Keresés

Részletes keresés

Balazs2000 Creative Commons License 2016.01.01 0 0 5772

Jóestét! 

 

Árulkodhat alhasi fájdalom aranyér megbetegedésre?

midsomer Creative Commons License 2015.12.26 0 0 5771

Kedves Doktor úr, 

 

Amilyen aranyér műtétre szorul, azzal Ön tud foglalkozni? Vagy csak ambuláns rendelések vannak Önöknél?

 

Köszönöm, üdv.

Midsomer

bonap arte Creative Commons License 2015.12.17 0 0 5767

Vécézés után tusold le és közben szépen körkörös nyomásokkal told vissza belülre. A szagot nem értem, max akkor lehet ha a kint lévő aranyértől nem zár rendesen az izom és tud valami szivárogni.

Előzmény: kris13 (5766)
kris13 Creative Commons License 2015.12.17 0 0 5766

kerem segitsen valaki,mar elni sincs kedvem,minden kemenyebb szekletnel kint marad a vegbelbol egy darab es par napig nem huzodik visza,nem faj,nem verzik,nem is zavarna a dolog de rettenetesen kellemetlen szagu addig a par napig mig visza nem huzodik,hiaba mosom aztatom kadban,kiprobaltam mindent mar,szinte orankent mosom es nem mulik el a szag,mar nem merek vonatra szalni,munkahellyet kellett valtanom tobszor mert mindehol erezni es szegyenlem nagyon,az emberek ugy neznek ram mind valami hajlektalanra,mitol lehet ez?masnak is van ijen gondja aki aranyeres?

F.Szilvia Creative Commons License 2015.12.17 0 0 5765

Tisztelt Doktor Úr!

 

Néhány gondolattal lejjebb leírtam a problémámat. Azóta harmadszor is voltam proktológusnál, aki elmondta, hogy egy kukoricaszem nagyságú belső bevérzést lát, ami teli van vérrel és ami magától fel fog szívódni. Ez egy elég makacs aranyér - ezt mondta - de nem kell vele kezdenem semmit, inkább ne irritáljam, mert akkor is, ha kúpozok ugyanannyi a gyógyulási ideje. Jó, jó de fáj. Ha kicsit keményebb a székletem és nem teljesen folyós, akkor a kínok kínját állom ki és utána is, amíg a záróizom el nem tud lazulni, van, hogy egy-két óra múlva is fáj, feszít, néha kicsit vérzik is. Vettem Laevolack-ot, de még csak egy napja használom. Már leszoktam mindenről, ami irritálhatja. Mi a teendőm azon kívül, hogy várjam ki a gyógyulást? Elég, ha kb. két hétig szedem a székletlazítót, hogy könnyítsek a gyógyulási folyamaton? Szeretnék egy jó megoldást, mert 6 hete kinlódom. Köszönöm válaszát!  

gyongyosiz Creative Commons License 2015.12.16 0 0 5764

Tisztelt Dr. Úr!

Két hete jelentkeztek a tüneteim:

Égő, viszkető érzés a végbélnyílás körül, sokszor székelési érzet.

Székletem normális, nincs vérzés.

Üléskor, hanyattfekvéskor tompa fájdalom.

A végbélnyílástól befele futó vastag erek láthatók.

Háziorvosnál voltam azt mondta belső aranyér.

Posterisan forte végbélkúpot kaptam.

2 napja használom, még nincs változás.

A fájdalamk kisugároznak a  farizmokba.

Mennyi idő után várható változás?

Mennyek komolyabb vizsgálatra?

 

Várom válaszát!

 

z

 

midsomer Creative Commons License 2015.12.14 0 0 5761

sziasztok, 

 

Férjemnek "kieső" aranyere van évek óta, persze nekem nem mondta el, csak most, hogy hónapok óta csíp, fáj. Elmentünk egy gasztros orvoshoz, 

aki holnapra egy vastagbél tükrözést javasolt (nem tudom miért kell ezt csinálni). EZ csak egy magán diagnosztikai központ, tehát ha a dolognak

folytatása lesz, vajon hova menjünk? Nem vérzik, más tünet nincs, de ugy gondolom irritálja az állandóan kijövö aranyér, igy naponta többször is

kiül:-(

 

Mit gondoltok, mi lesz a teendő egy ilyennel, gyürüzés elég, vagy mütét? Ajánlana valaki orvos Bp-en, aki gondoskodna is róla, nemcsak a pénzt

várja?

 

Köszönöm, üdv.

 

F.Szilvia Creative Commons License 2015.12.09 0 0 5760

5 héttel ezelőtt kezdődött a kálváriám. Most először jött ki komolyabban az aranyerem túlerőltetés (jóga) miatt. Hozzáteszem, hogy a székletem mindig rendben volt, nincs, és nem is volt székrekedésem. Azóta folyamatosan panaszom van. Néha úgy érzem elmúlt, másnap újra fáj és kezdődik minden elölről. Kétszer vérzett is, mindkét alkalommal voltam proktológusnál, aki megvizsgált és arra bíztatott, hogy szedjek Detralexet kúraszerűen, használjak aranyérre való kúpokat. 3 doboz Detralexet szedtem be eddig. A kúpból kétfélét használtam, a Reparont és egy gyógyszertári készítményt, amit a háziorvosom írt ki. A tünetek maradtak. Nem lehet azt mondani, hogy hanyagolom a dolgot, iszonyúan unom már. WC papírt nem használok, csak nedves törlőt, székelés után megmosakszom és mégsem tűnt még mindig el. Tegnap megint vérzett, bár kis mértékben. A WC-n csillagokat látok, meleg vízbe nem ülök. Ja a proktológus azt mondta, hogy banális az aranyerem, nincs szükség műtétre, viszont kolonoszkópiát javasol. Akkor most mi is a teendő? Kolonoszkópiát nem látom indokoltnak, hiszen semmi egyéb panaszom nincs.    

DR. droID Creative Commons License 2015.11.27 0 0 5759

Még annyit hogy a székletem rendben van, nem erőlködök már évek óta, minden székelés után lezuhanyzom és maximálisan tisztán tartom az ominózus területet, nem végzek olyan sportot ami túlzott erőlködéssel járna, óránként felállok és mozgok munka közben is szóval a felfázásokon kívül nem maradt más tényező de ettől függetlenül nem értem hogy az elmúlt hetekben mitől fordult át sok év után ennyire negatív irányba. Külföldi oldalakon tulajdonképpen nem használják a külső aranyér kifejezést hanem "vénatágulat, trombózisként" jellemzik és e szerint a vérrög legtöbbször magától felszívódik. Ennyi hét után viszont egyre inkább kételkedem ebben ... 

DR. droID Creative Commons License 2015.11.27 0 0 5758

Már jó pár éve olvasom ezt a fórumot, jó magam is érintett vagyok a témában. Évekig szentül abba a hitben éltem hogy belső aranyerem van, míg a múlt héten elmentem Bánfalvi Dr. Úrhoz aki rövid úton felvilágosított az ellenkezőjéről. Így utólag visszagondolva mindig is éreztem egy apró bőrdarabkát a záróizmon kívül, de amikor begyulladt és kemény dudorrá alakult olyankor nekem úgy tűnt mint ha belülről jönne ki és oda szívódna vissza. Nem csoda hogy a kúpok sosem segítettek, szerencsére csak párszor próbáltam ahogy visszanyomni se akartam mert általában hamar eltűnt magától. Hát ennyit az öndiagnosztizálásról, mindenkinek nagyon ajánlom hogy vizsgáltassa ki magát egy szakorovossal mert több éves felesleges tortúráktól és félelmektől kímélheti meg magát. Én bevallom nagyon féltem a végbéltükrözéstől, valamint eddig a tüneteim nem voltak annyira drasztikusak hogy rávegyem magam. Most viszont muszáj volt elmenni, és pár perc alatt, közepes fájdalommal túl voltam rajta. Sajnálom is hogy nem mentem el sokkal hamarabb, sokkal jobb biztosan tudni valamit mint szorongani a lehetséges komplikációktól.

 

A tünetekről: nálam a székelési szokások mostanra rendeződtek, régen viszont sokat ment a hasam, családban mindkét szülőnek aranyere van, gyenge kötőszövet, ülőmunka, sok alkohol, csípős kaják, elhízás, kevés testmozgás stb. Tulajdonképpen predesztinálva voltam arra hogy aranyerem legyen, de az évek során ezeket a tényezőket szép fokozatosan mind sikerült kiiktatni vagy megoldani életmódváltással. Lefogytam, sportolok, nem eszem se iszom olyat ami inzultálná az aranyeret vagy az emésztést stb. Ettől ugyan az aranyér nem fejlődik vissza de jóval kisebb panaszokat okoz, nem fájt, nem váladékozott ill. általában 1-3 nap alatt felszívódott és az élet ment tovább. 1-2 évente azonban egy-egy nagyobb felfázáskor ez a pár nap átment 1-2 hétbe, na olyankor már valóban kellemetlen volt és egy kicsit fájt is. Most legutóbb viszont sikerült benyelnem életem egyik legnagyobb és legdurvább felfázását, hólyaghurut gyulladással és több hetes antibiotikum kúrával. Ilyen radikális élményem még sosem volt, remélem több nem is lesz de az aranyerem a harmadik hét után aktivizálta magát és közel 5-6 hétig nem is múlt el. Pontosabban elmúlt de mindig visszajött. Ezt tulajdonképpen egyáltalán nem értem, de tényleg így volt. 2 napig ott volt, harmadik nap eltűnt teljesen, következő nap viszont már megint ott volt és ez így ment 6 hétig. A hatodik hét végére sikerült mindent rendezni, így az aranyér is eltűnt egy hétre. Elmentem a Dr. Úrhoz aki megállapította a külső trombotizált aranyeret, ill. hogy oldódik a csomó, javasolt egy visszérkrémet és én boldogan távoztam hogy végre túl vagyok az egészen.

 

Na ehhez képest azóta még mindig nem múlt minden. Egy hét után újra visszatért a csomó, csak pár órára utána megint eltűnt 4-5 napra. Tegnap ismét előjött, délutánra teljesen felszívódott, ma reggel újra ott van. Én ezt nagyjából úgy fordítom le magamban hogy az eredeti 6 hetes probléma még nem oldódott meg rendesen, csak egyszerűen nem értem hogy ha pár napig totál tünetmentes vagyok akkor ugye hiába kenegetem a helyét visszérkrémmel, majd amikor reggel kijön de estére megint eltűnik akkor azt gondolnám hogy másnapra nem kellene újra ott lennie. Lassan ott tartok hogy bevállalok egy műtétet mert ez így több hónap után jelentősen rontja az életminőségemet. Nem mondom hogy nem tartok tőle, de már nem rettegek annyira szóval ha ez van akkor el kell fogadni hogy nincs más alternatíva. A másik amit észrevettem hogy az elmúlt két évben egyre többször jött ki ez a probléma, bár az esetek 90%-ban gyorsan elmúlt de a trend egyértelműen negatív tehát túl sokáig nem érdemes már ezt húzni. 

 

Kérdésem tulajdonképpen annyi lenne hogy tapasztalt e már bárki hasonlót, vagy általában mindenkinek egyenletesen gyógyul és utána nem jön vissza hetente? Szintén érdekelne olyan emberek tapasztalata akiknek már kimetszették a külső aranyerét (gyógyulás folyamat, mennyi idő után lehetett sportolni, milyen a kiújulási arány stb.)

 

Előre is köszönöm a válaszokat, véleményeket! Ha ez a fórum nem lenne akkor én soha nem vettem volna rá magamat hogy elmenjek egy proktológushoz, és nem találtam volna rá Bánfalvi Dr-ra sem ezért külön hálám mindenkinek! :)

manka1980 Creative Commons License 2015.11.26 0 0 5756

Tisztelt Doktor úr!  

 

segitségét szeretném kérni!! 9 honapos kismama vagyok, par het mulva szulok. kb 3 hete kijott a kulso aranyerem, iszonyu fajdalommal kiserve, ami a kenegetes, kup, ulofurdo, koromvirag krem hatasara elmult valamennyire. Viszont maga a csomo megmaradt, illetve azota olyan vegbeltajeki viszketesem van, amit mar ennyi ido tavlataban is elviselhetetlennek tartok. Sajnos nem tudok a viszketéstől aludni, ha bekenem (eddig Hemoriddal, most Proktis m-mel kenem), talan 1 oraig nem erzem, utana viszont megint erzem. de azert orankent kenni meg nem normalis szerintem. el szeretnek menni proktologiara  is, de eddig onnel is, illetve mas honlapokon is azt olvastam, hogy eloszor probalkozzunk otthon, nem kell szaladni azonnal az orvoshoz. Kerem adjon valami tanacsot, hogy a viszketes mitol szunne meg, mert kezdek bekattani a fajdalomtol es a nemalvastol is! Elore is koszonom, Adri

2791 Creative Commons License 2015.11.12 0 0 5755

Mikor "tűnt el" a seb körüli feloldódó cérna (bent varrat), és már nem éreztél? Milyen formájú a seb a műtét után: kb. borsó nagyságú volt a seb (varrat körül) az első héten? Hányszor kentél vazelinnal a sebre naponta? Nem volt szúrós érzés varrat miatt izmok mozgás miatt, stb.?

Előzmény: bonap arte (5752)
kornél88 Creative Commons License 2015.11.04 0 0 5753

Sziasztok! 
2 hete van egy aranyerem ami jóval kisebb mint volt. El kell menni vele dokihoz vagy elmúlik? Mastu kenőcsöt használok!

bonap arte Creative Commons License 2015.11.03 0 0 5752

A varrat feloldódó cérnával készül. A külső részen tovább tart az oldódás vagy másféle cérnával varrták ezért kellett a nejemnek elcsípni a szálat. Horgászdamil szerű anyagból volt. Nem kaptam vért a műtét alatt.

Előzmény: 2791 (5751)
2791 Creative Commons License 2015.11.03 0 0 5751

Egyik varratot vette ki a feleséged, a másik varratot ki szedte ki? Nem volt transzfúzió a műtét közben?

Előzmény: bonap arte (5749)
2791 Creative Commons License 2015.11.02 0 0 5750

Aug.-ban szikés műtéted volt. Hogy vagy most? Nagyon fájt, amikor műtét után másnapon kellett kimenned a kórházból? Hol műtötték?

Előzmény: tunde1021 (5702)
bonap arte Creative Commons License 2015.11.01 0 0 5749

Súlyos 3.4. fokozat durva vérzéssel. Melegvizes lemosás, utána finoman vazelinnel bekenve. A belső varratot nem tudom, kívül kb 1 cm. Fotót nem linkelek.

Előzmény: 2791 (5748)
2791 Creative Commons License 2015.10.31 0 0 5748

Mekkora a műtéti heg jelenleg, ami látható? Milyen aranyered volt? Nekem van 1 db 12ó-tól 6 ó-ig ödémás, és másik oldalon, alatta 1 db ujjbegynyi thrombotizált. Mivel tisztítottál műtét után?

Előzmény: bonap arte (5734)
ASSproblem Creative Commons License 2015.10.29 0 0 5747

Kedves Doktor úr! (és Többiek)

 

Az lenne a kérdésem, hogy belső aranyerem van, mely kemény súlyzós munkától alakult ki még márciusban. Akkor végbélrepedésem is volt. Augusztusra a végbélrepedés már elmúlt, de az aranyér megmaradt. (belső aranyér)

 

Érdeklődni szeretnék, hogy várható, hogy idővel elmúlik? Az orvos nem javasolt műtétet (rákérdeztem). (Másodfokú aranyérnek diagnosztizálta)

 

 

 

Előzmény: dr. Bánfalvi Péter (5744)
Animal Mother Creative Commons License 2015.10.27 0 0 5746

Üdvözlet mindenkinek!

 

Évek óta időnként megjelenő vérzés miatt pár hónapja elmentem sebészetre, ahol kiderült, hogy végbélrepedésem van. Nagyon nem lepett meg a dolog, mert szinte minden rizikófaktor megvolt nálam, ami ehhez vezethet. Kevés mozgás, ülőmunka (otthon is, így napi 12-14 óra ülés gyakori), egészségtelen táplálkozás (sok szénhidrát, fehér kenyér, hús, zsír, kevés zöldség, rost) és időnként stressz is, bár az annyira nem vészes. Kaptam rá gyógyszert (kúp és kenőcs), és nagyban módosítottam az étrendemen, elkezdtem sok zöldséget enni, szinte teljesen száműztem a kenyeret az étrendemből. A hússal is óvatosabb vagyok, de azt azért fogyasztok most is. Igyekszem továbbá naponta minimum 4 liter folyadékot is fogyasztani, jellemzően vizet vagy üres teát. A javulás igen gyors volt és jelentős. A vérzés azonnal megszűnt, és a fájdalom is gyorsan csökkent. Nem okozott problémát WC után ülni, amit korábban el sem tudtam képzelni. Székrekedésem nem volt azóta, a korábbi 3 napos szünetek megszűntek, mostanában maximum két nap telt el a két alkalom között, de már hetek óta sikerül minden nap mennem, ami nagyon jó. Állagra és méretre is megfelelőnek tűnik a végtermék. Nem cérnavékony, és nem is olyan, mintha vasgolyók lennének benne. És még fogytam is pár kilót, ami a közérzetemen is javított.

 

A probléma az, hogy időnként ismét vérzik. Nem annyira, mint mielőtt elmentem az orvoshoz, és nem is fáj annyira, mint korábban, de azért érezhető. Vagyis nem múlt el teljesen, és úgy tűnik, nem is nagyon akar, mert most már lassan két hónapja változatlan a helyzet. 5-10 naponta általában egyszer egy kis vérzés tapasztalható és a művelet olykor szúró fájdalommal jár, amely nem túl erős, de azért már bőven kellemetlen. Sokáig nem tart, nem kell küzdenem a wc-n, és csak az elején fáj. Mikor megindul, már alig érzek valamit. Közvetlenül utána viszont, ha pl. leülök valahova, érzem, hogy valami nincs rendben.

 

A sebészeten azt mondták, ha a gyógyszerektől nem múlik el, akkor műtét, amit viszont nagyon nem szeretnék. Nem tölt el örömmel a gondolat, hogy belevágjanak a záróizomba, aminek ki tudja, milyen következményei lehetnek. Most még arra tudok gondolni, a rendszeres testmozgás talán segítene (egyéb pozitív hatásai mellett), ezért kérek tanácsot, milyen mozgásformák a leginkább ajánlottak. (Futás kivételével, az nem nekem való.) Gondoltam a lépcsőzésre, ill. a konditermekben található elliptikus tréner gépekre, ezeket télen is lehet használni, ill. akár otthonra is beszerezhetők. (Szobabiciklit inkább kihagynám, mert azon ülni nem túl kellemes ha egy seb van a fenekemben.) Nekem nem a fogyás miatt kellenének, az csak másodlagos szempont, hanem hogy megmozgassanak, ha lehet deréktájon. Hallottam olyat is, hogy steresszoldás is ajánlott ilyen esetekben, pl. jóga, bár azt nehezen tudom elképzelni magamról.

A tippeket köszönöm előre is!

okoska 01 Creative Commons License 2015.10.24 0 0 5745

Végre megtörtént a "rettegett végbéltükrözés".Az eredmény,amitől a vérzés lehetett,egy 4 cm-es polip,amelyet eltávolitottak,és szövettani eredmény,kb 3 hét múlva várható.Az orvos véleménye szerint fél évenként labor kontroll,illetve 2 évente végbéltükrözés javasolt.A polip szerinte sosem szokott rosszindulatú lenni,de  muszáj szövettanra elküldeni ,a szakma szabálya alapján.

A fogyásomra még mindig nincs magyarázat,talán egyszer lesz az is.))

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.19 0 0 5743

Tisztelt doktor úr!

 

Elolvastam! Köszönöm a hasznos leírást!

Előzmény: dr. Bánfalvi Péter (5741)
Doktorics Richárd Creative Commons License 2015.10.19 0 0 5742

Tisztelt doktor ur,

 

Egy kerdesem lenne. Vegbelrepedesem volt kb 6 hete voltam orvosnal es irt kupot es kenocsot. 2 hetes kura volt ereztem is a javulast. aztan ma reggel ujra verzett kicsit es kivancsi vagyok az on velemenyere. Normalis ez hogy a gyogyulas alatt ha olyan a szeklet lehetseges h ujra serul? Mennyire gyakori ez? (elegge elkedvetlenitett h ujra elojott) Dietazom is sok gyumolcs es zoldseg. Mennyi hust ehetek ilyenkor? vizet sokat iszok napi 3 litert amugy a szekletem rendezodott csak reggel eleg nagy mennyisegu volt...

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.16 0 0 5740

Sziasztok!

 

Napi 8-óra ülőmunkától kijött a külső aranyerem és nem múlik el.
Régebben is volt már aranyerem, de mindig elmúlt magától valamint nem volt ennyire piros.

 

Kérdésem, hogy melyik kenőcsöt ajánljátok?

Annyiféle kenőcs létezik és nem tudok választatni.

okoska 01 Creative Commons License 2015.10.10 0 0 5738

igazán nincs mit.a laevolacot eredetileg,csecsemőknek adják,elvileg nyugodtan ehetsz belőle 3szor egy kávéskanállal.amit még javasolni tudok a detralex tabletta(érerősitő) recept nélkül kapható,3szor 1 tabletta naponta.próbáld meg a székletlágyitásra pl az aszalt szilvát,rostos(nem szűrt!)  gyümölcsleveket,minél nagyobb gyümölcstartalommal.ha pedig véletlenül,rosszabbodna az állapotod,irány az orvos.

Előzmény: ASSproblem (5737)
ASSproblem Creative Commons License 2015.10.09 0 0 5737

Köszi!

 

Ma pl. azt vettem észre, hogy ha nem ülőgyűrűre ülök (nem tudom mi a pontos neve), akkor sokkal jobb. Úgyhogy most már simán ülök a széken, nem teszek semmit a seggem alá :)

 

laevolac szirup adagolásáról tudsz vmit írni? napi hányszor ajánlott?

Előzmény: okoska 01 (5736)
okoska 01 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 5736

a másodfokú aranyeret,nem mindig kell műteni.rostokban gazdag étkezés,székletpuhitás(pl levolac szipup,vény nélkül kapható) kenőcsök,kupok.gondolom,az orvos megnézte,biztosan megfelelő módot javasolt a gyógyulásra.sok folyadék,kamillás ülőfürdő.hirtelen ezt tudom javasolni.

Előzmény: ASSproblem (5735)
ASSproblem Creative Commons License 2015.10.09 0 0 5735

Még nem lettem megműtve. Azt mondta a doki, hogy még nem kell.

 

2. fokú aranyeret diagnosztizált. Azt mondta valszeg a súlyzós edzéstől jött ki.

 

 

 

Az a gond, hogy kúpot használok 1 hete és semmi változás nincs. Égő, duzzadt érzésem van.

A széklet nem véres.

 

 

Mik a tapasztalatok? El fog múlni? Mire számíthatok?

 

Kb. úgy néz ki a napom, hogy reggel mikor felkelek okés, aztán dél körül már kezd előjönni az égő duzzadt érzés és egész lefekvésig megmarad.

 

 

Az orvos még nem ajánlott műtétet, de így, hogy a kúp se mulasztja el, szerintetek kérjem a műtétet?

 

Gyakorlatilag olyan mintha nem is használnék kúpot...

bonap arte Creative Commons License 2015.10.08 0 1 5734

Maltofer Fol volt a tabletta neve. Nem volt tőle székrekedés csak sötét színű volt a rakás.:-) 

 

A műtéti heg a lyuk szélén látható, de ez másként nem is lehet hisz vágás volt. De teljesen puha, abszolút nem érezni. 

Nem altattak műtét közben, érzéstelenítőt alkalmaztak, de ettől függetlenül én úgy elaludtam, hogy csak az ágyban ébredtem fel. semmit nem éreztem a műtétből. Háton fekve történt a műtét.

A külső varrat másfél hétig volt meg aztán a nejem vágta el mert már zavart.

Előzmény: 2791 (5733)
2791 Creative Commons License 2015.10.08 0 0 5733

Mi volt a vastabletta gyártó neve, amit szedtél? Nem volt a székrekedés tőle? Marad még a heg, jól értem? Altatás közben műtötték? Oldalfekvésben? Érzéstelenítést is kaptál? Hány napig volt a megműtött helyén a varrat?

Előzmény: bonap arte (5732)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!