Keresés

Részletes keresés

Naala Creative Commons License 2012.07.16 0 0 10850
Én épp a múlt héten gondolkoztam, hogy milyen sokan eltűntek. Alig páran maradtunk a topkiban.

Lehet, hogy unalmasask vagyunk ?!? :-)))) Remélem nem :-)
Előzmény: Noor_ (10849)
Noor_ Creative Commons License 2012.07.13 0 0 10849

Sziasztok!

Remélem Lili jól van! Ezek a mai antibiotikumok már elég hatásosak, és így skarlátból sem lesz egy rettenetes szövődményes fertőzés mint régen volt. 

Tudjátok mi jutott eszembe? Mi lehet a többiekkel? Olyan kíváncsi vagyok, hogy hogy vannak a gyerekek, olvassák-e még a fórumot, miért nem írnak, hogy alakult az életük....

Henn, Szkatus, snake, nicky, eolga, kkbari, 2k2, millefolium és a többiek. 

Ráérek, mert bölcsiszünet van és itthon tobzódunk és felforgatjuk a lakást. :)

Naala Creative Commons License 2012.07.11 0 0 10848
Sajnálom ezt az ovis dolgot! Én emlékszem milyen sz@r volt, amikor tavaly egész nyáron a bölcsi miatt fellebbeztem, és megsúgta a nő, hogy jó sorszámot kapott, az új épülő bölcsödébe. Megjött a paprít, tök boldog voltam, aztán nem jött a papír a nyitásról, szülőiről, semmiről. Telefonálgattam minden héten, és akkor mindig tolták a kezdés időpontját. szeptember közepe, október vége, október közepe, december-január, tavasz, szóval felvették Hurrá! csak a bölcsi azóta sem épült fel :-(

Na, voltunk tegnap a dokinál, és egy nyirokcsomó van kicsit beduzzadva, semmit nem kell vele csinálni. Zalán megint előadta magát: Szia Dohonéni, nem fogok sílni ha megnézed a nyakamat, melt ha jól viselkedek, kapok matlincát! Ugye, dohonéni, kapok matlincát? (matricát) .....persze, kapott, De a doktornő és az asszisztens is úgy nevettek!

Jobbulást Lilinek!
Előzmény: Sirakava (10843)
fantaghiro Creative Commons License 2012.07.11 0 0 10847

Drukkolok, hátha valahogy sikerül bejutni. Én nem is fellebbeztem végül. Ha egy mód van rá, Panni ovijába akarom vinni, oda most esélytelen, de jövőre hátha sikerül. Egy évet még simán el lesz itthon.

Előzmény: Sirakava (10846)
Sirakava Creative Commons License 2012.07.10 0 0 10846

Nem tudom, miért mondta a nő, hogy felvették. Ilyen dolgokat szerintem nem emlékezetből mond az ember, hanem megnézi, nehogy hülyeséget mondjon..

Amúgy azóta sem érem el az ovit telefonon, már másfél napja hívogatom.

Helyhiányt írtak továbbra is. De pl máshova sem irányítottak át minket, míg a másik topikból Lindáékat igen. Ezt sem értem, mitől függ. Nálatok van hír amúgy?

Előzmény: fantaghiro (10845)
fantaghiro Creative Commons License 2012.07.10 0 0 10845

Jobbulást Lilinek!

Jajj ez az ovi... :S De nem értem, akkor miért mondták, hogy fel lett véve. Mivel indokolták? Csak a helyhiánnyal?

Előzmény: Sirakava (10843)
fantaghiro Creative Commons License 2012.07.10 0 0 10844

Szerintem akkor a berényi a mi helyünk :P

Nagyon szép, jó kis helynek tűnik a képek alapján! Jó is lenne találkozni :)

Előzmény: Naala (10840)
Sirakava Creative Commons License 2012.07.10 0 0 10843

Ja, amúgy jött a levél az önkormányzattól pár órára rá, ahogy az ovival beszéltem. Nem vették fel Lilit.

Sirakava Creative Commons License 2012.07.10 0 0 10842

Szerencsére annyira nem szenved Lili, nem fájlalja semmijét sem, csak viszket neki, mint a veszedelem. Most már örülök, hogy bárányhimlő ellen oltattam..

Csak az a nehéz, hogy a héten nagyjából bent kéne tartanom, mert nem kéne, hogy nap érje.. :oP

Kempingezni, sátrazni én is nagyon szerettem gyerek koromban, most már kicsit kényelmesebb vagyok, nem biztos, hogy bevállalnám. Vagyis főleg a saját fürdőszoba és konyha hiányozna leginkább.

Jó lenne egyszer egy lakóautóval kirándulgatni, ez az egyik nagy vágyam, hogy Európa déli részét így szerentném bebarangolni. :o)

micko2 Creative Commons License 2012.07.10 0 0 10841
Na szegenyke. A meleggel kombinalva jo lehet neki:(
Előzmény: Sirakava (10835)
Naala Creative Commons License 2012.07.10 0 0 10840
Szuper lenne! Mi is megyünk jövőre sokat, majd akkor találkozunk! Végre megismerem a lányokat élőben is :-))

Keress addig rá: http://m.balatontourist.hu/index.php?WG_NODE=WebBTEgysegek&WG_OID=btEf_dbc6523&lng=

Én a vonyarcit szeretem a legjobban, de a keszthelyi is nagyon szép. A berényit nem ajánlom, hacsak nem vagytok naturisták :-) Ez a három van a mi vezetésünk alatt.
Előzmény: fantaghiro (10838)
Naala Creative Commons License 2012.07.10 0 0 10839
Ó, szegényke! Vannak fájdalmai is, láza, vagy "csak" a pöttyök? Zalán tavaly nyáron volt skarlát gyanús, aztán kiderült, hogy a gyógyszerérzékenysége nem csak a penicilinre, de egyéb származékaira is kijön, és akkor kapott Zinnat-ot. Az ütötte ki annyira.

Jobbulást neki.

Én is viszem Zalánt az orvoshoz délután, mert van a nyakán egy dudor!!!!! Nem tudom mi lehet, talán egy nyirokcsomó van megduzzadva, de mitől, miért, hogyan??? Azt mondja nem fáj, egyébként semmi baja, semmi tünete. De megnézetem, az a biztos.
fantaghiro Creative Commons License 2012.07.10 0 0 10838

Jajj. Más tünet nem is volt? Láz, málnanyelv? A skarlát ma már nem egy vészes betegség amúgy, unokaöcséim voltak többször is, de lég gyorsan átvészelték. Ovihoz drukkolok!

fantaghiro Creative Commons License 2012.07.10 0 0 10837

Jövőre szeretnék menni a lányokkal kempingezni. Szerintem majd jól kikérdezlek, és be is jelentkezünk hozzátok :)

Előzmény: Naala (10836)
Naala Creative Commons License 2012.07.10 0 0 10836
Az nem mindegy, milyen messze vagy a víztől. A kempingünk közvetlen a vízparton van, ott azért ilyen hűvösek az éjszakák.

Előzmény: Sirakava (10834)
Sirakava Creative Commons License 2012.07.09 0 0 10835
Csak elmentunk a keruleti ugyeletre, de milyen szerencse: Lili skarlatos...
Előzmény: Sirakava (10834)
Sirakava Creative Commons License 2012.07.09 0 0 10834

Én meg nem is kifejezetten a fejét érzem melegnek, hanem a mellkasát, combjait.. És sajnos nem csak reggel, alvás után, hanem napközben is. De vmi pöttyök is vannak rajta, eddig azt gondoltam, biztos a melegtől. Vakarássza is, kicsit ki vannak dudorodva, már nem vagyok meggyőződve, hogy csak a meleg miatt. Bertonon is vannak melegkiütések, de az övéi sokkal másabbak...

Hát, Keszthelyen nem hűlt le a levegő éjszaka. :o) Első éjszaka legalábbis biztos nem, mert végül becsuktam az erkélyajtót és beindítottuk a légkondit. Aztán meg már csak úgy aludtunk utána...

Nálunk a fenti szobákban (hálók) alulról nyaldossa a 32 fokot a hőmérő higanyszála... :o(

Előzmény: Naala (10833)
Naala Creative Commons License 2012.07.09 0 0 10833
Ez a meleg dolog nekem is tök furcsa! Néha reggel, olyan melegnek érzem a fejét, nyakát, megmérem a lázát, és 35,8 körül van mindig. Lehet, hogy a meleg szobában alvás közben ennyire kimelegszik, és pár perc alatt lehűl....nem tudom. A Balatonparton úgy lehűl a levegő éjszaka, hogy be kellett csuknom Zalán szobájának az ablakát szombat éjjel, az enyém nyitva volt, de batakaróztam. Bezzeg itthon, 27-28 fok van a lakásban, itt nem kell takarózni nyitott ablaknál. Nagyon elszoktam ezektől a meleg éjszakáktól, két vonyarci nyár után. Szenvedek, mint a kutya....
Előzmény: Sirakava (10832)
Sirakava Creative Commons License 2012.07.09 0 0 10832
Sziasztok!

Voltunk mult heten mi is nyaralni kicsit, Keszthelyen 4 napot. Gyerekeknek tetszett a viz, Lili allandoan pancsolt, meg a szallason is le kellett menni vele medencezni este 9-kor. :)
Viszont az elso talalkozasa a Balatonnal nem volt tul igeretes, mert hogy jaj, koszos lesz a keze, laba, nem tetszett.neki, h homokos az alja. De aztan hamar megbaratkozozz ezzel is, aztal mar kuszott-maszott a kiscizben is.

Viszont most meg olyan fura, tok meleg a teste, de igazan lazat nem tudok neki merni, azaz, sehol semelyik mero nem mutat lazat. De reggel pl fazott, nem fajlalja semmijet, kis nyafkazas utan a kedve a regi. Hogy ez mi meg lesz-e belole vmi, nem tudom. Persze az orvosunk szabin van egesz honapban.

Felhivtam az ovit a fellebbezessel kapcsolatban, mert mar a heten egy honapja lesz, h beadtam. Meg ok sem kaptak hatarozatot a jegyzotol, de szerintuk mar varhato lesz. Se felhivatalosan megsugta a no, h Lilit ugy tudja, felvett ek. Most akkor ki is dont, ugye...? Meg nem merek orulnk, de bizom benn em h nem tevesztette el a csaj. :)
micko2 Creative Commons License 2012.07.09 0 0 10831
Kepzeljetek,vettem egy nagy lelegzetet es athivtam az egyik szomszed kislanyt jatszani. Nagyon cukik voltak egyutt,10 hettel idosebb, 2oran at elvoltak,nahat. Az az igazsag h ebben a nagy kialvatlansagban nincs turelmem a hisztihez, kicsit tartottam tole h botrany lesz, de remekul elvolt a ket kiscsaj,maskor is johet.

Előzmény: Naala (10830)
Naala Creative Commons License 2012.07.08 0 0 10830

Mi most lejöttünk a hétvégére segíteni a kempinge, és Zalán nagyon jól viseli. Mivel én besegítek, ő az egyik animátor lánnyal volt egész délelőtt, rajzoltak, autóztak, a vonatoknak alagutat építettek, szóval jól elvolt. Most alszik, és kora este megyünk haza. Szerencsére éjjel jól aludt, hálaisten ezzel nincs gond. Gyakran alszik a mamájánál, múltkor a sógoromék elvitték egy hétvégére a Dunapartra, ott is elvolt. Tegnap a tesómékhoz mentünk még este és a Fannival nagyon jól eljátszottak, de a kis keresztfiammal egyáltalán nem, pedig csak 6 hónap van közöttük. Csabika elég anyás, félős, még nem beszél, szóval ő még nem nagyon volt partner. Na, de a Fanni (ő most lesz 4 augusztusban) ! Azon nevettünk, hogy a két erős egyéniség mit össze nem veszekszik, aztán a nagy kibékülések, puszik...imádnivalóak voltak :-)

Jövő hévégén gyerek nélkül jövök, meg utána is, aztán jövünk együtt egy egész hétre. Szerencsére sok a vendég, az idő most nagyon kedvez a kempingnek. Úgy imádok itt lenni!!!, már előre sz@r, hogy holnap újra mennem kell munkába ( a fő állásomba). Ez nekem itt nem is annyira munka, mint életforma, ha értitek mire gondolok.

Előzmény: fantaghiro (10829)
fantaghiro Creative Commons License 2012.07.08 0 0 10829

Nekem a lassan 5 évesem sem ejt jól egy csomó hangot :S Szóval nagyon ügyes Zalán!

Egy hét múlva megyünk nyaralni. Kíváncsi vagyok, milyen lesz. Nelli elég rigolyás, kíváncsi vagyok hogy fog menni a máshol alvás. Ráadásul tegnap lementünk egy napra balcsira, és nem volt hajlandó bemenni a vízbe... De egy lépést sem, ölben kellett cipelni. Klassz lesz így :S Akarok venni valami felfújhatós ráülős állatot, amiről csak a lába ér be a vízbe. Hátha az bejön neki.

Előzmény: Naala (10827)
Naala Creative Commons License 2012.07.05 0 0 10828
Jav: néha felcseréli a betűket, nem mindig, egy-egy szóban.
Előzmény: Naala (10827)
Naala Creative Commons License 2012.07.05 0 0 10827
Azt mondják Zalán gyönyörűen beszél (én nem mondok ilyet, csak örömmel hallom :-))). Egyedül az R hanggal áll még hadilábon, illetve néha felcseréli a betűket, de mindig, egy-egy szóban pl. feteke nem fekete. Szóval minden hangot jól ejt, és folyékonyan beszél körmondatokban. Hazafelé a bölcsiből minden mondat így kezdődik: Képzeld el! vagy Figyelj mama!

micko: a párnája neki nem csak egy párna, hanem a PÁRNI!!!!! viszi mindenhová, azzal alszik, stb..ezért van két egyforma párna és huzat is, mert másik nem jó, csak az Ikeás, dobos-mintás. Szóval ő nem a feje alá teszi, és alszik rajta, hanem megöleli, a fejére teszi, győrögeti, "dundukázik" vele, és így ha izzad éjjel (sajnos gyakran) akkor a PÁRNI csatakos lesz, alul-felü-oldalt. Most vennem is kell még egy garnitúrát, mert ha cserélni kell éjjel, mikor mosom ki????

Előzmény: Noor_ (10825)
Naala Creative Commons License 2012.07.05 0 0 10826
Könyvek: Zalánt nem kötik le a mesék, hacsak nem én találom ki, és van benne egy kisfiú, akit úgy hívnak, hogy: Zalán :-)
Ő a vonatos, munkagépes ismeretterjesztő könyveket szereti lapozgatni, és velem olvastatja fel. Van ez a Mi Micsoda sorozat, abból megvan már egy csomó. Most vettem neki egy Bartos Erika könyvet, a Zakatolót, ez verses könyv, minden közlekedési eszközt vers formájában mutat be. Amúgy Bogyó és Babóca jöhet, és a barátnőm kislányának az Anna Peti Gergőit is szereti, de szerinte az is Bogyó és Babóca :-)
Előzmény: micko2 (10823)
Noor_ Creative Commons License 2012.07.05 0 0 10825

Tényleg jó kis ház. Annak idején 2006-ban a nászajándékokból (pénzt kaptunk) vettük nagyon olcsón, de akkor olyan volt, hogy csak a szellemirtókkal együtt lehetett bemenni. :) De azóta megcsináltuk szépre. Több mint 100 éves palócház 60 cm-es vályogfalakkal. Nem kell klíma bele, mert ha kinn 35 fok van, benn 23 fok. 

Lacika mindent eszik, édességet nem nagyon. Néha egy túró rudit. 

A sügér  férjekről meg csak annyit, hogy nem születnének gyerekek ha nekik kellene végigcsinálni amit tőlünk teljes természetességgel elvárnak. 

Két hetet alig bír ki..... :(

Zalán ilyen jó beszél már?

Előzmény: Naala (10821)
fantaghiro Creative Commons License 2012.07.04 0 0 10824

noor: cuki a pocakja :)

naala: férj :D

micko: Nelli nagyon szereti a Boribonokat.  Elég kis bugyuta történetek, de Panni is ezt szerette valamiért. Aztán szereti még az Icinke -picinkét , a Pöttyös Pannikat, és mindenféle mondókás könyveket. Úgy 2 hónapja ezek a slágerek nálunk.

micko2 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 10823

Jok ezek az apukas sztorik. Naala, en a parnasat nem ertem- nem tudta volna megforditani? Igenytelen vagyok, na. :DDDDD

Erdeklodom- ugye augusztusban megyunk haza, pesten is leszunk par napot, hova vihetnem el bombit? Mi az a hely, ami ezt a korosztalyt lekoti?

Es ti milyen konyveket olvastok a gyereknek? Vennek egy parat ami pont ennek a korosztalynak valo, legyen neki magyarul ism szoval jol jonne par tipp hogy mit erdemes megvenni. Rengeteg konyve van a kiscsajnak, de angolul megy az estimese, mert a magyar nepmesek es tarsai meg nem kotik le, max a ket mondokas konyve, azokat szereti.  Legutobb mikor otthon voltam beszereztem egy parat, de ugy nezem azokkal meg varnom kell egy ket evet mig elvezni fogja oket.  Estenkent harom konyv az adagja, tobb is lecsuszna, de mar hulla faradt vagyok.Es mar elegge unom az itthoni felhozatalt, de egyelore o meg szereti 100adjara is vegighallgatni ugyanazt. Mar kivulrol tudjuk a kedvenceket. (es most mar ertem szegeny apukam annak idejen mint ment keresztul. nagyon varta mar hogy onellato legyek olvasas ugyben...)

Naala Creative Commons License 2012.07.03 0 0 10822
Ja, az én férjem is sügér! Sőt, SÜGÉR! Este elmentem futni, és mikor hazaértem, füstölt a feje, hogy nem vittem telefont, mert Zalán közben felébredt mert átizzadta a párnáját és ő nem találta a másik huzatot. És különben is...
Egyébként jól elvan vele, néha jobban mint én, de ha "valami" van, akkor teljes kétségbeesés, és pánik. Az, hogy egy hétig otthon lenne vele, az csoda lenne, persze a kényszer nagy úr, de pl. amikor ő volt otthon mikor beteg volt, és is csatatérre értem haza minden este.
Előzmény: Noor_ (10816)
Naala Creative Commons License 2012.07.03 0 0 10821
Klassz lehet ez a ház :-) Látszik milyen jól érzi magát a nagyfiú! Mert nagyon nagy! Zalán kb 94 cm és 14kg tehát ő se kicsi éppen, de Lacika nyomába sem érhet :-) Mit adsz neki enni????
Mi szombaton "medencés" buliban voltunk a barátainknál, ott a kisfiú egy nappal fiatalabb Zalánnál ( a barátnőmmel összehoztuk a terhességet egy időben :-) vasárnap pedig a Velencei tónál. Annyira aranyos volt, mondtam neki, gyere menjünk be a vízbe. Bejött bokáig, lecövekelt: nem megyek be, mert vizes lesz a nadrágom :-))) azt hittem megeszem!! Imádja a vizet egyébként, ki se tudtam aztán csalogatni.
Előzmény: Noor_ (10820)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!