Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 2016.07.31 0 0 39769

Dehogynem! Gombapép, amihez még extra kell a gomba is. kellevél szintén extra beszerzés. Rakott krumplinál a dolgok rendszrint otthon vannak, kettőt megfőzők harmadik komponenst csak felszeletelem és rakom.

Előzmény: nagypapi51 (39767)
szkati Creative Commons License 2016.07.31 0 0 39768

Mára "nem lehet abbahagyni" csirkemellet csináltam vagy 2 tállal( egyik fiúgyermeké), és a pénteki vendégségből megmaradt köreteket ettük hozzá. Tökmagolajas, lila hagymás krumplisalátát, tzatzikit, rakott cukkinit, és csináltam még egy kis tejfölös kelbimbót.

Délután meg dinnye( görög és sárga) minden mennyiségben:))

nagypapi51 Creative Commons License 2016.07.31 0 0 39767

Nem bonyolultabb, mint egy rakott krumpli.

 

Előzmény: Boszorka (39766)
Boszorka Creative Commons License 2016.07.31 0 0 39766

Hú de komplikált!:-)

Ezt biztos nem csinálom utánad.

Előzmény: nagypapi51 (39765)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.07.31 0 0 39765

kb. az, amit ke-fe írt, kicsit bővebben itt

Annyi csavar lesz a dologban, hogy forrázott kellevelekre gombpép kerül, ezzel és hálóval csomagolom be az elősütött pecsenyét.

 

Előzmény: szkati (39764)
szkati Creative Commons License 2016.07.30 0 0 39764

Köszi!

Előzmény: ke_fe (39763)
ke_fe Creative Commons License 2016.07.30 0 0 39763

Háló, más néven cseplesz.  A disznó alkatrésze, a hasában, a gyomot kózelében található. A kinézete fálószerű (ezért a név).
A "szemek"közötti üres rész részben hájszemcsékkel van kitöltve.

Karajt, akár töltöttet is, vagy szűzpecsenyét bugyolálnak be vele. Szaftossá teszi a sültet. És mutatód is.

Előzmény: szkati (39760)
Boszorka Creative Commons License 2016.07.30 0 0 39762

Elloptam nagypapi ötletét, így lett sült csirkecomb és velesült krumpli, no meg kovászos uborka.

Városliget Fényőre Creative Commons License 2016.07.30 0 0 39761

(és megfizethető)

Előzmény: Boszorka (39755)
szkati Creative Commons License 2016.07.30 0 0 39760

Mi az a hálós szűzpecsenye?

 

Ma rablóhús volt szűzből és csirkemellből. Tökmagolajas, lila hagymás krumplisaláta, tzatziki, és egy nagy tál sajtos cukkini.

Előzmény: nagypapi51 (39759)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.07.29 0 0 39759

Ma sült csirkecomb vele sült krumplival, vargányával, zöldbab főzelék, főtt kukorica.

Holnap juhtúrós sztrapacska, kovászos uborka, dinnye.

Vasárnap hálós szűzpecsenye, kukoricás rizs, őszibarackos joghurt.

 

ZsuR Creative Commons License 2016.07.28 0 0 39757
Előzmény: konyvsziget25 (39756)
Boszorka Creative Commons License 2016.07.28 0 0 39755

Gundel. Rákaptunk az utóbbi időben. Eddig mindig minden finom volt.

Előzmény: nagypapi51 (39754)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.07.28 0 0 39754

Hol lesz ez a menü?

Előzmény: Boszorka (39753)
Boszorka Creative Commons License 2016.07.28 0 0 39753

Ma grill csirke Budagyönygéről és ha már ott voltam, sült krumpli és vegyes saláta.

Holnap pedig ez:

  • Pácolt fogas
    paradicsomcoulis-val
  • Kacsafalatok serpenyőben sütve
    grillezett zöldségekkel,
    ropogós fokhagymapürével
    és erdeigomba-habbal
  • Narancsos karamellszelet
    csokoládéfagylalttal
nagypapi51 Creative Commons License 2016.07.28 0 0 39752

Ezek szerint csak horgászni megy, nem halat fogni. :)

 

Előzmény: macózug (39751)
macózug Creative Commons License 2016.07.28 0 0 39751

Ma maradékok elfogyasztása :)

 

Holnap vagy szombaton pacal főzés- körömmel,csülökkel- ahogy dukál :) Több napra mert horgászsás lesz a férfi embernek, így több napon keresztül egyedül lesz a telken,ennie kell.:) Ez volt a kívánság :) lesz még mellé húsgombócos tárkonyos ragu leves szintén több napra.:) Pacal mellé kovászos uborka :)

 

Magamnak lesz tökfőzelék és zöldbab főzelék, melyet majd felváltva eszek, ahogy megkívánom. Na és dinnye,barack évszaknak megfelelő mennyiségben :)

öreg_néne_b Creative Commons License 2016.07.26 0 0 39750

Úgy látom, 99.9 %-ban politika és piackorlátozás. Egy alapvetően veszélytelen kór, az okozott kárt az előírások okozzák. Olyan ez, mint amikor a tűzelhalás miatt egész gyümölcsösöket vágtak ki. Maga betegség azóta sem okozott kimutatható kárt. Pár fa elpusztult, de nem katasztrófa, pl. a monília minden évben több gyümölcsfát pusztít el.

Előzmény: nagypapi51 (39749)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.07.26 0 0 39749

Már csak ez hiányozna...

BSE után LSD.

 

szkati Creative Commons License 2016.07.26 0 0 39748

Holnapra könnyű, nyári kaja. Tarhonyás hús:)) De azért van benne sok paradicsom és paprika is.

Vendégségbe megyünk  medencézni, és oda visszük.

macózug Creative Commons License 2016.07.26 0 0 39747

Ma chilis bab, főtt kukorica.

Boszorka Creative Commons License 2016.07.26 0 0 39746

Tonhalas tészta.

Előzmény: szkati (39745)
szkati Creative Commons License 2016.07.26 0 0 39745

Ma zöldbab leves, lasagne.

nagypapi51 Creative Commons License 2016.07.25 0 0 39744

Kolbászos lecsó, rósejbni, kovászos uborka.

Szerdán rántott pecsenyekacsa máj, petrezselymes krumpli, kovászos uborka.

 

dulci Creative Commons License 2016.07.25 0 0 39743

Úgy tudom, ezek a csomagolt húsok nem szabadna, hogy már fagyasztottak legyenek. Jó minőségű hús nem engedne annyi vizet, akármiért is teszik alá a papírt. Eléggé meglepődtem, mikor először láttam, hogy így "törődnek" velünk, hogy szépnek lássuk az árut. Most pedig már mindenhol ezt csinálják. 

Előzmény: ZsuR (39742)
ZsuR Creative Commons License 2016.07.25 0 0 39742

En mindig azt gondoltam hogy az itatos azert van alatta, hogy az elofagyasztott hus alol felszivja a vizet kiolvadaskor... mert ez is az oka a sok viznek a husban.  Agyonfagyasztott, rosszul kiolvasztott...

Előzmény: dulci (39739)
dulci Creative Commons License 2016.07.25 0 0 39741

Nem egyről beszélünk? :)

Mert az állat olyan állat, csak addig iszik, amennyire szomjas. Azért kell a só. Akkor nem pisili ki hirtelenében, hanem tömegében vizesedik. Ha az átvevőn keresztül is, de a cél, hogy megvegyük a vizet. 

Előzmény: nagypapi51 (39740)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.07.25 0 0 39740

Nem azért itatják, hogy vizes legyen, hanem nehezebb a leadáskor.

Persze ezt a trükköt az átvevő is ismeri, és automatikusan levon 2-3%-ot. :)

 

Előzmény: dulci (39739)
dulci Creative Commons License 2016.07.25 0 0 39739

Olyat is hallottam, bár ne lenne igaz, hogy sós vízzel itatják az állatot vágás előtt, hogy vizes legyen. :((

 

A hús képes sok vizet felvenni. Még ebből a húsgyári húsból is, ha itthon darálom, nem ugrik annyira össze a fasírt sütés közben, mint ha darálthúst vásárolok.

 

Meg amikor a szelet húsok alatt a csomagolásban itatóspapír van, hogy ne álljon a lében.

 

Persze, jobb lenne minőségi maszek henteshez járni, de nincs a környéken. Talán azért nincs, nem is nagyon éri meg nekik, mert általában inkább az árat nézik az emberek. Pedig a végén nem járunk jobban, megvesszük a vizet.

ZsuR Creative Commons License 2016.07.25 0 0 39738

Mindent tudok sutni-fozni, a csirkeporkoltot csak akkor ha bio.  Acsirke-pulyka hus minosege hihetetlen mennyivel jobb.

Előzmény: Boszorka (39737)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!