Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7055
Guttentág.
Hogy nektek mennyi időtök van a gép mellett ülni.(hála istennek).Érzem ebből lesz valami.Egyetértek a kizárólag Pannoniás tartalommal,hiszen ez a közös érdeklődésünk.Minden tiszteletem a "szocimotoros" és az "URAL" oldalnak is ,én is sürün benézek hozzájuk de ez had legyen csak a PANNONIA márkáé.Az apróhirdetés oldalra szerintem nagyon jó mintaként szolgálhat az URAL.hu rovata ,de szerintem lehetne rajt faragni.Pl teljesen felesleges az AUTÓ hirdetések rovata .Nagyon jó az egyszerü hirdetésfeladási lehetőség ,bár jólenne kiegésziteni egy számitógépes amatőröknek szóló segédlettel is hogy pl.hogy lehet képet beszúrni a hirdetési szöveg mellé.
Zoli! a számmisztika nagyon jó ötlet.Van egy barátom aki pl.gyüjti az alváz és motorszámokat és a hozzájuk tartozó jellemzőket .Ez nyugati motoroknál is bevett szokás hogy létezik egy adatbázis ami pl alváz és motorszám alapján tud segiteni a motorok beazonositásában és tipustisztává tételében.Lélekben veletek vagyok ,bár sajnos sokat nem tudok segiteni hozzá.
Előzmény: Zoli_t5H (7054)
Zoli_t5H Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7054
Maximalisan egyetertek AmAno 7027-esevel!

"Szerintem nálunk viszon csak pannóniákkal kapcsolatosak kellene hogy legyenek."

Igy van, nem veteran bazarrol van szo, hisz ha mindenfele hirdetessel foglalkoznanak, akkor csak egy lennenk a sok kozul, igy viszont ha jol csinaljuk, akkor lesz egy aprohirdeto, ami tomve lesz kizarolag Pancsi cuccokkal. Bar en azt sem tudom, hogy hogyan jutottunk el egyaltalan idaig, hogy komoly aprohirdetoben gondolkodunk, mert ez az egesz hirdetosdi abbol indult ki, hogy volt egy olyan otlet, hogy kellene valami olyan eszkoz, ahol lathato lenne, hogy a forumtagoknak milyen elado, elcserelendo cuccai vannak. Ehhez kepest, most azon vacakolunk, hogy csak Pannonia hirdetesek legyenek-e benne, vagy mas is. Szerintem egyertelmu.:)

"Egyéb veterános oldalakkal való egyyütmüködés mit jelent (nekem ez sem tiszta)? De szerintm ezt hivatott betölteni a linkek menu."

Pontosan! Ezen kar lenne tovabb dilemmazni. Egyszeruen: amit erdemesnek tartunk arra, hogy ajanljuk a kozonsegnek, annak a linkjet kozze tesszuk. (Es itt ki is meritettuk az egyesules temakoret:) Es ez termeszetesen nem olyan alapon kell hogy tortenjen, hogy "ajanljuk a bivalyrocogenyek.hu oldalt", mert jo fazonok irogatnak oda, vagy pl. a gyerekkel aki csinalja, megittam tavaly egy sort, es milyen fasza gyerek, hanem azert, mert mondjuk tenyleg jo az az oldal, es hasznos dolgok talalhatok ott mas motorokkal kapcsolatban.

Előzmény: AmAno (7049)
ZoliTLF Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7053
Üdv!

Off: Biztos száz forrásból hallottátok már, de én is csak azt tanácsolom, hogy semmilyen csatolt file-t ne nyissatok meg az emailekben, mégha ismer?s is a küld?je, f?leg, ha a tárgy: Hello! Hi! vagy Test. Tombol a Mydoom nev? féreg...
On: Tombol a honlapkészítés nev? vírus is, ami már sokkal örvendetesebb! Gratula!

Zoli_t5H Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7052
Meg valami, hogy tisztazzam, pontosan hogy is gondoltam en ezt, meg mielott leharapja valaki a fejemet:
Csak egy valami a koncepcioval kapcsolatban: Nem kerdeses, hogy miert ajanlotta fel a vmm-es Lovas Sanyi, vagy Katona Peti, hogy az oldalaikon talalhato Pannoniakra vonatkozo dolgokat felhasznaljuk. Mert ok is azt szeretnek, hogy egy helyen, rendezetten megtalalhato legyen minden, rendesen karban tartva, naprakeszen.

Ha ez egy bizonyos szintu egyesules, akkor ezt a fajta "egyesulest" maximalisan tamogatom, mert egy ilyen szintu egyesules meg kivitelezheto, sot szukseges is. Viszont mindent nem tudunk a szarnyaink ala venni, mert mar elore latom, hogy aprilisban (bele ertve engem is:) mindenki jo messzire a kert vegebe elhajitja a billentyuzetet, aztan nyomas a garazs, keverni az 1:25-ost a hetvegere, mert hetagra sut a nap.:)))

Epp ezert kene a jo ido beallta elott osszehozni a dolgot (legalabbis valamilyen szinten), mert nyaron nem a lakasban kell a gep elott gubbasztani, hanem csavarogni ezerrel.

peterP21 Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7051
Jelenleg működő pannóniás oldal:
http://pannoniamotor.fw.hu
Az extráról került át, mert ott előzetes jelzés nélkül letörölték. Remélhetőleg nemsokára az új dizájnnal találkozhatsz a
http://pannonia.veteranmotor.com -címen.
Remélem van felhasználható rész az oldalamon, hogy én is hozzátegyem a magamét az új honlaphoz.
Üdv Peter
Előzmény: Carlosamigo (7043)
NCs_T1 Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7050
Jovanna :) Ugylatszik ez az influenza mellekhatasa, tulerzekeny vagyok. Az elobb a kutyat is megrugdaltam, mert azt hittem kotekszik :)
Előzmény: Zoli_t5H (7048)
AmAno Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7049
Szerintem lenyugodhatsz....NCS_T1! :))

Amit te leiral hogy adatbáziscsere stb az jó ötlet szerintem (bár itt rendeteg kérdés merül fel -és nem csak prg-ozás terén-). Pl.: Átugrottam megnézni az ural.hu-t (az oldalnak köszönhetően majdnem olyan mocit akartam, de végülis pancsi mellett döntöttem:)). Én csak most vettem észre hogy pl az apróhirdetésben nem csak uralok vannak. Szerintem nálunk viszon csak pannóniákkal kapcsolatosak kellene hogy legyenek. Viszont ha adatcserék lennének egy csomó ural hirdetés jönne át.
Szerény véleményem hogy én pl nem keresnék uralos oldalon pancsit és fordítva.
Ha erre találunk valami (pl.: feladási kategóriák) megoldást az jó lenne. De ez későbbi téma.

Egyéb veterános oldalakkal való egyyütmüködés mit jelent (nekem ez sem tiszta)? De szerintm ezt hivatott betölteni a linkek menu.

Előzmény: NCs_T1 (7047)
Zoli_t5H Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7048
Baszki, ha ugy gondolod (es jol gondolod! :) hogy egyetertesz velem, akkor minek veszed magadra? :))
Nyugi es lazasag, nem neked szolt, hanem azoknak a tul lelkes szakiknek, akik az utobbi nehany 10-100 hozzaszolasban aradoztak a barati egyesulesrol. (Legalabbis en nagyon ezt vettem ki belole:) Elhiszem, hogy ez jo lehet, plane, annak, aki mindenfele oreg "szarral" foglalkozik, de jelen keretek kozott tuti nem kivitelezheto, mert ahhoz nem ennyi eroforras, es plane elszantsag kell.
Az aprohirdetesi rovat kozos adatbazisa jo otlet, tamogatom, mint amolyan "feature request" fel is kerulhet a kivansaglistara.:)

Nekem egyedul ez a "Vetaranosok egyesuljetek!" koncepcio santit, de nagyon. Jo, lehet, hogy ez most klikkesedesnek hangzik, de nem hinnem, hogy mi leszunk azok, akik ledontik ezeket a hatarokat. Persze lehet baratkozni, meg kozosen turazgatni, de a honlap keszitesenel legyunk mar kovetkezetesek, es csak azzal foglalkozzunk, ami a koncepcioba bele illik, mert ugye a giccs legfobb jellemzoje a tulontul sokszinuseg, es nekem semmi kedvem bolhapiacot csinalni, ahol mindenki megtalal mindent, csak legyen ideje kibogozni.:))))

Előzmény: NCs_T1 (7047)
NCs_T1 Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7047
Zoli mester !

Most ez nekem szolt ? Ha a 7018-as hozzaszolas es elozmenyevel van bajod, nem ertelek. Azzal amit leirtal abszolut egyetertek. Korabban mikor felmerult a csepel, danuvia stb kerdese, en akkor is azt mondtam, hogy helyet azt adok, ha valaki megcsinalja, de elobb a pancsis oldal legyen meg. INDIAN csak a hirdetesek online cserejet ajanlotta fel, amit en jo otletnek tartottam. Szo nem volt rola, hogy uralosok pannoniasok meg mindenki egyesuljetek ! Egyutt dolgozas alatt en az oldal programozasi reszet ertettem, ha Ok is ugyanazt akarjak letrehozni a sajat oldalukon belul, mi a p..csanak csinaljuk meg ketszer ugyanazt. Es itt megint csak a programrol, nem a tartalomrol beszelek.

En is hasonloan pesszimista varkozassal allok a dolgok ele. Azt gondolom, mindenki tegye meg amit tud. En a szakmai reszhez nem tudok adni, mivel nincs is meg epkezlab pannoniam, meg csak most kezdem vegigszopni azokat a buktatokat, amit ez az oldal tartalmazni fog (remelhetoleg).

Ha nem nekem szantad, szolj hogy nyugodjak le...

Előzmény: Zoli_t5H (7046)
Zoli_t5H Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7046
Na, latom kezd mar korvonalazodni a dolog, legalabbis, ami a menut illeti.
Ami viszont elbizonytalanit egy kicsit, az az, hogy egyes szakik kisse el vannak szallva, szerintem. Nem szabad egybol nagy dolgokkal dobalozni, ez a nagy boldog veteran csalad, egyetertesben, kozos alapokon, meg plane elegge utopisztikus (nem is kicsit:). Jarjunk mar a foldon, es probaljuk meg azt rendesen, odabaszosan megcsinalni, amit elkezdtunk. Az is epp elegge nagy feladat, csak nehogy beletorjon a bicskank, mert eleg ha elszall a lelkesedes, es akkor megy majd a nagy beleszaras es szepen ez is eltunik a sullyesztoben, mint a tobbi korabbi probalkozas (tisztelet a kivetelnek).
Amikor en azt gondoltam, hogy ebbe energiat fektetek, akkor en ugy kepzeltem el ezt az egeszet, hogy egy olyan mindent atfogo (kizarolag!, mert csak erre van egyenlore kapacitas) Pannonias adatbazis hozunk letre, ami mindent tartalmaz, amire egy Pannoniasnak szuksege lehet. Es ha azt akarjuk, hogy ez jo legyen, akkor ezt folyamatosan frissiteni, pofozgatni kell, naprakesznek kell lenni, hogy ha valaki csak havonta egyszer latogat majd el az oldalra, akkor is talaljon mindig valami ujat. Ezt pedig csak bizonyos keretek/meretek kozott lehet kordaban tartani, marpedig ez a mindent osszefogo, nagy veteranos istennyila, szerintem pont nem ilyen.
Pont hogy azt kellene ezzel elernunk, hogy ha jol jovunk ki ebbol az egeszbol, akkor az oldal sikeren felbuzdulva mas fanatikusok is fellelkesedjenek es megcsinaljak a maguk kis Jawa-val, MZ-vel, meg mittudomen meg milyen vasakkal foglalkozo, hasonlo szinvonalu oldalaikat.

Azert van a linkajanlo, meg a linkgyujto lapok, hogy minden ilyen oldalra el lehessen jutni. Az mar mas teszta, hogy termeszetesen ugy kell a Pannonias oldalunkat megcsinalni, hogy mellette ne legyen ertelme a tobbi kis Pannonias probalkozasokat mukodtetni, mert nalunk minden egy helyen megtalalhato, es maris elertuk azt, hogy egy tipuson belul megvan az egyseg a neten belul is, nem millio helyrol kell osszeszedni az infot, ha valaki Pannoniahoz keres adatokat. Es ez eppen eleg, sot, elertunk valamit. Az viszont, hogy minden egy helyen, kozos alapokon legyen, mar csak a karbantartas miatt is gazos. HA foallasban ezzel foglalkoznank paran, akkor talan lenne benne nemi fantazia, de igy... max. annyit lehet felvallalni, hogy termeszetesen a jobb lapokhoz ajanlunk linket, ennyi.

Egy a legyeg, hogy az elso es legfontosabb dolog: a pannonia.veteranmotor.com felelesztese, gatyaba razasa, pofozgatasa, ami elore lathatolag nem egy-ket hetes, sot meg csak nem is egy-ket honapos munka, ha azt akarjuk, hogy tenyleg jo legyen. A tobbit meg felejtsetek mar el (legalabbis egyenlore), epp eleg erre koncentralni.

vaughan Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7045
Hi!
a jövő héten készen lesznek a pólók! :-))
nagyfékdobos barátom!
tök jó ötlet ez a tapolca-bodrogkeresztúr túra a túrán belül...
nekem miskolci révén van affinitásom ehez! nagy buli lenne lemotorozni miskolcról tapolcára majd egy nap múlva vissza miskolcon keresztül bodrogkeresztúrra ami ide kb 40 Km. :-))))))

de a diszeli veterán találkozót nem hagyom ki!
minden jót!

Előzmény: Carlosamigo (7043)
szisan86 Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7044
Hy!

Nézegetni akartam most a neten egy két pancsi oldalt, de a www.winston.hu/pannoniamania/ oladlon kívül mást nem találtam! VAgy csak rosszul kerestem??? Emléxek régen a nexuson is, meg az extrán is voltak oldalak! Mi lett ezekkel???

HA tudtok írjatok már linkeket, amelyeken komplett ismertető van a gépekről!

Carlosamigo Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7043
Hali!

Remek, hogy így felgyorsultak az események a honlap körül.
A Schnitt-féle menüpontról és a szürke forgalmiról jut eszembe: lehetne egy olyan al-al-menüpont, ahol a műszaki vizsga követelményeit gyűjtenénk össze oly módon, hogy összegezzük a tapasztalatokat egy-egy vizsgaállomásról.

Jó lenne, ha egy-egy (nagyon evidensnek tűnő) használati tanácsot is adnánk, azoknak, akik nem restaurálnak, csak 1szerűen motorozni akarnak. Pl.: benya-olaj keverék (milyen olaj, milyen arány), ideális nyomás a kerekekben, milyen gyertya, milyen utazósebesség, mekkora átlagfogyasztás, meddig érdemes melegíteni a gépet, megszakító-bajok az út szélén, javasolt túlélőcsomag stb. Olyan dolgok, amit mindenki kicsit másképp csinál (tehát lennének érvek pro és kontra), de a legalapvetőbb részletekben 1etértünk. Sokaknak jól jönne ilyen info, elkerülhetők lennének az évekóta tartó, valójában káros megszokások.

Előzmény: Steve Bundy (7032)
AmAno Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7042
HP menu:

Tipusok (T, P, Sport, Pro tipusismertetés és technikai megoldásai, hibái, előnyei stb... /Fonix project/)

Hírek

Érdekességek (múzeumok, anno, cikkek, tuning)

Restauálás (technika, bürokrácia, számmisztika, hálapénz, műhelyek)

Galéria (videok, motorom, művészképek)

Találkozók (lendő- túrák, börzék; elmult- túrák, börzék)

Adok-veszek

Fórum

Linkek

Vendégkönyv

Előzmény: peterP21 (7033)
vaughan Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7041
HI!
egy dolog már régebb eszembe jutott! mégpedig az, hogy van ma magyarországon több olyan internetes oldal ami nem kifejezetten egy-egy veterán motor tipusra öszpontosit hanem vegyesen foglalkozik ezekkel.
tiszta sor, hogy ha a mienknek az a neve, hogy pannonia.veteranmotor.com akkor elsősorban pannoniákkal foglalkozzon.
én egy szoros együtt működésben látok jövőt a többi hasonló lappal! gondolok itt Péter21 oldalára, Bal3, VMM oldalára vagy az Ural oldalra!
mégedig azért mert amikor én kezdtem a pannoniázást bizony tőlük rengeteg információt kaptam. gondolom nem vagyok egyedül! az irántuk érzett tiszteletem azt mondatja velem, hogy egy kicsit többet kellene foglalkozzunk ezekkel az oldalakkal a miénken belül természetesen az adott lap BELEEGGYEZÉSÉVEL! mint ahogyan INDIÁN is irta.
természetesen ne veszitsük el a szuverenitásunkat!

minden elismerésem a veterán motorokkal foglalkozó honlap tulajdonosoké, hogy van véleményük és meg osztják velünk épitő jellegű kritikájukat velünk! :-))

minden jót!

Teljes mell szélességgel a saját honlap mellett állok! de a szivem szakad meg ,hogy nem tudok valami sokat segiteni!
menetközben ha valamiben mégis akkor azt jelezzétek!

Előzmény: NCs_T1 (7039)
NCs_T1 Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7040
Eloszor is had mondjam el, hogy az ural.hu mint kovetendo pelda lebeg a szemem elott. Sokat latogatom.

Ugy tunik, hasonloan jar az agyunk. Erre en is gondoltam, nem veletlenul emlegetem folyton az ural.hu-t. Orulnek neki ha kitudnank dolgozni egyfajta egyuttmukodest, egyutt dolgozast.

Remelem a forum tobbi lakoja is egyetert.

Előzmény: INDIAN (7037)
NCs_T1 Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7039
Steve batyo, te lebukott ficko :))

Gondolod en fel akarom talalni a spanyol viaszt ?
A vendegkonyvet en sem akarom megirni, hiszen van tobb szaz kesz tool. Csak testre kell (design) szabni. Egyebkent a webaruhaz otlet is mar kesz alapokra epulne.

Na most elvetted a lehetosegem attol hogy buszken dulleszem a mellem, hogy milyen fasza programozo vagyok :)

Előzmény: Steve Bundy (7036)
Zoli_t5H Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7038
Urak, este nem birtam aludni, jart az agyam, es eszembe jutott egy igen fontos menupont, ami eddig senkinek nem jutott eszebe, pedig regebben rengeteg ilyen jellegu kerdes volt a forumon.

Egy almenupontrol lenne szo, mely a "Restauralas" fomenu ala kerulne. A neve: "Szammisztika :)
Gondolom mindenkinek beugrott, hogy mivel is lenne hivatott ez a resz foglalkozni. Azok nyertek, akik az egyes tipusok vaz-, ill. motorszam alapjan torteno beazonositasara tippeltek. AmAno, ezt az almenu pontot meg mindenkeppen vedd fel a megvalositando reszek koze, a tartalmi reszet vallalom, csak ido kerdese.

Egyebkent a tipusokat taglalo rovatom alakul, most felvettem a kapcsolatot egy gyujto baratommal, aknek vannak nagyon szep, tipustiszta gepei, es megkertem, hogy keszitsen roluk reszletes fotokat.

Mivel tegnap este be kellett latnom, hogy ez a html turas nem az en vilagom (egyenlore:), igy inkabb majd valamifele kis kepekkel illisztral formabam fogom AmAno-nak elkuldeni, hogy hogyan is kepzeltem el a rovat felepiteset. Amennyiben a kapacitasa megengedi, hogy kivitelezheto legyen, nagy durranas lesz, higyjetek el, mert meg ehhez hasonlot nem lattam sehol. :))

INDIAN Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7037
A virtuális börzén már én is sokat gondolkodtam. Ezt most nem azért mondom, hogy megelőzzem a gyanúsítgatást, hogy tőletek vettem az ötletet, hanem esetleg valamiféle együtt működés jutott eszembe. Ugyanis értelmetlennek tartom, hogy ennyi felé szakadozik, az az amúgy is pici közösség akik a veterán motorokkal foglalkoznak és ráadásul még az internetet is használják. (Ennek jegyében egyesülni fog az Ural.hu a freewebes izses oldallal. Annak egy megújult dizájnja és tartalma alá betoljuk a megújult Uralos php kódokat és adatbázist) No, hogy a lényegre térjek, szerintem megoldható lenne és már a kihívás miatt is érdemes gondolkodni rajta, hogy ha kész a két webes börze, akkor valamilyen platformon keresztül cserélgetnénk az infókat. Elsősorban azért, hogy ne keljen két helyre feladni ugyanazt a hirdetést és ha elkelt leszedni több helyről az elavult dolgokat. Persze ez még a távoli jövő...

TZ – Ural.Hu

Előzmény: NCs_T1 (7034)
Steve Bundy Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7036
A programozásigényes feladatok közül nem lehet a vendégkönyvet kiejteni?
Van egy csomó free vendégkönyv progi, vagy nagyon gáz egy olyat beilleszteni?

Ja, és számlálót lehetne rátenni? :o)
nem a vendégkönyvre, hanem az oldalra.

Előzmény: NCs_T1 (7034)
INDIAN Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7035
Frundsberg kolléga!

Szavaidat elismerésként fogom fel, de pár dologgal kapcsolatban kiegészíteném a tudásodat. A jelszót az ural.hu-n felül lehet bírálni. Tehát minden hirdetésedet feladhatnád a motorod rendszámával, vagy a Kedvesed nevével. És ha ezeket mégis elfelejtenéd, nem kell azon gondolkodnod, hol nézz utána, mert a helyesen megadott emailcímre kérhető a jelszó elküldése... (Szóval nem "cseszheted"...) Persze mi is fejlesztünk tovább és valóban a regisztrációt találtam én is a legjobb megoldásnak.

Előzmény: frundsberg (7028)
NCs_T1 Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7034
TLT-s mester !
Bocs ha felreertheto voltam. Eszem agaban nem volt lehetoseget adni a borze kisajatitasara.En csak azert szolitottalak meg nev szerint, mert rad emlekeztem azok kozul akik szorgalmaztak ezt a menupontot.

Frundsberg szaki !
Tokre igazad van. Alabb en is ezt szorgalmaztam. AmAno-val viszont abban egyeztunk meg, hogy O csinalja a html reszeket, veletek abban, hogy ti adjatok a tartalmat, en meg a szukseges programokat probalom megfaragni. Az oldalon egyelore harom igazabol programozas igenyes feladatot latok. Vendegkonyv, borze es esetleg a hirek/talakozok resz. Nos gondoltam torom egy kicsit az en reszemen is a felyem.

Megegyszer nekifutnek ennek a virtualis borze dolognak:

A tervem alapjan barki lehet elado, es barki lehet vevo. Az elado regisztralja magat, felteszi az adatokat, kepeket a "vackairol". A vevok nezelodnek, bedobaljak ami kell a kosarba, vagy elojegyzik magukat a "megneznem szemelyesen is mi az amit kinalsz" dologra. A "vasarlas" befejeztekor kap egy ertesitest a vevo is, es az elado vagy eladok (merthogy a valodi borzehez hasonloan itt is lehet hogy tobb eladotol jon ossze a szajre) Az elado ezutan csomagol oszt remelhetoleg letrejon a biznic. A vevonek ezutan lehetosege van visszajelzest kuldeni a vasaroltakrol "atvert ez a mocsok", "megse kaptam amit kertem", "isten vagy tok jo amit vettem" igy ki lehetne ejteni a gagyi, vagy a kamu cuccokat arulokat.

Eddig 2-2 az allas a "webaruhaz" kontra ural.hu mintaju hirdetes ugyben. Akkor most dolgozzak rajta, vagy hatradoljek ?

Előzmény: Törölt nick (7026)
peterP21 Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7033
Sziasztok. A honlap dizajn nekem nagyon bejon. SZEEP!
AmAno es Zoli altal leirt menuvel reszben egyetertek. Kicsit belejavitottam, persze ez is csak egy otlet. A Fonix project a batyam maniaja, de talan erdemes elgondolkodni rajta (foleg kethengeres tarsainknak) Zolinak meseltem a borzen a Csabai Bela bacsirol, aki a P20 hoz fejleszett ki egy uj kipuffot meg a csepeli gyarban. Szembeforditott femnyomassal keszitett kupokat rakosgatot ossze.
Fekpadon csutkagazon 1-2 ora alatt besult az eredeti furulyaval, de az ovevel ment 6-7 orat és csak azert allitottak le mert mentek haza, ja es alacsonyabb fordulaton nagyobb nyomatekot es teljesitmenyt adott le. Sajnos ez a 70-es evek elejen tortent es a gyar bezart. DE NEKEM MEGVAN A RAJZA!!
Ha tobben összefogunk, le lehetne gyartatni par darabot (5 parral mar el lehetne indulni)

UDV: Peter

Alant taglalom a MENU-t:

=================

- Hirek: Aktualis dolgokrol,Elmult borzek "nagy fogasai",
Uj kromozo vagy egyeb mester felbukkanasa, pl. a mostani borzes uj kerekek!
EZ LEHETNE AZ INDEX OLDALBA ILLESZTVE.

=================

- Tipusok:
a.-T tipusok,
b.-P tipusok,
c.-Sport (Cross, gyorsasági, 24 oras),
d.-prototipusok.
Minden tipusrol egy-egy fenykepes bemutato, rovid leiras, esetleg linkek beszkennelt (vagy egyeb formaju) alkatreszkatalogusra, muszaki adatokat tartalmazo tablazatra.

=================
- erdekessegek:
a. - muzeumok: altalunk ismert, meglatogatott maganmuzeumok, magankiallitasok, esetleg allami tulajdonban levo muzeumok bemutatasa, Elerhetoseg, fotok, rovid leiras.
b. - anno: ide johetnek az esetleg elokerulo csaladi kepek, sztorik, regi automotorok (99-ből van engedelyunk az ujsagtol, NCS-nek atadtam, de irhatunk uj levelet.)

========================

- Technika
a. -tuning, Az igy gondozd a pannoniad-bol, plusz sajat tapasztalatok (uj kipufogo)
b. - muhelyek: cegjegyzek, altalunk ajanlott jomunkasemberek jegyzeke, elerhetosege.
c. - felujitas: Fel lehet osztani motor ás váz szekciora, ide lehet tenni: a restauralasi segedletek, tippek trukkok, jo tanacsok, szoval ezt mindenkeppen tovabbi almenukre kellene bontani.
d. -Fonix project: A tipusokra jellemzo gyenge pontok kijavitasanak leirasa tapasztalatok alapjan. (Befejezzuk amit a gyar mar nem javitott ki) pl.: 12V-os gyujtas, tarcsafek vagy ketkulcsos dobfek, parafas kuplung helyett textilbakelit-erosebb rugoval.

==================

- galeria: Az olvasok altal bekuldott mtorok kepei, kiemelve a pannoniaforum tagokat. Szerintem is jo otlet a dizajnos akar digitalisan szerkesztett kepek bemutatasa.

==================

- talalkozok: Ezt esetleg ket reszre lehetne bontani:
a. - soron kovetkezo, altalunk ajanlott, betervezett talalkozok.
b. - bulik amelyeken ott voltunk: kepek, rovid leiras, stb.

==================

- Borzek
a.-Regi borzek kepekkel, felhozattal pannonias szemmel (legolcsobb, legdragabb, jo vetel)
b.-Kovetkezo borzek (esetleg eleg egy link a VMM-re ott eleg jol van frissitve)

================

- adok-veszek,
==============
- forum
==============
- linkek,
==============
- vendegkonyv
==============

Steve Bundy Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7032
"Szerinetem egy ilyen papírokkal foglalkozó menüpont böségesen befér a felújítás ill restauálás alkategóriába"

Jaja, én is almenüre gondoltam, köszi a támogatást, kíváncsi vagyok a többiek véleményére.

Előzmény: AmAno (7029)
szanta Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7031
Zoli, küldtem levélt!
AttiT1 Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7030
Tlt-s!
Nagyon sportszerű!!!
AmAno Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7029
Steve Bundy: Szerinetem egy ilyen papírokkal foglalkozó menüpont böségesen befér a felújítás ill restauálás alkategóriába. Én támogatom az ötletet.

NCS, TLT-s (webáruház): Ez a menupont pedig az adok-veszek részbe be lehetne tenni ha szükségesnek érezzük (majd egyszer). Persze ezen még gondolkodni kellene mert ugye kik kerüljenek be stb ez a rész ilyen szempontból átgondolandó, és nembizots hogy érdemes vele foglalkozni.

TLT-s: A teljen nonprofit dolgot elfelejthetjük mert ugye ha pl a műhelyek kategóriájába ajánlunk valakit akkor már ránkfogható hogy részrehajlóak vagyunk mert a másikat kihagyuk. Szerintem inkább abba egyezzünk meg hogy a legszélesebb tájékoztatást nyújtsuk a látogatóknak, érdeklődőknek. Ez legyen a szemünk előtt.

Előzmény: Steve Bundy (7027)
frundsberg Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7028
Szerintem is egyelőre arra kellene törekedni, hogy működjön az oldal és utána fejlesztgetni ilyen webáruházasdival. Ez szükségtelenül növelné meg az oldal méretét, az Ural.hu mintájára készített tökéletes lenne, azzal a különbséggel, hogy az oldalon a tagok meg aki akar regisztrálná magát és az ehhez kepott jelszóval módositgathatná a hirdetéseit. Az Ural.hu-n az az egy dolog nem tetszik, hogy mindig új jelszót ad és ha az ember nem írja fel akkor cseszheti.
Steve Bundy Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7027
Haj!

Megnéztem a honlaptervet, nagyon tetszik.
Egy kiegészítési javaslatot szeretnék tenni:
Lehetne valamelyik menüpontnak egy "bürokrácia" almenüje?
Nekem az a kedvencem...
Lehetne ide pl olyan dolgokat tenni, hogy vásárláskor mire érdemes figyelni az öreg vasak papírjaival kapcsolatban, vagy ha neadjisten papírok nélkül vesz valaki pancsit, hogyan tudja azt rendszámmal ellátni, forgalomba helyezni. Lehetne szó pl a muzeális minősítésről, veteránklubokról, MAVAMSZ kontakt infókról.
Sokan nem tudják pl, hogy az okmányirodák a szürke forgalmit KÖTELESEK visszaadni, van erről jogszabály is, és egy régi vas értékét jelentősen növelik az eredeti papírok.

Ha jóváhagyjátok a menüt, a tartalmi részét magamra vállalom.

Törölt nick Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7026
NCs!
Én ugy gondolom hogy akkor ennek nagyon üzleti szaga lenne a részemről ha támogatnám a webáruházat.Én nem szeretné ezt kisajátitani magamnak .Sokkal jobb lenne valami olyan mint az Ural.hu apróhirdetései.Azt sokkal többen szeretnénk és tudnánk használni.És nefelejtsétek az elején kikötöttük a szigorúan nonprofit jelleget.Persze ha van rá igény egy utalást valahova fel lehet tenni hogy hol és mennyiért lehet utángyártott alkatrészeket venni .De ez olyan tájékoztató jellegü kell hogy maradjon.
Előzmény: NCs_T1 (7017)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!