Keresés

Részletes keresés

kivi Creative Commons License 2001.09.17 0 0 375
Tudtommal nincs kollégiuma. Véleményem szerint azért vannnak az ország minden részében konzultációs központok, hogy ne kelljen valakinek állandóan utazgatni az előadásokra.
Előzmény: mariam (374)
mariam Creative Commons License 2001.09.17 0 0 374
S.O.S. kérdésem lenne !
Van-e a GD-nek kollégiuma ??
Ha nincsen, akkor a lakásbérlésen kívül még milyen megoldás létezik kollégiumszerű elhelyezésre?
Esetleg egy másik sulinak a kollégiumába lehetséges ???

Nagyon sürgős lenne a válasz !!!

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.06 0 0 373
Informatikus menedzser.
Szép szak.
FcS Creative Commons License 2001.07.26 0 0 372
Ja ja!

Szigorú, de legalább igazságtalan! Bár el kell ismerni, hogy tudja amit tanít, csak tanítani nem tud...

Előzmény: kivi (371)
kivi Creative Commons License 2001.07.25 0 0 371
Mit tanít?

Amúgy nekem eddig Kun István okozta a legtöbbet...

Előzmény: mlke (370)
mlke Creative Commons License 2001.07.25 0 0 370
Kedves GDF-esek!

Ha valaki nem ismerné Mikoláné Balogh Rózsát, akkor az még nem tudja mi az igazi szenvedés a GDF-en!

lolka_bolka Creative Commons License 2001.04.26 0 0 369
Hat nem vagyok buszke ra, hogy olyan amator vagyok, hogy 8 eve jarok oda es elsos vagyok :))))
Persze nem aze me hulye vagyok, hanem csak lusta, bar lehet a ketto ua. ;)

Szoval szerintem maga suli, a rendszer, a tananyag es a tanarok tobbsegeben elerik nalam a jo kategoriat. Aki azt mondja, hogy szar, szeretnem megtudni mire alapozza a velemenyet.

Lolka

Előzmény: Tufi (368)
Tufi Creative Commons License 2001.04.26 0 0 368
Na ne beszélj.
Esetleg ismersz valakit akinek a testvére halott már olyan emberről aki olvasott ilyen hirdetést.
Vagy ha tévedek írd már le, hogy melyik volt ez a cég.
Egyébként azok mondják, hogy szar akiknek nagyon magas a távoktatás és képtelenek önnálóan megtanulni bármit is.
Ezenkivűl az informatikában amugysem számít hogy hol végeztél hanem az hogy mit tudsz.
És még valami nem biztos hogy sokan megtehetik hogy Anyuci, Apuci nyakán élnek még négy évet amíg meg lesz a diplomájuk.
Előzmény: kagfácán (367)
kagfácán Creative Commons License 2001.04.26 0 0 367
Attól még, hogy alapítványi, vagy magán főiskola, még lehetne jó is, de a Gábor Dénes egy hatalmas nagy szar. Én olvastam olyan álláshirdetést, amiben azt írták, hogy Gábor Dénesen végzettek kíméljenek. Ennyi...
Turai Suttyó Creative Commons License 2001.04.26 0 0 366
igen, ez körülbelül a 129-ik tpoic a témáról, dehát a csecsemő meg a viccek ugye... :/
Előzmény: Törölt nick (365)
kivi Creative Commons License 2001.04.04 0 0 362
Előzmény: czobora (361)
czobora Creative Commons License 2001.04.04 0 0 361
Sziasztok !

Nem tudja valaki a GDF-es levelezőlista címét, és a feliratkozás módját?

Zsoldos Creative Commons License 2001.03.28 0 0 360
Az indexes hülyéskedés igy elmesélve tényleg hülyeség, de 100* jobb, és megbízhatóbb az általam eddig ismertteknél. A feleségem a JPTEre járt: tébolyda szervezés szempontjából. Ha valakinek erről beszélt, mindig a GDF volt a bezzeg suli.
A gyakorlat nem is arra van szerintem, hogy ott megtanulj programozni. Ez ahhoz kevés. Amit ott mutatnak, azt kell gyakorolni (valahol).
Egyébként negyedéves vagyok, de már most látom, hogy nem leszek kész időre.
Harmadikban félévenként 15-16 tantárgy volt. NÓÓÓÓÓÓÓÓRRMÁÁÁÁÁÁÁLISak ezek???
Előzmény: murray (359)
murray Creative Commons License 2001.03.28 0 0 359
nos, másodéves hallgató vagyok.
szerintem aki nem nagyon foglalkozott számtechnikával az ne jöjjön ide mert vagy vért izzad (pl én) mert itt nem nagyon tanulja meg max az elméletet..
oops kommentje Madve-nek igazán betalált!:)
sok probléma van:
pl ez az indexes hűlyéskedés hurcolászniaz indexet ide-oda tök baromság
gyakorlatok szart sem érnek vagy otthon megtanulsz programozni vagy máshol de nem itt!
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.26 0 0 358
Vajon februárban elindult a Informatikai menedzser szakirányú továbbképzési szak?
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.26 0 0 357
Ezt is kár volt kiszedni a Törzsasztalból, mert míg ott volt nagyon király módon ment.
Rheia Creative Commons License 2000.10.22 0 0 356
Hi...
Na akkor hozzaszolnek en is, mint Budapesten 4ikes hallgato. Onerobol allom a kepzesi koltseget, de szepen lassan kezdem megbanni, hogy anno 97-ben elkezdtem. Akkor 69e volt, aztan 79e, 92e, es mint tudjuk most 102e. Na szepen sorjabol elmondom a panaszaimat, hogy akik vacilalnak, tanuljanak belole:

TAVOKTATAS: Az, csak kar, hogy reggel 8kor es delutan 2kor kezdodnek az eloadasok. Mondhatja valaki, hogy igen, jarjal szombaton, es akkor nem kell minden heten egy napot valahogy elkereckedni. Jarj szombaton! 4 evig! Ja, hogy csaladod is van? Bocs... Es akkor ez a heti 1 nap, meg csak az alap eloadas, ami ugyebar mindig van. Erre meg rajonnek a gyakorlatok hasonlo kezdesi idopontokkal, de a hetnek egy masik napjan, valamint az un "utolso zarthelyik", amik az utolso eloadas utani heten vannak, es persze a vizsgak egy kulon idopontban. Mondjuk volt ra pelda, hogy van vizsga hetfon 10kor, 11kor meg delben. Utana meg majd a jovo honapban, talan... Ez a TAVOKTATAS, es amugy is, kit erdekel, hogy Te dolgozol, el kene tartani a gyerekedet? Te foiskolas vagy, fizess es tanulj, es jarj el eloadasra, meg gyakorlatra, meg vizsgazni. (Ha nem vagy ott az elso eloadas elejen tantargyankent, valoszinu mexivod, mert nem1x elofordult, hogy abszolute nem abbol volt a vizsga, amirol az utmutato szol) Ennyit a tavoktatasrol.

INDEX: Na evvel is van tele a hocipom, de nagyon. Ugyebar itt pesten 3 kulonallo objektumban folyik a kepzes. A targyak egyik fele a becsi utra tartozik, a masik fele az etelere. Meg jo, hogy a frangepanban nincs index-kezeles, de szerintem rovid idon belul lesz ott is. ES TUTI, hogy ugy jon ki a lepes, hogyha a becsire mesz eloadasra, vagy gyakorlatra, vagy vizsgazni, akkor a etelen van az indexed, vagy oda kell leadni, illetve vica versa.

OKTATAS: Mit fogsz itt megtanulni? Hat nem sok mindent. Mondjuk ez erosen szubjektiv. En 13 eve dolgozom a szakmaban. Voltam hardveres, rendszergazda, informatikai mindenes, programozo, jelenleg web fejleszto. Mit tanultam itt? Hat szakmai ujdonsagot, azt nem sokat. Azert az nem igaz, hogy semmit, mert nekem, az autodidakta modon C-n, Deplhi-n, es assembly-n nevelkedett egyennek addig kozom nem volt a pascalhoz, meg a CAVO-hoz. Ja es a DOS-os dBase V-hoz sem, hogy fokozzuk a meno oktatott nyelveket. Levizsgaztam mindegyikbol, jeles. Igaz, erosen vakarnam a fejem, ha most egy alkalmazast hirtelen ossze kene dobnom CAVO-ban, vagy dBase-ben, nem igazan tudnam hova is kell nyulni eloszor. Szoval a szakmai targyak oktatasi szinvonala velemenyem szerint igencsak elmarad a kivanttol. Jo, lehet erre azt mondani, hogy nem mindenki programozo, es azoknak is tul kell esni a szakmai vizsgakon valahogy. Ezert mind a szaktargyak oktatasanak melysege, mind a szamonkeres szinvonala valahol a beke hatsoja alatt van.
Ha azt hiszed tulzok ilyen teren, ideznek egy KONKRET esetet. Mikroszamitogepek SZIGORLATon tortent az eset. Az elottem levo delikvens az orrom elott vizsgazott. Ott ultem mogotte 2 m-el, mar kihuztam a tetelt, elolvastam az 5 kerdest, nem veszes. Nosza halljuk, hogy megy az ilyen, gondoltam, es elkezdtem inkabb a szigorlat menetere figyelni. A srac tobbszoros visszaeso lehetett, mert KOZE NEM VOLT a temahoz. Izzadt, minden baja volt, egy epkezlab mondatot nem tudott mondani, illetve, ha mondott, az nagyon nagy baromsag volt. A vizsgaztato mar nem tudott mit kitalalni, mar reg nem a teteleket kerdezte, elkalandoztak egyszerubb temak fele. Az utolso kerdes az volt, hogy ugyan mondja mar meg, hogy egy bajt, az hany bit? Kis gondolkozas utan ravagta, hogy 50. Amiert az egesz tortenetet elmondtam, az az, hogy mindezek utan NEM BUKOTT MEG, hanem 2essel atment.
Mily meglepo. Egy leendo informatikus mernoknek, a mikroszamitogep szigorlaton fogalma nincs arrol, hogy egy bajt az hany bit. De ugye ahhoz, hogy erre a szigorlatra eljusson, ervenyes jegyenek kell lennie, BevSzamtechbol, Oprendszerbol, es Mikroszamitogepekbol. Hmmm.
Az oktatas masik resze a nem szakmai targyak. Nem tudom ki hogy van vele, de en speciel a penzemert tudast szeretnek kapni. Viszont mazohista nem vagyok, tehat ha valamit nem kell olyan nagyon megtanulni, akkor azt nem fogom olyan nagyon megtanulni, ergo tudni sem fogom. Magyaran ezek a gazdasagi, marketing, stb. targyak ilyen formaban total feleslegesek. Tudom, egy foiskolan lenni KELL ilyen targyaknak, dehat igy tenyleg semmi ertelme. Az ember egyszer elolvassa az adott konyvet egy nappal a vizsga elott, es boven megragad annyi, amennyi a masnapi vizsgan egy 3as-4es szinthez bosegesen eleg. Ha bukta van, az ciki, mert erdekeltseg hianyaban harmadnapra a targy tudasa ugyis visszaesik a 0 szintre. Nekem eddig csak 1 targybol sikerult megbukni, abbol viszont mar 2x is.
Szoval osszegezve. Ha a szakmaban valaki kepben van, az sok ujat itt nem fog tanulni. A nem szakmai targyak eseten az "itt be ott ki" esete forog fenn. Velemenyem szerint, aki meg nem foglalkozott szamitogepekkel a suli elott, annak iszonyu huzos a dolog. Lehetetlen megtanulni az adott ido alatt ennyi targyat. Pelda: volt asszem osszesen 2 eloadas adatbaziskezelesbol (az 2 het), aztan a vizsgan az egyik pelda hirtelen egy alselectes parancs ropke megfogalmazasa. Na nehogymar....

Komolyan megfogalmazodik bennem a kerdes. Mennyit er ez a diploma???? Mert ha jol szamolom en osszesen 684e forintot fizetek erte, mint tandij. Jo, osszessegeben kicsit tobbet, egyket UV meg becsuszhat. Befejezem, ha mar ennyi love benne van, de csak azert. A diplomara tudtommal nincs rairva, hogy a 4 evet mennyi ido alatt vegezted el, es milyen volt a vizsgaatlagod. A fenti szigorlatos pelda, valamint a szamonkeres ALTALANOS szinvonala miatt, en megertem azt a munkaltatot, aki a "GDF-es kimeljen" jeligevel adja fel hirdeteset (lehet, O is az volt?). De errol nem csak a hallgato tehet. Csak annyit kell tanulni ugyebar, amennyi a vizsgan eleg. Na ezt nem ragozom tovabb.

A topichoz visszaterve:
tenyleg gagyi???
az.
Rheia

oops Creative Commons License 2000.10.19 0 0 355
Kedves MADve,

Azzal egyutt, hogy nem akarok demagogiakba belefutni, en fizetem a tandijamat a GDFen, mert dolgozom, es ez az egy eselyem van arra, hogy diplomat szerezzek (Ja a Kando tavoktatasa is ugyanennyibe kerul, csak kicsit alacsonyabb a szolgaltatasi szinvonal). emellett, mivel full fizetessel bejelentett alkalmazott vagyok, nem is keves adot fizetek, amiben egy reszt a Te tandijad kepvisel (olyan ugyanis nincs, hogy ingyenes oktatas, olyan van, hogy Te nem fizetsz erte). Ezert sok szerencset kivanok, hogy majd te is sokat kereshess bejelentve, es az utanad jovo generaciok tandijat legyen, aki fizeti (ugye nem fogszelmenni kulfoldre? ;-))) )

Előzmény: MADve (350)
oops Creative Commons License 2000.10.19 0 0 354
Haat, ugyanazok a korok, talan foloslege is bizonygatni. Nekem vol szerencsem allami felsooktatasban lehuzni egy kis idot 3 ev, majd kulonbozo okokbol elkezdtem dolgozni, kipotyogtam. Lattam, milyen emberek szereztek diplomat, haat, nem fognak intezmenyuk dicsosegere valni. Szoval sem a tananyagban sem annak szamonkereseben nem erzek kulonbseget az allamiakkal szemben, ha szigosuan a vegeredmenyt nezem: aki tudast akar szerezni, a GDFen jobban (mert biztositott minosegben, szervezett tantargyi kellekekkel es altalaban jo tanaroktol kapja) megteheti, mint az allami oktatasban, aki pedig azert indul, hogy szerezzen egy diplomat, es butabban jojjon ki, mint ahogy bement, az is mindket helyen elerheti ezt. Szerintem a "nagyon jo helyekrol" szarmazok kozul sincs, aki ezt cafolhatna.
Es attol tartok, a GDFrol kikerulo atlagtudas meg mindig veri az istenitett amerikai egyetemekrol kikerulok (UCB, MIT) atlagat. csak ott kutatas is folyik, nagyon magas szinvonalon, es ebbol konnyu azt a teves kovetkeztetest levonni, hogy az "undergraduate" kepzes is eros. pedig rohadtul nem. az undergraduate ui. tomegkepzes, es nalunk is az lesz, foleg IT-ben.
Előzmény: Chavo (353)
Chavo Creative Commons License 2000.10.10 0 0 353
Én is itt végeztem nemrég, nekem is vannak tapasztalataim.
Nagyon sokan fikázzák a tanárokat, a szinvonalat. Erre fogják, hogy nem tudják elvégezni a sulit.
Nem vagyok egy mai gyerek, (túl a 40-en) de nem okozott problémát a matek, a programozás se. Ezekből még a szigorlaton is elsőre átmentem. A négy év alatt összesen 4 pótvizsgám volt. Nem állítom, hogy rendkívüli képeségeim vannak, de nem is volt rá szükség. Az pedig, hogy egyes vizsgákat el lehetett nyújtani kifejezetten jól jött, mert dolgozom és családom is van.

Nem tudom, hallottatok-e a Janus Pannonius Tudományegyetem kihelyezett főiskolai szakjairól. Nos ott félévente 1500 ember végzett, 3 év alatt és olyan tantárgyak voltak, hogy csak tátottam a számat. A vizsgák is úgy zajlottak, hogy csoportosan "beszélgettek" a tanárral, aki negyedóra félóra múlva mindenkit leosztályozott. Nem sűrűn fordult elő bukás. (Talán egyedül a statisztika volt kicsit húzós)
Persze a diplomára rá vagyon írva, hogy JPT, ami sokkal többet nyomhat a latba a laikusok szemében, mint a GDF. Ezt csak azért írom, mert nem feltétlenül szerencsés dolog összehasonlítani a főiskolákat, egyetemeket.
Ja és nem akarom azt mondani, hogy a BME, SOTE, stb színvonalát eléri a GDF, de ezt a JPT kihelyezett főiskoláét magasan veri.

Chavo

pfiszi Creative Commons License 2000.09.08 0 0 352
Én már elvégeztem,
a végzettek száma azért ilyen kevés arányaiba szerintem mert a sok "link" akik más felsőoktatási intézménybe nem jut be itt próbál meg kavarni, de innen is kizuhannak, mint ahogy kizuhannának a többi felsőfokú intézményből is
Pfiszi
Socrates Creative Commons License 2000.09.06 0 0 351
Te MADve, az hogy milyen az elsős/végzett arány, az nem csak kizárólag a szinvonalat, hanem inkább a képzési formát mutatja. A GDF-en évente 200-250 ember végez mindamellett, hogy a legnagyobb létszámú főiskola a régióban, a végzősök százalékos aránya valóban igen alacsony. Ez egyben a jó hír, hiszen mutatja, hogy attól, hogy valaki befizet még nem kap diplomát, kénytelen tenni érte. Kérdésem: miért elitélendő az iskola azért, mert nem engedi át azokat a hallgatókat, akik jóllehet befizették a tandíjat, de nem tanultak és nem tudnak levizsgázni. Kizsigerelés? Ide felnőtt, 18 életévület betöltött dönteni képes emberek járnak, akiknek senki sem ígérte, hogy el fogják végezni a sulit tanulás nélkül. Nekem ez kicsit olyannak tűnik, mintha valaki visszavinne egy számítógépet a boltba, hogy nem bírja használni, adják vissza a pénzt neki. Ki tehet arról, hogy nem megfelelők a képességei?

Még 4 vizsgám van hátra a GDF-en és írhatom a szakdolgozatomat, tudom miről beszélek.

Egyetértek: speciel a BME nem összehasonlitandusz a GDF-fel, hiszen nem azonos a célközönsége sem meg semmi sem. Jómagam mielőtt pályát váltottam volna a SOTE-ra jártam, nem mondanám, hogy ezek az iskolák összevethetők volnának.

Előzmény: MADve (350)
MADve Creative Commons License 2000.09.05 0 0 350
Kedves Burján Péter!

a vizsgákon kb. 70% nem tud átmenni elsőre

Ezzel kapcsolatban az a meglatasom, hogy a BME-n, ahova en jarok, szinten igy van, csakhogy a GDF-en az iden 25 (huszonot) ember vegzett!!!!!!!!
Es kb 1000 (egyezer) kezdi el evente!
Ez nalunk kb 50%. Mar aki vegez, es diplomat szerez. Szerintem ez kifejezetten a szerencsetlen nepek anyagilag kizsigerelese! (a GDF aktualis feleves dija 102 000 HUF, a BME-e pedig 13x 000HUF! Es szerintem nem lehet a ket iskolat egyaltalan osszehasonlitani, mar ami a kepzes szintjet es az elhelyezkedesi eselyeket jelenti.)
Ja, igen!
A BMe-n a tandij 2 eve nem valtozott...

MADve

Előzmény: Burján Péter (10)
MADve Creative Commons License 2000.09.05 0 0 349
Sziasztok!
Ha vmi nem tetszik, szerintem kerd vissza a penzedet. :o) de tenyleg...

En meg akkor jartam oda 2 felevet, amikor a szamalk vitte. Azt igertek, hogy "Persze, adnak igazolast, meg nem kell elmenni katonanak..."
Ennek ellenere frankon megkaptam a behivomat. Telcsi a kiegre, mi ez? A valasz: Ez oket frankon nem erdekli, tessek csak bevonulni!
Kiraly! Akkor level a sulinak, hogy ugyan aggyak mar vissza a penzemet, mert ugye nem ezt igertek!
Mit gondolsz, mit valaszoltak?
Eltalaltatok! Nem adnak vissza penzt, de ha vegzek egy ev mulva, akkor szivesen latnak...
No comment... Ezek utan frankon abbahagytam, mert *sszak meg!
MADve

Előzmény: pacifist (2)
kisferó Creative Commons License 2000.07.08 0 0 348
hyp-r Creative Commons License 2000.07.04 0 0 347
Hali!

Az elektrotech. vizsgáról, ZH-ról valaki írhatna!! Köszi!

misitisi Creative Commons License 2000.06.30 0 0 346
Mára rakják ki állítólag az Op rendszer, és az elektro eredményeket. Éppen időben.

Du. már tudom, kell-e még mennem.
misitisi

Előzmény: hyp-r (345)
hyp-r Creative Commons License 2000.06.27 0 0 345
Hali!

Mikor feljelentkeztem csak ez az időpont volt (nyaralás után...)!

A Tudtörtemet visszaadták, kevés a 4.5 oldal, írnom kell még hozzá:-((

Na, most nyári szünet -végre-, bárkinek van friss, érdekes infója, ne kíméljen!

Csao

Előzmény: misitisi (344)
misitisi Creative Commons License 2000.06.27 0 0 344
Gratulálok a prog-hoz.
Te hogy-hogy ilyen későre raktad az elektrot?
Nekünk ilyen késői vizsgaidőpontokat nem is adtak meg!

A TU-ban, vagy a Filozófia jegyzetben vannak felsorolva lehetőségek, hogy azon kívül lehet-e azt nem tudom, de miért ne lehetne!
Én Descartes: A lélek szenvedélyei c. művét választottam, hát nem könnyű, amúgy sem szeretem a filozófiát. Elolvasom, aztán a könyv magyarázatát is, és írok Descartesről, a műről, meg egy-két pl-t kiragadok , majd meglátjuk.Egyébként én is tettem lépéseket a filozófia hasonló modon való megvalósítására, mint Te, de még nincs anyag! Addig meg próbálkozom.
A kutya is abba döglött bele.

A Tudománytörténet, amit első félévben írtunk, most lett értékelve: megfelelt.

Az elektro és OP rendszer eredményeim még nincsenek meg, nem tudom meddig kotlik rajta a tanár!

misitisi

Előzmény: hyp-r (343)
hyp-r Creative Commons License 2000.06.26 0 0 343
Csao!

ProgII. gyakorlat megvolt-nagyon laza volt a tanár, ez a péntek délutáni vizsgázás eddig nagyon bejött-, írásbeli most csütörtökön.

A Filozófia kötelező házi dolg-ot meghatározta, hogy konkrétan miről írjunk?
A TU szerint szabadon választott (Én speciel a barátnőm dolgozatát választottam:-))
07.21.-Elektrotech. vizsga, ha megvan kész az első év!

Hyp

Előzmény: misitisi (342)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!