Keresés

Részletes keresés

HGyuri Creative Commons License 2000.11.02 0 0 96
Nem, de meg akarom venni. Az Utónévkönyv megvan :)
Előzmény: Les (95)
Les Creative Commons License 2000.11.02 0 0 95
Sorba? Rend a lekle mindennek! :-))))
Olvastad már Winkler Róbert könyvéta kutyákról? A vizslás meg a kuvaszos fejezet halálos. :)
Előzmény: HGyuri (94)
HGyuri Creative Commons License 2000.11.02 0 0 94
:-D
Ez jó!
Egyik ismerősöm kuvasza meg sorbaállított 5 irokézt a kerítés mentén, mert csak addig ért a lánc... Ez este volt, reggelig ott álltak vigyázba, amikor a tulaj kihívta a zsarukat :-)
Előzmény: Les (93)
Les Creative Commons License 2000.11.02 0 0 93
"...de szerintem nem bántaná a betörőt sem."
:)) Egyszer volt egy olyan, hogy megyek haza és látom, hogy egy dakota harcos a kerítésen ülve szatyorba (!) szedi a cseresznyét, a kutya meg illedelmesen ül alatta és várja, hogy a csávó hamar befejezze, mert akkor még esetleg játszik is vele. Máskor meg egy sakálrészeg hajléktalan veszélyes szögben áthajolva a kerítésen simogatta, az a lüke jószág meg még örült is neki. Nem messze tőlünk van egy udvarban két kaukázusi. Még jó, hogy a jóembert nem ott kapta el a gyengédségi roham...
Előzmény: HGyuri (91)
Ti-ni Creative Commons License 2000.11.02 0 0 92
Szerintem nagyon aranyos, és semmi ok nincs rá hogy ne vegyünk.
HGyuri Creative Commons License 2000.11.02 0 0 91
:-D
Valahogy így... A mienk szokott morogni-ugatni, ha gyanus mozgás van a lépcsőházban, de szerintem nem bántaná a betörőt sem. Igaz lármázna, de nem bántaná. Gondolkoztam rajta, hogy ki kellene rakni az ajtóra valami pitbull képet ábrázoló "harapós kutya" táblát, hogy legalább attól féljenek, mert ha bejönek inkább azért lenne veszélyes, mert halálra röhögnék magukat :-)

Ahogyan öregszik mostanában (6 éves lesz) horkol, és magyaráz álmában :-)

Előzmény: Les (90)
Les Creative Commons License 2000.11.02 0 0 90
Érdekes, én is úgy tudtam, hogy szeretnek büdik lenni. Vizslánk viszont annak idején egy falusi udvarban tett látogatásunk alkalmával odament a trágyadombhoz, megszagolta, és olyan undorkodó arcot vágott, hogy fetrengtem a röhögéstől. Szerintem az lehet mögötte, hogy nagyon jó nevelést kaphatott: sohasem kezdeményezett verekedést más kutyákkal, nem bántotta a cicákat, tyúkokat, semmit, nem szökött el, nem fetrengett a szarban, nem ugrált föl emberekre és nagyon szófogadó volt. Igaz, házőrzési hajlandóságának számszerű kifejezéséhez ki kellene bővíteni a negatív számok halmazát, de hát vizslát úgysem azért tart az ember. :)

Les

Előzmény: dzsungelnyuszi (87)
HGyuri Creative Commons License 2000.11.02 0 0 89
És mikor visszatér, és felfedezzük a dolgot, szerintem vigyorog is... nem, inkább röhög.
Előzmény: Les (85)
HGyuri Creative Commons License 2000.11.02 0 0 88
A mi esetünkben maradjunk a "szájspray használatnál"...
Borzalom. Kívülről ok, ez lejön, de belülről? És csak akkor jössz rá, ha rádlehel ... :-D
Előzmény: dzsungelnyuszi (87)
dzsungelnyuszi Creative Commons License 2000.11.02 0 0 87
Amennyire tudom - és tapasztalom :-( - a vadász-típusok igen kedvelik a minél büdösebb dolgokat. Legalábbis a mi három ebünk (1 db pointer, 1 db magyarvizsla és 1 db drótszőrű-magyarvizsla) amint lehet már fetreng is a szarban (sajnos többnyire szó szerint). A két kisebb majomnál még OK is, mert kis vízzel és samponnal tüntetmentesíthetők, de a drótszőrű vizsla-pajtás elég gázosan szokott kinézni. Ha ugyanis nincs időben felfedezve - ez viszonylag gyakori, sokat kell rohangálnunk, keveset vagyunk otthon - bele bír száradni a szőrébe tisztességesen. Broáááááf :-)
Előzmény: Les (85)
dzsungelnyuszi Creative Commons License 2000.11.02 0 0 86
Köszönöm a gyors reakciót. Látod a köröm hosszúságából adódó problémára nem is gondoltam. :-O Persze lehet, hogy inkább a kert hátsó részében lévő drótkerítés a ludas, nem tudom. Mindenesetre nincs rendszeresen vágva a körme, ez tény. Köszönet a tippért. :-)

Dezodorálás: milyen illat a kedvence? :-))

Előzmény: HGyuri (84)
Les Creative Commons License 2000.11.02 0 0 85
"A mienk meg megint bedezodorálta magát valamelyik nap..."
És milyen márkájú volt az a "dezodor"? :) Volt egy keverék (vizsla - dobberman) kutyusunk, az már 3 hónaposan olyan vidáman fetrengett bele mindenbe, ami büdös, hogy nem hiszem el, nem azért csinálta, hogy kicsesszen velem. A legdurvább az volt, amikor sárga színű emberi ürülékbe bírt belefetrengeni az egyik kirándulásunk alkalmával a kukoricásban. Hát, nem busszal mentünk haza...
A vizslánk viszont mindig kínosan ügyelt arra, hogy kerülje a szagos dolgokat. Nem tudom, a nemesi öntudata késztette-e erre, vagy előző gazdája tanította-e meg rá (menhelyről hoztuk).

Les

Előzmény: HGyuri (84)
HGyuri Creative Commons License 2000.11.02 0 0 84
Milyen hosszú a körme? Szoktad rendszeresen vágni, ha hosszú?
Nekünk is volt hasonló problémánk, és a rendszeres körömvágás segített. Ugyanis nem áll tökéletesen a mellső két "keze", így nem kopik megfelelően a körme. Vettünk egy vágószerszámot, és kis turpissággal (labda-figyelemelterelés) sikerül levágni a körmeit. Egy dolog nagyon fontos: Csak a már elhalt körömrészt szabad levágni!!! Kérjétek ki esetleg egy kozmetikus/állatorvos véleményét, hogy mutassa meg hogyan kell ezt csinálni.

Azért lehet, hogy nem árt, ha látja most az orvos. Nehogy elfertőződjön.

A mienk meg megint bedezodorálta magát valamelyik nap... Borzalom!

Előzmény: dzsungelnyuszi (83)
dzsungelnyuszi Creative Commons License 2000.11.02 0 0 83
Sziasztok!
Köszi mindenkinek a kajával kapcsolatos tanácsokat, bár volt ami meglepett (kefír - ettől nem lesz hasmenése?).
Nimródról annyit szeretnék elmondani, hogy két napja az isten se tudja hogy, de leszakította a körmét. Már történt vele ilyen, az idei nyarat is ezzel kezdte, akkor csak a felső réteg pergett le és egy véres kis csonk emlékeztetett a "tragédiára". Az gyorsan begyógyult különösebb beavatkozás nélkül is. Annyit tettem, hogy alaposan megtisztítottam a sártól, bár ez a kiscsákónak nem nagyon tetszett. :-)Remélem most is megússza ilyen kevéssel, bár most az egész köröm leszakadt - nincs véres csonk sem. :-( Szerintetek vigyem orvoshoz? Az eset két napja történt.
betonfal Creative Commons License 2000.11.02 0 0 82
EZ A KUTYA!
Az alkalmazkodás csodája. Van aki ezért nem szereti.
Az enyém 1 éves kan, és gyönyörű!
Bf.
Előzmény: DarkSide (80)
Levendula Creative Commons License 2000.10.18 0 0 81
Valakinek nincs meg 2 példányban a vizslakönyv? Megvenném!
DarkSide Creative Commons License 2000.09.27 0 0 80
Üdvözlet Mindenkinek!

Öt éve tartozom a vizslák gazditáborához, s mit mondjak ezek a kutyák a legelevenebbek. Kielégíthetetlen mozgásigényük van, addig tudnak enni, 'míg rosszul nem lesznek és mindíg fel tudják vidítani az embert. A legjobb színészek ezek a bestiák, s mindíg elérik amit akarnak.
Morzsa(ez lenne neve ebemnek) mindenevő, csak a főtt karalábét és hagymát nem hajlandó megenni. A gyümölcsöket a földről szedi össze a kertben, kivéve a málnát, azt a bokorról eszi. A lakásba ritkán jön be, de ételhez még nem nyúlt kivéve, ha nem az asztalon illetve a konyhapulton volt.
Szegénykémnek nem lett rövidre vágva a farka, s ha jól emlékszem, ez a részegység segíti az irányváltoztatást vízben és nagy sebességnél szárazföldön. Néha ő is jár vadászatokra, de megvallom őszintén, olyan vadászkutyát még nem nagyon láttam, 'mely feladatteljesítés közben csóválta volna a farkát. Ha éppen a gazdi mellett vannak, a szavakat akkor is csak egy apró suhintással nyugtázzák.

Egy kicsit elfogultra sikerült eme hozzászólásom, de akinek volt-van vizslája az tudja, hogy csak így lehet róluk beszélni.

Tisztelettel DarkSide

Les Creative Commons License 2000.09.25 0 0 79
Sziasztok vizslások!

OFF leszek, ha német vizsláról írok? :))))

Kajás sztori: ha meleg (= kicsit gőzölgő) kaját kapott, addig ugatta 5 centiről felháborodottan, amíg el nem múlt a gőzölgés. Szerinte az ugatástól. :) Ez főleg télen volt érdekes, mert a -5 fokban a kicsit langyos kaja is iszonyú gőzölgést bírt produkálni, úgyhogy menetrend: kaja ki, ugatás, kaja behabzs, víz ugatása, lefety. Mi meg az ablakból néztük és könnyesre röhögtük magunkat, milyen arcot vágott hozzá.

dzsungelnyuszi,
vizslakutyánk megevett minden fűszeres kaját, viszont nem igazán szerette pölö a borsos meg a paprikás ételeket. Szerintem legföljebb zöldségeket meg hagymát vagy fokhagymát főzzél bele, (az bélféreg ellen is jó), és néha adj neki kefírt.

Les

Előzmény: dzsungelnyuszi (76)
HGyuri Creative Commons License 2000.09.25 0 0 78
Ja azt elfelejtettem írni:
Mottó: pl ezért ne vegyünk magyar vizslát :) Előbb utóbb lesz valaki, aki nem bír egy 3 hónapossal :-D
Előzmény: HGyuri (77)
HGyuri Creative Commons License 2000.09.25 0 0 77
S.O.S.
3 hónapos magyar vizsla INGYEN, törzskönyves elvihető!!!
Érdekel valakit?

Előzmény: dzsungelnyuszi (76)
dzsungelnyuszi Creative Commons License 2000.09.25 0 0 76
Hát, ez bizony rendesen süllyedésnek indult! Pedig nem kéne, hiszen annyi mindent el lehet mondani ezekről a kisbarmokról. A Nimród pl. most legújabban azt találta ki magának, hogy fél a partfistól. A fél házat képes romba dönteni, amikor előveszem. Érdekes, mert a seprők nem zavarják, olyannyira nem, hogy kb. a harmadikon van túl, már ami a szétszaggatásukat illeti.

Más. Szegény Kitti (ő az idősebb magyar vizsla gyanús kutyánk) már nem igen bírja megenni a ropogtatni való kajákat. Addig eljutottam, hogy rizs, meg csirkeaprólék, belsőség, de nem ártana valamivel változatossá tenni öreg napjaira is a kajcsiját, viszont nem tudom, hogy van-e olyan (pl. fűszer vagy akármi más) ami inkább ártalmas egy ilyen öreg kutyusnak (13 év).
Szóval, ha tudtok segíteni, akkor előre is köszönöm.

edit piaf Creative Commons License 2000.08.24 0 0 75
Minden vizslás nyaral??? Ne hagyjátok elsüllyedni... én mint nem vizslás, csak egyszerű kutyabarát... felhozom.: )
ep
tig_ris Creative Commons License 2000.08.21 0 0 74
Látjátok kedves Mindenki hogy milyen jóban vagyunk?:-)
Alant olvasható, eszmefuttatásokkal teli elmérgesedő vitánk a 'legyen farka, ill. ne legyen farka' témában..:-) (márminthogy a vizsláknak) odáig fajult hogy kedves jkarhu-m mailjei nélkül nehezen bírnám ki a hétköznapok munkaóráit..:-)))
Lehet követni:-)
jkarhu Creative Commons License 2000.08.21 0 0 73
Látom a vizslákról sem feledkeztél meg.
Mail ment. (Ez már nem hangzik olyan fenyegetően, mint néhány napja.:)) )
Jóvan,nem offolok tovább.
Előzmény: tig_ris (72)
tig_ris Creative Commons License 2000.08.21 0 0 72
Nálunk a vízi-revü ami közönséget csinál..:-)
Kutya sampon: Kipróbáltam sokat. És mi volt jó neki??? A WU2....:))

Szia jkarhu..:-)))

Egérke Creative Commons License 2000.08.21 0 0 71
:oD Igen! Igen! Múltkor akkorát játszottam vele a téren, hogy megálltak nézni minket! :o)
Előzmény: jkarhu (70)
jkarhu Creative Commons License 2000.08.21 0 0 70
Azért a meglévő fél eszükkel tökéletesen tudják úgy irányítani egy család életét, hogy mindig nekik legyen a legjobb. Megfigyeléseim szerint egyébként a hiányzó félben működnének az olyan funkciók, mint például a komolyság. Egy 16 éves vizsla is tud olyan leni, mint egy kölyök. (Csak egy kicsit nehezebben megy neki a fizikális része. Nagyjából olyan, mint ha egy 90 éves nagymama fogócskázna, focizna és fára mászna. Egyszerre.)
Előzmény: Egérke (69)
Egérke Creative Commons License 2000.08.21 0 0 69
Persze, hogy ezért szeretjük őket, de a kislánynak némiképp több esze volt. Mi az hogy! Szerintem egy zseni volt! Imádtam!
Ez a nyolc éves fiúcska viszont ráadásul április 1-jén született! Na mondhatom mindennel kifejezésre is juttatja! Csak a gyerekeket nem szereti. Ja és megvan neki a farka! A másiknak is megvolt, mert úgy szép a vizsla!
Előzmény: jkarhu (67)
edit piaf Creative Commons License 2000.08.21 0 0 68
Biztosan a meleg... azért irok hülyeségeket...
Nekem van kutyám, de még nincs gyermekem... de nem sokára lesz... reméljük.. nekem eszembe se jutna, hogy túladjak a kutyámon...nem hiszem, hogy nem lehet összeegyeztetni a kettőt...
Igy, már kicsit érthetőbb volt????
A barátnőmék elajándékozták, mint lentebb irtam... igaz egy darabig velük volt, kb. féléves lehetett a kislány. Sokszor beszéltünk róla, hogy ő nem szereti, ha a kutya felugrál, meg ha a gyerek elkezd csúszni mászni.. akkor belemegy a szájába a szőr...és ehhez hasonlók.
De nem akarok túlságosan belefolyni ebbe, mert ez a topic nem erről szól...igaz nem is a bassetről, de olyan jó kutyaimádókkal levelezni...
Bocs, mégegyszer, ha félreérthető ill. érthetetlen voltam....
e p
Előzmény: Csülök (65)
jkarhu Creative Commons License 2000.08.21 0 0 67
Dehát minden vizsla gyakorlatilag féleszű. Éppen azért szeretjük őket.
Előzmény: Egérke (66)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!