Keresés

Részletes keresés

kalvenault Creative Commons License 2004.06.21 0 0 10
Lovászi:

A listát megköszönném. Én anno nem jutottam el a diétáig, mert ugye akkor kiderült, hogy tévedtek, de nem is keveset.

A helyzet az, hogy a kórház ahová járok a 180 grammos diétát tartja üdvözítőnek, én viszont a kórházi dietetikust kevésbé. Egyelőre abba maradtam a sajátommal, hogy leginkább arra figyeljek, hogy minőségében egyek megfelelő szénhidrátokat - tehát natív cukrok: csoki, cukor, lekvár, méz száműzve. A felszívódásról pedig abban maradtunk, hogy részesítsem előnyben az alacsony glikémás indexű dolgokat. Egyelőre írnom kell, hogy általában mit eszem, és megpróbálunk ahhoz alkalmazkodó étrendet keresni, max egy kicsit átvariálva, másképpen elosztva. De még sem időmeghatározás, sem mennyiségi elosztás nem volt.
Csak tudnám, hogy a kórházi hölgy erre miért nem képes:-(

wywywy:
A ciklamáttal mi a gond terhesség alatt? Mert ezt még nem is hallottam. Az aszpartam alapú dolgokat már össze-vissza szidták, hogy rákkeltő.

MentátNé Creative Commons License 2004.06.20 0 0 9
Momentán reggel nem szabad tejes dolgot, mert az gyorsan szívódik fel és a reggelinek kizárólag lassan szívódónak kell lennie. A gyümölcs szintén gyorsan szívódik, így a gyümölcsös müzli is kizárva.
A reggel 7 órás evés nekem is gondot jelentett, én vettem diátás kekszet, abból azt hiszem 3 darabot kellett lenyomni, az még ment valahogy. Aztán inzulin mellett már kicsit lazábban van a "lassú vagy gyors felszívódás".
Most jól összekeverünk, szvsz próbáld meg úgy ahogy a dietetikus mondta - ki tudja lehet, hogy nem mindenhol veszik olyan szigorúan a felszívódás sebességét, nálunk ez nagyon szigorú volt - ha leírod, hogy mikor mennyit ehetsz és milyet akkor jobban tudunk segíteni.
wywywy Creative Commons License 2004.06.20 0 0 8
Hogy kell enned? Nekem 7-kor kellett először 3 óránként 25, 25, 50, 20, 30 g szénhidrátos eloszlásban. Én reggel 7-kor alapesetben még fel sem keltem, ezért kitaláltam, hogy 0%-os Milli ivójoghurtot iszom, ez egy picit több, mint 25 g. Aztán vmi reggelisebb 10-kor. Diétás lekvár sem ajánlott, mert az ciklamát alapú, ami terhesség miatt nem jó. Viszont van egy San dolfour (asszem így írják) lekvár, tök jó! hosszű üvegben van.
Meg lehet enni túró rudit, diétás csokit, és néha tejes jégkrémet (kis pohárnyit), zek állítólag nem dobják meg a cukrot. Sajnos az édes péksüti tényleg nem megy. Próbálkozz a lekvárral, nekem bejött még ezekkel az Abonett tipusuakkal is. Ja palacsinta! 12-14 g van egy paliban, eheted ezzel a lekvárral, vagy túróval, én vettem candereles kakaót. Én sok gyümölcsöt és joghurtot (0%) ettem. KÉrdezz, mi érdekel?
Lovászi Creative Commons License 2004.06.20 0 0 7
Nekem van egy listám még abból az időszakból, amikor egyszerre jártunk ebben a cipőben :-) (Tényleg, akkor nem diétáztál?)
Itt kaptam egy olv.társtól, és a klinikai dietetikus rábólintott. A kaják abból a szempontból vannak csoportosítva, hogy milyen gyorsan szívódik fel belőlük a CH. Nem csak a CH tartalom a lényeg, hanem az is, hogy milyen környezetben kerül be az ember szervezetébe. Magasabb rosttartalommal kísérve lassabban szívódik fel.
Én cukormentes müzlit vettem, azt szinte mindenütt lehet kapni, és azt reggeliztem. Én kenyeret/péksüteményt alig ettem, helyette inkább olyan gyümölcsöt, aminek magas a rosttartalma, mert azt jobban szeretem.
A diabetikus sütikkel az a baj, hogy általában iszonyú magas a zsírtartalmuk, és szvsz ehetetlenek. Én nem szerettem őket.
Előzmény: kalvenault (5)
MentátNé Creative Commons License 2004.06.20 0 0 6
A Canderelt ajálnlják a leginkább, szerintem annak van a legkevesebb mellékíze. Arra vigyázz, hogy főzés hatására állítólag veszít az édesítőhatásáből, így célszerű utólag beletenni.
Teljeskiőrlésű dolgokat leginkább bioboltban találni. Merrefelé laksz? Attól függ, hogytudok -e ajánlani.

Ha a kajánál a mennyiség is fontos, pl nem elég vacsorára egy zsemle, akkor a Tescoban kapható diétás zsemle, ill. kenyér, amiben kevesebb a szénhidrát. Hozzáteszem, hogy én kipróbáltam és pocsék az íze.

Édesség: Érden a Pataki cukrászdában lehet kapni diabetikus tortát és diabetikus bonbont is. Mindkettőnek megvan a pontos ch tartalma.

Előzmény: kalvenault (5)
kalvenault Creative Commons License 2004.06.20 0 0 5
Természetesen járok dietetikushoz. De más értelemben már többszörös tapasztalat, hogy a tapsztalat sok mindent alakít. A dietetikus mármint az első a kezembe nyomott egy mintaétrendet, meg egy szénhidrát-táblázatot. Beleolvastam és megkérdeztem, hogy és ha édességre vágyok. Közölte azt nem lehet.
Most úgy tűnik találtam valakit, aki hajlandó arra is figyelni, hogy vannak elképzeléseim és vágyaim nekem is, és emberből vagyok.

Akkor kérdezek is, tudsz olyan lelőhelyet,ahol teljes kiőrlésű gabonából készült müzlik, pelyhek és egyebek vannak. Ugyanis azt olvastam, hogy ezek kedvezőbbek szénhidrát szempontból.
Vagy pl. milyen édesítőt lehet főzéshez, sütéshez használni, melyiknek van a legkevesebb mellékíze.

Előzmény: MentátNé (4)
MentátNé Creative Commons License 2004.06.20 0 0 4
Szia!
Előszőr is részvétem, én is átestem ezen. Remélem jársz megfelelő dietetikushoz, mert az elengedhetetlen.
A reggelivel kapcsolatosan, azért nem kell ám lemondani mindenről. Ha nem bírsz sósat reggelizni, a következőket tudom ajánlani:
1, a kiflire tegyél egy pici diabetikus lekvárt. A szénhidrátértékét mindenképpen számítsd be.
2, ha müzlit ennél, javaslom, hogy csinálj magadnak müzlit. A lényeg, hogy csak a megfelelő típusú CH legyen benne. Magyarul a gyümölcsöt hagyd ki. Tehetsz viszont bele diétás "mézhelyettesítő"-t, ilyet a nagyobb áruházakban kapni, vagy diabetikus lekvárt.

Mint láthatod, nem lehetetlen változatossá tenni a dolgokat, a lényeg a fantázián van.

Az inzulinnal kapcs. annyit, hogy nem tudom, hogy hány százalékot érint, én a 34. héttől kezdve kaptam, előszőr azt hittem, hogy ez maga a vég, de aztán megszoktam.

Ugye jársz dietetikushoz????

Bármi kérdésed van írj nyugodtan akár magánban is.

Sok kitartást és a végén egy gyönyörű egészséges kisbabát kívánok:
MentátNé

Előzmény: kalvenault (-)
kalvenault Creative Commons License 2004.06.20 0 0 3
Nagyon kedves vagy, de kevésbé nő és kevésbé terhes. Én pedig hasonszőrüek tapasztalataira vagyok kíváncsi. Nem az érdekel, hogy hajítsak el mindent, mondjak le mindenről, hanem az, hogyan könnyítsem meg a magam számára ezt az időszakot.
Nem vagyok hülye és tudom, vannak bizonyos betartandó szabályok, de azontúl ott vagyok én is.
Előzmény: bakibaby (2)
bakibaby Creative Commons License 2004.06.20 0 0 2
Annyiban van messze, hogy a terhesseg utan elmulik. Annak ideje alatt legalabb (ha nem meg jobban) komolyan kell venni mar csak a baba miatt is. Beleolvastal a javasolt Topic-ba ? Ott
eleg sok szo esik errol a temarol. A lemondason kivul nem jut eszembe mas amit a terhességi cukor ad...

bb

Előzmény: kalvenault (1)
kalvenault Creative Commons License 2004.06.20 0 0 1
Amit én idáig a témáról olvastam aszerint max 20% jut el az inzulinig.
A diéta ok, de én azt gondolom, hogy itt és érvényes a mindent mértékkel szabály. Tehát pl. a diétás lekvár és társai. Azért a terhességi cukor messze van a normál cukorbetegségtől sok szempontból.
Ha nekem mindenről csak le kell mondanom, akkor az pszichésen és ezzel egészségileg többet árthat, mint bármi más.
Előzmény: bakibaby (0)
bakibaby Creative Commons License 2004.06.20 0 0 0
0 otletem van. Piszok nehez lesz az biztos.
A kalácsrol, lekvárrol, mézrol lemondhatsz. Javaslom a 'cukrosbacsi lettem' c. topicot. remelem jol emlexem a cimre. Ha csak dietaznod kell akkor annak orulj. A legtobb
terhessegi cukorbeteg inzulinon el.
Otleteim : szigoru dieta, rendszeres cukormeres,
suru orvosi kontroll...

bb

Előzmény: kalvenault (-)
kalvenault Creative Commons License 2004.06.20 0 0 topiknyitó
Azt hiszem nem én vagyok az első és az utolsó sem, akit ez a nyavalya elér.
Nagyon örülnék, ha a tapasztaltak megosztanák velünk a diéta örömeit és buktatóit. Leírnának ötleteket arra, hogy mit együnk és mit ne.

Pl. ahogy ez kiderült elolvastam egy csomó diétát, mindegyik reggeli úgy kezdődött, hogy valamiféle felvágottas kenyér, vagy ilyesmi. Én kicsi gyerekkorom óta nem vagyok képes reggelire sós dolgokat enni. Nálam a reggeli a kaláccsal, lekvárral, mézzel kezdődött, de legalábbis müzlivel. Milyen ötleteitek vannak?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!