Keresés

Részletes keresés

sfi Creative Commons License 2010.08.30 0 0 16711

Érdekes a 3. kép. Ilyen kevesen voltak? Mi tavaly benéztünk ide, de talpalattnyi hely sem volt. :(

A szomszédban nem szólt késő estig a zene?

Előzmény: imcsi54 (16708)
szervezkedő Creative Commons License 2010.08.29 0 0 16710

Sátoroztatok vagy lakókocsiban aludtatok?

Milyen árat kértek mindezért?

Van e infótok mettől-meddig üzemelnek, meddig tart náluk a szezon?

 

Előzmény: imcsi54 (16708)
szervezkedő Creative Commons License 2010.08.29 0 0 16709
imcsi54 Creative Commons License 2010.08.29 0 0 16708
Sziastok! Mi is Utjehában voltunk. Megtaláltuk az Oliva kempinget. Minden rendben volt,jó kis családi kemping.Ide ha tehetjük vissza fogunk jönni.
szervezkedő Creative Commons License 2010.08.29 0 0 16707

Feri!

Most őszintén elpirultam!

Köszönöm a méltató szavakat!

Örülök hogy jól éreztétek magatokat.

 

Többször megkérdeztétek az első este, hogy melyik strandot ajánlom!

Most én visszakérdeznék: nektek melyik strand tetszett és miért?

 

Nálam az idei nyáron is az egyik kedvenc a Királynő strandja.

 

 

Rövid videos tudosítás a nyugodt öbölből! :-)
Előzmény: freex (16705)
Hümi Creative Commons License 2010.08.29 0 0 16706

Utjeha infrában...

 

 

freex Creative Commons License 2010.08.29 0 0 16705
Sziasztok!

Tegnap este érkeztünk meg Montenegróból, én is röviden beszámolnék az élményekről. Bár már most tudom a rövid verzió nem fog sikerülni :)
Aug 20-án indultunk Siófok környékéről, a Pécs-Drávaszabolcs-Brod-Doboj-Zenica-Sarajevo-Scepan Polje (E762)-Niksic-Podgorica-Sozina alagut-Durmani útvonalon. Ez kb. 720 km volt, 14-15 óra alatt sikerült megtenni.
Mi útlevél híjján személyivel mentünk, a legkisebb gond sem volt, elsőre elfogadták mindenütt.
IGO 8 segítségével utaztunk, elég frissek a térképek, ennek ellenére pár helyett bevitt a málnásba. Pl. Bródban nem tudtunk felmenni a hídra. Szóval jó a gps, de a kiírásokkal kombinálva szabad csak használni.
Az aggódó sofőröknek üzenem, hogy a nagyvárosok (Szarajevó, Niksic, Podgorica) miatt no para, az út csak a szélén megy, még közlekedési lámpa is alig van arrafelé.
Az utak nagyrészt jók mindenütt, bár voltak terelések, voltak falvak egyik a másik után, ahol csak 40-50-nel lehetett menni sok 10 km-en, Bosznia vége felé Scepan Polje előtt nagyon kacskaringós és keskeny utak vannak, 30km/h a korlátozás jó hosszan. Ha az ember nem figyel hamar megvan a kocc.
A rendőrök sok helyen mérnek, a szembejövők meg intenek vagy villognak, általában mindig sebességkorlátozó tábla után vannak beállva, állványos vagy kézi radarral mérnek és rögtön le is állítanak. Sajnos én is pórul jártam, pedig emlékeim szerint betartottam a 60-at. Először mondták, hogy 30KM lesz a bírság, mondtam csak EUR van nálam. Erősködtek menjek a postára váltsak pénzt. Mondtam sietek stb. Ok, akkor jó az EUR, 30EUR. Mondtam kizárt, hogy ez 30EUR. Akkor mennyi? Mondtam 15EUR. Ok, elfogadták, de kiderült, hogy csak 8EUR van apróban, 50-est nem akartam adni, így kaptak 3000Ft-ot és csá. Szóval simán zsebre ment. Ja, ez Boszniában volt.
A szállásról. Az elején úgy volt, hogy Canj-ban Marika néninél szállunk meg, de Szervezkedő felkeresett, hogy mi lenne ha mégis hozzá mennénk, így nála volt a szállásunk. Nagyon jól tettük, egy csendes, nyugodt helyen, jól felszerelt apartmanban töltöttük az éjszakákat. Nem bántuk meg, tavaly görögben Paralián voltunk egy forgalmas utcában, éjszaka a zajtól minden volt, csak alvás nem. Itt ez a hely egy nyugalom szigete. Sőt Szervezkedő olyan szinten gondoskodott rólunk, ahogy azt az ember csak a legjobb barátjától várhatja csak el, ezért külön köszönet illeti.
Még a szállásról annyit, hogy mindenhol, de még Kotorban is, rengeteg kiadó szobát, apartmant láttunk, emberek jöttek hozzánk, hogy kell-e szállás. Tehát aki olyan továbbutazósan szeretné Montenegrót bejárni, annak nem kell aggódnia, van szállás bőven. Árat nem kérdeztem, de szoba olyan 10EUR/fő/éjszaka körül lehet, ahogy hallottam.
A tenger elsőre kicsit hideg volt, ágyéktáji szerkentyűimmel hosszasan kellett alkudozni, hogy nyugi, nem lesz semmi baj. De megszoktam, a vége felé már gyalogoltam simán befelé. Sajnos a mindenki által emlegetett szemetelést a mi tiszteletünkre sem függesztették fel, néhol siralmas látványt nyújtott az otthagyott pelenka, benne a motyóval vagy a félig használt tampon. Egyrészt barbár emberek mindenütt vannak, másrészt pedig egyszerűen NEM LÁTTAM szemeteskukákat a partokon, de még neveztesebb városokban sem. Így az emberek otthagyják a szemetet, ahonnét felkelnek, a normálisabbja legalább egy kupacba hordja. Szerencsére a nagyon frekventált partokon ilyen nem volt (pl. Velika Plaza), de az elhagyatottabb, sziklás szakaszokon sem annyira.
Tehát Durmaniban (Bar és Petrovac között) volt a szállásunk, innét indultunk el a kirándulásokra minden nap. Első nap elmentünk Barba és Ulcinjebe. Barban felmentünk a várba és megnéztük a 2000 éves olajfát. Ulcinjen csak keresztülmentünk, le majdnem az albán határig, ott a Velika Plazan fürödtünk. Homokos, lassan mélyülő tenger, ennek megfelelően nem kristálytiszta, ember pedig iszonyat mennyiség.
Másnap egész nap hajóztunk, Sutomore-Canj.Petrovac-Budva úton ment a hajó 10EUR/fő árárt. Megnéztük Petrovac-ot, Budván 3 órát állt városnézésre, visszafelé pedig fürödtünk a Canj melletti királynő strandján, ami csak a tenger felől megközelíthető. Budva szép város, az óváros kiváltképp a vékony, régi sikátoraival, kár, hogy az egészet mindenféle éttermek, ajándék- és egyébb boltok tömege uralja. Minden esetre az árakon érezhető, hogy egy frekventált városban vagyunk, 30-50%-kal magasabbak, mint máshol. Viszont a parti sétány óváros felőli végén találtunk egy éttermet, ahol nagyon kiadós menüt adnak 4EUR-ért, alig tudtuk megenni.
Egy másik napot a Szkadári tónak szenteltünk, hát elmentünk Virpazarba. Ott egy öreg rögtön leintett, akarunk-e hajózni, mondtam lehet. Na egy olaszos salesmen rögtön rábeszélt bennünket, hogy az milyen jó, csak 10EUR/fő és 2 órás az út. Majd amikor nem nagyon hajlottam, mondta ok, gyerekeknek a fele. Gondoltam 30EUR-t megér, menjünk. Erre kiderült, hogy ez a díj óránkémt van, vagyis a 2 órás út 60EUR lenne. Ismét csak alkudozás volt, mondta ok, 50EUR. Majdnem fizettem, erre mondja + 4EUR/fő a belépő a nemzeti parkba, vagyis 66EUR. Na akkor felálltam, mondtam sorry, max 50EUR-t szánok rá. Vakarászta a fejét, aztán végül is elfogadta. Így lett a 96-ból 50EUR. Végül is szép volt, de nem akkora durranás. Áthajóztunk a híd alatt, megálltunk, fürödtünk 15-20 percet, megkerültük az egykori börtönszigetet, aztán irány vissza. Végül is az 50EUR-t nem érte meg, ehhez képest a Budvai hajóút 40EUR-ért egész napos volt. A tó maga szép, nagy, jó meleg a vize, inkább érdemes valamelyik strandján fürödni egyet.
A következő nap felmentünk a Lovcenre, hát nem semmi. 1 óra kacsakringózás felfelé, majd gyalog 450 lépcső kb., rendesen kifáradtunk. A kilátás csodaszép innét, a mauzóleum annyira nem volt nagy szám.
Másnap elmentünk a kotori öblöt bejárni. Na a kotori öböl az meseszép, kihagyhatalan. Kotor maga is nagyon szép, az óvárosa meg főképp. Ott szintén ebédeltünk, az árakon ismét csak látszott, hogy nem vidék. Kaja után felmentünk a várba, onnét valami csodálatos a kilátás. Lentről nem látszott, hogy milyen magas, mire felértünk, rendesen megizzadtunk. Mivel csak utólag találtam ki, hogy menjünk fel, az italok a kocsiban maradtak, így indultunk el. A nyelvünk rendesen kilógott, mire felbaktattunk, minden vágyunk egy csepp víz volt. Volt is fent egy csávó hűtőtáskával, minden ital 2.5EUR volt nála (!!!). Így vettünk két fél literes vizet 5EUR-ért. Ilyen a hülye ember, tehát víz nélkül senki ne induljon neki. Visszafelé kompoztunk, 4EUR volt cakli-pakli az átkompozás.
Csütörtökön egy nagy körutat csináltunk, fel a Biogradi nemzeti park, majd Tara kanyon, Durmitor és vissza. Podgorica után észak felé keresztül mentünk a Moraca kanyonon, ami hihetetlen gyönyörű, de kissé besz@ratos volt a családnak. Mondtam ha ez ilyen, akkor a Tara kanyon milyen lesz. A Biográdi Nemezeti Parkban megnéztük a tavat, fürödtünk benne, sőt csónakáztunk 1 órát. A csónakbérlés 8EUR volt, de megérte.
Aztán mentünk a Tara kanyon felé. Hát amilyen überbrutálra számítottunk, annyira nem volt félelmetes. Szép volt, de nekünk a Moraca kanyon és a Piva kanyon jobban tetszett. Keresztülmentünk Zabljakon, a hegyeken és vissza. Hosszú nap volt, mindenféle vékony, vacak és kacskaringós úton jártunk, este 9-re értünk vissza.
A pénteket a döglésnek szenteltük, egész nap a tengerparton voltunk, este pakoltunk, másnap reggel 6 után indultunk és 8 után értünk haza, ami megint csak 14 óra.
Összességében nagyon pozitívak az élmények, a töredék negatív élmény teljesen eltörpül. Az ország nagyon szép, az emberek segítőkészek, én bármikor szívesen visszamennék.
sfi Creative Commons License 2010.08.28 0 0 16704
Nagyon örülök, hogy tetszett minden. :))) Épp tegnap emlegettelek a családnak, hogy már lassan vissza kell jönnöd és nagyon izgulok, hogy hogy voltatok megelégedve.
Egyébként a földszinti apartmanban tényleg nincs klíma (nem írtam erről??), mi is ott voltunk. De egyáltalán nem hiányzott, mert nem volt olyan meleg. Egy ventillátor volt ott, de azt sem használtuk. De akkor ezek szerint nektek sikerült megoldani. :)
És kérek sok-sok-sok képet, hogy nosztalgiázzak egy kicsit. :))
Előzmény: Hümi (16697)
Amaribp Creative Commons License 2010.08.28 0 0 16703
Hümi! örülök, érezni, olyan kisimult vagy.
Bezzeg tavaly.............
És ne biggyessz a végére,olyant hogy talán...még a mama is hiányolja fogja, ha nem emlegetjük:)
Előzmény: Hümi (16697)
vargamarcs Creative Commons License 2010.08.28 0 0 16702
sikerrel;-)))
Előzmény: Amaribp (16701)
Amaribp Creative Commons License 2010.08.28 0 0 16701
Reinkarnálódik.
Előzmény: szervezkedő (16699)
szervezkedő Creative Commons License 2010.08.28 0 0 16700
Nekem már akkor megtetszett a hely amikor "sfi" belinkelte. Szép! Remélem a gps koordinátás gyüjteményemet néhány ponttal gazdagítod!
Előzmény: Hümi (16697)
szervezkedő Creative Commons License 2010.08.28 0 0 16699
Hová tűnt? Hová tűnt? Hová tűnik a sötétség napfelkelte után?
Előzmény: vargamarcs (16695)
Hümi Creative Commons License 2010.08.28 0 0 16698
Pszt...muszály neked mindent kibeszélned...:(...:)))
Előzmény: szervezkedő (16691)
Hümi Creative Commons License 2010.08.28 0 0 16697

Na akkor kezdjük...indulás reggel 7 órakor Dunaújvárosból...útvonalunk Bosznián keresztül Szarajevóig vezetett ahol egy éjszakára megpihentünk a Hotel Star-ban...Dunaújváros-Udvar-Eszék-Dakovo-Doboj-Zenica-Kiseljak-Szarajevó...a határokon minden gond nélkül és gyorsan jutottunk át...az útvonal is tökéletes választás volt...na persze...én választottam...:)...a szállásunk amely Szarajevóban Blazuj részén volt több mint jó választás volt...korszerű új építésű épület mely minden igényt kielégítő...hatalmas tágas szoba gyönyörű fürdőszobával...őrzött zárt parkolóval...és az ára is rendkívül kellemes...reggelivel együtt két főnek 33 €...

 

 

Másnap bőséges reggeli után irány a tenger...Mostar-Stolac-Ljubinje-Dabromani-Trebinje-Cicevo-Budva-Bar-Utjeha...a Kotori öböl megkerülésével...Trebinje után az új úton haladva tettük meg az utat...a haladással és a határokkal itt sem volt gond...Utjehában a szállásunk olyan mint a képeken...tiszta...tágas...klímás... zárt parkolós...érdekesség gyanánt említeném meg, hogy a három apartmanból az egyikben amely a földszinten volt nem volt klíma...reklamációnkat elég nehezen értették mert csak a gondnok volt ott a feleségével akik csak a saját nyelvüket beszélték...mellesleg nagyon kedvesek és segítőkészek voltak az egész nyaralás során...pár perc elteltével előkerült egy fiatal srác akivel már angolul lehetett kommunikálni...megértette, hogy a foglalásunk klímás apartmanra szólt és megigérte, hogy intézkedni fog..az esti csavargásunk visszaértekor már ott várták a társaságot egy vadi új mobil klímával...melyet azonnal beüzemeltek...korrektségük előtt le a kalappal...

 

Látvány az erkélyről...

 

 

Saját kis öblünk mely kb 1 percre volt az apartmantól...általában ide jártunk...

 

 

 

 

Ez a hangulatos lépcsősor vezetett az öblünkhöz...

 

 

Utjeha központi pacsálója...

 

 

 

Egyenlőre ennyi...több időm most nincs...folyt köv...talán...:)))

vargamarcs Creative Commons License 2010.08.28 0 0 16696
képet.....képet....!!!!!!
Előzmény: Hümi (16694)
vargamarcs Creative Commons License 2010.08.28 0 0 16695
hová tüntetted a régi nicked??? tényleg Te mikor indulsz és végül hová? vagy csak nem figyeltem??;-)
Előzmény: Amaribp (16692)
Hümi Creative Commons License 2010.08.28 0 0 16694
Igazad van...üdv mindenkinek...mint látható sikeresen letudtuk a 2000 km-es utat...beszámoló majd hamarosan...addig is csókolom a kiskezüket...:)))
Előzmény: Amaribp (16692)
Mijo Creative Commons License 2010.08.28 0 0 16693

Ja hogy Fiat is megfelelne? :)

 

Előzmény: szervezkedő (16682)
Amaribp Creative Commons License 2010.08.28 0 0 16692
Jó reggelt!
Mi ez a szemérmes bejelentkezés? Semmi dárágije druzjá, picsi-pacsi, csókolom a kiskezüket..........Várjuk a beszámolót!
Előzmény: Hümi (16688)
szervezkedő Creative Commons License 2010.08.27 0 0 16691

A keret azért van mert így eltakarja anyósa otthonkájának szélét....

:-)

 

Képeket!

Kalandokat!

Milyen volt a Villa Perla?

Előzmény: vargamarcs (16689)
szervezkedő Creative Commons License 2010.08.27 0 0 16690

Jó estét!

Megérkeztünk???!!!

 

Előzmény: Hümi (16688)
vargamarcs Creative Commons License 2010.08.27 0 0 16689
szépen... keretbe foglalva....:-))))
Előzmény: Hümi (16688)
Hümi Creative Commons License 2010.08.27 0 0 16688
Montenegró Žabljak. Látvány a Hotel Planinka erkélyéről...

szervezkedő Creative Commons License 2010.08.27 0 0 16687

Jó lesz ez nektek!

31-36fok!

"Határeset!"

:-)

 

2
szervezkedő Creative Commons License 2010.08.27 0 0 16686

Most óhazánkban vagyok, de a jövő héten valamikor le kell mennem de csak 1-2 napra. Az még nem tisztázott mikor jövök-megyek. Van 2 vevőjelölt, akik szeretnék megnézni a nyaralónkat, illetve szombat vagy vasárnap érkezik egy csapat nyaralni. Mivel csak egyedül megyek és csak rövid időre, ezért valószínűleg Szabadkáig megyek csak autóval, onnan pedig vonatozok.

 

...és mivel még ahogy előbb írtam senki sem hozott ajándékba autót, így nem leszek túl mobil, max. Sutomoreba és Canjba tudok átbiciklizni.

 

Tehát sok a "ha", de átküldöm emailban a számomat és majd összecsörgünk- ha már neked is van kinti számod!

:-)

Előzmény: potika (16684)
Amaribp Creative Commons License 2010.08.27 0 0 16685
Én meg azt hittem, már tegnap érkezik, nem tudni, hol hümmög, duzzog, de ahogy nézem, igen csak a szezon vége. Potika az már tud valamit, ha holnap indul, de még így lesznek sokan, hisz október 20-ig tart a szezon:)
potika Creative Commons License 2010.08.27 0 0 16684
Te lenn vagy most ? Esetleg összefuthatnánk egy kávéra.
Előzmény: szervezkedő (16681)
potika Creative Commons License 2010.08.27 0 0 16683
Indulunk is holnap hajnalban ! :-) Oda jó időt mondanak, csak jövő hét közepén lesz egy kis eső. Remélem más is akciózza az apartmanokat és találunk valami jót Petrovacon.
Előzmény: szervezkedő (16678)
szervezkedő Creative Commons License 2010.08.27 0 0 16682

Autóbérléssel kapcsolatban:

Autót kb35-40euro/nap áron tudtok bérelni ehhez nem tudom milyen sallang cullang jön még.

Podgoricában, Budvában és Dubrovnikban tudok autókölcsönzőket (ettől függetlenül lehet másutt is).

Ha vonattal mentek kalkuláljátok bele hogy Barból el kell jutni Budvába, vagy ha leszálltok esetleg Podgoricában akkor onnan még autókáztok a tengerpartig. Nem tudom foglalkoznak e olyannal, hogy elviszik a kért helyre a szekeret.

 

Én a nyár közepén talán itt is felvetettem, hogy felajánlok egy két hetes családi nyaralás valaki olyannak aki lehoz nekem vonaton egy kis autót (pl yugo, fiesta, maruti, ax, stb), pici műszakival, megbízható állapotban. Amit a nyaralás során használhat a környék becsavargására, azután pedig nekem ajándékoz.

 

De nem élt még senki a lehetőséggel!

Pedig szerintem totál jól járt volna mindenki!

Egy közepes szállás+egy bérautó = kb 200-270.000Ft

 

 

Kis alku után kb a fenti összeg feléből kijön például egy vicces kis Fiat Uno.

:-)

Előzmény: Mimmike (16669)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!