Keresés

Részletes keresés

k007 Creative Commons License 2005.04.22 0 0 148
Szia! Én alulműködöm, a többiek már tkp minden fontosat leírtak. Szerintem a Metabol hülyeség, és ráadásul a túlműködéshez úgy tudom, hogy nem jó, mert éppen az a lényeg, hogy serkenti a működést. Az alulműködés esetén nekem azt mondták, hogy tök mindegy szedek-e jódot. Én jódaqua nevű dolgot szedtem. A Basedow-ról nem tudok semmit, de ha lehet autoimmun oka, akkor azt megnézik a vérvételnél, és ha van ellenanyag, tehát a szervezeted rossz reakciója okozza, akkor autoimmun. Szvsz a te bajod nem az, de most nem néztem utána. Itt többen hivatkoztak már a konzilium.hu-ra, azt tényleg érdemes elolvasni, nagyon jó összefoglalás.
Előzmény: atti1975 (143)
Zitka Creative Commons License 2005.04.22 0 0 147

Nem tudom, lehet-e ezt homeopátiásan kezelni. Ez nem egy vírusos, vagy bakteriális fertőzés, amit el kell hárítani, hanem a hormonrendszer diszfunkciója. A túlműködésben azért nem vagyok annyira otthon, de nehezen tudom elképzelni, hogy hp-s szerrel pl. egy alulműködő (és fokozatosan elpusztított) pajzsmirigyet nagyobb termelésre, ill. növekedésre lehetne serkenteni. Nekem Hashimoto-m van, tehát autoimmun gyulladás. Szépen lassan pusztul a pajzsmirigyem, mert az immunrendszerem "idegenként" fogja fel a pm-sejteket, és falja. :-(  Ezért kell pótolni a hiányzó pm-hormont. A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás.

 

Nem tudom, túlműködés esetén mit csinál az autoimmun gyulladás....

 

Azt, hogy nézik-e a vizsgálaton, szerintem orvostól függ. Ha valóban gyanakodik az autoimmun gyulladásra, akkor feltétlenül beikszeli a laborbeutalón. Nekem a THS-t nézik, a T3, T4 és ezt az anti TPO-t.

Előzmény: atti1975 (146)
atti1975 Creative Commons License 2005.04.22 0 0 146

Zitka,

 

Igy gondoltam én is, nem akarok kísérletezgetni "csodaszerekkel", mert ez a bőrömre megy. Azonban kiváncsi lennék egy homeopata orvosra, mit javasolna.

Ezt az anti-TPO értéket megnézik a vizsgálatokon  ?

 

Előzmény: Zitka (145)
Zitka Creative Commons License 2005.04.22 0 0 145

az hallottam,  hogy az szerves jódot tartalmaz, ami képes "beállitani" a pajzsmirigyet

 

Ne kísérletezz!!! H_G-vel mindenben egyetértek. A szervezet hormonháztatásával nem szabad viccelni. Tudod, hány csodaszert ajánlgattak már nekem a netes fórumokon??? Meg sem tudom számolni. A terjesztők állítása szerint mindegyik tudja, hogy milyenre kell beállítani az én pajzsmirigyemet. Nahát! :-)))) Távolból diagnosztizálnak, és gyógyítanak. Hihetetlen! :-(  

Gyógyszer mellett pedig abszolút nem ajánlott a jód önhatalmú szedése. Bezavar a terápiába! Írod, hogy nem vastagodott meg a nyakad, nem dülledt ki a szemed. MÉG....  Minél hamarabb kezdik el kezelni  a betegséget, annál jobb. Nekem alulműködésem van, de elég részletesen olvastam a pm. betegségeiről. Bízz az orvosodban, vagy ha nem vagy vele megelégedve, menj másikhoz.

 

Milyen viszgálat képes felderíteni az autoimmun-betegséget ? vérvétel ?

Igen, az anti-TPO szintet nézik.  

Előzmény: atti1975 (143)
H_G Creative Commons License 2005.04.22 0 0 144
Ugyan már! A hormonproblémák nagyon összetettek (rengeteg mindennel összefüggenek), sikeres öngyógyítás kizárva. (Pláne eleve kamu fogyókúrás csodaszerekkel!) Járj orvoshoz; ha nem vagy vele megelégedve, keress egy jobb orvost; kérdezd meg tőle, amire kíváncsi vagy a betegségeddel kapcsolatban és szigorúan tartsd be, amit mond! Ez, sajnos, nem megy máshogy.
Előzmény: atti1975 (143)
atti1975 Creative Commons License 2005.04.21 0 0 143

Sziasztok,

 

Én is "kezdő" pajzsmirigyes vagyok, és most kezdem el szedni a Metotyrint.

K007, te honnan tudod, hogy autoimmun eredetű pm van ?
off, Milyen viszgálat képes felderíteni az autoimmun-betegséget ? vérvétel ?

sumani, a papiromon az szerepel, hogy Basedow-kórban szenvedek, és nekem nem vastagodott a nyakam és nem dülett ki a szemem se.

Nem tudjátok, hogy Metabol-t lehet-e szedni, mert az hallottam,  hogy az szerves jódot tartalmaz, ami képes "beállitani" a pajzsmirigyet

baug Creative Commons License 2005.04.20 0 0 142

Macskamocska!

Hát én is csak egy páciens vagyok, de több éves Metothyrin-szedési tapasztalalatom (és az orvosom által mondottak) alapján azt mondhatom, hogy a gyógyszertől nem lesz újra hattyúnyakad, sőt: a gyógyszerszedés hatására kicsit (de nem nagyon) növekszik is a duzzanat, főként eleinte, de később se megy le, legfeljebb nagyjából stagnál. Úgy tudom, hogy a Metothyrin a szemtémára sem hat, viszont állítólag ez a tünet a betegség kezdetén szokott általában jelentkezni, akinél akkor nem jelenik meg, annál állítólag nagy valószínűséggel később sem jön elő. Reméljük, azt legalább  megúsztad (én is).

Előzmény: Macskamocska (134)
k007 Creative Commons License 2005.04.20 0 0 141
Én 4 éve szedem, 25-ről indult, most 150 az adagom (napi) Az autoimmun folyamat lényege, hogy a szervezet ellenségként kezeli a thyroxint, illetve a pm-et és pusztítja. Van olyan is aki pm nélkül él, mert mondjuk kivették neki, de a hormont pótolni lehet. Nem gyógyszer ez, mert nincs rá orvosság, az autoimmun betegséget jelenleg nem tudják meggyógyítani. Nem a pm beteg, hanem az immunrendszer.
Előzmény: Satinia (140)
Satinia Creative Commons License 2005.04.19 0 0 140

Hogyhogy az elején kevesebbet???

 

Ne ijesztgess, akkor az azt jelenti, hogy mondjuk tíz év múlva diónyi tablettákat kell bevenned?

 

De most komolyan, meddig növelik az adagot?

 

Vagy addig csak amíg eléggé meg nem gyógyítja a beteget?

Előzmény: turi (139)
turi Creative Commons License 2005.04.19 0 0 139

Szia!

Nekem pm alulműködésem van.L-Thyroxint szedek,0,75 egyik nap,másnap1.

TSH 50,4 volt kezdetben 1 éve.

Előzmény: Satinia (136)
k007 Creative Commons License 2005.04.17 0 0 138
Nekem az van, autoimmun. Együtt lehet vele élni, ha jól be van állítva a gyógyszer akkor nincs gond, de nem gyógyítható az orvosok szerint.
Előzmény: Satinia (136)
TamásD Creative Commons License 2005.04.17 0 0 137

Nem , egyáltalán nem minden pm betegség autoimmun. Lehet szerzett (jódhiány), örökölt vagy éppen daganatos is.

 

TamásD

Előzmény: Satinia (136)
Satinia Creative Commons License 2005.04.17 0 0 136

Sziasztok!

 

Van itt pajzsmirigy alulműködéses?

 

Minden pajzsmirigybetegség autoimmun betegség???

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.16 0 0 135
Szia!
Én csak 1 paciens vagyok, nem értek igazán hozzá. Az én dokibácsim nem akarta a gyógyszert azt mondta a kapszula gyorsabb és véglegsebb. Az enyém nem kifele hanem befele nőtt, csak ultrahangon látták a nagyságát. Nem is fulladtam, mint néhány sorstársam.
Gondolom a gyógyszerekkel most bombázzák a tiedet, és ha nem húzódik vissza akkor lesz vágásra szükség. A szemed kidülledését valszeg meg tudja előzni, annyira csak hatékony.
De tudni nem tudom.
Előzmény: Macskamocska (134)
Macskamocska Creative Commons License 2005.04.16 0 0 134

 

Sziasztok!

 

Hát, nekem sajnos elég ronda (azt hiszem, ezt a szót használta rá a doktornéni) a bugyor a nyakamon... Mármint a szakértő szemével ronda, mert engem egyáltalán nem zavar, mindig elég hosszú, de azért nem csontsovány hattyúnyakam volt, amin aztán minden kis csontocska meglátszott. Egyszóval, engem nem is ez izgat, hanem a szemem, ami még egyelőre nem mutat semmilyen változást.

 

Azt kérdeznem meg Tőletek, hogy a Metothyrin segítségével visszaáll-e a nyakam az eredei állpotába, illetve, hogy megakadályozza a szemem kidülledését?

 

 

Köszi a válaszokat!

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.16 0 0 133
Szia!
Amennyire én tudom a pazsmirígytúlműködés nem jelent egyből nyakmegvastagodást és gülüszemeket, az a Basedow-kór inkább. Nekem csak rendkívül gyorsan vert a szivem 117-t nyugalomban pl, most meg 77-t ami nem mindegy. S ez ea szapora szívműködés nagyon megterheli a szivet, azért ajánlották a kapszulát, mert én még nem voltam kórosan sovány attól, hogy lement az a 10 kg.
A szemem inkább rendkívül érzékeny volt a fényre, a napot abszolut nem bírtam, most se sokáig.
Előzmény: Macskamocska (131)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.16 0 0 132

jaj, szia! annyira nem látszott mozdulni ez a fórum, hogy el is felejtkeztem róla.

 

a muffin (mint szénhidrát) azokban a napokban van, amikor 4 napos fogyókúrával szintentartok, egy-egy 2 hetes léböjt között. most épp léböjt van, úgyhogy el is tűntem...

 

na, a fejlemények a következők: doki néni közölte, hogy le kell álljak a jódról, mert ugyan valszeg nagy gondot nem csináltam, de így nem lehet a valós eredményt mérni a vérben...

 

ebben persze igaza van, csak éppen amint abbahagytam, visszaugrott 2 kiló abból a 4-ből, ami lement mostanában. és azt mondja, hogy 2-3 hónap a kiürülés!!! ez létezik??? aki szedett jódot mostanában, elmondaná, hogy van ez???

 

attól tartok, hogy most visszajön az a 8 kiló, amit sikerült leadnom. vagyis máris csak 7... nem akarok újra visszahízni!!! sőt, még le kéne adnom egy csomót! micsinájjjjak???

Előzmény: Zitka (114)
Macskamocska Creative Commons License 2005.04.16 0 0 131

 

Szia, sumani!

Nem, egyelőre nem akarják átvágni a torkomat, de csak hát jobb félni... (Egyébkánt úgy gondolom, hogy "szívesebben viselek egy heget a nyakamon, mint azt a rengeteg kellemetlenséget, gülü szemet, amit itt-ott lehet látni...) Jódot egyáltalán nem szedek, csak a két bogyót, amit írtam. A hízás ellen annyit próbálok tenni, hogy nem eszem magam degeszre, teljesen elhagytam a nasit (csoki, csipsz), inkább gyümit eszek, már ez is valami. A túlműxim eredményeként szerintem egy dekát sem fogytam (legalábbis én úgy vettem észre), lehet, hogy ha kicsit alulműködtetnek (vagyis normalizálják), akkor sem fogok hízni? Vagy éppen hogy akkor leszek a 64 kiló helyett 90?

 

Neked nem volt gond a szemeddel? Nekem egyelőre a régiek, de azért aggódom, mert láttam a neten néhány dermesztő példát...

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.16 0 0 130
Borzasztó dolog ez a hízás fogyás. Én lefogytam a betegség kezdetén kb 10 kilót, és nagyon örültem neki, nem is voltam rosszul, csak családi nyomásra fordultam orvoshoz (meg nagyon fáradtam)
Velem jódkapszulát nyelettek, 2-őt mert az első nem hatott eléggé (szerintük)
Mostmár úgy leállították a túlműködést, hogy 20 kiló feljött:((((((

Nálad nincs képben a kapszula? Csak a műtét?
Előzmény: Macskamocska (129)
Macskamocska Creative Commons License 2005.04.14 0 0 129

Sziasztok!

 

Túl vagyok a szakorvosi kivizsgáláson, a reakciók a nyakamra a következők voltak:

"Te jó ég!"

"Hogy lehet ilyen figyelmetlen?"

"Maga még él?"

"Ejnye, ejnye..."

"Hát nem tudta, hogy...?"

"Nem vette észre hogy...?"

 

Az már tuti, hogy túlműködök. Most Metothyrin-t szedek napi 3*2-t, és Huma Pronol 40-et, napi 3*1-szer.

 

Szerintetek is nagy a gáz velem? Elkerülhetem a műtétet, vagy csak ez a tervezett műtétet megelőző gyógyszeres kezelés (hallottam már ilyenről).

 

Köszönöm a válaszokat:

 

Macsmocs

Macskamocska Creative Commons License 2005.04.13 0 0 128

 

Hát, igen, sajnos ez a helyzet...

 

Egyelőre még nagyon az elején vagyok a vizsgálatoknak, holnap megyek először szakorvoshoz. Majd elmesélem, mi történt vélem!

 

Igen, még nem volt lehetőségem rákerdezni a hízásra, meg aztán a Kedves néha azzal intézi el, ha ezen stresszelek, hogy nem számít, csak az egészség...

De igenis számít! Tudod, milyen sokba kerül egy teljes ruhatárcsere, még ha gagyi kínaiban veszem is meg? Meg aztán... nyáron lesz az osztálytalálkozónk (az első), mindenki szép és karcsú lesz, én meg... Szóval, ezért aggaszt annyira a téma.

Az hülyeség, ha már a gyógyszerezés előtt sem zabálok annyit, mint pl. ma délben?:-))

 

A másik nagy gondom a gyerekvállalás volt, de arról rengeteget lehet olvasni, úgyhogy amiatt már nem nyávogok.

 

(Zárójelben jegyzem meg, hogy nem vagyok egy cicababa, az 1,70-es magasságomhoz kb. 65-70 kiló társul. Azért nem tudom pontosan, hogy mennyi vagyok, mert sosem izgatott a téma, csak most. És még életemben nem fogyókúráztam... és így, 17 óra 7 perckor k.rvára kezdek éhes lenni...)

Zitka Creative Commons License 2005.04.13 0 0 127

Nnna, így már egész más a leányzó fekvése. :-) Épp gondoltam is magamban, hogy 4,2-es TSH-val Téged inkább az orvosi könyvekben kéne etalonként mutogatni. :-)))

 

Igen, látom a T3 meg a T4 is már jócskán a normál tartományon kívül van. :-(  Nekem ez utóbbi kettő még teljesen normális. De sajnos nem sokáig, attól tartok. :-(

 

Az orvos nem mondott semmit a hízásra? Vagy nem is volt időd ilyen aprócseprő dolgokat megkérdezni tőle? A NLCafé-n nem nézted a pajzsmirigyes topikokat? Talán ott van kifejezetten túlműködésesek társasága is.

Előzmény: Macskamocska (126)
Macskamocska Creative Commons License 2005.04.13 0 0 126

Szia, Zitka!

 

Basszus, elnéztem... véletlenül a referenciaértékek felső sávját néztem:-)

 

Az FT3-om 25,

az FT4 42,4

az uTSH 0,083

 

:-)))))))

 

Sorry...

 

 

Szal, akkora leszek, mint egy víziló? (Elnézést kérek a vízilovaktól....)

 

 

Üdv,

 

Macsmocs

Zitka Creative Commons License 2005.04.13 0 0 125

Ha ilyen jók az eredményeid, akkor miért mondják, hogy túlműködésed van? :-OOOO

 

Hízás bizony előfordulhat a gyógyszer hatására.

De van ellenpélda is. :-) Én alulműxis vagyok. Egyáltalán nem híztam, amíg "kezeletlen" volt az alulműködésem, igaz, a gyógyszerezés óta (kb. 3 hónap) sem fogytam.

Talán lesz profi :-) túlműködős is, aki tud neked tanácsokat adni... Várjuk ki. :-)

Előzmény: Macskamocska (124)
Macskamocska Creative Commons License 2005.04.13 0 0 124

 

Sziasztok!

 

"Kezdő pajzsmirigyes" vagyok. Elolvastam ezt a topikot, rákerestem a témára a neten, kész lett a laborom is. Ennél többre eddig nem jutottam, holnap kezdődnek a kivizsgálások. Annyit már tudok, hogy túlműködésem van.

 

Eredményeim:

Csináltak egy általános laborvizsgálatot, minden tökéletes.

 

DE!!

FT3: 7,4

FT4: 22,0

uTSH: 4,200

 

A kérdésem:

1., Átlagos testalkatú vagyok, és valószínűleg már hónapok óta rendetlenkedik a pajzsmirigyem, de fogyást egyáltalán nem tapasztaltam. Előfordulhat az, hogy meghízom attól a gyógyszertől, amit adnak a csökkentésre? (Hiszen a szervezetem annyi tápanyag lebontásához van szokva, amit a "felpörgött" pajzsmirigyem fel tudott dolgozni - tehát ha csillapítjuka a "pörgést", a későbbiekben bevitt, változatlan mértékű tápanyagmennyiség a szervezetben marad, igaz?)

 

2., Ha hízok, milyen mértékűre számítsak? (Hiszen nem fogytam, lehet, hogy túl sokat fogok hízni, vagy éppen semmit?)

 

3., Életmódváltással (nasi nuku, testmozgás - ilyesmire gondolok)

 

 

Köszönöm a válaszokat, üdv:

 

Macskamocska

 

flóraanyu Creative Commons License 2005.04.13 0 0 123
Sziasztok! Elkezdett viszketni a bőröm szinte az egész testemen. Ez lehet a gyógyszertől? Már közel egy hónapja szedem pedig a methotyrint.
eMM Creative Commons License 2005.04.12 0 0 122
"Ha már ott vagy kérjél teljes vérlépet is.Ha már 1X szúrnak!:)"

Ezt is írtam.
Assziszem néked meg szemüveget kéne íratni.De csak ha meg mered mondani a dokidnak.Mert ezt az ő dolga eldönteni ugye,és még a végén megsértődik.
Előzmény: Törölt nick (118)
szadvar Creative Commons License 2005.04.10 0 0 120
Ok, meggyőztetek! Holnap megpróbálok kérni egy laborvizsgálatot -bár aggódom, hogy elhajt majd a doki, mert nehogy én mondjam már meg neki, mit kell tennie. De tényleg annyira figyelek az étkezésre is -mi volna, ha ezt sem tenném? Én lennék a nagy magyar Alföld trónbitorlója? :-) Köszi
Előzmény: Törölt nick (118)
Zitka Creative Commons License 2005.04.10 0 0 119

A vérképben benne kellene lennie...

Nőknél legalábbis mindig beikszelik az orvosok, elég sok nő vérszegény.

Hozzá általában szokták a transzferrint is megjelölni vizsgálatra, ez jelzi, hogy nem ürül-e túlzott mértékben a vas a szervezetből (ebből aztán minden okosságra :-) következtetni tudnak.)

Előzmény: eMM (115)
eMM Creative Commons License 2005.04.10 0 0 117
Megsúgom hogy a teljes vérképben a vércukorcukorszint is benne foglaltatik.
Különben meg ne rágjon be rá az orvos,mert bizonyos időközönként (egyévert szoktak javasolni 30 év felett)akkor is kell kontroll ha nincs semmi gáz.(Itt meg van)Úgy tünik hogy nála ez már minimum 3 éve nem történt meg.
Természetesen nem biztos hogy pajzsmirigygond sok minden más is lehet.De értelmetlen találgatni,ezért kell a "szúnyog".
Előzmény: Törölt nick (116)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!