Keresés

Részletes keresés

wildpig Creative Commons License 1999.08.24 0 0 1179
Stoki

Nem mindenképpen, de azért el lehetne sózni egy jól elkészített cuccot kb 5kHUF-ért, párezer darab elkelne az országban (lehet, hogy leányálom, de a barbit meg a hetvenezres elektromos kádbavaló masszírozót is veszik valami miatt). Meg mint korábban irtam, apósom szeret ilyesmiken diózni (csinált már 2,5 kW-os napkollektort meg siemens robothoz megfogót pl.) és ha valamilyen konkrétabb elképzeléssel lepem meg, lehet, hogy megcsinálja a prototipust.
OFF
Küzdeni kell mint oroszlán, mert a nagy hal megeszi a kis halat!
ON
Szóval ebben a szellemben... wildpig

stoki Creative Commons License 1999.08.24 0 0 1178
Gyerekek !!!
Ha jártok Zircen a természettudományi múzeumot és a főút "HAmburger BOX"-át ki ne hagyjátok...Az előbbi kisebb ugyan, de sokkal színvonalasabb, mint a budapesti, az utóbbi, meg fele annyiba, kétszer nagyobb mennyiséggel, sokkal ízletesebb hamburgerrel lep meg, mint az emszidonalds...
(AZ arborétum nem egy nagy szám..., oda meg a vácrátótiba kell menni...)
stoki Creative Commons License 1999.08.24 0 0 1177
wildpig
Hát a fene tudja...van nekem otthon lilás színű lemezem az valami hőkezelt anyag (spakli lemez, hajlik, de nem törik), de nem hiszem, hogy valami köze lenne az általad látotthoz :))))
A krómcső az olyan műanyagos fekete...a franc tudja...
Ha előhívtad a képet küld már el légyszíves...
Ezt TE tényleg meg szeretnéd valósítani ???
wildpig Creative Commons License 1999.08.24 0 0 1176
Kamikáze

Sajna mivel továbbbutitásra mentem ki, csak a késo esti órák voltak bringázhatók, ezért 30 mérföldnél messzebb nem bírtam menni. Denver mellett voltam, innen tehát csak éppen a szikláshegység lábáig tekertem el. Szép mint állat (pl. grízli).
Az utakról: nincsen külön bringaút (ami annak látszik, az a járda, de ott leb***nak a joggingoló tinilányok, hogy menj a p****ba vissza az útra) viszont minden autóút szélén jó széles sáv van, amit nagyon tisztelnek az autósok, jó messzire mennek el melletted,a dög kamionok sem szippantanak be, továbbá a keresztezodésekben kivétel nélkül elsobbséged van az autósokkal szemben (persze a lámpás X-t kivéve.
Arrafelé már nem is lehet sisak nélküli bringást látni, a kölcsönzoben is azonnal adnak (persze azért aláiratnak veled egy papírt, hogy semmilyen felelosséget nem vállalnak ha bekapsz egy kareszt). Ottani boltban nem jártam, így nem is tudom ecsetelni a kinálatot - sajnos.

Sehonnai
Gyulára nem bringával mentünk (gyík dolog volt, de a nejem nem szeret kamionokkal egy tálból cseresznyézni) csak vittük, de ott aztán mindent bele. Az Erkel hotel parkjában van egy keró út térkép (ido hiányában, na meg nemzeti 3 napos szünet alatt nem sikerült venni térképet, oda jártunk minden reggel memorizálni) azon még orosházáig, meg románia széléig rajta vannak a kiépített utak. Ezen felül szerintem nagyon jó túra lehet a Koros töltésén végigmenni pl. Méhkeréktol akármeddig.

Stoki
Készítettem egy fényképet a csuklópontról, de ki tudja milyen lett. Szerintem csak az volt lényeg, hiszen mi valóban két hagyományos bringát akarunk összekötni. Anyaga nem "vas", azt csak úgy írtam, hanem szemre ezüstacél v. krómötvözet. Az egyik eleme olyan lilás szinu volt (nem festés) mint a jód v. a kámfor. Az milyen anyag lehetett?

Üdv a kerékgyárból

stoki Creative Commons License 1999.08.24 0 0 1175
Szia berger !!!
MElyik rekordot igyekszel megdönteni ???
berger Creative Commons License 1999.08.24 0 0 1174
SBE!
IDÉN tavasszal jelent meg egy könyv, Dél-Alföldi kerékpártúrák címmel. Van benne Gyula is rendesen. Az infok megbízhatók.
stoki Creative Commons License 1999.08.24 0 0 1173
Üdv harcosok !!!
vigyor
Kössz a címet valahonnan ismerős ...
Opipapa
Szerintem pénz kérdése...
Mivel egymást követi a két cucc ezért olyan irdatlan nagy különbség nem lehet köztük (legalábbis működésben), ettől függetlenül STXRC, de ha nem vagy olyan félkegyelmű :)))))) mint kamikázé, akkor az alivioval se hiszem, hogy rosszul jársz...
NEkem STXRC-vel már volt szerencsém, igen amatőr-profi felszerelésnek bizonyult...
wildpig
Ennek az íves alsócsővázas (gyerekbringa a hátsó) képe megvan a már általam sokszor emlegetett könyv közepén. Annak a lényege, hogy egy erősebb csomagtartóhoz egy - az általam elküldött - villanyak van rögzítve, aminek a lényege tényleg a fel-le, jobbra-balra fordulás és amihez egy ívelt alsóvázcsövű gyerekbringa volt rögzítve...Ez véleményem szerint azért készül így, mert a hátsó bringa csatlakozását és súlypontját minél előbbre szerette volna a tervező helyezni. Amit én írtam, annak pont az a lényege, hogy 2 hagyományos bringát hogyan rakjunk össze..., bár lehet, hogy súlypont problémák akadnak, de a működési elve ugyanaz, mint amit leírták...Azért, ha csak a "nyeregcso és váz találkozásához illesztve" figura van nagyon vigyázz a megvalósítással, mert a vázkiegészítő tövében marha nagy a forgatónyomaték, nagyon bikának kell ott lennie mindennek...vagy volt valami kitámasztó ???
Robin
Mivel próbáltad kitekerni ???
Villáskulccsal, vagy lemezkulccsal ??? Én a villáskulcsot ajánlom, mert azzal sokkal nagyobb nyomatékot lehet kifejteni... Előszőr döntsd a pedálra a gépet...majd belülről kifelé cseppencs egy kis műszerolajat a menetre, várj pár percet amíg lefolyik, majd próbáld meg úgy, hogyha megvan merre kell kitekerni, akkor a felállított bringa hajtókarjához képest a menetkitekerési iránytól ellentétes irányban a te kicsi markodnak megfelelően úgy 20 fok szöget zárjon be a kulcs és a hajtókar..., majd ragadd meg a kulcsot és hajtókart és szorítsd össze, mintha a vizsgáztatód tökét szorítanád:) és szerintem sikerülni fog...
A villáskulcs azért fontos, hogy minél nagyobb felülettel feküdjön fel a pedálcsavarra a kulcspofa...
A másik kérdésedre : ha eggyel kevesebb golyó van az nem baj és a szennyt is jól tűri a csapágy, de az élettartama igencsak lerövidül...Ha nincs túlságosan meghúzva a belső kónusz, akkor a darálos működés szép lassan letekeri a kónuszt és egyszercsak szétesik a pedál...hogy mikor a fene tudja ???
neptancos Creative Commons License 1999.08.24 0 0 1172
A vasmanus haverom bringáskönyvében láttam ilyen tokot, elfordítod a kormányt, lkapod az első kereket, és épp belefér. Életben még nem láttam. Ilyen formában ez 1 db csomag az engedélyezett asszem kettőből. A másik az edzéscucc, mondjuk. És persze a súlyba is beleszámít.
n.
neptancos Creative Commons License 1999.08.24 0 0 1171
O.k.
Szlováknak szántam. Megfejtés: Az én kicsi pólóm "Brancale", a haverom meg kék "Mali Ironman" géppel nyomult Nagyatádon, és volt még kicsi duzdítás is.
Látod, magyarul mennyivel hosszabb? :)))
n.
Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1170
wildpig !

Gyulára készülök szeptember végén, ha tudnál kissé többet firkantani róla, hálás lennék !

Köszönöm !

Robin Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1169
hello,
ellenőrzés folyamatban. Találtam egy nem meghúzott csavart, ami nyeregcsőhöz rögzíti az ülést. Viszont továbbra is úgy gondolom valami van a pedálcsapágyban, ami nem odavaló. Azt mondjátok meg, ha az szennyel van tele, és esetleg kevesebb golyó van benne, mint az kellene, mi történhet egy hosszab úton? (próbáltam letekerni, de veszedelmesen meghúzták, vagy én vagyok túl gyenge - és jobbos jobb menetes, tudom, mégse sikerült)
kamikázé Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1168
wildpig!

Meséjj má' amerikárul! (merre, hány méter stb.) Nehogy harapófogóval keljen kihúzni belőled a szót.

All!

Jut eszembe: ki tuggya, hogy miként lehet szállítani bringát reppülőn (lehet-e egyáltalán), meghogy mennyibe van egy ilyen szállítás.

Csá

wildpig Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1167
Bocs, nem tipoc, hanem topic.
wildpig Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1166
Szasztok karikázók!
Két hét távollétem oka: 1 hét amerika, 1 hét gyula.
Amerikában az a jó, hogy minden út szélén -SZÓ SZERINT MINDEN- ott a 1,5 m széles (60 inch) bringasáv. És nem ám a kátyús fajtából való, hanem tükör q. jó.
Namármost a szállodában volt bringakölcsönzés (oda azért mégsem mehettem keróval) és ott láttam csodát! Amirol két hete tandempótlás témakörben tipoctunk, az ott állt teljes életnagyságában. Méghozzá kétféle megoldásban: monti-monti és monti-camping összeállításban.
Ellestem a taktikájukat. A nyeregcso és váz találkozásához illesztve egy bilincs volt valamilyen villámzárral, amely egy gömbcsukló szeru dologhoz kapcsolódott. De nem igazi gömbcsukló volt, mert a billenés ellen le volt határolva, csak balra-jobbra és fel-le mozgott, nem fordult ki a síkjából. A hozzá csatlakozó vázak viszont nem a hagyományos single bringáké voltak, hanem egy íves alsó cso csatlakozott ehhez a csuklóhoz.
Ebbol viszont ki lehetne indulni.

Aki Gyula környékén jár, érdemes elmennie Doboz irányába a két Korös találkozási pontjához. Kiépített bringaút és gyönyöru táj.

NNNAAA, ennyi.

Csokis2 Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1165
Mult heten volt a tajfutok idei legnagyobb hazai versenye a Hungaria Kupa. Ehhez kapcsolodoan rendeztek nehany tajbiciklis versenyt is. Volt 3 nap normal. Ez meg hagyjan, mert csak annyi az egesz, hogy mikozben tok ismeretlen terepen tekersz, meg a terkepet is nezned kell menet kozben, hogy ne tevedj el. (Ha megallsz hozza, szamithatsz ra, hogy a rutinosak levernek, mint vak a poharat.) Volt egy ejszakai futam, hat az szerintem kesz eletveszely. Epp hogy 60 baromarcut talatak hozza, aki hajlando volt megcsinalni. :-) Ezenkivul Hevizen rendeztek egy tajtriatlon, ami terkepes tajuszaszbol(!), tajbiciklibol es varosi parktajfutasbol allt. Szoval nem volt ez sem piskota. Egyebkent ha valaki tajbiciklit ki akarja probalni, az nezen el ide:
  
mbomini.gif - .267 K
Tájkerékpár

Csokis

OpiumPapa Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1164
Hali !

Sajna még mindíg nem sikerült rendbehozatni a verdámat. Tanácsot szeretnék kérni Tőletek. Mit vegyek és milyen költségvonzatai vannak a következő cuccoknak. 2 dolog jöhet számításba
1) stx rc
2) alivio
Ezekről kellene bővebb info, főleg működtetési tapasztalat, ha valaki tud konkrét árakat szereléssel együtt, annak is nagyon örvendeznék.
Pedál, hajtómű ilyesmi nem kell, csak váltók, fékek, karok.

köszi,
OPapa

kamikázé Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1163
Szassztok!

"Újra bírok járni!" (Ford Fairlaine kalandjai)

Megvót pénteken az Ironman. A bringa (180 km) 6 óra 9 perc lett, de természetesen kellett, hogy kapjak 50 km-nél egy hátsó defektet, aminek a javításával eltelt negyed óra (gyakorlat hiánya + idegeskedés). Ja, és esett az eső az elején, úgyhogy 8 km-nél leállt a kmórám, és csak az uccsó 70-en jött rendbe.
Kérdés: kinek mi a tapasztalattya a "kmórák működése vizes körülmények között" témakörben, mert nekem csak rossz és nem tudom, hogy egyáltalán létezik-e ilyen szempontból jól működő kmóra, vagy csak én b***tam el valamit.
Az előző órám egyből leállt, ahogy eleredt az eső. Aztat hittem, hogy az újjal (Cateye Astrale) nem lesz ilyen probléma. A szervízbe' azt mondták, hogy biztos fent nem érintkezik, mert az érzékelő egy zárt rendszer, abba nem mehet víz, de én menet közben többször levettem-feltettem a helyére az órát, de seképsehang.

neptancos!

Ez a sok szörnyűség mind a trikódon van? Próbáld meg Ariellel 40°C-on, hátha kijön. Egyébként hasznos lenne, ha tényleg szeretnéd tudni a jelentését, ha első lépésként meghatároznánk a nyelvet, melyen íródott a szöveg.

Ahojtye

berger Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1162
Köszi Stoki, már épp kezdtem magam virtuális valóságnak érezni :)
moga Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1161
Most voltam, túrázni a Balatonfelvidéken, A Káli-medencében. gyönyörű táj, kellemes utak, rengeteg látnivaló. Van húzós is benne. (Felmenni bicajjal Hegyestü-re ..., az durva ...).
Ajánlom mindenkinek.

moga

HáJé Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1160
Üdv mindenkinek !

Fel kerültek az éppen aktuális Shimano árak ! (is)
www.velotrade.hu

vigyor Creative Commons License 1999.08.21 0 0 1159
Robin
-Ha új egy bringa attól ezeket a dolgokat újra meg kell nézni,/ezt tapasztalatból irtam/,és amit "velo"
H.J.irt azis áll. De ne várd hogy légpárnássan tud egy új gép menni , nem egy barátomnak kellet ezeket a "zajokat"
feltárni. Proba nélkül nem megy .

Rekumblens cim akit érint:www.radius-liegeraeder.de
Csaó Vigyor

stoki Creative Commons License 1999.08.21 0 0 1158
...egy picit beugrottam talán nem haragszotok :) !!!

berger
Hát veled nem foglalkozik senki ???
http://www.ihpva.org/hpva/hpvarech.html
Természetesen minden rekordot reku tart ;-)
Mutter
Mozar ella jól beszélt !!!
Robin
Ha már ennyire jól kevered a bringát szerintem fülelj nagyokat és Te magad rá fogsz jönni a hibára ...
(Hajtókarok feszesen rá vannak húzva a hajtókar-tengelyre ???, vagy az első lánckerekek nem mozognak a jobb hajtókaron vagy ....???)

Vigyázzatok magatokra ...

neptancos Creative Commons License 1999.08.20 0 0 1157
Nekem spec. most nem nyitja meg. Kamikázé ír ja lentebb a telefonszámokat.
Pl. 30-202001.
n.
Robin Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1156
vigyor, Hájé,
köszi az ötleteket, de...
a bringa tök új, a zsirozás/olajozás rendben. A kormány és nyereg magassága szintén ellenőrizve, ok. Mindenféle húzás igazítás megtörtént, de nem segített teljesen. A helyzet az, hogy rádőlt a pedálra és majdnem földet fogott a bringa, némi csúszás is volt, ahogy elkaptam. Mindez a jobb pedált érte telibe. Ezért gondolom, hogy ott történt valami borzasztóság, mert előtte semmi recsegés nem volt. Nem tudom más mi hozhatta volna elő.
Mutter,
jó hogy köztünk vagy, és mesélj csak, főleg ha jó utat találsz, kifejezetten nem ironman-eknek valót!
Sehonnai Bitang Ember,
már látom, hogy nekem valami olyasmi kellett volna. Bár lehet hogy amolya mix lett volna az igazi, túrázáshoz való monti-mix. Csak a könyvet olvastam túl későn, amiből néhány igen fontos dolgot megtudtam. pl. azt, hogy a túrazsák akkor nincs útban, ha a hátsó villa legalább 43 cm. Az enyém éppen 40, még jó, hogy kicsi a lábam és éppen nem rugdosom.
Úgy gondolod, hogy városi közlekedésre is a túra bringa ideális? Amilyen utakon kell menni... néha még a montiknál is vannak kétségeim, főleg ha az éves defektek számát nézem az ismeretségi körömben.

Hozzáértők!
újfent műszaki kérdés. Mondja meg nekem Valaki, hogy egy belső, ha minőségi, miben nyújt többet?

OpiumPapa Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1155
Hali All!

Na visszajöttem a szabiról, sajna megint meló, viszont megint topik.
Látom azért nem hagytátok el megatokat meg a kerókat, csak így tovább.
Most megyek dolgozni.

OpiumPapa

berger Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1154
néptáncos,
a szept 11-i programról honnan lehet többet megtudni? Az 5proba-ból, vagy az a 25? Bocs, hogy gyapka vagyok ez nem szerzett, hanem születési rendellenesség
Báj
neptancos Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1153
Az 5proba.org-ot csk Utolosó Héten(!) nézzétek. Addig ált. semmi nincs rajta, viszont Utánna marad, ami volt.
A telefonszámukon pedig ált. egy (több) automata bszélget veled. Adott esetben többet ér egy helyi szervező telefonszáma. plKecskemét, Fadd, stb.
Ja, kkamikázé 4. pont: jól szárad rajta a futónadrág, póló stb.... ?
n.
neptancos Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1152
Az 5proba.org-ot csk Utolosó Héten(!) nézzétek. Addig ált. semmi nincs rajta, viszont Utánna marad, ami volt.
A telefonszámukon pedig ált. egy (több) automata bszélget veled. Adott esetben többet ér egy helyi szervező telefonszáma. plKecskemét, Fadd, stb.
Ja, kkamikázé 4. pont: jól szárad rajta a futónadrág, póló stb.... ?
n.
neptancos Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1151
Ahoj, Kamikázé!
Triko: Brancale!
Do tocho a Ironman!
Drug bude tam: Mali Ironman, goluboj.
n.
U.i.: Hát még ha tudnék is eme nyelven...
HáJé Creative Commons License 1999.08.18 0 0 1150
Robin

A recsegésnek lehet még két oka, amit eddig tapasztaltam. az egyik a monoblokk ha az van benne a másik a vázpapucs. A monoblokknál elöfordulhat, hogy mozog a vázban, vagy rozsdásodik a menetnél. Eten egy vastag zsirozás segithet. A vázpapucsnál meg kell vizsgálni, hogy a hegesztés tökéletes e, mert ha ez egy kicsit is problémás okozhta recsegést.

Csao
HáJé

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!