Keresés

Részletes keresés

eMM Creative Commons License 2005.04.01 0 0 106
Na meglett a pajzsmirigy hormiontesztem eredménye,azzal minden oké,aminek tulképpen örülök, de akkor mi a bajom valyon?
20ft-os kérdés.
baug Creative Commons License 2005.04.01 0 0 105

Utánanéztem kicsit a kérdésednek, és rá kellett jönnöm, hogy nekem is Basedow kórom van. Korábban mindig csak  Hyperthyreosis és Struma diffusa állt a leleteimen, mely utóbbiról kis olvasgatás után számomra is kiderült, hogy az a Basedow kór (és persze most vettem észre, hogy az utóbbi leleteimre is ez került). De nálam nem a terhesség váltotta ki (az én Flóra lányom az idén már 11 éves lesz), így talán a gyógyulási kilátások is mások. Nekem kezdettől azt mondták, hogy biztosat garantálni nem lehet, jó esetben a gyógyszertől 1-2 év alatt rendbe jöhetek (na, mi nagy optimistán már adtunk neki 3 évet is), de ha ez nem segít, jöhet a műtét. Eleinte egyébként több orvosnál is jártam, mire megtaláltam azt az embert (merthogy emberként viselkedik!), akiben megbízom (mert nagyon alapos és lelkiismeretes), és ahol normálisan mennek a dolgok. Ez a kis kutatómunka azzal a haszonnal is járt, hogy közben kiderült számomra, hogy ennek a betegségnek a kezelésére is többféle szemlélet létezik, és sajnos nemcsak betege/betegsége, hanem főleg orvosa válogatja, hogy melyiket részesítik előnyben. A fő változatok: abszolút műtétpárti; gyógyszerpárti; aki valamiféle jódizotópos (?) /szájon át szedhető/ sugárkezelésre esküszik. Szerintem az a korrekt, ha ezekről a lehetőségekről, illetve azok előnyeiről, hátrányairól egyaránt tájékoztatnak, még ha természetszerűleg az orvos meg is teszi a maga javaslatát. Azt hiszem, ha a sugárkezelést akarja erőltetni, az a helyzet az, amikor egy fiatal nőnek legalábbis konzultálnia kell egy másik orvossal. Egyébként most én is ezt fogom tenni: a műtétre ugyan saját elhatározásból hangolom magam (a kezelőorvosommal egyetértésben), de azért előtte még egy orvos véleményét szeretném kikérni, biztos ami biztos.

Nálam egyébként nyilvánvaló, hogy a stressznek óriási szerepe van a betegségem, állapotom alakulásában, és ennek megfelelően egy idő után meg is tettem a lehetséges életmód- és munkahelyváltást, de úgy látszik, ez nem volt elég. Nálad viszont valószínűleg másról van szó, biztosan főleg a hormonális változás hatott így. Szóval járj nálam több sikerrel!

Még várom az ép-kézláb ötleteket gyógyulási módokra!

Előzmény: flóraanyu (99)
Zitka Creative Commons License 2005.03.29 0 0 104

Hú, ez nagyon érdekes helyzet! Csak hogy jól értelmeztem-e: májustól júliusig napi 50 microgramm Thyroxinnal ment le 50-ről 11,7-re???

Én még csak kezdő alulműxis vagyok, 15-tel kezdtem, és 75 microgrammos adagot kaptam. Az első kontroll pár hét múlva esedékes. Tehát ilyen szempontból nincs nagy tapasztalatom. De mások elmondásából még soha nem hallottam ekkora csökkenést ilyen rövid idő alatt.

Elég sokat olvasgattam a betegségről a neten (szakmai oldalakat is), és azt szűrtem le, hogy túlműködés "átcsaphat" alulműködésbe, de fordított esetről még nem is hallottam. :-O :-O Remélem, jár erre doki is, aki tud valami biztatót mondani.

Előzmény: SSRI (102)
Hárpia Creative Commons License 2005.03.28 0 0 103

Szia,

 

Én is 'alulműködöm', bár két testvér sem egyforma mint tudjuk, főleg hasonló betegség két embernél nem az. Nem értem ezt a tiéd, de kíváncsivá tett. Endokrinológus mit mond rá? Ultrahang volt-e azóta? Esetleg biopszia, vagy valami más, mint a vérkép és frakcióértékek?

 

 

Előzmény: SSRI (102)
SSRI Creative Commons License 2005.03.28 0 0 102

Ezt fejtsétek meg!

2004 májusában diagnosztizálták az alulműximet,akkor a TSH 50,4 volt.Július:11,7.Szeptember: 7,9.November:11,3.

2005. január:10,6 .................ÉS MÁRCIUS 10 :  0,08.

Januárban felemelték az L-Thyroxint napi 100-ra,addig: 50,  75/50,  75,  100/75

Ebből kitünik a fokozatos emelés.

Namármost:mi ez a mostani eredmény?Átmentem túlműködésbe????????

rettenetesen izzadok,hiztam 4 kilót.Ez ellentétes a a két működéssel.

 

Véleményetek,tapasztalatotok???????

 

 

baug Creative Commons License 2005.03.25 0 0 101

Köszi mindenkinek a választ, most épp elutazóban vagyok, de jövő héten mindennek utánanézek, amit írtatok, illetve én is válaszolok bővebben Flóraanyunak (az a helyzet, hogy én is Flóraanyu vagyok, és én is szerettem volna az én Flórámnak kistesót, de minthogy az akkori 35-ből mostanra 38-ba léptem /mármint éveim számát tekintve/, már aligha... De ezzel nem akarlak elkeseríteni: amint az a topikból látszik, minden eset más).

Jelen helyzetben a természetgyógyászatot sem zárnám ki, de épp az a gondom vele, amit írtok: kókler vagy "varázsló" kezébe nem szeretnék kerülni, márpedig ez ellen garanciát nem tudok. Ha valaki igen, érdekelne. Kellemes húsvétot mindenkinek!

Zitka Creative Commons License 2005.03.24 0 0 100

A Nők Lapja Cafe-n vannak kifejezetten túlműködéssel foglalkozó topikok is, esetleg nézd meg, hátha találsz jobb információt.  

http://www.noklapja.hu/forumkifejt.php?id=74&forumid=21938

http://www.noklapja.hu/forumkifejt.php?id=74&forumid=41984

Előzmény: baug (97)
flóraanyu Creative Commons License 2005.03.24 0 0 99

Szia! Én még csak most fogom kezdeni a methotyrin-t. Azt mondták nekem Basedow kórom van. Nálad mit állapítottak meg? Azt mondták 1,5-2 év alatt rendbe jövök. Nagyon remélem. Addig nem lehetek újra terhes, pedig már szerettem volna kistestvért a lányomnak. Elkeserítő amit mondtál. Lehet, hogy nálam is tovább fog tartani?

 

Minden jót neked is, jobbulást!

 

Üdv: Fló

Előzmény: baug (97)
eMM Creative Commons License 2005.03.24 0 0 98
Természetgyógyásznál nem próbálkoztál?
Persze itt az a gond hogy mezei halandóként nehéz eldönteni hogy kókler e az illető,vagy sem.
Előzmény: baug (97)
baug Creative Commons License 2005.03.24 0 0 97

Hello,

van esetleg valaki, aki a pajzsmirigy túltermelésére is rendelkezik komolyabb tapasztalattal/szaktudással? Végigolvasgattam a topikot, nem volt teljesen haszontalan, de én a többségetekkel ellentétes problémával küszködöm bő három éve. Nem mondom, gyógyszer mellett éppen el lehet vele lenni, de mostanra mégis besokalltam, mert hát tünetek aztán itt is vannak rendesen, s a gyógyulás reménye ennyi idő után mind inkább szertefoszlóban van. Kezdem magam szoktatni a gondolathoz, hogy kés alá feküdjek /TamásD, fenheted a szikédet :) - ha majd tényleg elszántam magam, ki is kérdezgetlek a részletekről, de addig még hárítanám ezt a témát.../ Szóval arra gondoltam, hogy a csonkítás előtt még kéne futni néhány kört, hátha más megoldás is van (jelenleg - 3 éve -  Metothyrin-kúra), ehhez keresek segítséget, tanácsot. Olyan gyógymód nem létezik, ami nem a tünetet igyekszik megszüntetni (amiként azt a gyógyszeres és a sebészi módszer is teszi), hanem netán magát a betegséget, annak okát kezeli???? Igazából megnyugtatóbb lenne...

Szóval help!

eMM Creative Commons License 2005.03.18 0 0 96
Ja annyit még a jódolásról,hogy Farkas Henriknél olvastam(még az átkosban) hogy Svájcban valamikor régen jódot raktak az ivóvízbe hogy így csökkentsék a bazedov kórosok arányát.Spontán minden kérdezés nélkül.És állítólag be is jött,szóval nem biztos hogy olyan rossz az a jód!.)

A tengeri sóban levő jód mér is nem jó? Az elég természetes nem?
eMM Creative Commons License 2005.03.18 0 0 95
Persze, egyértelmű hogy nem szabad bebeszélni a betegséget.(PLD a vizsgálatok elvégzése után már tudom hogy kutya baja a szívemnek nem ez okozza,de ehhez kellet a vizsgálat)
Döntse el a hormonteszt hogy van vagy nincs, addig azért nem kezdek el jódozni.
Különben megáll az éjszakai felriadás/izzadás is,és NEM élek stresszesen.

Ja gyulladásról nem lehet szó a szervezetemben,mert ezt azért nézték,jó volt a süllyedésem meg ilyenek.
Ja csak az a baj hogy a háziorvosomra én a macskámat(mit macskát kisegeret se) bíznám rá,de kihajtom a vizsgálatot.


Előzmény: Zitka (93)
Stoner Creative Commons License 2005.03.18 0 0 94
Azt elfelejtettem mondani, hogy ezek a tünetek csak azelőtt voltak. Ma már nincsenek. Ellenben valóban van autoimmunbetegségem is. Csak arról ninc studomásom, hogy érinti-e a pajzsmirigyemet. Az a meggyőződésem, hogy csak akkor fordulnék orvoshoz, (nagyon kicsi az esélye), ha minden természetes módszer ellenére jönnének elő ezek a panaszok. Semmi ilyet nem tapasztalok. Elmúltak az aritmiáim, az izzadásaim, és a többi..
Előzmény: Zitka (93)
Zitka Creative Commons License 2005.03.18 0 0 93

Szerintem ne kuruzsoljunk! Nem szabad orvosi javaslat nélkül jódot szedni még alulműködés esetén sem!!! 

Íme:

 

http://www.vital.hu/themes/sick/pajzsmirigy2.htm

Mi okozza a pajzsmirigyhormon fokozott termelődését?

Okozhatja a hormon fokozott termelődését, az úgynevezett hipertireózist a pajzsmirigy gyulladása, a pajzsmirigyben levő göb "önállósodása", túl sok jód, pajzsmirigyhormon-elválasztást serkentő hormon túltermelődése az agyalapi mirigyben, bizonyos speciális daganatok, túl sok pajzsmirigyhormon-bevitel (pl. az alulműködés kezelésekor), és még sok speciális betegség, de kiemelten kell beszélnünk a pajzsmirigy autoimmun betegségéről - ez pedig a Graves-Basedow-kór.

----------------------------------------------------------------------

 

A cikk többi részét is érdemes elolvasni! De nehogy hipochondriához vezessen, eMM, erre ügyelj! :-)

 

Tényleg az a legjobb, ha kérsz a háziorvosodtól egy beutalót. Aztán az eredmény alapján majd eldönti, hogy beutal-e az endokrinológiára. A stressz is okozhat ilyen tüneteket, nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni.

Előzmény: Stoner (92)
Stoner Creative Commons License 2005.03.18 0 0 92
Van még egy tünet: éjszakai felriadás, és izzadás. Esetleg lábgörcsök. Ez nekem korábban volt, mind. NEm akarok laikusan sokat dumálni erről, de a jódbevitel minden esetben jót tesz. Mert a mesterséges jód a sóban nem funkcionál. Mindenki azt hiszi, hogy a jódtéma el van intézve és közben jódhiánya van. Ugyanígy vigyázni kell a jódot eltávolító ételekkel, vagy ellenkező esetben a magas jódtartalmúakkal. (Sok tengeri hal, kagyló stb.)
Előzmény: eMM (91)
eMM Creative Commons License 2005.03.18 0 0 91
Aha
Úgy tünik nem csináltak ilyet.Ugyan minek is csináltak volna egy belosztályon,pedig a vérnyomás/pulzusgyorsulás egyértelmű tünet,fáradékonyság rossz közérzet stb elég sok megvan tán csak a megvastagodott bőr a lábikrákon hiányzik.
Meg az elbutulás, ámbár nem érzem valami frissnek magam.
Most olvastam ki az MSD könyv idevágó részét. ugyanis.

Hát akkor el kell hogy kezdjem csesztetni a körzetimet hogy csináljon ilyet vagy küldjön be a "pajzsmirigyészetre" a jövő héten.Ha megérem::(
Kár hogy a körzetim olyan amilyen,mind 1 én ragaszkodni fogok a vizsgálathoz.
Előzmény: Zitka (90)
Zitka Creative Commons License 2005.03.18 0 0 90

Nem biztos, hogy a részletes vérképben benne van a pajzsmirigy funkció. Nézd meg, hogy TSH Ultra, ill. T3 vagy T4 sor van-e a papíron.

Ezek a referenciatartományok:

TSH  [0.35 - 4.94]
T4    [9.00 - 23.00]
T3    [1.80 - 6.40]

Ha a TSH érték alacsonyabb a 0,35-nél, az jelzi a túlműködést!!!

A vércsoport szerintem nem szokott rajta lenni a vérképen.

Előzmény: eMM (89)
eMM Creative Commons License 2005.03.18 0 0 89
Ajajj na akkor a pajzsmirigy se 1Xrű eset.Eddig azt se tudtam jószerivel hogy van nekem ilyen, és tessék.

Az én gondom a következő,röviden.Gyors pulzursa (90-100,100 fölé ha rájön) és magasuló vérnyomásra (140/100/100 volt,lehet hogy van akinek nemsok nekem az és rosszul vok tőle) illetve melkasi fájdalomra csináltak szívultrahangot illetve terheléses EKG-t. Hát a szívemnek kutyabaja de a tünetek nem szünnek kaptam rá betalockot.
2X25 mg jellemzően karbantartja de nem mindig.Most is elég gatya módon érzem magam pedig most úgy ahogy jó az érték.
Kaptam egy tippet hogy pajzsmirigy túlmüködés is okozhatja a gyors pulzust.
Meg hogy a vérkép eztet kimutatja ha nézik.Na most nekem elég részletes vérképet csináltak,tudjátok azt hogy melyik rövidítés jelentheti ezt a hormont?
Esetleg a vércsoportot,mert nekem speciel gőzöm sincs róla amúgy.
37 éves fejjel gázos egy picit tudom,de eddig baromira nem volt rá szükségem.


Előzmény: Stoner (84)
Stoner Creative Commons License 2005.03.14 0 0 88
Nem csak gondolja, csinálja. Nem akarlak ám benneteket zavarni a felhőtlen orvosságosdiban. Azt hittem, tudok segíteni más sorstársaimon is.
Előzmény: könyvmoly (87)
könyvmoly Creative Commons License 2005.03.14 0 0 87
Komolyan gondolja, de ne vedd a szívedre :) Ellenben ha érdekelnek további szösszenetei, keresd az egészség-receptek topikot és jó szórakozást...
Előzmény: TamásD (85)
Stoner Creative Commons License 2005.03.06 0 0 86
Nem neveztem meg a kedvenc orvosomat.
Előzmény: TamásD (85)
TamásD Creative Commons License 2005.03.06 0 0 85

Ajajajj, és te mind komolyan is gondolod, amit leírtál?

 

TamásD

Előzmény: Stoner (84)
Stoner Creative Commons License 2005.03.06 0 0 84
Magam is autoimmun beteg (voltam)vagyok. 0-ás vércsoportommal azok közé tartozom, akik gyorsan ürítik a jódot. Ma már tudom, hiszen a TV-ben orvostól hallottam, aki egy táplálékkiegészítőt ismertetett természetes jóddal, hogy a jódozott só által nem hasznosul a jód, mivel vegyi és nem szervesülő jódot tartalmaz. Az algák viszont a megfelelő mennyiségben tartalmazzák a jódot. Ez nagy segítség. Van még valami: az ernyősvirágúak felgyorsítják a jód távozását. Egyik télen sok káposztát fogyasztottam, amiről nemsokára megtudtam, két forrásból is (cikk a Természetgyógyászatban a pajzsamirigyről, vércsoportos könyv), hogy van benne egy nyomelem, ami a jóddal együtt távozik. Nos én addig habzsoltam a káposztát, míg helyes kis strummám lett. Elmentem Ferencsik Pistához, hogy mit tegyek? " Egyél sok lilahagymát, meg a körte magházát, stb. Közben elém került Dr. Török Szilveszter természetes jódkészítménye és mindennap egy mokkáskanálnyit egy pohár vízben megittam belőle. (Az is kiderült, hogy elég lett volna a tenyerembe csepegtetni...) Valahogyan körém rendeződtek a dolgok...Egy hét múlva nyomtalanul elmúlt a struma....Azóta nem fogyasztok káposztát, trmészetesen. Ebből az következik, hogy, lehet, az is, hogy a B-sek és AB-sek, akik megőrzik a jódot, a jódozott só jódját is, de a pajzsmirigyük nem használja, ezért rejtett jódhiányban szenvedve, tulajdonképpen túlműködést produkál a szervezet. Tudom, hogy az autoimmun még jobban összezavarja a dolgokat éppen most olvasom az erről szóló könyvet. Van ezen túl az étrend szerepe, ami azt mutatja, hogy az autoimmun tünetek is fokozatosan elmúlnak a nyerskosztra alapuló vegan táplálkozásnál. Amiben a vércsoportazonos ételek szerpelhetnek csak. Az immunrendszer egyre természetesebben veszi az akadályokat. Akik viszont jódtöbblettel rendelkeznek, azok bátran ehetik a káposztákat, kínaikelt, karfiolt, brokkolit. Ezek gyorsan eltávolítják a felesleges jódot. Ami kell, azt megkaphatják az algákból. Egyszerű és nagyszerű.
S-Sz-B Creative Commons License 2005.03.06 0 0 83

Kedves  Könyvmoly!

Köszi, nem, igazán nem vagyok megbántva, általad tuti nem.

Hidd el, a türelemnek is van határa, pláne akkor, ha közben dolgozni kellene, ha egy nyilvános üzlet nyitvatartásához személyes jelenlétem kell.

Tudom, senkinek sem könnyü manapság eljönni a munkából, de egy kétszemélyes boltban a kollégámra is oda kell figyelnem. Hamar kinn találhatom magam az utcán.

Pénteken elmentem a körzetihez, feliratni az egyik gyógyszert.

Rákérdezett a szememre, a laborleletek és a beszámolóm után azt monda, allergia. Azonnal hagyjam abba a gyógyszerszedést, az összeset. A Kálcium, amit csontritkulásra - pm túlmük. miatt van (?) - szedek, már jóval a határérték felett van, a TSH a kezdeti alacsony értékhez képest, mára már alig kimutatható, a szapora szívverés mint tünet semmit nem változott, Ergo: a gyógyszerek hatástalanok, csak allergiát okoztak, ezért dagadt be a szemem. Menjek vissza az endokrinológushoz, és a klimaxoshoz is, beszéljük át az új gyógyszerezésemet!

Leállította a Zyrteket - szemész, allergia ellen - is, és homeopátiás golyókat javasolt, az allergiára. Szedem.

A váróban 50 percet toltottem a többi beteg között, így szerttettem egy jó kis torokgyulladásra, ha nem influenzára. Ez már csak hab a tortán.

Ma, vasárnap a torkom fáj, nyelni nem tudok, fuldoklom, a szemem még mindig dagadt, vörös ...

És most befejezem, mert nekem is elegem van magamból. :))

Sziasztok!

 

Előzmény: könyvmoly (82)
könyvmoly Creative Commons License 2005.03.05 0 0 82
Eléggé el vagy keseredve, ha jól érzékelem... Nézd, nekem is észrevehették volna már tíz évvel korábban, hogy valami kezd kialakulni, de nem tették. Most viszont javulok, egész megváltozott az életem. El is voltam keseredve miatta, hogy miért nem korábban, meg miért nem időben, stb. Így sem a háziorvosom, hanem egy teljesen más területen működő értelmes doki. De most kezelnek és ezerszer jobban érzem magam és ez a lényeg. Nehéz, de fontos találj egy jó orvost, aki nem utolsósorban azért jó, mert megbízol benne. Pl nem baj, ha egyszerre csak egy betegségre/problémára koncentrálsz és utána lépsz tovább. Mivel a pajzsmirigy olyan fontos, "karmester", nekem is azt mondta a doki, hogy ha megyek is nőgyógyászhoz, nehogy elkezdjek más hormont szedni - majd ha az rendbejön, lehet továbblépni. (Na ez van most - így majd másfél év után.)
Tudom, neked túlműködésed van (nehéz lesz türelmesnek lenned :), de várd ki, míg a pm.-et kikezelik, hogy kiderüljön, mi az, ami ettől elmúlik és mi az, ami nem.

(Bocs, ha prédikálásnak hangzik, megbántani nem akarnálak... És még annyi, hogy a Szent Imre kh rendelőjében van pajzsmirigy ambulancia, ahol rettentő sokat kell várni, bazi sok türelem kell, meg idő, de a dokik legalább értik a dolgukat.)
Könyvmoly
Előzmény: S-Sz-B (79)
csotrog Creative Commons License 2005.03.04 0 0 81

aria

Korábban sok olvashatóoldalt ajánlottak a sorstársak. Nézz vissza, jók!

Ezt is ajánlom olvasgatni:

http://www.informed.hu/?&prk=54894885&tPath=/betegsegek/betegsegek_reszletesen/endocrine/thyroid/ 

Előzmény: aria (80)
aria Creative Commons License 2005.03.04 0 0 80

Köszönöm a válaszokat, megpróbálok minél többet megtudni erről a "betegségről".

Sajnos másik orvost találni valóban nagyon nehéz...

S-Sz-B Creative Commons License 2005.03.04 0 0 79

Oké, pontosítok: nem kérdezett, de persze, hogy mondtam. Ennek ellenére, az a véleményem, neki kellene kideríteni bizonyos dolgokat. A tapasztalatom ugyanis az, ha sokat "mesélek" hajlamosak "rámondani", és nem kivizsgálni.

Az összes kezelés amit az elmult években kaptam a tünetek alapján fennálhatott volna.

Nem jelent problémát egyes orvosoknak a köszvény megállapításánál, hogy nincs kimutatható magas hugysav. A sípcsontödéma ill. egyéb, izületi duzzanat, fájdalom már elég.

"Vannak laza izülettel rendelkezők, érzékenyebbek a táplálék feldolgozására, a munkavégzésük speciális körülményeire, ártalmaira. "

"Nem kell a magas labor-érték, vagy az összes tünet együttes jelentkezése."

Ezek idézetek, orvosoktól.

Más: 

Tegnap megkaptam a leleteimet a Nephrológusnál. Az Ő teületén, minden rendben.

-Az érték, amit nekem kell néznem, az jó!- mondta.

-Van itt egy dolog, ami nem jó, de ki kérte ezt a véralvadás tesztet?- kérdezte

-Kinek a neve van a leleten?- igy én.

  Megnéztem, az enyém.

Elmesélte, hogy csinálják a tesztet, megkérdezte volt-e ilyen vizsgálatom, majd a nemleges válaszra összetépte a leletet, és a szemétkosárba dobta.

Azok a betegek akik egy jó Orvossal találkoznak, a szerencse fiai.

A tanácsokat pedig, mindig örömmel veszem, már sokat segítettek eddig is.

Köszönöm.  

  

Előzmény: könyvmoly (77)
Zitka Creative Commons License 2005.03.02 0 0 78

Az Anti TPO-ra az én leletemen -35 a referenciaérték. Az enyém 2100 volt. :-((( Autoimmun gyulladást jelez - ezt mondta az endokrinológus.

Én még viszonylag kezdő alulműködős vagyok, kb. 1 hónapja szedem az L-Thyroxint.

Nagyon sok tünetet okozhat a pm-rendellenesség. :-( Nálam a hízás nincs - kopp-kopp-kopp - de legalább 10-12 tünet jelen van. Olyanokra is magyarázatot kaptam, amiket eddig nem hoztam összefüggésbe az alulműködéssel.

 

 

Ha esetleg bővebben is érdekel a téma, a NLCafén van egy pörgősebb topik, kifejezetten az alulműködő pajzsmirigyről:

http://www.noklapja.hu/forumkifejt.php?id=57&forumid=27588&hozzaszoltunk=1&step=0

 

Itt is olvashatsz a tünetekről, terápiáról, stb.  

http://www.konzilium.hu/pajzsm.htm

http://www.konzilium.hu/pajzsmirigy/konzil/hipo.htm

 

http://www.orvosaneten.hu/Sections-index-req-printpage-artid-21.html

Előzmény: aria (74)
könyvmoly Creative Commons License 2005.03.02 0 0 77
" A szemész nem kérdezett sem gyógyszert, sem kórt." Na és, ha nem kérdezi? Én minden dokinak folyton bemondom, mert abból nem lesz baj, ha tudja, de abból lehet, ha nem...
Előzmény: S-Sz-B (71)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!