Sztem is így van. Amikor először ettünk a Bocsokban Budvar gulast, és kihozták az adagot, morgolódtunk, mert csak négy-öt nagyobb falat húst láttunk a tányérunkon. (Nem a "negyven deka/fő a pörköltből" magyar pince fíling, aminek azért szintén megvannak az előnyei.) Aztán elkezdtünk enni, és kiderült, hogy nem is olyan kicsi az az adag. Knédlik a szaftba, a ropogós hagyma az arcba, alaposan kitunkoltuk, és a végén elégedetten dőltünk hátra. Alig tudtunk megemelni a kezünk egy újabb kanyar sörért... :-)
Most, hogy előjött ez a téma, régebben már nekem is feltűnt, hogy az étlapos nettó súlyértékek eléggé alacsonynak tűnnek. Aztán, amikor kihozzák az adagot, ez az érzés elég gyorsan elszáll :-)
Ó én nyugodt voltam, és gondoltam, hogy így van ez ahogy írod.
Nekem is van olyan városom, (nem Prága) ahol már 60-80-szor voltam, és mindig szívesen megyek, ám nem nézem meg minden alkalommal a helyi látnivalókat. De nem ironizálok azokon, akik először vannak, és ezt teszik. Természetes dolog. Csak ennyi az egész, ilyen egyszerű:)
Kár ennyire rákattanni erre a témára, nem maradsz éhes Prágában, ebben biztos lehetsz. Ha kicsinek tűnik az adag, egyél előtte egy ócseh fokhagymalevest, utána fojtsd le egy strudl-lal, meg 2-3 korsó sörrel, Becherovkával, oszt jó napot...
Használtam, nézegettem, nyomkodtam.... Összességében nekem tetszik, az újonc Prágjajáró és sörkedvelő - vagy attól nem elzárkozó- érdeklődő közönségnek mindenképp ajánlom. Régi motorosoknak is lehet hasznos, de nem nélkülözhetetlen.
Jó, hogy offline, mert külföldön nem lógunk állandóan a neten
(a Rossz időknél a pipák száma már elavult, de ez az élményt nem befolyásolta....:)
Prágába mennénk autóval. Van valakinek friss (saját) infója, mivel eléggé ijesztő dolgokat - több órás dugók vízióját - jósolt néhány weboldal a D1-es autópálya felújításával kapcsolatosan?
Alternatív útvonal javaslat?
Vélemények a legjobb barna és/vagy fekete sör márkájáról?
de áruljátok el hogy hogy van ez a mennyiség dolog?
mert jónéhány étterem oldalán nézegettem a mennyiségeket és ezek a 100 grammok nagyon kevésnek tünnek így súlyra holott a képeken meg óriási adagokat fotóz mindenki..ezt valaki elmagyarázná?:)
Megnyugtatlak, az ide sörmentén kommentelők egy-egy látogatásuk alkalmával általában többször is átmennek a Károly-hídon, sőt, olykor meg is állnak, és felbámulnak a várra, mint ahogy eltéblábolnak az Óvárosi téren, a Tyn templom vagy a városháza előtt, és 298. alkalommal is végignézik az Orloj műsorát.
Csak épp nem szeretik azt a zsibvásárt, amit a turisták és az őket kreatívan megkoppasztani igyekvő vendéglátósok és csetreszárusok művelnek a Vencel tértől a Lorettáig, így inkább keresik a nyugalmat Břevnovban, ikovban, Nusléban, vagy a smíchovi pályaudvar Oázisában...
"kizárólag a sörözőkben kell hogy töltse az idejét, és bambára igya magát minden nap, azt nem értem.
Maradhatna a nyócker szuterén mocskos kocsmájában is, ezt a célt ott is elérné."
- hmmm, Te tényleg nem értessz sokmindent . . . alapvetően azt a hozzászólásomat (ami azért alapvetően egyáltalán nem neked szólt) is teljesen félreérted, de mindegy is, picit visszaolvasnál az sokat segítene.
Tegye fel a kezét, aki még sosem ment át a hidon, nem nézte meg azt. Tudom a Prágaiak meghagyják ezt a hidat a turistáknak, ők nem használják.
Nem tudom pontosan, de kb. 3 millio turista keresi fel Prágát egy évben. Miért itéljük el azokat, akik látni is szeretnék a nevezetességeket? Egyszer csak járt arra mindenki nem? Hát ők is elmennek egyszer. Én is voltam. Igaz régen.
Ez olyan mint mikor valaki pl. Barcelonában jár, és lecövekel egy hétre a hotel bárjában, és kirándulásképp átmegy a szomszédos két bárba is, aztán hazamegy.
Persze tudom, vannak akik a sörért mennek kizárólag, amit meg is lehet érteni mert jók a sörök. De hogy aki először, vagy másodszor van ott, az kizárólag a sörözőkben kell hogy töltse az idejét, és bambára igya magát minden nap, azt nem értem.
Maradhatna a nyócker szuterén mocskos kocsmájában is, ezt a célt ott is elérné.
Én is szeretem a cseh söröket amúgy, és én is szeretem a cseh kocsmák hangulatát, de ha Párizsban vagyok, azért nem abszintot iszom literszám, hanem szakítok időt a Louvre meftekintésére is.
Augusztusban megyek barátnőmmel prágába még eddig soha nem jártunk ebben a szép városban,szeretnék tőletek egy kis segitséget kérni.
Olyan éttermet-éttermeket mondjatok kérlek ahol hozzájuthatunk ha klasszikus cseh ételekhez,finomak az ízek és normálisak(vagy nagyok) az adagok.persze az se hátrány ha az árak nem megfizethetetlenek.
Lehet lehetetlent kérek de mégis örülnék ha adnátok 1-2 tippet hogy hol együnk
Sertéspecsenye knédlivel és párolt káposztával (Vepřo-knedlo-zelo), illete cseh vadast.
(megjegyzem az sertéspecsenye knédlivel nem tudom angolul hogy nevezik a prágai éttermek de sokszor nem találtam rá az éttermek étlapjain annak ellenére hogy szótáraztam...)meg ezt a cseh vadast se tudom hogy nevezik angolul..
Én csak a keresőkre hagyatkoztam ezeket találtam:
U Kroka
találtam egy ilyen nevezetűt a problémám vele csak az hogy ahogy én néztem az étlapot 150gramm egy adag. hát talán lilputba elég lenne de egy normál felnőtt embernek semmiképp...
szóval ezt az éttermet el is vetettem gyorsan...
jidelni-listek el ugyanez a baj hogy 150 gramm van megjelölve egy adagnak....
De milyen jó kondiban van a jószág!!! Lehet, nem baj, hogy kimaradtál belőle... Leginkább akkor aggódtam, amikor a Masaryk Pályaudvarnál lévő legendás talponálló előtt csörtetett el. Nehogy véletlenül megsérüljön egy kilépő kolléga...