Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

heil_petry Creative Commons License 2006.09.22 0 0 272
2 sebességes babetta eladó.... alig használt. Garázsban letakarva 5 éve áll, kutya baja!
Dunp. Creative Commons License 2006.09.06 0 0 271
Eladó egy 1974es kiskerekű solex feltehetően kölni gyártású. Üzemképes,megbízható. Festése világossárga még eredeti de kopott itt ott rozsdás. A motor fúrva volt és új tápszívattyu került rá. Az oldalán lévő ventillátorról hiányzik a burkolat. Az ár 38000ft Megtekinthető Budapesten Tel. 06 30 286 0876
flydexter Creative Commons License 2006.09.05 0 0 270

Szevasztok topik lakók!

Szintén az ebay- ról vadásztam le egy finom sisakot is a felszereléshez, nevezetesen egy eredeti PATROL POLICE THAILAND BANKOK a bankoki rendőrparancsnok  üzletel vele korlátlan mennyigégben küldi az egész világnak. Már használom is, egyenesen bankokból jött a csomag.

Hozzá kell tennem, hogy az sem volt kutya amit eddig használtam egy eredeti második világháborús Angol bombázó géppuskás valódi bőr sisak szerű tünemény amiben az intercomnak is meg van a helye/ árverésen vettem// nem pilóta bőrsapka, az is van de ez nem az/ plusz egy replika Angol pilóta szemüveg.

Na azokat az arcokat látnátok amikor a rendőrök meglátnak, fehér VELOSOLEX oldaltáskákkal és valamilyen ismeretlen címerrel egy rendőrsisak...na ez már végképpen magas nekik.....

Ja a puccos fehéroldalú gumikat ma hozta meg a csomagos, úgy hogy a teljes menetfelszerelésről csak majd a szerelés után küldök fotókat.

A rendőr sisakról megpróbálok feltenni képeket.

Szevasztok ŐRÜLTEK!!!!!!

Így fest BANKOK-banÍgy fest BANKOK-banÖnarcképPATROL POLICEA CÍMERA CÍMER
vickos Creative Commons License 2006.09.04 0 0 269
Várjuk a fotót!
Előzmény: flydexter (268)
flydexter Creative Commons License 2006.09.01 0 0 268

A topik lakóknak: felhívom figyelmeteket, hogy az én VELOSOLEX-em lesz a legszebb az országban mert most vadásztam le kettő darab fehér oldalú / VEREDESTEIN / gumiabroncsot az ebay-ról 30.-EUR/db áron +17.-EUR postaköltség+2.80,-EUR előre pénz átutalás költségen, az Fa. URBACH cégtől akciós áron mert a webschopjukban kerül: 36,98.- EUR/db-ba.

A cuccos már úton van Mo.felé!!!....alig várom......

Na ehez mit szóltok topik lakók.....be-be!

Üdv.: Tamás

flydexter Creative Commons License 2006.09.01 0 0 267

A tied eredeti Francia gyártású valószínűleg, ezért a hazai gyártású SOLEX dekompresszor karja és a gázmarkolat mechanizmusa nem jó hozzá!

Figyemedbe ajánlom a www.ebay.de- t ott a kereső szó velosolex, van mert láttam, vagy a www.velosolex-service.de -t ott meg új mindig van! Ja nem ocssso...ez van!

Sok szerencsét......Tamás

csab77 Creative Commons License 2006.08.31 0 0 266

Sziasztok,

 

Kis segítséget kérnék Tőletek. Van egy régi s3800-am, amin cserére szorulna néhány dolog. Ez egy külsőkaros változat, amihez gázmarkolatra lenne szükségem, amolyan szürke excenteres. Továbbá nincs meg a dekompresszor karja sem. Ha esetleg tudtok ilyet, vagy beszerzési forrást kérlek, írjatok.

 

Kösz,

Csabi

 

Funk Creative Commons License 2006.08.13 0 0 265
ez szerintem nem a tollas emberek,hanem inkább a megszállottak topikja.amit Kopé említett,mint címet,ott lehet kapni alkatrészt is?kőne egy ac pumpa.nem fittyeg a cuccos.
Előzmény: szanyi (264)
szanyi Creative Commons License 2006.08.13 0 0 264
Sziasztok, Van egy zsír új sárga Solexem 50 km-rel eladnám. Irányár: 125 000 ft. Ha érdekel hívj! 30 9369 406
vickos Creative Commons License 2006.08.08 0 0 263
Szevasz Flydexter!
Most már értem a nevedet.
Kössz a bókokat!Jól esett, amikor végigolvastam a hozzászólásodat.Mondom, amikor végigolvastam! "gondolkodtam rajta de hát úgy döntöttem,hogy ugyanennyiért INKÁBB!!!!! megveszem a berettyói újat". Háááát, ezt aszöveget olvasva, rögtön fogalmazódott bennem a válasz, de a "mert nekem mindennapos használatra kell" mindent megmagyarázott.Egyébként, feleségem is és én is mindennapos használatra vesszük igénybe . Mondom, minden napos.Minden borús, vagy minden esős napon, a garázsban állnak.Úgy érzem, mi ketten jókat tudnánk dumcsizni.Hasonlók lehetünk.Ami a repülést illeti, odáig jutottam, hogy egy UTVA-75-ös repülővel, 2,5órás repülésem van. Ott véget ért a tanfolyam.Szívesen repülnék veled a sárkányrepülőgépeden.Építettem én is egyetsmást, de ez már nem ide tartozik.Ezúttal elnézést kérnék minden fórumolvasótól, ha úntattam a bemutatkozásommal. A "revopowert" már átböngésztem. Remélem, valahol egyszer összefutunk!
Előzmény: flydexter (262)
flydexter Creative Commons License 2006.08.07 0 0 262

Szevasz Vickos!

Én tudom, hogy Te ki vagy már sokat olvatam rólad a neten több helyen is, a felkínált VELOSOLEX- eidre is emlékszem, a VATERÁN kínáltál egyet 90.000.- HUF legvégső árért.....igen.....gondolkodtam rajta de hát úgy döntöttem,hogy ugyanennyiért inkább megveszem  a berettyói újat, mert nekem mindennapos használatra kell és azok a szarv kezelőszervek korszerűtlenek én legalább is úgy vélem, bár értem és vallom , hogy az az igazi az OLD TIMER. Többek között én is műgyűjtő vagyok, van egy VADÁSZTÖLTÉNY GYÁRI DONGÓM meg GARELLI BABY MOSQUITO-m, mindig vonzódtam az alternatív technikához, ezt az is bizonyítja ,hogy nagy szerelmem a repülés, ott is a szélsőség,motoros sárkányrepülő pilóta vagyok 14 éve, 11éve oktató pilóta,ezüst kolibri minősítéssel, de a siklóernyőzés alapfokú/ A / vizsgám is meg van, és természetesen van motoros sárkányrepülőgépem is / APOLLÓ C-15TN ROTAX 582 DCDI  JET STAR /.

Visszatérve a motorokra... az általad épített INDIÁN DONGÓ + gyönyörű munka..... gratulálok,bár hozzá kell tennem,hogy én hasonlót építettem már 1970 ben VT DONGÓ-val és egy R-26 os kerékpárból 12évesen az volt az első gépem,és használtam is, na az nem volt egyszerű eset akkoriban az / átkosban / a rendőrök "kedvence" voltam!!!!

A jövő zenéje, 2007-től lehet kapni az USA-ban..... http://revopower.com

Üdvözlettel:S.Tamás

vickos Creative Commons License 2006.08.04 0 0 261
vickos Creative Commons License 2006.08.04 0 0 260
Helló mindenkinek!
Nyaraltunk,nyaraltunk!
Kedves ahuszar!Tudnál-e egy dátumot és egy helyet mondani a SOLEX találkozóval kapcsolatban? Engem érdekel. Remélem, hogy nem 25-27-ig lessz, mert akkor Újvidkre vagyok hivatalos a "veterán találkozó"-ra. Flydexternek gratulálok az új vashoz!Egyébként nekem is van két gépem eladó.
Előzmény: ahuszar (256)
heil_petry Creative Commons License 2006.08.04 0 0 259

Ahoj!

 

Bizony nagyon nem esik útba Berettyóújfalu... Mármint nekem a Keszthely-Gyöngyös útvonalon. mindegy, ugysem volt nagyon sürgős, majd lesz valahonnan gumim... :)

De az a fehéroldalú felkeltette a fantáziám! Hajrá!

flydexter Creative Commons License 2006.07.28 0 0 258

Folytatva közlöm veletek,hogy a www.velosolex-service.de webcímen URBACH nevű vállalkozás Németország Hannoverben működő cégtől lehet akár új gépet is rendelni ami már Kínai gyártású és BLACK"n ROLL néven futnak ( nagyon drágán )nézzétek meg, ugyanazon a webcímen van webshop is és minden alkatrész ami a VELOSOLEX-ben vannak az EUROPAI UNIO-ban minden további nélkül elküldik na de persze előre fizetéssel átutalással ( korrektek ) egy csomag cca.17 EURO postaköltséggel.

Ott vannak puccos cuccosok a géphez pl.: velosolex csengő, a króm fedélbe gravírozva, 19 collos gumiabroncs dörzshajtásra a köpeny oldala fehér színű a VREDESTEN gumi cég gyártmánya ( VELOSOLEX-re való) stb.

Egyenlőre ennyi....

 

Üdv.

flydexter Creative Commons License 2006.07.28 0 0 257

Szevasztok Solexesek!

Új hús vagyok közöttetek ha elfogadtok?!!

Nos hát, már régen vágytam egy egy SOLEXRE.... és sikerült!

Addig kolbászoltam a neten amíg google-val rátaláltam a bereettyói gyárra, fehívtam telefonon az illető számot és szerencsémre fel is vették, az igazgató nevezetesen Zebenyi Sándor Úr, kikérdeztem VELOSOLEX vásárlás ügyében és sok faggatózás után elárulta, annak ellenére,hogy nem gyártják ő a sajátját eladná ami ott a cégnél volt olyan futár gépje ( tuti, gyári zsíros, az utolsó szériából, hó hefér gyönyörű, pár száz kilométerrel, occccson!!!!)

Felkerekedtem autóval Sopronból és irány Berretyóújfalú majdnem 700km!!!

Szóval megvettem a cuccost, és még a vételáron kívül majdnem önköltségi áron sok alkatrészt hozzá na meg az utsó bemutató jelleggel tartott SOLEX feliratú oldaltáskát.

Na hát azt akarom nektek mondani, hogy a Zebenyi Úrral mai napig tartom a telefon kapcsolatot mert közölte, hogy bármi probémám van a géppel hívjam a mobilját és Ő küldi az alkatrészeket ( saját szememmel láttam ,hogy hegyekben áll az alkatrész ott!!!! sőt még új gép is volt 3db amik az elmondása szerint Angliába készültek és az új Angol tulajdonos rendelkezik velük...az IMPEX kft-től megvette a gyárat az Angol pasi CIKLOPRESS kft néven futnak csak az új tulaj szarik az egészre, többek között nem vette meg a jogot a Franciáktól a SOLEX névre sem ezért a Ciklopress kft. által gyártott gépekre nem kerülhetett fel a SOLEX feirat helyette lett S 3800......

Zebenyi Úr mondta, hogy a súlyom miatt(125kg) jó keményre fújassam fel a gumikat főleg a hátsót....... na én adtam neki kompresszorral 4bar.......nem bírta szét robbant, felhívtam és mondta ,hogy éppen most kapott Francia országból árut HUTSHISON és már küldte is, ráadásul nem utánvételesen hanem sima zöld címkés csomagban és én a csomag kézhez vétele után posta utalványon utaltam a zsét ( így nem olyan drága a posta költség) uhhogy nem rossz gyerek kicsit fennhangon beszél de ki lehet vele jönni!!!

Na szevasztok!!!

 

ahuszar Creative Commons License 2006.07.27 0 0 256

Hali!

 

Gyöngyösön? Milyen típusú gyárba szeretnél elmenni? (Esetleg a berettyóújfalusi "üzemre" gondoltál?)

 

A következő találkozó "nálunk"(Csongrád megye), augusztusban lesz. Esetleges érdeklődő?

 

Üdv Mindenkinek!

 

Ps.: A fórum vontatottan működik... Nyaralunk-nyaralunk?

Előzmény: heil_petry (255)
heil_petry Creative Commons License 2006.07.26 0 0 255

Ahoj!

 

Aug. végén megyek Gyöngyösre ( a nyolc-huszassal) :) Hol van a gyár? Útba szeretném ejteni, egy új első gumi miatt... meg akkor már jó lenne egy hátsó is... :)

Térképrészletet is szívesen fogadok.

 

Salve: Petry

ükk Creative Commons License 2006.07.21 0 0 254
Üdv! 1966-os a gép, és az árat E-mailben megbeszélhetjük, és képet is tudok csatolni hozzá. mail: kakadufej@freemail.hu
Előzmény: Funk (253)
Funk Creative Commons License 2006.07.13 0 0 253
mikori a gépezet,meg mennyi az annyi?
Előzmény: ükk (252)
ükk Creative Commons License 2006.07.11 0 0 252
Üdv!
Srácok nekünk túl nagy falat ez a Solex:D, amiről régebben írtam. Ha érdekel valakit ELADÓ. A blokkja szét van szedve, kicsit hiányos, a váza egyben van. Amúgy Jász-Nagykun-Szolnok Megyében található, de az érdeklődő írjon E-mailt a kakadufej@freemail.hu-ra és ott megbeszélhetjük a részleteket.
kplaszlo Creative Commons License 2006.06.21 0 0 251

JÓ HÍR!

 

Új Solex 3800 gépeket lehet kapni Budapesten!  140 ezer egy verda. Berettyóújfalui "friss termés". Raktáron van belőle pár darab, az üzlet bejáratánál pedig egy ki van állítva. Én véletlenül szúrtam ki.

 

A cég elérési adatai:

 

Tempero építőipari és uszodatechnikai részvénytársaság.

 

1136 Budapest Balzac u. 17-19

 

Telefon: (06-1) 350-1101

 

Fax: (06-1) 349-5986

 

e-Mail: tempero@tempero.hu

 

 

A raktáráruházuk koordinátái:

 

1138 Budapest Népfürdő u. 36.

 

Telefon: (06-1) 320-8011

 

Fax: (06-1) 349-7966

 

háromkerekű Creative Commons License 2006.06.07 0 0 250

 

 Cső Solexosok !

 

Kérem aki tud Segítsen!!!!

 

Valami oknál fogva nem tudom az igért képeket feltenni a fórumra!

 

Lehet hogy nem vagyok elég ügyi, de nekem azaz érzésem, hogy valami nem mű-

ködik!

Aki tudja milehet a gond kérem irjon!

Előre is KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!!!

ahuszar Creative Commons License 2006.06.06 0 0 249

Hali!

Pár pillanatkép a zsombói találkáról:

Előzmény: háromkerekű (248)
háromkerekű Creative Commons License 2006.06.02 0 0 248

 

Hát megcsináltuk!

26-án du. megérkeztek a pest környékiek, egy puttonyos kocsival hozva a motorokat. A társaság másik részével egy kisüstis bemutatkozás után üdvözöltük

az érkezőket. Majd következett a mustra, gép átvétel, sátorverés és a sörözéses

stori cserék a masinériákkal kapcsolatban. Este hatalmas szalonna sütés+sőr+

rendkivül jóhangulat 1/2 2-ig.

27-én tartottunk egy kis terepmotorozást, hát gyerekek, nem homokra találták ki

ezeket a masinákat, de azért birták a kiképzést. Kora du. megkezdtük a bográcsos

marhapöresz elkészítését egy klubtársunk vezetésével. Az izét illetően csak szuper

lativuszokban lehet beszélni, de azt hiszem inkább egyszer meg kellene kostólni.

/volt aki éjjel még felkelt bedobni néhány100 falatot/

28-án kora reggeli sültkolbászos reggeli után verőfényes napsütésben irány Szeged.

És program szerint, a Tiszaparti motorozás. Hát mit mondjak, több nézője volt az

öreg motoroknak, mint egy vásári látványosságnak! A muzeum előtti fagylaltozás

és napozás után irány a bázis és kezdődött a pusztai rostonsültek elkészítése és

egy hatalmas baráti bucsúebéd, ahol egyet értettünk abban, hogy ezt feltétlenül

meg kell ismételni! Sátorbontás és az F1 után tűz haza!

Röviden: kedves márkatársak mindenkinek ajánljuk

     K.....VA JÓL ÉREZTÜK magunkat!

 

 /néhény kép a többi még begyüjtés alatt van/   

 

Üdv minden SOLEXESnek!!!!          

heil_petry Creative Commons License 2006.05.29 0 0 247
Jahh: a gép meg csak porosodik rendületlenül a sufniban... Jobb sorsra lenne érdemes... várja mint kutya a sétát, hogy a 90 kilóm alatt duruzsoljon. :)
heil_petry Creative Commons License 2006.05.29 0 0 246

Ahoj!

 

Szervezzetek Keszthely környékére is vmi összejövetelt, mert igy mindééég kimaradok a jóból.... Errefelé is van jó sör-bor-harapnivaló-miegymás!

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.27 0 0 245
Üdv Mindenkinek!
Skacok! Most jöttem a zsombói találkozóról (sajna melózom), egy szóval: állat! Solex tulajdonosok, rajongók, feltalálók, lányok, fiúk és finom ételek, italok sokasága. Számomra ez az idei év legjobb szabadtéri bulija. Meló után tépek vissza, remélem az örömmotorozásról nem kések le!
háromkerekű Creative Commons License 2006.05.25 0 0 244

Helló Solex Szeretők!

 

Valóban a hétvégén rendezünk egy laza sátras, bográcsos, hussütéses baráti

(solex baráti) összejövetelt Szeged melleti Zsombón. Az elmult esztendő folya-

mán sokan akár pártolóként is  felvették velünk a kapcsolatot vagy vásárol-

tak hatásunkra masinériát. Úgy tűnik egyre jobban terjed ezeknek az öreg masiné-

riáknak a pátyolgatása. A mi masináink mind 30-40 év közöttiek sufnikból-fáskamrák-

ból elő imádkozott rozsdás VAS.

A hétvége csúcsa: ÖRÖM MOTOROZÁS Szegeden, fagylalto-

zás a muzeum előtt.

 

Ha érdekel benneteket és nem untatunk senkit, nagyon szívesen

beszámolunk szóban és képben a 3 nap eseményeiről!

 

Jó pöfögést mindenkinek!!!!!!!

emzol Creative Commons License 2006.05.25 0 0 243
A mai Metro-ban, de az MTI is írt róla.
Előzmény: ahuszar (242)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!