Keresés

Részletes keresés

macózug Creative Commons License 2016.08.30 0 0 39976

Ma fejtett bab leves,házi pulyka combok sütve,vegyes salátával :)

 

Megjöttünk Horvát országból. Homerx ajánlatát megfogadva,jó sok kütyüt ettünk.

 

Zadar halpiacán sikerült friss tonhalat vásárolni. A tonhalsteak isteni finom volt :)

szkati Creative Commons License 2016.08.29 0 0 39975

Köszi mindkettőtöknek!

beetee Creative Commons License 2016.08.29 0 0 39974

Higgy homerxnek. Ért hozzá. Nekem is van egy csomó szárítmányom ugyanígy. Befőttesüveg tetővel, vagy más, jól záródó (légmentesen, mert a molyok elég kis helyen átjutnak...)

Ha számít a design is, akkor pl. ilyenek (az üvegek) http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/categories/departments/small_storage/15950/

 

Hivatalosan fényre ne tedd, a nap kiszívja, de egy sötétebb sarokban, távol az ablaktól simán elvan évekig. :)))

 

Ha több részre osztod, akkor esetleges molyosodás sem érinti az összes szárítmányt. 2 kiló azért nem kevés... ahhoz kb. 20 kiló nyers gomba kellett...

Előzmény: szkati (39972)
homerx Creative Commons License 2016.08.29 0 0 39973

egyes iskolak vaszonzacskot irnak, de a velemenyem szerint az nem er semmit. mindenfelekepp uvegben tartanam, illetve tartom is. egyeduli jo megoldas. amennyiben volt szabad levegon, erdemes megnezni, hogy megpuhult-e? ha igen, erdemes utoszaritani, es ugy beuvegezni. ezt szarito hijan megteheted legalacsonyabbra vett hofokon nyitva tartott ajto mellett sutoben is. amikor zorog a szarintmany, uvegekbe teszed.

Előzmény: szkati (39972)
szkati Creative Commons License 2016.08.29 0 0 39972

Műanyag dobozban volt, és áttettük papírzacskóba. Szóval azt mondod, hogy befőttes üvegre rá kell tenni a tetőt?

Előzmény: homerx (39971)
homerx Creative Commons License 2016.08.29 0 0 39971

ne vajon tarold, mert megavasodik :) amugy evekig. javaslom, hogy ha zacskoban van, akkor onnan tedd at befottesuvegbe. ket kilonak kell vagy 3-4 5 literes uveg. kb 35 deka fer egybe. feltetlen nezd at, nehogy molyos legyen, mert az tonkreteszi az egeszet.

Előzmény: szkati (39970)
szkati Creative Commons License 2016.08.28 0 0 39970

Kb. 2 kg szárított vargánya érkezett a fiam által Olaszországból. Vajon ez meddig áll el? Te nagy szakember vagy, kérlek mondd meg.

Előzmény: nagypapi51 (39964)
homerx Creative Commons License 2016.08.28 0 0 39969

a hetveget velemben toltottuk egy talalkozon. szerencsesnek mondhatom magam, mert rokabol es varganyabol eleg szepen talaltam. a zasszonnyal megbeszeltem, holnap vacsorara rokagombas zoldborsoleves leend, majd rantott varganya valami korettel. :)

 

Boszorka Creative Commons License 2016.08.27 0 0 39968

Töltött csirkecombok sülnek a ütőben, petrezselymes krumpli lesz hozzá.

dulci Creative Commons License 2016.08.25 0 0 39967

Fagyasztó kisöprés. Sertéscsülök pékné módra. Mi is lenne jobb a kánikulában? :)) Csak, hogy legyen mihez enni a kovászos uborkát vagy céklát. :) 

dulci Creative Commons License 2016.08.25 0 0 39966

Csípős-savanyú kínai leves. 2-3 tányér, és nem is kell más. Esetleg egy fagyi, lehűteni a hatását. :)

homerx Creative Commons License 2016.08.24 0 0 39965

mi pedig azzal szeretjuk igazan! szarvasi, szentandrasi, bekesi, mikor mi jut. es lehetoleg a nem regieket, max egy eves, ami meg nincs kiszaradva. semmi massal nem vagyok hajlando megenni a rakott krumplit. menzan is mindig lukrafutok vele. eheto, de nem az otthoni.

Előzmény: Boar... (39949)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.08.24 0 0 39964

Ma nálunk is lecsó (chorizós-tojásos), aztán 10 napig heveny kocsmázás, ill. főzőcske a bozsoki bázisunkon. :)

 

szkati Creative Commons License 2016.08.24 0 0 39963

Köszi! Lehetne talán még jobban, de most csak ennyire sikerül:))

 

Lecsót csinálok.

Előzmény: H_G (39952)
ketyo61 Creative Commons License 2016.08.23 0 0 39962

Nalunk tegnap volt rakottkrumpli. Egy ideje mar nem kolbasszal csinalom (borzalmasak itt a kolbaszok altalaban) hanem kockara vagott fustolt bacont sutok le le zsirjara es azt rakom a sorok koze. Sokat.;-) 

Neha a baconzsiron piritok le hagymat, gombat, ahhoz keverem a tejfolt, az is megy bele. Varialom mindig. 

Előzmény: Boszorka (39958)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.08.22 0 0 39961

Bocs, az aláírás lemaradt:

tuutuu

most Vegyész

Előzmény: Utolsó Muhi kán (39960)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.08.22 0 0 39960

A becstelen piaci kofák sokszor éltek a lisztes trükkel, amikor sűrű házi tejfölt kínáltak.

 

 

Ez igaz, ám a jódos kunszt...:}}

Előzmény: nagypapi51 (39931)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.08.22 0 0 39959

A bíbor egész évben divatszín, a kovászosuborkazöld csak nyáron... :)

(amit januárban ilyen néven vehetsz, az nem az)

Előzmény: dulci (39957)
Boszorka Creative Commons License 2016.08.22 0 0 39958

Nem csodálom, elindult itt egy rakott krumpli hullám.:-)

Előzmény: dulci (39955)
dulci Creative Commons License 2016.08.22 0 0 39957

Én kovászos uborkával. A cékla szerintem színben nem megy hozzá. Legalább is a kolbászoshoz. :) Amúgy szeretem a céklát.

Előzmény: nagypapi51 (39956)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.08.22 0 0 39956

A rakott krumplit céklasalátával szeretjük a legjobban.

 

Előzmény: dulci (39955)
dulci Creative Commons License 2016.08.22 0 0 39955

Hm, hm.. valamiért nagy kedvem jött egy jó rakottkrumplihoz. :) 

nagypapi51 Creative Commons License 2016.08.22 0 0 39954

...sajnos elkurvultak, az utóbbi időben elég sok mócsing került a kolbászba, szalámiba...

 

Ez az, amikor a minőség átcsap mennyiségbe. :(

Így jártunk mi is a túrkevei vastagkolbásszal. Ameddig Lajos csak haveroknak, rokonoknak készítette addig hibátlan volt, de aztán - pont a jósága miatt - megugrott az igény, és már nem úgy 'sikerült', mócsingos, rosszabb esetben levegősen töltött.

Kár érte, ár-érték arányban nagyon jó volt.

 

Előzmény: Boar... (39953)
Boar... Creative Commons License 2016.08.22 0 0 39953

Az a helyzet, hogy ritkán veszek füstölt kolbászt, általában csinálom. Egy ideje nyűgös a szarvas beszerzése de házidisznóból is inkább töltök sajátot mint kísérletezzek a boltiakkal. Tavaly vagy tavalyelőtt elhamarkodottan megdicsértem egy céget akik a takarmánytermeléstől füstöltárúig mindent maguk csinálnak de sajnos elkurvultak, az utóbbi időben elég sok mócsing került a kolbászba, szalámiba...

Előzmény: H_G (39951)
H_G Creative Commons License 2016.08.22 0 0 39952

Szép eredmény, gratulálok!

 

Előzmény: szkati (39947)
H_G Creative Commons License 2016.08.22 0 0 39951

Az igazi lángolt nem lesz túl száraz annyi idő alatt, de az tényleg nem nagyon kapható mostanában, Pedig olyan időszakra is emlékszem, amikor száraz helyett is lépten-nyomon lángoltat akartak sózni az emberre.

 

Ezt az ifjúság nem fogja elhinni, de még egy olyan pár év is volt a történelemben, amikor a krinolin finom volt valahol (esélyes, h. a Lehel piacon) és a mamám azzal készítette a rakott krumplit. Na, az enyhe ízű volt, de (sok-sok tojással) igazán finom harmonikus.

 

Előzmény: Boar... (39949)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.08.22 0 0 39950

Ha nem, hát nem... :)

 

Előzmény: Boar... (39949)
Boar... Creative Commons License 2016.08.22 0 0 39949

A rakott krumpliban nem szeretem a füstöltkolbászt, száraz lesz mire megsül, túl koncentrált lesz az íze. Abba a lecsókolbász való, már ha az ember tud valami középronda minőségűt venni valahol.

Előzmény: nagypapi51 (39935)
Boszorka Creative Commons License 2016.08.22 0 0 39948

Nem tudom most milyen ott a személyzet, de utálatosságuk miatt már rég elszoktunk onnan.

 

Gratulálok amugy a sikeredhez és a kitartásodhoz. Én inkább beszednék bármilyen bogyót, mint hogy ilyen mindenféléket beszerezzek és egyem.:-(

Előzmény: szkati (39947)
szkati Creative Commons License 2016.08.22 0 0 39947

Sok eredménye lett, mert hogy nem szedek koleszterin gyógyszert, és a cukromat is kordában tudom tartani. Fehér lisztet, fehér cukrot, fehér rizst most sem használok, és rátértem reggelire a zabpehelyre, amit lenmaggal és korpával eszem. Isszuk a zabtejet, tönköly tejet, rizstejet. Ez végül is egy életmód váltás, csak nyáron kissé elhajoltunk. Ittunk sört, ettünk kenyeret( szigorúan tartósítószer menteset), de hát sok volt a vendégség, és ott maradéktalanul ne lehet ezeket a dolgokat betartani.

Egyébként a Böszörményi úti hentesnél vettem hurkát kolbászt. Az az érdekessége, hogy szinte nem sült ki belőle zsír(máskor a kisült zsírt le szoktam önteni). A paprikás csirkén nem volt bőr, és tönköly réteslisztből készül a hozzá való galuska. Szóval most egy kicsit lazábban, de tartom magamat, hogy kicsit egészségesebben együnk.

Előzmény: Boszorka (39945)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!