Taxisok és utasok: beszélgetőtopic cégekről, dolgozókról és kollégákról, vezetőkről és (meg)vezetettekről, egymásról és másról - konkrétan bármiről, de politikamentesen.
De én nem akarok 120.- ér egy métert se menni már!!!!
Nem érted meg, hogy elég volt abból, hogy megvesznek kilóra???
Pont te szoktál sírni, hogy milyen megalázó, hogy ott állsz, és vársz negyedórát, és nem kapcsolhatsz órát, aztán behuppan a kedves, és mosolyog, és elmegy 600.- ért, a fodrászhoz?!?
NEM NEM NEM !!!
A TAXINAK ÁRA VAN!!!
Én még emlékszem, hogy amikor volt kiállási díj, és ketyegő órával érkezett a taxi, akkor bizony lent vártak a kapuban!!!
Hát ilyen apróságokon múlik a BECSÜLETÜNK!!!
Leértékeltek bennünket!!!:-(((
Nézd, amit partizaan írt az egy szép diplomatikus válasz.
A franko itt van:
A taxist sem érdekli más nyomora, az utast sem és a civil autóst sem.
Ez van, ilyen világba élünk.
Amennyiben nem rohanok, akkor baromi udvrias vagyok. Már ez is valami. Viszont ha címre megyek, akkor eltaposok mindenkit, pofátlan vagyok és stb...( igaz, azért annyit megteszek, hogy kidobom az elekadást jelzőt vagy legalább intek egy bocsit) nem érdekel, hogy ilyenkor mit gondolnak rólam, vagy a taxisokról, csak megyek, hogy a célom elérjem.
Tudod ez olyan, mit egy iroda, csak nagyban.
A bulikon mindenki kedves, de hétfőn a másik vesztét kívánják és tesznek is ennek érdekében rendesen.
AZt az autóst sem érdekli, hogy én rohannék, aki éppen ott rutinozik előttem, engem sem érdekel, hogy ő menne, ha nekem az utast ott kell kitenni, ahol nincs hely arra, hogy lehuzódjak.
Ez van.
Ilyen a világ és nekünk ebben kell élni.
"Elmennek a taxisok,mondod Te,gore,legyen a 37rugo helyett,20e a havi dij,s maris lesznek taxisaid,lesz eleg autod,erre tudsz eleg munkat biztsitani,s Tied a vilag:))
"ha jól tudom te pedig 3-4 szer megszakítasz meg mikor hál I gyerekezel nem a taxira gondolsz!!
ez azért elég nagy különbség!! "
Egyszer szoktam ebédelni naponta.
Csak tudod, én nem az úri aglomerációban lakok, tehát, haza tudok szaladni folyó ügyeimet intézni! / ezzel is spórolva 50.- ft-ot:-) /
És akkor idekukk, megnézni, hogy írt-e nékem ez a Pali!:-)))
És amikor gyerekezek,akkor is a taxira gondolok, mert engem bármikor felhívhat a Horváth Pali, és akkor segítenem kell neki eligazodni a rengetegben:-)))
"a tarífák miattatok taxisok miatt van ilyen alacsonyan ,mert csak igy lehet nektek annyi címet szerezni ,hogy többé kevésbé megéljetek belölle!!! "
Köszi! Itthon is mindenért én vagyok a hibás:-)))
"a legjobb példa erre ,hogy én egyedül december elején megemeltem a tarífákat mégse jött hozzám sok taxis "
De hát ki az a barom, aki egyedül áll neki tarifát emelni???
Ehez, hány diploma kellettt???:-)))
Ha ennyire hülye lennék, akkor legalább nem reklámoznám!!!:-(((
Nem igaz, hogy nem érted!!! Össze kell dugnotok a fejeteket, kitalálni egy működő tarifarendszert, egyszerre meglépni, úgy, hogy még a gyanú árnyéka se vetődhessen rátok!!!
És, ha van cég aki nem hajlandó együttműködni, vagy nem tartja be a megállapodást, akkor azt csendesen súgjátok csak a fülünkbe, hogy ki az!!!
Pillanatnyi információim szerint, leginkább a Szenczi a tárgyalóképtelen:-(
Őt nem ismerem, soha nem beszéltem vele, és soha nem dolgoztam nála, nincs róla semmilyen infóm:-(
De hiszem azt, hogy ha csak egy cég van aki kilóg a sorból, azt mi el tudjuk intézni:-)))
" 50-en elmentek a 1757-be"
Ezen meg elgondolkodnék a helyedben!!!
Nem tudom a többi cégtől hányan mentek.
Tőlünk, nem hiszem, hogy sokan, a Citytől, a te infód szerint négyen, tehát a nagyságrendje más a távozóknak!
Őszintén, megvallom, hogy el nem tudom képzelni, hogy a kalandvágyon kívül mi vonzotta oda a kollegákat???
Hacsaknem az, hogy cím itt sincs, ott sincs, de ott legalább nem fizetek annyit!!!:-(((
Biztos van ennek valami oka!
"a bakucz csak azzal hogy népvezérnek adta ki magát ,hogy le fikázta az összes vezetőt,hogy nép és taxis nyomorítónak kiálltotta ki a 160-ft tarifát napi 2 címre oda tudott csalni 200 embert!! "
Azt igérted, többet nem Bakutczozol!!!:-)))
"emlékszem néhányszor fafejjel a nagy taxis fejjel egyedül emeltem magasabbra a tarifát nem tellett bele 2. hónap 100 ember elment az olcsób ámde jobban pörgőbe, "
Okos ember a más kárán tanul!
A hülye, a sajátján se!
Senki nem várja tőled, hogy fejjel menj a falnak!!!
Azt várjuk, hogy végre elkezdjetek beszélgetni egymással, a mi érdekünkben is!!!
"tehát ez mind mind azt bízonyítja ,hogy ataxist az érdekli a disziknek be se álljon a szája ,hogy ezért milyen árat fizet az nem érdekli/12-14.ó seggelés ídő hiány acsaládra stb./ "
Ezen meg legfeljebb én is megsértődhetnék, de minek:-(
Hidd el nagyon zavar minket, az időhiány!:-(((
De sajnos amíg a villanyszámla nincs kifizetve, addig bizony menni kell:-(((
gore01:
kezdek igazat adni tomajernek, csak egy kis idot kellene azok kozott eltoltened akiket kepvisleni szeretnel es akkor nem irnal ilyeneket amiket irtal.
nem lett volna semmi,de semmi,ha leirod,hogy vazzeg igenis en felemelhetem ugy az araim,ahogy a koltsegeim megkivanjak,mert az en vallalkozasom elbirja,de a Tietek allitolag nem.S esetleg par ember nem tudja majd kifizetni,hat jon helyette masik,mert nem kotelezo itt dolgozni.
Miert szegyen az,ha bevallod a penzbol elsz,szereted,ha a vallalkozasod prosperal,s ehhez bizony egyre tobb es tobb penzt kell elkernem az alvallalkozoimtol.A neptribunoknak is kell enni,inni,meg egyebeket csinalni.
Te erre rafogod a taxisokra,hogy miattuk alacsony a tarifa,nos en meg ezt tartom rosszindulatu megjegyzesnek,elmennek a himi humi 1757 hez,160 ft ert,nem,azert mennek el,mert keresik az alternativat,hamar nem tudjak novelni a beveteleiket,legalabb faragjanak a koltsegiken
-az mas,hogy az emlitett ceg jelenleg sehol nincs-
s erre gondolom ezt talaltak ki.
Elmennek a taxisok,mondod Te,gore,legyen a 37rugo helyett,20e a havi dij,s maris lesznek taxisaid,lesz eleg autod,erre tudsz eleg munkat biztsitani,s Tied a vilag:))
"...,hogy többé kevésbé megéljetek belölle!!! "
na latod,ezert van oda a bizalom,amig Te a havi
kb 500*37000 bol gondolom en nem tobbe kevesbe eldegelsz,addig szerinted is, a taxisok igen, s meg rajuk is fogod,mert olyan "hulyek",hogy oda mennek ahol munka van.
Reszemrol nem kivanok ehhez hozzaszolni tobbet,csak egy oszinte valaszt vartam volna
neptribun H.P-tol,de nem kaptam,kaptam viszont igazi demagog szoveget,legfokeppen azt,hogy magam miatt all igy a helyzet.
Csak tajekoztatas keppen,en azt mondtam volna:
-figyelj baratom, en is egy vallalkozast viszek,szeretnek ebbol jol megelni,ehhez nekem ennyi es ennyi penzt kell beszednem havonta.
Ja,az arak,hat igen azok sajnos ilyen alacsonyak,mert sokan vagyunk mi cegek is,es Ti taxisok is,a vevo meg keves,ez van.
Ha tetszik maradsz es alkalmazkodsz - ize fizetsz- ha nem mesz.
Nem fogom araim felemelni,csak en egyedul,mert akkor valoszinu csokkennek a fuvarjaim,s a kkor Te taxis elmesz Tolem,s nekem meg nem lesz mega havi terv.
Ennyi,nincs abban semmi rossz,ha az ember oszinte,sokkal jobb,mint amikor kiderul rola,hogy osszevissza beszel.
sajnos nem lehet mást válaszolni mert ez az életkép.
sajnos miutánn kevés amunka igy mindenki úgy egerészik ahogy tud sajnos a pénz nagyon nagy úr
igy annak megszerzése érdekében becsúszik, egy -s más ami nem bíztos ,hogy számotokra magán aútosoknak pozitív!!
sajnos nem jó ,hogy ez így van de hát az élet már csak ilyen!!!!-SAJNOS!!!!
mindenkitől meg nehéz elnézést kérni bár itt most én megteszem _ELNÉZÉST!!!!!!
most azért elvárnám hogy a minket egyszerű TAXISOKat is megkövessenek azok akik egyfolytában szívatnak az utcákon,buszosok kamionosok, nagy emberek stb, valyon erre mikor kerül sorGÓRÉ001
nem fogok megkérdezni semmit ,mert amit el kellett mondani azt elmondtam!!
valóban néha alszom is de nekem szemben veled nincs kikapcsolt ídőm!! folyton ugrásra készen szolgálatban vagyok.bármi történik kötelező engem bármikór bármiért felhívni!!! ha nem teszi meg bünti van!!!!
ha jól tudom te pedig 3-4 szer megszakítasz meg mikor hál I gyerekezel nem a taxira gondolsz!!
ez azért elég nagy különbség!!
de hát ez igy rendeltetett tehát ez nem panasz ez is csak egy kis tény
SAS tényleg nem megyek tovább a témába de baromi szívesen várnálak hidd el megdöbbenve megváltozna a véleményed sok mindenről ezt egyébbként tomayernek is ajánlom ,és ha tudom ,hogy ilyen dolgokon fogunk vitázni múltkor mikor bent volt nálam meg mútathattam volna neki egy s mást sajnos elmúlasztottam.
mindenesetre hidd el nekem nagy összeségében a tarífák miattatok taxisok miatt van ilyen alacsonyan ,mert csak igy lehet nektek annyi címet szerezni ,hogy többé kevésbé megéljetek belölle!!!
a legjobb példa erre ,hogy én egyedül december elején megemeltem a tarífákat mégse jött hozzám sok taxis hanem kb. 50-en elmentek a 1757-be
most egyedül vagyok a piacon 160ft céges árral vajon ki mikór fog velem igy szerződni???
hol vannak ataxisok akik magasabb árral akarnak dolgozni ?hol vannak azok a taxisok akik nem akarnak 3200ft reptérre menni?? mert nálam lehet ,hogy kevés van de 5000ft ?? na most akkor kinek van igaza???-ugye ez nem demagógia!!
a taxis nem a magasabb árakat támogatja hanem a több címet!!!!!!!a baromi nagy taxis szeretetemmel meg elmehetek ,mert így csak megint tönkre teszem saját cégemet!!
a bakucz csak azzal hogy népvezérnek adta ki magát ,hogy le fikázta az összes vezetőt,hogy nép és taxis nyomorítónak kiálltotta ki a 160-ft tarifát napi 2 címre oda tudott csalni 200 embert!!
most nem nyomorító??? vagy csak nálunk az vagy ataxisnak 50-60- átlag fúvar is elég?? hát akkor kik az elvtelenek??? érdemes így előrefelé harcolni ??? mert szerintem nem !!!-abból csak vesztesség lesz!!
emlékszem néhányszor fafejjel a nagy taxis fejjel egyedül emeltem magasabbra a tarifát nem tellett bele 2. hónap 100 ember elment az olcsób ámde jobban pörgőbe,
de erre a legjobb példa a sipeki esete: egyedül hatalmasat beemelt 1100 voltak 2 hónap alatt 350-re lefogytak biztossan emlékeztek rá!!!
tehát ez mind mind azt bízonyítja ,hogy ataxist az érdekli a disziknek be se álljon a szája ,hogy ezért milyen árat fizet az nem érdekli/12-14.ó seggelés ídő hiány acsaládra stb./
nos ez is az igazság cak ez a miénk !!!
hát ezért tartunk itt!! nekem mindegy lenne milyen tarifával jársz csak fízess tagdijjat!!!
a fentebb leírt igazságok viszont nem ezt mutatják -HIDD EL SAJNOS EZ ÍGY VAN!!!GÓRÉ001.
Viszont a főnököd, este is aludt, most is alszik, pedig aszonnta, hogy ő mindig talpon, Ő mindig miértünk, és neki nincs munkaideje!:-)))
Hát sajnos nekem van, és már megint majdnem el is kezdődött:-(((
Aztán megjön, meglátja milyen sokat írtunk, nincs türelme végigolvasni, kiragad néhány mondatot amin megsértődhet, ideír néhány jelszót, hogy a partizaan ledemagógozhassa, és tovarohan:-)))
Aztán majd üvöltözik velem a telefonban, hogy már megint miket csinálok, ahelyett, hogy odamennék hozzá, és megkérdezném őt, hogy jól élek, avagy nem ?:-)))
gore01:
koszonom a kimerito valaszod,mind amit irtal igaz,mert magam is taxizom,s ugy ahogy egyet is tudok erteni a leirtakkal, tudomasul viszem,hogy a jelenlegi helyzetben nem lehet vagy nehez a 2004 ben realisnak tuno tarifat alkalmazni(1/km szvsz).
A cegautos dolog kicsit santit,tobb okbol is,de ez nem tartozik ide.
Viszont:)))
szepen leirtad,hogy miert jarunk az 1996 -os 100ft/km helyett 2004 ben 170 ft/km rel,arrol elfelejtettel emlitest tenni,hogy az 1996 os
10000 ft/ho tagdij helyett Te most 2004 ben
37000 ft/ho tagdijat szedsz,a havi 17000 ft helyett.
( a szamok tajekoztato jelleguek,de tobbe kevesbe tukorozik az akkori ill. mai helyzetet)
ergo
en nem tudom beepiteni az arba a koltsegeimet novelo tenyezoket az altalad leirt okok miatt, viszont ez Rad nem igaz, most akkor,hogy is van ez?? S latod maris oda a bizalom, a jokedv, a moka,a kacagas:(((
Egyebkent megjegyzem,hogy nem ertem odzkodasod a penz temarol,hiszen nem bohockodni jarunk ki az utcara,Te meg fuvarszervezni ide oda,hanem penzert,errol szol az egesz.
Hidd el,ha csak a 8-10 evvel ezelotti szinvonal tudnank keresni es elni,nem sok elegedetlen kollegaval "beszelgethetnel" itt.
Ehhez jon a kedvenc peldam,1994 ben a parom havi netto 20000 ft ot keresett, en kb. 80000 at.
Jelenleg netto 100000 ft a fizetese, biztosithatlak, hogy en havi 25-26 napot dolgozva nem keresek 400000 et netto,de meg brutto sem.
(biztos bennem van a hiba)
Kellemes hetveget!!!
off
tudom szereted a focit
http://www.hattrick.org
nezd meg ezt, van magyarul is,ha elkezded,egy het mulva,mar nem csak a taxirol tudunk beszelni:)))
Egyébként mikor 30-cal döcögünk - hogy azért a konkrét kérdésre is válaszoljak - bambán bámuljuk a kapukat, merthogy manapság a kutya nem ellenőrzi, hogy a házszámok, utcatáblák kint legyenek, ha meg véletlenül rossz kapu elé állunk, és reklamál a kedves utas, hogy hol a taxija, bizony fizethetünkk címtévesztésért.
Mivel ezek a szakmai dolgok nincsenek precízen oktatva, majd minden új kolléga kénytelen premizálni a cégét a tagdíjon felül, mert bizony a tanulópénzt meg kell fizetni. Sokkal korrektebb lenne, ha a cégek pár ezer forintért az öregebb és tapasztaltabb szakikra bíznák az új emberek képzését, és akkor profik dolgoznának az után, és te nem lennél ideges, és ingerült.
A száguldozás hasonló okoból történik, mivel ha késünk a címről - és hogy tudd, minden címért harcolunk, és túlvállaljuk magunkat a megélhetésért, mások és a saját testi épségünk kockáztatásával - szóval ha késünk, szintén bünti, mert a többiekkel szemben inkorrekten viselkedtünk. Igaz, hogy a többit egy kávéra se hívja meg a cége, hogy legalább ne legyenek ingerültek - a kevesebb megrendelés miatt, illetve az emberek elszegényedése miatt, kevesebb a munkánk.
Meg magunk miatt is, hiszen számosan rongálják a szakma nimbuszát, gondolom ha nem így lenne, akkor te se írtál volna be ide a saját tapasztalataid alapján.
Képzetlenek - felkészületlenek vagyunk.
Kiszolgáltatottak és idegesek.
Talán ez némi mentség.
Mert ezt nem tanítják nekünk.
Ezt vagy hozzuk otthonról, neveltetésünknél fogva, vagy ennek hiányában ugyanolyan bunkók maradunk, mint azok a dzsippes köcsögök, akiket meg mi utálunk, mert időnként szó szerint tarolnak az utakon, a taxisokat különösen utálják - hozzád hasonlóan nem is minden ok nélkül, de őket meg az agrsszióra tanította meg, no ki is? talán az élet?
Ma viszonylag kevesebbet, régebben igen sokat jártam taxival.
Lenne néhány kérdésem, aztán majd szedjetek szét bátran:)
1. Miért van az, hogy a taxisok annyira antiszociálisan vezetnek, hogy az hihetetlen?
Például: fuvart keres, ezért 30-cal döcög a körúton, vagy éppen siet, és mindenkit letarol.
2. Megjött egy fuvarral, és simán megáll az út kellős közepén, nekünk meg kell várnunk, mire az ügyfél fizet, miközben esetleg 10 méterre van egy szabad parkolóhely, de eszébe se jut, hogy oda beálljon, mert ő dolgozik.
Mert én persze puszta hobbiból autózom a városban, közben a pöcsömet verem, mert az nekem jó:)
3. Zuhogó esőben lámpa nélkül, vagy max, helyzetjelzővel haladnak. Aki a fél életét egy autóban tölti, biztos tudja, mennyi látszik egy vizes tükörben egy másik autóból.
Mégis, amikor egyszer megkérdeztem egy taxist a miértről, közölte, hogy foglalkozzak a saját dolgommal, mintha ez legalábbis nem az én dolgom lenne!
"Te tomajer, neked laptopod van??? Vagy ennyire menő a 6x6, hogy te nappalos vagy és annyit netezel, mint én, aki közben a gépen dolgozik???
Me akkor megyek oda:)))))))
"
Maradjunk annyiban, hogy én nem napi 129 címet veszek fel!:-)))
"Tomajer, a hála is egyenlő a seggnyalással???"
Én úgy emlékszem, hogy amikor annak volt itt az ideje, sokszor, és igen nagy szines betűkkel fejeztem ki a hálámat!
Ez nem jelenti azt, hogy onnantól kezdve már mindenben egyetértünk!!!
Pali:
"góré001 válasz erre | adatok | e-mail 2004-05-07 17:04:30 (6090)
partizán: ha levennéd a DŰH szemüvegedet megértenéd amit írtam!!
tehát. AMIG MINDENKI A MÁSIKKAL VAN ELFOGLALVA,AMIG A SAJÁT FIZETÉSI LISTÁNKON NEM A MI PÉNZÜNKET NÉZZÜK ,HANEM AZ EGGYEL ALATTIT V: FELETTIT,AMIG SEMMINEK NEM TUDUNK ÖRŰLNI AMIT MÁS CSINÁLT DE JÓ NEKEM IS,AMIG A PLETYKA FONTOSABB MINDEN IGAZ HÍRNÉL,AMIG ÉRDEKLŐDÉS HELYETT ,MEGBESZÉLÉS HELYETT MÍNŐSÍTEK,AMIG KIFELÉ MINDEN NEGATÍV AMI BELSŐDET ÉRINTI MERT MINDIG SÍRNI MINDIG ELÉGEDETLENKEDNI SOKKAL JOBB ÉS KÖZÖNSÉGSZÓRAKOZTATÓBB MINT VALAKI MUNKÁJÁT ELISMERNI SEGÍTENI,AMIG MINDIG AZ A FONTOS A MÁSIKNAK MILYE VAN VAGY MILYE LEHET,AMIG HA CSAK FILLÉREKÉRT IS KÖTŐDSZ VALAHOVÁ DE AZT ÉRZED TE TARTOD EL-AMIG MINDENRE MOGORVÁN REAGÁLSZ,AMIG NEM MERSZ BÁRKIVEL BARÁTKOZNI MERT FEJEDRE OLVASSÁK,AMIG NEMTUDSZ FELHŐTLENÜL KIFELÉ ÖRÜLNI MERT AZ MA NEM DIVAT, STB.!!!!!_ADDIG ITT MINDEN ÍGY MARAD!!!!!!!!
csak mellesleg kérdezem meg te hányszor mentél be vezetőidhez ,jó és elfogadható nem utólsósorban végre hajtható változtatási ötleteiddel!!!??????/természetessen ezeket nem rólad írtam csak úgy hazai látképként!!!!GÓRÉ001
ha ez demagógia vállalom!!!!!!!!
"
Én egy pillanatig sem éreztem, hogy a partizán dühös lenne!!!
A nagybetűst nem tudom értelmezni, szerintem nem tartozik a témánkhoz:-(
Szerinted melyik vezetőhöz lehet bemenni azokkal az ötletekkel, amiket itt felvázoltunk???
Te is kiakadtál, mint a sezlonyrugó:-)))
"2270 FT-ért!!!!!!!!!
Az az 1.5 napi kaja pénzünkért!!!!!!!!
Az egyik gyerek, 15 napi ovodai díjjáért!!!!!!"
Látod!
Ezt is be kell írni a többi közé:-(
Legalábbis, ha szerinted nyilvánosságrahozható:-)))
" Tomayer "
partizaan: remegve kérlek, kis t, és pontos j. tomajer :-)
Pali:
"a129 átlag szám ebben természetessen nincs benne, a telefon csőrgés, az utca, a megbeszélt fuvar, a névjegykártya osztás,stb.-tehát én pénzről nem beszéltem "
Miből gondolod, hogy ez nem pénz???
Minden apehes ki tudja számolni, mennyi egy átlagfuvar budapesten, / nincs 2000.- :-( / és be tudja szorozni!:-)))
Tehát én csak költséget hoztam nyilvánosságra, te viszont bevételt is!
Sőt még mellé is teszed, hogy szerinted ennél sokkal több:-(
Most akkor ki is a hüle???:-)))
Majd kérdezz meg egy taxist, hetente hány leintése van?
És sajnos a telefonok, és a névjegykártyák se működnek úgy mint rég:-(
Legalábbis itt lent minálunk egyszerű taxiséknál:-(((
Tehát abból a 129 ből kellene megélnünk:-(((
"góré001 válasz erre | adatok | e-mail 2004-05-07 17:20:05 (6095)
azt meg miért nem gondoljátok ha egy pl.APEH-os ide téved ráadásul még valami FŐNŐK féle ,hogy ha leírod az egyszerűsített kiadásaidat nem tudja kiszámítani játszi könnyedséggel mennyit is kell ehhez keresni????????? márcsak utánnad vagy midannyiunk után kell kicsit néznie és már is mehetsz portásnak természetesen a büntetés letöltése után!!!!!!!!!kár ,hogy nem hiszitek el vannak nálunk OKOSABBAKis meg SZEMETEBBEKis!!!!
"
Mint az előbb leírtam, bevételről csak te beszéltél, és ráadásul még határozottan arra is céloztál, hogy ennél szerinted sokkal több:-(((
Mi pont arról akarunk itt már egy egész napja meggyőzni, hogy hiedelmeiddel ellentétben, nekünk már rég nincs félnivalónk az apehtől!!!:-(((
Olyan kevés a jövedelmünk> hogy az lassan bele kéne hogy férjen az adómentes kategóriába!
Ehez képest azthiszem mindenki tisztességesen nyögi a fizetnivalókat!!!:-(
"góré001 válasz erre | adatok | e-mail 2004-05-07 17:25:56 (6097)
mondtam neked én nagyon nehezen sértődök ,harag tartó meg nem is vagyok csak azt szeretném ha vitázunk igazi dolgokról vitázzunk és senki ne induljon a vitákon eleve hendikeppel!!
bármiről szívesen ami ide tartozik de semmiről ami csak ránk!!!! "
És azt ki dönti el, hogy mi tartozik ide???
Miért ne tartozna ide, hogy meggyőzzük az embereket / veled az élen:-( arról, hogy nem vagyunk milliomosok, kevesebbet keresünk, mint a hivatalos magyarországi átlagjövedelem!!!
Ha erről neked más információid vannak, akkor az nem lehet véletlen, és nézz körül az információforrások tisztessége környékén!!!:-(
"talán az utcán azért intenek le mert az a matrica van rajtad ami és mert jó reklámja van, mert szép az autód vagy csak azért mert síetnek >"
Palikám!!! Rossz hírem van!!!
NEM INTENEK LE ! :-( Hétszámra nem intenek meg:-(
Biztos rossz matrica van az autómon:-)))
"Akkor mostmár tomajer világos, hogy mi a bajom ezzel?? "
Nem továbbra sem világos!!! Nem világos, hogy ha a bevételeket ide lehet írni, ha az egész ország azzal van elfoglalva, hogy a taxisok már megint hisztiznek, miközben ott feszítenek a szép autójukban, akkor nem értem, miért nem tesszük oda a költségeinket???
A bevételünk ellenőrizhető!!! Ellenőrzik is!
A költségeink nagy része, viszont nem hárítható tovább:-(
Tehát, mit is kezd az APEH azzal az infóval, hogy mennyit kéne egy taxisnak kifizetnie, ha lenne miből???
Ez az egész titkolózásosdi pont ellenkező hatást vált ki!!! / tényleg azt hiszik, hogy van mit titkolnunk:-( /
Ezt próbálom egész nap a szátokba rágni:-(((
"góré001 válasz erre | adatok | e-mail 2004.05.07 20:03 (6105
mindenki költsége a hivatalos inflációval és az áfa törvénnyel emelkedett!! a tied is a cégeké is!!
a cégek a z inflációt soha nem tudták beépíteni a tarifákba mert nem tudták eladni még azt se nagyon amit akkor kiajánlottak!
másrészről nagyon mélyen voltak és vannak a tarifák az európai átlaghoz képest.
én tavaly azt mondtam felviszem a tarifát a közgazdaságira és innen kezdve mindig a statisztikai hivatal által bejelentett inflációval emelem,csak a taxisaim 2-év hüségről bíztosítsanak irják alá a hüség szerződést!! senki sem akadt pedig azt gondolom van kb.500taxis aki nem csak a matricához ragaszkodik,hanem talán hozzám is
csakhogy ebből sem lehet megélni!!
azaz nincs a taxisoknak még egy hónapra való tartalékja sem nem hogy 2-év!!
így ha a magas tarifa miatt nincs elég cím a taxis itt hagy!!-ez tény én már 4-szer jártam így!! "
Eddig tökéletesen igaz!!!:-)
"nos ha viszont mindenki egyszerre emelne legalább közgazdaságira akkor elöször megbüntet a versenyhivatal "
Ennek a megakadályozásához csak egy picike ész, és szervezőkészség kell!!!
Ja, meg akarat:-(
"másrészről olyan nagyfokú cím visszaesés lenne ,hogy nagyon sok taxis /60-70%/
belehalna no és a családja is !!!
Ez viszont úgy hülyeség ahogy van!!!
Mert nem akarunk mi rettenetesen magas tarifaemelést!
Csak éppen az elvtelen, és fölösleges kedvezmények megszüntetését!
Természetesen minden cégnél!
És a most meglevő különbségek megmaradhatnának!!!
"a közgazdasági kb.188.80körül van míg az európai
kb.240-270ft körül"
Tehát egyezzünk ki valahol 200.- körül, de alatta senkinek semmi!
"góré001 válasz erre | adatok | e-mail 2004-05-07 22:18:49 (6106)
tomajerkém lesz mit olvasnod ha hazajöttél a dolgozóból!!
neked kifejezetten egy dolgot azt most és midörökké vissza útasítom ,hogy bármikór bárki, a18-év alatt seggnyalással elöre juthatott nálam !!
EZT MÉG SOHA A LEGNAGYOBB ELLENSÉGEIM/pedig van bellöle elég/SEM MONDTÁK EDDIG!!!!!!!!!!!!
de ha talán példát mondanál -mert csak ugy álltalánosan -hát úgy nem valami frankó!!!!!
Nna látod pedig ez az amit nem tehetek meg itt!:-)
Mert az bizony már törlendő lenne, és kitiltanának örökre a fórumról:-)))
Sajnálom, hogy neked ez az elmúlt húsz évben nem tünt fel!:-(
Persze ezt te úgy is fogalmazhatod magadnak, hogy olyanokkal szeretsz együtt dolgozni, akik mindenben egyetértenek veled, nem sokat vitatkoznak, hanem végrehajtják amit mondazs!
És ebben neked igazad is van!
Csak az a baj, hogy sok ember, csak érdekből bólogat neked, aztán a hátad mögött, vagy amikor már nem az alkalmazottad, akkor bizony jobbanm gyűlöl, mint aki soha nem volt a bizalmasod!!!
Ne mond, hogy nem tudsz ilyen embereket egy csomót felmutatni!!!
Mármint ojat, akivel összerúgtad a port, és azóta utál, mint a sz@rt, és ott tesz neked kersesztbe ahol tud?
Nna ő volt a seggnyaló, amíg melletted volt!!!
És ezek újratermelődnek ám!!!:-(((
Te meg újra, és újra belesétálsz a csapdájukba:-(
Hidd el Pali, én soha nem voltam a barátod, mindig megmondtam, ha más volt a véleményem mint a tied, / el is jöttem a cégedtől inkább:-) / de soha nem akartam neked, és a RÁDIOTAXI-nak rosszat, és soha nem ártanék neked!
Én elismerem az erényeidet, de fenntartom a jogot ahoz, hogy elmondjam a hibáidat is!!!
Te viszont az ilyen embereket nem szereted magad körül:-(((
Nna ez szép hosszú lett!
Remélem sikerült elmagyaráznom érthetően hogy miért az a véleményem ami!!!
válaszolok én hiszen nincs olyan téma természetessen a pénzen kivül amire ne akarnék válaszolni!!
CSOGU ne izgulj én minden pillanatban ha nyilvánosság elött vagyok észnél vagyok és figyelek!!!/nem könnyű olyan táncba vinni amire nem akarok táncolni/
na szóval:
mindenki költsége a hivatalos inflációval és az áfa törvénnyel emelkedett!! a tied is a cégeké is!!
a cégek a z inflációt soha nem tudták beépíteni a tarifákba mert nem tudták eladni még azt se nagyon amit akkor kiajánlottak!
másrészről nagyon mélyen voltak és vannak a tarifák az európai átlaghoz képest.
az infláció mértéke 7-10% körűl volt- van, annak egyszerűsített beépítése 1-2 ft viszont a költsége 5-10eft.
hatalmas árverseny van tehát minnél több taxisom van annál több pénzem van ám több taxisom csak akkor lesz ha mindenkinél több címem van, több címem mindenkinél meg akkor lesz ,ha legolcsobban én ajánlok szolgáltatást JÓ szolgáltatást!!
jöttek a törzs kártyák, arany kártyák,vip kártyák/EZ VOLT AZ UTÓLSÓ/meg a transzfer árak reptérre, vidékre ,majd a múltik szerződési társas játékok ahol az a cél ,hogyan lehet megverni a másik társaságot,úgy hogy enyém legyen a legtőbb cím ,hiszen akkor nálam lesz a legtöbb taxis a kasszámba meg a legtőbb pénz!!
és így vissza is jutottunk az elejére!!
no már most mi a TE érdeked?????
hova mész TE , melyik céget támogatod jelenléteddel ,pénzeddel???
nyilván ahol pörög a cím ahol nem kell 12-16órát a kocsiban seggelned,mert hogy az elveiddel nem tudsz a családodnak megélhetést bíztosítani.!!
én tavaly azt mondtam felviszem a tarifát a közgazdaságira és innen kezdve mindig a statisztikai hivatal által bejelentett inflációval emelem,csak a taxisaim 2-év hüségről bíztosítsanak irják alá a hüség szerződést!! senki sem akadt pedig azt gondolom van kb.500taxis aki nem csak a matricához ragaszkodik,hanem talán hozzám is
csakhogy ebből sem lehet megélni!!
azaz nincs a taxisoknak még egy hónapra való tartalékja sem nem hogy 2-év!!
így ha a magas tarifa miatt nincs elég cím a taxis itt hagy!!-ez tény én már 4-szer jártam így!!
nos ha viszont mindenki egyszerre emelne legalább közgazdaságira akkor elöször megbüntet a versenyhivatal másrészről olyan nagyfokú cím visszaesés lenne ,hogy nagyon sok taxis /60-70%/
belehalna no és a családja is !!!
valószinüleg 150-190ft körül van az a tarifa amit még a lakosság tolerál több pénz nincs írányítottan ebben a rendszerben!!
a közgazdasági kb.188.80körül van míg az európai
kb.240-270ft körül van!!vajon ezt ki fizetné meg a cégeseken kívül bár szerintem ezt még ők sem hiszen abban apillanatban ,hogy drágább a taxi mint a cégaútó fenntartása már meggondolnák!!
akkor TE -TI mit csinálnátok!!!és a családaitok???
tehát nemcsak a cégek többsége szünne meg ami nem nagy baj csak hát ott gondba kerülne kb.cégenként 2-3ezer ember/a családok/
ez kinek az érdeke????-ez biztos ,hogy neked jó??
tehát te benn maradsz az elitben???
ez így már hosszú de kérdezz válaszolok!!!!
góré001
Partizaan, kérlek ne vidd bele a Palit ebbe a játékba.
Ő egy kezdő netező és még bele megy a táncba.
Szerintem a fele dolgot nem állt szándékában leírni, de mivel kérdezed így válaszol.
Értelmesebbnek tünsz te annál, mintsem ne értsd, hogy ezt miért nem szabad.
Ne feledd, a Palinál több, mint 500 ember dolgozik és ehhez majdnem ennyi család tartozik.
Vagyis egy olyan embert viszel táncba, akinél az az 500 ember kb. másik 2000-nek a megélhetését biztosítja!!!
Gondolkodj kérlek, hogy mit nyerhetünk és mit veszíthetünk ezzel..
Tudod Pali az az érdekes, hoyg ezt lekellett írni. Én nem akartam, de te megtetted.
Én azért nem írtam le, mert úgy voltam vele, ha a célzásokból nem ért tomajer barátom, akkor ebből a konkrét dologból sem.
Akkor mostmár tomajer világos, hogy mi a bajom ezzel??
Amennyiben még mindig nem, akkor elmondom, de élőszóban, mert a többit akkor sem írom le / és remélem a Pali sem/, ha itt őrjöngsz napokig és engem mindenféle olyan dolgokkal vádolsz meg, amiért testvérek között is 2 liter vér jár:)))
talán az utcán azért intenek le mert az a matrica van rajtad ami és mert jó reklámja van, mert szép az autód vagy csak azért mert síetnek attól ez is még bevétel -vagy nem?????
mondtam neked én nagyon nehezen sértődök ,harag tartó meg nem is vagyok csak azt szeretném ha vitázunk igazi dolgokról vitázzunk és senki ne induljon a vitákon eleve hendikeppel!!
bármiről szívesen ami ide tartozik de semmiről ami csak ránk!!!!
az élre állást pedig most is és mindig is megcsinálnám az ÍGAZUNKKÉRT!!!!!!!!!!!!!GÓRÉ001.
Tök mindegy nekem, kinek a matricáját kell a kocsimra ragasztani, ha tisztességgel meg tudok élni a melómból.
Én tisztességesen megélek. Igaz, nem rohangálok haza éjszaka óránként netezni, mint tomajer, de megélek.
Nem dob fel a pénz és vannak adóságaim is, de élek...tisztességesen:)
azt meg miért nem gondoljátok ha egy pl.APEH-os ide téved ráadásul még valami FŐNŐK féle ,hogy ha leírod az egyszerűsített kiadásaidat nem tudja kiszámítani játszi könnyedséggel mennyit is kell ehhez keresni????????? márcsak utánnad vagy midannyiunk után kell kicsit néznie és már is mehetsz portásnak természetesen a büntetés letöltése után!!!!!!!!!kár ,hogy nem hiszitek el vannak nálunk OKOSABBAKis meg SZEMETEBBEKis!!!!
Dehogy turkálok én a zsebedben, azt csinálsz a bevételeddel amihez kedved van, és főleg nem irigyelek semmit tőled, az eszed és a kitartásod kiemelt közülünk, és azt se mondom, hogy pont te lennél az, aki elfeledkezik arról, honnan-hová jutott.
Az én fizetési listámon meg sem alattam sem felettem senki sincs, egyéni vállalkozó vagyok. Aki elfogadja azt, hogy a gazdaságosabb működés érdekében tartozni kell (vagy legalább is érdemes) valamelyik céghez. Mint még jónéhányan itt rajtam kívül.
Irígy meg végkép nem vagyok.
Te mint főiskolát végzett ember biztosan tanultál az osztálykülönbségekről, a munkások lázadásáról, mikor elkeseredésükben utcára mentek, sőt én még emlékszem azokra az időkre, amikor te élére áltál azoknak a taxis (munkásoknak) akik szintén elkeseredésükben mentek hidakat csomópontokat lezárni. Ott és akkor lettél valaki. Sokak szemében.
a129 átlag szám ebben természetessen nincs benne, a telefon csőrgés, az utca, a megbeszélt fuvar, a névjegykártya osztás,stb.-tehát én pénzről nem beszéltem és nem is fogok majd kedden ha veszitek a fáradságot ,vagy bátorságot!!!GÓRÉ001.
Nem erről van szó, bár van némi igazságod, hiszen szinte tök mindegy melyik céget nézzük.
Persze, ő van itt, minden tisztelet érte, hogy felveszi a kesztyűt, állja a sarat, a taxistársadalomért tett kiállásáért meg már rég kitüntetést érdemelne. Ezt komolyan így gondolom.
Csak amikor egyezetetjük itt az álláspontjainkat sajnos kibuknak a különbségek.
Pali még nem vénült meg, sosincs késő a változáshoz.
Hátha fogja az adásunkat, és elgondolkodik rajta, hátha a mi szempontunkból jó irányba fordul, és akkor Tomayer után én tépem a 2-es sorszámot a felvételhez a rádiótaxihoz.
Tök mindegy nekem, kinek a matricáját kell a kocsimra ragasztani, ha tisztességgel meg tudok élni a melómból.
Megkérvényeztem az erkölcsit.
Ami nem kell nekem, hiszen én tudom, legalábbis bízom benne, hogy nem folyik ellenem eljárás. Ez annak a szervnek kell, aki kiállítja nekem a fényképes igazolványt, amit elvesztettem.
Tudom az én hibám, de a 2 gyerek 8 felé rohant az őrülten bicikliző 30-40 éves felnőttek között.
De akkor is miért nekem kell megfizetni, amikor nem nekem kell ahhoz, hogy kitöltsek egy okmányt???
2270 FT-ért!!!!!!!!!
Az az 1.5 napi kaja pénzünkért!!!!!!!!
Az egyik gyerek, 15 napi ovodai díjjáért!!!!!!!!
partizán: ha levennéd a DŰH szemüvegedet megértenéd amit írtam!!
tehát. AMIG MINDENKI A MÁSIKKAL VAN ELFOGLALVA,AMIG A SAJÁT FIZETÉSI LISTÁNKON NEM A MI PÉNZÜNKET NÉZZÜK ,HANEM AZ EGGYEL ALATTIT V: FELETTIT,AMIG SEMMINEK NEM TUDUNK ÖRŰLNI AMIT MÁS CSINÁLT DE JÓ NEKEM IS,AMIG A PLETYKA FONTOSABB MINDEN IGAZ HÍRNÉL,AMIG ÉRDEKLŐDÉS HELYETT ,MEGBESZÉLÉS HELYETT MÍNŐSÍTEK,AMIG KIFELÉ MINDEN NEGATÍV AMI BELSŐDET ÉRINTI MERT MINDIG SÍRNI MINDIG ELÉGEDETLENKEDNI SOKKAL JOBB ÉS KÖZÖNSÉGSZÓRAKOZTATÓBB MINT VALAKI MUNKÁJÁT ELISMERNI SEGÍTENI,AMIG MINDIG AZ A FONTOS A MÁSIKNAK MILYE VAN VAGY MILYE LEHET,AMIG HA CSAK FILLÉREKÉRT IS KÖTŐDSZ VALAHOVÁ DE AZT ÉRZED TE TARTOD EL-AMIG MINDENRE MOGORVÁN REAGÁLSZ,AMIG NEM MERSZ BÁRKIVEL BARÁTKOZNI MERT FEJEDRE OLVASSÁK,AMIG NEMTUDSZ FELHŐTLENÜL KIFELÉ ÖRÜLNI MERT AZ MA NEM DIVAT, STB.!!!!!_ADDIG ITT MINDEN ÍGY MARAD!!!!!!!!
csak mellesleg kérdezem meg te hányszor mentél be vezetőidhez ,jó és elfogadható nem utólsósorban végre hajtható változtatási ötleteiddel!!!??????/természetessen ezeket nem rólad írtam csak úgy hazai látképként!!!!GÓRÉ001
ha ez demagógia vállalom!!!!!!!!
Ami, meg a seggnyalást illeti, a csogunak tényleg mérgemben írtam, habár furcsán egyetért veled mindenben amióta itt vagy:-)
Tessék értelmesen és a helyzetnek megfelelően írni és akkor Tomajer fan leszek:))))
Te tomajer, neked laptopod van??? Vagy ennyire menő a 6x6, hogy te nappalos vagy és annyit netezel, mint én, aki közben a gépen dolgozik???
Me akkor megyek oda:)))))))
Miért gyűlölnélek? Nem szenvedsz te valamilyen mániákus depresszióhoz hasonlatos üldözéses valamiben?
Azért mert vitázom, netán ellenkezem veled, miért jelenti neked azt, hogy gyűlöllek?
Csak ilyen végletek között tudod kezelni az emberi kapcsolataidat?
Persze nem vagyok én Csernus doktor, de szívesen megnéznélek vele az egyik adásában, mert te inkább érdekes - tehát semmi képen nem közömbös - ember vagy számomra.
No de vissza a számokhoz...
Ha már leírtam, meg Tomayer leírta a költségeket, Te meg leírtad a rádiósok 1 főre jutó fuvarszámát, akkor most nézzük meg a költségek fényében, mire is elég 129 címől a bevétel, feltételezve az egy átlagos fuvar kb 1500-2000 forintos árát.
Maradjunk a 2000-Ft-nál, könnyebb vele számolni.
129 cím x 2000-Ft = 258.000-Ft bevétel
Nem nagyon vitázott senki a havi 200-250 ezer forintos költség oldallal.
Akkor mi marad a taxisnak a sokat hangoztatott család eltartásához?
Ellenben:
550 fő rádiótaxis szorozva 36.000-Ft tagdíjjal:
19.800.000-Ft
Gondolom te is gondban vagy a csekkfeladásoknál a hó elején a postán:(((((((((((((
Mármint, hogy én mikor, és hol foglalkoztam azzal, hogy ki mennyit keres!!!
Ami, meg a seggnyalást illeti, a csogunak tényleg mérgemben írtam, habár furcsán egyetért veled mindenben amióta itt vagy:-) de hogy nálad, sose lehetett ezzel a módszerrel előrejutni???
Ez vicc:-)))))
Csak azzal lehetett!!!
És mint tudod, én nem haragszom rád!
Csak nagyon nagyon régen ismerlek:-)))))
És nem utolsósorban!
Még mindig nem értem, hogy miért baj, hogy nyilvánosságra kerülnek egy átlagtaxis átlagköltségei????
Ha ezt elmagyaráznád nekem szegény tudatlannak!!!
Mert akkor kiderül, hogy nemcsak a te kétmillás telefonszámlád van a világon???
Emlékszel az egyik telefonbeszélgetésünk alkalmával mondtál nekem irdatlan számokat, és elfelejtetted velük szembeállítani a taxis költségeit:-(
Úgy értelmeztem, hogy nem vagy tisztában vele, hogy nekünk mi mennyibe van:-(
Ja!
És nem utolsósorban: Nem biztos, hogy mindenki ekllenség, és provokátor, ha nem ért veled egyet!!!
Mint ahogy fordítva, ha véletlenül valaki egyetért, akkor tényleg nem biztos, hogy seggnyaló!:-)))
azt a legkönnyebb tagdijjat emelni kitalálom kihírdetem aztán hagy szóljon!!
most megint a te olvasatodban DEMAGÓG leszek én nem akarom a taxisaimat sanyargatni soha sem tettem szinte mindig a 18-év alatt nekünk volt a legalacsonnyabb a tagdijjunk -mégse jó!! most is.
míg más cégek a HÍVATALOS SZÁLLITÓ- munkáért pénzt szednek addig én zsebből fizetek/pl OPERA bál 1.8.( mFT.)stb
még persze sorolhatnám de minek!!! ez belső ügy
az meg hogy ÉN- hát prsze ha itt én írok ha én itt nyilvánulok meg akkor nem szólhat másról másról távollétében nem is szívesen beszélek-tudom ez is demagog!!
egyébként meg azt gondolom neked bármit írnék mindenbe bele kötnél mert nem ismersz mert divatból gyülölsz mert bármit is mondanék ,vagy csinálok tőlem ez számodra elfogadhatattlan -LELKED RAJTA!!!!
jelenleg 17mft-ből fejenként 129-cím jút nézd meg a többinél mi a statisztika!!!!!!!!GÓRÉ001.
azt gondolom nem csak tomajer de ,sok ostoba ember nem tudja megérteni elfogadni ,hogy azért mert két ember valamíben egyetért és ezt ki is nyílvánitja egymás felé a világ felé és még le is írja az nem segg nyalás hanem egyeztetett egyetértett téma kezelés!!!
ha valaki megdícsér valakit mert amit tett az neki jót hozott ,tetszett , az nálunk a mi kis depressziós, féltékeny irigy országunkban világunkban-SEGGNYALÁS!!!!-az eszébe sem jút ,hogy valaki önzetlenűl de persze pénzért ŐÉRTE is dolgozhat mert rögtön azt kezdi firtatni neki ebben mennyi haszna van ezen ő mit keres!!!! HÁT EZ AZ ORSZÁG EZÉRT TART ITT!!!!!!!!!!és mind addig mig ez így van ÍGY is maradGÓRÉ001.
a 6022-es bejegyzésemre se válaszoltál, csak fújod a magadét, ami másról se szól csak ÉN!!! ÉN!!! ÉN!!! Ha már minősíted az előbb leírtakat, akkor egy kicsit én is had kötözködjem már veled.
a lényeg amire rákérdeztem:
"Ezzel a világon semmi baj, de nem tudom elfogadni amit mondasz Pali, miszerint 600 főnél tudsz gazdaságosan működni, neked is körül kell nézned a házad táján, min tudsz spórolni, mert ha csak 500 embert vagy képes kielégítő szinten kiszolgálni címmel, ebből eredően elegendő bevétellel, akkor 500-al szerződj, de tovább megyek, a kieső 100 ember befizetéseit lehet, hogy képes a maradék 500 fő kipótolni, mert nyilván a kieső száz által elvitt címek, bevételek megmaradnak az 500 embernek. "
Próbálj már meg tényszerűen megnyilvánulni, ha nem esik nehezedre kedves Pál.
SZIASZTOK!!
magam stilusához mérten most mindent nagy betűvel kellene írnom,de nem mérgesítem még jobban a helyzetet.
változatlanúl mondom én semmilyen pénzügyi vitába nem szállok be!!
méltatlan vita méltatlan veszekedés méltatlan megjegyzések .
azt viszont felajánlom mindegyikötöknek ,hogy nálam az írodában mindent elmondok mindenfajta puderezés nélkül ,mert nagyon nagy messzeségekben jártok az igazi igazságtól!!!!!!
hajlandó vagyok erre akár hol is taxiztok ,mert végre valakinek meg kellene már szakítani ezt a méreg ,düh, láncolatot!!
adok egy ídőpontot is gondolkodjatok el rajta
KEDD-8 ÓRA III.KALÁSZI 11.!!!!!!!!!!!!!!!
szégyenletes ,hogy ti akik internet barátok vagytok ilyen hangnemben mínősítitek egymást meg mindenkit ha meg érdemli ha nem!!!
az meg külön sértő ,hogy már szinte ember számba sem vesztek mert én egy FŐNŐK vagyok!!
nem sértődök csak piti vitákba nem szállok be ,piti dolgokra eddig se eztán se fogok reagálni ,másnak meg nem fogok akármilyen hatóság bármit a tudomására hozni ,én nem fogok a fejetekre bajt hozni az bíztos!!!!
ez nem titok csak rád RÁD tartozik senki másra ,és aki azt hiszi ö okos és ö Ő bármit megtehet bárkinek azt mond amit akar ,mert az következmény nélkül marad az nem tudja mit beszél ,vagy provokátor, vagy nem volt még szígorított APEH-ellenőrzése!!!!
ne vagánykodjon itt senki mert csak a bal 1-en nagy de láttam én már nagyon kicsinek lenni ilyent ellenőrzés után!
addig vagytok jól amig ez így működik mert egy kicsit nyugatabbra egésszen máshogy van és azt ne kívánjátok.
azért itt nem csak TI vagytok hanem a családaitok is akikért ez az egész mókuskerék nap mint nap forog!!!
szóval amikor ilyen nagy szájjal bele űvöltöztök a vak világba azért elöbb mindig illene ezt végig gondolni.
ha kiváncsi vagy míből és hogyan élek immáron 20-éve nagyon szívesen meg mutatom kedden!!!!
valószínüleg meg lepődsz de hát ez dívat a munkásosztály haragja a burzsuá kapitalisták felé
ha igaz ha nem!!
pedig vállalkozás szabadság van ,nem folyamatossan féltékenykedni ,meg rovázni kellene hanem megmutatni mit is érsz mennyit is tudsz!!!!
nem sok minden kell hozzá 3-.m ft /ez megy még egyszerű hitelből is / egy -két diploma , egy kis nyelv tudás egy két nagyon jó BARÁT ,szervező kézség,végtelenül sok ráfordított ídő, és egy nagy adag szerencse!!!!!!
hát ennyit a ti veszekedéseitekről!!
még valamit zárszóként nekem soha SOHA senki SENKI nem nyalhatta a seggem mert ennél én sokkal különb embernek EMBERNEK tartom magamat mint sem ezért valakinek előnyt bármilyen és bármiben adjak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A másodikos és harmadikos elemisták osztálykirándulásra mennek a lóverseny pályára két tanítónéni kíséretében, hogy tanuljanak a versenylovakról. Egy idő múlva a két tanítónéni
elhatározta, hogy itt az idő, hogy mindenki WC-re menjen. Az egyikük a lányokat vitte a női, a másik pedig a fiúkat a férfi WC-re, és kinn várta őket az ajtó előtt. Egy kis idő múltán az egyik kisfiú kijött és panaszkodott, hogy egyikük sem éri el a vizeldét. Nem volt mit tenni, a tanítónéni bement és segített mindegyiknek kigombolni a nadrágját, felemelni őket és irányítani a pisilést a kagylóba, hogy ne vizeljék
le a ruhájukat. Amikor éppen az utolsót emelte fel észrevette, hogy ennek egy hatalmas méretű szerszáma van a többiekéhez képest. Igyekezve,
hogy közömbösnek látszon, a tanítónéni mondja neki:
- Te biztos a negyedik elemiből vagy, ugye?
- Téved asszonyom, én a zsoké vagyok az ötödik futamból.
Gyerekek, ez olyan, mint a kávé melletti dumázás.
Mindig megváltják egyesek a világot, utána belenéznek a brifkójukba és rohannak dolgozni.
Rögtön nincs kedvük az egészhez:)))
Nem adok igazat, nem tudok igazat adni, mert az amit a Pali írt, pontosan válasz arra, amit, és ahogyan én gondolkodom az egész dologról, amiről most vitázunk.
Ugye rendszerváltás volt, mégis úgy élem meg az elmúlt 15 évet, hogy még mindig ez a cinkos összekacsintós, amolyan magyaros, betyáros - ma nekem-holnap neked - uram bátyám mentalítás dívik, amitől végül is nem hogy könnyebb, inkább nehezebb az élet. Félre értés ne essék, nem sírom vissza a kamenyistákat, és tudom, hogy 15 év, de talán harminc is kevés a 40 éves beidegződésektől való végleges elszakadásokhoz, de frankón néha - mikor nagyon magam alatt vagyok - azt érzem, hogy ahhoz, hogy valami végre előre irányba mozduljon, az egész kocerájt borítani kéne.
Végül is egy régi romos házat se mindig renoválnak, mert van hogy nem éri meg, hanem lebontják, és újat építenek a helyébe.
"mert soha nem tudod ki mikor ki ellen használja fel!!"
Az se érdekelne ha felhasználná valaki, ha legalább azt érezném, hogy azért használja, hogy többé ne kelljen képmutatással élni.
Úgy csinálni, mintha minden nagyon rendben lenne.
Miközben...
Én se arról beszéltem, hogy mennyit keresek, Tomayer se arról beszél.
Különben a melót még senki nem irígyelte el egyikünktől se, a napi 10-12 órás púposkodást, az idegfeszültséget a közlekedésben.
No de váltsunk tényleg vidámabb témákra, ezt most küldték, mint a nap mondása:
Olyan jó vagyok az ágyban, hogy néha már a saját nevem sikongatom! :)
Melyik az a szám, ami itt felhasználható bárki ellen???
Melyik az az összeg, ami nem nyilvános, és mindenki által elérhető?
Miért baj az, hogy valami misztikus idegenek megtudták, hogy a taxisoknak vannak költségei!
Sőt!!! Már négy évvel ezelőtt is voltak!!!:-)
Vagyis nyerni nem nyerhetünk vele, csak annak adunk esélyt, hogy:
nem de ezt nem csak mi olvssuk nem tartozik senkire milliószór megmondtam semmi szám ne íródjon itt le mert soha nem tudod ki mikor ki ellen használja fel!!
Ha most igazat adsz nekem, akkor kérlek magyarázd el ezt tomajernek is:o))
Örülök, hogy tetszik, és biztos vagyok benne, hogy neked ugyanúgy vannak elveid, és remélem nem értesz félre, nem akarom rád erőltetni az elveimet, ahogy felőled se éreztem ilyesfajta megnyilvánulást.
Egyébként biztosan meddő dolog itt, vagy más fórumokon kifakadni az igazságtalanságok miatt, csak ismét fel lett dobva, hogy milyen szar nekünk, milyen szar másoknak, és erről az a véleményem, hogy nem elég azt mondogatni, mintegy rálicitálva egymásra - mint a beteg öregek - hogy kinek a legszarabb, tenni kéne annak érdekében, (ne kérdezd hogy mit, mert ha tudnám, akkor valószínüleg nem itt szórakoznék) hogy ne legyen ennyire szar.
Mivel nem politizálok, pártba se kívánok belépni, egyébként se tartom alkalmasnak a mai magyar politikai szereplőket megfelelőnek és hitelesnek arra, hogy ebben az országban végre valami jobb irányba mozduljon, nem marad más terep számomra a békés harchoz, - mint partizán - mint hogy itt, meg néha máshol gondolati vaktöltényeket pufogtassak a semmibe, mert az igazából azért mégsem fáj senkinek.
Némi fáradtgőz ilyenkor kimegy oszt annyi...
Utaskákatmeg nem szokásom a nyomorunkkal traktálni, mert ők is hánynak, és akkor mehetek fertőtleníteni.
Nem toom,. ebben mi teccene a haccorhatnál bárkinek?:-(
De tényleg rosszkedvű vagyok ettől az egésztől:-(
Egyetlen értelmes érvet nem hoztál fel, ezen kívül:
"góré001 válasz erre | adatok | e-mail 2004-05-06 22:54:14 (6009)
nem de ezt nem csak mi olvssuk nem tartozik senkire milliószór megmondtam semmi szám ne íródjon itt le mert soha nem tudod ki mikor ki ellen használja fel!!
Gyerekek, ez olyan, mint a kávé melletti dumázás.
Mindig megváltják egyesek a világot, utána belenéznek a brifkójukba és rohannak dolgozni.
Rögtön nincs kedvük az egészhez:)))
Tomajer felment a hófedte hegyek tetejére és elkezdett ugrálni. Elindított egy lavinát, aki ennek az utjába áll azt elsodorja. De nem kell félni, mert nem nagyon meredek ez a hegy és mint minden lavina ez is elmúlik:))
Azzal csak konzerváljuk az egész problémahalmazt.
Ez a legnagyobb gond.
Ha mindenki kiszáll, akkor minden marad a régiben.
Inkább arra válaszolj őszintén, hogy szerinted így ez rendjén van?
Mert ha nem, akkor a legrosszabb amit tehetsz, hogy kiszállsz, és a gyerekeidet se arra neveled, hogy az életben micsoda gyönyörű dolgok vannak, hanem arra, hogy a túlélés érdekében hogyan meneküljön előre, aztán hogyan legyen testileg-lelkileg megalázott összetőrt roncs, mint lett az apja is, meg annak az apja is.
Miért vagyunk minden negatív dologban világelsők.
Mert egy szűk elit igen jól el van ebben a káoszországban, és mi egyszerű kis szürke egerek - a békesség kedvéért - asszisztálunk a disznóságokhoz.
Csak hát a közérzete mindenkinek olyan amilyen.
Miért annyi vadállat az utakon, miért annyi mogorva bunkó ember a bevásárlóközpontokban, miért az elfordulás egymástól?
Mert úgy érezzük, hogy ez így is jó?
És közben azt hisszünk, hogy majd az új generáció, majd a gyerekeink, majd, majd, majd...
Mitől lenne majd, majd, majd nekik jobb, ha mi most és itt minden szemétséget elviselünk?
Mi most élünk és itt.
De én nem rontottam el semmit:-(((
És nem hoztam nyilvánosságra semit, ami ártana bárkinek!
Hidd el, ezzel a tikolózással hiteted el mindenkivel, hogy milliomos vagy:-(((
MÉG A PALI IS AZT HISZI, HOGY NINCS KÖLTSÉGE A BAROM TAXISNAK ŐRAJTA KÍVÜL !:-(((
Még Ő is azt hiszi, hogy az ő befektetése, és az ő költsége a magasabb!!!
Pedig ha egymás mellé tennénk az ő befektetését a taxitársaságba, és az összes taxis befektetését a taxitársaságba, azt hiszem egy nagyságrendi különbség lenne!
Írt itt bevételről bárki egy szót is?
Itt eddig csak költségekről beszéltünk!
Erre te hisztériás rohamot kapsz / mintha a főnököd utasított volna:-) / és elkezdesz az ellenkezőjéről beszélni!
Miért is kell teljesen hülyének nézni mindig mindenkit magunk körül???
Az én feleségem, akinél tizenöt évvel ezelőtt pontosan 5 X azaz: ötször annyit kerestem, most nettó 89000.- ot kap a számlájára! És nagyon nagyon elégedetlen vele!
Akkor miért is sok, az a kb száz, amiről itt most beszéltünk???
Nekem tényleg elegem van csogu abból, hogy amióta itt a Pali, nem lehet veled értelmesen beszélni:-(((
Hagyjuk inkább a picsába, inkább ne mondj semmit, de állandóan, fölöslegesen a Pali seggét nyalni semmi értelme!
Mert ilyenkor miként hat egy egyszerű utasra, hogy 100 ezrekről beszélnek???
Erről beszélek!
Ezt nevezem képmutatásnak, már meg ne sértődj érte!
Komolyan azt hiszed, hogy akik - az egyszerű példa kedvéért a 3 milliós Skoda Octáviában - beülnek melléd, mögéd, nem keresik meg a 100 rugót?
Hát nem a csóringerek utaznak ma taxival. Én két éve nem ültem be utasként taxiba, pedig ebből élek, de nekem sincs annyi, hogy lelkiismeret furdalás nélkül elköltsek egy átlagos utazásra 1500-2000 forintot, mert sajnos minden fillérnek megvan a helye a családi kasszában.
És a 100 rugó, amiről írtam, és aminek a felét én se vallom be, mert már nincs annyi bevételem, hogy annak a plusz 50-nek a járulékait győzzem, szóval ez a 100 pénz se sok mindenre ad lehetőséget. Egyik napról a másikra élni, igen erre épp hogy elegendő.
No de ez így rendjén van?
És erre jön a Pali a 2 milkás telefonszámlájával?
Frankón hányok
Majd folytatom, akkor ha az orvosok az internetten írnak arról, hogy most mi a faszt kell titkolni azon, hogy igenis vannak orvosi műhibák és Dr. Tomajer arról ír, hogy miként rontott el egy műtétet amibe a beteg belehalt.
Azt, hogy nem marad meg száz rugó tisztán???
Ez ma magyarországon titkolandó összeg???
Ne legyünk már teljesen hülyék, ha lehet, és mást se nézzünk annak!!!
Ha nem mondjuk ki, akkor örökre, az olyan baromságok maradnak az emberek fejében, hogy:
"nekem több mint 10 éve sikerül, úgy hogy havonta nem dolgozok csak max 10 napot és bérlem a kocsit... és fizetek lakbér és ezt meg azt... hogy ezt egyesek miért nem tudják megtenni, ha nekem egy szar Ckategóriás kocsival sikerült nem tom...>"
Hát, ha ennyire bátrak vagyunk, akkor én is lemerem írni, hogy havi 11.213 Ft-ot keresek.
Nem bátorság kérdése ez Csogukám.
Csak amit a Tomayer felidézett alább, az ma is igaz, sőt ma még több a költség.
A mi esetünkben is arról van szó, mint a más egyszemélyes vállalkozások minimálbéren futtatott könyvelésénél.
Szerinted nem mosolyognak a Zapekosok, mikor az adóbevallásainkat böngészik?
Kis halak vagyunk - egyelőre, talán nincs ránk elegendő kapacítás, de azért ők se hülyék, tudják, hogy a mai benzin-autó-szervíz-amortizáció- sz.j.a.-könyvelő-tébé-estébé-egyéb költségek mellett minimum havi 200-250 ezer Forint összegbe van csak, hogy egyáltalán taxi legyen az utcán. És akkor nem beszéltünk még a lizing-részlet költségekről, és akkor tegyünk hozzá csak 50 rugó minimálbért és egyébként máris mindenki Áfás lenne, no de minek is??? Mikor szinte semmiből, de a lényegből nem igényelhetjük vissza még a töredékét se.
Képmutatás folyik az egész országban.
Ehhez mi kénytelen-kelletlen alkalmazkodunk.
Egyébként ilyen adórendszer mellett, ilyen feltételrendszer mellett legalább nem cseszegetnek minket, igaz túl sokan vagyunk, de valószinüleg még mindig olcsóbb ez az állapot az államnak, mintha munkanélküliként fedél nélkült árulnánk valamelyik kereszteződésben.
Viszont ha ez van, már pedig ez van, akkor legalább ne csináljunk úgy, mintha nem ez lenne...
Ezt az egyszerű taxisokról írtam, most kicsit át fogalmazom.
Mert ilyenkor miként hat egy egyszerű utasra, hogy 100 ezrekről beszélnek???
Őrjítően.
Elkezd számolni, hogy mennyi is az ő fizetése?
Beszorozza és őrjöng, habzik a szája......
Ő eddig jut el, mert ő az egyszerű olvasó.
Félinformációval.
Viszont nem is érdekli, hogy mi a teljes igazság. Nem érdekli úgy, mint téged, hogy a Palinak havi 2 millió a telefonszámlája, csak az, hogy mennyi is 500x36000.....
Ezért butaság és felesleges dolog számokkal dobálózni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Hát, ha ennyire bátrak vagyunk, akkor én is lemerem írni, hogy havi 11.213 Ft-ot keresek. "
Szerinted melyik számmal ártottál többet, a kivűlállók szemében???:-(((
Mert szerintem egy reális szám, hihető, és hitelessé teszi azt aki leírja, míg egy baromság!!!:-(((
És én vagyok a buta
kártyás:-)
Tomajer, olyan vagy, mint az 5 éves fiam.
Anyuuuuuuuuu, anyuuuuuuuuuuuuu van egy titkom........tudom mit kapsz szülinapodra.....
Bár már ilyen nem lehetséges, mert megértette, hogy van, amit azért nem szabad elmondani, mert ...
1, nem tartozik mindenkire
2, nem mindent szabad mindenkinek tudni
3, azért, mert úgy nem lesz meglepetés
Igaz ő 6 éves:)))
Partizánnak örülsz.
Hát igen, a partizánok már csak ilyenek:o)))
Arról meg hogy ki mennyit keres felesleges képmutatóan kussolni.
Úgyhogy csak rajta, mindenki osszon-szorozzon, aztán kiderül végre mennyi az annyi.
Palikám, te mennyit keresel havonta?
Mert én még 100 rugót se vagyok képes jövedelemként kitermelni a vállalkozásomból
Hát, ha ennyire bátrak vagyunk, akkor én is lemerem írni, hogy havi 11.213 Ft-ot keresek.
Tomajer, ne haragudj meg rám, de te olyan vagy, mint a buta kártyás.
Pont az olyan emberek tudnak a legkevesebbet, mint te, mert amikor megjelenik egy ilyen mentalitásu ember a környezetemben, akkor én szépen elhallgatok.
Nincs kedvem másnap az újságokban olvasni az álltalam személyesen neki célzott üzeneteket.
Ha pókerede van, akkor is sikítozva kiabálsz és rohansz egy kört az asztal körül és csodálkozol, hogy mindenki passzol?
az altalanosban amit beolvasnak- szvsz minden cegnel ugyanazt- azt irjak,hogy a hasznalhatatlan drosztokat megszuntetik,tehat akkor meg kevesebb droszthely lesz,s fizetni ugyanugy kell,jo mi??
Ja es a javaslatok,kerdem en milyen komoly emberek ulnek ott,akik meg a varost sem ismerik,fogalmuk sincs rola,hol merre jonnek mennek az emberek 2004 ben??
Bar lejebb mar leirtam,hogy a jelenlegi taxizas nem a drosztokra epul, de lehet a t. uraknak ezt sem mondta el senki,magyarul olyan ugyben hoznak hatarozatot,alkotnak velemenyt,amihez fingjuk sincs,mondjuk nem is varhatunk mast,hiszen itt elunk Magyarorszagon.
S nekunk ez meg penzbe is kerul,mas idiotasaga,hozzanemertese.
Az iras vegen meg az igazi beeteto szoveg a letszamrol es a fix arrol, en szvsz picit unom, hogy hulyenek neznek.
goré001: "nem de ezt nem csak mi olvssuk nem tartozik senkire milliószór megmondtam semmi szám ne íródjon itt le mert soha nem tudod ki mikor ki ellen használja fel!!"
Szerintem meg mindenkire tartozik.
Nem kell púderezni, ugyanolyan a viszony taxis és taxicége között, mint az őstermelő és felvásárló között.
A taxicég képes megnyilvánulni, azaz van könnyen megjegyezhető telefonszáma, diszpécserközpontja, emblémája egyszóval infrastrukturája, még a taxisnak van a kocsija, taxiórája, rádiója, meg a munkaereje és ideje, hogy a cége által szervezett megrendeléseket tisztességgel kiszolgálja.
Ezzel a világon semmi baj, de nem tudom elfogadni amit mondasz Pali, miszerint 600 főnél tudsz gazdaságosan működni, neked is körül kell nézned a házad táján, min tudsz spórolni, mert ha csak 500 embert vagy képes kielégítő szinten kiszolgálni címmel, ebből eredően elegendő bevétellel, akkor 500-al szerződj, de tovább megyek, a kieső 100 ember befizetéseit lehet, hogy képes a maradék 500 fő kipótolni, mert nyilván a kieső száz által elvitt címek, bevételek megmaradnak az 500 embernek.
Ezt egyébként a Citysek megcsinálták anno, és erre mindenki oda akart menni dolgozni.
Vajon miért?
Arról meg hogy ki mennyit keres felesleges képmutatóan kussolni.
Úgyhogy csak rajta, mindenki osszon-szorozzon, aztán kiderül végre mennyi az annyi.
Palikám, te mennyit keresel havonta?
Mert én még 100 rugót se vagyok képes jövedelemként kitermelni a vállalkozásomból, amire mondhatod, hogy akkor miért csinálom, mire én azt válaszolom, sajnos nincs más, máshoz nem is igen értek. Csinálom, még fel nem fordulok, mert szeretem.
Ez van.
na síránkozós banda :DD hozzak PZST? :DD na inkább itt van még egy kis siránkozni való...
most nyilatkozta a közterület felügyelet vezetője, hogy kezdeményezik az elszállítások helyett a kerékbilincset mindenhol NEM CSAK FIZETŐ ÖVEZETBEN!!!!! !!!!MERT NINCS PÉNZÜK FENNTARTANI A ELSZÁLLÍTÁSHOZ HASZNÁLT TELEPHELYET!!!
NA DE EZ MÉG MIND SEMMI!!!
"Lehet hogy a főváros felfüggesztette a drosztrendeletet DE A BIRSÁGOLÁST NEM!!!!! Ezentúl is feljelentünk minden taxist!"
Azéé létezik olyan fuvar:-)))
Tsak én sajnos, mindig csak hallottam róla!:-(
Viszont ez volt az egyetlen szám, amire felkaptad a fejed?:-(
Tényleg aktualizálni kéne, én viszont, mint rendes droid, tényleg nem igazán vagyok képben, hogy mennyi az annyi!
Egy taxitársaság - ha nem akar veszteséges lenni - üzleti tervében kiszámolja a költségeit. HP írta, hogy a Rádiótaxi 600 fő esetén rentábilis, ha jól emlékszem. Bármilyen kevés a cím, nem tud létszámstopot elrendelni, mert veszteséget termel.
Akkor is 2M a telefonszámla, ha 500-an vagytok.
De mivel az ő érdekeinek prioritása van - és ez most nem személyeskedés, mert ez mindegyik társaságra vonatkozik - ha nincs meg a létszám, tagdíjat emel.
Ha a társaság és a taxis érdekeinek közös prioritása lenne, akkor valósulna meg a létszám, fuvarszám, tagdíj ráta. :)
gore01:
hello
szinte gondoltam,hogy nem tudod megmagyarazni, egyebkent nem is vartam:))
nem ertem mi baj a hangnemmel,hiszen nem irtam semmi sertot,feltettem egy kerdest,ami foglalkoztat engem,s szerintem sok masik taxist,hogy mielott a nagy unneplesben es istenitesben,gorezasban elsiklanank a lenyeg felett,ez pedig a penz, s pont Te irtad lejebb,hogy erdeked, hogy akit "kizsakmanyolsz" az jol "felhizott" kizsakmanylando legyen, hat nem tudom,de pont nem ez tortenik, ezt bizonyitjak az altalam leirt aranyszamok.
"nekünk semmi nem lakossági minden duplája mint nektek!! meg triplája meg mit tudom én!! "
Te gore01 szerinted en 5 eves hulyegyerek vagyok,hogy ilyet megegyek, igy nehez komolyan venni, mar bocsanat.
Ez volt a rosszindulatu megjegyzes,ja vasarlo ertek, a havi tagdij siman fedezi egyhavi lakasrezsimet,errol ennyit,de nem szeretem innen megkozeliteni a dolgot,hanem inkabb a lejebb leirt peldan keresztul.
Hidd el Pali gore semmi bajom nem lenne, ha az idokozben felmerult koltsegeket en is attudtam volna haritani a vevoimre,azaz az utasokra, miutan ez nem tortent meg idoaranyosan, jelenleg szinte lehetetlen egyenesbe hozni a dolgokat, hiszen nem lehet 170 ft rol 300 ft ra emelni a tarifat egyik naprol a masikra.
Sajnos:((
Tökéletes példa!
És ez így megy hosszú évek óta!:-(
Vissza lehet olvasni a topicban, hogy mikor milyen tarifák miatt zokogtunk éppen!
Szépen egyenletesen maradunk le, miközben a költségeink bizony bizony....:-(((
Mellékesen hasznos lenne, ha valaki aki tisztában van a pillanatnyi számokkal, kijavítaná ezt a kis listát!
Nekem annál az általánosnál állt égnek a hajam mikor beolvasták, hogy jan. 1.-vel a szolgáltatás ÁFA tartalma 12-ről 15% ra nő ezért a TAGDÍJ 900 Ft-tal emelkedik a viteldíj meg marad ami volt...
Mi nyeltük be megint nem a cégvezetők.
Ugyhogy tényleg nem tud érdekelni a 2m Ft-os tel számla.
Ne butáskodj Pali!
Ki mire használhatná föl a költségeinket?
Ki mire használhatná föl a bevételeinket?
Ezek olyan adatok, amiket egyáltalán nem baj, ha tudnak rólunk az emberek!!!
Hiszen pont az a baj, hogy mindenki azt hisz/ te is:-( / hogy százezreket keresünk havonta!!!:-(
Nem Pali, nem keresünk százezreket!
A Foxi.... féle ....ok, akik össze vissza hadoválnak, vagy:
nagyon jó taxisok;
nagyon szerencsések;
nagyon sokat dolgoznak;
nagyon hazudósak:-)))
Tehát, én úgy gondolom, hogy egy négy évvel ezelőtti költség lista, /pláne, hogy itt jelent meg anno:-) / nem okozhat semmilyen problémát!!!
Nem most lesz itt először. Azt mondtad, hogy te végigolvastad a topicot!:-)))
Ezt, egy közös barátunk alkotta, négy évvel ezelőtt!!!
Tehát, a számokat aszerint kell aktualizálni:-(((
"toporgo bivaly válasz erre | adatok | e-mail 2000-07-10 08:30:25 (41)
Tisztelettel ide karcolnám egy évi kiadását egy abszolut átlagos budapesti taxisnak
A nem taxis topic látogatók számára a mi a sok, mi a nem sok kérdésben egy kis segítség.
egészségügyi hozzájárulás 12x3900,- 46800,-
tb 12x11000,- 132000,-
Szja 12x5000,- 60000,-
iparűzési adó kb 15000,-
Fuvarszervezésdíja(tagdij)12x30000,- 360000,-
Mosás (heti 2) 104x600,- 62400,-
Nyomtatvány,számlatömb 6000,-
Évenkénti müsz.vizsga 7500,-
Felkészítés a vizsgára min 30000,- 30000,-
Urh készülék javítása kb 3x3000,- 9000,-
Taxióra javítás,tarifaáll,hitelesítés 10000,-
Pacsi a különféle vendéglátó helyeken egészségügyi intézményekben napi 3, 300 munkanapon
mert heti 6 napot dolgozom az 900x150 135000,-(diszpécser így adja ki a címet köteles vagyok kifizetni)
üzem anyag költség 54000 km-re az autóm nagyvárosi hivatalos normája 12,1 l/100km 1,548,558,-
4 olaj csere olajjal szűrővel 36000,-
kötelező biztosítás 54000,-
utaskár biztosítás 3000,-
Casco vagy van vagy nincs 15000,-
jármű javítása szerényen számolva 180,000,-
Gumi optimális esetben 2db 50,000,- ( A taxin 3 mm profil mélységig használható)
Őrzött parkoló (2 autómat lopták el eddig tehát szükséges) 72000,-
A jármű pótlása vagy részletet fizetsz vagy félre KELL tenned az autócserére minimum havi 40000,-ft
az évi 480,000,- akkor 6 évente letudod cserélni a kocsit egy taxizásra alkalmas tipusra
nem suzukira
Összesen 3,312,258,-forintocska plussz ami nem jutott eszembe/300 nap=11,040/nap
és még nem vittél haza egy forintot sem, nem büntetett meg a rendőr, nem váltottál meg késést a cégednél
és a ballagó öltönyödben ülsz a kocsiban, nem törtek/törted össze magad (hogy mit fizet ki a biztosító az több
másik topictémája)
nem vittél be pénzt a cégedhez reklámra, a csekkek kifizetésére ahogy hallom (Rádió és City taxinál megtörtént)
nem jártál szállodánál rendelésen ahol reggel egy reptérért (szabott áron nem kaszálva)
pergethetsz 500-2500 forintig a mandínernek
Nem cseréltél autót ennek járulékos költségeit nem részletezem de a fiuk megerősítenek benne 100,000,-
Egy igen jó taxis kb 75% kihasználtságot tud elérni a kevésbé ügyes gumitaxis ( vissza jár ugyan arra a környékre
címet felvenni mert ott tud 2-3 perces kiállással dolgozni) 50% hasznos kilométerrel termel ha nem ég meg sehol! "
Miért lenne a Sas rosszindulatú???
Mert nem ért veled egyet?
Hajtogatja a saját véleményét mint te!:-)))
Tudod, én meg az összefogás, tárgyalás, megeggyezés szentháromságot hajtogatom:-)))
Más:
Palikám, neked meg egy taxis költségeiről nincs gőzöd se!!!
De most utánnanézek, és iderakom neked, hogy legyen miből kiindúlnod!
sajnos ilyen arányszámokat nem lehet fel állítani,mert nem kötelező a létszám nem is lehet kötelezni ha befizet dolgozhat ha nem akkor nem!! ár törvényt pedig nem fognak módósítani egy darabig az bíztos!!
az a baj hogy olyan rosszindulatú megjegyzések mérgezik a helyzeteket mint aSAS-é hiszen valószínüleg nem is tudja egy fúvar vállaló íroda milyen költséggel kell hogy dolgozzon Ő csak az ö 40.000ft -át sajnálja!! látod még téged is meg zavart pedig nem is vagy taxis!!
Véleményem szerint a tagdíj önmagában - a taxizás rendkívül költséges többi tételéhez képest - nem lenne fájdalmas tényező, ha a Társaságon belül a LÉTSZÁM, FUVARSZÁM, TAGDÍJ aránya normalizálódna.
Pl: ha a taxis napi bevétele 10.000 Ft és a tagdíj 30.000 Ft, vagy ha a napi bevétel 20.000 Ft és a tagdíj 60.000 Ft.
A jelenlegi jogszabályok között csak ebben az arány-hármas kidolgozásában és betartásában látok reális kiutat.
azt hiszem igy nehéz lesz érvelni,de én még is megpróbálom.
a tagdij vásárló értékét kellene neked taglalni.
én egyébként még soha nem egyeztettem a többi céggel a tagdijat hiszen más 850-fővel 44.000ft-gazdálkodni mint 550-fővel 36000.ft -al!! dehát ez az én nyomorom erről neked nem kell tudnod semmit !! ha egyszer vennéd a fáradságot és bejönnél hozzám megmutatnám míről is van szó azt hiszem soha többet nem beszélnél erről ilyen hangnemben!!
nekünk semmi nem lakossági minden duplája mint nektek!! meg triplája meg mit tudom én!!
egyetlen szám mert itt nem fogok semmilyen pénzekről beszélni!!
csak a telefon számlám 2m, ft!! -nem panaszkodom csak ezek tények!!
jo duma, nagyon jo
csak egyet felejtesz el
az aranytalansagok ismertetesenel az utolso pelda, ti. a tagdij, senkitol nem fugg es fuggott,csak toletek.
na ennyit errol
en megertem,hogy a tarifat nem lehetett emelni - azert ez is vicc- de azt mar nem,hogy a Te beveteli forrasodat pedig igen,nezz ra a szamokra (megha nem is pontosak) 8 ev alatt a tagdij 4x nott, az uzemanyag 2.4x
csak azt nem mond,hogy sajnaljalak....akkor fogadnam el,ha az utolso ismervnel 17000 ft lenne.
...jobb,ha valami mas indokot mondanal,mert ez igen santit.
ebben teljes mértékben igazad van az arányok
ám a lakosság folyamatos elszegényesedése a taxizás mind inkább el cégesedése és ennek elvtelen tarifázási versenye ide juttatott minket
sajnos a mai árversenyek még sokáig megmaradnak gondolj csak arra ,hogy a bakucz mit csesztetett minket még a sajtón keresztül is ,hogy miért nem 180-190--200-zal járunk micsoda taxis nyomorítók vagyunk most ő mennyivel is járatja a taxisait -vajón miért is???
csak közös elhatározásotok kellene lenni a tarifa mértéke egységesen lépni kellene nektek érte -de- mi lenne az egyébként tartalékkal nem rendelkező taxisokkal és családjaikkal???
nagyon össze tett probléma nem egyszerü még elméletben sem végig futtatni hát még élesben!!!
GÓRÉ001.
De Sas, pon t itt a bibi. Pali megpróbálta, de egyedül maradt. Utána a taxisok is elkezdtek más hova vándorólni. Főleg amikor 2-3 hónap tagdíjmentességet kaptál, ha a Palitól mentél más céghez.
Akkor Ő mit tehetett volna?
Akkor mi tehettünk volna azzal, hogy igenis én ezt a céget választom, mert itt normálisabb a tarifa.
Naakkor most simában menne.
MOndd ha nincs igazam?
Ami gondunk megszünt volna, ha a Pali cége megszünt volna??
Nem.
az orszag problemajahoz nem tudok, s nem is akarok hozzaszolni,egyesek szerint nem is olyan rossz.
ami itt a problema:
az aránytalanság
egyszeruen elcsusztak az aranyok,s ezt csak mi sz@ptuk meg....
nezzuk mire alapozom ezt:
1996.
1 km 100 ft (kb) ; 1 liter uzemanyag: 100 ft
tagdij: 10000 rugo/ho
2004
1km 170 ft ; 1 liter uzemanyag: 240 ft
tagdij: 40000/ho
s akkor a tobbi dologrol nem beszeltem,
elsosorban a TB rol ami ket even belul 300% al emelkedett.
Ha ezeket anno idoben attudtuk volna terhelni a vevoinkre, talan most nem sirnank.
De nem tettuk, ill. nem tettetek.
az ország helyzete leképeződik a taxis szakmára ami ott káosz az itt is káosz ott fekete seggüznek hát itt sem hagyják ki ,ott megosztanak hát itt még inkább. ott bevétel hiány van hát itt is ott ügyeletes zsenik nőnek ki hát csak gondoljunk ,veress, darázs, és a többire,
pedig ott is itt is hamar rendbe lehetne tenni a dolgokat csak ott nem politikai ideológia mentén kellene cselekedni hanem ország nemzet nép alapon mig nálunk egységessen egy közössen megalkotott szabályzók törvények egységes támogatottsággal lehetne elérni.-de vajon itt is ott is lesz-e ilyen??GÓRÉ001
De nem csak te szot@d meg Pali, hanem mi is, mert emlékszem még arra, hogy hajnali 4-től reggel 7-ig tisztességes pénzt lehetett keresni, amíg nem vágott át téged a többi cég és csak te emeltél be.
Ki is léptek vagy 100-an a cégtől. Érdekes, hogy mindig azok mennek el, akik a legjobban követelték, hog yemelj...aztán mentek az eddiginél olcsóbb tarifáju helyre.
Mondtam, addig kellene lefelé menni, amíg lehet és ezzel rávenni a többi céget arra, hogy normális árért dolgozzunk. A versenyhivatal meg......... de jó mélyen.
az oriási probléma ha azt hiszed ,hogy bármilyen problémátokkal nem vagyok tisztába.
azért mert felettem nem világít szabadjelző, azért én még tisztában vagyok mindennel.
de azt hidd el nem lehet egyedül világot válltani !
ha én most az álltalam támogatni akaró és tudó tarifát alkalmaznánk ,egy hónap alatt tőnkre menne a cég mert abban a pillanatban ,hogy nem lenne cím a taxis bármennyire jó a tarifa rőgtön elmenne az olcsóbba,mert ott meg pörög .
semmit nem lehet a taxisok nélkül megoldani.
hányszor de hányszor meg.....m már emiatt.GÓRÉ001
Legyél bőbeszédűbb, sas komám, mert csak azt értik amit a szájukbarágsz!!!:-(
Csogu!
Én nem haragszom a Palira, tőlem nem kell megvédened!!!
De Ő egy cégnek a vezetője! Tehát bizonyos dolgokban rajta is múlik, hogy mi itt mennyit kinlódunk!
És én bizony nem látom, hogy azokban a dolgokban is olyan lelkesen küzdene, mint ebben a droszt ügyben!
Amiért természetesen köszönet illeti!
De nem árt, ha tudja, hogy a nagy hozsannázások közepette, nekünk ezen kívül van még ezer bajunk!!!
Igen Pali és ehhez kellene a te vitalitásod és a te nem megvásárolhatóságod.
Amennyiben te félre állsz, akkor szerintem évekig, esetleg évtizedekig nem lesz senki, aki ebben segíteni tudja a taxisokat.
Hibám és múlt beli, sőt jelenlegi hibáim nekem is vannak.
Nem hátra kellene már nézni, hanem előre.
Szerintem rendesen kivesézték mát (itt is), hogy ki mit csinál rosszul, most már a jó lépésekre kellene törekedni.
mélységesen egyet értek veled a rendszerváltás óta mindenki mindenért és mindenkivel fogcsikorgatva küzd!!
lassan mi leszünk a 10m depressziósok országa
mindenesetre közép európa legelcsigázottabb leg elkeseredettebb népe vagyunk.
agyon hajszoljuk magunkat és még bele is kergetünk másokat is.
politizálunk veszekszünk ,el rohanunk egymás melett , szidunk mindekit ha kell, ha nem mindig a másik ajó mindig máshol jó,
az hogy magunknak ott és akkor ahol és amikór vagyunk jót csináljunk az már nem megy!!
mindig a szomszéd füve zöldebb.
de ,hogy mi hogyan tudnánk zöldebbre festeni a sajátunkat az valamiért nem megy!!
hát ezen kellene sürgőssen változtatni mert ha erre nem vállalúnk sors közösséget akkor rövidesen el veszünk!! mert igy mindig kitudnak játszani mindenkit mindenki ellen!!GÓRÉ001.
Azt kéred, harcoljunk, küzdjünk mert igazunk van.
Tudjuk Pali, de fáradunk, fásulunk. Küzdünk egésznap. Küzdünk az utakon, küzdünk itthon, küzdünk az utassal, küzdünk a diszpécserekkel, küzdünk egymással, küzdünk a benzinért, küzdünk a tagdíjért, küzdünk a számlákkal, küzdünk a szerelőkkel, küzdünk az adósággal, küzdünk az előitéletekkel, küzdünk a rendőrőkkel, küzdünk a stopperrel, küzdünk........
Én nem katona vagyok. Én taxis vagyok. Én dolgozni szeretnék.
Tudod Pali, ez nem meglepő.
Bemutatom neked tomajert: Ő az egyszerű taxis, aki ért harcolsz és küzdesz.
Ő az a taxis, aki félinformációkkal rendelkezik és így ez az általa kialakult kép.
Ezért baj az, hogy ekkora a szakadék köztünk és köztetek.
Ezért örültem amikor itt megjelentél, mert ez a szakadék itt némileg csökkenthető.
Hiányzik köreinkből a taxis vezető.
Ne hidd, hogy azt várjuk el, hogy holnap beülj a bal1-be, de nincs olyan vezető, aki köztünk él. Aki megértse azt, hogy mi az amikor a KRT-on vársz az utasra 15 percet miközben mindenki szidja a mamáinkat és közben az imádkozol, hogy ne törjenek össze, mert akkor véged és jön az utas és már suhanunk is. Na nem messzire, csak pont 600 Ft-ért.
Mert ilyenkor miként hat egy egyszerű taxisra, hogy 100 milliókról beszélnek???
Őrjítően.
Elkezd számolni, hogy mennyi is a tagdíj?
Beszorozza és őrjöng, habzik a szája......
Ő eddig jut el, mert ő az egyszerű taxis.
Félinformációval.
Kellene közénk vki, aki itt is marad és nem egyből egy irodát kap és élből a polóból ingbe vedlik át.
Keressen többet, de maradjon egyszerű taxis és tényleg értse, hogy miről beszélünk és a mi "nagy" gondjainkat ne hesegesse el egy egyszerű "ez hülyeség" megjegyzéssel.
Mert nekünk igenis ezek a gondjaink és tessék tiszteletben tartani. A fiamnak az a gondja, hogy eltörött a kisautója, a lányomnak hogy elveszett a hajgumija, a feleségemnek, hogy sokat dolgozom. Nekem.......
Mindenkinek a maga gondja a legfontosabb.
Ha szeretem őket, vagy az ő érdeküket képviselem, akkor igenis tessék komolyan meghallgatni és komolyan venni.
Na itt bukott el a Józsi.
nem az a baja ,hogy nappalos ,meg hogy tomajer hanem az a baja ,hogy néha nem reálissan gondolkozik, ír,nem gondolja végig amit közölni akar vagy inkább ő is az utca nem mindig racionális ,nem mindig igaz hangját hallatja ez töle nekem nem tetszik. GÓRÉ001.
valamint hány és hány taxis ácsorog órákat a játék gépek elött ,hány és hány taxis ment ebbe tönkre. hány és hány család szakadt ezért sokfelé, mennyien kártyázzák el nap mint nap nehezen megkeresett pénzüket ,hány és hány taxis veri el lovin a családja helyett a pénzét.
és hány olyan taxisról halottál aki a 36.000.eft-45.000.ft-miatt vált kényszer vállalkozóvá????
na akkor most még valamit mert a tomajer felhúzott!!
1.velem nem háborúzni kell hanem velem vál vál vetve harcolni a szakmai jobbitásért!!
2.a nálam befektetett 36000-eft-ért bárhol mit kapsz , mennyi nyereséget számolnak neked érte !!
és a nálam lévő lehetőség mennyire ad neked esélyt /tudom ezért nagyon sokat kell seggelni/azért mégis melyik másik munkával lehet ennyi pénz befektetéssel ennyit keresni??
3.azt gondolom aki nem cégnél dolgozik csak azért kereshet annyit mint TE mert mindenkivel szemben olyan tarifát használ amilyent nem szégyel.
ha fix tarifa lenne akkor több ezer taxis alá menne a tarifának csak .hogy neki több fuvara legyen ,tőbbet keressen!! és máris szólnának a mobilok mégjobban mint most.
4. ennek ellenére én támogatom ,bár ha elolvasod a pénügy miniszter a volt gazdasági miniszter erre vonatkozó válaszait hát nem sok esély van rá.
legalább véget érne az ár verseny akkor meg az elvtelen igérgetések dominálnának./persze lefelé/
5.abba kéne már hagyni ezt a népnyomorított dumát ezt az elnyomó kizsákmányoló szöveget és lekéne ülni a tükör elé elővenni egy papirt ceruzát és a valóságot rávetni csodálkoznál!!!
6.nem kéne most sem neked taxisnak olyan elvtelen dolgot támogatni ,mint pl: vidék ingyenes kiállás meg 2.900ft reptér stb.és igy tovább és igy tovább. GÓRÉ001.
hány olyan kolléga van,aki sosem tudja időre befizetni a tagdijjat,valamiért mindig csuszik, sőt ki tudja hanyadik autóját bukja el....
a válasz nem kötelező itt dolgozni,ha nem tudod teljesiteni a kötelezettségeket,ugyanis van elég jelentkező.
az utcáról nem lehet megélni,akkor sem,ha lesz fix tarifa,s ilyen olyan drosztrendelet,ez ma már nem müködik, az emberek kényelmesek,megszokták,hogy a ház elé jön a taxi - ingyen, vár x percet is,ingyen- tehát senki nem fog sétálni,marad a telefon,telefonon keresztül pedig csak céges autót lehet hivni.
Vegyünk egy példát.
Te felveszel a kocsidra egy embert, aki csinál 1 hónap alatt 40 ezer forint kárt és nem bírja vinni a lovét.
Te kirúgod, mert van még emberanyag.
Ha ezt eljátszod 10 x, akkor neked annyi.
Vagyis lejjebb kell vinni a bérleti díjjat.
Vagyis neked nem megy annyira, mint szerednéd.
Ezt egyszerűen írtam le, de érzem, hogy megérted:)
Viszont! Amíg, áll a kapun kívül ezer munkanélküli, addig a tőkésnek, nem is olyan fontos az a dagatt munkás!!!:-)))
Tehát, a létszámstopp, se az érdeked!:-(
Szóval, ha az utcáról nem lehet megélni, akkor nektek bőven elég, a tengődő taxis is,!
Ha az utcán is lenne elég meló, és a kötöttséget nehezen tűrő kolegák visszamennének mezitlábasnak, akkor biza, bajban lenne az összes cégvezető úr!
Tehát, Fix tarifát, soha, kiállási díjat soha nem fognak támogatni:-(((
Tomajer..........hogy a francba írjam le, hogy ne sértselek meg........
Nézd, ki az a hülye, aki nem tör ki, ha megvan rá a lehetősége?
Ki az, aki nem első vagy másodlagos céllal a saját érdekeit nézi?
Szerinted én min ügyködöm itt nappal. Miért van 2-3 melóm?
Mert én is 5-kor itthon szeretnék lenni, de én nem szeretném, ha csengene a telefonom, vagy ha cseng akkor annak legyen értelme, ami itt az anyagiakat takarja.
Józsi témába meg ne follyunk bele, mert erről én többet tudok, hogy ki és miért ment oda, mint te valaha is tudni fogsz. Előttem zajlott és ehhez vajmi kevés szerepe volt a Palinak.
Vagyis, igenis nagy bajban lehettünk volna, ha a Pali összeáll a Józsival.
majd mindenben egyet értek ,csak nehogy ti évszázados barátok hajba kapjatok
szóval ezt már sokszor leírtam ,most mégegyszer leírom :a kizsákmányolónak aki hosszú távon gondolkodik az az elévülhetettlen feladata ,hogy minnél jobban hízlalja a kizsákmányoltat ,hogy ezért minnél több pénzt be tudjon szedni tőle!!!! mert ha a kizsákmányolt elszegényedik akkor a kízsákmányoló részére ö már elveszett mint kizsákmányolandó!!
lefordítva egyszerűre: amig neked jól megy addig nekem is jól megy ha neked nem megy és itt hagysz megszünők ez kinek jó!!????
hidd el nem egy leány álom ebben a pozicióban tetszelegni mert én soha nem vagyok kikapcsolva én minden nap minden órában szolgálatban vagyok és még a konkurens háborúk is lekötnek /nem sírok ezek tények/mig te ha lejár a magadnak megállapított műsoridő kikapcsolsz és egészen mást csinálhatsz!!!én soha nem tudnék igazságtalanúl TAXIS-nak ártani mert tudom honnan jöttem ki vagyok és mik a céljaim!!GÓRÉ001.
Pali, ezt ne olvasd el!:-)))
Nem ellened szól személyesen, hanem mint a kapitalizmusban természetes, a TŐKE ellen!:-)
Tood, én má tsak ijjen bolsevik maradok:-)))
Jajjtte csogu!:-)))
A Pali is nyugodtan taxizhatott volna tovább, és lehetne olyan becsületes hülye taxis mint mi!
Még mindig Ő lehetne a Budataxi 80-as!:-)))
Ugyeeee???:-)))
De többet akart, és elege volt a 3-as taxi üvöltözéséből, hát csinált magának, egy taxitársaságot!
Örömmel, és nagyon sok jó ötlettel csinálta!
Nem mellékesen nagyon jól keresett vele:-)))
Tehát a belefeccölt 20 éve, a sajátja volt, és magáért feccölte bele, nem érted!
A köpködést hagyjuk, minden közszereplőnek kijár:-(((
Nincs éjjele, nappala? Igaz, neked, csak éjjeled nincs:-)
Ő meg már délután ötkor otthon ül a családja mellett!
Háát, hogy néha csöng a telefon, az belefér, az enyém is csöng! / szerencsére:-) /
A Józsival, meg nem közösködhetett volna, mert a Józsi attól lett valaki, hogy nekiment!!!
Gondold csak át, hogy honnan ment a legtöbb kollega, a zászlaja alá?
Tudok idézni szinte pontos statisztikát, melyik cégtől mennyien mentek el a TAXIM-ba.
Szerintem nem lepődnél meg!
Tehát, a Józsi egy senki lett volna a Pali mellett!
És akkor egy konkrét érv, az érdekeink különbözöségére: SOHA NEM FOGJA TÁMOGATNI, A FIX TARIFÁT!!!:-(
Tomajer, ha a Pali hagyná ezt az egészet a francba és azt az energiát, amit ebbe feccől, azt arra fordítaná, hogy a saját cégét futassa fel, akkor lennénk vagy 1000-en és várólista lenne nálunk is.
Jobban menne neki is és azoknak is akik nála dolgoznak, de Ő már csak ilyen.
Én személyszerint nem vetem meg ezért.
Ő az egyszerű taxist is a sajátjának tekinti.
Az más kérdés, hogy honnan veszi ahhoz az erőt, hogy ennyi kudarc és gyalázkodás után még hajlandó erre, de talán ehhez már egy orvos kellene vagy csak ez már nála presztiskérdés, makacsság.
Cáfolj meg.
Cáfold meg azt, ami ennyire tény.
Tomajer, volt olyan szakasza az életemnek, amikor nekem 43 bérelt autóm volt és 10 saját. Tudom, hogy mit jelent az, ha a melosnak szarul megy, akkor nekem is.
Ő léphet, de én akkor nagy szarban vagyok.
Vagyis az az érdekem, hogy a melos elégedett legyen különben nekem harangoztak!!!!!
Nem gondolkodom el. Mert nem én feccőltem bele az életemből 20 évet ebbe, hanem a Pali és nem én állok a köpések elé, hanem a Pali és nem nekem nincs se éjjelem se nappalom, hanem a Palinak.
Amíg ez ennyire aránytalanul az oldalára nyomja a mérleget, addig nekem mindenem járhat csak a szám nem.
Közös a tányér, csak amíg a Pali tenni szeretne bele és nővelni a tányér nagyságát, addig sok taxis közben beleköp, majd hangosan kiábal, hogy ehetetlen a leves.
Nem megsértődni kell, hanem gondolkodni.
Te is egy becsületes hülye vagy, mint én, de te közben nem mindig látod reálisan a helyzetet.
A Palinak nem lett volna egyszerűbb a Józsi mellett letenni a voksot???
Képzeld el ketten mikre lettek volna képesek. Ellenünk!!!!!!!!!!
Pont az elején írtam, amikor a Pali itt megjelent, hogy hihetetlen, hogy nem értitek meg, hogy mindenkinek a pénz a fő cél. A Palinak is vannak vágyai és céljai. Ehhez pénz kell. Pénz nélkül a legnagyobb tudós is csak egy meos maradt volna, mert nem lett volna lé a kisérleteire. A Pali ezt a pénzt tőlünk szedi be. De akkor tudja a bevételét nővelni, ha nekünk megy.
Mert akkor megy neki is. De addig nehéz egy lónak húzni a szekeret, amíg a hülye kocsis nem engedi ki a féket.
Komolyan nem látod, hogy egy az érdekünk??
Miért ne lehetne a Palinak az a érdeke, hogy te jobban keressél és ő nagyobb tagdíjat szedjen be?
Komolyan azt hiszed, hogy a Palinak az a célja, hogy te a lét és nem lét határán sinlődj és ott rinyálj a tagdíj fizetéskor és felnőtt ember létedre könnyes szemmel könyörögj, hogy ne tiltsatok le, mert akkor holnap nem tud a család mit enni...
És kár, hogy te valahogy erre el tudtál menni, a szakszervezeti toborzókra, meg nem:-(
Tomajer, nagy esélyed van arra, hogy te leszel az első férfi, aki anyaszerepben fog a kamerák elé állni.
Hányszor írjam le neked, hogy amiben nem látok fantáziát az nem érdekel. Nem tudom, hogy te hány taxist beszéltél rá az elején, hogy lépjen be a szakszervezetbe. Én nem keveset, de hamar ráéreztem az ízére. Azt amit takar. Már megint arról kezdett ott szó lenni, hogy valaki, valakik ellen legyünk. Eszközt akartak belőlünk faragni. Én nem akarok senki bábuja lenni és addig nem is megyek, amíg az lesz a "legnemesebb" cél, hogy szívasuk meg azokat akiknek a tányérjából eszünk. Én ilyen "ételt" nem kérek, mert kidobja a gyomrom!!!!!!!!!!
ÉN OLYAN TAXIS PRÓBÁLOK LENNI, AKIBEN MEGMARADTAK AZOK AZ ÉRTÉKEK, AMIKET MÉG ÉRTÉKNEK LEHET NEVEZNI!!!!!!!!
a tgfsz saját magát nyírta ki .saját vezetői akik senkivel nem akartak együtt dolgozni ,működni.
ne sajnáld mert ebben a formában ugysem volt működö képes. most ha lecseng ez a droszt rendelet dolog akkor remélem fogok tudni alternatívát ajánlani a TAXISOKNAK!!remélem most már azt fogják támogatni aki tesz is értük valamit .nem azt aki minden megmozdulásával frontokat nyít mindenkivel háborúzik és nem összefogásra buzdít hanem ellentéteket szül!!GÓRÉ001.
"bele mart mindenkibe feljelentett mindenkit ,össze vissza nyilatkozgatott minden fajta butaságot és ez az egyszerű taxisnak tetszett végre valaki neki mer ugrani EZEKNEK"
Igen-igen!!!
És én egy egyszerű taxis vagyok!!!:-)
Ha ezt folytatta volna, akkor én most is mögötte állnék!!!:-(
Hiszen "EZEKKEL" /veled is:-) / sok a baj!!!
Sok mindenben mások az érdekeink!!!
Szükség lenne már valakire, aki az "egyszerü taxist" képviseli! :-(
Szép ez a történet!
Kár, hogy én ezekről a toborzókról nem tudtam:-)))
És kár, hogy te valahogy erre el tudtál menni, a szakszervezeti toborzókra, meg nem:-(
Én rettenetesen sajnálom, hogy megint elúszott egy esély a taxisok összefogására:-(((
Mert az én szivemnek, még mindig a TGFSZ. kinyírása fáj!!!:-(
Azt azért ne feledd, hogy itt te mint tomajer írsz, a Pali meg Pali.
Szerintem egy ásványvíz mellett másként beszélne mindenki. Vagyis kicsit több tényekkel:)
Tényleg nem érdemes tovább ragozni, hiszen tényeket itt nem szabad írni, mást meg fölösleges!:-(
Én elhiszem, hogy a királyfit jobban ismered mint én!
Ennyivel vagyok fiatalabb:-)
Én csak, mint kis-budás, hallgattam az üvöltözését, és ittam a levét, a tevékenységüknek!:-(
Szerintem a Taxistársadalom, semmit az ég világon nem köszönhet neki, az első magántaxitársaság, /egyáltalán nem önzetlen/ létrehozásán kívül!!!
Jól kigömbölyödtek ők a többi taxis zsírján, aztán amikor baj volt otthagyták őket a toszba!!!:-(
Tényleg nem érdemes tovább ragozni, hiszen tényeket itt nem szabad írni, mást meg fölösleges!:-(
Pont ugyanúgy tudsz mindent mint én, csak rajtad már megint másik szemüveg van:-)))
sok mindenben egyet értek veled ,bár megfogadtam nem beszélek többet a józsiról ,de most ,hogy írtál néhány dolgot mégis.
kezdetben még bírtam is mert azt hittem ő majd átveszi a staféta botot tölünk öregektől,de aztán elkezdett furcsán viselkedni akkor még nem értettem miért -mostanra kiderült.
ő főnök akart lenni magától ez nem ment hát keresett szövetségeseket és elkezdte áldásos tevékenységét.
bele mart mindenkibe feljelentett mindenkit ,össze vissza nyilatkozgatott minden fajta butaságot és ez az egyszerű taxisnak tetszett végre valaki neki mer ugrani EZEKNEK- most aztán ö is bekerült az ezek táborába.
magának csinálta csak ö tud kimászni is belölle. amit most tesz az tisztességtelen.GÓRÉ001
Sőt, tovább megyek.
Ő lett a vörös posztó a fiúk szemében.
Tudom, mert kérdezgetem és hallom a véleményeket.
Ha sikereket szeretne valaki elérni és az emberek bizalmat megszerezni, akkor tuti nem kellene még a lehetőséget sem megadni arra, hogy egy napon említsék a nevét a Józsiéval. Az a legrosszabb, hogy Józsi kajakra közülünk való volt. Hittek (tünk) benne, ki rövidebb, ki hosszabb ideig és mélyen csalódtunk benne. Nekem személyszerint azt állították, hogy lehet egyszerre 2 cégnél lenni, hogy senkinek nem lesz ez zavaró, mert így mi is jobban keresünk és így könnyebben tudjuk fizetni, amit fizetni kell. Én is elmentem meghallgatni, hogy mik a feltételek. Vagyis én azt hittem, hogy erről lesz szó. Közben mit találtam ott. Egy Józsi úrat. Nem a "mi Józsinkat", hanem egy főnököt, aki kampányolt stb.... Aki szinte (igen, leírom mert én így éreztem) szinte zsarolta az embert, mert azt akarta elhitetni, hogy aki most nem lép az vmi nagyon nagy dologból marad ki. Láttam és éreztem, hogy itt már semmi másról nincs szó csak önös érdekről van szó. Már nem érdekli őt, hogy miből tartjuk el a családot, nem érdekelte, hogy minket ezért kirúghatnak stb... csak az eredmények a pénz dominált. Úg ytudnám jellemezni a Józsit, mint egy türelmetlen horgászt. Ügyesen beetetett, de túl hirtelen rántott be a "halnak". A tapasztaltabb "hal" megérezte, hogy ez nem jó neki, de a naív és kíváncsi "hal" horogra akadt. Sajnálom, mert lehetett volna okosan csinálni és agrasszívan, neki ez nem sikerült. Nem sikerült, mert csak annyi maradt meg abból amit igért, hogy itt a mi bőrünk a tét. Igaza lett, de ő is csak lenyúzni akarta a maradékot. Ott hibázott, hogy már nincs maradék. Józsi egy betonon haladt, egy erős kemény betonon, most elkezdett visszafelé táncólni, de közben a beton jéggé változott. Nem hiszek a Télapóban, nem hiszek a Jézuskában, nem hiszek a Józsiban. Pedig mindenkinek mennyivel jobb lenne, ha ezek valóban léteznének.
Sok igazságot írtál itt le Pali.
Szerintem a Józsinak nagy lehetőségei voltak, de már vége. Nem hinném, hogy mégegyszer osztanának neki a fiúk lapot az utcán.
tomajer én azt gondolom a zolit jobban ismerem,hidd el ő egy keménynek látszó de de kenyérre kenhető ember csak bánni kell tudni vele ,én tudtam kezelni .
azt nem hiszem ,hogy ő hirhedt ember ő az elsök közötti nagyvezír amúltban lehetett hallgatni rá!! ma már azt gondolom az ídő tulhaladta a jelenlegi tudását de a szakmai tudása, tapasztalata elvitatthatattlan!!ezért használta a józsi is addig amig ember toborzóként höbörgőként szügsége volt rá sajnos mára őt is dobta ezért a zolit sajnálom mert nem tudta felmérni mi a helyes irány neki mihez szabad adni nevét.
én a zolit jó embernek tartottam csak hát az íróasztal rossz irányba vitte,sok beválalhatattlan dolgot csinált és ezt ő is belátta és önként távozott. szerintem neki nem való az íróasztal!!
de vitatthatatlan NAGY NÉV A SZAKMÁBAN valószinüleg józsinak is ezért kellett!!
csakhát az ídő elmúlt az ujdonság elmúlt aki tovább nem kell az mehet -/hát ez nem szép és jó cselekedet/
nem hiszem ,hogy igy kell használni embereket vagy kihasználni.GÓRÉ001
Azért, ha jól emlékszem, a királyfinak te is adtál 3-as kódot, és egy pár év királyságot, tök fölöslegesen!
Hiszen akkor, neked, már igazán ismerned kellett volna!!!:-(
azt gondolom egyrészt jó EMBER vagyok/ezt már néha mások is elismerik/másrészről , ha folyton mindenkivel harcolúnk akkor az érdemi munkáról veszi el a figyelmet és az erőt!!
én az ördöggel is kezet fogok csak érjük el ,hogy bármilyen hatalmi ágazat szakmánkról csak és kizárólag VELÜNK együtt dönthessen!!
azt gondolom ö nem az ördög csak rossz uton jár,dehát majd megtapasztalja,ha szakmai árúlóvá válik akkor ez a kis nagy közösség hamar partvonalon kívűl helyezi.
aTAXISOK bizalmát csak egyszer lehet eljátszani, aztán jön a vég!
az embernek lehetnek rövid távú sőt hosszabb távú bajai de akkor is EMBER-nek kell maradnia.
van aki mások segítségével vagy mások gyötrelmeivel,munkálataival akar napfényre kerülni ezért hajlandó még köpönyeget is forgatni/van ilyen a politikában is bőven/de ezek csak pillanatnyi síkerek ez hosszú távon ugysem megy mert hitelét vesztett ember ha soha semmilyen pozitív eredményt nem tud felmutatni magára marad.
nézd meg , hol vannak mellölle a nagy harcos társak a CAINKÓ, aSAPKA /ö még ha jól hallom a taxizásból is kiesett rövid úton vajon most miből él??-nem irigylem sőt sajnálom!!
barátokat igaziBARÁTOKAT nem könnyü szerezni elveszíteni meg borzasztóan könnyü!!az élet majd ezt is megoldja mint annyi mindent aki ide való az megmarad aki nem az elbukik!!az élet már csak ilyen!!!!!!GÓRÉ001.
"ne cseszegess senkit mert nem a részedmények számítanak hanem a végeredmény!! "
És a végeredménytől tesszük függővé, hogy melyik oldalra állunk???:-(((
Merakkó így könnyű mindig győztesnek lenni!:-)))
Amikor aláírtátok, te nem kérdezted meg tőle, hogy Ő mit keres ott?????
Mert mifelénk, egy megállapodást azok írnak alá, akiknek volt valami vitás ügyük, és abban végre meg tudtak állapodni!
Nna most vitás ügye van a mi Józsinknak elég, de ezzel a rendelettel eddig valahogy nem volt baja!:-(
Mármint TGFSz. elnökként!:-(
A szövegen is van elemezni való, de ahhoz most fáradt vagyok:-)))
Viszont megakadt az aláírókon a szemem!!!
Az alsó három úrral, nem találkoztam egyik tüntetésen sem!:-)))
Nem láttam, hallottamn őket, hogy kiálltak volna a nyilvánosság elé, és érveltek volna a rendelet ellen!!!
Leginkább, a Bakucz úr támogatása értékes, hiszen eddigi információink alapján, Ő teljes mellszélességgel "A RENDELET" mellett állt!!!
Józsi! Most akkó mi van???:-)))
Te most szaxervezeti elnök vagy, vagy a TAXIM / nem az enyém sajnos:-) / szakmai vezetője???:-)))
Mermint szaxervezet, már régen nem szólaltál meg!:-(((
Tomajer ebben nagyon spiller és hááát úgyis nappalos. Egyszer bemehetne a Palihoz és 1-2 dolgot megmutathatna neki:)
Közben beszélgetnek is és talán így tomajer is tanul vmit:)
Van a billentyűzeteden egy olyan gomb aminek a neve "Alt Gr", azt tartsd lenyomva és közben nyomd le egyszer az Í-t, majd nyomj egy sima b betűt majd megint az Alt Gr billentyűzetett és utána nyomj egy y betűt, így kapsz egy "kacsacsőrbe" zárt b betűt.
Van a billentyűzeteden egy olyan gomb aminek a neve "Alt Gr", azt tartsd lenyomva és közben nyomd le egyszer az Í-t, majd nyomj egy sima b betűt majd megint az Alt Gr billentyűzetett, így kapsz egy "kacsacsőrbe" zárt b betűt. Ez azt jelenti, hogy inentől kezdve amit írsz az ilyen vastagon fog látszani. Ha csak egy szót szeretnél kiemelni, akkor a szó végén ezt a kacsacsőrős b betűt ismételd meg de az első kacsacsőr után még nyomj egy olyat, hogy shift lenyomva és közbe nyomd le egyszer a 6-os billentyűzetet.
Tudom így leírva kicsit drasztikus, de hidd el nagyon egyszerű.
Pali ebben igazad van, de nem ez az én vérmérsékletem, én úgy cselekszem mindig, ahogy érzek.
Igaz így néha megvetnek, de egyben tudják, ha én azt mondom piros, akkor nem gondolok a kékre:)
Én vállalom magam a hibáimmal együtt, és talán ez az egyik olyan dolog amiért szeret a feleségem. Nekem nem maradt más, csak ami én vagyok és ezt senki kedvéért nem vesztegetem el. Nem nagy érték, de talán ha több emberben meglenne, akkor most nem lenne ez a drosztrendelet sem:)
még valamit ne avval foglalkozz ,hogy senkiházi emberek mit mondanak rólad mindig az járjon az eszedben,TE nem ilyen ember vagy.
nem az ő stilusukban kell vitatkozni ezekkel hanem az észrevétlenség homályában kell apró fricskákat adni nekik ,egy ídő után hidd el elszégyenlik magukat ,vagy az érdektelenség miatt abba hagyják GÓRÉ001.
csak szeretném ,ha a moderátor végre felszabadítaná szegény tomajert.
annak pedig kifejezetten örűlők amit te itt leírtál mert ez is a célom minnél jobban megísmerjetek minnél több embert ,véleményt megismerjek .
talán el tudom hitetni, sőt meg tudom értetni mindenkivel,hogy én egésszen más ember vagyok mint az utcán felületes ismeretség alapján rólam mondanak.
jó lenne ha okos értelmes viták folynának és nem idegörlő nemtelen mocskolódások.
ami pedig a stilusomról szól nos én valóban kiemelésként vagy tiszteletként használom a nagy betüket,elég nehezen tudom elfogadni,hogy úgy kell írnom mint nemecsek,de a rend az rend.GÓRÉ001
Pali, mi már az elején tudtuk ezt, amikor közölted, hogy te nem leszel függő. Ez egy újvilág. Itt az ember mindig őszinte. Legalábbis őszintébb tud lenni, mint személyesen. Vannak olyan dokik, akik azt tanácsolják embereknek, hogy írják le a gondolataikat. Nem butaság. Ezzel házasságokat lehet megmenteni. Mind a ketten csak levelezés útján fejtik ki véleményüket és amikor találkoznak, akkor nem beszélnek ezen problémákról. Pali, olyan dolgokat tudhatsz meg így egy olyan ember lelkivilágáról, amit nem is sejtenél. Az ember valahogy itt akaratlanul is megnyílik. Nekem is nehéz volt itt elfogadtatni magam. Rossz a helyesírásom, indulatos vagyok és keményen az emberekhez vágom a véleményem. De sikerült elfogadtatnom magam és az itt tanultakat sokszor alkalmazom az életben, az utcán. Itt naponta annyi ember véleményét olvashatod, amennyit az irodádban, utcán stb.. 1 hónap alatt sem. Nagyon jó dolog ez a net, de egyben egy fegyver is. Ha ügyesen használod, akkor téged szolgál, ha bután akkor a végedet is jelentheti. Örülök, hogy írsz ide, mert többet tudtam meg rólad, mint anno 5 évig amióta nálad dolgozom. Annak is örülök, hogy nem fiatalkorod ellenére ekkora változásra vagy képes. Látod, már senki nem szól rád, hogy NÉHA nagybetűvel írsz, mert ez a névjegyed, ez a te stílusod, amit az emberek elfogadtak. Sokat kell még tanulnod, de már tudom, hogy erre te alkalmas vagy:)) Én vállalom a véleményem, mindig is vállaltam. Akinek ez most nyalásnak tünik az meg bekaphatja, de jó mélyen:)))))))
remélem,nem ijedtetek meg a híradásoktól semmi nem igaz belőlle. a droszt rendelet nem lett felfüggesztve csak a végrehajtásának büntető cikkeje lett moratórium alá vonva azaz 2-hónapig nem büntetnek meg senkit sem a rendörök sem a közterületesek!! nyilván erről ők nem adhatnak írásos garanciát de azért ez még így van!!GÓRÉ001
Enyém örökös, minden hsz.emet töröltek...És az etikások annyi fáradságot nem vettek hogy válaszoljanak a kérdésemre:( Rég írtam ide nem biztos hogy emléxel rám.
"Nem érzi feladatának, a hiénák elleni harcot!:-("
Nem kell, nem is az a feladata. De annak a rémes "szerződésnek" amiben mi "kérjük" a drosztokat, az újrafogalmazásában deklarálni kell, hogy egyenrangú szerződő felekként mi az, amit a pénzünkért kapunk. !
ez az amiről beszélek tévedés nemlett felfüggesztve és nem lett módosítva ,beszéltem a RUSZNÁKKAL Ő azt mondta ne foglalkozzunk vele,ez az Ő dolga rendezi ,
ennek ellenére most várom FELKAI úr telefon hívását majd utánna leírom mit mondott!!GÓRÉ001
azt hiszem sőt tudom TI is nomeg FELKAI úr is tévedésben van!!
A DROSZT RENDELET NEM KERÜLT FELFÜGGESZTÉSRE!!!
a VÉGRE HAJTÁSÁBAN LETT MORATÓRIUM HÍRDETVE!!!
ezt a rendelet alkotó megteheti ,egyébként nem tudom FELKAI úr miért nem arra válaszólt amikór azt a kérdést tettem fel neki írásban,hogy
tőrvényszerü -e a rendelet különös tekintettel annak 12/5 pontja valaminta MEGÁLLAPODÁS szövege.
nyugodjatok meg ,ha valamilyen büntetéstkapna valaki vigye be a társasága vezetőjéhez ő intézi tovább. a mezitlábasokét én várom !!!!GÓRÉ001
>Felkai László elmondta, hogy csak az önkormányzat közgyűlése, vagy az Alkotmánybíróság módosíthatta, függeszthette volna fel a fővárosi taxis rendeletet.
>Lapunk beszámolt arról, hogy elmarad a Parlament elé keddre meghirdetett taxisdemonstráció, a városháza ugyanis hatvannapos moratóriumot hirdet a drosztrendelet végrehajtására
MOst akkor fel van függesztve vagy nincs felfüggesztve??? Vagy csak az én pici agyam nem képes ezt felfogni???
A rendőrök megbírságolják a drosztrendelet megszegőit
NOL 2004. május 4. 11:24
A rendőrök továbbra is feljelenthetik a közterület-felügyelők pedig helyszíni bírságot szabhatnak ki azokra a taxisokra, akik nem tartják be a hatályos fővárosi önkormányzati taxisrendelet előírásait nyilatkozta Felkai László a fővárosi közigazgatási hivatal vezetője kedden az MTI-nek.
Felkai László elmondta, hogy csak az önkormányzat közgyűlése, vagy az Alkotmánybíróság módosíthatta, függeszthette volna fel a fővárosi taxis rendeletet.
Ezért jogilag semmire nem kötelezi a szabálysértési ügyben eljáró szerveket az a moratórium, amit hétfőn írtak alá tette hozzá.
Lapunk beszámolt arról, hogy elmarad a Parlament elé keddre meghirdetett taxisdemonstráció, a városháza ugyanis hatvannapos moratóriumot hirdet a drosztrendelet végrehajtására. A fővárosi kereskedelmi és turisztikai bizottság elnöke, Rusznák Imre hétfőn megállapodott a taxisszervezetek képviselőivel, mások között Horváth Pállal, aki a múlt héten tudatta: újabb és újabb autós tömegdemonstrációkat szerveznek mindaddig, amíg a szerintük elfuserált jogszabályt részben vagy egészben vissza nem vonják.
Ha még nem kezdted el intézni a papírjaid, ajánlom a Lurdy földszintjén található okmányirodát. Én hétfőn adtam be a kérvényt - új személyi, új útlevél, és csütörtökön már hozta is a postás. Próbáld meg ott, hátha
Jogsi, OTP kártya, videokölcsönző kártya és a fényképesem.
Ebből a fényképes idegesít, mert ahhoz kell erkölcsi, ha jól tudom.
A többi "csak" rohangálás.
Lerobbantam este és reggel leadtam az autót a szervízbe és ilyenkor mindent kiszedek a kocsiból.
Zuty bele a brifkóba és így egyben vannak a dolgaim.
Ez itt nagyon jó, hogy látjuk, de sokkal egyszerűbb lenne, ha átmennél a Szülői munkaközösség -be, és ott beírogatnád, a nagylétszámú topicokba.
Akár nyithatsz is a témának egyet! Biztos lesz valami ötlet!!!
Gyermekfelügyelőt (6 éves fia mellé) keres egy bajba került apuka!
Kizárólag ott lakással, viszont teljes ellátással és némi zsebpénz fejében!
A 06-70-3899693 telefonszámról visszahívom, ha küld egy SMS-t!
(Természetesen jelenlegi munkaviszonyának megtartása mellett.)
Nem volt elégedett az asszony, hogy még itthon is azért dolgozok(?), hogy anyagi csődünkön átláboljunk!
Aki tud segítsen!
Nekem csütörtök reggelig prezentálnom kell egy pedagógust, vagy eü. végzettségű hölgyet, akinek elhiszi a gyámhatóság, hogy meg tudja főzni a kölök tejbegrízét!
Már csecsemőként is 0-4 hónaposig, majd 3 évesen két hónapig egyedül vészeltem át az asszony ápolásának időtartamát!
Most is a talpamon állok, de félek a férfi szava elszáll, de a tények makacs dolgok!
tudom mit csinálok ,most van értékelés és egyeztetés alatt egy kompromisszimus levél így erről még nem lehet kész tényként beszélni ,de ez hamarossan nyílvánosságra kerül!
nem engedek rövid távú céljainkból csak olyan kompromisszimumot fogadok el ami a szakma számára elfogadható!!engem sem megijeszteni sem megvenni nem lehet,
nyugodtak lehettek az eddigi segítségetek nem veszik kárban még egy kis ídő és ujból a szakma kezében lesz a sorsunk alakítása 10-15-ó-kőzőtt fogtok róla hallani.-ha nem bár ezt már nem hiszem életbe lép a keddi program további szervezése.
van esély tárgyalásos módon megállapodni!! GÓRÉ001
Megnéztem reggel a Palit.
Nem hozta nyilvánosságra az eddigi erdményeket!
Úgy látszik, már nagyon nem bízik a Politikus urakban:-)))
Reméljük tudja mit csinál:-)))
Nem azért kérdeztem, mert nem láttam ilyet, hanem szerettem volna tudni, hogy szerinted milyen a jó etikás.
Én egy olyanról tudok, egy olyan esetről, amikor pontosan azt történt, amiről te írsz.
Ebből egy csak a berendelt kolléga szemszögét nézi az esetet, és nem törődik a többi "okoska" véleményével!
Ha egyetlen indokot lát, mellé áll, és védi!
Nem azt mondom, hogy nem jellemző ez, vagy hogy ez a ritka kivétel, de én erről az egyről tudok, mert ez egy haverral történt.
Ezért nem értek egyet tomajerrel.
Szerintem igenis jobb az olyan etikás, aki mind a két oldalon volt már.
Ne ostorozd magad!
Többet képzeltél, a pártbeli befolyásodról, mint amennyi a valóságban van!
De ettől még nem kell átesni a ló tulsó oldalára!!!
A vitykáékkal ennél sokkal rosszabbul jártál volna!
A világon mindenért meg kell küzdeni. Mi most kezdünk rájönni megint, hogy ha összefogunk, van esélyünk. Reméljük, nem ez volt az utolsó csatánk!
Sok sok kis csatát kell még megnyernünk !:-(
A háborút, meg sosem fogjuk:-))) / a politika már csak ilyen:-( /
UffHukk!:-)))
OFF: Ebben a másik topicban, meg mesélhetnél a családodról, ha már többször utaltál rá!!!
/ ha van hozzá kedved, és erőd! /
Na!
Vannak heten kb... Ebből egy csak a berendelt kolléga szemszögét nézi az esetet, és nem törődik a többi "okoska" véleményével!
Ha egyetlen indokot lát, mellé áll, és védi!
Az utas-gyilkos kaszálót nem lehet kimenteni, de (a sorolhatnám esetekben) igenis meg lehetne akadályozni, hogy kollégák indokolatlanul repüljenek mindenhonnan a Szenci karjai közé!!!
Rettegek, hogy a fórum megint a szakmáról fog szólni, és nem a politikáról! :)
SZERINTEM PEDIG ITT AZ IDEJE!!!
Ha képesek vagyunk megerőszakolni a kormányt, akkor kövessünk el magunkon is erőszakot!!!
Azt hiszem ezt a szakma becsülete még ma is megkívánja, és egy idő után az utasközönség is meg hálálja!!!
Igazad van,de sajna a kisembernek csak ennyi adatik meg!
Négy évenként mindíg dönthet, hogy kinek a zsebébe kerüljenek a milliók!
Ne beszéljünk igéretekről, mert én az Mszp nevében(?) igértem kollégáimnak normális drosztmegoldást... (MEGBUKTAM!!!!)
Nem tudok nem taxis lenni, de tudok nem Mszp -s lenni!
Ez van folyamatban, és hogy ne én legyek a nyerő ők rúgnak belém!!!
Azért nem fáj, mert nem nekem van rájuk szükségem, hanem nekik rám/ránk...
(Majd egyszer majd kapcsolnak....?)
"Egyen-agyaddal" Te is beláthatod, hogy ez csak egységes tarifával működne!
Nos, folyik az aláírásgyűjtés az egységes tarifa érdekében...., és nem kis cégvezetők is támogatják!
(Mondjuk ők 250-ről beszélnek, de én a 190-nél is azt mondom, hogy ez még egy Alfa Rómeónak is elég)!!!
Kérlek légy türelemmel! Minden szálon, mindenki dolgozik!
Pali előtt pedig le a kalapot!
(Nem tudjátok nem keres egy jó etikást?) :DDDDDDDDDDDD
"de nem afizetést vetettük el hanem a kevés és rossz helyt ennek kötelező használatát és csak másodlagossan a szolgáltatás nélküli fizetési kötelezettséget!!!!!GÓRÉ001"
Gondolom, most majd megint lehurrogtok, de azért elmondom a véleményem:
Jelenleg jó tárgyalási pozicióba kerültél. Most lenne érdemes pontosítani, hogy milyen szolgáltatáshoz ragaszkodunk a droszthasználati díj fejében. A Kht-nak biztosítania kellene, hogy az egyenlő mértékű díj fejében egyenlő helyhasználat járjon. Garantálniuk kell, hogy bármely taxitársaság tagja, vagy társasághoz nem kötődő taxis is egyenlő eséllyel álljon meg bármelyik fővárosi droszton. Évek óta szeretnék a Várban droszton megállni, vagy a Siklónál, vagy a Nyugati pályaudvaron, vagy a Keleti Thököly oldalán. Vagy sorolhatnám még hol. Ezért a pénzért igenis garanciát kérek arra, hogy az én 20.000 Ft-om erre kell, és nem másra. És ha ebben meggátolnak, elég egy telefon, és a Kht érvényesíti az érdekeimet.
A hír, reméljük lejárt szavatosságú:-)))
De amíg a Főváros nem hozza nyilvánosságra, a rendelet felfüggesztését, addig gondolom a Pali se kapkodja el, a demonstráció felfüggesztését!:-)))
Sipy! : Nem lehetséges, hogy mégis neked kéne tanulnod a dolgokból, és megtanulni kicsit kevésbbé sarkosan fogalmazni,
Nna és talán nem fejjel menni a falnak???
A drosztdíj, és rendelet 60 napra fel lett függesztve.
Keller László figyelme ráterelődött a drosz kht. 1999 -óta történő működésére, bár az tolsó cikket még nem postáztam!
Erre az ügyre és más Mszp-s hüyeségekre ráment a családom, jelenleg fiamért küzdök...
DE!
Mindenkinek megigérem, hogy ha joghátrányok vagy jogsértések érik törvénytelenül, hát számíthat rám!
Ez egy Európa Tag Jogállam, Ti pedig ebben Euópában éltek!
"Lehettem volna kétdiplomás oktató, -nem ily aszfaltkoptató- szegény taxis legény, de nem lettem, mert eltanácsolt az egyetem fura Ura!"
Helikopter-vezetői pályafutásom egy sz*ros őrvezető törte derékba, és ma is ezt tapasztalom!
A középvezetői szintbe keveredett taknyok tönkreteszik az ország lakosságának a nyugalmát, véleményeiket leszaharják..
Nézd, pusztán azért, mert valaki párton belül nem szimpatikus valakinek, és az illető ennek hangot ad, nem biztos, hogy az a helyes megoldás, hogy pic$ánrúgjuk az illetőt, meg is lehet vele beszélni a dolgot... Persze nem olvastam az inkriminált hozzászólást...
szegény tudomis ,te tényleg valami borzalmat követtél el .ha csak miattad ünnep nap bementek az adminisztrátorok ,hogy a RUSZNÁK -kérésere kirúgjanak. GÓRÉ001./van ekkora hatalma a párt aparátban????/
Mártír vagy!
De!: Hülye mártír:-(
Nem igaz, hogy nem tanulsz meg fogalmazni.
Biztos nekimentél nyilvánosan, hogy egy maffiózó, aki direkte ki akarja nyírni a taxisokat:-)))
"egyébként ha ti 7000es létszámnál el tudjátok tartani a családotokat, akkor igenis megy a munka és lehet kussolni.... az hogy egyesek nem képesek a megszakott 12 órás műszakban produkálni a sajét tervüket az a saját lámaságukon múlik... nekem több mint 10 éve sikerül, úgy hogy havonta nem dolgozok csak max 10 napot és bérlem a kocsit... és fizetek lakbér és ezt meg azt... hogy ezt egyesek miért nem tudják megtenni, ha nekem egy szar Ckategóriás kocsival sikerült nem tom... talán fel kellene ébredni, hogy elmúltak, már a régi főtaxis idők, mikor munka előtt közben és után a tuliban kártyázunk meg óránként snóblizzuk ki a KVt és mindent csinálunk azt nem dolgozunk... csak teljen az idő...
részemről csak kiröhögöm az összes verebet, aki 12 óra alatt nem tudja megkeresni a napi pénzét és csak siránkozik az AB kategóriás kocsijával...
azt most lehet fikázni, mert csak ennyit tudtok! sírni ezerrel, de dolgozni nem! na csá lúzerek!
PS: ja és ezért az állandó sírások miatt utálják a taxisokat rengetegen! nap mint nap hallom az utasoktól, hogy mindenki csak panaszkodink! ha megélsz kussolj, ha nwem akkor lehet visszadni az engedély és menni utcát seperni...
Ez annyira jó hozzászólás vót, hogy kénytelen vótam idemásolni az egészet!:-)))
Tehát, te kedves Foxi: Te vagy az a fiú, aki megkérte a diszpécsert, hogy hívja vissza, mert nincs kimenője?
Te vagy az, aki "C" kategóriás autót bérel a Lettitől, mert az napi 500.-al olcsóbb?
sajnos a vizsgai követelmény valóban a droszt dij befizetését írja elő ugyan is ez egy másik jogszabály PM_előírás és ezt a drosztredelet alkotó nem vonhatja moratórium alá mert erre nincs kompetenciája!!
de nem afizetést vetettük el hanem a kevés és rossz helyt ennek kötelező használatát és csak másodlagossan a szolgáltatás nélküli fizetési kötelezettséget!!!!!GÓRÉ001
tudod szerintem te munka közben sem vagy más hiszen ha itt most a társaid között így beszélsz és ennyi badarságot hordasz össze akkor szegény utasok!! pedig ünnep van ünnepi hangulat és még is így artikúlálsz hát nem tudom??
ha csak saját magad igazát kivánod hallani akkor rendben de ránk nem muszály ránk erőltetni ráadásúl még butaság is!!!
szivesen mutatok az írodámban néhány egésszen pontos közlekedési felügyeleti statisztikát hátha meg marad benned valami
ezért nem tartozol TE a többséghez mert TE a hangos ellen tábor vagy -NEM TE FOGSZ GYŐZNI-hanem a szakma jobb értelmessebb meggyőzhetőbb része.!!!!!!GÓRÉ001
Ha addig már nem adnak ki új engedélyt, és addig nem is adhatom el, akkor hova rohansz?
Ha 15 év, akkor tizenöt év!
Én ráérek!
De anno azon bukott el, hogy egy ilyen nagyon okos mint te, berohant az alkotmánybírósághoz!
Azóta többen kifejtették, hogy nem a létszámlimit volt alkotmányellenes, hane a fogalmazás, de ma már nincs politikus, aki fel merné akarná vállani, hiszen lehet erre hivatkozni:-(((
Tehát, az egy barom, aki csak azért, hogy okosakat mondhasson, elkezd a saját érdekei ellen érvelni!!!
Hiszen pont ezzel adsz érveket a politikusoknak ahoz, hogy lepöccinthessenek bennünket!
azt hiszem te nem értesz semmihez csak most van időd és akkor ütsz -na nézzük szépen sorba.
1:valóban azt szeretnénk a TE érdekedben/nekem ez nem jó!!/,hogy 4400 taxi legye n BP-n de nem ISTENT játszva ahogy aTE szükős fantáziád látja vagy látatni akarja ,hanem ,úgy, hogy nem engedünk újjat be a rendszerbe, nem engedünk vizsgázni ,míg 4199-nem lesz a létszám csak nNEKED mondom 1998-ban még 7742 en voltunk.
mára ez igy is lefogyott 5248,-ra.
mert a kötelező droszt redelet kötelezettségei egyszer smint talán lehetőséget nyújt számunkra nagy harcok árán ,sok tárgyalás egyeztetések és kompromissziók mentén ,hogy elérjük ezt a dolgot ,hogy megtisztúlhasson a szakma ,hogy értéke legyen ,hogy a folyamatos renitensek akik folyamatossan lejáraják a szakmát kikerüljenek és soha többé ne kerülhessenek olyan helyzetbe ,hoy a TE kereseti lehetőségedet az ö viselkedése meg nyírbálja veszélyeztetve családod eltarhatóságát,
ez egyszersmint több bevételt is bíztósít NEKED.
ha valamit nem tudsz elöször kérdezz ne vádolj és mínősíts ezne4m szégyen ám ha tudás nélkül teszed ezt az kellemetlen!!GÓRÉ001
egyébként ha ti 7000es létszámnál el tudjátok tartani a családotokat, akkor igenis megy a munka és lehet kussolni.... az hogy egyesek nem képesek a megszakott 12 órás műszakban produkálni a sajét tervüket az a saját lámaságukon múlik... nekem több mint 10 éve sikerül, úgy hogy havonta nem dolgozok csak max 10 napot és bérlem a kocsit... és fizetek lakbér és ezt meg azt... hogy ezt egyesek miért nem tudják megtenni, ha nekem egy szar Ckategóriás kocsival sikerült nem tom... talán fel kellene ébredni, hogy elmúltak, már a régi főtaxis idők, mikor munka előtt közben és után a tuliban kártyázunk meg óránként snóblizzuk ki a KVt és mindent csinálunk azt nem dolgozunk... csak teljen az idő...
részemről csak kiröhögöm az összes verebet, aki 12 óra alatt nem tudja megkeresni a napi pénzét és csak siránkozik az AB kategóriás kocsijával...
azt most lehet fikázni, mert csak ennyit tudtok! sírni ezerrel, de dolgozni nem! na csá lúzerek!
PS: ja és ezért az állandó sírások miatt utálják a taxisokat rengetegen! nap mint nap hallom az utasoktól, hogy mindenki csak panaszkodink! ha megélsz kussolj, ha nwem akkor lehet visszadni az engedély és menni utcát seperni...
többek között régenis ezen a dolgon bukott el, hogy nem tudták kitő elvenni... mi alapján... ha pedig liszenszként működne a most meglévő 7000 engedély, akkor mi van ha én abbahogyom, de enyém a liszensz és eladom? akkor a létszám megint csak nem változik csupán embercsere lesz... 7000 képest a 4400 hány százalék is?? kb65%, nagy pofáfal bunkóztok engem, de kiszámoltátok, ti már NAGYOKOSOK, hogy az a 35% mennyi idő alatt fogja visszaadni, ha csak évi 100-200 engedéllyel változik a létszám??? minimum 10-15 év!! és addig mi lesz??? ja az nem számít, mert addig majd csak lesz valahogy ahogy eddig is volt...
GRATULA!!!
és más egy adot x létszámot liszenszelni és más létszám csökkentés közben liszenszelni...
az majd csak hétfőn derül ki, de sejtem, hogy követelni fiogják a mozaikban az igazolást a drosztdíjról... magyarul adtunk a xarnak egy pofont... mert lehet felfüggesztették a rendelet végrehajtását, de mégsem ;ĐĐ kicsit féloldalas lesz dolog...
Minden problémánk, ezen a hülye létszámdolgon múlik, és akkor jön egy bugyuta magát taxisnak nevező .....aki elkezd ilyen baromságokat beszélni:-(((
Hogy értsd!
Ez valahogy úgy kezdődne, hogy elméleti szinten kijelentik, hohyx taxi a kívánatos Budapesten.
Addig nem adnak ki új engedélyt, amíg, ezt a létszámot, "természetes" fogyással el nem érjük.
Amikor a létszám lecsökkent, x-1 -re, akkor adnak ki 1. db új engedélyt!
Én ezt még azzal is megtoldanám, hogy a taxiengedély forintosítható, adható, vehető, licenszként működjön, tehát aki akármilyen okból abbahagyja, az rendelkezik ezáltal, egy eladható, bérbeadható vagyontárggyal!
Az ötlet nem az enyém, több országban így működik!!!
áruld már el, ha most 7000 taxivan abbó, hogyan fox 4400et csinálni??? mi alapján akarod/mered eldönteni, kitől veszed majd el az engedélyt??? Ez oltári pofátlanság! amíg valaki megél ebből a szakmából (vagy bármelyikből), addig nincs joga sírni!! ha meg nem él meg, akkor be lehet fejezni...
nem mindegy hogy egy utcában mondjuk, hány éjjel-nappal van??? SZABAD VÁLLALKOzáS VAN!! ha nem meg neki majd becsuk! de hogy korlátozzunk valakit a munka szabadságában az oltári pofátlanság!!
de ha már ennyire jó az elképzelés példát is mutathatnál!! szüntesd meg a céged, mondj fel 650 kollegának, annyival is kevesebben leszünk és közelebb kerültél máris, az áhított 4400as létszámhoz...
ahhoz én már őreg vagyok,hogy most valaki meg tudjon szopatni én nő párti vagyok és meg vehetettlen.
ami nekünk jó és ehhez kinyujtott kezet kaptunk azt el kell fogadni és meg kell köszönni
mi nem lehetünk kicsinyessek mert ez ellen harcolunk. a kicsinyesség a szakszerütlenség a kivagyiság ellen.
most majd elkezdődik egy nagy munka ami rossz azt töröltetjük ahova kérünk azt követeljük 2-honap szerintem kevés de ők ezt kérték ez a kompromisszum tárgya volt mi mindent megteszünk a hatósági papirok íntézése az ő dolguk.
én már lekértem a főtaxi droszt helyeinek cím listáját térkép fényképét ez az alap az ujjonnan kialakítású helyeket pedig hétfőtől minden taxi csatonán elkezdjük tőletek gyüjteni
így gyűlik össze a 2200 hely amire szügség van és erre építjük rá a következő stratégiai tárgyalás sorozatunkat a létszám limitre /2200 beálló hely 4400 taxis!!!! ez a következő harcom!!!!GÓRÉ001
palikám majd akkor csókolgasd a rusznákot, ha végére érünk meg ennek a szopatásnak és normálisan rendeződnek a dolgok... mert a felfüggesztés nem más csak időhúzás.... egylőre 60 napig...
ja én már 3 hete kifizettem a droszt díjat ;ĐĐ akkor mehetek és visszakövetelhetem? :DD
ma nagyon jóóóóóóóól aludtam végre nem nyomasztott rossz álom.
látom ti megérkeztetek juropába!!??én szivessen fogadlak bennetek mert én meg őseim 1100 éve itt vagyunk jól -rosszul de itt EURÓPÁBAN méghozzá annak is a közepén legyen szerencsétek minálunk!!
GÓRÉ001
MA A TÁRGYALÓ ASZTALTÓL ÚGY ÁLLTAM FEL,HOGY ÖRÖMÖMBEN TÁN 3m is ugrottam a levegőbe!!!!!!!!!
tán még világ csúcs is!!!!!!!!!
szóval aRENDELET ALKOTÓ 60-NAP TELJES MORATÓRIUMOT JELENT BE ami azt jelenti ,hogy 60- napig nem kell drosztra állni ,fizetni és igazolvánnyal vizsgázni.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
és senki senkit nem büntethet meg.
viszont a tárgyaló delegációk felülvizsgálhatják a már kihelyezett drosztok helyének megfelelőségét dönthetnek kell nem kell és új helyszineket jelenthetnek be aminek lepapírozását adroszt kht intéz el!!!
a moratórium lejártakor sajtótájékoztatón kell bejelenteni meg van -e a 2200- férő hely, amennyiben nincs vagy nem megfelelő a betarthatóság ugy eldönthetjük közösen hogyan tovább!!!
Tanultunk a nemzetünk nagyjairól, tanultunk egy Petőfiről.
Mi volt ő?
Egy lelkes fiatal, egy olyan emeber, aki látta, hogy mi a gond.
Ő meg mert halni az elveiért.
Az Aradi vértanuk.
Meg mertek halni.
Sorolhatnám.
Ismerünk olyat is, aki direkt választotta a halált, de nem tudod beletörődni a sorsába.
Nekünk csak nem kellene semmit tenni, és ahhoz is gyávák vagyunk!!!!!!!!!
Ez kellene az fix, egységes tarifánál is.
Ez kellene mindennél.
Talán nem 1 nap, hanem 1 hét, de akkor végre úgy élhetnénk a MI országunkban, hogy MInekünk is jó legyen.
De vannak akik ennek nem örülnének.
Mi történik, ha jön egy tökös legény, aki tudna lépni, aki odatudna vágni, aki irányítani tudná a sok lépni akaró embert???
és ugyanezt a modszert lehet kovetni a repterrel kapcsolatban is
1 nap,csak 1 nap eleg lenne
minden cegnel a t . utasnak azt mondjak, hogy nem vallalunk fuvart a repterre,s vissza amig nincs ott rend.
Egysegben az ero.
Nézd, ők megtették azt, amiről mi, civilizált emberek csak álmodni sem merünk.
De abban biztos lehetsz, hogy aki ott most hatalomra kerül az soha nem fog úgy nyilatkozni, mint tegnap a mi választottunk: Demszky úr.
Lefitymáloan, elbagatelizálva ezt a jelentős kérdést.
De itt megtehetik amíg vannak olyan emberek, akik a te álltalad említett topikban is kifejtik az igazukat.
Mit tehetek én?
Semmit, és ezt ők is tudják.
Mit tehet 1 hangya?
Semmit.
És 10.000.000 hangya???????
Figyelj.
Sokszor megmondtam neked, hogy rám nagyon jellemző, hogy ha vmiben nem látok fantáziát, akkor te ott engem nem fogsz látni.
Tudod, hogy nem vagyok sem ijedős, sem gyengéd, de mit küzdjek egy rakás szellemileg visszamaradott, csekély logikai képességgel megvert emberrel???
Minek győzködjem, amikor a fele csak a frusztrációját jár oda kiélni.
Mit győzködjek egy rakás "vakot", hogy a sárga az nem kék????
Van értelme beállnom közéjük?
Van belőle bárkinek is legalább eszmei haszna???
Van abból károm, hogy egy pár ember azt sem tudja, hogy miért rossz neki??
Nincs!!!
Akkor legalább legyen a tudatlanság, a düh, a saját magát butaságba taszítása az ő "rákja" és ne az enyém.
Már ez is nagy időfecsérlés, hogy erről ennyit írtam, de benned látok fantáziát és érted megérte.
Én, mint 20 éves suhanc ott voltam a Pest1-nél 68 órát és taxiban aludtam, pedig az életben nem hittem, hogy ennyire megver az Isten, hogy ebből kell megélnem.
De ott voltam, mert én 20 évesen megértettem, hogy mi miéret van.
Mit kezdjek az olyan 40-60-70 éves emberekkel, akik még most is ennyire fogyatékosok, hogy maguknak akarnak rosszat???
Mit kezdjek egy Demszkyvel??
Mit kezdjek azokkal, akik nem fogják fel, hogy ennek nem lehet jó vége.
Talán kellene ide is 100-200 Perui indián és akkor meggondolnák a T. urak, hogy mit igérnek választáskor és, hogy azt betartják-e vagy sem....
sajnálnám ,hogy miközben az Ő hosszú távú ügyéért
küzdünk Ő rajtunk röhögve rövid távú céljai elérésén fáradozna!!
Góré, nem sajnálkozni kell utólag, hanem előre lépni.
NINCS CÍM, AMÍG EZ NINCS LEJÁTSZVA!!!
AMÍG NINCS MEGFELELŐ EMBER OTT, ADDIG NINCS MELÓ!!!
A Lacika temetésénél is ezt tettük meg és mégis háborogott 1-2........ "koléga".
Akkor mit várjunk most?
Vki kiszámolta tegnap éjszaka, hogy ez napi 58 Ft-ot jelent éves lebontásban.
Szerinted az ilyen gondolkodású mellettünk van?
Nem, hanem még mi vagyunk az értetlenek.
És Góré, ezek kint dolgoznak az utcán.
Értük (is) megy a dolog.
Ha érdekből, azaz rövid távú célok miatt nem állítod, nem állítjátok le a címeket, akkor mit várjak(junk) el az olyan kollégáktól, akiknek ez CSAK napi 58 forint???????????
Mit várjunk el az olyanoktól, akikben az fogalmazódik meg, hogy amíg ő 58 forintért "bohóckodik", addig a másik megkeresi az egész összeget, amiről itt szóvan éves szinten?
Ne utólag sajnálkozzunk, mert az annyi mint halotnak a csók, hanem előre gondolkodjunk!!!!!
hogy is volt? 9:30kor találkozó és 11re végzünk :D
azt az egyik kollega felvett fél 12kor egy belváros kossuth-ot azt a másik kollega rászólt urh-n a konvojból, hogy még csak itt tartunk ;Đ és onnan még hol a parlament? :))
"csak attól félek a srácok fáradnak ki!
ha a letargia, a tanácstalanság,a beletörődés lesz urrá rajtuk ha elveszítem a most még lelkesnek tünő háttér támogatásomat,akkor
egyedül nem érhetek el célt. "
Akkor már kapásból úgy szervezzétek a kedd reggelt, hogy egész éjjel, és egész előző nap mondogassák be általánosba a diszpécserek minden cégnél, és arra az egy órára nem legyen címkiadás
Ha komolyan veszed, akkor a taxisok is komolyan fognak venni!!!
Ha megint azt mondod, hogy : hááát azt azéé még sem, akkor ne várj semmi jót!
Reggel nyolckor megy a legjobban a meló!!! Ugye nem hiszed, hogy nagy tömegek lesznek a saját zsebük ellenségei???
jó kis éjszakai dumálás volt ,nagyon élveztem, bár dög fáradt voltam.-de igy is jóóóóóóó volt!
jönnek a pofonok jobbról -balról-de most már végig csinálom!!
a többség akaratának győzedelmeskednie kell!!!!
most is meg pár hét múlva is.
csak attól félek a srácok fáradnak ki!
ha a letargia, a tanácstalanság,a beletörődés lesz urrá rajtuk ha elveszítem a most még lelkesnek tünő háttér támogatásomat,akkor
egyedül nem érhetek el célt.
pedig nem szeretném ha a politika legyőzné a szakmát!!
az ésszerüséget a politikai eszetlenség.
ez a mi játszó terünk itt mi vagyunk otthon,
ez a mi gyepünk mi akarjuk nyírni, locsolni,
a politikusok meg menjenek a saját grundjukra
ott vivják a piros inges ,sárga inges csatájukat mi meg a választásokon lepontozzuk ŐKET.
de a területükre amit ŐK már körbe pisiltek nem megyünk be!!!GÓRÉ001.
mindig is tudtam, hogy erdemes rajuk szavazni,rusznak mszp s nem?
jo hulye nep ez a magyar
javasolnam demszkinek,hogy az idiota unneples helyett javaitgathatnak az utakat.igen szep gesztus lenne,ha azt a penzt is utepiteskre forditana, minek ennyire orulni annak,hogy felvettek minket az EU ba??
sajnos most még keddig nem érek nagyon rá,bár ne igy lenne.
sajnos félre is vezettek meg meg is tapostak.
igérték ,hogy 3 hónapra vissza vonják a rendelet 12/5 pontját de beismerem egyenlőre a Rusznák legyőzött minket. ki is nevetett -hát ez van.
egy politikus már csak politikus.őt csak úgy egy jöttment HP ne győzze le.hát én vagy inkább hál ISTENNEK MÍ nem őt akarjuk legyőzni hanem ezt a buta betarthatattlan ,abszolut politikai döntéssel megerőszakolt rendeletét.
most már Ő is a DEMSZKI is össze vissza beszél
hogy igazolják ennek a baromságnak jogosságát!!
utolsó elötti állomáshoz érkeztünk KEDDEN-
7.00 találkozó a PARLAMENT nagy parkolójában
/300/ kocsi engedély meg van!!
8.15-kor sajtó tájékoztató
8 .45-kor PETICIÓ átadás-lerendezve!!
/4- nagyon kiemelt személy/-a remény hal meg utóljára!!!!
>a saját kocsim (mert az is van) a saját lakhelyem kerületi önkormányzatánál se kapok a lakásom elé 1 kocsira se engedélyt! míg más kap?? érdekes nem???
Az... egyébként mire fel nem adnak??
>egyébként a taxik nem a parkolókban szoktak várakozni fizetős helyen
de, majd készítek róla pár lesifotót... ha meg éppen nem, akkor meg tök szabálytalanul, másodikként satöbbi.
abban az esetben ha fizetős parkolóban áll ja... én befizettem már a drosztpénzt még is ki vagyok zárva az általam "követelt" szolgáltatásból!! és megtettem a magam oldaláról a "kötelességeket" most az önkormányzat teljesítse az ő dolgait!
egyénként a taxik nem a parkolókban szoktat várakozni fizetős helyen... ha meg igen, akkor ő is dobjon be ez kétségtelen...
de akkor hagy kérdezzek vissza!
a saját kocsim (mert az is van) a saját lakhelyem kerületi önkormányzatánál se kapok a lakásom elé 1 kocsira se engedélyt! míg más kap?? érdekes nem???
Csak annyi különbségel hogy én nem azért állok meg valahol hogy elmenjek vásárolni vagy ügyintézni, hanem akárcsak a BKV(akinek nem kell fizetni a megállókért, mi is a tömegközlekedés része vagyunk egy AB határozat szerint)dolgozni... És ez a drosztdíj nem jelenti azt, hogy ha én megálok fizetési övezetbe, pl. vásárolni vagy ügyintézni nem kell parkolási díjat fizetnem, ahogy Demszki próbálja beállitani a közvélemény szemébe.
Nem mondom, hogy nem jogszabály, de nem hiszem, hogy ezt a jogszabályt pont az általam lentebb említett taxisoknak kéne védeniük, akik nap mint nap megszegik... ez nem b@$zogatás akar lenni, csak próbálok konzekvens maradni, tehát ha egy taxis közterületen várakozik, igenis dobja be ő is a pénzecskéjét a "félkarú rablóba"...
régen hallottam: nincs lehetetlen, csak tehetetlen, én most mégis ez utóbbi miatt vagyok elkeskenyedve, nem nagyon látom át a káoszt, de ahogy visszaolvastam más se, reménynek sugara se ér mostanság minket, marad a viccelődés, meg egymás csesztetése
ez van
további jókat, menem kell, mert most telcsiztek, hogy Soroksár Hősök terén van szabad hely a droszton, rohanok:((((((((((((((((((((
aztán mégse tud a Demszky a másramutogatáson kívül semmi érdemlegeset mondani az utak állapotáról, a közlekedési anomáliákról lassan bármiről...
az előző meg a mostani kormány, meg aki majd utánuk jön, mind hibás
azon agyaltam valamelyik nap, miközben vadul szlalomoztam a lyukak között, hogy az aparátus (főkefe) emberei lyukfoltozás helyet snapszeroznak, vagy sakkoznak-e, a telephelyen álló gépek percenként veszítenek értékükből, a lyukak száma nő, meg a nagyságuk is, vajon nem ez a lehető legdrágább megoldás?
de hát majd benyújtják a számlát, aztán fizetünk mindannyian
polgármester
ez egy szép szó, van tartalma
cipészmester
ez is szép szó, gondolom ilyen hozzáállás mellett szegény cipészmester éhenhalna, demszki viszont szépen gömbölyödik, ahogy a tévében láttam, sugárzik a jólét, az európai kisímult arc, zavarjuk el Brüsszelbe, hátha ott kiderül hamar, hogy mire alkalmas, gondolom, ott az ilyen mentalítással nem lehet hosszan lavírozni a zavarosban
erre mondják, hogy egy hullámhosszon vagyunk?:)))))
sajnálom a sterbuckot, meg a másikat a stewie wonder (asszem), kár hogy le se sajnálnak már bennünket, viszont örülök, hogy neked még van ránk energiád
A parkoltatásból kaszált milliárdok se a fővároshoz folynak be, de ha valaki tudja a frankót meséljen.
Én parkolási társulásokról tudok, akik vígan elvannak, viszont azt nem nagyon értem, hogy a nagykörúton kivüli részeket miért nyilvánítják parkolóövezetnek, hiszen amikor évekkel ezelőtt indult ez a rendszer a belvárosban, az volt a magyarázat, hogy a parkolódíj arra serkenti az autóst, hogy minél előbb húzza el a csíkot.
Most hogy írom, s közben halkan gondolkodom, ha emlékeztek még, hasonló szitu volt anno, hiszen azon höbörögtünk, hogy ameddig nincs parkolóház, nincs elegendő parkoló ne kaszálják az autósokat, mint most a drosztoknál, nincs elég, ne kaszáljanak, aztán mi lett a vége, jó kis cégek, mint nálunk, jó kis köhötö, jól fizetett állásokkal, jaj nem is gondolkodom erről, mert megfájdul a fejem
Teszem megvásárolta a Bestof taxi mondjuk a Kárpát utcai sorának helyeit? Megvásárolta az a pár taxis azokat a helyeket a rakparti lehajtókon, ahol néha el sem lehet tőlük férni normálisan? Megvásárolta a taxis azt a helyet, ahová beáll másodiknak, lehetetlenné téve ezzel a forgalmat?
ÉN DROSZTOLNI AKAROK
ÉN DROSZTOLNI AKAROK
ÉN DROSZTOLNI AKAROK
ÉN DROSZTOLNI AKAROK
ÉN DROSZTOLNI AKAROK
ÉN DROSZTOLNI AKAROK
ÉN DROSZTOLNI AKAROK
ÉN DROSZTOLNI AKAROK
ÉN DROSZTOLNI AKAROK
ÉN DROSZTOLNI AKAROK
ÉN DROSZTOLNI AKAROK
ÉN DROSZTOLNI AKAROK
OFF: Ugyan teljesen nem ide tartozik, de gondolom a taxisok egy jó részét érinti az, hogy Demszky a kerületi lakosok számára kiadott ingyenes parkolási lehetőséget is meg akarja szüntetni... ha már fikázunk...
jól keresnek ők azzal!! ha te kiesel 2-3 napra az neki 25ezer kiesés bérleti oldalon, de javításin szokkal többet akaszt a biztosítón jobb ha tőlem tudod!!
Sőt hadd mondjam, hogy mikor törtem még soha nem fizettem önrészt... gondolod a máltai szeretetszolgálat adja bele? ;Đ
hát nem...
egyébként a törés csak nekem szopás, mert csak én nem keresek az alatt az idő alatt ;ĐĐ
és nem is vagyok kismalac!! ;ĐĐ
vagy mégis??
DE NEM!!
DE DE DE :)))
itt az a linek amit mondte írt, de itt a blikk arról regél, hogy az emebr taxit hívott és nem emléxik kik voltak vele a kocsiban!
taxit hívott??? tegnap az esti híradó azt mondta a taxis cége szerinet, azt ember már nem dolgozott... nem tom ez igaz-e, de ha dolgozott annak nyoma kellene lennie a számítógépbengépben...
ha pedig igaz ez, akkor, hogy lehetett a jobb elsőn a kollega barátnője és hátul az utasok? ;ĐĐ
mondjuk láttam már ilyen pár éve 1-2 embernél főleg az utcáró dolgozó éjszakás főtaxisoknál folt ez szokás :))) barátnőt be a j1be at utast meg hátra azt mehetünk :)))
Egy ember akkor fogja "kifejteni" a problémáját, ha látja, hogy kiváncsiak vagyunk rá.
Te ugye sajnos nem úgy nézel ki! / olyan vagy, mint az "agresszív kismalac":-)))/
Keress rá, ha gondolod:-)))
ui: Ha meg tudod, hogy olvassa a Sanyi, akkor ne ajánlgatsd, hogy tördeled az autóit:-)))
"A taxisok hatályon kívül szeretnék helyeztetni a rendeletet, mert a 7000 teaxira csak 1200 hely van..."
Demszki: "A taxisok csak ki akarnak bújni a kozterületért fizetendő díj alől, így nincs igazuk"
Ez aztán a csúsztatás és mellébeszélés ;ĐĐ
Akkor én jövő héten, elküldhetem a demszkit anyukájába, mert 2 hete vizsgáztam, tehát a pénze be van vizetve, de a kötelességét, hogy eltakarítsa a maszek kocsikat a drosztokról nem teljesíti!! Arról már nem is írok litániát, hogy mi az, hogy engem köteleznek, egy olyan "szolgáltatás!!!!" fizetésére, amit nem is akarok igénybe venni... és azt hiszem a többség se szándékozik drosztolgatni...
Április eleje óta, csak 1x láttam, hogy a kamaránál (krisztina 99) 3 taxi áll a droszton!! de azok is úgy álltak, hogy a közepin két maszek autó... a kollegák se drosztolta, mert nem ültek a kocsiban... valószínűsítem csak az igazolásért mentek, hogy le tudják a kocsit vizsgáztatni...
Mindenesetre a demonstrációval egy időben, lehetne fogni egy önkormányzati jegyzőt, vagy egy közjegyzőt és kalapból kihúzva 3 kerületet és végigjárni velük a kerületi drosztokat és jegyzőkönyveztetni, hogy hány helyre is van lehetőség beállni a maszek kocsiktól...
Majd eljárást indíttatni a drosztkezelő kht ellen, mert ha én köteles vagyok beállni, akkor ő köteles biztosítani e lehetőséget, mivel nem a két szép szememért csinálja... hanem keményen fizetek is érte... és ezt minden nap elsütni és a jegyzői díjat is beleírni a perköltségbe... hadd szokják... és minde ezt addig csinálni, míg tönkre nem megy bele a mélyen megtisztelt kht...
rögtön hatályon kívül tudná helyezni a rendeletet...
képzelheted mikor szerencsétlen kollega felvette a hidegkút vízmosás utcát city helyett felkiáltással és a diszpécser kétszer is után szólt, hogy ne transzferrel vigye, hanem órával!!!
cirka 37km onnan a 2es ;ĐĐ 37x170=6290+alap=6590, meg ha út közben áll pár lámpánál, akkor 7rugó ;ĐĐ
Nem is értem miért nem sztájkolt a kollega, hogy 3800ért akar menni ;ĐĐ
Gyors kérdés:
Van olyan társaság aki vállal ferihegy transfert (mindkét irányba), angolul beszélő söfőrrel és A-s kocsival? Ha igen melyik az és kb. mennyi az annyi, cél Buda.
köszi
u.i.
Ha valaki ismeri a HYV-636 picassos #&@$°*-it, üzenem neki, hogy ha nem az új autómmal lettem volna, legyalultam volna a fostalicskájával együtt. Az ilyenek miatt, utálják annyian a taxisokat.
Lehet, hogy ez a hosszabb ideje házasságban élő egyéneknek ismeretlen kifejezés, én mindenesetre 10 hónapos házasélet után még használom a "becses nejem" kifejezést... ;-)
Jaj, már meg akartam kérdeni, hogy ez a csogu mikó alszik? Mert nappal is dógozik, este meg taxizik, de mikó reggel leülök a gép elé hétkor, már itt qkkol -)))
Te Pali te!
Ma jártam az irodád környékén, de nem akartalak zavarni:-)
Nem is tudtam, hogy ilyen úri környékre költöztetek:-)))
Eddig csak te laktál itt, / ott:-) / a cég, valahogy mindig Kispesten maratt:-)))
Egyszer csatlakozik ez a kis ország az unióhoz, van rajta mit ünnepelni!
És kisebb galibát okoz, mint némelyik futóverseny!
Mellékesen egyszerű a megoldás.
Én pl. nem dolgozom, hanem kimegyek a gyerekeimmel, és ünnepelünk mi is!
Miért kell mindenre és mindenkire azonnal ráugrani???
Adni kell mindig mindenkinek egy esélyt, hogy elmondhassa mi a baja velünk!
Vedd tudomásul, hogy az emberek nagy része nem szeret bennünket!:-(
És ahogy te állsz hozzá, nem is fog!!!:-(
Ebben az esetben teljesen reális volt, hogy lesz, van, volt olyan hozzászóló, aki gyűlöl bennünket, és rajtunk akarja levezetni a tehetetlen mérgét:-(((
És mint látod tűzoltó barátunknak ehez itt most tökéletesen joga volt!!! Sajnos, ha egy fogorvos, vagy egy mérnök autókázik részegen és nyírja ki a családját, akkor nem úgy kerül a köztudatba, hogy ezek a fogorvosok, és mérnökök milyen állatok, hogy részegen száguldoznak, de ha egy taxis teszi ugyanezt, akkor....:-(
Nekünk akkor sincs itt más lehetőségünk, mint mindenkit meghalgatni, és ha tudjuk akkor meggyőzni, hogy nincs igaza, és nem vagyunk bunkók!
Nna ehez, nem az Ő lebunkózása a legjobb eszköz:-)))
de ez a címfelvételre is rányomja ám magát nem csak a utazás távolságára! :))
na mindjárt mondja az RTL híradó...
és meg is rágták rendesen a témát... gyorsan jött és "megtudta az RTL, hogy a taxihoz elég egy ülésenként 25.000os biztosítás személy és vagyonbiztosítás nem szökséges a taxizáshoz... jelen esetben a taxi kötelezője fog fizetni"
Azért nektek is van gondotok:)))
Nagy az Isten állatkertje, csak az a baj, hogy alacsony a kerítés:o)))
Karddal támadt rá az égő házát oltani akaró tűzoltókra egy férfi vasárnap este a III. kerületben - tudta meg az Objektív Hírügynökség a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokságtól. A tűzoltókat a Cserszömörce utcába riasztották, ahol egy földszintes ház mindhárom szobájában az ott lakó 30 év körüli férfi szándékosan tüzet okozott. A kiérkező tűzoltókat a férfi nem akarta az égő ház közelébe engedni, egy 40 centiméter hosszúságú karddal hadonászott feléjük, ezért a lánglovagok egy vízsugárral ártalmatlanították. A férfi ezután a rendőrök elöl menekülve a ház mögé futott, ahol egy flóbertpisztollyal hasba lőtte magát. A helyszínen lévő rendőrök az öngyilkosjelöltet megbilincselték, a mentők ellátás után pedig kórházba szállították. (Objektív Hírügynökség)
Na, akkor ezt szépen felnőtt emberek módjára megbeszéltük és remélem a Fire kollégával csak a strandon találkozunk és nem úgy, hogy szolgálatban van:))))
*Empátiáról meg ne beszéljünk, amíg a kollégátok kezét szorítva nyugtatgattuk, miközben sorban fejtettük le róla a kocsiját! Pedig a lelkén szárad a hölgy halála... És tudod ez az igazi empátia!*
Ezért nézek fel rátok és a rohammentősökre is.
Kegyetlen egy meló és a lové ablakban.
Bár szerintem néha azt a segítséget amit adtok, nem lehet pénzben kifejezni.
szerintem ne álltalánosítsunk, mert sajna volt eset arra, hogy egy idétlen parancsnok miatt haltak meg emberek, mert próbaképpen tűzet gyújtott.
Hááááááát sikerült neki.
Szerintem le kell vonni a tanulságot és amikor mi kerülünk olyan helyzetbe, hogy dönteni kell, akkor inkább NE szálljunk ittasan autóba, Ne rohanjuk mint egy őrült még józanon se, mert rohadt drága az ára:(
S főleg ne ellenségeskedjünk, mert ez egyikünknek sem az érdeke.
Szerintem tök mindegy, hogy ki kicsoda, abban a pillanatban, ott és akkor nem ez volt a fontos. Tudod, minden ehhez hasonló eset kihozza az emberből a dühöt - és ez nem függ taxitól.
Elnézést kérek Tőled is, ha esetleg megbántottalak, tudod: akinek nem inge, ne vagye magára! Csak tudod itt egy ártatlan ember életéről van szó, akit ugyan úgy várt valaki haza, mint pl téged! Csak sikerült egy "kollégátokat" kifogni...
Empátiáról meg ne beszéljünk, amíg a kollégátok kezét szorítva nyugtatgattuk, miközben sorban fejtettük le róla a kocsiját! Pedig a lelkén szárad a hölgy halála... És tudod ez az igazi empátia!
Higgadj le.
Gondolj bele abba, hogy mi mit éreztünk amikor a Lacikát kivégezte az az állat a Bellerben.
Indulatos a srác, de van némi oka és itt legalább olyanokon tudja levezetni az indulatait, akik szakmabeliek.
Képzelj el egy olyan topikot, hogy Maffia és a taxis gyilkosság után mi mit írnánk oda.
Jó ez hülye példa, de jobb nem jut eszembe:)
azt hiszed a munkaköröd feljogosít téged bármire...
csak hiszed...
azt akkor mikor a tűzoltó autó nem adja meg az elsőbbséget akkor ki nyivákol??
és mikor a korházba rohansz az asszonnyal vagy a gyerekkel, akkor nyivákolsz ha nem megy gyorsan a taxis, ugye???
szerencsére nem minden tűzoltó ilyen nagyarcú faszkalap mint te, aki normálisan még vélemény se tud irni csak beugat
és akkor még nem is szóltunk a szíréna nem használatról, ugye? mert a kékfény az nem megkülönböztető jelzés... de hát rohan a paraszt mert kihűl a KV...
rengetek barátom/kollégám dolgozik a taxi mellett tűzoltóként szal egy ilyen gyökér miatt nem ítélem el a többséget... remélem ezt te is visszakapot a kollegáidtól, mert hogy utálnak az tuti...
Metgértelek és erre mondtam, hogy tuti ki vagy "kicsit".
Nekem is a gyomrom görcsben van még a skodás baleset miatt, ami kb. 3 hónapja volt a Monostori kereszteződésben és csodállak benneteket, hogy képessek vagytok arra ami ilyenkor a munkátok.
Gratulálok és én tiszta szívemből.
De a feszültséget nem így kellene levezetni, bár ez még mindig jobb, mint az alkohol vagy a drog.
Persze, hogy "jók" vagytok.
Úgy ahogy mi, amikor jönnek a kollégáid és 3/4 árban viszem őket. Nekünk ez a dolgunk, nektek az.
Mindenki vállalta.
Kényszerből, de vállalta.
A tűzoltó balesetekről meg annyit, hogy biztos megvan az oka, hogy "rohanunk", de ti 20 Ft-os fuvarért veszélyeztettek másokat!
Ha az összegben nincs is igazad, de nem ez a lényeg.
Ez van.
Mi örülnénk a legjobban ha nem így lenne.
Mi is szeretnénk a meló után épségben hazaérni.
Gratulációt köszönjük:(
Nem hinném, hogy okos dolog álltalánosítani, de gondolom láttál már annyi tragédiát, hogy vhol jogos ez a megnyílvánulásod, de talán ha lehiggadnál, akkor még értelmesen is tudunk beszélgetni.
Tegnap a BPTV-ben volt egy taxisokról szoló műsor és oda telefonált be egy hölgyemény. Nem fejteném ki a véleményem róla és a hozzá hasonló emberekről, mert még annyit sem érnek.
Én speciel nem iszok.
De ha esetleg vmi csodafolytán mégis, akkor tuti nem ülök be a bal 1 be.
De mondom, mind1 hogy ivott vagy sem.
Túl kemény dolog ez ahhoz, hogy itt vki is elitélje.
Amennyiben életben marad, akkor meglesz az ő keresztje a mi okoskodásunk nélkül is.
Nézd, én arra kaptam fel a vízet, hogy az miatt kérdeztem, hogy nappalos vagy-e, mert azt szerettem volna kifejteni, hogy más éjszaka és más nappal.
Erre te itt elkezdted, hogy na ez a nappalosáz tipikus éjszaka mentalitás.
Ennyi.
Szerintem akkor is tragédia, ha ivott é s akkor is ha nem.
Meghalt eddig egy ember, és 3 küzd az életéért.
Tiszteletben kellene ezt tartani szerintem.
Itt most nem taxisról, éjszakásról, napalosról van szó, hanem simán "csak" emberekről:(
Ne légy olyan, mint az a tegnapi betelefonáló, fizetett provokátor hölgyemény.
bocs felületesen olvastam el mikor írtad de megtaláltam...
de ez a beírásod sajnos engem igazol az alkohollal kapcsolatban...
nem irigylem az emberet és nem azért mert ülni fog, hanem a lelkiismerte miatt... de mivel szemét vok feltenném a kérdést, hol volt a lelkiismerete, amikor ittasan a kocsiba ült!???
és most csak 1 közhely... a részegek Istene megvédte őt (per pill), de a hölgyet nem...
és ne mondja el nekem senki, hogy nem 1-2-3-4 ezer forintja ha ivott, hogy hazavigyék!!
el nem tudom képzelni, hogy a 2000nél ne lett volna olyan kollega, aki akár hitelbe, akár barátságból hazavitte volna őket... szal ez megint csak nem a pénzen múlott hanem a hozzáálláson... ja és ismernünk kellene a saját határainkat... én tom, ha sokat iszok, ami eddig 2x fordult elő, hívtam egy másik cégtől 1 kocsit és haza mentem vele... mert nem a jogsi elvétele a büntetés, hanem ez...
Igen, sajnos ez /baráti társ./ rossz irányba fordítja a dolgokat:-(
Én idáig bizonygattam, hogy taxis, reggel biztos, hogy nem indul el úgy dolgozni, hogy iszik!!!
palikám, ha a "baráti társaság" jelzőt használod, akkor miért kezd el nekem az agyamban ezerrel villogni, a valahol lejjebb említett alkohol!?
Lehet ennyire geci vagyok???
De nekem egy baráti eséről hazatartva tuti ittam volna... most itt mind1 mennyit... és azt hiszem a többiek is megittak volna ilyen társaságban 1-2 sört...
De majd elválik a dolog...
Azt szabad kérdezni ki halt meg, mert csak annyit találtam a sajtóban, hogy egy 34 éves hölgy...
erősen látogatott? ide írjak még 100 topikot, amit minumum dupla ennyien látogatnak??
Látom, a sorok közötti olvasás nem az erőséged:)
Szerintem meg utálom a célozgatásokat és ezért a konkrét dolgokra válaszolok... ezért mert nem veszem fel a "sorok közötti" dolgokat nem biztos, hogy én vagyok a hibás, nem pedig az aki képtelen face-to-face leírni valamit... hanem csak "utalni tud rá"
"látatlanban???
ki mondta hogy nem voltam ott?"
Aha, vagyis te vezettél, vagyis te érezted azt amit a KOLLÉGA, vagyis csak következtetsz és te is, pont te, aki szintén kolléga vagy ítélkezel azonnal.
Szomorú.
Szerintem meg az a szomoró, hogy megpróbálsz szavakat adni a számba, olyan dolgokat mondatni velem, amit nem mondtam... de leírom, hogy taxis IQval is fel tudd fogni!! GYK: (GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT!): JÁRTAM OTT ÉS LÁTTAM AZ EREDMÉNYT IS!!! De hát én csak "látatlanban" nyilatkozok, ugye???
Te láttad bármelyik mozzanatát is a dolognak???
Szerintem nem... de ha akarsz akkor megcáfolsz... csakhogy akkor azt már régen megtetted volna...
"Most kérlek tisztázzuk, te taxis vagy??"
Szerintem ezt telejesen mind1... de ha vissza olvasod az utolsó 4-5 beírásom és nem jöttél még rá, akkor csak sajnálni tudlak... szegénységi bizi kiállítva neked!
"Ha 50nel mész BEKÖTVE, mert ugyan nekünk nem is kell, de az utasnak kötelező az öv!!!, akkor szerintem kizárt egy ilyen tragédia... errős az esetről beszélünk!! nem arról hogy jobbról valakibe belehajt egy kamion...
Mert olyan nem kivitelezhető dolgokat írsz, hogy a hajam leteszem"
Mi nem kivitelezhető??? Az hogy te nem szoktál rászólni az utasra, hogy kösse be magát?? Megint csak a te felelősséged... vagy arra gondolsz nem jöhet jobbról soha kamion?? pláne röhejes... és pont az ilyen értetlenek miatt írtam le, hogy most az adott szituról beszélek és nem másról... és SOROK KÖZÖTT OLVASVA csak egy példa volt... na mind1...
Az meg hogy valakit lenappalosozol tipikos éjszakás hozzáállás és a hangsúlyodból megint csak némi "előítélet" csendül ki...
na részemről a veled való beszélgetés befejezve...
bár most baromira nem érek rá mégis olvasgatva benneteket néhány sort.
hagyni kéne ezt a csunya témát mert sajnos erre megint nem lehetünk büszkék ,ráadásul a kollégánk ,bárhogyan is bármit is tett most küzd az életéért!
Egyébként én elég sokszor (100-as nagyságrendben) ültem már a J1-en taxiban, és elég sok hajmeresztő dolgot tapasztaltam, de mégsem éreztem magam veszélyben egy percig sem... és nem hiszem hogy ennyiszer szerencsém lett volna, hanem vsz a taxis tudta, hogy mit thet még meg a KRESZ áthágásával, DE az én testi épségem megőrzésével...
hát ha láttad volna azt a kocsi szétnyilva itt ott kidurrant légzsákokkal tudnád... aszem itt mindannyian látunk már millió balesetet és az "eredményét", ahhoz hogy 99%os biztonsággal meg tudjuk állapítani egy kocsi sérüléséből kb mennyivel is ment...
erősen látogatott? ide írjak még 100 topikot, amit minumum dupla ennyien látogatnak??
Látom, a sorok közötti olvasás nem az erőséged:)
látatlanban???
ki mondta hogy nem voltam ott?
Aha, vagyis te vezettél, vagyis te érezted azt amit a KOLLÉGA, vagyis csak következtetsz és te is, pont te, aki szintén kolléga vagy ítélkezel azonnal.
Szomorú.
Ha 50nel mész BEKÖTVE, mert ugyan nekünk nem is kell, de az utasnak kötelező az öv!!!, akkor szerintem kizárt egy ilyen tragédia... errős az esetről beszélünk!! nem arról hogy jobbról valakibe belehajt egy kamion...
Most kérlek tisztázzuk, te taxis vagy??
Mert olyan nem kivitelezhető dolgokat írsz, hogy a hajam leteszem.
én sem ítélkezem, csak elmondtam, hogy látom én a történteket...
maradjunk a középmezőnynél...
látatlanban???
ki mondta hogy nem voltam ott?
ki mondta, hogy nem láttam a helyszínt, még összetakarítás előtt??
Azt írtam, pár sorral lejjebb, hogy nem dolgoztam, ami nem jelenti azt, hogy nem közlekedek arra reggelente!
sőt PONT ARRA KÖZLEKEDEK MINDEN REGGEL kb 3/4 7-7felé!!, mivel arról járok be erzsébet/csepel felől... az eset kb fél7kor történt (újságok szerint) és 7kor még közel nem volt eltakarítva semmi... szal maradjunk ennyiben a látatlansággal kapcsolatban...
Ha 50nel mész BEKÖTVE, mert ugyan nekünk nem is kell, de az utasnak kötelező az öv!!!, akkor szerintem kizárt egy ilyen tragédia... errős az esetről beszélünk!! nem arról hogy jobbról valakibe belehajt egy kamion...