Dehogynem! Gombapép, amihez még extra kell a gomba is. kellevél szintén extra beszerzés. Rakott krumplinál a dolgok rendszrint otthon vannak, kettőt megfőzők harmadik komponenst csak felszeletelem és rakom.
Mára "nem lehet abbahagyni" csirkemellet csináltam vagy 2 tállal( egyik fiúgyermeké), és a pénteki vendégségből megmaradt köreteket ettük hozzá. Tökmagolajas, lila hagymás krumplisalátát, tzatzikit, rakott cukkinit, és csináltam még egy kis tejfölös kelbimbót.
Délután meg dinnye( görög és sárga) minden mennyiségben:))
Háló, más néven cseplesz. A disznó alkatrésze, a hasában, a gyomot kózelében található. A kinézete fálószerű (ezért a név). A "szemek"közötti üres rész részben hájszemcsékkel van kitöltve.
Karajt, akár töltöttet is, vagy szűzpecsenyét bugyolálnak be vele. Szaftossá teszi a sültet. És mutatód is.
Holnap vagy szombaton pacal főzés- körömmel,csülökkel- ahogy dukál :) Több napra mert horgászsás lesz a férfi embernek, így több napon keresztül egyedül lesz a telken,ennie kell.:) Ez volt a kívánság :) lesz még mellé húsgombócos tárkonyos ragu leves szintén több napra.:) Pacal mellé kovászos uborka :)
Magamnak lesz tökfőzelék és zöldbab főzelék, melyet majd felváltva eszek, ahogy megkívánom. Na és dinnye,barack évszaknak megfelelő mennyiségben :)
Úgy látom, 99.9 %-ban politika és piackorlátozás. Egy alapvetően veszélytelen kór, az okozott kárt az előírások okozzák. Olyan ez, mint amikor a tűzelhalás miatt egész gyümölcsösöket vágtak ki. Maga betegség azóta sem okozott kimutatható kárt. Pár fa elpusztult, de nem katasztrófa, pl. a monília minden évben több gyümölcsfát pusztít el.
Úgy tudom, ezek a csomagolt húsok nem szabadna, hogy már fagyasztottak legyenek. Jó minőségű hús nem engedne annyi vizet, akármiért is teszik alá a papírt. Eléggé meglepődtem, mikor először láttam, hogy így "törődnek" velünk, hogy szépnek lássuk az árut. Most pedig már mindenhol ezt csinálják.
En mindig azt gondoltam hogy az itatos azert van alatta, hogy az elofagyasztott hus alol felszivja a vizet kiolvadaskor... mert ez is az oka a sok viznek a husban. Agyonfagyasztott, rosszul kiolvasztott...
Mert az állat olyan állat, csak addig iszik, amennyire szomjas. Azért kell a só. Akkor nem pisili ki hirtelenében, hanem tömegében vizesedik. Ha az átvevőn keresztül is, de a cél, hogy megvegyük a vizet.
Olyat is hallottam, bár ne lenne igaz, hogy sós vízzel itatják az állatot vágás előtt, hogy vizes legyen. :((
A hús képes sok vizet felvenni. Még ebből a húsgyári húsból is, ha itthon darálom, nem ugrik annyira össze a fasírt sütés közben, mint ha darálthúst vásárolok.
Meg amikor a szelet húsok alatt a csomagolásban itatóspapír van, hogy ne álljon a lében.
Persze, jobb lenne minőségi maszek henteshez járni, de nincs a környéken. Talán azért nincs, nem is nagyon éri meg nekik, mert általában inkább az árat nézik az emberek. Pedig a végén nem járunk jobban, megvesszük a vizet.