Keresés

Részletes keresés

vidékipupák Creative Commons License 2012.02.05 0 0 2079

Itt nézd meg, de ne lepődjél meg! Pláne ha hozzáadod a postát!

http://www.argep.hu/trend/KENY/Kenyersuetoe-lapat.html

Előzmény: geda1 (2078)
geda1 Creative Commons License 2012.02.05 0 0 2078

Sziasztok.

Kaptam egy Trisa kenyérsütőt és hiányzik belőle a két lapát.Hol lehetne beszerezni hozzá?

vidékipupák Creative Commons License 2012.02.04 0 0 2077

Az biztosan jobb, de azt nem kaptam, pedig kerestem. Mindig az volt a problémám, hogy éreztem az élesztőt a kész kenyéren. Olvastam valahol, hogy 2 órai keltetés után át kell gyúrni, majd ismét egy órai keltetés, átgyúrás, majd fél órai keltetés után sütni. Valóban, így már nincs élesztő íze. Most legutóbb csak egyszer keltettem két órát, gyúrás, majd fél órai kelesztés után megsütöttem. Így is jó lett. Én már nem használom a kenyérsütőt, csak ha nagyon nincs időm, inkább jénaiban sütöm.

Előzmény: CSVili (2076)
CSVili Creative Commons License 2012.02.04 0 0 2076

Ebből a fajtából vettem BL-80 t, akkor az is biztosan jó minőségű lesz. Még nem próbáltam.

vidékipupák Creative Commons License 2012.02.03 0 0 2075

Most sütöttem a "nagyi titka" nevű pannonmill által gyártott BL55 lisztből kenyeret. Ez már megközelíti azt a minőséget, amit elvárok. Egy fontos dolog: Mindig éreztem a kenyéren az élesztő mellékízt. Ezt úgy kerülöm ki, hogy kétszer kelesztem a kenyeret. Az első kelesztés (kb.2óra) után átgyúrom, majd a második kelsztés(kb.1 óra) után sütöm sütőben 45 percig, 200Co -on. Így nem érezni rajta az élesztőt. Elektromos sütőm van, abban pontosan be lehet állítani a hőmérsékletet.

Nem használom a kenyérsütőgépet, csak esetleg dagasztásra, mert jobban szeretem a hagyományos formájú kenyeret. Azt meg egy ovális jénaiban sütöm, kikenve margarinnal, belisztezve. Így soha nem ragad bele. És nincs benne keverőlapát. Sütés után kiteszem egy rácsra, hogy alul is hűljön.

Előzmény: farriss (2070)
.ETNA. Creative Commons License 2012.01.31 0 0 2074

Olvass kicsit vissza, beszúrtam néhány linket, nyisd meg és keresgélj ott.

 

Az általad kiválasztott Moulinexről, ami egyébként 1 lapátos (és a többi gépről is), az árukereső oldalán sokkal több infót találhatsz:

http://www.arukereso.hu/kenyersuto-c4110/moulinex/ow-200031-home-bread-p38158111/termek-leiras.html#properties

 

Általában a teljesítmény alapján lehet megsaccolni a lapátok számát: pl. 600 W körüli 1 lapátos, 800 W körüli általában 2 lapátos.

 

A gépben sütött kenyér formájáról - ha visszalapozol néhány oldalt - találhatsz néhány beszúrt fotót, ahogy egyébként a jénaiban stb. sütött kenyérről is.

 

Bár gondolom, hogy ha kenyérsütőt akarsz venni, akkor nem akarsz jénaival+sütő foglalkozni, de ha egyébként jó a tűzhelyed sütője és időd is van (a sütőn állítani szokták a hőmérsékletet a sülés különböző fázisaiban stb.), akkor veszel egy olcsó 2 lapátos gépet, aminek van olyan profigija - tészta - ami  kever+keleszt+dagaszt, majd kiveszed a gépből és a táblán megformálod+jénai+sütő és kész a bolti formájú, de jóval egészségesebb kenyér.

 

Nem mellesleg mind a kenyérsütő, mind a hagyományos kenyérsütés, a kézzel dagasztás, mind a "vegyes" (gép+sütő) sütés CÉLJA elsősorban az EGÉSZSÉGES (a boltinál egészségesebb, semmilyen adalékanyagot, térfogatnövelőt stb. nem tartalmazó) KENYÉR KÉSZÍTÉSE!

Előzmény: farriss (2071)
farriss Creative Commons License 2012.01.30 0 0 2073

köszi

Előzmény: vidékipupák (2072)
vidékipupák Creative Commons License 2012.01.30 0 0 2072

Szerintem ez egylapátos, de ebben is csak szögletes kenyeret tudsz sütni. Ha hagyományos formájú kenyeret akarsz, akkor egy megfelelő formájú hőálló jénait, - oválisat, vagy kör alakút kenj ki margarinnal, lisztezd be, - akkor nem ragad bele és 200 fokon, 40-45 percig süsd meg sütőben. Én még nem láttam olyan kenyérsütőt, ami nem szögletes kenyeret sütött. Persze h ismered az összetételt és a tészta elkészítését és hagyományos formájú kenyeret szeretnél, akkor már nem is fontos a gép. Persze, ha reggel friss sült kenyér illatára akarsz ébredni, akkor az csak géppel megy.

Előzmény: farriss (2071)
farriss Creative Commons License 2012.01.30 0 0 2071
Előzmény: farriss (2070)
farriss Creative Commons License 2012.01.30 0 0 2070

Én is most akarok venni kenyérsütőt. Olyan kellene, amivel pl. fél kilós kis bucit is tudok sütni,, aminek szép kenyér alakja van, rozskenyeret, teljeskiörlésűt is tud. etc. Persze tudjon nagyobbat is sütni. Gondolom érdemes kétlapátosban gondolkozni.

Tudtok konkrét tipust tanácsolni? PL. Moulinex HomeBread tetszik, de nem találtam ról semmi részletesebb infót, hány lapátos etc.

Előzmény: Dudi13 (2062)
.ETNA. Creative Commons License 2012.01.30 0 0 2069

Pontosan ez jutott nekem is eszembe, ha egy gép sokáig tartana, mi lenne a gyártósorral, jó-jó, persze előbb-utóbb a csecsemők is felnőnek és potenciális vásárlók lesznek, de pörgés csak akkor van, ha a szavatossági idő és egy gép optimális működési ideje jól össze van hangolva (persze nem a vásárló számára előnyös módon). Jól ki van ez találva:-)

Előzmény: vidékipupák (2068)
vidékipupák Creative Commons License 2012.01.30 0 0 2068

Tökéletesen igazad van!

Sajnos ma már ki sem csomagolják, amit megveszel, azt mondják, ott van kitéve, ugyanolyan van a dobozban is.

Őszintén, nekem 3 db kenyérsütőm van, első bedöglött, vettem mégegyet, (akkor még olcsóbb volt), az is bedöglött, aztán vettem egy használtat, az meg tökéletesen működik évek óta.Most van tartalék alkatrészem.

Nagy szerencsém van, hogy amit csak meg lehet javítani, azt én magam javítom, még alkatrészeket is legyártok magamnak. Van egy robotgépem, abban elájult egy műanyag hajtótengely, persze nincs hozzá alkatrész, vehettem volna vagy 25-30 ezerért egy másikat. Legyártottam az alkatrészt sárgarézből, azóta kifogástalan, ez biztosan tovább tart, mint a műanyag. A kenyérsütőre sincs semmi biztosíték. Az első kenyérsütőm a garancia lejárta után két héttel ájult el!!

Ebben azért van üzletpolitika is, képzeld el, ha vennél egy kenyérsütőt és 20-30 évig tartana! Tönkremenne a gyár, mert nem kellene újakat gyártani.

Az első magyar hűtőszekrények még jól bírták a strapát, Van egy 120l-es, hűtőm, ami Bosch licenc alapján készült a LEHEL hűtőgépgyárban, 40 évvel ezelőtt!!! Kifogástalanul működik, olyan halk, - pedig kompresszoros, - hogy nem hallani ha működik.

Egy baja van, hogy a műanyag megsárgult, repedezett, de még mindig használom, illetve tartaléknak tartom.

Előzmény: .ETNA. (2067)
.ETNA. Creative Commons License 2012.01.30 0 0 2067

:-)) aki BÁRMILYEN műszaki terméket vásárol (még a legnagyobb márkanevek esetében is) alapvetően lutrit játszik, ezt mindenki tudja.

 

Ez pontosan olyan, mint az autók esetében, megveszed az x milliós szuper fedélzeti computerrel stb. ellátott autót, aztán a legváratlanabb időben fogja magát, hibát jelez és leáll... (pl. a Citroenek, Renault márkák esetében, mindenki tudja, hogy túl sokszor van gond az elektronikával) ciki, nem? Akkor miért is lenne ez másképpen egy 13ezer forintos háztartási termék elektronikájával? :-)

 

Egy ismerősünk Daciaja, ha használni akarná, még most is tökéletesen működne, igaz olyan volt Dacia-tulajt is ismerek, aki - amíg meg nem unta és ki nem cserélte a kocsit - évente vitte javítani, mert állandóan szét akart esni... akkor most melyik a jobb autó? Az ismerős szerint a Dacia jó, a másik szerint egy roncs. Na ezért mondom, hogy a műszaki cucc vásárlása lutri, ahogy a műszaki sportoknál sem csak az emberi tényező dönt... ez van.

Előzmény: vidékipupák (2066)
vidékipupák Creative Commons License 2012.01.29 0 0 2066

Én még 12 ezerért vettem, egy Hausmeister-t, annak elszállt az elektronikája. Aztán vettem 5 ezerért egy használt ETA-t, az kifogástalanul működik, de a két gép teljesen egyforma, csak a felirat más. Mind a kettő kétlapátos.

 

Előzmény: .ETNA. (2064)
Dudi13 Creative Commons License 2012.01.29 0 0 2065

Köszi az infokat mindkettőtöknek!

.ETNA. Creative Commons License 2012.01.29 0 0 2064

A két lapátos kenyérsütő jó, vásárlásnál a jól záródó tetőt és a magyar nyelvű használatit (jó ha van benne néhány recept és programidő táblázat is, aminek a segítségével láthatod, hogy egy-egy programnál hogyan alakulnak a keverés-kelesztés-dagasztás-sütő idők, percre pontosan) kell ellenőrizni, legyen rajta jó sok program (sütemény, teljes kiőrlésű, francia stb.). Keress rá a teljesítményére, szerintem a 700-850 W körüli már jó - ezek általában a 1,3 - 1,5 kg-os kenyeret is meg tudják sütni.  Adok egy-két linket, ezen árra és konkrét márkára is lehet keresni.

 

Az ismertebb "nagy" márkák közül a Panasonic és a Moulinex gépeket ajánlják, ezek között van 20-40ezer Ft-os is. A kettő közül inkább a Panasonicról jönnek jobb vélemények (a Moulinex 40ezer feletti gépei viszont extrákkal is fel vannak szerelve, pl. több sütőforma - bagette, cibatta stb. - spéci programok stb.). Pl ez a Pana is 30ezer körül van: http://www.interstore.hu/e-shop/index.php?page=shop/flypage&product_id=4336176#desc

 

20ezer körüli áraknál nagyjából tök min1, hogy ELTA, Hauser, Hausmeister, Orion vagy stb. nevűt veszed, a fotókon is látszik, hogy a gépek kb. egyforma kinézetűek. A fórumon írta valaki korábban (szerintem jogosan), hogy csak a véletlenen múlik, hogy éppen melyik nevet kapja a gép:-)) A Hauserekhez, Hausmeisterekhez általában jó az alkatrész utánpótlás (lapát, sütőforma) is, ha véletlenül elkeveredne a lapát vagy ilyesmi.  http://www.rotovill.hu/termekcsoport/98/Kenyersuto_alkatreszek.html

 

 

Nekem Hausmeister HM1300-asom van, ez árban 20ezer alatti, elégedett vagyok vele. Egyébként a kenyérsütőhöz általában van müa. adagolókanál, mércés pohár a folyadékhoz és egy kampós eszköz, amivel a kenyérrel együtt kijött lapátot egyetlen mozdulattal ki lehet szedni a kenyérből. A gépekben nem klasszikus formájú kenyeret lehet sütni, hanem inkább kissé szögleteset. Ha kísérletező kedvű vagy és van rá időd, ahogy Vidékipupák hsz-ében is olvashatod, megdagaszthatod pl. a gépben a tésztát, majd a sütőben, egy nagy jénaitálban hagyományos formájú kenyeret is süthetsz, de ez már csak részletkérdés:-)

 

http://www.arukereso.hu/kenyersuto-c4110/

 

http://annostore.hu/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=72&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1

 

Elvileg bármely két lapátos kenyérsütővel tudsz kisebb és nagyobb kenyeret, kalácsot is sütni, hiszen mindegyik azonos elv alapján működik. Amiben különböznek az max. a programok száma, vagy éppen a márkanév, esetleg egy-két extra. Ha nincsenek extra igények, nem hinném, hogy 20-25ezertől többet érdemes rá áldozni - de ez csak személyes vélemény:-) Van csak keverő-kelesztő-dagasztó progi is (az enyémen "Tészta"), ezzel csinálhatsz pizza tésztát, amit a kb. 2 órás progi végén kiveszel, táblán kinyújtod, tepsire rakod, megkapokol mindenféle jóval és mehet kb. 10-15 percre a sütőbe.

Választani Neked kell, de ha van időd, esetleg lapozz vissza 5-6 oldalt és nézz meg néhány korábbi hozzászólást, pl. a 2020, 1995, 1985, 1913 stb. számúakat.

Előzmény: Dudi13 (2062)
vidékipupák Creative Commons License 2012.01.29 0 0 2063

Nekem van kenyérsütőm, a következő tapasztalatokkal:

A kétlapátosat érdemes venni, mert egyrészt az nagyobb, másrészt jobban megkeveri a tésztát.

Ha nem fontos, hogy előre programozd a gépet, -mert reggel, ébredés után meleg kenyeret szeretnél enni, - akkor jobban jársz, ha van egy robotgéped, amiben meg tudod keverni a tésztát és egy nagy ovális jénai üvegedény.

Én a jénait kikenem margarinnal, belisztezem, és a már kétszer megkelesztett és átgyúrt tésztát abban még hagyom 30 percet kelni és 200 fokon 45 percig sütöm. Jobban szeretem a hagyományos formájú kenyeret, nem kell kibányászni belőle a keverőlapátot, (a gépből gyakran bennemarad a kenyérben, de azt sütés után azonnal ki kell bányászni, szigoróan csak fa vagy műanyag eszközzel, hogy meg ne sérüljön a lapáton lévő teflonbevonat).

A lisztről meg csak annyit, hogy ahány malom, annyi féle.

Ha alacsony a sikértartalom, akkor morzsálódik a kenyér.

Most vettem 189 Ft-ért "Nagyi titka" (Pannonmill malom, Komárom) nevű süteménylisztet, amire az van írva, hogy magas a sikértartalma.

Az úgynevezett kenyérliszt meg még drágább!

Még nem sütöttem belőle, majd meglátom. De azért az sem megoldás, hogy az otthon sütött kenyér sokkal drágább legyen, mint amit veszek.

Előzmény: Dudi13 (2062)
Dudi13 Creative Commons License 2012.01.29 0 0 2062

Hello

 

Most szándékozom kenyérsütőgépet venni, de nem igazán tudom hogy melyiket lenne érdemes választanom. Tudnátok ebben segíteni? Mindenképpen megbízhatót szeretnék ami szépen süt és lehetőleg mindenfajta kenyérhez és kalácshoz stb jó legyen. Méretileg olyat szeretnék ami fél kg-tól kb 1200-1300g-ig tud sütni. Max 30e lenne rá, de ha árnyalatnyit felette van az ár akkor az még belefér. Tudnátok ajánlani konkrét típusokat?

Előre is köszi

.ETNA. Creative Commons License 2012.01.26 0 0 2061

Ó, inkább kétszer, mint egyszer sem:-)) Nagyon köszi!!!!!!

Előzmény: atandi (2058)
.ETNA. Creative Commons License 2012.01.26 0 0 2060

:-DDDD

Előzmény: firmitudo (2059)
firmitudo Creative Commons License 2012.01.25 0 0 2059

Hm...majdnem beszó'tam;).

Előzmény: atandi (2055)
atandi Creative Commons License 2012.01.25 0 0 2058

Jajj nekem, nem tudom, ezt hogy bírtam elkövetni…bocsánat..

Előzmény: atandi (2057)
atandi Creative Commons License 2012.01.25 0 0 2057

No, akkor itt a recept hozzá: az adag felezését tényleg érdemes komolyan venni, mert óriásira kel! Nem esküdnék már, de nem kizárt, hogy ami a képen van, az is csak fél adagos! :S

 

 

Kalács – a legfinomabb kalácstészta!

Ez hatalmas adag,kisebb családnak érdemes felezni az adagot!

75 dkg liszt
4 tojás
2,5 dl tej
10 dkg margarin
3 dkg élesztő
10 dkg porcukor (én 12 dkg kristályból csináltam)
pici só

Dagasztás után két órát kelesztettem, mert a tej miatt nehezebben kel, aztán formáztam, és még egy bő órát kelesztettem. A második kelesztés alatt háromszor tejes tojással megkentem, és nagyon kicsi lángon kell sütni, hogy ne égjen  meg a teteje.
Tuti kell neki 45 perc sülés.

Lehet más formára is fonni, tekerni, hajtani, ízlés szerint 

 

Kalács – a legfinomabb kalácstészta!

Ez hatalmas adag,kisebb családnak érdemes felezni az adagot!

75 dkg liszt
4 tojás
2,5 dl tej
10 dkg margarin
3 dkg élesztő
10 dkg porcukor (én 12 dkg kristályból csináltam)
pici só

D
agasztás után két órát kelesztettem, mert a tej miatt nehezebben kel, aztán formáztam, és még egy bő órát kelesztettem. A második kelesztés alatt háromszor tejes tojással megkentem, és nagyon kicsi lángon kell sütni, hogy ne égjen  meg a teteje.
Tuti kell neki 45 perc sülés.

Lehet más formára is fonni, tekerni, hajtani, ízlés szerint

Előzmény: .ETNA. (2056)
.ETNA. Creative Commons License 2012.01.25 0 0 2056

Gondolom:-) Persze, gyakorlat teszi a mestert, de tényleg szép! Annyira, hogy kedvem támadt kalácsot sütni:-)

Előzmény: atandi (2055)
atandi Creative Commons License 2012.01.25 0 0 2055

És mire ráált a kezem a négyes fonásra!! :P

 

 

Előzmény: .ETNA. (2054)
.ETNA. Creative Commons License 2012.01.25 0 0 2054

Bár még sosem csináltam kalácsot (nem is értem miért), de a recept még szép, hogy érdekel! Nagyon szépek, biztosan finomak is és milyen ügyesen "befontad" :-)

Előzmény: atandi (2053)
atandi Creative Commons License 2012.01.24 0 0 2053

Rendeltem egy „közeli” kisboltban kenyérlisztet. Nagyisat hoztak, s mivel elhoztam az összes 10 kilót, 220 helyett 210-ért kaptam meg kilóját. Még aznap láttam a tacskóban 200-ért. DE csöppet se bánom, a kisbolt-hogy megmaradjon, a közelünkben tovább éljen, és a kapcsolat ennél többet ér.

 

Van egy nagyon finom kalácsreceptem, én mindig ezt sütöm, ha a kép alapján érdekel valakit, szívesen leírom a receptjét. Nekem nagyon bevált. :)

 

 

  

.ETNA. Creative Commons License 2012.01.24 0 0 2052

OK, köszi előre is!!!

Előzmény: 3ferret (2051)
3ferret Creative Commons License 2012.01.24 0 0 2051
Sajnos nem mértem le, de úgy 4-5x szórtam, mindig kb 2 evőkanálnyit. Úgy 5-10 deka között lehetett. Legközelebb lemérem, vagy ha Te csinálsz hamarabb, akkor majd írd be ;-).
Előzmény: .ETNA. (2050)
.ETNA. Creative Commons License 2012.01.24 0 0 2050

Nem, még nem próbáltam ki, de jó tudni, hozzáírom a tapasztalataidat az eredeti recepthez, köszi! Kb. mennyi volt az a liszt mennyiség, amit még hozzá kellett szórni??

Előzmény: 3ferret (2049)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!