Keresés

Részletes keresés

Elm Creative Commons License 2014.02.08 0 0 11233

Ebben sajnos tanacsot nem tudok mondani, meg kell kerdezni a kozjegyzot.

 

Viszont azt tudom mondani, hogy pont most olvastam egy hagyateki vegzest, ambiben a ket ingatlan mellett az ingosagok rovatban csak es kizarolag ket bankszamla volt (kemeny 19.000 illetve a masikon 13 (!!) Ft egyenleggel), az ingatlanokon talalhato ruhak, butorok, muszaki cikkek egyaltalan nem. Persze ezeknek a piaci erteke gyakorlatilag nulla volt, regi ruhak es butorok, vhs video, meg ezer eves radio. A ruhak meg boven a hagyateki leltar elott el is lettek ajandekozva a helyi nyugdijas otthonnak.

 

Szoval kerdezz ra, akar az onkormanyzatnal, elvileg ott jelolik ki az eljaro kozjegyzot, akar az utobbinal, ha mar megvan ki az.

 

Előzmény: Walacky2 (11232)
Walacky2 Creative Commons License 2014.02.08 0 0 11232

Kedves Elm!

 

 

Köszi a tanácsodat - én is valahogy így gondoltam.

 

Ami a nálam maradt kp-t illeti, természetesen be akarom jelenteni a hagyatéki nyílvántartrásba, de azzal, hoyg az azért lett nálam hagyva, hogy az eladásig a házzal kapcsolatos költségeket (közművek, biztosítás, esetleges meghibásodások elhárítása, stb.) tudjam intézni vmiből. A számlákat persze szorgosan gyűjtögetem.

 

Másik kérdés: noha nincs írott végrendelet, de ismert, hogy édesanyánkhoz hasonlóan apu után is egyenlően öröklünk. Közös megegyezéssel már a hagyatéki tárgyalás előtt lehet-e értékesíteni pl. bútorokat, elajándékozni használt ruhákat. Ezt meg fogom kérdezni a hagyatéki leltárkor is, csak szetretnék addig is többet tudni.

 

 

Üdv:

 

Walacky

Előzmény: Elm (11229)
Tibee861 Creative Commons License 2014.02.08 0 0 11231

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok. Olyan problémám lenne, hogy néhány héttel ezelőtt vásároltam egy új, bontatlan dobozos telefont(iPhone 5s) egy mobiltelefonos boltban. A bolt 2 áron kínálja az új készülékeket, egy olcsóbb, bolti garanciás áron, illetve egy drágább, gyári garanciás áron. Mivel számomra fontos volt a gyári garancia, így a drágább áron vásároltam meg a készüléket, ami sajnálatos módon meghibásodott. Gondoltam semmi baj, elviszem a cég(Apple) hivatalos szervizátvevőpontjára( iStyle Andrássy út), és 2-3 nap múlva kicserélik. (sok más ok mellett, de részben ezért is volt fontos számomra a gyári garancia). Sajnos viszont mikor leakartam adni a telefont, akkor közölte velem az ottani ügyintéző, hogy csak és kizárólag a vásárlást igazoló számlával(AppleStore által kiállított) tudják a telefont bevenni, a mobilbolt által kiállított számlát nem fogadták el, mondván nem hivatalos viszonteladó, így nem érvényes a gyári garancia. Elvittem a boltba ahol vásároltam, mondták, hogy majd ők garanciáztatják akkor, ez volt múlthét szombaton.

Átverve érzem magam, mivel kifizettem a drágább árat, gyári garanciával árulták a telefont, mégse veszik át a hivatalos szervizben.(helyette van egy mobilboltos garancia rá..)

Ilyen esetben mit tudok tenni, mivel ha ezt az elején tudom, akkor meg se veszem a telefont. A vételárat visszakövetelhetem, vagy fel kellene jelentem őket?

Köszönöm!

 

shopping basket Creative Commons License 2014.02.07 0 0 11230

Kedves Kicsimag!

 

Közben, kicsit megkésve ugyan, de feladtuk a levelet a görög munkáltatónak, aki elfelejette a párom munkabérét kifizetni. A tértivevény visszajött, tehát átvették a levelünket.

Most mennyi időt érdemes/kell várni, mielőtt közjegyzőhöz fordulunk? Kb. mi a díja ennek a dolognak (európai fizetési meghagyás)?

 

Előzmény: kicsimag (11044)
Elm Creative Commons License 2014.02.07 0 0 11229

Apád halála előtt azt csinált a pénzével, amit akart. Akár neked is adhatta volna az egészet. Halálától gondolom zárolták a számláját, vagy ha közösen volt a neveteken, akkor általában a felét szokták. De ha nem vettél ki pénzt azóta, vagy maximum csak annyit, amennyiről van is számlád a temetésével kapcsolatban, akkor nem hinném, hogy lenne bármilyen jogalapja megtámadni téged. A halála előtti költések senkire se tartoznak. Ha készpénzben számoltatok el általában - mondjuk a nyugdíjából-, és nem is volt bankszámlán mozgás, akkor pláne nincs miről beszélni, mert itt meg bizonyitani nem lehet semmit. A nálad maradt összeget max. bejelentheted a hagyatékin - vagy még előtte a kijelölt közjegyzőnek -, és akkor azt is beveszik és elosztják az örökösök között.

Előzmény: Walacky2 (11227)
Filmstúdió Creative Commons License 2014.02.07 0 0 11228

Olyan emberek jelentkezését várjuk akiket az elmúlt 5 évben közlekedési balesetben megsérültek és a biztosító nem fizetett nekik. 

A járműre kifizetett kártérítés nem egyezik meg a személyi sérülés kártérítésével, ezért egymástól függetlenül kell kezelni! 

Minden személyi sérüléssel járó baleset esetében INGYEN segítünk! Nem mindegy hogy egy sérülésre 80.000Ft-ot kap valaki (nyilván a biztosító nem akar többet fizetni) vagy 800.000Ft-ot amennyit ki lehetne fizetni. Jogászaink segítenek!

Érdeklődni:szemelyiserulesugy@gmail.com

Walacky2 Creative Commons License 2014.02.07 0 0 11227

Sziasztok!

 

A helyzetem a következő: négyen vagyunk testvérek, édesanyánk pár éve meghalt, édesapánk egyedül élt a régi házukban. Tavaly tavasszal megbetegedett, és mivel mozgásában eléggé korlátozva lett, rám bízta - szóban, de a testvéreim által is tudottan - a pénzügyei kezelését (magyarán én vettem fel pénzt a kártyájáról, azt magamnál tartottam, és én intéztem a bevásárlásait). A költségeket természetesen folyamatosan rögzítettem a számítógépen - pl. mit és mennyit vettem - , és rendszeresen elszámoltuk a költségeket. Ezért a számlákat nem is őriztük meg.

 

Ez év elején édesapám is elhunyt. Kérésének megfelelően a temetési költségeit a nálam lévő pénzből én (illetve ő) álltam, a költségeket továbbra is rögzítve. Most már természetesen a számlákat eltéve - kivéve a az olyan költségeket, amelyekről nem kaptam - és nem is szoktak adni róluk. Pl. a sírásók borravalója.

 

Mivel az egyik testvéremmel meglehetősen rossz a kapcsolatom, fennáll a gyanú, hogy megtámadhat, az apám halála ELŐTTI számlák hiánya miatt.

 

Lehet erre jogalapja? Az apám a tudatánál volt, ellenőrizni tudta az ügyeit - csak kimozdulni tudott nehezen.

Bazsi5891 Creative Commons License 2014.02.06 0 0 11226

Sziasztok!

Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy 2 és fél éve vettem egy matracot, amire elvileg 15 év jótállást adtak. Az előírt forgatáskor azt tapasztaltuk, hogy az egyik táskarugó érezhetően kiszakadt a táskából, és lassan át fogja szakítani a huzatot. Jegyzőkönyvet felvettek majd pár nap után azt mondták hogy ezzel nem tudnak mit csinálni, mert a 15 év a rugókra van. Ebben az esetben mit lehet tenni?

Köszönöm.

Balázs

víz0 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 11225

Kedves Elm!

Nagyon köszönök mindent. Remélem hamarosan egy több mint egy éves huzavona zárul le. Valóban tudd róla mindenki mert a kedves ott lakó rokonok megfenyegettek minket a rendőrségtől kezdve mindenkivel a lezárás esetén, így futottunk egy nagykört gyorsan. A rendőrség nem foglalkozik ilyen ügyekkel, a vízművekkel szerződésben mi állunk és a polgármesteri hívatalban is  voltunk az üggyel kapcsolatban. Jelenleg most írok egy levelet  a hívatal vezetőjének, amiben tájákoztatom őt  az eseményekről. Mert volt olyan ismerősünk aki azt mondta, hogy a lezáráskor pénzbírságot szabnak ki ránk úgy, hogy nagyon figyeljünk mindenre. De én is úgy gondolom mivel erről a kapcsolatról semmi hivatalos papír nem létezik és ami az én ingatlanomon van azzal azt csinálok én akarok. Nagyon jó indultú vagyok, hogy adtam ilyen hosszú határidőt a megoldáshoz. Majd megírom, hogy mi lesz a vége az ügynek.

Elm Creative Commons License 2014.02.05 0 0 11224

Szerintem jogilag ennél többet neked nem kötelességed tenni. A szomszéd tud róla, a vízművek tud róla, ennyi.

Előzmény: víz0 (11223)
víz0 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 11223

Kedves Elm!

Ez már meg is történt még a novemberi hónap folyamán át is vette a levelet.  Azért szerepel a március vége a levélben mert a vízművek november közepétől március közepéig nem csinál bekötést. Én is úgy gondolom , hogy ez egy szívesség volt a részünkről amit nem kívánunk tovább nyújtani. Nagyon köszönöm a hozzászólást, végre egy kis megerősítés abban amit én is gondolok

Elm Creative Commons License 2014.02.05 0 0 11222

Küldj a szomszédnak egy tértivevényes ÉS ajánlott levelet, amiben leírod, hogy nem tudod a továbbikban biztosítani neki a vizet. Érdeklődjön a vízműveknél. Ennyi. Ha jó fej akarsz lenni, felajánlhatod a tárgyalást, megegyezést, de azt se kell. A Te vízórád utáni szakaszról azonnal lekötném. Legrosszabb esetben az lehet, amit az előttem írtak, hogy a vízművek - ha nem tud neki az utcáról vizet biztosítani valami műszaki okból - szolgalmi joggal kötelezhet rá, hogy a vízórád ELŐTTI részről legyen leágazása a szomszédnak, értelemszerűen saját vízórával, és ezt tűrnöd kell, természetesen NEM a saját költségeden. A vízórád utáni csőszakasszal azt csinálsz, amit akarsz. A mostani állapot egy szívesség. Ha nem kooperál, akkor annak annyi, és kész.

Előzmény: víz0 (11221)
víz0 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 11221

Kedves Mindenki.

Igen jól értitek ez egy gányolás volt amiben a vízművek nem vett részt. Én ezt örököltem, de amíg a másik oldal normálisan állt az ügyhöz nem volt probléma. Amióta új a tulajdonos azóta vannak gondok. A vízműveknél voltunk már mivel ez annak idelyén divat volt őket ez nem érdekli, valamint a szerzdő fél a családom és amíg a számlák időben rendezve vannak így nincs gond. Valóban emberi jog a vízhez való jog, de azt gondolom, hogy ennek a megoldása nem az én feladatom. Ha valaki engedélyezi, valamilyen módón valakiknek , hogy az ingatlanát haszálják így az ő feladata a körülményeket bíztosítani. Eddig még a másik oldal semmilyen megoldást nem ajánlott fel.

sykata Creative Commons License 2014.02.05 0 0 11220

Nálunk is igy van a vízbekötés megoldva, a szomszéd vezetékéről van lecsatlakopztatva mert műszakilag így lehetett megoldani-főút felbontása nélkül.

TERMÉSZETESEN A LEÁGAZÁS UTÁN VAN MINDKÉT HÁZ VÍZMÉRŐÓRÁJA- és mindenki fizeti a saját fogyasztását. Szerintem nem olyan bonyolult a megoldás!?

Előzmény: víz0 (11215)
Elm Creative Commons License 2014.02.04 0 0 11219

Az alapjog szerinted, hogyha neked ingyen kellene adnod a szomszédodnak a vizet? Amiért Te amúgy fizetsz? Nincs eladó lakás a szomszédodban? Ez lenne csak a jó kis rezsicsökkentés... :o)

Előzmény: Androidus (11216)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.04 0 0 11218

küldheted részletekben nyugodtan.

mondjuk ne 5 forintonként

Előzmény: vazul001 (11214)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.04 0 0 11217

jól értem, hogy ez egy szívességi, házi gányolásos megoldás, amiben a vízművek nem vesz részt?

Előzmény: víz0 (11215)
Androidus Creative Commons License 2014.02.04 0 0 11216

Húha. A vízellátás alapjog (nem tudom a pontos jogi kifejezést), a vízművek sem kötheti le, akkor sem, ha nem fizetnek érte. Szerintem ne ti levelezzetek vele, hanem (ebben járatos) ügyvéd. Az egyrészt tudhatja, mit csinál, másrészt nyomatékosabb is úgy.

Előzmény: víz0 (11215)
víz0 Creative Commons License 2014.02.04 0 0 11215

Tisztelt Mindenki! S.O.S. segítség kellene a következő problémára. A történet a 90-es évek tájékán kezdődöt a jószómszáédi viszonyból mára már egy jó szómszédi ISZONY keletkezett. Az Édesapám engedélyezte a szomszédnak, hogy a mi hívatalos vízbekötésünről átvezesse a vizet a saját házába.

Erről semmilyen papír sem szorgalmi bejegyzés nincs csak egy szóbeli megállapodás volt. Az édesapám már elhunyt és sajnos a jó szómszéd is már egy éve és itt kezdődik az iszony. A szomszéd halála után a családunk közölte a szomszéd örökösével, hogy rendezze a vízmegoldást hivatalosan először szóban majd írásban. Az írásban március vége van megadva határidőnek ami után elzárjuk a vizet. Novemberében keltezett a levél azóta semmilyen megkeresés nem történt a zsomszéd részéről, valamint az ingatlanban nem is Ő lakik hanem valamilyen rokon vagy rokonok. A március végéig tartó vízkapcsolat egyik feltétele volt a számla rendszeres fizetése amit mondanom sem kell nem történik meg. Szeretném megtudni, hogy van-e valami jogi következménye az elzárásnak vagy, hogy hogyan csináljam hogy ne üssem meg a bokámat emiatt. Én úgy gondolom ha valakit nem érdelkel az ingatlana annak a rokonait nem nekem kéne eltartani.

Remélem sok jó tanácsot kapok amit előre is köszönök.

vazul001 Creative Commons License 2014.02.04 0 0 11214

Szabálysértést kell kifizetnem március 13-ig. Csekken lehetséges vagy banki átutalással. A határozaton nem szerepel, hogy egy összegben kell kifizetni a birságot, értelmezésem szerint akkor akármennyi részletben mehet, a március 13-i dátumot nem túllépve. Tehát mondjuk ma elküldök nekik 816 forintot, holnap 1339-et,  stb(hadd számolgassanak a rohadékok). Beleköthetnek-e ebbe? Még egyszer hangsúlyozom, hogy a határozaton nem szerepel az egy összegű fizetés. 

Elm Creative Commons License 2014.02.04 0 0 11213

Szerintem egy formai hibas (tanu nelkul???) szerzodes nem nagyon er semmit, az atiras hianyarol nem is beszelve. Hivatalos eljarasban mivel ervelne a vevo, miert igy csinalta a szerzodest? Nem tudta, hogyan kell? Az pech.

 

De lehet, hogy tevedek, en a helyedben a totalcar.hu autojogaszanak kuldenem el a kerdest (lehetoleg datumokkal is, ma mar az is szamit). Esetleg keresgelj ott a meglevo tanacsok kozott, nem lehetetlen, hogy talalsz relevansat.

Előzmény: Anmage (11212)
Anmage Creative Commons License 2014.02.03 0 0 11212

Sziasztok!

 

Kérdésem lenne. Van egy autó egy tulajjal és egy üzembentartóval (más személy), hivatalosan a forgalmiba jegyezve, valamint van egy adásvételi szerződés is, a gépjárműről, amin a tulaj eladja az üzembentartónak a fenti gépjárművet. (sajnos tanuk nincsenek rajta, de a két szerződő aláírta)

Az adásvételi már pár évvel ezelőtt íródott.

A tulaj most követeli vissza az autót, mondván, hogy az az ő tulajdona.

 

Jogilag szerintem nem az övé. Igaz, hogy az üzembentartó is hibás, mert nem íratta a nevére az autót, de az adásvételi nem évül el...

Jól gondolom?  Ha ebből peres ügy lenne, mire lehet számítani?

mililiana Creative Commons License 2014.01.31 0 0 11211

Tisztelt, kedves Jogászok!

SOS segítséget kérek. I.r. alperes vagyok egy perben. Van II. r. és III. r. alperes.

Felperes követelése jogos, azt nem vitatom, azt bizonyítom, hogy a követelés III. r. alperes kötelezettsége.

Kell és lehet-e ilyen esetben csatlakozó keresetet benyújtani azzal, hogy felperes követelésével III. r. alperest marasztalja a Bíróság?

 

Tisztelettel és köszönettel várok választ

sykata Creative Commons License 2014.01.29 0 0 11210

Kérdésem a következő:

Iratokkal bizonyíthatóan, megyei hivatalvezető hivatali hatalmával többször visszaélt, amiből nekem eddig milliós károm keletkezett és várhatóan több milliós büntetést is a nyakambaa próbál varrni, adatok meghamisításával (hivatali tévedésnek álcázva)

Vegyem fel a kesztyűt és pereljem be a sz@rházit, követeljem a károm megtérítését, vagy nyeljem le a békát, járjam a hivatalos jogi utat és örüljrk hogy vége van?!

István987 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 11209

Üdv!

 

Kérdésem volna a jogi témákban nálam többet tudóktól. Szombaton éjjel egy gyorsbüfénél verekedésbe keveredett a társaság, amivel én is ott voltam. Le szeretném szögezni, hogy én nem verekedtem, a hamburgeremet fogyasztottam egész végig, ha volt ott kamera, akkor annak felvétele ezt bizonyíthatja. A rendőrök kiérkezése után tőlem is elkérték az irataimat, majd minden indoklás nélkül előállítottak és szondáztatás után bezártak. 8 óra múlva engedtek ki. Velem semmit nem közöltek, ki nem hallgattak, alá sem kellett írnom semmit, csak azokat a papírokat, amin tudomásul veszem, hogy mindenemet visszaadták illetve amin igazolom, hogy ottlétem alatt sérülés nem ért. Nem tudom, ilyenkor mi fog történni, ha egyáltalán történik-e valami. Ha garázdaság miatt akarnának eljárást indítani, akkor azt közölniük kellett volna velem?

néró 2014 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 11208

Tiszteletem!

Az ügyem rövid tényvázlata: A Megyei bíróságon személyiségi jogsértési perben az elsőfokú bíróság elutasította a felperes keresetét. Fellebbezésére az Ítélőtábla részítélettel megállapította a személyiségi jogsértés megtörténtét és az első fokú bíróságra új eljárásra és új határozat meghozatalára utasította az első fokú bíróságot.

Alperes felülvizsgálati kérelemmel éltem a Kúria előtt, felperes ellen kérelmet csatolt be a Kúriához. Közben az elsőfokú bíróságon folyik a visszaadott ügyben az eljárás tanúk meghallgatása, Igazságügyi orvos szakértői vélemények elévülés megszakításának bizonyítása, ami a felperes részére bizonyítást nyert a széleskörű személyiségi jogsértés megtörténte, a tanuk a felperesnek adtak igazat, az igazságügyi orvos szakértői vélemény is a felperesnek kedvező. Ez az ügy jelenleg még áll. Közben meghozta a Kúria a döntést. Alperesnek adott igazat és megsemmisítette az Ítélőtábla részítéletét is az elsőfokú bíróság ítéletét is és az elsőfokú bíróságra tette az ügyet vissza további eljárásra, mert az első fokú bírósági eljárásban több hiányosságot feltárt a Kúria amit az Ítélőtábla sem vett észre, lényegében a folytatódó elsőfokú eljárásban történő hiányosságok vizsgálatára utasította a Kúria az első fokú bíróságot, ami már lezajlott a vissza adott elsőfokú eljárásban amit az Ítélőtábla elrendelt. Kérdezem ezzel a Kúria döntésével most újra fog kezdődni az eljárás? Vagy a már folytatódó eljárásban fog ítéletet hozni az első fokú bíróság? Én alperesként azt érzem hogy kaptam egy nesze semmi fogd meg jól döntést a Kúriától hiába helyezte a Kúria a részítéletet hatályon kívül amit kértem de vissza került az első fokra. Ez törvényes a Kúriától? köszönöm a megtisztelő válaszokat.   R. Gergő

Veisace Creative Commons License 2014.01.18 0 0 11207

Keresek olyan ügyvédet aki kérésemre felhívja jelenlétemben a másik felet.

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.13 0 0 11206

a személyazonosító igazolvány és vezetői engedély közokirat,

ha azt otthon másolták, és nem a hivatalban, akkor nem fogadható el

hivatalosan

Előzmény: W_B (11205)
W_B Creative Commons License 2014.01.13 0 0 11205

Üdv,

 

egy kérdés. Többször láttam már, hogy valaki nem az igazolványát (személyi, jogsi) használja, hanem annak szines fénymásolatát.

Egyszer rákérdeztem, a válasz az volt, hogy az eredeti otthon van, így ha ellopják a táskát, nem kerül tízezrekbe (és utánajárásba) az iratok pótlása.

 

Kérdésem; a sz.i.g., vagy jogsi szines fénymásolatát elfogadják pl. igazoltatáskor ?

 

(Bizonyos országokban tudom, hgoy igen, de Magyarországról nincs biztos infóm.)

 

Köszönöm.

steve0206 Creative Commons License 2014.01.12 0 0 11204

Sziasztok.

 

Lenne egy kérdésem...

Barátom apósát határátlépés közben ellenőrizték, és nagyobb mennyiségü cigarettát találtak nála.

Autóját elkobozták, és 3,2 millió bírságot írtak ki neki. Ő ukrán állampolgár.

Érdekelné őket, hogy ez a büntetés elévül-e valamikor? Kifizetni nem tudják, és valószínüleg ki is fogják tiltani.

 

Válaszokat előre köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!