Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.18 0 0 15463

Naná, hogy elszúrtam.

Szóval legyen a Class module neve clsGomb.

A Private Sub UserForm_Initialize makróban a ctrl változó deklarálása felesleges.

A többi elvileg oké.

Előzmény: Törölt nick (15462)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.18 0 0 15462

Kell egy ClassModule, legyen a neve clsCtrl. Erre:

Public WithEvents myGomb As CommandButton

Private Sub myGomb_Click()
    MsgBox myGomb.Name
End Sub

Userformra:

Dim cEgyenGombok As Collection

Private Sub UserForm_Initialize()
    Dim i As Long, ctrl As CommandButton, cls As clsGomb

Set cEgyenGombok = New Collection
    For i = 1 To 10
        Set cls = New clsGomb
        Set cls.myGomb = Me.Controls("Gomb" & i)
        cEgyenGombok.Add cls
    Next
End Sub

(Robbantómesternek üzenem, például erre jó a ClassModule.)

Előzmény: Gavriel (15459)
pimre Creative Commons License 2011.07.18 0 0 15461

Sziasztok!

Én is segítséget szeretnék kérni. Most tanulom a Visual Basic nyelvet és a tankönyvben eljutottam a zárolások kérdésköréhez.

Itt a következő egyszerű parancsot találtam: Activesheet.protect userinterfaceonly:=True

Végrehajtom, minden rendben lévőnek látszik, a munkalap zárolt, az egyes cellák adatai nem elérhetők. De! A leírás szerint ez elvileg megakadályozná, hogy a felhasználó hozzáférjen a munkalaphoz. Viszont amint rákattintok az Eszközök menüben a lapvédelem feloldására, ezt szó nélkül végrehajtja, és onnantól elérhetőek az adatok.

Mit csinálok rosszul, vagy mit értek félre?

Amorius Creative Commons License 2011.07.17 0 0 15460

Sziasztok !

Egy kis segítséget szeretnék kérni. 2007-es excel-nél lehetőség van a sorok csoportba foglalására. Melóban készítettem egy jó kis táblázatot, amibe az előbb említett alkalmazást is beleépítettem. Mivel elég sok hivatkozást és képletet tartlamaz, így szeretném levédeni a táblázat legnagyobb részét. Normál esetben ez nem okozna gonddot. Lapvédelemnél megadom, hogy zárolt cellákra még ne is lehessen kattintani. Viszont ha ezt a védelemt bekapcsolom, a bal oldalon lévő csoportba foglalást sem lehet használni. Mivel nem csak én használnám, így a védelem nélkülözhetetlen lenne. A jobb átláthatóság érdekében a csoportba foglalást sem szeretném kivenni. Van valami megoldás erre ?

Gondoltam arra is, hogy az összes hivatkozást és képletet átteszem a "munka2"-re ott elrejem az oszlopokat és simán le lehet zárolni mindent. Így ott nem is látszik semmi :) Viszont még mindig ott van a "munka1"-en a táblázat, aminek van jópáar cellája amibe nem szeretném ha kontárkodnának.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.17 0 0 15458

Egyforma típusú objektumok (pl. az összes gomb) vagy vegyesen vannak?

Előzmény: Gavriel (15457)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.16 0 0 15455

For i=1 To 10

Me.Controls("Gomb" & i).Caption = "Caption szöveg")

Next

A fenti kód akkor működik, ha a form kódlapján van. Ha máshonnan hivatkozol a Form1 gombjaira, akkor:

Form1.Controls("Gomb" & i).Caption = "Caption szöveg")

Előzmény: Gavriel (15454)
mimi_bacsi Creative Commons License 2011.07.14 0 0 15453

Megtaláltam a 9732-es sorszámú felvetést. Mára ennyi, holnap bővebben kérdezek ezzel kapcsolatban, amit láttam Delila csatolt képén, szerintem ilyenre van szükségem.....:-)

Előzmény: mimi_bacsi (15451)
tt65 Creative Commons License 2011.07.14 0 0 15452

gyorskeresés "térkép" szóra!

Előzmény: mimi_bacsi (15451)
mimi_bacsi Creative Commons License 2011.07.14 0 0 15451

Hogy tudom gyorsan megkeresni a 9732-es hozzászólást?

A keresés és a gyorskeresés innen menüben nem sikerült ez a "nagy" feladat...:-( 

Előzmény: Delila10 (15449)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.07.14 0 0 15450

"Ennél semlegesebb hátterű térképet kell választanod, mert ezen zavaróak a jelölések."

Vagy halványítani rajta valami szerkesztőprogival, talán az is segít, de eléggé fapados megoldás.

Előzmény: Delila10 (15449)
Delila10 Creative Commons License 2011.07.14 0 0 15449

Volt már hasonló kérdés, nézd meg a #9732-es hozzászólást, és a rá adott válaszokat.

Nálad köröket kell elhelyezni a helységeknél a térképen, és ezeknek a köröknek kell adnod a helység nevét úgy, ahogy az előző térképes kérdésnél a kerületek nevét kellett megadni (#9753).

Meg lehet változtatni a körök színét és méretét, de ahhoz tudni kell, melyik oszlopban vannak a nevek, melyikben a kapcsolat minősége (válaszol, ügyfél, nem válaszol), és hol van az adat, ami a kör méretét meghatározza.

Ennél semlegesebb hátterű térképet kell választanod, mert ezen zavaróak a jelölések.

Előzmény: mimi_bacsi (15441)
mimi_bacsi Creative Commons License 2011.07.14 0 0 15448

Köszönöm a válaszodat, sajnos azt kihagytam a levelemből első kérdéskor, hogy Mac felhasználó vagyok, és amint látom, mindkét program Win környezetet kíván! :-(

Nagyon köszönöm a válaszodat!

Előzmény: Törölt nick (15446)
tt65 Creative Commons License 2011.07.14 0 0 15447
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.14 0 0 15446

Még eszembe jutott a crystal report, ez a legjobb táblázat kezelő - integráltan van benne map funkció. Viszont aki excelhez szokott, az kezdheti elölről a tanulást :)

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.14 0 0 15445

Ms MapPoint

Erre (is) való

http://www.microsoft.com/mappoint/en-us/home.aspx

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.14 0 0 15444

hát nemtom... assemblerben is többnek kell lennie egy sornál, valahogy így

A:=A xor B;
B:=B xor A;
A:=A xor B;

vagy ha numerikus értékekről van szó, akkor ezt át lehet ültetni így is:

A = A+B
B = A-B
A = A-B

és akkor már nem kell a harmadik változó.

sőt, alighanem xor van vba-ban is

Előzmény: Gavriel (15442)
mimi_bacsi Creative Commons License 2011.07.14 0 0 15441

Excelben vannak adataim, amiket szeretnék megjeleníteni egy Magyarország térképen (az a célom, hogy bemutassam - településszinten - mennyi megkeresésem volt, és abból mennyien válaszoltak, mennyien nem válaszoltak, a válaszolók közül kikkel kezdtünk el dolgozni, és azért kellene térképen megjeleníteni, mert így területileg (is) látszik, hogy mely országrészen, területen voltak aktívak a megkeresett ügyfelek)

A kérdésem az, hogy van-e olyan megoldás, amivel az adattáblázatot egy térképpel össze lehet kötni, és a térképen az adatok megjelennek (mondjuk úgy, hogy a válaszolók zöld, a nem válaszolók piros, míg a szerződött ügyfelek akár sárga jelölést kapjanak.

Találtam egy példát, valami hasonlóra gondoltam, mint ez a térkép

Van valakinek ötlete, javaslata ezzel a témával kapcsolatban?

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.14 0 0 15439

1. replace-vel kicserélném a törzsadatokban az egyiket a másikra.

rögzítő ezt dobja, lehet egyszerűsíteni:

Cells.Replace What:="_", Replacement:="-", LookAt:=xlPart, SearchOrder _
:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, ReplaceFormat:=False

2. joker karaktereket használnék az írásjelek helyett keresésnél. (? egy karakterhez, vagy *  több karakterhez)

Előzmény: Gavriel (15438)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.14 0 0 15437

ez csak sima érték átadás lehet, nem?

pl.:

a = 1
b = 2
a = b

Előzmény: Gavriel (15436)
Delila10 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 15435

Rendezd az összegeket csökkenő sorrendbe, tegyél rá autoszűrőt, és a Helyezés-nél jelöld be az első 15-öt. A szűrt sorokat átmásolhatod más helyre.

Ha nem rendezheted az adatokat, akkor vegyél fel egy oszlopba melléjük egy növekvő sorrendű számsort, a fenti művelet elvégzése után ennek az oszlopnak a rendezésével visszaállíthatod az eredeti sorrendet.

Előzmény: marcoooo (15432)
tt65 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 15434

trükk! add hozzá a sor számának tízezred részét, akkor már nem lesz egyenlő kiadás összeg.

SQLkerdes Creative Commons License 2011.07.13 0 0 15433

Pivottábla.  Azt is lehet szűkíteni az x legnagyobb tételre.

marcoooo Creative Commons License 2011.07.13 0 0 15432

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni excel témakörében.

Van egy oszlop amiben vannak kiadások összegei, pl.: 3.000 Ft, 5.000 Ft, 10.000 Ft, stb. Szám szerint 228 db van egymás alatt.
A mellette lévő oszlopban vannak a kiadásoknak a neve, pl.: villanyszámla, mobilinternet, mobiltelefon előfizetés, stb. szintén egymás alatt.
A cél az, hogy a 15 legnagyobb kiadás ki legyen gyűjtve. Az összegekkel nincs gond, a "NAGY" függvénnyel megoldottam.
A probléma ott van, hogy amikor hozzárendelem az összegekhez tartozó neveket (index és hol.van függvények egymásba ágyazásával), és van legalább 2 db egyforma összegű kiadás,
ugyanazt a nevet párosítja hozzá, azt amelyiket hamarabb megtalálja az oszlop tetejéről.

A kérdésem az, hogyan lehet megoldani azt, hogy az azonos összegű kiadásokhoz megtalálja az eltérő neveket is?

Köszönöm segítségeteket előre is.

Delila10 Creative Commons License 2011.07.12 0 0 15429

Megvan, az Application.Volatile a megoldás.

.

.

Előzmény: Delila10 (15428)
Delila10 Creative Commons License 2011.07.12 0 0 15428

Volt itt egyszer szó arról, hogyan lehet rábírni a saját függvényeket, hogy ugyanúgy frissüljenek, mint a beépítettek.

Most az autoszűrő ki-bekapcsolásának hatására kellene az egyiknek frissülnie. Mivel tudnám rábírni erre a lépésre?

tt65 Creative Commons License 2011.07.12 0 0 15427

Persze, van ez így. Én is vagy 10 évig használtam egy képnézegető szoftvert, mert tényleg csak nézegetésre kellett, miközben jöttek az egyre újabb verziói, amivel már mini fotosoppá kezdett válni. De arra meg ott a fotoshop.

Anno a Lotus 123-al (táblázatkezelő) ami elfért egy floppin, mindent meg lehetett csinálni, ami most is egy alapszintű excel user használ, de ehhez kap egy nagyágyú szoftvert...

Említsük meg, hogy anno a mi űrhajós Simonyink találta ki a megszokott menüszerkezetét a programoknak. Aki dolgozott DOS alatti Word-ben, vagy worpdperfektben, tudja milyen szörnyűségek voltak ...

Előzmény: Vacy (15426)
Vacy Creative Commons License 2011.07.12 0 0 15426

Köszi, szóval alapból nem lehet, mint robbantomester írja csak addonnal. És a hozzászólása haladásról szóló résszel egyet értek, de a kollégák le szeretnének maradni! ;)

Előzmény: Törölt nick (15421)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.12 0 0 15425

A ribbon azért nem jobb, mert az ember 15 éven keresztük megszokta a régi menürendszert. Ha történetesen fordítva lenne, akkor most a régi menürendszert utálná mindenki. (Egyébként van erre több addon is, amivel a régit visszakapod)

Én eddig csak azt a hátrányát érzékeltem, hogy az aktív felületnek nagyobb részét elveszi, mint a régi. (De ez is csak beállítás kérdése)

Előnyként pedig a gyorsasgágát emelném ki: kevesebb kattintásból el lehet érni szerintem sok mindent, sokkal interaktívabb módon, mint a réginél.

Én meggyőzni nem akarok senkit, nem is tudok. Használni kell 2-3 hónapot és utána mindenki döntse el maga, hogy használja  2007-től az officokat az új funkcióival, vagy marad a régi megszokot, ámde butább 2007 alatti verzióknál.

Én azt mondom jobb haladni a korral, mert egyszer csak az ember azt veszi észre, hogy nem ért semmihez - mert az új munkahelyén már az új fejlesztéseket használják. (és itt nem csak az excelre gondolok, hanem a régi programnyelvekre is - amelyeket már egyáltalán nem használnak)

Előzmény: Törölt nick (15423)
tt65 Creative Commons License 2011.07.12 0 0 15424

Ezen (sem) nem fogunk összeveszni! :-)

Sztem 2 nap alatt tökéletesen megszokható a szalagos menü, sőt a 2010-ben már tetszés szerint variálhatod, igényre szabhatod a menüt.

Előzmény: Törölt nick (15423)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.12 0 0 15423

Szerintem nem olyan.

Van valami plusz ebben a szalagos menüpótlóban? Szerintem csak csicsa. A menürendszer ugyanazt a funkcionalitást biztosította, nem volt szükséges, hogy lecseréljék. Csak hát haladni kell a korral, a kor pedig azt diktálja, hogy látvány, látvány, látvány. A tartalom mindegy, csak nézzen ki jól, és akkor el lehet adni.

Microsoft tehát eldöntötte, hogy mi mind haladni szeretnénk a korral. A magam részéről fölöslegesnek tartom ezt a fajta haladást, és ha egyszer átállok újabb Office verzióra, valószínűleg keresni fogom a menürendszer megtartásának lehetőségét. Kivéve, ha közben valaki meggyőz róla, hogy a ribbon sokkal jobb.

Előzmény: tt65 (15422)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!