Keresés

Részletes keresés

Thulya Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12759
Off:
Édesanyámék annak idején a píjjegést kajakozás közben használták, szintén egymás megtalálásához. Azaz ne csodálkozz, ha a Duna mellett karikázva hirtelen öledben terem egy kajakos. ;-)
Előzmény: vilard (12755)
könyvmoly Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12758
Szombaton befejeztem végre a fékjavítást. :) Kiderült, hogy minden egyéb problémán túl csak az egyik fékpofa ért hozzá a felnihez. Elő még egy marék szerszám -> sikerült beállítani :) (nagyjából). De most úgy csinál, mint régen, azaz veszettül csikorog, ha fékezek. (Lazulnak tőle a fogaim.) Ezt hogyan lehet orvosolni? Csere?

Robin
mail ment és megpróbáltam beállítani az átirányítást.

könyvmoly

Thulya Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12757
slr: én ugyan nem vagyok algériás, de amikor vettem a maszkomat, akkor azt mondta az eladó, hogy volt olyan vevője, aki a Margit hídon nem tudott átjönni egy százas csomag elhasználása nélkül. Amióta visel ilyet azóta örül. Persze mondható erre, hogy még jó, hogy dícsérte saját portékáját, úgyhogy rajtad múlik az igen vagy nem.
Előzmény: Törölt nick (12750)
gyaci Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12756
Hála istennek vannak olyanok mint te slr, hogy 4kerékkel és 2kerékkel is gondolkozol. Sz*r ügy mikor valaki megrögzött biciklis, és ott szidja az autósokat ahol éri.
Előzmény: Törölt nick (12750)
vilard Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12755
Udv Topikosok!

A delelotti melohegyeket mostanra sikerult lerendezni ugyhogy irnek par sort.

E-cet!
Sikerult capatakonyt szerezni így ha télleg érdekel írj egy mailt és akkor mekbeszélünk egy találkozót! :-)))

A csengő témához:
Nekem bringaúton közlekedő dinnyefejek esetében a "hopp-hopp" kiáltás jó hangosan a legmegfelelőbb! Ez egy olyan szokatlan hang, hogy 90%-ban mindenki reagál rá! :-))) Ennél érdekesebb ha a túravezetői tanfolyamon tanult "píííjjjj" hangocskát adom ki. Ez egy érdekes és naaaagyon éles hang amit az ajkak összeszorítása után mintha kirobbanna belőled kell kiadni. Hatása frenetikus! Ugyanis ijet aztán sose hallanak emberek így mindenképpen döbbennek de emiatt el is lehet menni mellettük rendesen!:-))

Mátra túra!
Fúúú ez aztán a montis őrület!
A 6tagú csapatocska 6-kor indult a keletiből. A túraszervező bajtárs a Rákóczi expreszre számított és telcsibe a MÁV azt mondta persze mehetnek a bicajok! Erre mikor pakolnánk fel kalauz azt mondja NO WAY!!! Vagyis nemzetközi vonaton NINCS bicaj szállítási opció! Erre egyik cimbora begurult és felrakta a vonatra a cangáját majd mondta, hogy adogassuk fel mi is. Hát erre a kalauz is bedurrant és mondta, hogy rendőrt hív meg lerakat azonnal minket. Szóval egyértelmű lett a helyzet, hogy így nem fog menni.... Szelíden mekkérdeztem mit tud javasolni mert ugye mink azért szeretnénk eljutni a célunkhoz. Hát azt mondja keressünk másik vonatot mert ha a vonat revizor vagy ki a szösz elkap minket akkor neki is nekünk is bukta van. Erre mekkérdezem hol áll meg a vonat először. Mondja ő, hogy 60ban. Mondom én, hogy király mert akkor engedje meg, hogy akár utoljára is de felszálljunk és 60ban elsőként ugrálunk le és nyomunk sem lesz! Szerencsére elpárolgott a gőze addigra így megengedte és még azt is megmondta, hogy melyik ajtónál tudunk majd legeccerűbben leszállni. Szóval ez korrekt volt. Ja és vicces, hogy az általam vett kerékpár jegyre az volt nyomtatva: "élő állat"!!! Legnagyobb megtiszteltetés egy montinak! :-)))))))))
No aztán sikeresen leszálltunk, átszálltunk majd meg is érkeztünk a Mátra aljába.
Itt egy röppenet térkép böngészés után elindultunk.
Ez a térképnézés útunk meghatározója lett mert mindig úgy mentünk mintha követnének. Sohasem a legeccerűbb úton... :-((((
Ennek köszönhetően voltak kegyetlen mászások, iszonyat lefelék de kellemes aszfaltutak is és csodálatos panorámák!
A társaság az állati jól összejött és a 6 emberke szerencsére nagyjából egy szinten volt. Mondjuk a Lajos nevű srác volt a legdurvább mert az olyan hejeken is feltekert ahol mi nyelvet lógatva toltuk... De mivel nem verseny volt ez így nem rohantunk csak okosan kirándultunk.
Igazából a Mátra szerintem felkészültebb montisoknak való. Vagyis olyanoknak mint mi voltunk!
:-)))))))))))))))))))
Kivi pajtival gondotunk is könyvmolyra, hogy bölcsen döntött mikor nem jött el. :-)))
Nos a túra nekem 105 km lett mire hazaértem. 72km/h volt a max sebességem (ez Kékesről lefelé semislick gumikkal), átlag seb. 16 km/h, tekeréssel töltött idő 6ó40perc.
És ami a legfontosabb a cangám is tökéletesen bírta mint mindenkié. Egy srác kapott csak defektet igaz akkor 2 hejen is eccerre...
Így visszagondolva nagyon sok mászás, teknikás lejtők és télleg felejthetetlen panoráma ami megmaradt. Ja és a 32 fokos meleg........

Nos röviden akkor ennyi!

Hosszú túra rulez! :-)))

Üdv: Vilard

rgranc Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12754
slr
Nekem pl. egy "Smart" fantazianevu elso lampam van, amit halogenes es kriptonos valtozatban is be lehet szerezni, es beepitett akkuval rendelkezik. Hatranya, hogy ceruzaelemekkel nem toltheto vegszukseg eseten sem, elonye, hogy tovabb tart - es toltovel kerult 1700 forintba...
Előzmény: Törölt nick (12750)
OpiumPapa Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12753
OFF

hehe, lassan utolérjük a danubius kapuccsinó topikot, már csak 600 hozzászólással vezet, az nekünk másfél hét :))))))))))

ON

gyaci Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12752
Tari ha felém jársz, én szívesen adok neked zsíros deszkát ha otthon találsz. Utána meg elcsavarunk piálni. Persze ehhez először errefelé kell kolbászolnod.
Előzmény: tari2 (12749)
rgranc Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12751
orby
Ha nem vagyok ott, megijedtem es hazamentem.
:)
Egyebkent ot perc valoban eleg.
Azert komolyan, feltartani nem akarlak benneteket, ha megunom, visszafordulok majd, ugyhogy alapbol csak kettotokre szamitsatok a turaban, ram max mint fe'lemberre... :)
Előzmény: orby (12747)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12750
Kedves Kerékpárosok, Ti hogy vagytok a parlagfűvel? Attól tartok, erre az évre én lekéstem a kerékpárprojektről: hétvége óta fulladok megint. Van Budapesten olyan útvonal, amit ilyenkor túl lehet élni?

A világítás dologhoz. Soha nem értettem, a kerékpárok áramfejlesztői miért nem csak fékezéskor működnek. Annyi műszaki fejlesztés történt mióta kiszálltam a nyeregből, egy elektronikus töltőáramkörrel ellátott akkumulátor és egy megfelelő helyzetekben beinduló szabályozott generátor igazán nem tűnik megoldhatatlan műszaki feladatnak. Létezik ilyen? Autósként többször megfordult már a fejemben éjszaka, hogy megállok és megfegyelmezek egy világítás nélküli bringást, de a tettlegességig még soha nem jutottam el. Öngyilkos lehet ha akar, de engem ne tegyen gyilkossá, ha kérhetem. Szóval világítás kell, ez nem kérdés.

Részemről ha visszaszállok a kerekek közé mindenképpen néznék valami nagyon jó világítást, hajlandó lennék az akkumulátorokat is mindig hazavinni és feltölteni. Létezik olyan cucc, ami könnyen, gyorsan rögzíthető egy kerékpáron?

tari2 Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12749
Szóval Emberek! (és hölgyek is. :-)))

Szeretnélek megkérni mindekit, aki tud olyan kocsmát bringaterep közelében (de bárhol), ahol zsíroskenyeret is adnak, az írja meg nekem. Már kezdem unni, hogy bringázás közben bemegyek egy falusi csehóba és a sör mellé nem kapok zsíros, hagymás brúgöt. A döbbentes az, hogy nem fogják fel ha van kenyér, zsír és hagyma a ház körül, akkor kb. 2 perc alatt csinálhatnának és még pénzt is kapnának érte. Az viszont biztos, hogy ahol kapok zsíros deszkát oda visszatérek máskor is, továbbá jobban csúszik a folyadék utánpótlás is.

Szóval bárki tud ilyen kíváló helyet ossza meg velem. Kedvenc példám a Római végén, közvetlenel a nagy gát előtti söröző, ahol a sör sem drága (170 Ft egy korsó) és mindig van zsíroskenyér. Az UVH utáni első kocsmában is van zsíros kenyér, sőt ott csípős pirospaprikával adják/adták.

Rajta emberek, kérem a címeket! :-)))

Tari

OpiumPapa Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12748
szela

Nem murvázni akartam az agygenerátorodat, de én alu vázzal telóban gondolkodom, abba nem tenném. Mindenesetre villanyt ad bőven, a méretéből kiindulva.

Stoki

A orby sárvédői műanyagok, az első a teló nyakába van befogva belülről és a cucc le és felpattintható. Értelemszerűen fordul a telóval, less ginya. A hátsó egy nyeregcsőre pattintható cucc, de elég széles ahhoz (szemre), hogy a szélső recékről felcsapódó guznya beleakadjon.
Az alsócsöves megoldás nekem nem jön be, de lehet, hogy van amikor célszerű. Tök szárazan úgyse ússza (hehe:) meg az ember, de amennyit le lehet verni, annyit érdemes.

rgranc

Jó az a carmageddon, csak túl szelíd :))))))))))))

Papa

orby Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12747
Thulya:
Szerintem 5 perc alatt oda érünk.
rgranc:
Azért légyszi várj ránk mindenképpen megyünk.
rgranc Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12746
Nekem is jo...
phu-t is kerdeztem, de o" ma nem er ra.
Egyebkent meg ha nem birom a tempot, maximum visszafordulok, nem esek panikba... :)
Előzmény: Thulya (12743)
Thulya Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12745
orby: Rendben. De akkor most szólj rgranc-nak, hogy még el sem indultunk már késünk... ;-)
Előzmény: orby (12744)
orby Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12744
Thulya:
Akkor mit szolnál az Árpádhíd alatt (Budai hídfő-kerékpárút) 17:50-17:55 között. Majd én kések, ha kell te lehetőleg ne tedd!
Thulya Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12743
Ugyan nem tudom hol van, de jó. ;-)
Szóval a Bécsi-Vörösvári kereszteződéstől még mennyire és melyik úton? (Egyébként én a Margit-híd felől jövök, úgyhogy ketten előbb is találkozhatunk, és aztán találkozunk rgranc-cal.)
Előzmény: orby (12741)
Thulya Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12742
Hogy én se maradjak le a lámpa/csengő/sárhányó/kitámasztó témáról:
- cat-eye halogén tölthető akkus lámpám van, vegyes véleménnyel vagyok róla, a kapcsoló mechanikája khm sz*r, de az ugye megreparálható. Az akku könnyen kirázódik, valahogy be kell fogni. Elemet nem kell agyba-főbe venni, mert tölthető az aksi. Nagy fénye nincs, de azért látsz valamit az útból: eddig 2x mentem éjjel a Bp.-Sztendre közti bicikliúton, a különbség azért nagy. Először ok volt a lámpa és lehetett jó tempóban menni (azért nem nappaliban), múlt héten szombaton viszont kicsit adrenalinszint növelő volt, hogy mentem lent, az autók fent szembe irányba és úgy vakított a lámpájuk, hogy nem láttam semmit, csak a rutin vitt; volt ahol meg kellett állni és megvárni, hogy elmenjenek (még lehetett volna überelni napszemüveggel, hogy ne vakítsanak...). Még egyszer ilyet azért nem nagyon azon a döcögős úton, bár az izgalom miatt lehet hogy mégis... ;-).
- csengő: olyan pici aranyos van. Van aki meg sem hallja, hiába csengetek 20-30 m-ről, mert nem arra figyel. De van aki közelebbrő sem. Gyalogosa válogatja. De mindenképp jobb ha van, mert hátha meghallja. Meg jobb mint kiabálni (ami maszkban úgy sem megy), meg szitkozódni (az embernek az árt jobban ami kijön a száján, nem ami bemegy). Egyszer megnézem SK-ét...
- sárhányó: egyszer felszereltem azóta fent van. Enni nem kér, de ha véletlen idetéved a városba egy zivatar, kevésbé lesz mintás az ember háta. Van hosszabító is, amit viszont tényleg lehet opcionálisan felrakni és leszedni. Terepen elhiszem, hogy csak fogná a kereket. Tényleg 80%-ban sportra használják a biciklit és csak 20% városban munkába?
- kitámasztó: nehezen voltam meg nélküle. Igaz nagyrészt városban használom, de most már járogatok is vele. Súlynak nem túl nagy, akadályozn nem nagyon, és néha biz jól jön, hogy nem kell fektetni, vagy támasztani.
orby Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12741
Thulya:
Bocs, de elb*...
Akkor 18:00 az EUROCENTER főbejáratánál jó lenne neked?
orby Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12740
Thulya:
Thulya Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12739
orby: én arrafele csak azt az útvonalat ismerem (??? 1x már jártam) amit phu-val mentünk (HHH-Hvölgy-Jhegy). Azt meg nem tudom mennyire húzós rgranc-nak, de gondolom igen, vagy pedig túl szerény és nem tudja mit bír. :-)
Javaslok 1700-t vagy 1730-t. Most már nem fél kilenckor sötétül, hanem előbb, bár ha a végére a városban vagyunk, akkor már van világítás, úgyhogy ok.
Magyarul: mivel te szervezed, tűzd ki a a találka időpontját, helyét és a túra útvonalát. Mi majd igazodunk!
Előzmény: orby (12727)
orby Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12738
rgranc:
A 18:00 jó lenne az EUROCENTER főbejárata előtt?
Robin Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12737
off
Fijúk - de főleg aki civilben Váradi András - olyan mailt küldtél, amitől feldobja a talpát a netscapem, és még törölni sem tudom. Megnéznéd és valahogy másképpen is elküldenéd?

könyvmoly,
folyamatosan visszajön a hozzád küldött levelem - valószínűleg rossz az átirányításod a freemailben. Nézz utánna légyszi!
on

Ytse Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12736
orby,

mint az ebben a pillanatban kiderült, nem tudok veletek menni, mert a barátnom gépe Helsinkibol 14:00 helyett 16:00 körül érkezik, ezért majd elé kell mennem a reptérre. Sajna a mai bringázás ugrott :(

orby Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12735
Ytse:
Mond honnan is mikor tudnál indulni v. ott lenni (leg korábbi időpont)
tari2 Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12734
Jó nagyot mindenkinek!

Kivi - Kékes-túra: A sárga irígység, de nekem betonlocsolás és mini horror a solymári hegységben volt anpirenden. A rettenet az, hogy eltévesztettem a kiszemelt jelzést és mindenáron az erdőben akartam tekerni, aminek az lett a vége, hogy olyan ösvényeken nyomultam fel a dombra, ahol még gyalogolni sem volt egyszerű.

Csengő és egyéb csingi-lingi. Szerintem alapsárhányó (alsóvázcső+üléscső) bőven elegendő. Úgysem nagyestélyiben megyek tekerni. Csengő helyett síp a nyakba. Azzal lehet brutális hangota kiadni, de
1. Nem biztos, hogy felismerik milyen eszközről ered (ebből a szempontból a csengő jobb, mert azonnal bringát keresnek).
2. Akit megijeszt, azt nagyon - ezért, csak óvatosan használom.
Inkább nagy ívben kerülök. Büntetni úgy szoktam, hogy ha látom egyensen megy, akkor jó közel tekerek el mellette. Ezt oylan bringásokkal teszem, akik a bringaúton egymás mellett de széthúzódva nyomulnak.
Lámpa - előre villogó szimpi, de még nincs nekem. Ha este megyek gyakran a sime első lámpát is elfelejtem, ami öngyilkos dolog.

Amúgy most jöttem rá, lehet, hogy a bowden pucolás az bén hátsó váltómon is segítene. Hogy ez eddig nem jutott eszembe!?

Más. Készüljetek egy zsíroskenyeres kocsmák listája kérdésemre. Most nem érek rá megfogalmazni, és rávilágítani az adatbázis felállításának fontosságára. :-)

Tari

szela Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12733
Papa, Kivi

Az ízlésen valóban nincs mit vitatkozni. Tény, hogy az agydinamó elso és talán második ránézésre sem tunik túl vonzó darabnak. Nagy böhöm agyhüvely, sima menetes tengely, oldalt kikandikáló késes csatlakozó, brutális súly... Megértelek benneteket. De azért mondd, Kivi, honnan veszed, hogy rossz minoségu a csapágyazás? Nem akarom védeni a Shimanót mert szerintem pofátlanul drágák, de meg vagyok elégedve ezzel a darabbal. Igaz, hogy teleszkóppal nem párosítanám össze és versenyszeru CC használatra sem vetném be, ezzel együtt akármilyen terepen elboldogul és amíg a kerék forog, addig a világítás is muködik. A csapágyazásról meg csak annyit, hogy az eddig megtett 7000km alatt még állítani sem kellett.

Papa, maximálisan aláírom, hogy a bringán közlekedve a legfontosabb dolog látszani, látszani, látszani.
Íme az én receptem! (nem röhögni). Végy elore egy masszív halogénlámpát (Union-Philps, 100mm fénykilépés), párosítsd össze egy csomagtartó prizmába integrált hátsó lámpával, mely utóbbinak a beépített parkoló elektronika ad egy kis pikáns ízt (álló helyzetben is világít), a megbízható energiellátásról agydinamó gondoskodik. Koronázd meg az egészet egy jó hátsó villogóval és máris te vagy az éjszaka királya! :)))))

Előzmény: OpiumPapa (12708)
rgranc Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12732
orby
fel hat jo lenne, helyszin attol fugg, merre akarsz menni, en kb az Eurocenter fele dolgozom (Becsi ut, Vorosvari ut keresztezodese utan), munka utan atoltozom es mehetunk. Munkaido kotetlen. Ha olyan az utvonal, akkor lehet, hogy meg visszajovok tekeres utan lezuhanyozni, mielott hazagurulnek...

OpiPapa
Ideg levezetesere felirnek neked egy kis Carmageddont... :)))))

Előzmény: orby (12727)
orby Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12731
Off
k_peti:
Sajna most én nekem kell helyettesíteni 2 hétig így ezen idő alatt nem zudok szabira menni.
On
Ytse Creative Commons License 2000.08.14 0 0 12730
orby:

ma délután? Mikor derül ki a pontos találkozási pont és ido?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!