Keresés

Részletes keresés

noname_boy Creative Commons License 2005.07.10 0 0 434
Szerintem meg a franciák robbantottak, mert London kapta meg az olimpia rendezésének jogát...
Előzmény: Ethan Hunt (427)
netszkvid Creative Commons License 2005.07.09 0 0 433
Kedves Hunt, hidd el, mindannyionkat orommel tolt el, hogy jol szorakoztal a Hyde Parkban, es ez feler onmagaban egy jocselekedettel! :)) Akciot hirdetunk a tejellatmany megoldasaert, nehogy man' szombat reggel ilyen tragedia tortenjen! Aggodunk Erted!!!!! :)))) En voltam penteken a belvarosban, egeszen konkretan a Russel Squarenel. Minden lezarva, valszeg bizonyitekokat gyujtottek. Tobb rendor a teren, mint ujsagiro. Sima gyalogos alig nehany tenfergett az uton. Egyebkent buszok arrafele is jartak, csak elkerulo utakon es eleg nagy dugoban. Semmi misztikum nem lebegett a levegoben, mindenki tette a dolgat.
Előzmény: Ethan Hunt (431)
bluekiwi Creative Commons License 2005.07.09 0 0 432

Ne viccelj mar, ha barmi tortenik a jovoben akkor az barmikor megtortenhet, nem feltetlenul ma vagy holnap.. Metroztam tegnap, meg ma is fogok, semmi extra nem volt, tobb rendor mindenhol termeszetesen es kevesebb ember az utcan.. kivettek joparan a penteket.

 

S ha jol szorakoztal az nem baj.. volt errol szo a tv-ben az Africa het kereteben a BBC-n, ott hangzott el nem is egyszer, a legutolso a koncert elotti napon volt ahol fajsulyos emberek, szkeptiusok vs hivok beszelgettek. Ott is feljott ez, hogy nu, dehat ebben mar megallapodas van, csak ala kell majd irni..

En magam is a szkeptikusok koze tartozom, de a partolo szkeptikusok koze.. ha mondhatom igy, hirveresnek jo volt. Mas kerdes, hogy voltak dolgok ami nem tetszett a koncerttel kapcsolatban sem, pl. ha adott egy koncert Africaert, akkor vajon miert nincsenek africai eloadok, jo persze, ok egy volt (Dogg-ot meg Miss Dynamite-ot ne vegyuk oda ugyi). Es miert kell oket kulon paterolni az Eden Project-be stb. Dehat volt erre egy jo valasza a Geldof-nak, merhogy akkor tan a nezettseg nem lenne akkora.. marpedig ugyi mostan az volt a cel, a figyelemfelhivas, nem igaz? Erdekes allaspont..  

A helyett, hogy arultak volna a jegyeket, akkor is elment volna ugyanennyi ember es legalabb meg egy kis extra della is osszejon, arrol nem is beszelve, hogy akar az egojukat massziroztato fellepok is adakozhatnanak egy kicsit, mondjuk 100k mindenkitol szerintem abszolut barati lett volna, tekintettel, hogy pl. Elton Johnh csak viragra kolt ennyit egy ev alatt.. szal csak nem rendultek volna meg anyagilag. Es akkor meg meg is hatodtam volna, valamivel jobban mint igy.

 

Előzmény: Ethan Hunt (431)
Ethan Hunt Creative Commons License 2005.07.09 0 0 431
Igen? Akkor tulajdonkeppen csak oncelu szorakozas vegett voltam a Hyde Parkban? Azt hittem, hogy a vilag erdekeben cselekszem, jot teszek, make a difference meg ilyenek... na mindegy :)
Mi volt ma amugy, mozgott valaki a varosban? En biztonsagi okokbol nem keltem fel egesz nap, csak kajalni; szerencsere az elelmiszerkeszletek kitartanak, bar a holnap reggeli kavemba mar nincs tej, ami hasonlatos egy valsaghelyzethez :))
Előzmény: bluekiwi (430)
bluekiwi Creative Commons License 2005.07.09 0 0 430
Na, ez sem rossz elmelet, foleg hogy mar megszavaztak a segelyt tobb mint egy hete, tulkepp mar a Live8 elott. De szerintem is ok voltak! :)
Előzmény: Ethan Hunt (427)
bluekiwi Creative Commons License 2005.07.09 0 0 429
London lakossaganak 5%-a muszlim, tehat ugy 400.000 korul lehet. Tegnap ment le az adat a tv-ben a dolgok kapcsan.
Előzmény: Ethan Hunt (423)
Blondegirl Creative Commons License 2005.07.08 0 0 428
Talan a rendorseg nem akarta kiadni a pontos adatokat a busszal kapcsolatban. Mondogatjak, hogy lehet, hogy ongyilkos merenylorol volt szo es az meg soha nem fordult elo Europaban. Valami ilyesmit hallottam tegnap. Egyebkent is egyertelmu volt, hogy tobb halott lesz. A busz felso szintje teljesen megsemmisult.
Előzmény: Ethan Hunt (427)
Ethan Hunt Creative Commons License 2005.07.08 0 0 427
Sajnos a buszos eset mar nem 3 hanem 13 halott es meg mindig lehet az alagutakban is. Mondjuk ezt nem egeszen ertem, hogy hogy lehet hogy elszor csak 2 halottrol beszelnek a busz eseteben, aztan lesz belole masnapra 13. Mert hogy a metroval kapcsolatban bizonytalanok az OK, de busz korul azert csak kellett volna latni, hogy ez nem ketto... magas ez nekem.
Kozben megszuletett az osszeeskuves elmelet osszeeskuves elmelete: afrikaiak robbantottak, mert igy nem merik NEM megszavazni a nyolcak a megemelt segelyeket, mert akkor mindenki rajuk sutne, hogy csak magukkal foglalkoznak. Lam, meg is szavaztak a megemelt segelyeket. (Na jo, ez az egesz nyilvan vicc, mielott osztani kezdene valaki...)
Előzmény: Ethan Hunt (420)
Blondegirl Creative Commons License 2005.07.08 0 0 426
Jaj, a CNN-t hagyjuk - a hatasvadasz es primitiv stilusuk szerintem tenyerbemaszo. Csak dicserni lehet a BBC jozansagat es a tegnapi hiradok tenyszeruseget. Nem? Egyebkent is elkepeszto, hogy a briteket mennyire nem lehet kiboritani semmivel sem szinte. Engem az fogott meg a legjobban, ahogy a British Medical Association epuleteben levo, amugy nem gyakorlo orvosok azonnal elkezdtek ellatni a serulteket a buszon. Gyorsan megszerveztek magukat, osszehoztak egy mini korhazat ott helyben aztan johetett az veszhelyzet. Annyira nincs bennuk hajlam a panikolasra, meg nem esnek tulzasba sem semmivel kapcsolatban sem. Neha idegesit a halverseg, de ilyen helyzetben kifejezetten hasznos tud lenni ... En meg nem tudom, hogy fogom raszanni magam a metrozasra, de gondolom Ti mar ma ujra kozlekedtettek Londonban.

Ethan Hunt - koszi az ajanlatot, de mar mi is szereztunk Pink Floyd Live8 felvetelt. :)
Előzmény: AAAaaa (425)
AAAaaa Creative Commons License 2005.07.08 0 0 425

Mellesleg néztétek, hogy a CNN sokkal horrorisztikusabbra festette a képet, mint a BBC?

 

Most nem lattam a CNN-t, de 9/11-et azon lattam. Ami feltunt az az aldozatok szamanak kozlese. 9/11 eseten a tobb tiz ezer halott csokkent le valamivel tobb mint 2000-re, a BBC viszont 2-rol emelte 7-re, 33-ra, 37-re.

 

Illetve a felirat: US under attack es London bombs.

Előzmény: aknot (424)
aknot Creative Commons License 2005.07.08 0 0 424
Sajnos mindkét elmélet ül. És lehet igaz akár az ellenkezője is.
Én sem értek egyet Irak megszállásával, de semmi nem garantálja, hogyha teljesítik e kívánságukat, nem robbantanak-e azért, hogy segélyt, autót, macis törülközőt, stb kapjanak. És a példán felbuzdulva nem fognak-e a Lappok, Csukcsok, Zürjének és a végén még a Magyarok is robbantgatni...

Az is igaz, hogy miért gondolják akik kirobbantották a "háborút Terror ellen", hogy Terror az ő szabályaik szerint fog háborúzni velük?

Mellesleg néztétek, hogy a CNN sokkal horrorisztikusabbra festette a képet, mint a BBC?
Előzmény: Törölt nick (422)
Ethan Hunt Creative Commons License 2005.07.08 0 0 423
Nem azt mondtam, hogy egyetertek vele, csak azt hogy olvastam, mint erdekesseget. :)
A Talas intejuban az Index azt irja, hogy (gondolom Talas P. szerint) 400e muszlim van a varosban. Szerintem ennek legalabb a duplaja, vagy csak nekem tunik soknak hogy naponta jarok az Edgware Roadon? :)
Előzmény: bluekiwi (421)
bluekiwi Creative Commons License 2005.07.08 0 0 421

Szerintem vezesd fel ezt az elmeletet a politika-ban is, biztos nagy sikert fogsz vele aratni..

Előzmény: Ethan Hunt (420)
Ethan Hunt Creative Commons License 2005.07.08 0 0 420
Ja, amikor neha melo kozben a radiohoz jutottam, akkor probaltam belehallgatni, ilyesmi szamokat elcsipni, de sokaig nem sikerult, aztan delutan hallottam hogy negyven korul es en is erosen csodalkoztam, azt hittem hogy szazak. Foleg hogy a buszon csak 2-3-an.
Mar a 9/11 utan is (Madrid utan plane) lehetett hallani, hogy London potencialis celpont, es hogy elobb-utobb biztos, es ha igan akkor biztos a metro. Aztan viszont volt akinek az volt a velemenye, hogy itt nem lesz robbantas, mert annyi muzulman el a varosban (Londonisztan), hogy biztos az is lenne az aldozatok kozott es azt remelhetoleg nem akarja a...tudod...a szakallas bacsi. :)
Na ehhez kepest nem ertem, hogy az egyik robbantas az arab negyed kellos kozepen volt (Edgware Rd.)... es akkor ide kapcsolodik, hogy termeszetesen akarcsak a 9/11 utan itt is vannak ar osszeeskuves elmeletek. Nevezetesen, hogy a MI6 (sot a CIA) robbantott, mert el akartak terelni a figyelmet Afrikarol, hogy a G8-en ne kelljen donteni megemelt segelyekrol (amit Amerika ellenez a legjobban) hanem lehessen azt mondani, hogy tetszik latni, vannak itt fontosabb dolgok is, pl. a war-on-terror., ID cards, etc.
Előzmény: netszkvid (417)
bluekiwi Creative Commons License 2005.07.08 0 0 419
Legalabb 50 halott van a Scotland Yard sajtotajekoztatoja szerint.
Előzmény: bluekiwi (418)
bluekiwi Creative Commons License 2005.07.08 0 0 418

Igen, igy van. En is elkepzeltem mar egy parszor, hogy mi lesz, ha ez megesik ami tegnap es hat lehetett volna rosszabb is vegul, mondjuk kepzeld el, ha nem 3 hanem mondjuk 8 allomason tortenik ugyanez.

Egyebkent a halottak szama varhatoan meg novekedni fog valamivel - sajnos. Most lesz egy sajtotajekoztato negyed oran belul. De szerencsere mi valoban szerencsesek voltunk, megtortenhetett volna barkivel.

Előzmény: netszkvid (417)
netszkvid Creative Commons License 2005.07.08 0 0 417

Ti nem voltatok meglepodve, hogy 3 metroszerelveny felrobbantasa utan "csak" 37 halott van? En evek ota parazom azon, hogy a londoni metro milyen idealis terepe egy terroristanak, a reggeli csucsban tobb szazezer ember van egy szuk alagutban osszepreselve. A kijaratok szukek, az alagut labirintus jellegu, ha a rpobbantast osszehozzak egy aramszunettel, abba meg belegondolni is hatborzongato. Borzaszto, ami a tegnapi napon a serultekkel tortent, de osszessegeben meg mindannyian szerencsesnek erezhetjuk megunkat.

 

Ethan Hunt Creative Commons License 2005.07.08 0 0 416
Elmeselem a mai napomat. Nem is, inkabb tegnappal kezdem. Szabadnapos volt mindenki a tarsasagbol, nagy gorkorizast szerveztunk. Megneztuk az unneplest a Traf-on, aztan legurultunk a Temze parton a kozeli Canary Wharf-ig, ahol a tovebol felneztunk a 1CSq-ra (a csucsos teteju legmagasabb) es megjegyzi a hulye tesom, hogy ezt ugyanugy eltalalhatja a repulo, mint a WTC-t. De milyen jo hogy mi gorkorival vagyunk, mert mi el tudnank pucolni, a sok hulye bankar meg ott pusztulna, vagy valami ilyesmi...
Masodik fejezet. Kilburn-ben lakunk de a London City Airport kozeleben szoktam neha dolgozni, ehhez altalban - ha van Travelcardom- , akkor a Bakerloo (via Edgware Road!) (x @ Baker str.) Jubilee (Canning Town) - busz (474 vagy 69) utat szoktam valasztani. Ma viszont nem volt jegyem, meg kedvem sem venni ezert az olcsobb megoldast valaszotottam, a Brondesbury megallotol egy lendulettel elmegyek Silvertown-ig a Silverlink Metro-n. Elonye hogy nincsenek kapuk, ellenorrel pedig meg soha nem talalkoztam, igy ingyen van az ut. Szoval a vonat kesik (ez megszokott) es hallom az elcsipett beszelgetesekbol, hogy nem jar a Jubilee sem meg a Northern sem. Ok, ez is elofordul. Szoval "kicsit" zsufolt a vonat, amikor vegre megjon, a vonaton (10 ora korul jarunk) egy no elkezd telefonalni, majd hangosan elkezd sipitozni, hogy bomba, satobbi. Utasok neznek maguk ele, aztan egyesek elkezdenek feszkelodni, telefonalni, aztan kozli a hangosban a vezeto, hogy a vonat nem fog megallni egyetlen helyen sem, ahol metromegallo is van. Nagyjabol ki is urult a vonat a Camden Road-nal, de a legdurvabb flash az Stratfordban volt, ahol a q nagy allomason, ahol mindig millio ember nyuzsog, atsuhan a vonat a teljesen ures nagy uveg csarnokon. Hubazzeg, meg most is kiraz a hideg, ahogy irom.
Harmadik fejezet. A melohelyem egy zenes szinhaz, az elozetes foglalasokbol 120-bol 10-en mondjak le mindossze a kozlekedes miatt, es mintha mi sem tortent volna, du. 2-kor a konferanszie kipenderul kozepre es elkezdi mondani ugyanazokat a szar vicceket es a kozonseg ugyanugy rohog, mintha mi sem tortent vona. The show must go on.
bluekiwi Creative Commons License 2005.07.07 0 0 415

Na, megvagytok akkor, en is itt vagyok, most ertem haza, bar reggel el sem kellett volna indulni...

 

orb-x kosz az imelt.

netszkvid Creative Commons License 2005.07.07 0 0 414

Kis tudositas a helyszinrol: A metroban mindenki nyugodt volt, nem volt panik, pedig erezheto volt, hogy nem csak uzemzavar van, es vagy 20 percet alltunk a fullaszto alagutban, mielott kijutottunk volna. Az utakon megszunt a kozlekedes, mindenhol gyalogolo emberek

A Russel Sq kornyeke teljesen le van zarva, meg az egyes kozepuletek is, alig van utca, amin kozlekedni lehet, a munkahelyemig 3 rendorkordonon kellett atjutnom.

bhoy 72 Creative Commons License 2005.07.07 0 0 413

Beirom ,bar feleslesges,mert gondolom mindenki tudja:

6 metroallomason es egy buszon tortent robbanas.Eddig,ha minden igaz,20 halott van.

Szornyu!!

bluekiwi Creative Commons License 2005.07.06 0 0 411

Na jol van, nagyon nem maradsz le semmirol ha jol latom. En a cidert csak egyeb izesitokkel tudom meginni, de ugy sokat! :)

Sok sikert a terveidhez, ha mar ott vagy esetleg dobj egy imelt. Toroltem az eddig hasznalt cimemet, majd kuldok egy masikat.

Előzmény: Törölt nick (410)
netszkvid Creative Commons License 2005.07.06 0 0 408
Azert Chirac nem sokat loditott Parizs ugyen, legalabbis innen Londonbol nezve. Meg francia szemmel sem, egy francia kollegam szerint. Majd legkozelebb  Parizse lesz a baber! (Vagy mase, pl mikor is lesz az elso afrikai Olimpia?!)
Előzmény: Törölt nick (405)
bluekiwi Creative Commons License 2005.07.06 0 0 407
je egy orb-x. eltuntel a masikbol.. igaz en is.
Előzmény: Törölt nick (405)
bluekiwi Creative Commons License 2005.07.06 0 0 406
En most itthon csucsulok maganyosan, radiot hallgatva hallottam az elobb. Ugyhogy en egyedul oromkodtem! :)
Előzmény: netszkvid (404)
netszkvid Creative Commons License 2005.07.06 0 0 404
Mit szoltok az Olimpiahoz? Korulottem most minden angilus es nem angilus ujjong. Azert hihetetlenul ossze tudnak ezek a nepek fogni, ha valamit akarnak....
barique Creative Commons License 2005.07.06 0 0 403

Sziasztok!
Kétágyas szoba kiadó Londonban a Manor House station-nál. (Piccadilly line; 2 zóna)
2 double, 2 single room, +nappali. Jelenleg hárman lakunk itt. Nyugis környék, az erkélyről kilátás egy kis tóra, internet, kábeltv, vezetékes telefon, X-box stb...
₤50/hét/fő + közös számlák.
Azonnal beköltözhető, lehetőleg hosszú távra.
Akit érdekel emilezzen: barrique@freemail.hu, vagy hívjon: 07835662816
ennyi, adás vége

Ethan Hunt Creative Commons License 2005.07.06 0 0 402
Terjednek rendesen a neten a koncertfelvetelek, pl. 3 Pink Floyd mar megvan ;), meg a U2-McCartney Sgt. Pepper is, REM is, a tobbi csordogal lefele dc-rol :) Egesz jo minoseg, a keveropultrol lett leszedve szerintem, nem mikrofonos felvetel vagy ilyesmi.
Blondegirl erdekel? :)
eni-x Creative Commons License 2005.07.05 0 0 401

Hali,

de mennyire irigy vagyok!!!  en csak tv-ben neztem / radioban hallgattam... de igy hihetetlen elmeny volt.

udv

Előzmény: Ethan Hunt (400)
Ethan Hunt Creative Commons License 2005.07.05 0 0 400
Most lattam egy legifotot, ami alapjan helyesebitek, legalabb 90% mogottunk volt, azt hittem hogy meg messzebb volt a VIP kordon, de gyakorlatilag ott voltunk a kozeleben talan 10-15 m-re.
Előzmény: Ethan Hunt (399)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!