Keresés

Részletes keresés

roberw Creative Commons License 2014.02.13 0 0 11238

Tisztelt hozzáértők!  :)

Röviden a tényállás:

Adott egy lakóingatlan. A NŐ 100% tulajdonos. Az Ex pedig haszonélvező, de már életvitel szerűen nem lakik az ingatlanban!

Most meg kiderült, hogy a barátnőjét bejelentette az ingatlanba, titokban! Erről véletlenül szereztem tudomást. A kijelentés hogyan működik? Esetleg mint tulajdonos, kérhetek-e lakbért a barátnőtől?

 

Köszönöm a tippeket!

néró 2014 Creative Commons License 2014.02.10 0 0 11237

Babette! ez is válasz, nem akármilyen. Hm......

néró 2014 Creative Commons License 2014.02.09 0 0 11236

NEM NEM NEM! Nyilvánosságra hoztam azt hogy a bírók mivel foglalkoznak. Az elvárható egy polgári peres eljárásban, hogy a bíró lehetőség szerint már az első tárgyaláson elrendelje a különböző bizonyítási indítványok beterjesztéseit, szakértői vélemények kéréseit stb. Mert amikor a bíró ötödik hatodik tárgyalásokon rendeli ezeket el akkor már csúszik is az ügy a bíró hibájából. Tudok olyan peres eljárásról hogy öt évig tartott, a per és a bíró elévülésre hivatkozva elutasította a keresetet, pedig az elévülés megszakításának bizonyítási elrendelése nem is volt a bíróság részéről, ez ügyben a másodfokú bíróság helyt adott az elsőfokú bíróság ítéletének, a Kúria a felülvizsgálati kérelemre visszaadta az ügyet az elsőfokú bíróságra további eljárásra és új határozat meghozatalára kötelezte az első fokú bíróságot. A folytatódó perben a bíró nem tudott válaszolni hogy miért öt év elteltével utasította el a keresetet elévülésre hivatkozva, amit a bírónak jóval előbb el kellett volna utasítania ha megalapozott lett volna az elévülésre való hivatkozása. Az eljárásban nem lehet bizonyítani azt hogy ez az ügy elévült lenne. Az biztos hogy a bírók elfogultak nem kicsit nagyon, figyelmetlenek, és a perekben teljesen érdekeltek lehetnek, amiért igazságtalan ítéleteket hoznak a bírók.

Jó az hogy már a Médiumok is foglalkoznak a fenti ügyben, hogy a bírók valóban függetlenek e? És csak a törvénynek lennének alárendelve. Az OBH azt közölte minden panaszt kivizsgálnak, és ha megállapítható a bíró elfogultsága kis részben is az tovább bíróként nem praktizál tovább.És várom még azon túl amiket felsoroltam hogy a bíróknak még mit kell tenniük az igazságos ítéletek ügyében. Amit vagy betartanak vagy nem a bírók.Sajnos az az érzés hogy Magyarországon a politika nagyon beavatkozik a bíróságok függetlenségében, ezt több bíró már kihangsúlyozta. Jó irányba halad Magyarország e téren?

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.09 0 0 11235

te tényleg azt hiszed, hogy a bíró munkája csak tárgyalás tartásából áll?

Előzmény: néró 2014 (11234)
néró 2014 Creative Commons License 2014.02.09 0 0 11234

A bíróság munkáját volt szerencsém megtudni, ami elképesztő. A bírók heti egy napon tartanak csak tárgyalást, négy napon meg egyetemen tanítanak. Ami okozza a lemaradásokat a bírósági peres eljárásokat illetően.A tárgyalási jegyzőkönyvek sokszor két hónap elteltével sem készülnek el, nem a nyolc napon belüli időben. Szerintem ezért van oly sok igazságtalan ítélet hozatala mert a bírók leterheltek az egyetemen történő elfoglaltságuk miatt. Na meg persze rengeteg elfogultság is feltárható a bírók körében.Ezen miért nem változtatnak? Miért kell egy bírónak heti négy napot tanítani az Egyetemen? Mindezek az igazságos ítéletek meghozatalának a rovásaira mennek.

Elm Creative Commons License 2014.02.08 0 0 11233

Ebben sajnos tanacsot nem tudok mondani, meg kell kerdezni a kozjegyzot.

 

Viszont azt tudom mondani, hogy pont most olvastam egy hagyateki vegzest, ambiben a ket ingatlan mellett az ingosagok rovatban csak es kizarolag ket bankszamla volt (kemeny 19.000 illetve a masikon 13 (!!) Ft egyenleggel), az ingatlanokon talalhato ruhak, butorok, muszaki cikkek egyaltalan nem. Persze ezeknek a piaci erteke gyakorlatilag nulla volt, regi ruhak es butorok, vhs video, meg ezer eves radio. A ruhak meg boven a hagyateki leltar elott el is lettek ajandekozva a helyi nyugdijas otthonnak.

 

Szoval kerdezz ra, akar az onkormanyzatnal, elvileg ott jelolik ki az eljaro kozjegyzot, akar az utobbinal, ha mar megvan ki az.

 

Előzmény: Walacky2 (11232)
Walacky2 Creative Commons License 2014.02.08 0 0 11232

Kedves Elm!

 

 

Köszi a tanácsodat - én is valahogy így gondoltam.

 

Ami a nálam maradt kp-t illeti, természetesen be akarom jelenteni a hagyatéki nyílvántartrásba, de azzal, hoyg az azért lett nálam hagyva, hogy az eladásig a házzal kapcsolatos költségeket (közművek, biztosítás, esetleges meghibásodások elhárítása, stb.) tudjam intézni vmiből. A számlákat persze szorgosan gyűjtögetem.

 

Másik kérdés: noha nincs írott végrendelet, de ismert, hogy édesanyánkhoz hasonlóan apu után is egyenlően öröklünk. Közös megegyezéssel már a hagyatéki tárgyalás előtt lehet-e értékesíteni pl. bútorokat, elajándékozni használt ruhákat. Ezt meg fogom kérdezni a hagyatéki leltárkor is, csak szetretnék addig is többet tudni.

 

 

Üdv:

 

Walacky

Előzmény: Elm (11229)
Tibee861 Creative Commons License 2014.02.08 0 0 11231

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok. Olyan problémám lenne, hogy néhány héttel ezelőtt vásároltam egy új, bontatlan dobozos telefont(iPhone 5s) egy mobiltelefonos boltban. A bolt 2 áron kínálja az új készülékeket, egy olcsóbb, bolti garanciás áron, illetve egy drágább, gyári garanciás áron. Mivel számomra fontos volt a gyári garancia, így a drágább áron vásároltam meg a készüléket, ami sajnálatos módon meghibásodott. Gondoltam semmi baj, elviszem a cég(Apple) hivatalos szervizátvevőpontjára( iStyle Andrássy út), és 2-3 nap múlva kicserélik. (sok más ok mellett, de részben ezért is volt fontos számomra a gyári garancia). Sajnos viszont mikor leakartam adni a telefont, akkor közölte velem az ottani ügyintéző, hogy csak és kizárólag a vásárlást igazoló számlával(AppleStore által kiállított) tudják a telefont bevenni, a mobilbolt által kiállított számlát nem fogadták el, mondván nem hivatalos viszonteladó, így nem érvényes a gyári garancia. Elvittem a boltba ahol vásároltam, mondták, hogy majd ők garanciáztatják akkor, ez volt múlthét szombaton.

Átverve érzem magam, mivel kifizettem a drágább árat, gyári garanciával árulták a telefont, mégse veszik át a hivatalos szervizben.(helyette van egy mobilboltos garancia rá..)

Ilyen esetben mit tudok tenni, mivel ha ezt az elején tudom, akkor meg se veszem a telefont. A vételárat visszakövetelhetem, vagy fel kellene jelentem őket?

Köszönöm!

 

shopping basket Creative Commons License 2014.02.07 0 0 11230

Kedves Kicsimag!

 

Közben, kicsit megkésve ugyan, de feladtuk a levelet a görög munkáltatónak, aki elfelejette a párom munkabérét kifizetni. A tértivevény visszajött, tehát átvették a levelünket.

Most mennyi időt érdemes/kell várni, mielőtt közjegyzőhöz fordulunk? Kb. mi a díja ennek a dolognak (európai fizetési meghagyás)?

 

Előzmény: kicsimag (11044)
Elm Creative Commons License 2014.02.07 0 0 11229

Apád halála előtt azt csinált a pénzével, amit akart. Akár neked is adhatta volna az egészet. Halálától gondolom zárolták a számláját, vagy ha közösen volt a neveteken, akkor általában a felét szokták. De ha nem vettél ki pénzt azóta, vagy maximum csak annyit, amennyiről van is számlád a temetésével kapcsolatban, akkor nem hinném, hogy lenne bármilyen jogalapja megtámadni téged. A halála előtti költések senkire se tartoznak. Ha készpénzben számoltatok el általában - mondjuk a nyugdíjából-, és nem is volt bankszámlán mozgás, akkor pláne nincs miről beszélni, mert itt meg bizonyitani nem lehet semmit. A nálad maradt összeget max. bejelentheted a hagyatékin - vagy még előtte a kijelölt közjegyzőnek -, és akkor azt is beveszik és elosztják az örökösök között.

Előzmény: Walacky2 (11227)
Filmstúdió Creative Commons License 2014.02.07 0 0 11228

Olyan emberek jelentkezését várjuk akiket az elmúlt 5 évben közlekedési balesetben megsérültek és a biztosító nem fizetett nekik. 

A járműre kifizetett kártérítés nem egyezik meg a személyi sérülés kártérítésével, ezért egymástól függetlenül kell kezelni! 

Minden személyi sérüléssel járó baleset esetében INGYEN segítünk! Nem mindegy hogy egy sérülésre 80.000Ft-ot kap valaki (nyilván a biztosító nem akar többet fizetni) vagy 800.000Ft-ot amennyit ki lehetne fizetni. Jogászaink segítenek!

Érdeklődni:szemelyiserulesugy@gmail.com

Walacky2 Creative Commons License 2014.02.07 0 0 11227

Sziasztok!

 

A helyzetem a következő: négyen vagyunk testvérek, édesanyánk pár éve meghalt, édesapánk egyedül élt a régi házukban. Tavaly tavasszal megbetegedett, és mivel mozgásában eléggé korlátozva lett, rám bízta - szóban, de a testvéreim által is tudottan - a pénzügyei kezelését (magyarán én vettem fel pénzt a kártyájáról, azt magamnál tartottam, és én intéztem a bevásárlásait). A költségeket természetesen folyamatosan rögzítettem a számítógépen - pl. mit és mennyit vettem - , és rendszeresen elszámoltuk a költségeket. Ezért a számlákat nem is őriztük meg.

 

Ez év elején édesapám is elhunyt. Kérésének megfelelően a temetési költségeit a nálam lévő pénzből én (illetve ő) álltam, a költségeket továbbra is rögzítve. Most már természetesen a számlákat eltéve - kivéve a az olyan költségeket, amelyekről nem kaptam - és nem is szoktak adni róluk. Pl. a sírásók borravalója.

 

Mivel az egyik testvéremmel meglehetősen rossz a kapcsolatom, fennáll a gyanú, hogy megtámadhat, az apám halála ELŐTTI számlák hiánya miatt.

 

Lehet erre jogalapja? Az apám a tudatánál volt, ellenőrizni tudta az ügyeit - csak kimozdulni tudott nehezen.

Bazsi5891 Creative Commons License 2014.02.06 0 0 11226

Sziasztok!

Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy 2 és fél éve vettem egy matracot, amire elvileg 15 év jótállást adtak. Az előírt forgatáskor azt tapasztaltuk, hogy az egyik táskarugó érezhetően kiszakadt a táskából, és lassan át fogja szakítani a huzatot. Jegyzőkönyvet felvettek majd pár nap után azt mondták hogy ezzel nem tudnak mit csinálni, mert a 15 év a rugókra van. Ebben az esetben mit lehet tenni?

Köszönöm.

Balázs

víz0 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 11225

Kedves Elm!

Nagyon köszönök mindent. Remélem hamarosan egy több mint egy éves huzavona zárul le. Valóban tudd róla mindenki mert a kedves ott lakó rokonok megfenyegettek minket a rendőrségtől kezdve mindenkivel a lezárás esetén, így futottunk egy nagykört gyorsan. A rendőrség nem foglalkozik ilyen ügyekkel, a vízművekkel szerződésben mi állunk és a polgármesteri hívatalban is  voltunk az üggyel kapcsolatban. Jelenleg most írok egy levelet  a hívatal vezetőjének, amiben tájákoztatom őt  az eseményekről. Mert volt olyan ismerősünk aki azt mondta, hogy a lezáráskor pénzbírságot szabnak ki ránk úgy, hogy nagyon figyeljünk mindenre. De én is úgy gondolom mivel erről a kapcsolatról semmi hivatalos papír nem létezik és ami az én ingatlanomon van azzal azt csinálok én akarok. Nagyon jó indultú vagyok, hogy adtam ilyen hosszú határidőt a megoldáshoz. Majd megírom, hogy mi lesz a vége az ügynek.

Elm Creative Commons License 2014.02.05 0 0 11224

Szerintem jogilag ennél többet neked nem kötelességed tenni. A szomszéd tud róla, a vízművek tud róla, ennyi.

Előzmény: víz0 (11223)
víz0 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 11223

Kedves Elm!

Ez már meg is történt még a novemberi hónap folyamán át is vette a levelet.  Azért szerepel a március vége a levélben mert a vízművek november közepétől március közepéig nem csinál bekötést. Én is úgy gondolom , hogy ez egy szívesség volt a részünkről amit nem kívánunk tovább nyújtani. Nagyon köszönöm a hozzászólást, végre egy kis megerősítés abban amit én is gondolok

Elm Creative Commons License 2014.02.05 0 0 11222

Küldj a szomszédnak egy tértivevényes ÉS ajánlott levelet, amiben leírod, hogy nem tudod a továbbikban biztosítani neki a vizet. Érdeklődjön a vízműveknél. Ennyi. Ha jó fej akarsz lenni, felajánlhatod a tárgyalást, megegyezést, de azt se kell. A Te vízórád utáni szakaszról azonnal lekötném. Legrosszabb esetben az lehet, amit az előttem írtak, hogy a vízművek - ha nem tud neki az utcáról vizet biztosítani valami műszaki okból - szolgalmi joggal kötelezhet rá, hogy a vízórád ELŐTTI részről legyen leágazása a szomszédnak, értelemszerűen saját vízórával, és ezt tűrnöd kell, természetesen NEM a saját költségeden. A vízórád utáni csőszakasszal azt csinálsz, amit akarsz. A mostani állapot egy szívesség. Ha nem kooperál, akkor annak annyi, és kész.

Előzmény: víz0 (11221)
víz0 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 11221

Kedves Mindenki.

Igen jól értitek ez egy gányolás volt amiben a vízművek nem vett részt. Én ezt örököltem, de amíg a másik oldal normálisan állt az ügyhöz nem volt probléma. Amióta új a tulajdonos azóta vannak gondok. A vízműveknél voltunk már mivel ez annak idelyén divat volt őket ez nem érdekli, valamint a szerzdő fél a családom és amíg a számlák időben rendezve vannak így nincs gond. Valóban emberi jog a vízhez való jog, de azt gondolom, hogy ennek a megoldása nem az én feladatom. Ha valaki engedélyezi, valamilyen módón valakiknek , hogy az ingatlanát haszálják így az ő feladata a körülményeket bíztosítani. Eddig még a másik oldal semmilyen megoldást nem ajánlott fel.

sykata Creative Commons License 2014.02.05 0 0 11220

Nálunk is igy van a vízbekötés megoldva, a szomszéd vezetékéről van lecsatlakopztatva mert műszakilag így lehetett megoldani-főút felbontása nélkül.

TERMÉSZETESEN A LEÁGAZÁS UTÁN VAN MINDKÉT HÁZ VÍZMÉRŐÓRÁJA- és mindenki fizeti a saját fogyasztását. Szerintem nem olyan bonyolult a megoldás!?

Előzmény: víz0 (11215)
Elm Creative Commons License 2014.02.04 0 0 11219

Az alapjog szerinted, hogyha neked ingyen kellene adnod a szomszédodnak a vizet? Amiért Te amúgy fizetsz? Nincs eladó lakás a szomszédodban? Ez lenne csak a jó kis rezsicsökkentés... :o)

Előzmény: Androidus (11216)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.04 0 0 11218

küldheted részletekben nyugodtan.

mondjuk ne 5 forintonként

Előzmény: vazul001 (11214)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.04 0 0 11217

jól értem, hogy ez egy szívességi, házi gányolásos megoldás, amiben a vízművek nem vesz részt?

Előzmény: víz0 (11215)
Androidus Creative Commons License 2014.02.04 0 0 11216

Húha. A vízellátás alapjog (nem tudom a pontos jogi kifejezést), a vízművek sem kötheti le, akkor sem, ha nem fizetnek érte. Szerintem ne ti levelezzetek vele, hanem (ebben járatos) ügyvéd. Az egyrészt tudhatja, mit csinál, másrészt nyomatékosabb is úgy.

Előzmény: víz0 (11215)
víz0 Creative Commons License 2014.02.04 0 0 11215

Tisztelt Mindenki! S.O.S. segítség kellene a következő problémára. A történet a 90-es évek tájékán kezdődöt a jószómszáédi viszonyból mára már egy jó szómszédi ISZONY keletkezett. Az Édesapám engedélyezte a szomszédnak, hogy a mi hívatalos vízbekötésünről átvezesse a vizet a saját házába.

Erről semmilyen papír sem szorgalmi bejegyzés nincs csak egy szóbeli megállapodás volt. Az édesapám már elhunyt és sajnos a jó szómszéd is már egy éve és itt kezdődik az iszony. A szomszéd halála után a családunk közölte a szomszéd örökösével, hogy rendezze a vízmegoldást hivatalosan először szóban majd írásban. Az írásban március vége van megadva határidőnek ami után elzárjuk a vizet. Novemberében keltezett a levél azóta semmilyen megkeresés nem történt a zsomszéd részéről, valamint az ingatlanban nem is Ő lakik hanem valamilyen rokon vagy rokonok. A március végéig tartó vízkapcsolat egyik feltétele volt a számla rendszeres fizetése amit mondanom sem kell nem történik meg. Szeretném megtudni, hogy van-e valami jogi következménye az elzárásnak vagy, hogy hogyan csináljam hogy ne üssem meg a bokámat emiatt. Én úgy gondolom ha valakit nem érdelkel az ingatlana annak a rokonait nem nekem kéne eltartani.

Remélem sok jó tanácsot kapok amit előre is köszönök.

vazul001 Creative Commons License 2014.02.04 0 0 11214

Szabálysértést kell kifizetnem március 13-ig. Csekken lehetséges vagy banki átutalással. A határozaton nem szerepel, hogy egy összegben kell kifizetni a birságot, értelmezésem szerint akkor akármennyi részletben mehet, a március 13-i dátumot nem túllépve. Tehát mondjuk ma elküldök nekik 816 forintot, holnap 1339-et,  stb(hadd számolgassanak a rohadékok). Beleköthetnek-e ebbe? Még egyszer hangsúlyozom, hogy a határozaton nem szerepel az egy összegű fizetés. 

Elm Creative Commons License 2014.02.04 0 0 11213

Szerintem egy formai hibas (tanu nelkul???) szerzodes nem nagyon er semmit, az atiras hianyarol nem is beszelve. Hivatalos eljarasban mivel ervelne a vevo, miert igy csinalta a szerzodest? Nem tudta, hogyan kell? Az pech.

 

De lehet, hogy tevedek, en a helyedben a totalcar.hu autojogaszanak kuldenem el a kerdest (lehetoleg datumokkal is, ma mar az is szamit). Esetleg keresgelj ott a meglevo tanacsok kozott, nem lehetetlen, hogy talalsz relevansat.

Előzmény: Anmage (11212)
Anmage Creative Commons License 2014.02.03 0 0 11212

Sziasztok!

 

Kérdésem lenne. Van egy autó egy tulajjal és egy üzembentartóval (más személy), hivatalosan a forgalmiba jegyezve, valamint van egy adásvételi szerződés is, a gépjárműről, amin a tulaj eladja az üzembentartónak a fenti gépjárművet. (sajnos tanuk nincsenek rajta, de a két szerződő aláírta)

Az adásvételi már pár évvel ezelőtt íródott.

A tulaj most követeli vissza az autót, mondván, hogy az az ő tulajdona.

 

Jogilag szerintem nem az övé. Igaz, hogy az üzembentartó is hibás, mert nem íratta a nevére az autót, de az adásvételi nem évül el...

Jól gondolom?  Ha ebből peres ügy lenne, mire lehet számítani?

mililiana Creative Commons License 2014.01.31 0 0 11211

Tisztelt, kedves Jogászok!

SOS segítséget kérek. I.r. alperes vagyok egy perben. Van II. r. és III. r. alperes.

Felperes követelése jogos, azt nem vitatom, azt bizonyítom, hogy a követelés III. r. alperes kötelezettsége.

Kell és lehet-e ilyen esetben csatlakozó keresetet benyújtani azzal, hogy felperes követelésével III. r. alperest marasztalja a Bíróság?

 

Tisztelettel és köszönettel várok választ

sykata Creative Commons License 2014.01.29 0 0 11210

Kérdésem a következő:

Iratokkal bizonyíthatóan, megyei hivatalvezető hivatali hatalmával többször visszaélt, amiből nekem eddig milliós károm keletkezett és várhatóan több milliós büntetést is a nyakambaa próbál varrni, adatok meghamisításával (hivatali tévedésnek álcázva)

Vegyem fel a kesztyűt és pereljem be a sz@rházit, követeljem a károm megtérítését, vagy nyeljem le a békát, járjam a hivatalos jogi utat és örüljrk hogy vége van?!

István987 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 11209

Üdv!

 

Kérdésem volna a jogi témákban nálam többet tudóktól. Szombaton éjjel egy gyorsbüfénél verekedésbe keveredett a társaság, amivel én is ott voltam. Le szeretném szögezni, hogy én nem verekedtem, a hamburgeremet fogyasztottam egész végig, ha volt ott kamera, akkor annak felvétele ezt bizonyíthatja. A rendőrök kiérkezése után tőlem is elkérték az irataimat, majd minden indoklás nélkül előállítottak és szondáztatás után bezártak. 8 óra múlva engedtek ki. Velem semmit nem közöltek, ki nem hallgattak, alá sem kellett írnom semmit, csak azokat a papírokat, amin tudomásul veszem, hogy mindenemet visszaadták illetve amin igazolom, hogy ottlétem alatt sérülés nem ért. Nem tudom, ilyenkor mi fog történni, ha egyáltalán történik-e valami. Ha garázdaság miatt akarnának eljárást indítani, akkor azt közölniük kellett volna velem?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!