Keresés

Részletes keresés

ori Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9085
Látom már vissza kell mennem a boltba Landrider váltót szagérteni, de erre csak jövő héten lesz időm, azt hiszem.
Előzmény: tari2 (9077)
tari2 Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9084
Robin - Az úttörő, ahol tud segít, csak szólj. Én lenni szabadságon. :-)

A lánc nemcsak ott tud szétesni, ahol a patentszem van - ahogy, azt Kivi találóan megjegyezte, amikor ujjongtam az akkor beszerelt patentszememnek.

Tari

stoki Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9083
Robin
Mit hagytál ki...???
Hát az én fényképemet...;)

Reakciód : ezt vártam, köszi és puszi...:)

tari2
Osztozzunk veled...?!?!?
Részemről tiéd a lányok, de CSAK EGY NAPRA !!!...:)

Azért nekem egy picit durva ez a melegítéses ráhatás, bár ahány ház annyi szokás...

Előzmény: Robin (9074)
ori Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9082
Tari, és az "emberes kalapáccsal püfölés" után megnéztétek a hajtóműcsapágy csészéjét és kónuszait? Horpadások? Meg ugye kicserélted a hajtóműcsapágy csapágytojásait :-)) csapágygolyókra?
Előzmény: tari2 (9080)
Robin Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9081
tari2,
a szállítás jól jött volna, de holnap én nem érek rá.
a láncbontó nem szükséges, ha van patentszemed, vagy már gyárilag szétszedhető a lánc - ha a kinyomóra gondoltál, és néhány láncszemre, az tényleg jól jöhet, de jól karbantartott jó minőségű láncnál városi használtban igen ritkán kell, ezért nincs a csomagban. Ha viszont hosszabb útra mennék, biztos vinnék ilyet is. Addig meg reménykedem, hogy ilyen baj nem lesz, ha meg igen próbálok segítséget kérni. Végeredményben jó lenne egy ilyen szerszám is. Felvettem a listára. :)
tari2 Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9080
Ori - Amikor nem volt leszedőm, és már vagy egy órája püföltük a cuccot emberes kalapáccsal de nem mozdult, akkor a hegesztő aparáttal egy picit megmelegítve szinte leesett.

Tari

ori Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9079
Bár, ahogy elnézem ezt a Tourney váltót, ez nem is pantográf, inkább paralelogramma (ami persze még inkább elhelyezi az alsó kategóriában)
Előzmény: ori (9075)
Robin Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9078
tari2,
majd csütörtökön megy - ma fizetett, hogy mire csütörtökön odaér a boltba, addigra a pénz is odamenjen a saját lábán, és ne zsebelhessék ki Robint útközben, mert az roppant kínos lenne.
De már ismersz annyira, hogy rögtön megjelenek itt, ha bármi fontos történik - ha már láttam a mezt az tuti fontos dolog.

stoki
ne izgulj, mindent úgy értek ahogy kell - a többiek közül meg akik már találkoztak velem, azok is - aki meg még nem, megérti később (feltéve ha addigra badtől meg nem kapom az új tatyómat, mert akkor eltünnek a fekete szörnyűségek, legalábbis a hét nagyobb részére)

off,
Zsuzsa, a mobiltelefonodnak is sárga az előlapja? :)
on

tari2 Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9077
Ori - Nincs valami szám mellette pl. 501?

Robin - Láncbontó. Nekem már volt rá szükségem (összerakás) többször is. Lánchoz javító csap (vagy hogy hívják) sem árt.

Amúgy, ha holnap mentek és négykerekű szállítást elfogadtok (Stoki és Bátyó örök megvetése kísér) szívesen segítek.

Tari

ori Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9076
PerpetuumMobile, már mások is említették, hogy hajtókarleszedő nélkül elég barbárság neki vágni a szerelésnek, könnyen tönkre tudod tenni a hajtűműcsapágyat amikor püfölöd lefele a hajtókart a tengelyről. Én anno a germánoknál kellett vegyek amikor öregecske brinyómat vittem magammal külföldi melóra, igy a német nevét is tudom, eltartott egy darabig míg megértettek mit is akarok a boltban: trettkurbel-abziehel (azaz "taposópedál-lehúzó", a hüjésírásában már nem vagyok biztos). Naagyon tetszett.... :-))
Előzmény: PerpETum mobilE (9057)
ori Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9075
Kedves h_g, azt hiszem elkerülte figyelmed, hogy a 64kFt-ba kerülő Alivio-s Landrider ára meghaladja a mostanában kizárólag alkalmi bicajosként erre szánt összegem. Én a 37 kFt-os olcsóbb Landrider-t kérdeztem. Nem ismertem fel a hátsó váltót, a Shimano website alapján így utólag talán Tourney váltónak saccolom (ez lenne a Ty nálad?).

Erre rémlik hasonlítani (legalábbis a piros matrica, meg a pantográf kialakítás miatt):

Viszont a szetthez tartozó "Megarange" hátsó racsi kinézetre borzasztóan hasonlít emlékeimre (ilyennel volt szerelve az olcsóbb gép, ezt tutira felismerem), ezért typpelek Tourney felszerelésre:

Felteszem tehát, hogy a váltó az olcsóbbik LAndrideren a Cygnushoz hasonlóan "alsó kategória", bár koca-biciklista lévén talán ez nem olyan tragikus, esetlegf később upgradelhető, nem? (Jelenleg egy ösöreg, rozoga, nem pozícionáló Simplex paralelogramma rendszerű váltóm van, ehhez képest gondolom a Ty is előrelépés nem?)

Mivel használtan vett ősöreg holland Gazelle outim kb. 1,5x olyan nagy méretű mint feleségem MTB-je, de kb. fele akkora súlyú, és olvasgatva a topic forgalmát kezdem már sejteni hogy az az ütött-kopott, az üléscső hátlulján eldugott "Reynolds tubing" matrica ért valamit valamikor :-)
Különösen az emeletre cipeléskor! ;-)))

Ergo, ami legjobban izgat a Landrider vs. Cygnus összehasonlításban az a váz. Ezért izgat a súly különbség, tud-e erről valaki vmit?

Előzmény: h_g (9034)
Robin Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9074
stoki,
rosszul nézted, a pumpa a váz alsó csövén van :))))
a gumijavítást meg már gyakoroltam eleget, ezért nem viszek semmit ami nem kell (bár az tény, hogy időnként túlbiztosítok). Igy adódik aztán, hogy van nálam folt, ha kell - van papír ilyen is olyan is - sőt még tű és cérna is, hogyha valamely gatyó rossz helyen szakad, legalább hazáig el lehessen menni benne. Sőt esődzsekim is szokott lenni, meg olló és sebtapasz. imbusz kulcs meg pótbelső sőt még tükör is. Bátyónak könnyű, mert neki ezt külön nem kell vinnie, hozzátartozik az alapfelszereltséghez nála. Mi fontosat hagytam ki?
tari2 Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9073
Stoki - Bocs. Akkor valamit félreértettem. Talán azt is, hogy Robin ma ment a trikókért. ???

tari

stoki Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9072
tari
Hát bizony nekem még az sincs, csak szimpatikus...:)))
Előzmény: tari2 (9070)
tari2 Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9071
Így visszaolvasva nem teljesen egyértelmű, de én az OUi-MTB szetek közötti eltérésre írtam, amit írtam.

Tari

tari2 Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9070
Slater - Fogaskoszorú tisztítása WD-40, fogkefe és hasított vászoncsík.

Stoki - A rugós kormánystucnid mennyi ideje van meg, és szuperál-e még? Egyik cimborának az utolsó Őrségi túra során esett szét. Egy kissé kínos volt az erdőben az alkatrészeket keresgetni.

Bátyó - Alkatrtész évfolyamok. Olyan ez mint a szőlő. Nem minden évben azonosan a termés. A gépme hátsó váltója 1998-as XT. Két-három hónap után azt vettem észre, hogy állás közben megmacskásodik, nem akar váltani. Az öreg Aliviómmal - ugyanannyi kezelés mellett - semmi ilyen gondom sem volt.

Pete - Ahogy már valaki találóan megjegyezte - hajtókar leszedése, hajtókarleszedő szerszámmal. Ha nincs, de van valami jó melegítő cuccod, akkor óvatosan melegítsd meg a hajtókart és simán leszedhető/leesik.

Oui-MTB cuccok. A szetek minden alkatrésze más. (Váltó, fék, fékkar, váltókar stb. és nem csak kinézetre.) Öszvért is lehet csinálni, de akkor nagyon kell tudni mit miért akarsz. Ne feledd. Akik kitalálták olyanra az alkatrészeket nem voltak teljesen hülyék, mindennek meg van az oka.

Tari

stoki Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9069
JA és a "táskával a farodon" a bringája csomagtartóján elhelyezkedő két nagy puttonyra értendő. Nem mást belekombinálni, mert úgy már tényleg morbid lenne...!!!
Előzmény: stoki (9068)
stoki Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9068
zsuzsa
A mondat végén ott sasol a smile és ha ott sasol, akkor az azt jelenti, hogy komolytalankodok. És az én Robin cimborám jó fej nő és régóta ismer nem hiszem, hogy Ő komolyan vesz, mert ugye neki címeztem a gépét és a felszerelését látván. Őszintén irigylem némely kerós részletét. Úgylátszik az irigység szól belőlem.
Meg egyébként is mit lehet tenni egy gumifaszival...??? Maximum defekt javítást tanulni rajta...;)
Meg miért kéne neki gumifaszi...??? Nem hiszem, hogy szüksége lenne rá...

HA mégis megsértődik személyesen fogom kiengesztelni...!!!

A nyereglevétel opció én nem élek vele. HA gondolod és ha úgy kellemesebb, felőlem...;)

Előzmény: zsuzsa (9067)
zsuzsa Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9067
stoki, ez egy durva megjegyzes volt.. marmint a gumifaszis&pumpas.
a biciklizes nem potcselekves, hanem onmegvalositas.
Jo, hogy a nyerget nem tartod tulzasnak. Vagy azt is szedjuk le? :-)

igen, ilyesmi az enyem, de egyreszt sarga , masreszt a kozepso resze lejjebb van, marmint ami ott fent masoknak a labuk kozott megy.Meg ahogy igy elnezem, ezen az ules majdnem egy magassagban van a kormannyal. most en is feljebb rakom, kiprobalom ma este, bar nem tudom ennek mi az ertelme. talan nem fog otkilometerenkent elzsibbadni a kezem.

Előzmény: stoki (9066)
stoki Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9066
Persze akkor én meg pelyhedző legénytollas taknyos...:)
Akkor rob19 mi...??? Csecsemő, hogy egyem a pucáját...

Aki bringázik az örökké fiatal marad...:)

Nem cikizem, de most már tudom, hogy miért jársz olyan baromi nagy táskával a farodon. Abban vannak a kiegészítők, meg a pumpa a gumifaszihoz...:)

Előzmény: Robin (9064)
stoki Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9065
Isten értessen...;)

Hát le a kalappal előtted...

Tudtam én, hogy szuper csajokkal vagyok itt körülvéve (lásd még Robin...:)))

És mééér bírsz nehezen hegyezni...??? Hát oda egy alacsony áttétel egy jól felfújt abroncs, kitartás, izmos tüdő, meg izmos lábak kellenek. Hogyha sűrűn jársz géppel dolgozni, akkor ez már igencsak közel kell, hogy legyen. Az áttételt kapcsolni kell a gumit fel kell fújni, kitartás az már meg kell, hogy legyen (1 év alatt ide jutni nem semmi...), tüdő meg comb kialakulóban. Lehet, hogy már csak el kéne magad szánni egy combosabb Pilisi túrára...

Na akkor azt javaslom, hogy szedjél össze egy olyan pasit, akinek van telós bringája. Próbáld ki azon a terepen ahol úgy gondolod, hogy kell teló. És ha ez a telós kecske megfelel ez az ami kell neked, akkor ismét vissza lehet térni a teló vásárlásának problematikájára. (Főleg, ha a jővőben új bringát akarsz venni, akkor érdemes lehet kalkulálgatni olyan megoldásba, hogy eleve telósat venni, vagy a teló beépítési lehetőségét fenntartani...)

Ha ez a masinád, csak citromsárgába :

http://www.magellan.hu/crater.html

,akkor nem vett az akkori faszit ócskavasat, mert ez bizony nem egy rossz amatőr gép. Így ránézésre még lehet, hogy a telót is megeszi...És ha ezek a felszerelések, akkor sokáig géped marad...

Előzmény: zsuzsa (9061)
Robin Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9064
Zsuzsa,
kamasz vagy még :)...
Robin Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9063
stoki,
nem cikizni a bringám, nagyon jól szolgál... és hogy te mindent inkább csupaszon szeretsz... egyéni ízlés :)
zsuzsa Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9062
Nehogy felreertsetek: nem a pasi vette , en adtam neki penzt ra.
Csak kinezte,megvette es elhozta. Sok extra volt rajta, azt mondta, 40 ezer HUf-nal sokkal tobbet er, legalabb 60 korul, de o annyira torzsvasarlo, hogy lealkudta.
Ezert is jarok egy boltba, mert akkor talan engem sem vernek at, ha valami kis kiegeszitot vasarolok a biciklire.
zsuzsa Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9061
Szeptemberben 34 eves leszek. Egyszer 8 evvel ezelott meg akartam tanulni biciklizni, de folyton elestem es az akkori ferjem azt mondta, mucika te az eletben nem fogsz 100 metert egyenesen megtenni.Pedig csak terhes voltam es amiatt szedelegtem..Ezt azert mondom el, mert ha egy no bena, lehet, hogy csak terhes.
A biciklimen a kovetkezo feliratok vannak : magellan crater, shimano, bike positive.
Ne kerdezzetek centiket meg szamokat.
Nem en vettem, mert tavaly eloszor a Florian aruhazban akartam venni, de akkor volt egy pasim aki allandoan felmillios gepekkel torte ossze magat a hegyen es azt mondta,hogy o olyan novel nem kontaktal, aki Florianban vesz biciklit. Ezert valahol vett egyet.Nem vett rosszat, mert azota akarhanyszor elestem, maximum a lanc esett le rola ja es most elgorbult rajta az a muanyag tanyer alaku lap, ami a valtofogaskerekeknel van es leesett egy olyan fenyvisszavero lapocska is, de nagyobb baj nem tortent.
Biciklivel; jarok dolgozni eleg soxor. Szeretnem ez evben ugy megcsinalni a Balaton atuszasokat, hogy biciklivel kozelitem meg a wassert, ha valakit ez rajtam kivul felizgat, haladektalanul jelezze.
Hegyre nehezen birok felbiciklizni, ez a nagy problemam valamint forgalomban kicist felek, ezert is szimpatikus a terepen torteno biciklizes. A teleszkop csak azert izgatott, mert szep szine volt es nagyon elzsibbad a tenyerem, amikor gorongyos terepen lefele megyek. Lehet, hogy csak az ulest kene atallitani, de ebben nem vagyok biztos.

Robin Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9060
Zozzz,
Ha vasárnap ott leszel a Huszti útnál, akkor kapsz mezt, de már most mondd meg, hogy ott leszel-e?

Zuzsia,
6-ig biztos végzink

stoki,
http://www.fsz.bme.hu/ttt/napt00/e427.htm itt mindent fontosat megtalálsz

Macimedve Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9059
"Az villáskulcs és a krova nem fér hozzá? létezik 13-15 méretben csőkulcs?"

Én krovával szoktam, az enyém hozzáfér. Bár elég márkás cucc, az olcsóbbaknak nagyon vastag az anyaguk, az biztosan nem jó. Érdemes megvenni azt az egy-két darabot valami jobb fajtából, ami kell a biciklihez. Baumaxban, Obiban vagy hasonlóban darabonként is kaphatók.
Felesleges egy teljes Beta készlet 5-34-ig:-)

Előzmény: PerpETum mobilE (9057)
stoki Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9058
Na akkor van mégegy egyszerű ember...:)

A végén kiderül senkinek sincs mobilja és ezzel próbálok felvágni...:)

Bátyó cimbora ne cikizd a mi zsuzsánkat, mert faképnél hagy minket !!! A nők már csak ilyenek. A ma délelőtt voltam az asszonnyal szandált vásárolni. Hát ne tudd meg öregem, kár, hogy badmad nem árul női szandált biz Isten csak egy pillantás a webére, egyezkedés a kedves édesanyja meglátogatása és már robognék is haza a szandival.
...Erre meg...
Legközelebb inkább kocsmába megyek...

Perpétum...
Arra van speciális kulcs, aminek a külsejére fel van vágva egy menet. Ezt kell a hajtókar belső menetére betekerni, majd a szerszám végén lévő részét villáskulccsal szépen kihajtani a helyéről.

Előzmény: bátyó (9056)
PerpETum mobilE Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9057
bátyó

Köszi a választ, valószínűleg rosszul fogalmaztam.
Pontositok. Azonos, nem profi szint mellett használat közben erezhető-e különbség az outi és az MTB alkatrészek között. Nem az áttételekre gondolok, hanem a többi apróságra, mint fékkarok, váltókarok, lánc, hajtókar, pedál.
Ugyanis (nem szégyen, csak kellemetlen) teljes szetre nem igazán futná, ha cserélni kellene.
A magyar utak kerékpáréhségére is így gondoltam.
Milyen öszvérgépet érdemes összegyúrni amin haladni is lehet, kézre is áll, kényelmes is, de nem kell a csatornafedeleket is messzire kerülni vele.
A vázméretleírást köszi.
A C50-el mi a helyzet? A topicban egyszer sem fordult elő. Máshol sincs megemlítve. Esetleg nem is shimano, és ha meglenne a doboza az lenne ráírva made in Dzsunka?

Más. Mivel lehet leszedni a hajtókart? Az villáskulcs és a krova nem fér hozzá? létezik 13-15 méretben csőkulcs?

PETE

Előzmény: bátyó (9053)
bátyó Creative Commons License 2000.06.20 0 0 9056
zsuzsa
Egyet értek stokival. Ne hamarkodd el a telo vásárlást, csak azért, mert sárga.
Sárga a villamos is, mégsincs még a bicikliden.
Tényleg egy nagyon hozzáértővel kell elmenned és alaposan megnézni. Lehet, hogy a gazdája azért adta el kiglancolás után, mert fröcskölte az olajat. Aztán az is lehet, hogy annyiért ugyanolyan újat is lehet venni.
A biciklis boltban láttam szép sárga kormányra szerelhető rádiót. Ez meg egyben lámpa is. Nem érdekel? :-)

Hiába. Itt van sanzi nőben. Csak aztán mire sanzi is felszerelte a brinyiglijét, rájött, hogy ő már nem fér fel, ezért inkább vett egy újat. De már kezdi elölről.

stoki
Én is teleszkóp és mobil telefon nélküli vagyok. Ja, autóm sincs. :-(
Valahogy egyik sem hiányzik.

Előzmény: stoki (9051)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!