Keresés

Részletes keresés

74angel74 Creative Commons License 2016.04.02 0 0 5802

Szia! Azt szeretném kérdezni , hogy  lézerrel  gumigyűrűvel , vagy vágással műtöttek?  Csak mert nagy  dilemma , hogy csináltassam meg ? :S köszi

DR. droID Creative Commons License 2016.04.01 0 0 5801

Nekem a külső műtét után volt egy (ödéma szerű, de inkább ) nyálkahártya duzzanat-repedés ami kb. úgy nézett ki hogy a műtét után 2-3 héttel egy 2-3 cm vastagságú, érzékeny csomót éreztem a seb belső szélénél. Ez néha kicsit fájt, de a műtéthez képest már nem annyira tehát nem is kezdtem el aggódni egy bizonyos reggelig, amikor annyira begyulladt és fájt hogy akkorára duzzadt mint régen a külső aranyeres csomó. Rendesen felzaklatott a dolog, na mondom vége a világnak és újabb műtét kell. Hívom az orvost, pont 2 hétig külföldön volt ezért megadta a helyettesének az elérhetőségét, de én azt akartam hogy az lássa aki műtött ezért 2 hétig vártam, közben agyonkombináltam ... majd visszamentem, és addigra már kezdett kisebb lenni, semmi fájdalom. Utána 2 hétig kentem egy erre felírt krémmel, és még 2-3 hét mire már teljesen felszívódott. Összesen eltelt 8-10 hét, de azóta nyomát se láttam.

 

Magyarul ha nálad is beindult már egy a folyamat, egyre kisebb és egyre kevésbé érzékeny akkor nem lesz probléma, csak tudom ilyenkor rohadt türelmetlen az ember mert túl akar lenni az egészen. A bőr is szépen kisimul majd.

Előzmény: Paiva (5798)
zsinzsi Creative Commons License 2016.03.31 0 0 5800

Sziasztok!

 

Rákerestem a google-ben az itt sokat emlegetett Ritter László professzor Úrra, és így találtam meg, hogy a Nyírő Gyula Kórházba is rendel. Fura, hogy már jövő hétre kaptam is időpontot, miközben magánrendelésre máshova több hónapra későbbre volt csak időpont.

Amit még furcsállok, hogy a hölgy azt mondta a telefonba mikor rákérdeztem, hogy nem kell beutaló, mehetek nyugodtan a megadott időpontra.

 

zsinzsi Creative Commons License 2016.03.31 0 0 5799

Kedves Paia!

 

Hogy kerültél a Szent Rókus kórházba? Kell beutaló háziorvostól, vagy hogy megy ez az egész?

Visszahúzódtak a csomóid azóta teljesen? A műtét előtt csináltak colonoscópiát vagy egyéb vizsgálatot?

Előzmény: Paiva (5798)
Paiva Creative Commons License 2016.03.20 0 0 5798

Sziasztok!

 

Engem a Szent Rókus Kórházban műtött Dr. Hornok László sebész/proktológus. TB-re ment az egész (és nem vagyok budapesti lakos). Ajánlom mindenkinek, aki nem tud magánrendelőbe menni, nagyon elismert orvos ezen a területen és kedves is. Én elejétől fogva megbíztam benne és sose éreztem kellemetlenül magam. Nekem III. stádiumban lévő aranyerem volt, de tünetmentes. Sosem fájt, sosem vérzett, csak teljesen kifordult és semmitől sem húzódott már vissza. A műtét utáni első 20 óra kegyetlen volt, nagyon durva fájdalommal jár ez tény. De ha én huszonéves lányként kibírtam mindenkinek ki kell bírnia!:D 6 hét telt el a műtétem óta, de 2 hét után már semmi fájdalmam nem volt.

Arról tudna nekem valaki valamit mondani, hogy ezek a műtét utáni csomók (ödéma) mikorra múlnak el teljesen, ha egyáltalán elmúlnak? Voltam már 2x kontroll vizsgálaton és kérdezgettem erről az orvost, azt mondta hogy vissza fognak húzódni. Kisebbek is lettek, szóval alakul a dolog, de nagyon félek hogy nem múlnak el teljesen.

Ha valaki szeretne még valami infót pl a kórházi ellátásról (kifogástalan volt) vagy a műtétről, a vizsgálatokról akkor írjon nyugodtan, szívesen válaszolok:)

bjudith76 Creative Commons License 2016.03.16 0 0 5797

Sziasztok,

 

Én nagy nehezen rávettem magam, hogy proktológushoz menjek aranyeres panaszaimmal. Az orvos III.stádiumú aranyeret állapított meg, amiből rögtön 3 is volt. Ezután a 3 aranyeret 3 hetes eltérésekkel gumis ligálással leszedte.(Elnézést, ha pontatlanul írtam a módszert.)

Alig pár hónap elmúltával azonban a panaszok újra előjöttek: wc papíron véres csík, duzzanat kifordulása nagydolog után. Visszamentem hozzá mikor is colonoscopiára küldött, a duzzanatokra pedig határozottan állította, hogy azok már nem aranyerek, hanem a végbél nyálkahártyám fordul ki.

A nagyon kellemetlen colonoscopiás vizsgálaton viszont a másik orvos aranyeres csomókat diagnosztizált. Tehát volt két orvostól kétféle diagnózisom és közben pedig egyre kellemetlenebbé váló csomóim.

Elmentem egy harmadik magánorvoshoz, aki szerint külső és belső aranyereim vannak.

Hozzáteszem még, hogy a három orvosból egyik sem tudta megállapítani, hogy honnan ered a vérzés. A legutóbbi orvos azt javasolta, hogy ki kell metszeni az aranyeret.

Sajnos jelenleg ott tartok, hogy -korlátolt lehetőségeim lévén-, a magánorvoshoz nem tudok visszamenni, hogy elvégezze a kimetszést, ha valóban ezek aranyerek, ahova pedig tartozok, nem szívesen mennék azok után, hogy két orvos kétféle diagnózist állított fel.

-

Kérdésem, hogy tudnátok-e ajánlani egy olyan megbízható proktológust, akihez TB alapon lehet eljutni és remélhetőleg tudja is, hogy mivel van dolga?

Másik kérdésem, hogy rajtam kívül járt még így valaki, hogy ligálás után újra aranyeres panaszai lettek?

alongtimeago Creative Commons License 2016.03.14 0 0 5796

Előszőr Bánfalvi doktor úrral kezdenék a helyedben, nagyon jó szakember és nem túl drága. 

Ha pénz nem probléma akkor Ritter professzor úr, vele akár egy órán keresztül is beszélgethettek a problémádról, mi merre hogyan stb. Mivel megfizeted az árát, az idő nem gond, én utálom amikor egy orvos rohan mert ott vár a többi beteg stb.

Harmadiknak mennék Csatár Éva doktornőhöz.

Aztán el lehet menni Lestár Bálához, szintén nagy szaktekintély, de brutál sokan vannak nála, és igazából olyan érzésem van hogy ő durvább dolgokkal foglalkozik, modjuk rosszindulatú daganatok a végbél tájékon stb. Az ország minden tájáról járnak hozzá még este 8-9 órakor is hosszú a várakozók sora, én úgy mentem el hozzá hogy beajánlottak és így nem kellett fizetnem, és gondoltam adok neki borítékban de nem volt hajlandó azt sem elfogadni. Szerintem túlhajtja magát a betegek érdekében, én az ő esetében már nem a betegeit sajnálom hanem őt magát. Ahelyett hogy azt mondaná 20.000 Ft egy vizsgálat és kész. Az emberek úgyis költenek minden baromságra, szerintem az egészségünk ami minden pénzt megér.

Szóval én azért őket ajánlom mert jártam mindegyiknél.

A körzeti orvoshoz is le lehet menni (nem ajánlom), én amikor lementem hogy a műtét után megmutassam milyen lett a popóm szó szerint azt mondta: ILYET MÉG ÉLETÉBEN NEM LÁTOTT :)

Előzmény: DR. droID (5795)
DR. droID Creative Commons License 2016.03.10 0 0 5795

Kicsit korán van még ezért lassan olvastam el amiket írtál:

 

-külső aranyér nem lehet harmadfokú (az a belső kategória)

-külső aranyérre nem fog segíteni a kúp, hanem visszér krémek mert ez tulajdonképpen nem aranyér hanem egy visszértágulat

-"Székelés utan 10-15 perccel, független a milyenségétől, olyan fájdalom tör rám, hogy egyszerűen nem lehet elviselni" ... ez sem úgy hangzik mintha kizárólag külső aranyered lenne

 

Első körben egy alapos vizsgálatot javasolnék egy megfelelő szakembernél, onnantól kezdve ha van pontos diagnózis pár hét alatt meg tudnak gyógyítani fizikailag, pszichésen azért ez lassabban megy ahogy saját magamon is tapasztalom. A legnagyobb okosság amit valaha tanácsolni tudok hogy ne szenvedj tovább egyedül évekig, hanem keress fel egy jó szakembert!  Dr. Bánfalvi, Dr. Csatáry Éva, Ritter László Professzor nevét emlegették itt már többször pozitívan de ha visszaolvasol biztos találsz még pár nevet. 

DR. droID Creative Commons License 2016.03.10 0 0 5794

Ja és a Dömötört gyorsan felejtsd el, ahogyan az edzést sem fog működni gyulladt, fájó aranyér esetén!

DR. droID Creative Commons License 2016.03.10 0 0 5793

DR. droID  2016.01.18  ezt olvasd el!

Előzmény: Fájóspopsi (5791)
bonap arte Creative Commons License 2016.03.09 0 0 5792

Nézd....ha tovább akarsz szenvedni még évekig akkor kenegeted meg eheted a zabpelyhet..stb. De elmondom neked, hogy nem lesz jobb ha már ilyen stádiumban vagy. Keresni kell egy jó sebészt és műteni.

Én hülye 20 évid küszködtem vele mire közel 3 éve rászántam magam a műtétre. A műtét után pár nap szenvedés és rendbejössz.

Kár kísérletezni mindnféle dologgal, nem fog visszafejlődni ha már késő. Sőt egyre rosszabb lesz, elvékonyodik az érfal és elkezd vérezni minden székeléskor, ezt ne várd meg.

Előzmény: Fájóspopsi (5791)
Fájóspopsi Creative Commons License 2016.03.09 0 0 5791

Sziasztok! Végső elkeseredésemben írok ide, kérem, valaki segítsen, mondjon okosat. 4eve jött ki először az aranyerem, emlékszem, egy boltban voltam, és mintha " rámdobták " volna, éreztem, hogy valami nem stimmel, hatalmas csomó nőtt. Akkor külső aranyér volt, kenőccsel es kuppal visszahúzodott, de nekem azóta küzdelem az életem. Az utóbbi két évben főleg belül fáj, ritkábbik eset , hogy külsőleg is látszik , hogy megduzzadt egy ér. De nincs olyan nap amikor ne fájna, ne érezném. Nyáron voltam orvosnál, Dömötör Gábornál, láttam már írta fentebb valaki. Úgy mentem oda, hogy akkor műtse meg, vagy valami történjen , mert már nem tudok létezni. 28 éves vagyok, és nem tudok ülni, állni, sokszor hason alszom. Harmad fokú aranyért diagnosztizált nálam, de azt mindta, hogy ő nem műtené meg, adjunk meg eselyt neki, változtassak az étkezéseken és elmondta mi az ami tilólistás, pl. rizs, banán... én azóta ezeket nem eszem. Most már ott tartok, hogy kemény odafigyeléssel, lágy a székletem, és azután is fáj. Székelés utan 10-15 perccel, független a milyenségétől, olyan fájdalom tör rám, hogy egyszerűen nem lehet elviselni. A kup mindennapi , mostanaban megint napi 2x, de nem javulok tőle. Edzőterembe járok, edzést tartok, tehát szinte napi szinten erolkodok, ezek utan szinten faj, lüktet, és nagyon feszít. De sajnos az edzéseket nem tudom lemondani. Nem is tudom mit várok most, talán ha valakinek lenne egy jó tanácsa, vagy műtéti tapasztalata, minden megoldás érdekel, már nem rettenek el semmitő, csak előbb megfelelő információt szertnék gyűjteni. 

A válaszokat előre is köszönöm!!! Üdv, Andi

DR. droID Creative Commons License 2016.03.05 0 0 5790

Először érdemes lehet megvizsgáltatni egy proktológusnál hogy egyáltalán kell e műtét, és ha kell akkor milyen műtét kell. Én véletlenül sem akarom elvenni a kedvét senkinek az ingyen műtétektől de azt azért lássuk be hogy egy proktológus szakember más műszerekkel is tud operálni, akár más eljárásokat is ismerhet mint egy TB alapú sebész aki elsősorban sebész és nem főállású proktológus. (Tisztelet a kevés kivételnek) Magánrendelők lehetnek jobban felszereltek mint egy állami kórház, de elég ha csak a fogorvosra gondolsz és összeveted az ingyenest a priváttal. Egy műtét sikerességét két alapvető tényező mindenképpen befolyásolja: A) ki műt  B) mivel és hogyan műt. Engem nagyon sok negatív vélemény éveken át visszatartott attól hogy belevágjak egy ilyen történetbe, utólag rájöttem hogy ezek a "rémtörténetek" sokszor abból fakadnak hogy az illető ismerős vagy rokon besétált az első SZTK-ba amit laikusok ajánlottak neki. E fórum ez alól kivétel, mert itt csak hasznos tanácsokat olvastam.

 

Egy mondatban azt akartam tanácsolni hogy ebben az esetben nem biztos hogy érdemes spórolni a pénzen, és nem feltétlenül kerül százezrekbe egy jó szakember.

Előzmény: ádika 28 (5788)
bonap arte Creative Commons License 2016.02.28 0 0 5789

Nem tudom hová valósi vagy. Én pl Mosonmagyaróváron voltam műtve tb-re, Dr. Wellner István sebész főorvos álltal. Nagyon jó orvos, írd be a nevét a keresőbe. Ha neked messze van akkor a lakhelyedhez közelebb eső kórházakban kell rákérdezned.

 

Előzmény: ádika 28 (5788)
ádika 28 Creative Commons License 2016.02.28 0 0 5788

Sziasztok sorstársak! Kérem segítsetek abban hogy hol lehet elvégeztetni aranyér eltávolító műtétet tb-re? Azaz díjmentesen! És természetesen aki szívvel-lélekkel végzi a műtétet! Olvastam olyan kommentet ahol a Nyírőben a professzor urat ajánlotta. Igaz gyürűzés miatt. Sajna nem tudom hogy az az aranyér műtéttel egyenlő-e?! De gondolom nem! Köszönöm aki segít! 

Törölt nick Creative Commons License 2016.02.21 0 0 5787

Szia MoncsiManó, hasonló tüneteim vannak mint neked volt, megkérdezhetem milyen kenöcsöt használtál? köszönettel várom válaszod

Előzmény: MoncsiMano (5774)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.21 0 0 5786

Szia, hasonló tüneteim vannak mint neked volt, megkérdezhetem milyen kenöcsöt használtál? köszönettel várom válaszod 

Előzmény: MoncsiMano (5774)
s.waise Creative Commons License 2016.02.19 0 0 5785

Kedves diák100,

 

nem tudom, nézi-e még ezt a fórumot, de nekem is szükségem lenne a doktor úr (István Gábor) elérhetőségére, férjemnél vastagbéldaganatot diagnosztizáltak, hozzá irányították, ám nem tudjuk semmilyen nyilvános (kórházi) számon elérni... jövő hét elején kellene jelentkeznie nála...

 

nagyon-nagyon-nagyon köszönöm, ha tud segíteni! (természetesen küldök e-mailcímet, ha szükséges)

Előzmény: Törölt nick (5620)
alongtimeago Creative Commons License 2016.02.01 0 0 5784

Néha azért benézek ide. Dömötör....mindig téma  :)

Aki még nem ismer engem:

Nekem lassan 7 éve volt a lézeres műtétem Dömötör dokinál, utána fél évig tartó krónikus tályog, stb stb, aztán minden budapesti proktológust megismertem :) De tényleg félig igaz a dolog: Csatár Éva, Bánfalvi, prof. Ritter László...rengeteget beszéltünk telefonon.

 

Azért örülök hogy tudok nektek írni mert végre már nem 1-2 hónap távlatából beszélek.

Szóval túl lehet élni egy Magyarországon MÉG nem betiltott műtéti eljárást, a lézeres aranyérműtétet és annak szövődményeit. A műtét után egyre jobb ha nem avatkozik be semmiféle kontár a dologba.

A műtét után az első 3 év nekem elég rossz volt, a második 3 év már jobban elviselhető, ez a utána következő év már egész jónak mondható. Mondjuk úgy hogy 6 évvel a műtét után már jobb érzés mint műtét előtt volt.

!!! Persze intimtornázom vagy 5 éve stb, mindenre odafigyelek. Sőt, ha lefutok egy félmaratont se érzem a fenekemen hogy valami baj lenne. Szóval higgyétek el ha műtét után az ember szarul van, és felteszi magának a kérdést hogy ez tényleg így lesz még a hátralévő életünkben 50 évig, a válasz NEM, a szervezet igenis képes megjavítani magát, főleg ha segítünk neki. De lehet 5-10 év mire jól érzed magad, tehát iszonyatos türelem !!!

További gyógyulást nektek, majd jelentkezem, várjuk a LÉZERES betegek beszámolóit.

 

 

Moki66 Creative Commons License 2016.02.01 0 0 5783

de ma már jobb mint tegnap volt... szerdán lesz egy hete... szóval a bejósolt egy hét reálisnak tűnik....

Előzmény: Pörkölttartály (5781)
Moki66 Creative Commons License 2016.02.01 0 0 5782

Nem, a gasztro dokim csinálta aki sebész szakorvos és több mint 10 éve járok hozzá magánrendelésre.

Előzmény: Pörkölttartály (5781)
Pörkölttartály Creative Commons License 2016.02.01 0 0 5781

Sima sebészeten történt?

Előzmény: Moki66 (5780)
Moki66 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 5780

Sziasztok!

Január 27-én volt eltávolítottak egy kizáródott rögöt, már sokkal jobb a helyzet, nem levedzik egyáltalán, a doki azt mondta hogy egy hétig csak mossam székelés után vagy nedves törlőkendő.

Kenőcs, egyéb nem kell. Használt valaki ilyen beavatkozás után Hemoclin-t? Nekem van itthon de nem mertem eddig használni. Ma egy kicsit fáj, ami tegnap nem volt... Mennyi idő alatt jön helyre a dolog?

Köszi előre is!

DR. droID Creative Commons License 2016.01.18 0 0 5779

Túl vagyok a külső aranyér (vagy inkább vénatágulat) kimetszésén. Másfél hete műtöttek, nem volt egyszerű menet de mostanra szépen gyógyul a seb és már a nehezén túl vagyok. Azért mondom ezt ilyen határozottan mert maga a műtét és az utána következő 3-4 nap volt a legrosszabb: fájdalmas volt, nem volt könnyű de hangsúlyoznám hogy kibírható. Ha jobban belegondolunk minden seb, vagy műtét hasonló fájdalmakkal járhat viszont itt annyival bonyolultabb a helyzet hogy a végbél környékén rengeteg ideg van, illetve bizonyos mozgásoknál a seb húzódik, nincsenek varratok. WCre járni hasonló helyzet, de ha az ember odafigyel a széklet kellő puhítására akkor ez 1-2 perc rövid, de intenzív fájdalom. Nem szabad félni tőle, de az elején nagyon szokatlan. Maga a műtét nem tartott tovább 10 percnél, kb. egy fogorvosi beavatkozáshoz tudnám hasonlítani a fájdalom szintjét. 

 

A Dr. Úr által adott utasításokat maximálisan betartva, fájdalomcsillapítókkal felszerelkezve, kamillás ülőfürdők, sok fekvéssel (ülni is tudtam, de max 1 órát egy huzamban) át lehetett vészelni a legrosszabb időszakokat. Szerdán műtöttek, csüt-péntek-szombat az extra bitang volt de vasárnapra érezhetően csökkent a fájdalom. Azóta eltelt 1 hét, a székelés egyre könnyebben ment, a seb lassan de fokozatosan gyógyult, a vérzés és váladékozás fokozatosan csökkent, lakásban tudok már mozogni minden gond nélkül (lépcsőzni is). Szerdán megyek vissza kontrollra, majd meglátjuk de amilyen nehézkesen indult a gyógyulás ahhoz képest az elmúlt hét már inkább pozitív csalódás. Erre a típusú műtétre 2 hét betegszabadságot szoktak mondani, ez az én esetemben reálisnak bizonyult. Másfelől nem hiszem hogy napra pontosan be lehetne ezeket határolni, ezért én 2-3 hétre tenném a határt amiből az első hét után már érezhetően jobb minden. Summa summarum: Nem fogom szépíteni, ez bizony fájt rendesen de más műtétekhez viszonyítva nem kirívóan. Rossz helyen van, sok az ideg, sok mozgásnál húzódik a seb de ezeket idővel kitapasztalja az ember. Nekem a családban volt mandulaműtét és sérvműtét, szerintem azokhoz lehet hasonlítani viszont hamarabb múlik a fájdalom. Ezekre amúgy sem lehet előre felkészülni, inkább egy jó orvos kell aki minden kérdésre megnyugtató választ ad, majd az utasításokat követve hozzásegíti a pácienst a gyógyuláshoz. Szerintem olyan nők akik már szültek, csak nevettek volna azon amitől én pár napig kínlódtam.

 

 

Mégsem bántam meg, több okból: végre nem rettegek a proktológustól, a vizsgálatoktól és a beavatkozásoktól sem. Tudom hogy kellemetlen, tudom hogy fáj de azt is tudom hogy ha kellően odafigyelek akkor az adott intervallumban fel tudok épülni. Megtanultam hogy legközelebb nem érdemes húzni az időt, nem érdemes évekig halogatni azokat a beavatkozásokat amivel egy nagyobb, súlyosabb problémát meg lehet előzni. (például holnap meggyűrűztetném magam ha ezzel egy negyedik stádiumot el tudok kerülni de szerencsére jelenleg ez még nem aktuális) Ez a betegség kezelhető, karbantartható ha az ember az interneten összeolvasott infókon kívül rendelkezik egy megbízható orvosi háttérrel és amikor az otthoni praktikák már nem segítenek akkor szakszerű segítséget kaphat, időben! Persze mindig mondják hogy az aranyér kiújulhat, visszajöhet ... bár én ezt csak feltételes módban használnám hiszen jól ismerem az efféle kifogásokat. Ugyanis ha semmit sem változtatok az életvitelemen, ugyanazokat a hibákat újra és újra elkövetem bizony sokkal nagyobb a valószínűsége mint ha innentől kezdve az ember levonja a tanulságokat, régi hibákat kiküszöböli és végszükség esetén nem húzza évekig a szakorvosi vizsgálatot hanem időben közbeavatkozik. Nekem az aranyér első észlelésétől a mostani műtétig 6-7 év telt el és az egész pszichésen sokkal jobban megviselt mint az a 2-3 hét ami alatt fel lehet egy ilyenből gyógyulni. Mindig az első a legnehezebb, legközelebb már nagyjából tudom mi vár rám ezért felesleges szorongás és félelem helyett ezt a több éves problémát egy hónap alatt meg tudom majd oldani, amennyiben újra szükség lenne rá. Reméljük nem lesz!

 

Mindenkinek jó gyógyulást kívánok, de az első lépést mindig fejben kell megtenni!

 

 

Viego Creative Commons License 2016.01.13 0 0 5778

Kedves Thomas!

 

Túl vagy már a műtéten?

Mi a tapasztalat?

Én jelenleg a Ligasure műtéten gondolkodom.

Köszi a választ!

 

Üdv: Zoltán

Előzmény: thomas_the_tank (4847)
Viego Creative Commons License 2016.01.13 0 0 5777

A Ligasure aranyér műtétről van valakinek tapasztalata?

Előre is köszönöm a választ!

Pörkölttartály Creative Commons License 2016.01.12 0 0 5776

A hemorid kenőcs elmulasztotta a viszketésem de a "mugli" még tapintható.

PETYUS Creative Commons License 2016.01.04 0 0 5775

Dörmögő Dömötör 8 éve téma a topikban.

Írd be a nevét a topik keresőjébe, olvasd végig a több mint 30 találatot, és lepődj meg!

Előzmény: MoncsiMano (5774)
MoncsiMano Creative Commons License 2016.01.04 0 0 5774

Sziasztok,

 

szeretném az esetemet megosztani veletek, nem rosszindulat vezérel, hanem inkább a felháborodás és hogy nem akarom, hogy más emberek problémájából az említett cég és az orvosa üzletet csináljon bármi áron, mert én majdnem ilyennek lettem az áldozata. Szóval íme a történetem:

2015 decemberében találtam két apró dudrot a végbél tájékon, mikor is nagyon megijedtem, hisz eddig soha ilyenem nem volt, és mivel az sztk-ba sajnos több hetet kellett volna várnom mire bejutok így a neten rákerestem milyen magánorvosi szféra foglalkozik ilyen témával. Akkor találtam rá ere a "csoda" intézményre. Két nap múlvára kaptam is időpontot, így elmentem, hogy megmutassam mik is azok. Mikor oda értem egy romkupacon kellett átverekednem magam, de gondoltam ebből még nem vonok le semmilyen következtetést.Mikor beléptem akkor három unott képű nő fogadott. Kitöltöttem a papírt amit kértek, majd vártam. Aztán jött a doki, egy ember be majd ki, aztán jöttem én. A doki ugyan bemutatkozott, hogy ő Dömötör Gábor, de ennyit tudok elmondani pozitívumként a dokiról, és semmi többet. Elmondtam neki a panaszaimat, hogy 2 nappal korábban találtam két dudrot a végbelemnél, olyan borsónyi nagyok, de nem fáj, nem vérzik, csak nézze meg hogy ez mi lehet és addig orvosoljuk a dolgot míg kicsi a baj és ne várjuk meg, hogy nagy legyen. No itt jött a paraszt vakítás egyből a doki részéről (bocsánat, hogy ezt írom, de nem tudok más, és nem tudom szebben és finomabban leírni, ettől csak durvább stílus jut eszembe): feltérdel, kutyapóz, nagy kivetítőn láthattam mindent és nézzem milyen szép nagy kék vénáim vannak és hogy ez 4. fokú aranyér és ezt meg kell műteni és nézzem hogy milyen kékek azok a vénák és mekkorák.Utána 3 percben jött a konzultáció az Dömötör orvossal, hogy akkor ez negyed fokú aranyér és mit akarok? Megmutogatta nekem a doki a képeket amiket a neten a weblapukon bárki megtekinthet és elmondta, hogy ez 4. fokú aranyér. Mondom neki, hogy hogyan lehet hogy az nem fáj nekem? Mondta hogy mindenkinek más a fájdalomküszöbe és valaki a 4.fokúval is elvan, míg valaki már az 1. fokútól is szenved és megműtteti. Bennem hatalmas kérdőjelek jöttek elő egy pillanat alatt, de próbáltam elnyomni, amikor is a Dömötör doktor úr megkérdezte, hogy akkor mikorra nézzünk műtétre időpontot. Néztem rá nagy kerek szemekkel, és kérdeztem, hogy mi az orvosi javaslata, hogy akkor ezt műteni kell? A válaszon meglepődtem és megrökönyödtem egyszerre, és ezt azt hiszem szó szerint kell idéznem: "Úgy látom nem ment át amit mondtam, elmondhatom még egyszer." És ingerültebben elmondta megint a négy ábrát a weblapról. Gondoltam ez zseniális, és megint megkérdeztem tőle, hogy mi a doktor úr szakmai véleménye ezt meg kell műteni? Erre megint az alábbi választ kaptam és klasszikusokat csak szó szerint idézünk: "Úgy látom még mindig nem ment át amit mondtam. Ülhetünk itt addig míg meg nem érti és ismételgethetem magam amíg t nem megy. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy meg akarja-e műttetni magát vagy sem és ha nekem jó így akkor ne műttesem meg ha akarom akkor meg műttesem meg." (egy megjegyzés csak, TÉNYLEG???? ha egyszer majd eltörik a lábam akkor majd én fogom eldönteni azt is hogy engedem megműttetni vagy sem? Nem kellene az orvosnak a vizsgálat után egy szakvéleményt majd egy kezelési javaslatot tenni a beteg vagy páciens felé???? Hogy döntsem én ezt el, hogy ez kell műteni vagy sem, ha orvos lennék nem mentem volna hozzá, hanem diagnosztizáltam volna magam...) Ekkor már ideges volt és láttam, hogy éppen csak ki nem akar rakni az ajtón kívülre. Persze megkérdezte megint, hogy akkor mikorra akarok időpontot. Mondtam neki hogy átgondolom, akkor kiült a doki arcára az idegesség és kitessékelt köszönöm 15000 ft.Megkaptam az ambuláns lapomat, amire a doki persze már nem 4. fokú csak 3. fokú aranyeres problémát tüntetett fel. Ezen is meglepődtem.Befizettem elmentem és felkerestem ismerő ajánlása alapján egy másik sebész orvost, aki nem mellesleg nagy szaktekintély a sebészek között de nevet nem szeretnék írni most. Aki megvizsgált és döbbenten állt a fenti történetemet hallva. Megvizsgált és megállapította, hogy igen van egy kis külső aranyerem, meg egy kis pirosság, de nem hogy 4. vagy 3. fokú aranyerem nincsen de még elsőfokúnak sem mondaná annyira enyhe. Kaptam rá krémet és 3 hétig kenegettem. Ma megvolt az ánuszszkóp, és megállapította a mostani orvosom, hogy idézem ilyen szűz popsit ritkán látni, szóval semmilyen aranyerem nincsen.A külső mini dudrokat pedig még pár hétig kenegessem és majd elmúlnak ne izguljak.
Szóval mindenkinek azt ajánlom, hogy bárhova csak IDE NE, mert nekem a Dömötör Gábor sebész szakorvos simán megműtötte volna a nem létező aranyeremet és belekergetett volna irtózatos fájdalmakba csak azért, hogy ők megkapják a pénzüket. 
Kérdeztem én ilyenkor hol azt orvosi eskü?????
Szóval SENKINEK NEM AJÁNLOM, HOGY IDE MENJEN, MERT ITT CSAK A LEHÚZÁS A LÉNYEG, NEM A BETEG!!!! Csak a pénzem kellett volna és semmi más nem érdekli őket és mellesleg 15000 ft nem kevés pénz a vizsgálatért ami max 5 percig tartott, akkor már a jogom had legyen meg, hogy kérdezzek és hogy kapjak egy orvosi szakvéleményt a panaszomról és annak megoldásáról.Mélységesen felháborít, hogy bárki ilyet megtehet és nem mellesleg az oep ezt még támogatja is!!!! Egy ilyen orvost???? Megműteni valakit csak a pénzért és nem is indokolt a műtét!!!! Csak egy recept kellett volna egy kenőcsről, de inkább lehúzott volna pénzzel és pokollá tette volna az életem egy jó ideig.
SENKINEK NEM AJÁNLOM, MESSZIRŐL KERÜLJÉK EZT AZ INTÉZMÉNYT!!!!

sayama Creative Commons License 2016.01.01 0 0 5773

Sziasztok!

 

3 gyerek szülése 2 aranyér műtét: Első műtétem kegyetlen volt állami kórházban. Egy évig tartott a gyógyulásom összesen. A második szinte fájdalommentes volt. A Károly Róbert Magánklinikán csináltattam. Bárcsak korábban is hozzájuk mentem volna. Ajánlom mindenkinek!

Dietetikus vagyok, ezért gondolhatjátok, hogy a táplálkozás részhez valamennyire értek. Nekem a második terhesség alatti tüdőgyulladás miatt alakult ki az aranyér. A harmadik terhességnél állandóan székrekedésem volt, bármit ettem. 

Második műtétem után Törzsök Béla (gyógyító) barátunk tanácsára útifűmaghéjat kezdtem el enni minden reggel és este egy pohár vízzel. Mellette minden este 3 korty Hunyadi vizet ittam. Egy  hónapig csináltam ezt a kúrát. Utána 2 hónapig minden este egy evőkanál almaecetet raktam 3 dl vízbe és azt ittam.  Azóta úgy megy minden, mint lánykoromban. Ha stresszesebb napom van, akkor iszok almaecetes vizet és az rendbe tesz.

 

Fontos megemlítenem még, hogy otthon sütöm a kenyeret (gázsütőben-formában). Azon van a hangsúly, hogy miből! Igazi tönkölyből - Oberkulmer Rotkorn! Nem keresztezett vackokból - alakor, frankenkorn, öko 10,... Frissen őrölt, teljes kiőrlésű lisztet veszek, mert az élő anyag - nem úgy mint a boltokban kapható lisztek. Kovásszal és kicsi élesztővel készítem. 1 kg lisztből lesz 2 kenyerünk, mely elég egy hétre. Kevesebb fogy belőle, nem hizlal, egészséges. és a székletnek szuper.... http://bibonatura.com/hu/tonkoly

 

Végbél körülre - repedésre propoliszos krémet ajánlok: http://bibonatura.com/hu/product/81/propoliszos-intenziv-taplalo-krem . Ismerős gyógyszerésszel ha tudtok, akkor kevertessetek propoliszos kúpot belső aranyérre. 5 db kúp nekem elég volt anno.  Tüneteket tudjátok ezekkel csökkenteni, de megszüntetni nem.

 

Remélem tudtam segíteni pár sorstársnak.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!