Keresés

Részletes keresés

OPi Creative Commons License 2013.07.24 0 0 17512

Tycho volt mostanában, hátha benéz               

Előzmény: SPBt (17511)
SPBt Creative Commons License 2013.07.24 0 0 17511

Senki sem volt mostanság Prágában autóval? D1-es autópálya info kellene...

Koleno Creative Commons License 2013.07.24 0 0 17510

Sztem is így van. Amikor először ettünk a Bocsokban Budvar gulast, és kihozták az adagot, morgolódtunk, mert csak négy-öt nagyobb falat húst láttunk a tányérunkon. (Nem a "negyven deka/fő a pörköltből" magyar pince fíling, aminek azért szintén megvannak az előnyei.) Aztán elkezdtünk enni, és kiderült, hogy nem is olyan kicsi az az adag. Knédlik a szaftba, a ropogós hagyma az arcba, alaposan kitunkoltuk, és a végén elégedetten dőltünk hátra. Alig tudtunk megemelni a kezünk egy újabb kanyar sörért... :-)

Előzmény: OPi (17509)
OPi Creative Commons License 2013.07.24 0 0 17509

Most, hogy előjött ez a téma, régebben már nekem is feltűnt, hogy az étlapos nettó súlyértékek eléggé alacsonynak tűnnek. Aztán, amikor kihozzák az adagot, ez az érzés elég gyorsan elszáll :-)

Előzmény: Koleno (17506)
rendjel Creative Commons License 2013.07.24 0 0 17508

Csak hogy lásd van másik nevem is, bár nem tudom mit szűrsz le belőle.

 

Én pl. nem írom 2 sz-el azt, hogy "értessz" Elég 1 is:) Értesz?

 

Valamint évek óta olvasom a topikot.

Előzmény: OPi (17494)
rendjel Creative Commons License 2013.07.24 0 0 17507

Ó én nyugodt voltam, és gondoltam, hogy így van ez ahogy írod.

 

Nekem is van olyan városom, (nem Prága) ahol már 60-80-szor voltam, és mindig szívesen megyek, ám nem nézem meg minden alkalommal a helyi látnivalókat. De nem ironizálok azokon, akik először vannak, és ezt teszik. Természetes dolog. Csak ennyi az egész, ilyen egyszerű:)

Előzmény: dr El van Leowe (17497)
Koleno Creative Commons License 2013.07.23 0 0 17506

Kár ennyire rákattanni erre a témára, nem maradsz éhes Prágában, ebben biztos lehetsz. Ha kicsinek tűnik az adag, egyél előtte egy ócseh fokhagymalevest, utána fojtsd le egy strudl-lal, meg 2-3 korsó sörrel, Becherovkával, oszt jó napot...

Előzmény: Törölt nick (17499)
OPi Creative Commons License 2013.07.23 0 0 17505

(legjobb) barna  = U Černévo Vola

(legjobb) fekete = U Fleků

 

(szigorúan saját vélemény!!!)

Előzmény: SPBt (17502)
vjano Creative Commons License 2013.07.23 0 0 17504

Ne aggódj, 10-15 deka hús+ a köret elég szokott lenni 2-3 sörrel...

... én legalábbis még nem maradtam éhes....:)

Előzmény: Törölt nick (17499)
vjano Creative Commons License 2013.07.23 0 0 17503

A teszt mondjuk nagyképű kifejezés lenne...

Használtam, nézegettem, nyomkodtam.... Összességében nekem tetszik, az újonc Prágjajáró és sörkedvelő - vagy attól nem elzárkozó- érdeklődő közönségnek mindenképp ajánlom. Régi motorosoknak is lehet hasznos, de nem nélkülözhetetlen.

Jó, hogy offline, mert külföldön nem lógunk állandóan a neten

(a Rossz időknél a pipák száma már elavult, de ez az élményt nem befolyásolta....:)

 

Előzmény: dr El van Leowe (17498)
SPBt Creative Commons License 2013.07.23 0 0 17502

Sörhabos Jónapot!

Prágába mennénk autóval. Van valakinek friss (saját) infója, mivel eléggé ijesztő dolgokat - több órás dugók vízióját - jósolt néhány weboldal a D1-es autópálya felújításával kapcsolatosan?

Alternatív útvonal javaslat?

Vélemények a legjobb barna és/vagy fekete sör márkájáról?

dr El van Leowe Creative Commons License 2013.07.23 0 0 17501

"mindig a nettó húsra" -- leszámítva persze a csülköt, oldalast, negyed, fél kacsát, de az úgyis egyértelműen látszik.

Előfordulhat, hogy a csülköt 1000 grammra adják meg, de lemérik, és aszerint számolnak.

Előzmény: dr El van Leowe (17500)
dr El van Leowe Creative Commons License 2013.07.23 0 0 17500

A 100, 150 stb. gramm mindig a nettó húsra vonatkozik.

Hidd el, nem kevés a bőslges tunkolnivalóval, az általában 4 szelet knédlivel...

Előzmény: Törölt nick (17499)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.23 0 0 17499

 

 

de áruljátok el hogy hogy van ez a mennyiség dolog?

mert jónéhány étterem oldalán nézegettem a mennyiségeket és ezek a 100 grammok nagyon kevésnek tünnek így súlyra holott a képeken meg óriási adagokat fotóz mindenki..ezt valaki elmagyarázná?:)

 

Előzmény: Koleno (17493)
dr El van Leowe Creative Commons License 2013.07.23 0 0 17498

Helló!

Sikerült élesben tesztelnI? 

Előzmény: vjano (17463)
dr El van Leowe Creative Commons License 2013.07.23 0 0 17497

Megnyugtatlak, az ide sörmentén kommentelők egy-egy látogatásuk alkalmával általában többször is átmennek a Károly-hídon, sőt, olykor meg is állnak, és felbámulnak a várra, mint ahogy eltéblábolnak az Óvárosi téren, a Tyn templom vagy a városháza előtt, és 298. alkalommal is végignézik az Orloj műsorát.

Csak épp nem szeretik azt a zsibvásárt, amit a turisták és az őket kreatívan megkoppasztani igyekvő vendéglátósok és csetreszárusok művelnek a Vencel tértől a Lorettáig, így inkább keresik a nyugalmat Břevnovban, Žižkovban, Nusléban, vagy a smíchovi pályaudvar Oázisában...

Előzmény: gőzeke1 (17492)
Koleno Creative Commons License 2013.07.23 0 0 17496

Köszi, igyekeztem... :-)

Előzmény: OPi (17495)
OPi Creative Commons License 2013.07.23 0 0 17495

Hmmm, szépen összeszedted :-)

Előzmény: Koleno (17493)
OPi Creative Commons License 2013.07.23 0 0 17494

"kizárólag a sörözőkben kell hogy töltse az idejét, és bambára igya magát minden nap, azt nem értem.

Maradhatna a nyócker szuterén mocskos kocsmájában is, ezt a célt ott is elérné."

- hmmm, Te tényleg nem értessz sokmindent . . . alapvetően azt a hozzászólásomat (ami azért alapvetően egyáltalán nem neked szólt) is teljesen félreérted, de mindegy is, picit visszaolvasnál az sokat segítene.

(mondjuk 2 hsz-el a hátad mögött nehéz megítélni)

Előzmény: gőzeke1 (17492)
Koleno Creative Commons License 2013.07.23 0 0 17493
Előzmény: Törölt nick (17491)
gőzeke1 Creative Commons License 2013.07.23 0 0 17492

Számomra azért érthető...

 

Tegye fel a kezét, aki még sosem ment át a hidon, nem nézte meg azt. Tudom a Prágaiak meghagyják ezt a hidat a turistáknak, ők nem használják.

 

Nem tudom pontosan, de kb. 3 millio turista keresi fel Prágát egy évben. Miért itéljük el azokat, akik látni is szeretnék a nevezetességeket? Egyszer csak járt arra mindenki nem? Hát ők is elmennek egyszer. Én is voltam. Igaz régen.

 

Ez olyan mint mikor valaki pl. Barcelonában jár, és lecövekel egy hétre a hotel bárjában, és kirándulásképp átmegy a szomszédos két bárba is, aztán hazamegy.

 

Persze tudom, vannak akik a sörért mennek kizárólag, amit meg is lehet érteni mert jók a sörök. De hogy aki először, vagy másodszor van ott, az kizárólag a sörözőkben kell hogy töltse az idejét, és bambára igya magát minden nap, azt nem értem.

Maradhatna a nyócker szuterén mocskos kocsmájában is, ezt a célt ott is elérné.

 

Én is szeretem a cseh söröket amúgy, és én is szeretem a cseh kocsmák hangulatát, de ha Párizsban vagyok, azért nem abszintot iszom literszám, hanem szakítok időt a Louvre meftekintésére is.

Előzmény: OPi (17489)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.23 0 0 17491

Sziasztok

 

Augusztusban megyek barátnőmmel prágába még eddig soha nem jártunk ebben a szép városban,szeretnék tőletek egy kis segitséget kérni.

 

Olyan éttermet-éttermeket mondjatok kérlek ahol hozzájuthatunk ha klasszikus cseh ételekhez,finomak az ízek és normálisak(vagy nagyok) az adagok.persze az se hátrány ha az árak nem megfizethetetlenek.

Lehet lehetetlent kérek de mégis örülnék ha adnátok 1-2 tippet hogy hol együnk 

 

Sertéspecsenye knédlivel és párolt káposztával (Vepřo-knedlo-zelo), illete cseh vadast.

(megjegyzem az sertéspecsenye knédlivel nem tudom angolul hogy nevezik a prágai éttermek de sokszor nem találtam rá az éttermek étlapjain annak ellenére hogy szótáraztam...)meg ezt a cseh vadast se tudom hogy nevezik angolul..

 

 

 

Én csak a keresőkre hagyatkoztam ezeket találtam:

U Kroka

találtam egy ilyen nevezetűt a problémám vele csak az hogy  ahogy én néztem az étlapot 150gramm egy adag. hát talán lilputba elég lenne de egy normál felnőtt embernek semmiképp...

szóval ezt az éttermet el is vetettem gyorsan...

jidelni-listek el ugyanez a baj hogy 150 gramm van megjelölve egy adagnak....

 

U Sádlů

V Korunni

Rustika restaurant

Hostinec U Kalicha

http://amosrestaurant.cz/restaurant-amos.html

lokal

 

ötlet?

 

 

vjano Creative Commons License 2013.07.20 0 0 17490

A triviális megoldás szerintem az, hogy a szállodájában 7-től van reggeli, felkel viszonylag korán, reggelizik és nekiindul....

Előzmény: OPi (17489)
OPi Creative Commons License 2013.07.20 0 0 17489

érthetetlen . . . erősen érthetetlen . . .

 

( mondjuk a hangyákok látásmódja mindígis fekete lyuk volt számomra )

Előzmény: Koleno (17488)
Koleno Creative Commons License 2013.07.20 0 0 17488

Nem tudom, milyen múzeumba mehetnek, mert az imént megnéztem: a Beer Museum csak délben nyit... :-)

Előzmény: OPi (17487)
OPi Creative Commons License 2013.07.20 0 0 17487

Vajon negyed kilenckor múzeumnyitásra indulnak a népek, akik elsők a hangyákok között útjukon?

Előzmény: OPi (17486)
OPi Creative Commons License 2013.07.20 0 0 17486

Hobbi-Fotós Creative Commons License 2013.07.19 0 0 17485

Ez a szállítmány is elfogyott. :-(

Igaz, közben ittam hazait is, hogy tovább tartson ez, de aminek el kell fogynia, az el  is fogy.

Augusztusban megyek tankolni! :-)

 

 

Koleno Creative Commons License 2013.07.18 0 0 17484

De milyen jó kondiban van a jószág!!! Lehet, nem baj, hogy kimaradtál belőle... Leginkább akkor aggódtam, amikor a Masaryk Pályaudvarnál lévő legendás talponálló előtt csörtetett el. Nehogy véletlenül megsérüljön egy kilépő kolléga...

Előzmény: vjano (17483)
vjano Creative Commons License 2013.07.17 0 0 17483

Hogy miből maradtam ki :

 

Míg vasárnap Česka Kamenicében békésen ismerkedtem egy morva verébbel,

 

 

 

Prágában - a  Hóvirágünnepet idézően - vaddisznó - futkározott....

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!