Keresés

Részletes keresés

peter20 Creative Commons License 2008.12.26 0 0 321
Hali! Először is kellemes ünnepeket!

Másodszor szeretnék kérdezni valamit: középfokú németet le szeretném rakni, melyik vizsgaközpont vizsgáját javasoljátok? Nem tudom igazából erősségben mennyire különböznek, amit nagyon utálok az a nyelvtan, olyat ne mondjatok ami azt erősen veszi (pl mint a Rigó utcai volt, azóta nem tudom változott-e); szempont igazából annyi van még ezen kívűl, h Debrecen/Nyíregyháza városokon kívűl ne nagyon legyen, szóval valamelyikben a kettő közül elérhető legyen.

Előre is köszi!
Sztill Rájning Creative Commons License 2008.12.26 0 0 320
Sziasztok!
Első postom alkalmából szeretnék kellemes karácsonyi ünnepeket kívánni mindenkinek!
Szeretném segítségeteket kérni,hogyan készüljek fel ÖSD felsőfokú nyelvvizsgára.1000 Fragen 1000 Antworten felsőfok megvan,viszont az írásbelire nem találtam segédanyagot az oldalukon lévő próbaanyagon kívül.Ellenben van pár Goethes könyvem.Ezeket elég lesz átnyálaznom,vagy tudtok még valamit javasolni?
Akinek szüksége van Origós felsőfokú gyakorló-és vizsgafeladatokra,az írjon bátran.
Holly2005 Creative Commons License 2008.12.24 0 0 319

Most látom, több hiba is volt.    :-))))

Holly2005 Creative Commons License 2008.12.24 0 0 318

Bocs a hibáért! :-)

 

Szóval: KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNOK! :-) 

Holly2005 Creative Commons License 2008.12.24 0 0 317

Sziasztok!

 

Először is KELLENES ÜNNEPEKET KÍVÁNOK mindenkinek!

 

Volt olyan közületek, aki közpfokú üzletI nyelvvizsgán vett már részt? Mi a tapasztalata? Tudnátok mesélni valamit ezzel kapcsolatosan? Több helyen is van ilyen vizsga. Pl.: BME, BGF, Gazdálkodó. Tudtok valamit róluk?

 

ElŐre is köszönöm a válaszokat!

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.24 0 0 316

Igen, igazad van, különben szeretem a kritikát néha mert erősít köszi, de tényleg :)

Akkor elnézést kérek mindenkitől :)

Előzmény: Törölt nick (314)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.24 0 0 315
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek! :)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.24 0 0 314
Most nem kell szerintem megsértődni, inkább elgondolkodni. Ha megengeded elmondanék néhány dolgot...

1, Alapvetően senki sem nézett hülyének. OK, arra van a fórum, hogy segítsünk egymásnak, de te a "Frouwe mellékkeresete"-megjegyzéseddel megsértettél egy másik fórumozót, Igazából teljesen feleslegesen és egy szintén felesleges vitát generáltál ezzel. Egyszóval túloztál, hisz láttad én is megírtam azt, hogy nem igazán értek veled egyet...
2, Őszintén mondva te kezdted a sértegetést, ha te nem kezdted volna, Frouwe tuti nem járatott volna le téged... Tehát igazából, egy "Elnézést, Bocs" vagy valami hasonló tőled kellett volna elhangoznia, a büszkeséget félre kellene ilyenkor tenni. Én is szoktam és szeretek is vitázni, de én csak akkor sértegetek másokat, ha már mások is alapból úgy állnak hozzám, na ez meg már a PoliDili színvonala...
3, Most kövezz meg, de bizony én is beírtam az MSN-ed a Google-ba és ezt találtam: "Német középfokra készülök [...] Amit tudok tanítani, az a németnek a nyelvtan része anyanyelvi szinten, ez nem vicc...", tehát amikor ezt olvastam akkor kicsit összezavartál, mert teljesen ellentmondasz végül is még önmagadnak is. Itt az írtad, hogy messze vagy a felsőfokútól, amott pedig azt, hogy a nyelvtan része anyanyelvi szinten megy... :O Nem értem, hogy jön össze nálad a középfok, a felsőfok és az anyanyelvi szintű nyelvtan tudás...
4, A vitáidról... Elhiszem, hogy szereted a németet, vannak sikereid, de igazából ha hibát ejtesz és azt kijavítják tőled magasabb szinten lévők azt nem kudarcként, hanem építő kritikaként kellene felfognod. Kicsit úgy éreztem, mintha idejönnél "csillogtatni" a friss tudásodat. Ez szerintem nem igazán jó. Nem kell megmutatnod azt, amit tudsz, főleg nem nyelvvizsgás topikokban. Ez lehet most rosszul esik, de én nem tudnék olyan szerkezeteket, mondatokat stb. írni, ahol még a tudás nem 100%-os. Hidd el, ha tényleg olyan kitartó és szorgalmas vagy, mint ahogy azt írod, akkor az idő tényleg neked dolgozik és most, hogy ide irkálsz néhány topikba, és nem feltétlen kapod meg másoktól azokat a szavakat, amiket te hallani szeretnél, az lesz a vége, hogy lehet el fog menni az kedved az egész német tanulástól...

Lehet nem ezeket várad tőlem, de amikor megírtam neked mindezt, nem a rossz szándék vezényelt. Inkább az, hogy elmondjam nem feltétlenül a másik csak a rossz, hanem magunkban is körül kell nézni...

Előzmény: Törölt nick (312)
Frouwe Creative Commons License 2008.12.24 0 0 313
Most egészen elkeserednék, ha tényleg ismernél, de nem ismersz..... A konfekcióméretem 44-es (azaz kicsit molett) és jelentem nem vagyok cukorbeteg. ;)
Előzmény: Törölt nick (310)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.23 0 0 312

Nem tudom, mit akarsz ezzel elérni, csak nem valami dilinyósnak akarsz a többiek előtt beállítani a szélsőséges, antikapitalista nézetem miatt?, amúgy engem kurvára hidegen hagy.
Ha jobban ismernél, akkor nem lennél ilyen elvetemült. Mindig is ilyen szélsőséges voltam. Már az oviban is :DD
Igen, volt ilyen szorongásos betegségem, ami 3 éve kezdodött , azóta hálisten kijöttem belole (kb 1 hónapja, mondhatom, hogy 99%), de ez is a régi sulis osztálytársak miatt volt.
És különben is mi közöd hozzá?
Szerintem ha Frouwe, aki nem kissé molett, és lehet, h. cukorbeteg, akkor megossza veled?
Én ebbe nem avatkoznék bele, a betegség mindenki magánügye.
Nem egy ismerosöm van itt a faluban, akik egy-egy trauma után, (baleset, stb.) ilyen gyógyszereket szedett.
És?? Mi van akkor? az aki volt már pszichiáternél, vagy megcsalták, idegkimerültség, stb, azok közül nem kevés kap kezdetben ilyeneket.
Ha tudnád, hogy ezek milyen erős gyógyszerek voltak, akkor csoda, hogy tudtam vele elkezdeni anno tanulni a németet. Ezeket szedését már különben rég elhagytam.

Amúgy hidd el, nem vagyok én olyan csóró, én a 800 ft/óradíjat egyáltalán nem magamhoz mérten írtam. Amibol élek, az nem ez, hanem a méhészet + legalális forrásból (amit nem árulnék el), amit mások 1 évnyi robotért kapnak, úgyhogy én azt a pár diákot hobbiból tanítottam, mivel hálisten nem vagyok ráutalva mások pénzére. Az a leszázalékolás a gyógyszerek ára miatt volt 15 k, a doki javasolta, én kénytelen voltam belemenni.

De ami a legjobban bosszant, a bittorrent-portál. Most ezentúl minden kovacsg87 nevű fórumozót megkeresel a google-ban? Van ahova emiatt nem tudtam bekerülni, mert már foglaltak a nicknevek. Csak vigyázz, nehogy olyat másolj be, aki nem is én vagyok.
Mit írjak le? Kellene egy angol szótár, de már ráfáztam az Akadémiai fajtával?

Muszáj volt a törit bevetnem. Vagy azt hiszed, ha most elmondod a fórumba, akkor engem kirúgnak az MTT-ről? Nem hinném, eléggé megbecsültek ott

már az elején is.

Elég nehéz volt bekerülni, és az arányomat fenntartani amúgy rokonomnak is küldtem meghívót, pedig o 200 k körül keres, o se venné meg azokat a tananyagokat.


Egyébként ilyen alakokkal (tisztelet a kivételnek!! J.), már nincs több mondanivalóm, akik mások hátrányos tulajdonságainak felhasználásával akarják annak az önérzetét földbe tiporni, aki kicsit átérzi mások helyzetét, és őszintén, tiszta szívből segíteni akar. Pl.: a Langenscheidt link

 

Én a többieknek továbbra is ingyen fogok segíteni, akármilyen menő nyvizsgám is legyen

 

Úgyhogy:

 

Vie carenis, ennundum -

most pedig jöhetnek a hozzászólások, lenézések, nem bánom :--

Azt hiszem, ebből a fórumból nekem elegem lett, többet biztos nem írok ide.

Előzmény: cooraa (311)
cooraa Creative Commons License 2008.12.23 0 0 311
CAVE CANEM! – azaz kivel van dolgunk:

 

Gyógyszer nélkül topik (2008.09.16.)Én Zyprexát és Zoloftot szedek. Igazság szerint szorongással járó súlyos depresszióban szenvedek, de a papíromra schizotípiás személyiségzavar van írva, mert különben egy fillért nem kapnék, mivel nem tudok dolgozni még ezekkel a gyógyszerekkel sem sajnos nehéz fizikai munkát, és le vagyok százalékolva.De le akarok állni a Zyprexáról, mivel tanulni szeretnék, habár így is tudok, de úgy az igazi, pontosabban a Velaxinra állnék át, mert már egyszer sikerült, és jó volt, csak itt nem írják fel, mert az itteni pszihiátria dolgozói féltenek minden változást, hogy elvesztik a munkahelyüket. Nem írnak fel egyszerüen gyógyszert javaslatra azokkal az átlátszó kifogásokkal, hogy ezt nem lehet felírni fél évre, meg ilyesmi, holott a korábbi pszihiáterem, aki ráadásul főorvos, többször is mondta, hogy márpedig fellehet, na ehhez mit szóltok. Inkább odajáratnak kéthavonta, havonta, csakhogy meglegyen a beteglétszám, és mindegyiküknek legyen munkahelye. Szánalmas talpnyalók.”

 

Műfordítók, műfordítás topik (2008.10.10.)Én nem vagyok műfordító, egyszerű gimnazista vagyok :(, csak szólok,…”

 

Német nyelvvizsgák topik (2008.10.10) „Egyik osztálytársam most jár német tanfolyamra…”

 

Német nyelvvizsgák topik (2008.10.04.)Pont így voltam én is. Lehet, hogy hülyeségnek hangzik, de valahogy 3 éve hihetetlenül megugrott a nyelvérzékem szintje. Általánosban én is csak 3-as, 4es voltam és a németet is mindig elfelejtettem, most meg mondjuk ha fél évig nem jut eszembe a der Sprossenkohl, -e = bimbóskel-nek a többesszáma, akkor újra megnézem, és megint megy, de ez is csak a ritka szavaknál fordul elő. A középiskolában meg 5-ös voltam:)….”

 

http://www.bittorrentportal.hu/showthread.php?p=45359 (2008.11.05.) „Sziasztok! Először kezdeném a mit tudok adni énnel, mert ingyen semmi sincs Angol, német nyeltankönyveimet szkenneltem be Hp-val. Dr.Babári Ernő, -né, stb könyvek, plusz Rimaszobati, Scheibl György, hasonlók Ezenkívül vannak jegyzeteim, fordításaim, amik ÖSD és Goethe felsőfokú nyelvvizsgákhoz jól jönnek. Nálam bevált  Nem tudom jó helyen járok, ha nem jón, akkor légyszi küldjetek egy linket. Nekem konkrétan Nemzeti Tankönykiadós forrásközpontú gimnáziumi töri tankönyvekre lenne szükségem. Nem tudjátok, hol lehet ilyeneket letölteni? Vagy pedig egyéb tankönyveket? Csak azért, mert alábbi címen olvastam, ahol burkoltan céloztak az ilyen lehetőségek után, és sajna pénzem sincs nagyon, hogy megvegyem. http://asva.info/lopott-konyvekbol-t...008-09-09.html”

 

FIDE, SED CUI, VIDE!

 

Előzmény: Törölt nick (307)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.22 0 0 310

Te Frouwe,

én már veled nem foglalkozok, próbáltam normálisan viselkedni veled szemben, erre a sajád kérdésedre nem válaszoltál, hogy nézzek utána én az igéknek.

 

A franciát amúgy majd gyakorold még kicsit! ;) A nevezett személy neve ugyanis "Rousseau" ...

 

Meg egy ilyen 'e' betű hiányára vonatkoztatva gonoszkodsz velem. Mégha nem is gépeltem volna félre, akkor is tökmindegy. De te utánanéztél már, hogy mennyi mindent gépeltél félre? Én is tudnék gonoszkodni, csak bennem több az emberiesség, mint benned,

 

Azt írtad, hogy kő kemény szakma! az kőkemény

 

Szerintem meg te tanulj meg magyarul!

 

Tudod, eddigi tanulmányaim során 6 némettanárt ismertem ki, abból 4 bunkó volt.

Te egy vagy közülük sajna:(

 

 

Előzmény: Frouwe (308)
Frouwe Creative Commons License 2008.12.22 0 0 308
Te, kovacsg87!


Higgadj már le így karácsony táján, mert egyszer még megüt a guta! Ne idegeskedj fölöslegesen olyasmin, amit úgyse tudsz megváltoztatni! ;)
Előzmény: Törölt nick (307)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.22 0 0 309
"Amúgy miért van kedvezmény pl a Goethe-nél a vizsgadíjnál, ha ott végzel tanfolyamot?"

Ez egy költői kérdés, amire a költő add választ... :D Ez amúgy még az ÖSD-nél is így van: "Az árak hallgatóinkra vonatkoznak. Külső vizsgázók részére a vizsgadíj 2.500 Ft-tal drágább. " Lásd: itt Amúgy ez hülyeség, hogy a vizsgát ettől garantálva van, max. ismerni fogod szóbelin a vizsgáztató tanárt és nem egy vadidegen fog ülni előtted. Nálunk pl. a felügyelőtanár bele sem nézett a szótárakba. Simán rakhattam volna bele valami puskát, mintalevelet vagy mit tudom én...


Előzmény: Törölt nick (307)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.22 0 0 307

Csak nem egy társalkodós agitátor???!!!!!!!

 

http://www.goethe.de/lrn/prj/pba/bes/gc1/mat/deindex.htm

 

Látod? Másik oldalon is normális a felület.

 

Most mi vagyok? Goethe-s agitátor? Pff...

Röhej

 

Amúgy miért van kedvezmény pl a Goethe-nél a vizsgadíjnál, ha ott végzel tanfolyamot? (külsősnek x forint, belsősnek x-20%)Ez egy zsivány üzleti fogás.

Ezzel csalogatják oda azokat, akik tanfolyamra akarnak járni, mint a Katedra-nál.

Ha ott tanulsz, garantálják a vizsgádat. Talán még annak is, aki le se tudná rakni.

Pl: Egyik ismerősöm mesélte, hogy az Origó német középfokún, a feleletválasztós tesztnél, ahol tilos bármilyen segédeszköz használat, a tanár azt mondta, hogy nyugodtan használják a szótárt. Ez Sárospatakon volt. Na, akkor ez mi szerinted?

Szerintem az, hogy fizess, aztán a semmiért is megkapod a bizonyítványt.

Előzmény: cooraa (306)
cooraa Creative Commons License 2008.12.22 0 0 306

Oh, csak nem egy ÖSD agitátor? Szerinted csak az lehet normális, amit az ÖSD vagy Te gondolsz? Amúgy a honlapon nem kell sokat böngészni: felső sor - mintafeladatok, alatta - megoldások, alatta - hallás utáni szövegértés hangzó szövegei. Ez neked rendezetlen?

Amúgy a társalkodó nevében kikérném magamnak a gyanúsítást a tanfolyamok és a sikeres nyelvvizsga összekapcsolása miatt. Ez aljas gyanúsítás a részedről. Üdv.

Előzmény: Törölt nick (305)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.22 0 0 305

Jó, hogy így hinted az igét és hivatkozol mindenfélére. Ezt pl. miért nem linkelted be???

http://tarsalkodo.kodolanyi.hu/files/megoldokulcs/Nemet_felsofok_kulcs.doc 

 

Belinkeltem volna, ha lett vona arra időm, hogy a honlapot végigböngésszem.

Miért nem helyezték el a megoldást rögtön a feladat mellé? vagy akár a word documentumban lévő szöveg végére?

 

Normális vizsgaoldalakon így csinálják. lásd:

 

http://www.osd.at/modellpruefungen/mpC1OD.asp

Üdv.

 

Előzmény: cooraa (304)
cooraa Creative Commons License 2008.12.22 0 0 304

Kedves kovacsq87!

 

Jó, hogy így hinted az igét és hivatkozol mindenfélére. Ezt pl. miért nem linkelted be???

http://tarsalkodo.kodolanyi.hu/files/megoldokulcs/Nemet_felsofok_kulcs.doc 

 

Amúgy szerintem nem egy vizsga - idézet Tőled - "hülye vagy béna", hanem mi vizsgázók, ha a nyelvtudásunknak/személyiségünknek/nyelvtanuló-típusunknak nem megfelelő vizsgát választunk magunknak.

Nyelvtanfolyamot pedig minden vizsgaközpont hírdet a saját vizsgáira, miért baj ez?

Amúgy igaz, hogy csak másodszorra sikerült, de én ott tettem sikeres nyelvvizsgát - nem társalkodot, hanem üzleti gazdálkodot.

Üdv.

Előzmény: Törölt nick (302)
Holly2005 Creative Commons License 2008.12.21 0 0 303

Szia!

 

Köszönöm, de nem vagyok ám olyan nagy ász németből, mint ahogy azt feltételezed rólam.

 

Egyébként már döntöttem. Kell egy kis változatosság. :-)) Szóval, az üzleti középre nyergelek át. Rengeteg jónak tűnő könyvet láttam az interneten. Van, amihez hanganyag is van.

 

Most már csak az a gond, hogy 2009-től nehezítettek a nyelvvizsgákon. Ha valamelyik feladatból nem éred el a 40 %-ot, akkor az egyből sikertelen vizsgát jelent.

 

Egyébként, felvettelek MSN-en partnernek.

 

 

Előzmény: Törölt nick (302)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.20 0 0 302

Utánanéztem ennek a feladatnak

 

http://tarsalkodo.kodolanyi.hu/files/irasbeli//Nemet_felsofok.doc

 

ha erre gondolsz

 

hát nem tudom, szerintem Goethe C2 a legnormálisabb nyelvvizsga a szintjéhez képest. Igaz ugyan, hogy jól lefáraszt, meg nem is akkreditálható, magyarul itt sajnos semmire nem megy vele az ember, pedig szerintem tükrözi az igazi nyelvtudást.

Azaz magyarul: Beenged írni a szinonimák mellé hasonló kifejezést, és nem baj, ha nem ugyanazt írod be, mint amit ők gondolnak, de úgy látom ez a társalkodó elég béna, a lényeg az, hogy tudjál, amint látom, ez a társalkodó is egy elég hülye vizsga.

Még a megoldás sincs a végén leírva a mintafeladatok végén, hogy az ember legalább látná, hogy hol hibázott. Szerintem ez megint egy jó taktika erre:

http://tarsalkodo.kodolanyi.hu/node/46

Magyarul oda járj tanfolyamra, akkor 90%, hogy levizsgázol.

<Na ez egy ALJAS MÓDSZER !!! Jaks :(

 

 

Hamár ennyire jó vagy, mert ezek szerint jó, akkor szerintem menj Goethe C1-re, mert az egész normális, nekem különös módon a hallás utáni szövegértés nem ment, bár lehet, csak rossz volt épp a hanganyag.

 

 

Nem kellene az ösztöndíjadat könyvekre költened, mert lehet, hogy tudok neked segíteni

 

Pontosan milyen könyvek kellenek? Le tudom tölteni neked ingyen. Vegyél fel msn-re és segítek a tanulásban is,

kovacsg87@hotmail.com

 mondok egy pár trükköt és egy pár hasznos linket. Ide azért nem írom, mert az admin hátha törli, mert már az sg fórumban se lehet warezről írni.

ezért...

 

Ebben a topic-ban már leírta egy kedves ember, hogy aki nem megy át a nyelvvizsgán, az nem azt jelenti, hogy hülye hozzá, csak éppen nem volt szerencséje, nekem egy tanár azt mondta, hogy a felsőfokú nyelvvizsgához szerencse is kell. Hidd el, neked megvan sejtésem szerint a tudásod, csak épp szerencséd nem volt. :'(

Előzmény: Holly2005 (301)
Holly2005 Creative Commons License 2008.12.20 0 0 301

Szia! Társalkodó nyelvvizsgán voltam. Volt, hogy a levél volt rossz, de most a nyelvtani rész nem sikerült. Rengeteg olyan szó volt benne, amit nem ismertem, és nem is tudtam kikövetkeztetni. Tudod, ezen a vizsgán nem lehet szótárt használni.

nem tudom, hogy ismered-e ezt a nyelvvizsgát, de van egy olyan feladat, amikor egy hosszú szöveget kell kiegészíteni, de nincsenek hozzá szavak megadva. Ez számomra nagyon nehéz. Biztosan az én szókincsem a kevés. Ezért gondoltam azt, hogy új területre lépek. :-)) Már csak azért is, mivel gazdasági pályán tanulok. A diplomához vagy szakmai közép "C", vagy általános felsőfokú "C" típusú nyelvvizsga kell. Biztosan nem könnyű a szakmai közép sem, de most váltanom kell.

Találtam különböző oldalakon a szakmai középhez témaköröket. Azokat szeretném kidolgozni és a tavasszal a szóbelinek nekifutni. Talán egy év múlva pedig az írásbelinek. Mivel most nem tudok semmiféle anyagot szerezni az üzleti középhez, ezért fordultam ide segítségért. Január végén már a boltokban is lehet tudok venni könyveket, hiszen addigra nyitva lesznek. Már kinéztem magamnak egy párat. Most gyűjtöm az ösztöndíjamat, mert akkor beruházok. :-)) De addig is jó lenne tanulni, hiszen most valamivel több időm van. 

Előzmény: Törölt nick (300)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.20 0 0 300

Szia Holly2005

 

Pontosan melyik rész nem ment?

 

Milyen vizsgán voltál?

Origó, ÖSD, Goethe?

 

Ha a levélírás nem ment, azon tudok segíteni

Mesélj légyszi, mert nem szabad feladni, csak kitartás!

Előzmény: Holly2005 (299)
Holly2005 Creative Commons License 2008.12.20 0 0 299

Sziasztok!

 

Sajnos, harmadszorra sem sikerült a felsőfokú írábeli nyelvvizsgám. Ezennel fel is adom. Úgy döntöttem, hogy megpróbálok egy  gazdasági/üzleti német nyelvvizsgát letenni. Sajnos, az ünnepek alatt nem tudok könyveket szerezni a tanuláshoz. Abban kérném a segítségeteket, hogy ha valakinek van e-mailben küldhető anyaga, az legyen szíves küldjön, hogy hasznosan tölthessem a napjaimat. Előre is köszönöm!

 

Még valami! Meséljetek legyetek szívesek, hogy milyen vizsgalehetőségek vannak, mik a tapasztalataitok. Vidéki vagyok, így a Budapestre tudnék felmenni vizsgázni. A BGF által szervezett vizsgákról mi a véleményetek? Merjem azt választani? Vagy valami mást  javasoltok inkább? 

 

Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.10 0 0 298
Szia!

Használhatsz jegyzetet, azt, amit a felkészülési időben (8 perc) írtál. Ez nem marad nálad, elkérik.
Előzmény: Ildike1990 (297)
Ildike1990 Creative Commons License 2008.12.10 0 0 297

Sziasztok!

 

Az ÖSD középfokú vizsga szóbelijénél lehet használni az utolsó feladathoz jegyzetet. Csak azt nem tudom, hogy ezt a jegyzetet a vizsga végén bekérik a vizsgáztatók, vagy nálam marad? Előre is köszönöm a segítséget

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.04 0 0 296

http://thepiratebay.org/torrent/4554621/Langenscheidt_Deutsch_als_Fremdsprache_Grossworterbuch

 

Ha esetleg nem sikerülne a rapidshare

 

Kezdjétek el letölteni az egyik legjobb egynyelvű szótárat, mert már seedelem

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.01 0 0 295

Honnan veszed, hogy nekünk felsőfokú nyelvvizsgánk lenne? :D

Szerintem Frouwe-nek van, de a legtöbbünknek nincs.

 

Mondjuk én felsőfokra szeretnék majd menni. És speciel ezekből készülgetek:

 

http://www.libri.hu/hu/konyvek/nyelvkonyv_szotar/specialis/nemet_levelezes

 

http://www.polc.hu/adatlap/139816_1000_fragen_1000_antworten__fels_fok/

 

de én azt javaslom, hogy a Der Spiegel-t olvasd, dolgozd fel a feladatokat, és alkoss mondatokat a

 

Synonymwörterbuch für Duden- szótárprogram segítségével

 

Langenscheidt egynyelvű szótárat itt tudsz letölteni:

 

http://rs109.rapidshare.com/files/38180555/Langenscheidt_-_Deutsch_als_Fremdsprache_V4.0.rar

 

nagy duden egynyelvűt pedig különböző torrentoldalakról,

ezenkívül fenn vagyunk egypáran a www.nyelvcsere.hu oldalon, ott  beszélgetőpartnereket is tudsz találni, köztük engem is :)

 

Remélem, segítségedre voltam

 

Viel Spaß beim Deutschlernen!!!

DerBesesseneTheObsessive Creative Commons License 2008.12.01 0 0 294

Sziaztok,

 

elnézést ha más kérdéssel jövök, csak annyit szeretnék kérdezni, hogy felsőfokra Ti mely könyvből vagy könyvekből készültetek fel?

Törölt nick Creative Commons License 2008.11.24 0 0 293
Szia!

A felvetésed jogos. Én viszont nem láttam a nyelvvizsga után a feladatlapjaimat, csak a pontokat tudtam meg a netről.

"milyen papírokat küldenek, hogy sikerült a vizsga??"

Igazából ez attól függ, hogy ki, hol, hogyan szervezi a nyelvvizsgát. Annál a nyelviskolánál, ahol én voltam, ott küldtek (postai úton) egy levelet arról, hogy mehetek a nyelvvizsga bizonyítványért, mert megérkezett, de ekkor én már rég tudtam az eredményt... Én a nyelvvizsga előtt kaptam egy behívó értesítést, azt + a számlát a nyelvvizsga előtt be kellet mutatni, kb. ennyi volt az összes papírügyem.

"ha én be tudom bizonyítani, hogy a mondat helyes, akkor mi van, magyarán van-e fellebbezési lehetőség, és az hogyan zajlik?"

Hogy őszinte legyek, egy mondatért szerintem teljesen felesleges fellebbezni, ahol én csináltam a vizsgát, ott a határérték közeli pontoknál újravizsgálják a vizsgát. Ha tényleg azon az egy ponton múlik a vizsgád, akkor tuti van lehetőséged fellebbezni, de azt hiszem (BÁR NEM BIZTOS), hogy ilyenkor illetéket vagy valamit fizetni kell. Azt javaslom írja egy e-mailt vagy hívd fel azt a helyet, ahol vizsgázni akarsz, ott nálam biztosan jobban tudják mi a teendő ilyen helyzetekben.
Előzmény: Törölt nick (292)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.23 0 0 292

Már egy hete senki sem reagált az előző bonyolult szövegre, hogy lefordítsa. Mindegy, mert én se próbálkoztam meg vele, nem éri meg.

 

Viszont lenne egy kérdésem, és várom a válaszokat.

 

Szóval alkottam egy mondatot :D, és azt szeretném megkérdezni, hogy helyes, illetve azt, hogy mi van akkor, ha a nyelvvizsga írásbeli részén is használom ezt a mondatot, és mondjuk visszakapom, hogy hibás (visszakapom-e egyáltalán, amúgy milyen papírokat küldenek, hogy sikerült a vizsga??), szóval, ha én be tudom bizonyítani, hogy a mondat helyes, akkor mi van, magyarán van-e fellebbezési lehetőség, és az hogyan zajlik?

 

Akkor itt lenne a mondat:

 - Es beliebt mir gar nicht jemand anderem zuliebe, die Abende im matten Schein von Energiesparlampen zu verbringen.

 

Én magamnak úgy fordítottam, hogy

- Egyáltalán nem vagyok hajlandó valaki más kedvéért, az estéket energiatakarékos lámpák fényében tölteni. Most ebbe ne menjünk bele

 

- ez a zuliebe biztos, hogy jó, de nem az a lényeg, hanem az "es beliebt mir, zu+infinitiv"

 

2 es beliebt jemandem + zu + Infinitiv es ist jemandes Wunsch/es gefällt jemandem, etwas zu tun: Sie können kommen, wann es Ihnen beliebt

(c) 2003 Langenscheidt KG Berlin und München

 

II. sztlen i, h., Dat zu+Inf es beliebt jm, etw zu tun vkinek kedve van, tenni vmit; Sie können kommen, wann es Ihnen beliebt jöjjön bármikor, amikor csak kedve van v. jólesik      --Akadémiai szótár--

 

Rendes lenne tőled Jaks, ha ezt megosztanád velem, mármint a nyelvvizsga papírügyekkel kapcsolato dolgokat.

Előre is kösz:)


 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!