től (remélhetőleg) már mutat is az oldalra. Ha lehet, ezt a címet kérném a mezekre nyomtatni, mivel ez könnyebben megjegyezhető és rövidebb is.
Reki Creative Commons License 2000.04.01 0 0 6801
"nras

Szemuveg: Szeretnek venni egy jo kis szemuveget, mert bringazas vegere mindig pottyos a fogsorom (bogarak, sar)."

És a szád elé tennéd. :)))))

kivi Creative Commons License 2000.04.01 0 0 6800
Kedves Robin, Neked mindent! :)

De komolyan el akarsz arra menni? Eddig mintha valami 62km-t emlegettél volna! :)

A Velencei tóhoz mikor készülsz?

Előzmény: Robin (6799)
Robin Creative Commons License 2000.04.01 0 0 6799
kivi,
oda készülök én is, talán Sünikét rá tudom beszélni (ha a mostanit kiheverte), hogy elkisérjen.
Montytól már kérdeztem, de lehet hogy te is tudsz valamit mondani nekem a május végi Balaton 200-ról. Van valahol esetleg leírás, ismertetés... róla?
Előzmény: kivi (6797)
Fishtax Creative Commons License 2000.04.01 0 0 6798
Vasaljatok oda engem is a résztvevők közé!
:-)

Fishtax

Előzmény: gombfoci (6783)
kivi Creative Commons License 2000.03.31 0 0 6797
Puzsi:
Budapesten a Hunyadi Sportban. Bp. I. ker. Hunyadi János u. 4. fsz. 1. 2010-948.
Decemberben vettem, akkor 4600Ft körül volt.

Ami a kerékpártalan kerékpáros-topic találkozót illeti... hát... én nem vagyok nagyon oda érte. Szerintem meg lehetne oldani egy bicajtúrát is úgy, hogy közösségteremtő hatása legyen.
Jó persze, útközben nincs dumálás, de le lehet telepedni az erdőben, esetleg később valamelyik tóparton (Agárd rulez!!! :)), és akkor máris jobb a dolog.

neptancos Creative Commons License 2000.03.31 0 0 6796
Ma mentem volna arra, de nem úgy alakult. Majd 20-a után.
n.
Előzmény: Gyanit (6793)
neptancos Creative Commons License 2000.03.31 0 0 6795
Mondd, mitől női a női Trek?
Én csak katalógusban nézegettem, de abból nem derül ki.
n.
Előzmény: nras (6781)
Robin Creative Commons License 2000.03.31 0 0 6794
tündérlala, toga és CyberX
adok én nektek vizipisztollyal lövöldözni - nincs elég baja az ember lányának még váratlan 'zuhany'ra is számítson??? :))

gombfoci,
még nem tudom tudok-e menni 15-én - egyenlőre igen, de még messze van addig még sok minden változhat.

Az elastic oldalán a színek egészen messze vannak a valóditól, ezt vegyétek figyelembe, ha nézitek az oldalt.

A mezek fizetését még ráérünk lebonyolítani, hiszen kb. két hét a biztos határidő, amire megrendelés után elhozhatjuk a mezeket (no és egyenlőre még nincs elfogadott logo).

A rávasalás technika marad? Ennek az ára nem változott, most is ugyanazt mondta a hölgy a boltban.

Sanzi,
a kedvenc hosszúujjú mezed akciós az Elasticban (olasz exportra készült alapszíne piros, minta benne fehér és szürke, nekem már van és csak 2000 forint volt :) - az a hibája, hogy az anyag színhibás, jól meg kell nézni)

badmad,
megkérdeztem a széldzsekit. Van és csinálnak sárga és valamilyen sötét színű (talán fekete). Ami most akciós volt, szürke barnával, de egyáltalán nem hasonlit a Villo széldzsekimhez. nem volt hátul meghosszítva és nekem nagyon fura volt a kar belső oldalán levő lyukacsos, levegőző rész. Ennél azért az enyém tutin jobb, igaz drágább is volt, de abszolut esőálló (már teszteltem).

Gyanit Creative Commons License 2000.03.31 0 0 6793
Sziasztok!

Gombfoci!
En jonnek 15-en. Legalabbis eddig ugy allnak a dolgok.

Ami viszont a topic-mezt illeti:
Robin!
Lehet, hogy bizonyos megfontolasok miatt le kell majd iratkoznom a listarol. Sajnalom. Meg szolok majd. Koszi.

Monty!
Koszonom a figyelmeztetest, magam is igy gondolkodtam a dologrol. Fokent, mert egy eve volt egy reszleges szalagszakadasom, aztan azt meg erositgetni kell elobb.
Viszont megvettem a Kerekparral Budapest kornyeken c. kis remekmuvet. Sok otletet adott...

Kivi!
Koszonom. Szivesen tartanek veled, majd, ha mar leszek olyan formaban, hogy legelabb egy kozepes szintu edzotarsnak elmenjek. :)

Badmad!
Oke. Orulok, hogy emberunkre leltunk. Akkor szervezodhet a mas-iranyu (ertsd: ismerkedos, beszelgetos) talalka is.

Neptancos!
Lattam azt az utvonalat is a konyvben. Nekem nagyon tetszene arra menni egy kompozas utan.

Puzsi!
Ja, jol kifejtetted.
Valszeg en sem ertettelek felre....:))))))))) De, ha egyszer MONDOM, hogy NEM AZERT.......

Most rohannom kell.
Udv, jo hetveget Mindenkinek:
Nit

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!