Keresés

Részletes keresés

szkati Creative Commons License 2016.05.13 0 0 39246

 5 perc alatt megpárolom sós. cukros vízben

Előzmény: penelope22 (39242)
Boszorka Creative Commons License 2016.05.13 0 0 39245

:-))))

Előzmény: nagypapi51 (39244)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.05.13 0 0 39244

morcosan.... :)

miért nem eszik ő is karalábét?

Előzmény: penelope22 (39243)
penelope22 Creative Commons License 2016.05.13 0 0 39243

Megkérdezhetem, hogyan készíted el a spárgát a férjednek?

Előzmény: szkati (39241)
penelope22 Creative Commons License 2016.05.13 0 0 39242

Tárkonyos mézes csirkeragulevest. Csak azért nem készítem el ma, mert már kész az ebéd, de marha jól néz ki, alig várom, hogy megkóstoljam. :)

 

A receptje, ha valakit érdekel: https://www.receptmuhely.hu/recept/tarkonyos-mezes-csirkeragu-leves?menu-of-the-day=2016-05-13,soup

Ha nincs ötletem, itt szoktam körülnézni, komplett napi menük is vannak, én nagyon szeretem.

szkati Creative Commons License 2016.05.13 0 0 39241

Én most éppen oldalas sütök. Nagyon régen nem ettünk ilyet, mondhatnám évek óta.

Balzsamecetes nyers céklasaláta, valamint friss káposzta saláta lesz, na meg természetesen újkrumpli. De ez a holnapi menü.

Ma csirke aprólékleves lesz sok hússal. Én egy kis karalábé főzeléket, férj egy kis spárgát fog enni hozzá.

 

nagypapi51 Creative Commons License 2016.05.13 0 0 39240

Szo: póréhagymaleves, kelkáposztafőzelék, fasírt

Vas: gévabrassói, fejessaláta, eper.

 

macózug Creative Commons License 2016.05.13 0 0 39239

Ma rizses hús,uborka saláta.

Hétvégére nincs ötletem :)

ZsuR Creative Commons License 2016.05.12 0 0 39238

Errol mar hallottam, talan ettem is - de most hirtelen fogalmam sem volt...

Előzmény: dulci (39237)
dulci Creative Commons License 2016.05.12 0 0 39237

Szebbik nevén bácskai rizseshús.

Meg is vacsoráztunk. Jó lett.

Előzmény: ZsuR (39235)
dulci Creative Commons License 2016.05.12 0 0 39236

Én így ismertem.

Nemzetközi konyha. Fúziós :)

Előzmény: nagypapi51 (39234)
ZsuR Creative Commons License 2016.05.12 0 0 39235

Koszonom!!!

Előzmény: dulci (39233)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.05.12 0 0 39234

...Én úgy ismerem, hogy pár szem kockázott krumplit is főzök bele...

akkor így már majdnem gyuvecs (sokféleképp írják)

Előzmény: dulci (39233)
dulci Creative Commons License 2016.05.12 0 0 39233

Jellemzően pörkölt sertéshús az alapja. Mehet paprika, paradicsom is bele, de azért nem lecsó. Van aki gombát és más zöldséget (répa, borsó) is tesz. Mikor a hús már puha (vagy jó alkalom a maradék pörkölt felhasználására) a rizst belefőzzük a szaftba. Én úgy ismerem, hogy pár szem kockázott krumplit is főzök bele, azt kb tíz perccel a rizs előtt teszem bele. 

Előzmény: ZsuR (39232)
ZsuR Creative Commons License 2016.05.12 0 0 39232

Rizses hus... jol hangzik!!!  Lehet az lesz hetvegen. 

 

Milyen a szerb rizseshus?

Előzmény: dulci (39231)
dulci Creative Commons License 2016.05.12 0 0 39231

Ma szerb rizseshús uborka salátával. 

 

Ma tanultam egy jót az Ízőrzőkből, holnap kipróbálom. Betyárgombócnak nevezték. Darálthúsból húsgombócot keverni, tojás, szokásos fűszerek, kevés zsemlemorzsa. Szokásos pörköltszaft, gomba, belefőzni a gombóckákat, tejfölös habarás. 

 

Rákaptam az itthoni húsdarálásra. Egyben veszek 2-3 kg sertéscombot vagy lapockát. A soványabb részéből nagyon szép minőségű hússzeleteket nyerek, a többit ledarálom. Így is fele olyan zsíros, mint ha készen venném, és a csomagolt darálthús ára 150% ! Két ilyen vásárlással már megtérült a kések köszörültetésének az ára. 

Iiiigen, fúúúj, vásároltam néha darálthúst. :))

 

Boszorka Creative Commons License 2016.05.12 0 0 39230

Nos ma paprikás csirke lesz, nokdelivel és uborka salátával. Bevásároltam több féle húst, így már biztos nem fogunk éhen halni keddig.

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2016.05.12 0 0 39229

Erre nem gondoltam :) Én kifejezetten a levesbe belefövő ízért csinálom - a húsgombóc levest is pl. azért szeretem annyira, mert húsleves is meg zöldségleves is egyben.

Előzmény: szkati (39228)
szkati Creative Commons License 2016.05.12 0 0 39228

Én kifejezetten nem szeretem, ha a levesnek máj íze van, ezért fagyasztom készen.

Előzmény: Bubo.Bubo. (39221)
ketyo61 Creative Commons License 2016.05.12 0 0 39227

Kivettem egy 6 kilos pulykat a fagyasztobol, gondolom szombatra sutheto allapotba kerul. Majdnem 12lb. Van jo receptetek?

ZsuR Creative Commons License 2016.05.12 0 0 39226

...en nyersen fagyasztom... szeretem a nyers alapanyagot - kesz etelt nem nagyon szoktam fagyasztani, legfeljebb sutemenyt.  Mar amelyiket lehet.

Előzmény: Bubo.Bubo. (39221)
ZsuR Creative Commons License 2016.05.12 0 0 39225

Szoktam keveset is - ami eppen kell, attol fugg mennyi hus van itthon, mennyi a hely a melyhutoben... de ha tehetem, akkor ezt szivesen hasznalom fagyasztottbol.

Előzmény: szkati (39218)
Boszorka Creative Commons License 2016.05.11 0 0 39224

Szigoruan europai.

Előzmény: Városliget Fényőre (39223)
Városliget Fényőre Creative Commons License 2016.05.11 0 0 39223

A török európai, vagy félázsiai?

Előzmény: Boszorka (39219)
Boszorka Creative Commons License 2016.05.11 0 0 39222

Ennyire nem vagyok nyitott és nem is voltam soha. Szerencsére a mellettem élő fiuk sem. Azt hiszem Svájc volt az ideális hely, ahol volt olasz, francia németsvájci kaja. Angol és amerikai nálam is ki van zárva, no meg az ázsiai is.  Skandinávok rengeteget fejlődtek, mióta lassan több lesz a külföldi mint a benszülött, de halakban mindig is jók voltak.

Előzmény: szkati (39220)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2016.05.11 0 0 39221

a májgombócban-húsgombócban nem az a jó, hogy az íze belefő az aktuális levesbe? szóval nem lenne jobb nyersen fagyasztani?

Előzmény: szkati (39213)
szkati Creative Commons License 2016.05.11 0 0 39220

Nekünk meg félig ázsiai, félig európai, de semmi esetre sem amerikai, se nem angol. Szóba jöhet még a francia, na meg a belga, az olasz meg igen csak, mert hogy imádjuk minden ízében.

Most éppen pac choit termesztek. A magokat Thaiföldről hoztuk. Zöld, mint a kelkáposzta, szálas, mint a spenót.Most már izmosodik, és lehet előle finom zöldség szójaszósszal, fokhagymával. Szóval majdnem mindenevők vagyunk, és persze nyitottak mindenre. Egyedül az osztrigát nem vagyok hajlandó megenni, de jöhet csiga, meg minden egyéb nyalánkság.

Előzmény: Boszorka (39219)
Boszorka Creative Commons License 2016.05.11 0 0 39219

Kínai a mi gondjainkat nem oldaja meg, mert nem szeretjük. Tudod olyan igazi europai gyomrunk van.:-)

Előzmény: szkati (39217)
szkati Creative Commons License 2016.05.11 0 0 39218

I)lyet csak nagyban érdemes csinálni. Legalábbis szerintem.

Előzmény: ZsuR (39216)
szkati Creative Commons License 2016.05.11 0 0 39217

A Böszörményi úti kínai megoldaná a holnapi gondodat úgy, ahogy nekünk:))

Előzmény: Boszorka (39215)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!