Keresés

Részletes keresés

SANK Creative Commons License 2009.11.14 0 0 687
Szerintem az Elektrolux csoport tagjaiban meg lehet bízni /AEG,Elektrolux,Zanussi (ebben a sorrendben)/ nekünk egy Zanussi kétmotoros megy 14 éve hibátlanul (de most van valami baj a normál hűtőtérrel, cseréltem termosztátot, de továbbra is 8 órából 6-ot megy, vagy elment a gáz, vagy a kompresszora gyengült le, nem tudom érdemes lenne -e javíttatni.) , egy fagyasztó nélküli FAGOR-unk van még, ezt is merem ajánlani, 5 éves és már abban az időben is A kategóriás volt (akkoriban még bőven árultak B, C kategóriásat is), elektronikus vezérlésű, esztétikus. Én ezeket ismerem közelről. Óvakodnék a Gorenje, Ariston márkától.
Ja, és persze merem ajánlani amit most vettük, a LIEBHERR márkát, de ezt csak szépséghibásba szabad megvenni, mert méregdrága. De már a Vaterán is jelen van egy - két Outletes eladó, érdemes nézgelődni.
Előzmény: Johnny korn (686)
Johnny korn Creative Commons License 2009.11.13 0 0 686
Sziasztok!

50-70 e Ft-os árkategóriában, "klasszikus" kinézetű; fagyasztórekeszes (esetleg szeparált fagyasztós) hűtőszekrény (össz hűtőtér 210-240 liter) esetén melyik márka a megbízható választás? Dizájn és működési zaj másodlagos (persze traktor azért ne legyen), a megbízhatóság a prioritás. Én Zanussira gondoltam, a családban több idősebb példány is hibátlanul teszi a dolgát.
Relatív kevés infót találtam a Dimarsonról (ebből igen sok az akciós az utóbbi időben), bár - ha jól tudom-, ez az amúgy sem sokat dicsért Samsung low-cost brandje.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üzletek címeit is szívesen fogadom!
SANK Creative Commons License 2009.11.13 0 0 685
Ez mindenesetre jó jel. Gondolom a LIEBHERR típussal sem lehet több baj.
Előzmény: Funghi (684)
Funghi Creative Commons License 2009.11.13 0 0 684
Korábban írtam vmikor, hogy nekünk Philips-Whirpool hűtőnk vagyon no-frost-os - több mint 10 éves és nincs semmi baja. Az új hűtőkről nem tudok nyilatkozni.
Előzmény: SANK (682)
SANK Creative Commons License 2009.11.13 0 0 683
Éppen a macskaszem által javasolt LIEBHERR tipus , amit most vettük, korrektül kijelzi a hőfokot. És 1 fokonként lehet beállítani. Amikor elkezd hűteni, villog a hőfok addig amíg el nem érui a beállított értéket. (0 fok felett nem jelzi ki.)
Ha üzemzavar volt, amikor kikapcsolod a riasztást, kijelzi hogy mekkora volt a legmagasabb hőmérséklet a hűtőtőrben. A kompresszort pedig nem lehet észrevenni mikor kapcsol be.
Az abszorciós hűtő hatásfoka nagyon rossz, szerintem még a D kategóriát sem éri el, maximum táborozáshoz megfelelő, amikor nincs áram , max egy gázpalack. Szerintem ez a típus ami energiaválságos világban elfelejtődik.
Előzmény: Nalcthoe (677)
SANK Creative Commons License 2009.11.13 0 0 682
Mi egy hete vettünk a GRX Elektro Outlet Budapesti boltjában egy Liebherr GNP2906 típusú A++ fagyasztószekrényt, ami ideiglenesen a szobában volt. A NO FROST rész ventilllátor zaja hallatszik alig hallhatóan (de nem zavaró legalábbis nekünk) de a kompresszort abszolúte nem leht észrevenni mikor működik. Mondjuk ez a tipus igen drága ha nem sikerül kifogni szépséghibásat.
A NO FROST technológiával kapcsolatban nincs valakinek tapasztalata, a ventillátorok meddig bírják, gondolom azok csapágyazásai nem bírnak ki tizen éveket, mint a többi alkatrész. És drága a cseréjük. Hátha már valaki belefutott ilyen hibába.

Előzmény: Nalcthoe (680)
Perillustris Creative Commons License 2009.11.11 0 0 681
2-3 dB-t kölönbséget nem hallasz meg, az tuti. 42-44 és 34-36 közötti viszont már feltűnhet.
Előzmény: Nalcthoe (680)
Nalcthoe Creative Commons License 2009.11.11 0 0 680
Köszönöm a tanácsokat! Megnéztem az összes áruház minden hűtőjét, de 34dbA zajszint alatt nem találtam.

34dbA: egy Zanussi, ami jó is lenne, de nincs mélyhűtő része.

36dbA: csúcskategória Panasonic NR B30FX1-XE Ez full digit kijelzős, A++-os takarékos és állítható a kompresszor teljesítménye is. (viszont őrült drága: 230 ezer Ft lenne)

A LIEBHERR-t is megnéztem, általában mindegyik típus 38dbA zajszintű.

Kipróbálni, meghallgatni sehol nincs lehetőség. A Média Markt-ban be vannak kapcsolva, de az áruházi alapzaj mellett alig hallani valamit.

Otthon este a szobában, amikor a légy szümmögése is zavaró, akkor kellene meghallgatni...

Ezek a feltüntetett értékek természetesen a valóságban eltérhetnek, és nem tudom, hogy az ismerősödéknél milyen csend volt, amikor hallgatták.

Melyik típust választották ők?

Az én ismerősöméknek egy nagyon jónak számító Samsung hűtőjük van, 39dbA a gyári adata, de elég hangos... Konyhából 1 csukott ajtón keresztül hallani lehet a hálószobában...

A digit kijelző annyira nem lényeges, de ha tud valaki még valóban nagyon halkat, ami alig hallható, tanácsát szívesen venném!

Előre is köszi!

N.
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.10 0 0 679
Igen van olyan amelyik kiírja, de ez inkább jópofa csicsa, egy idó után nem fogsz ránézni, ha jól működik a géped.
Előzmény: macskaszem03 (678)
macskaszem03 Creative Commons License 2009.11.08 0 0 678
Van olyan hűtő amit alig hallasz meg mikor bekapcsol ! Ez a liebherr!
Egyik ismerősöm vett ilyen hűtőt és majdnem visszavitték mert nem hallották hogy bekapcsolt! Német márka és nagyon dicsérik!
Olyat még nem láttam a mi jelezte volna a hőfokot vagy nem figyeltem.
Előzmény: Nalcthoe (677)
Nalcthoe Creative Commons License 2009.11.08 0 0 677
Sziasztok!

Két probléma van a ma kapható hűtőszekrényekkel, amire évek óta nem kapok választ. Ha tudtok, kérlek segítsetek! Az egyik probléma súlyos, a másik kevésbé.

Kezdem a komolyabbal: Minden elfogadható méretű hűtőszekrény kompresszoros ezért zúg. (zajos) Az a meglátásom, hogy a gép van az emberért és nem fordítva, így miért kellene az embernek hallgatnia a hűtőszekrény zúgását? Voltak régebben az abszorpciós hűtők, de egyre inkább kivonják őket a forgalomból és méretük is túl kicsi volt.

A kérdésem a következő: Tudtok olyan hűtőről, ami nem zúg, vagy ha már csak kompresszorosat lehet kapni, akkor melyik a leghalkabb? 38dbA alattival nagyon ritkán lehet találkozni. Elfogadom, hogy csak kompresszorost lehet kapni, de akkor melyik a leghalkabb belőle?

A másik, hogy a hűtőnek egy adatot kellene közölnie a felhasználóval, mégpedig azt, hogy hány fok van benne. Van olyan hűtő, ami ezt kiírja?

Köszi!
Perillustris Creative Commons License 2009.11.07 0 0 676
Szoval a neked kell dontened tanacsokat inkabb hagyjuk

E "tanácsból" ne közönyt vagy rosszindulatot hallj ki. Egyszerűen tény, hogy ezt tényleg a vásálónak kell eldöntenie.

A hűtők nagyon kis százaléka hibásodik meg súlyos hibával, de ha pont kifogod, akkor simán lehet, hogy inkább kuka, mint javíttatás, tehát meg lehet szívni.

De hogy többet mondjak, a saját példám: a nemrég vásárolt Hotpoint-Ariston hűtőhöz nem vásároltam +3 éves garanciakiterjesztést. Bízom abban, hogy hiba nélkül fog működni még utána is.
Előzmény: n_gery (674)
macskaszem03 Creative Commons License 2009.11.07 0 0 675
Sok hűtő márkát már megnézegettem és tanácsokat is kértem!
Igen GRX-re gondoltam!
Liebherr német márka ezért is megbízható! 220ról van leárazva! Párom is szállított ki nagyon sok hűtőt többek közt ilyet is! Egy ismerősünk is vett ilyet és azt mondta hogy csak ilyet vett volna! Az elektrolux-ot és a zanusit mondják még hogy jó! Egy cég gyártja! Érdemes benézni mert nagyon jó árak vannak!
Van nagyon sok fajta! Nekem kimondottan azért is tetszett a Liebherr mert 4 fagyasztó szekrénye van! Lehet vásárolni garanciát is hozzá pluszba de nem csak ehhez!
Előzmény: n_gery (674)
n_gery Creative Commons License 2009.11.07 0 0 674
A GRX-re gondolsz? En is voltam ott. Lattam en is jo kis hutoket, csak pont az nem volt amelyiket kerestem. Hetfon szerintem kimegyunk munka utan felesegemmel, es korul nezunk.

Tudom, hogy nekem kell eldontenem, hogy melyik verziot valsztom. Olcsobbat rovidebb garanciaval, vagy dragabbat hosszabbal,de gondoltam meghallgatok nehany velemenyt. Mivel nem keves penzt keszulunk kiadni szeretnek minden szempontot megvizsgalni. Nem volt meg gondom hutoszekrennyel, ezert nem tudom, hogy pl. mennyire koltseges a javittatasa. Sok penzt fel tud emszteni? Szoval a neked kell dontened tanacsokat inkabb hagyjuk, ha valakinek van tapasztalata, velemenye, azt szivesen meghallgatom.
Előzmény: macskaszem03 (673)
macskaszem03 Creative Commons License 2009.11.07 0 0 673
Én tudok egy szépséghibás és csomagolás sérült háztartási gépeket!
Fehérvári úton van!
Én ott vettem meg a mikrót is! Liebherr hűtőt is néztem és valami álom volt 120 ért.Egy év gari volt rá!
4 fagyasztós volt! Szerintem megéri.
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.05 0 0 672
Mi a kérdés ?
A hozzászólásodban ott a válaszod is

"Ami most éppen dilemmát okoz, hogy a szépséghibás termékek akár jelentősen is olcsóbb lehet, vagy a rászánt pénzért sokkal jobb kapható. Viszont a garancia legtöbb helyen max 1 év. Míg a normál vásárlásnál legalább 2 év és általában kiterjeszthető 5 évre. Szerintetek az akár jóval hosszabb garancia megéri a jóval magasabb árat? A kiterjesztés, ha jól olvastam tulajdonképpen egy biztosítás. Vajon nem fog-e a biztosító minden féle kibúvókat keresni a fizetés alól, és a borsosabb ár ellenére, nem nekem kell-e majd finanszírozni a javításokat?"

Válasz: Igen, ezt neked kell eldönteni.

Előzmény: n_gery (670)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.05 0 0 671
Ezt a típust nem ismerem, de a Bosch nem túl jó hűtőben.
Ennyi pénzért már Liebherreket nézegetnék a helyedben vagy LG-t
Előzmény: morerika (669)
n_gery Creative Commons License 2009.11.04 0 0 670

Véleményt, tapasztalatokat szeretnék kérni csomagolássérült, szépséghibás termékekről. Kombinált hűtőt szeretnénk venni, ezért az elmúlt 2 hétben rengeteget keresgéltem a témában. Arra jutottam, hogy végül is számunkra nem elsődleges szempont a NoFrost technológia és a két kompresszoros kivitel. A NoFrostért még esetleg fizetnék többet, a 2 komresszor nekünk már nem ér meg többletköltséget. Sok interneten fellelhető ár összehasonlítást megnéztem, nézelődtem a szépséghibás, csomagolássérült termékek közt. Ami most éppen dilemmát okoz, hogy a szépséghibás termékek akár jelentősen is olcsóbb lehet, vagy a rászánt pénzért sokkal jobb kapható. Viszont a garancia legtöbb helyen max 1 év. Míg a normál vásárlásnál legalább 2 év és általában kiterjeszthető 5 évre. Szerintetek az akár jóval hosszabb garancia megéri a jóval magasabb árat? A kiterjesztés, ha jól olvastam tulajdonképpen egy biztosítás. Vajon nem fog-e a biztosító minden féle kibúvókat keresni a fizetés alól, és a borsosabb ár ellenére, nem nekem kell-e majd finanszírozni a javításokat?

 

Vannak valakinek ezirányú tapasztalatai? Esetleg egy hűtőgépszerelő, aki tanácsot adna?

morerika Creative Commons License 2009.11.02 0 0 669

Hát végigolvastam a fórumot, de Bosch-ról nagyon keveset olvastam. Valakinek valami tapasztalata Bosch KGV36Y40-el kapcsolatban?

 

Törölt nick Creative Commons License 2009.11.01 0 0 668
Az egész fórum topik erről szól. Olvass bele, aztán érdemes kérdezni. :)
Előzmény: morerika (667)
morerika Creative Commons License 2009.11.01 0 0 667

Sziasztok,

inox hűtőszekrényt szeretnék venni. Alulfagyasztós legyen mindenképpen. Mit ajánlotok? Esetleg valakinek valamilyen tapasztalata e téren? Boscht nézegettem, de fogalmam sincs mi legyen.

Perillustris Creative Commons License 2009.10.26 0 0 666
Ne haragudj, de te sem ismered. A 3 napon belüli visszavételi kötelezettség megszűnt már. Kizárólag online megrendelés esetén van elállási lehetőség.
Előzmény: pimmi (663)
Perillustris Creative Commons License 2009.10.26 0 0 665
Ne haragudj, de te sem ismered. A 3 napon belüli visszavételi kötelezettség megszűnt már. Kizárólag online megrendelés esetén van elállási lehetőség.
Előzmény: pimmi (663)
H3x Creative Commons License 2009.10.23 0 0 664
Sziasztok!

Tudnátok nekem ajánlani olyan fagyasztó nélküli hűtőszekrényt amelyik 55cm széles?
Beépíthetőben találtam már, bár ez egy picit magas, mivel nekem a padlótól kb. 182cm helyem van, de ugye ebből lejön a közel 13cm-es lábazat... tehát be sem férne. Ha csak nem lehet különállóként használni. Pedig a 34dB zaj igen jól hangzik.

Szóval valami halk, megbízható, kis fogyasztású különálló, max. 182cm magas, 55cm széles, 60cm mély hűtőt keresek fagyasztó nélkül.


pimmi Creative Commons License 2009.10.23 0 0 663

az mindegy hol veszed ,ez a törvény.

csak kevesen ismerik

Előzmény: Perillustris (662)
Perillustris Creative Commons License 2009.10.22 0 0 662
A bemutatóteremben vásároltam meg.
Előzmény: pimmi (661)
pimmi Creative Commons License 2009.10.22 0 0 661
Három napon belül, mindenféle indok nélkül elállhatsz a vásárlástól --- vagyis visszakell adniuk a pénzt.
Előzmény: Perillustris (655)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.20 0 0 660
Nagyon köszönöm a helyreigazítást értem már a dolgot !
Ezt a szerkezetet én nem ismertem. Köszi
Előzmény: Perillustris (659)
Perillustris Creative Commons License 2009.10.19 0 0 659
Ez nem az, amire gondolsz. Ez egy teljesen manuális jégkockakészítő, praktikussága abban rejlik, hogy nem érintkezik a fagyasztótérrel.

ice care
Előzmény: Törölt nick (658)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.19 0 0 658
Ne bánkódj miatta. A legtöbben max az újdonság miatt használják 3 hónapig a hidegvizes adagolót, aztán már csak hébe hóba. Meg aztán semmi mást nem lehet beletenni csak ásványvizet.
és azt a húsz ezer forintot meg csak el tudod költeni másra is :)
Előzmény: Perillustris (655)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!