Keresés

Részletes keresés

ID Creative Commons License 2003.04.05 0 0 210
no ez sajnos nincs így. elég egy megfelelő e-mail melléklet megnyitása. utána szabad bejárása van a gépedre, azt telepít, amit akar. de vszeg keylogger önállóan is "mellékelhető" emilben. ha nincs tűzfal, akkor ennek semmi akadálya.
Előzmény: White Falcon (209)
White Falcon Creative Commons License 2003.04.05 0 0 209
Tudok róla,sajnos létezik,rögzít bármita,amit gépelsz.Hatalmas előny viszont,hogy csak telepítve működik,ergo a gépednél kell ülnie,hogy feltegye a gépre a progit,és megtudja a kódot
Előzmény: gerof (206)
a forest mighty black Creative Commons License 2003.04.04 0 0 208
a HBCI biztonsag es kenyelem tekinteteben hulyere veri az osszes tobbi megoldast. nincs browser, nincs ACTIVEX, nincs szkanderozas a PIN/TAN-blokkal. szoftverben, OFFLINE, szep kenyelmesen osszerakja az ember a tranzakcioit (atutalas, idozitett atutalas, nemzetkozi tranzakciok, lekotesek, reszvenytranzakciok stb), bankkartya olvasoba bedug, pinkod beut, tranzakciok lekodolva atfutnak fel perc alatt. ja es ha masik penzintezetnel uj szamlat nyitsz, ugyanazzal a szoftverrel kezelheted, az uj banktol csak egy kartyat meg PINt kell kerni, ennyi. szoftvermegoldasnak a StarMoney-t javaslom, de vannak mas HBCI alapu megoldasok is.

StarMoney 4.0
http://www.starfinanz.de/produkte/sm40/screens.html

Előzmény: gerof (199)
ID Creative Commons License 2003.04.04 0 0 207
hvb bank. ideiglenes kód, asszem 30 másodpercig érvényes. kapsz egy kütyüt, ami mindig generál neked aktuális kódot. ha ezt tekinted a legfontosabbnak, ez elég jó megoldásnak tűnik. de hány olyan konkrét esetről halottál, amikor lenyúlták interneten keresztül valakinek a pénzét?
Előzmény: gerof (206)
gerof Creative Commons License 2003.04.04 0 0 206
az egész amolyan csukafogtarókafogta... A rendszer csak bonyolódik, minél fejlettebb technikák vannak a visszaélésekre. Senkinek nem akarok tippeket adni, de hallottam billentyűmozgást rögzitő ketyeréről. Elég ennyi is ahhoz, hogy a legbonyolultabb kódokat is megfejtse bárki. Aztán nyitva minden bankszámla.
Előzmény: White Falcon (205)
White Falcon Creative Commons License 2003.04.03 0 0 205
Magam is ugyanazt használom.Bármit is válasszon az ember,mindenképp érdemes IE5-nél és NN4-nél jobbat használni a gépen.A titok nyitja az SSL-alkalmazásban van:-)
Előzmény: sz (201)
ID Creative Commons License 2003.04.02 0 0 204
reklámverseny? :)
Előzmény: gerof (199)
leif ist leif Creative Commons License 2003.04.02 0 0 203
Én már régóta használom az e-bankot, és csak jó tapasztalataim vannak.

Javaslom a CIB Bankot, széles körű szolgáltatásokat nyújt interneten, könnyen elérhető, gyorsan letöltődik és biztonság tekintetében sem volt még negatív élmény. Az ingyenes biztonsági SMS a tranzakcióról, internet bank belépésekről nagyban növeli a biztonságot felár nélkül. Ha ezt kiegészíted a WAP Bank szolgáltatással is, a napi limiteket bárhonnan, bármikor változtathatod.

Előzmény: gerof (199)
Lokator Creative Commons License 2003.04.02 0 0 202
CIB internetbank. eddig minden OK, gyors kenyelmes, azt mondják biztonságos. :-))))
Előzmény: sz (201)
sz Creative Commons License 2003.04.02 0 0 201
én az otp házibankját használom, eddig még nem loptak pénzt (nem vettem észre) :)
átutalás, lekötés, ilyesmi tök egyszerű, korrekt.
Előzmény: gerof (199)
www.arvai.hu Creative Commons License 2003.04.02 0 0 200
Nekem tudod mennyi a bizalmam? A válasz a sárga csík jobb szélén!
gerof Creative Commons License 2003.04.02 0 0 199
Sziasztok! Érdekelne, kinek mik a tapasztalata az e-bankokkal kapcsolatban. Kétségeim vannak, megéri-e, biztonságos-e, és egyáltalán melyik bankkal érdemes elkezdeni ezt a dolgot. Másrészt kissé bonyolultnak tűnik. Mik a tapasztalataitok?
nyman Creative Commons License 2003.03.03 0 0 198
ugy tunik, mintha a java nem lenne az othoni gepeden, vagy legalabbis ki van kapcsolvan. Netalan az othoni tuzfalad - ha van ilyen - tul szigoru.

goldnigga, nekem is volt hasonlo, illetve olyan is, hogy 2 honapig nem vontak le egy kezpenzfelvetet. Utana eleg kellemetlenul erintett. En nem szoktam szemelyesen reklamalni. Ott a telebank. Onnan meg visszahivnak ha rajottek mi a helyzet. A 20-30 forintokat is meg szoktam reklamalni bar tobbe kerul az egesz hercehurca.

Előzmény: Geitenbeffer (194)
ZolaBA Creative Commons License 2003.03.03 0 0 197
Andresz kért alternatívát az otp házibank helyett... nos pl a Volksbank Internet Banking.
OTP-nél egy 7-8 számlás utalás 40 perc volt csúcsid?s internetezéssel, a Volksbanknál ugyanez most nincs 2 perc, de csak mert alaposan átnézem mit gépeltem be :)

Előzmény: andresz (187)
John Zero Creative Commons License 2003.03.03 0 0 196
Szerintem meglesz a pénzed, előbb-utóbb, de szerintem minél előbb jelentsd be, mint kártyacsalás!

Ez csak annyiból áll, hogy kitöltesz egy formanyomtatványt, a többit már ők végzik. Mivel semmi valótlant nem állítasz, szerintem semmilyen bajod nem lehet, ha mégis megjön a pénz.

Azért ahhoz mit szólsz, hogy az Erste bank ismerős története szerint képes volt egy számlát(!) elveszteni :-)
Ha ezt még kétségbe is vonnám, elsőkézből van olyan infóm, hogy egy egyszerű letétet az Erste banknál fél órán keresztül kerestek(!), és utána még 3/4 óra volt az, hogy átalakuljon sima számlává.

Siralmas ami Magyarországon van :-(

Előzmény: goldnigga (195)
goldnigga Creative Commons License 2003.03.03 0 0 195
Nem tudom mennyire off de friss az élmény....

Megjött a Februári egyenlegem ami 21-ével bezárólag jelentette le hol használtam a kártyámat, hol vettem ki pénzt etc...
Utoljára 28-án vettem föl pénzt a kártyámmal mégis s számlámról kb 20.000Ft eltünt.
Bementem az OTP-hez hogy mutassák meg a 21-e és 28-a közötti kártyahasználataimat.A 28-ai megvan de a két dátum között nincs semmi, mégis hiányzik kb 20.000ft. Kérdésemre (személyesen be kellett mennem) az OTP nem tudta megmondani hogy ez a 20.000 ft hol van. A számlán nincs, ezt ők is látják de hogy hol és mikor lett a pénz leemelve azt nem!!!!!!!!A válasz hogy próbáljam egy hét múlva hátha befut valami adat. A vicces hogy pontosan tudom hogy mikor, mekkora összegre használtam a kártyát és tudom hogy nem költöttem ennyit!!!!Tehát az OTP rendszerre arra megfelelően működik hogy a pénzt levegyék róla de hogy nyoma legyen arra nincs.
Ne feledjük hogy az OTP-ről beszélünk a XXI. században!!!!

NO COMMENT!

Geitenbeffer Creative Commons License 2003.02.18 0 0 194
Ha itthonról próbálok belépni, akkor miért ad java-s classNotFoundException-t? Ha meg cégtől, akkor miért nem? Fene se érti ezt ...
Thas Creative Commons License 2002.12.18 0 0 193
Azért az hozzátartozik az igazsághoz, hogy ilyen szolgáltatást netcaféból használni már önmagában is baromság szvsz, pláne hogy most már ott van a wap is.

Üdv.: Thas

Előzmény: moga (192)
moga Creative Commons License 2002.12.18 0 0 192
Felhozom egy kicsit ....

Index hir:

Biztonsági rés az OTP Direktben
Személyes adatok maradhatnak a számítógépen

Kiss Bori (Moon)
2002. december 17., kedd 10:01

Az OTP Direkt internetes banki szolgáltatás egyik felhasználója hívta fel figyelmünket arra, hogy illetéktelen kezekbe kerülhetnek a szolgáltatást netkávézókban vagy más publikus helyen használó ügyfelek személyes adatai, illetve számlainformációi. A rendszer ugyanis a bejelentkezéshez használt számítógép ideiglenes fájlokat tároló könyvtárában eltárolja az ügyféltranzakciók adatait, melyekhez később bárki hozzáférhet.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
Nyomtatható verzió atámogatásával

Az OTP Házibank szolgáltatásának új, html-alapú változata egyelőre csak a WAP-hozzáféréssel is rendelkező ügyfelek számára elérhető, hamarosan azonban valamennyi interneten bankoló ügyfélnek ezt a rendszert kell használnia a régi változat helyett. Az új házibank szoftver az ideiglenes fájlokat tároló Temporary Internet Files könyvtárba menti a felhasználó tranzakcióinak adatait. Szerepel itt a lekérdezések és átutalások számlaszáma, a banki egyenleg, a felhasználó neve és hitelkerete, és az elutalt összegek nagysága és címzettjei. Ezekhez az adatokhoz bárki hozzáférhet, aki az ügyfél távozása után leül a számítógéphez. Amennyiben az ügyfél otthoni vagy munkahelyi számítógépe nem jelszóval védett, akkor az ezeken tárolt banki adatokhoz is hozzáférhet bárki, aki leül a gép elé.

Fontos a törlés

Az OTP szerint "a HTML technológia használata miatt tárolódnak el az oldalak a Temporary Internet File könyvtárban függetlenül, hogy az OTP Bank vagy más HTML alapú banki internetes szolgáltatásról vagy nem banki internetes oldalról van-e szó". A cég sajtóosztályától kapott tájékoztatás szerint "az ideiglenes oldalak törlése a nem banki oldalak esetében is fontos, főleg abban az esetben, ha az ügyfél nem saját gépén veszi igénybe a szolgáltatást. A törlés szükségességére felhívjuk az ügyfelek figyelmét".

Nem tudnak róla

A bank álláspontjának némileg ellentmond, hogy az általunk megkérdezett felhasználók egyike sem értesült még arról, hogy szükséges lenne az ideiglenes fájlokat törölnie. A szolgáltatáshoz nem kaptak külön felhasználói kézikönyvet, amelyben szerepelhetne a figyelmeztetés, és a bank internetes oldalain sem sikerült erre az információra rátalálni, bár lehet, hogy elkerülte a figyelmünket.

Nem becsukni, kilépni

Az új rendszer felhasználói számára fontos az is, hogy a szolgáltatásból minden esetben a Kilépés gomb megnyomásával lépjenek ki, és ne a böngésző bezárásával. Abban az esetben ugyanis, ha nem kérnek tranzakciónkénti azonosítást, a böngésző bezárása után a böngészőt újra kinyitva, az URL-t kiegészítve továbbra is hozzá lehet férni a számlához. A bank álláspontja szerint "Az alkalmazásból minden esetben a Kilépés választásával kell elhagyni a szolgáltatást. Ha ez nem így történik a Bank védelmi intézkedésként 5 perc "inaktív" állapot után kilépteti a bejelentkezett azonosítót".

Az OTP szerint "a tranzakciónkénti azonosítást alapértelmezettként jelenítjük meg a bejelentkezéskor, ugyanakkor meghagyva azt a lehetőséget, hogy amennyiben az ügyfél biztonságosnak ítéli meg a környezetét a kényelmesebb egyszeri bejelentkezést válassza".

A kukát is üríteni kell

A bank szerint nem biztonságos környezetből, tehát idegen gépről, internetkávézóból bejelentkezve fontos bekapcsolni a tranzakciónkénti azonosítást, majd a banki műveletek befejezése után a Kilépés gombra kattintva kilépni. Ezek után az OTP útmutatása szerint az ügyfélnek meg kell keresnie azokat a fájlokat a Temporary Internet Files könyvtárban, melyek a személyes adatait tartalmazzák, és törölnie kell azokat. Ilyenkor Windows operációs rendszereken célszerű a kukát is üríteni, máskülönben onnét visszanyerhetőek a kérdéses adatok.

moga

nyman Creative Commons License 2002.11.11 0 0 191
"mert ma egész nap nem jött be az oldal nekem, pedig lenne intéznivalóm"
Telebank szerzodesed nincs?
:o)
Előzmény: John Quentin (188)
JóNás Creative Commons License 2002.11.08 0 0 190
wget www.otpbank.hu
--23:52:51-- http://www.otpbank.hu/
=> `index.html'
Connecting to www.otpbank.hu:80... connected!
HTTP request sent, awaiting response...
23:52:55 ERROR -1: No data received.

0-24 órás rendelkezésreállás...
Előzmény: John Zero (189)
John Zero Creative Commons License 2002.11.07 0 0 189
John:
Igen, tényleg siralmas, hogy még az OTP "a csúcs", a rendszerével :-(

Amúgy nekem ment napközben.

Előzmény: John Quentin (188)
John Quentin Creative Commons License 2002.11.07 0 0 188
szia. a kedvemért klikkelnél egyet az otp honlapjára, meg házibankra, hogy neked megy-e?
tiszta ideg vagyok, mert ma egész nap nem jött be az oldal nekem, pedig lenne intéznivalóm... kösz
Előzmény: andresz (187)
andresz Creative Commons License 2002.11.07 0 0 187
Nem tudom, hogy próbáltatok-e már más mobilbankot, de nekem elég negatív tapasztalataim vannak más bankok díjaival, hozzáférési lehetőségeikkel, stb.
Azóta használom az OTP mobilbankot, amióta hozzáférhető és elégedett vagyok vele.
Tavaly céget alapítottam. Előtte végigjártam az összes nagy bankot telebank ügyben. Az eredmény elkeserítő volt.

Kérem azokat akik szidják a telebankot nevezzenek meg egy alternatívát helyette. (természetesen használhatót, jobbat)

John Quentin Creative Commons License 2002.11.07 0 0 186
csak direkt nekem nem elérhető az www.otpbank.hu, vagy más is szív?
nyman Creative Commons License 2002.06.11 0 0 185
mostanaban kinek mi a tapasztalata? Az utobbi idoben nem vot vele gondom
RKata Creative Commons License 2001.12.22 0 0 184
Az OTP honlapján:

"Az OTP Bank nyerte "Az év internetes bankja Magyarországon 2001" pályázatot, melyet az Index Rt., a Nemzetközi Bankárképző Központ és a Hewlett-Packard Magyarország Kft. hirdetett meg."

Előzmény: Kistel (183)
Kistel Creative Commons License 2001.12.10 0 0 183
Egyetértek! Olyan kérdés miért nem volt, hogy 'Ön elégedett-e a szolgáltatással?' Mert ez így kaki, ha a felhasználók véleményét is kérdezték volna, nem sok esélye lett volna az OTP-nek...

Ezek szerint amikor a zsűri nézte, kínosan ügyeltek rá, hogy minden működjön...

nyman Creative Commons License 2001.12.09 0 0 182
http://index.hu/bank/evbankja/
RKata Creative Commons License 2001.12.07 0 0 181
Hogy van bőr a képükön! (Tegnap egész nap nem lehetett őket elérni a neten.) Az ügyfelek nem szavazhatnak?

http://index.hu/bank/otp/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!