Keresés

Részletes keresés

Zmac Creative Commons License 2000.06.01 0 0 429
Ha jól tudom, az alkohol szerepel a doppinglistán. Talán nem véletlenül... Butch, biztosan emlékszel arra az OB selejtezőre Répáshuta mellett... :)))
Előzmény: kaktusz7 (421)
kiseszter Creative Commons License 2000.06.01 0 0 428
Részemről oké a tali!
Kiseszter: 988
Előzmény: bodzavirag (425)
bodzavirag Creative Commons License 2000.06.01 0 0 427
Hogy ez nekem nem jutott eszembe :-))
Vagy legyen mindenkinél 7 kaktusz :-))
Előzmény: kaktusz7 (426)
kaktusz7 Creative Commons License 2000.06.01 0 0 426
Vagy legyen mindenkinél egy bodzavirág! :-))
Előzmény: bodzavirag (425)
bodzavirag Creative Commons License 2000.06.01 0 0 425
Szia pen és mindenki!
Részemről o.k., amit pen írt, legyen akkor a találkozó helye a Széchenyi fürdős metrómegálló 15 óra 30 perckor. Hogyan ismerjük fel egymást?? Vagy megírjuk egymásnak szerintem a rajtszámainkat, vagy pedig valami közös ismertetőjel, mondjuk mindenki nyakában egy feltűnő színű kis kendőcske. Jobb ötleteim nincsenek így reggelre.
bodzavirag
Előzmény: pen (423)
snejderfáni Creative Commons License 2000.06.01 0 0 424
Nyuszi, bocs, hogy csak most válaszolok, de egy kicsit mindennel elúsztam.....Szóval köszönöm a tanácsokatm, a jövő héten tutira beillesztem a a gyógytornászt az életembe.

Fiúk! Tavaly volt a maratonon egy "idős" néni, aki népviseletben futotta a távot, szerintem futhatnátok a Libresse-en négy kilométert valami hasonló szerelésben edzőcipővel kombinálva. Ha nem teccik nem kő megfogadni! :)

Üdv:
Fáni

Előzmény: nyuszi_ (411)
pen Creative Commons License 2000.05.31 0 0 423
Sziasztok!

Kedves Rcsiga - üdv a topicban! Átlinkeltél a Margitszigetből? Ideje volt! Hallottad Kaktuszt, ugye? A 14 kilcsi már együtt is megvolt, tehát jöhet a félmaraton :o)

Lou Cifer, és mindenki - persze, srácok is jöhetnek a talira! Sőt: Gyertek!
Akkor mit is határoztunk? Libresse rajt előtt fél órával, Sz. fürdő metrómegálló? Avagy?
Hogy ismerjük meg egymást? Én már csak péntek este nézek be a topicba, remélem addigra kitaláljátok!

Alkohol és futás? Végre egy kedvemre való felvetés! Nálam a másnaposság _ellenszereként_ válik be a kocogás. Ha fájós fejjel, kavargó gyomorral ébredek, és kigyötröm magam futni, mire befejezem helyreáll a rend. Persze ilyen kilengés nálam alig-alig fordul elő..
(Rcsiga - csend legyen!)

Üdv

pen

Lou Cifer Creative Commons License 2000.05.31 0 0 422
Üdv, Butch!

"Edzés és verseny előtt 2-3 órával már nem tanácsos enni, de inni muszáj."
???
Miért lenne muszáj inni?"

Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen, de nem csak erre a versenyre gondoltam, hanem úgy ált. Melegben rövidebb edzéseim előtt is szoktam inni, a reggeli futások előtt pedig mindig távtól és időjárástól függetlenül. Az 5 km valóban könnyen lekocogható frissítés nélkül is.
Tapasztalatom szerint az előző napi alkoholfogyasztás ront a teljesítményemen, bár – tájfutó létemre – nem igazán bírom az alkoholt.

Sundance Kid:-)))

kaktusz7 Creative Commons License 2000.05.31 0 0 421
Bocs Butch, biztosan félreérthető voltam. Én arra gondoltam, hogy a futást megelőző este egy kisebb mennyiségű alkohol, az lehet jótékony hatású, nem az aznapi, verseny előtti.
Előzmény: Butch Cassidy (420)
Butch Cassidy Creative Commons License 2000.05.31 0 0 420
"Én úgy tapasztaltam, hogy a másnaposság nemhogy növeli a futóteljesítményt, hanem rombolja. Viszont két három pohár bor, vagy egy-két üveg sör szerintem segíthet - persze ez egyéntől és pohármérettől függhet. :-)"

A másnaposság tekintetében valóban ellentmondásosak a tapasztalatok, azért annyiban meg kell védnem Eszterke véleményét, hogy tájfutóknál ez presztizskérdés. (Néha rosszalja is a szakvezetés. Különösen, amikor a rendőrörsöt hányják össze a fiúk...)

Az aznaposság azonban minden jel szerint stimuláló. Ezt számos "Mámor-Kupa" bizonyítja (=szilveszteri versenyforma, amikor inni kell futás közben). Egyébként érdemes megnézni, hogy egy energiaitalban és egy sörben mennyi az energia. Ha jól emlékszem, a sörben több (100 ml-re vetítve).

Butch

Előzmény: kaktusz7 (419)
kaktusz7 Creative Commons License 2000.05.31 0 0 419
Kiseszter

Én úgy tapasztaltam, hogy a másnaposság nemhogy növeli a futóteljesítményt, hanem rombolja. Viszont két három pohár bor, vagy egy-két üveg sör szerintem segíthet - persze ez egyéntől és pohármérettől függhet. :-) Talán azért, mert az alkohol hatására is töltődnek a szervezet szénhidrát raktárai.

Rohamcsiga

Ha kényelmes tempóban le tudsz futni 14 km-t, akkor nyugodtan elindulhatsz félmaratonon.

Balisto

Lehet, hogy kisebb a tűrőképességem, de ha valami nem tereli el időnként a figyelmem a futásról, meg magamról, akkor nagyon szenvedek.
Úgyhogy úgy döntöttem, ma nem veszek ilyet, esetleg holnap, ha esni fog az eső. :-))

Kaktusz

Előzmény: Balisto (418)
Balisto Creative Commons License 2000.05.31 0 0 418
kaktusz7, bár nem vagyok egy nagy futó, de szerintem nem olyan borzalmas a futógép. Előnye, hogy gumiszalagon futok, nem veszi annyire igénybe a térdszalagjaimat, izületeimet.
Hátránya valóban a monotonitás, ami viszont elkerülhető, ha változó sebességgel és gradienssel futok. Így más egy órát is kibírok :-)

B.

Előzmény: kaktusz7 (414)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.31 0 0 417
Sziasztok! Meg nem szoltam hozza a topichoz de azert eleg regota olvasgatom
Nevem rohamcsiga ,mely utalni igyekszik egyben kedvenc hobbymra es a hozzavalo tempora is :))
Harom eve futkosom a szigeten egyre nagyobb rendszeresseggel amely neha meg engem is meglep (foleg nyirkos teli reggeleken) A tavok eddig 5-12km korul voltak de miutan ez mar lassan a standart reggeli futasok resze kezd lenni (heti 3-4szer) gondolkodom hosszabbakon Ha mar igy elokerult a felmaraton temaja megkerdeznem szerintetek mi kell ahhoz hogy valaki le tudja futni a tavot ?Elsosorban a fizikai felkeszultsegre es nem az edzestervre gondolok Olvastam nehany honappal korabbi hozzaszolasokat amiket igyekszem megszivlelni ezert is kerdezem

Bodzavirag A libresse futasra mindenesetre en is jovok Amint hallom iden is meglesz a 30 fok meleg
Rcsiga

Előzmény: snejderfáni (410)
kiseszter Creative Commons License 2000.05.31 0 0 416
Személyes tapasztalataim még nincsenek az alkoholszint / futási eredmény hányadosáról, de közvetlen környezetemből mondhatnék egy-két példát...
Úgy láttam, hogy másnaposan az ember többre képes, mint színjózanon. Egy többnpos tájfutóversenyen ugyanis annál jobb eredményeket ért el az adott illető, minél többet ivott előző este. A végén még dobogós is lett. (Persze ez lehet, hogy csak azért volt, mert a többieket még jobban megviselte az előző napi ivászat. :-))
Előzmény: Butch Cassidy (415)
Butch Cassidy Creative Commons License 2000.05.31 0 0 415
"Edzés és verseny előtt 2-3 órával már nem tanácsos enni, de inni muszáj."

???

Miért lenne muszáj inni? Még egy félmaratonon aláírnám, de 5 km(?) nem az a táv, aminél ez fontos lehet. Egyébként, szerintem az ivás is terheli a gyomrot, én mindig megérzem. Persze jóval kevésbé, mintha mondjuk megennék egy disznótoros lakomát, de azért észre lehet venni, úgyhogy csak akkor iszom előtte/közben, ha nagyon meleg van.

Jut eszembe, valaki az alkoholok hatását a futásra tesztelte már?

Butch

Előzmény: Lou Cifer (413)
kaktusz7 Creative Commons License 2000.05.31 0 0 414
Bodzavirág

Még nem jutottam el (családi programok, külföld, stb.), de ami késik, múlik. :-))
Tkp. vacillálok, hogy megkérdezzem-e azt a dokitól, a Condrosulfot érdemes-e megelőzésre szedni. És az is jó, ha az embernek van tartalékban egy címe, és nem akkor kell utánajárni, amikor baj van.

Más. Próbálta már ki valaki egy futógépet?
Most alkalmam volt kipróbálni egyet. Hát elég lehangoló volt, dög unalmas, az ember csak nézi a falat, az órát, meg a számokat, se kutya, se kutyaszar, se kocsik, se csinos lányok. :-) Gyorsan elment a kedvem, csoda, hogy fél órát kibírtam rajta. Szerintem akkor jó, ha máshol nem lehet futni, pl. jégbordás az út. De akkor is csak úgy, ha elémtesznek egy tévét.

Kaktusz

Előzmény: snejderfáni (409)
Lou Cifer Creative Commons License 2000.05.30 0 0 413
bodzavirág!
"futás előtt mikor ajánlott utoljára enni, vagy hogy hány perccel előtte érdemes odamenni, a mezőny elejében, közepében, végén érdemes indulni, hogy előtte való este jó-e még futni, meg ilyenek. "

Én mindig a mezőny végéről indulok 2 okból: 1. mindig elkések 2. így verseny közben állandóan csak előzgetek:-)) Előtte való nap érdemes egy könnyűt!!! kocogni. Edzés és verseny előtt 2-3 órával már nem tanácsos enni, de inni muszáj. Az alkalomhoz illően öltözött fiúk is mehetnek a talira?

pataporc Creative Commons License 2000.05.30 0 0 412
Sziasztok! Uj vagyok itten a topicban, es lenne egy keresem: egy sporttal foglalkozo honlaphoz kell kutyuket gyartanom - a szabadido reszbe futokat szeretnek beilleszteni dekoracionak. Ha valakinek akadna olyan kepe, amin jol latszik az utcai futoversenyek hangulata + minden egyeb, az legyen kedves, szoljon nekem! Fizetes nincs, dicsoseg van, de amugy is pici lesz a vegleges grafika. Koszi: Pataporc (aki maga is fut, de csak elvetve...)
nyuszi_ Creative Commons License 2000.05.30 0 0 411
Snejderfáni,

Nem boka, hanem térdszalagsérülésem volt, de azért leírom, hogy nálam hogy ment a dolog.
Az első menet a pihentetés, sín, rögzítőkötés volt. Amikor eljutottam addig, hogy nem fájt már a kisebb mozgás (gondolom, te most ebben a fázisban lehetsz), akkor kerestem egy gyógytornászt (a normál háziorvos is adott hozzá beutalót).
Ekkor az volt a helyzet, hogy a 3-4 hetes mozdulatlanság során szépen beszűkült az izület mozgása. Olyan gyakorlatokat csináltattak velem, hogy ezt a szűk mozgásteret visszaállítsuk olyanra, mint eredetileg volt. Eleinte csak finomabb nyújtás, átmozgatás volt lényeg, terheletlen állapotban (testsúly nem volt rajta), később testsúllyal terhelve is, illetve szobabicajjal tekerés egyre erősebb fokozatban. Addig a pontig kellett nyújtani-mozgatni az izületet, ahol már éreztem, hogy egy kicsit nyúlik, de még éppen nem fáj.
A legjobb az volt az egészben, hogy végre magam is tehettem valamit annak érdekében, hogy minél hamarabb visszatérhessek a futáshoz. A gyógytornásznő mindig pontosan elmagyarázta, melyik gyakorlatot miért, hogyan kell csinálni, és otthon melyikeket tudom megcsinálni reggel-este. Az utolsó alkalommal már a Dreher-váltós pólóban mentem :)))

Szóval, ami a lényeg: MINDENKÉPP menj el gyógytornászhoz, nagyon megéri azt a heti 1-2-szer félórát. Én mindenesetre egy csokor virággal köszöntem meg a segítséget, annyira boldog voltam akkor.

Amúgy szerintem az úszás, bicaj és esetleg a lépcsőzés is oké (nekem lehetett - sőt kellett is, mert legyengült a sérült lábam), de feltétlenül kérdezd meg az orvost/gyógytornászt, hogy mit szól hozzá.

nyuszi

Előzmény: snejderfáni (409)
snejderfáni Creative Commons License 2000.05.30 0 0 410
Hősök tere - Andrássy út - Lánchíd - Budai alsó rakpart - Szabadság híd - Pesti alsó rakpart - Margit híd - Margit-sziget - Árpád híd - Váci út - Dózsa György út - Városliget - VÉGE (Széchenyi fürdő, lábápolás, öröm stb.)
Előzmény: pen (407)
snejderfáni Creative Commons License 2000.05.30 0 0 409
Sziasztok!

Hű de nagy (már) a készülődés a NIKE-ra. Remélem azon már én is részt veszek. Milyen jó is lesz az! :)))

Nyuszi megengedte, hogy a sérültek is írhatnak, hát élek a lehetőséggel. Kérdeznék ezt+azt.
Úszni már úszhatok, de még szeretnék valamilyen célirányos gyakorlatot végezni a bokámra (szalagerősítési célból???).
Tudtok valami jót erre?
Esetleg akinek volt már szalagszakadása milyen gyakorlatokat végzett/végeztetett vele a gyógytornász?

Ja! Kaktusz7, Néptáncos! Eljutottatok a sportorvoshoz?

Üdv: Fáni

Miamanó Creative Commons License 2000.05.30 0 0 408
Igaz, igaz, de a nagykerben adnak nagyker áron 1 pár cipőt is?
Üdv
Miamanó
Előzmény: kg1959 (406)
pen Creative Commons License 2000.05.30 0 0 407
Szia kemosabe!

Köszi a bíztatást, a nevezéssel az egész egy kicsit valóságosabbá vált... brrrr Nem tudod (tudjátok) esetleg a NIKE útvonalát?
Bocs a sok kérdezosködésért.

Üdv

pen


Előzmény: kemosabe (404)
kg1959 Creative Commons License 2000.05.30 0 0 406
Miamanónak!

"Azért ezt csodálnám, mert a kapott prospektusokon, (amit a nagykerből kap a Kiss Zoli) mindenhol 12900 szerepel a Grid Aura tipusnál, és ebből ad ő még 5 %-ot. Ki a fene menne el hozzá, ha 3000-el olcsóbban kapná a nagykerben? "
A prospektusban a kisker árak szerepelnek!!! Vagyis nagyker +30%(durván)!! így már nem is olyan sok az 5% rabat ... Igaz? üdv KG

Előzmény: Miamanó (401)
bodzavirag Creative Commons License 2000.05.30 0 0 405
Tegnap esti futóbolondság:
A metrón hazafelé egy vak lány megkért, hogy segítsek neki futni a távolsági buszához, mert le fogja késni ha nem fut. Egymásba karolva rohanás, mert a busz indítási idején már túl jártunk az órám szerint. A busz elindult, mi utána loholás. Szerencsére piros lett a lámpa, így egy jó hajrával éppen elértük. 200 méter volt, de elfáradtam és ez jó érzés volt :-)
bodzavirag
kemosabe Creative Commons License 2000.05.30 0 0 404
Pen,

Gratulalok az elhatarozashoz. En ugyan nem tartom magam tapasztalt futobolondnak, de egyszer mar magam is futottam chipes versenyen (szinten a Nike 1/2 maratonon) es elorelathatoan iden is fogok. Ezt a "championchip"-et az egyik cipod fuzojebe kell belefuzni. Arra jo, hogy a rajtvonalon, a feltavnal es a celvonalon athaladva lemeri az idodet, tehat a kesobb kozolt eredmenylistakban a tenyleges idod fog szerepelni. Nem szamit az, hogyha az elejen esetleg perceket kell varnod, amig a rajtvonalig eljutsz.

A fej lelocsolasaval kapcsolatban valahol azt olvastam, hogy nem erdemes. A futas szempontjabol semmi elonyos hatasa nincs, hosszabb tavoknal a folyadekveszteseget ivassal kell potolni. A futas elott is erdemes inni valamennyit.

Udv, Kemo

Előzmény: pen (403)
pen Creative Commons License 2000.05.29 0 0 403
Sziasztok bolondok!

Ma neveztem a NIKE -ra (szept 3, 10.00 óra) :o)))
Nem tudja valamelyik tapasztalt bolond, mit jelent az, hogy chip-pel kell futni a félmaratont? Mekkora ez az izé, és hova kell biggyeszteni?

Szia Bodzavirág - ma neveztem én is a Libresse-re! Nem állítom, hogy az enyém a helyes taktika, de én előtte nap délelőtt fogok kocogni egyet, és legalább három órával indulás előtt felfüggesztem az evés/ivást. Viszont indulás előtt a fejemre locsolok egy üveg hideg vizet :o)
Rajt előtt kb. fél órával ott leszek, szerintem ez elég, ha már van rajtszámod.
Induláskor a mezőny közepét szeretem, ott a legbulisabb a hangulat!

pen
(Libresse 1507)

Butch Cassidy Creative Commons License 2000.05.29 0 0 402
"Tudom , hogy eső után köpönyeg, de a Saucony Grid aura 9850, a Grid Aura TR pedig 10600 pengő forint a nagykerben.. (a napokban kértem le faxon a nagyker árlistát ui. a Bt-men keresztül akarok cipőt venni"

Szerintem ezek a nagyker árak. Ha csak úgy odamész egy cipőért magadnak, akkor nem ennyibe kerül (hanem többe).

Butch

Előzmény: kg1959 (397)
Miamanó Creative Commons License 2000.05.29 0 0 401
Azért ezt csodálnám, mert a kapott prospektusokon, (amit a nagykerből kap a Kiss Zoli) mindenhol 12900 szerepel a Grid Aura tipusnál, és ebből ad ő még 5 %-ot. Ki a fene menne el hozzá, ha 3000-el olcsóbban kapná a nagykerben? Vagy épp most vitték le az árát ennyire?
Azonkívül épp ő mesélte már nem tudom melyik tipusról. hogy a nagykerben felemelték az árát, ő meg direkt levitte, mert nála nemigen fogyott, és így annál tényleg volt 1-2000 Ft különbség.
Szóval azért ha mégis így lenne azért kicsit zavarna, de inkább nem hiszem el, így ez jobbat tesz a lelkemnek.
Miamanó
Előzmény: kg1959 (397)
bodzavirag Creative Commons License 2000.05.29 0 0 400
400 :-))) Haladunk...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!