Keresés

Részletes keresés

Barbárka Creative Commons License 2011.10.25 0 0 1760

Nem feltétlen olyan vészes az villanyfűtés, de az igaz, hogy jó szigetelés nélkül nem érdemes belvágni. Mi a barátnőmmel évek óta hasonlítgatjuk össze kettőnk (minden szempontból - légköbméter, alaprajz, körbefűtetlenség, szigeteletlen falak, új nyílászárók - nagyon hasonló) lakásának a fűtését, övé konvektor, enyém NOBO radiátor + villanyos padlófűtés, és nincs számottevő különbség a rezsinkben. Azt viszont el kell ismerni, hogy a konvektor jobb hőérzetet nyújt, ami a nagy hidegek idején szembetűnő.

Előzmény: Axióma (1759)
Axióma Creative Commons License 2011.10.24 0 0 1759

Hotomegnel a falak, padlo, butorok stb. atfuteset ertettem. Marmint hogy ha okt. 15-en 12 fokos hazba koltoztel be, akkor azt az atlagolast felejtsd el, hogy 9 nap alatt x Ft. Ugyanis most futod annak egy reszet is, amit szeptember ota direktben meg hulladekhovel futottel volna (sok tonnara atlag +8 fok emeles rengeteg energia).

Persze draga lesz, a siestanal csak azert nem mondanam dragabbnak, mert az nem futes (oxigent eszik, eloled, nem hasznalhato huzamosabban, felteszem az eleted me'g dragabb hozza).

Villanyfutes jo szigeteles (vagy legalabb korbefutes) nelkul irrealis... szigetelni nem lehetne? Ablak? Plafon? Felteszem lakas, ugyhgoy a fal nem rajtad mulik.

Előzmény: Dockworker (1758)
Dockworker Creative Commons License 2011.10.24 0 0 1758

szisztával olcsóbb ? :o

 

Amugy cirka 60 légm3

Előzmény: Axióma (1757)
Axióma Creative Commons License 2011.10.24 0 0 1757

Mennyire most? Mar a lehu"lt lakasba? Azert az nem mindegy, hogy hany fokrol indult es milyen hotomeget kell felfuteni. A fenntartas mar lehet, hogy nem lesz annyira horror. De az tuti, hogy a gazkonvektornal csak tobb lehet... nem is kevessel, 2-es szorzonal biztos tobb forintban szamolva.

Előzmény: Dockworker (1754)
Dunit Creative Commons License 2011.10.23 0 0 1756

 Kellett azt a konvektor fűtést szétrombolni ?

 

 

 (szimplán a kinézete miatt:S)

 Micsoda balga tett !

 

 

 visszakapcsoltatni a gázt(ez cca.: 100k HUF)

 szorozd meg még öttel !!

 

 

   "gázpalackról fűtök akkor az is egy horror összegre jön ki a konvektoros fűtéshez képest? Kb. milyen összeggel kell számolnom ha sziesztával szeretném fűteni a 25m2-es szobát?"

 

 

 Kijön kb. évi  ( 6,5 hónapra )100 eft -ból. Igaz sok mindent kéne még ehhez ismerni, nme mindegy, hogy emeletes a ház vagy magányos.

  Viszont pozítivum, hogy a beruházás gyakorlatilag semmi.

 A gáz visszaállításához egyébként nem kell szétbombázni a lakást !

 Sőt amennyiben a gázt a lakásból nem számüzted ( van gázóra, van más fogysztó ) talán a z 500 tényleg irreális, de a 100 is, ha ügyes vagy megúszod egy 150 ből ( kérdés engedik é ? )

Előzmény: Dockworker (1754)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.22 0 0 1755

Flexibilis csemperagasztó kell alá, de az mondjuk a te 10m2-edre 2000 forinttal több. Burkolatban nem kell extra.

 

Infrapanel ugyananyit "zabál" mint a hősugárzó, mert ugyan az ... csak nagyobb felületen sugároz. Ha ilyen aggályaid meg tapasztalatod van, akkor szerintem hanyagold ezt a fűtési módot.

Előzmény: Freckles78 (1753)
Dockworker Creative Commons License 2011.10.22 0 0 1754

Sziasztok!

 

Először is ne haragudjatok,hogy ide írok de nem találtam a problémámnak ennél megfelelőbb topicot :S

 

A probléma a következő:

Adott egy 40m2-es lakás. Ezt anno konvektorral fűtöttem. A lakás teljes felújításon esett át és a konvektor kikerült a lakásból (szimplán a kinézete miatt:S) , a helyét elfalaztuk és került oda egy dizájnos kis elektromos fűtőtest. Sokáig lakatlan volt a lakás és most költöztem bele vissza. Azt vettem észre,hogy ez a fűtőtest horror mennyiségű áramot fogyaszt ...  Mit tanácsoltok? Lakást újra szétbombázni és vissza tenni egy konvektort+visszakapcsoltatni a gázt(ez cca.: 100k HUF) vagy egy gázpalackról működtetett szieszta fűtőtestet beszerezni? Gázpalackom az van és egy használt szieszta kiskályha olyan 20k HUF körül már kapható. Tudja valaki,hogy ha gázpalackról fűtök akkor az is egy horror összegre jön ki a konvektoros fűtéshez képest? Kb. milyen összeggel kell számolnom ha sziesztával szeretném fűteni a 25m2-es szobát? Valaki tud kb összeget mondani? Vagy esetleg más egyéb ötlete van? (annak tudatában,hogy nincsenek millioim a párnába varrva,hogy napkollektort meg talajhős nem tudom micsodákat telepítsek:) )

 

Az esetleges válaszokat előre is köszönöm!

Freckles78 Creative Commons License 2011.10.21 0 0 1753

Voltak nálam, akik a burkolást fogják csinálni, és azzal riogattak, hogy esetleg nem elég az olcsó járólap meg az olcsó fuga, ha a fűtőszőnyeges megoldást szeretném. Én ezt nehezem hiszem, esetleg van valami tapasztalat?

 

Végül is abban maradtunk, a nappaliban és a koynhában klímás fűtés lesz, esetleg a fürdőszobába egy fali infrapanelt felrakok, mert a hősugárzó iszonyat villanyszámlát generál, tapasztalatból tudom... :-( Gondolom, az infrát csak olcsóbb lehet működtetni.

 

És rájöttem, hogy be lehetne tenni a nappaliba egy kis látvány kandallót is, van  kémény, és a házban adott a lehetőség a tűzifa tárolására... szerintem ez a kettő együtt versenyképes lehet a gázzal is akár. :-)

Előzmény: Törölt nick (1752)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.21 0 0 1752

Vezéreltáramnak kell mérőóra, annak mérőhely és a lakáűson belül is el kell juttüatni a fogyasztókhoz...

 

Klímához nem kell, nem jó. Annak lehetőleg folyamatosan kell mennie, úgy optimális.

 

Ha pedig az álltalam javasolt, gyors reagálású fűtőszőnyeg kialakítást választod, ahhoz megint csak nem jó. Ugyanis mivel van alatta szigetelőanyag, így nem melegíti át a betone és nem képez hőtartalékot! Ez ugye alapvetően jó, hiszen akkor lesz meleg amikor akarod; ugyanakkor vezérelt árammal pont nem fog jól működni, hiszen pl amikor este 6-kor elveszik, akkor fázni fog a talpad a konyhakövön.

 

Szerintem ezekkel az eszközökkel (glamoxxal sem!) ne invesztálj éjszakai áramba! Melegvized hogyan lesz? Esetleg ahhoz megéri egy boljler vezérelt áramról, de még ott is hosszú (5 év körüli) a megtérülése a bekötésnek.

 

Fűtőszőnyeg hideg burkolat alatt, a csemperagasztóban elfér (3mm)!

Előzmény: Freckles78 (1751)
Freckles78 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 1751

Hm, nagy dilemmába estem ezzel a fűtőszőnyeggel... Holnap jönnek a burkolók megnézni a lakást, remélem, addigra okosabb leszek.

A probléma még annyi, hogy a glamox panelekhez alakíttattam ki a konnektorokat, bár szerintem ez nem lesz akkora gond. Illetve, hogy nincs bent vezérelt áram, de gondolom, mégis érdemes akkor behozni? Csak úgy rémlik, annak idején a szerelő srác valami százezres nagyságrendet említett, hogy be lehessen hozni a lakásba... Egyébként nem értem, mert  mástól meg azt hallottam, nem drága... Nektek van ezzel tapasztalat? Az elmüt már hívtam, és ott azt mondták, hogy csak a kiállást kell kialakítani, és ők már adják is az áramot. De akkor mi kerül rajta annyiba??!!

 

A klímánál zavar a légáramlat, de még jobban zavarna a 800 ezres gáz kiépítés, szóval kénytelen leszek elviselni... 

 

Igérem, bármi is lesz, majd beszámolok a villanyszámlám alakulásáról.

Előzmény: Törölt nick (1749)
soldi3r Creative Commons License 2011.10.20 0 0 1750

szép estét urak!

lenne egy olyan kérdésem, hogy van e szakszerű módja a gázkazán aljában lévő poti beállításának?

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.20 0 0 1749

1. Fel tudja fűteni a szobát, viszont azt neked kell megítélned, hogy zavar-e a légmozgás (elhelyezés fontos), illetve esetleg a zaj. Egy modern, minőségi klíma zaja alacsony fokozaton szinte észrevétlen, még éjszaka is.

 

2. Infrapanel egy érdekes dolog, mert ha hideg a levegő akor még simán fázhatsz mellette. Mintha tábortűz mellett ülnél kb. Ha folyamatosan megy, akkor a helyiséget is átmelegíti, viszont időszakos üzemben ...

 

3. Fűtőszőnyeg telepítése gyerekjáték, én pl magam csináltam. Villamos bekötést ki kell alakíttatni, és a végszerelést ellenőriztetni szakemberrel! Amik nállam vannak azok 4 x 05m-esek, 25Eft volt darabja.

 

 

Előzmény: Freckles78 (1748)
Freckles78 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 1748

Igen, a nappaliban fogok aludni. Nagyon örülnék, ha tényleg jó megoldásnak bizonyulna a klíma. Azt mondod, lehet, nem is kell mellé más, eléggé fel tudja fűteni a szobát?

 

A fűtőfilmen én is gondolkozok, pont most nézegettem. Bár szerintem a plafonra szerelhető infrapanel lehet, hogy sokkal olcsóbban kijön. Viszont lesz teljes burkolat csere, csak nem tudom, mennyivel több meló/pénz még ez alá még letenni a filmet. 

A hőérzet olyasmi lehet, mint az infraszaunában? De ha kilép a panel alól az ember, nem érez hidegebbet? Mondjuk kb. a konyha meg a fürdő az, ahol kevesebbet tartózkodok. Gondolom, a padló alatti fűtés jóval komfortosabb hőérzetet ad...

Előzmény: Törölt nick (1747)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.20 0 0 1747

Nappalira (ott is alszol?) szerintem tökéletes lenne egy inverteres klíma fűtésre. 20nm-re, tartalékkal is elég egy modern 2.5KW-s gép. Szánj rá 200Eft-t telepítéssel, és jó, takarékeos fűtésed lesz.

 

Konyhába és főrdőbe, ha fleszeded a padlót, akkor én javasolnám a villamos fűtőszőnyegeket! Nagyon komfortos, jól programozható így nem is gof sokat fogyasztani.

Ugyanakkor fontos, hogy csak úgy szabad telepíteni, hogy alatta legyen egy 6-8mm-es XPS lap, hogy ne kelljen átmalegítenie a beton padlót is hanem csak a járólapot felette.

 

Ez, 2x5nm-re kb 120Eft-ből kihozható.

 

Ugyancsak opció lehet, ha nem akarod cserélni a burkolatokat az infrapanel a plafonra ebben a két helyiségben. Egy-egy 500W-os bőven elég. Ez is gyorsan működik, de javaslom hogy győződja meg róla hogy neked ez a hőérzet tetszik.

Előzmény: Freckles78 (1746)
Freckles78 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 1746

Sziasztok!

 

Egy kis segítséget kérnék én is!

Adott egy 30 nm-es félszuterén lakás. Előttem cirkóval fűtöttek, de mostmár nincs bent a gáz és újból bevezettetni+kémény bélelés kb.7-800e. lenne, szóval kösz, inkább nem. (különösen, hogy csak pár évig akarok ott lakni)

Felújítás előtt állok és eredetileg Glamox fűtőpaneleket szerettem volna, de azt tanácsolták, inkább klímával fűtsek, mert kb. -5-6 celsiusig elég gazdaságos. Ez jónak is tűnik, de gondolkozom mellette még kiegészítésen a tényleg hideg napokra  (fázós vagyok) - ti infrát vagy fűtőpanelt választanátok inkább?? A nappali kb. 20 nm. És akkor ott van még a konyha és a fürdőszoba kérdése... 

 

A szigeteltség érdekes, mert az utcai front kb. másfél méterrel van a talajszint alatt, onnan kezdődik az ablak, a többi falból pedig egy a lépcsőházra néz, a másik a szomszéd ház pincéjére, a 4. pedig egy légaknára. Tehát nem fűtik körbe, viszont nagyjából állandó a hőmérséklet, nyáron pedig nagyon kellemesen hűvös.

 

Visszaolvastam amúgy alaposan, csak nőből vagyok és nem mernék 100%-ig az ÉN műszaki érzékemre támaszkodni :-))

geccmecc Creative Commons License 2011.10.16 0 0 1745

Az elektromos,nálam,konvekciós (alúl be,fentebb ki) szisztémát takar. Keresem a nekem beváló infrás lehetőséget is,de azt ,kigyűjtve hozzászólásaim közt megtalálod,hogy én miért döntöttem anno amellett,ami aztán "őrületig" keresés és hozzánemértés után,végülis kifort az én esetemben!! Nálam is közel 4; azaz 3.6 belmagasság van!;s/de ugyanaz a véleményem,mint egyeseknek,hogy kis lakás esetén,tán még örülni is kell-ene,hogy van helye az o2-nek :)   És persze lehet játszani középre tett fel-megkavaró ventillátorral,avagy éppen egy ideális magasság korlátozással,álmennyezet segedelmével :)  Én pl az elébb említettek,meg a gázcső magasan futása,meg persze a költségek okán nem problémáztam a plafon lejjebb hozásával.STBlabla :)   Kívánva,hogy bene faggyon a segge senkinek;"búcsúzom"  :)   (a jövő évi;viszontlátásra :)))  ;  ja,és kellemes Karácsonyt,és/valamint Boldog-abb Új Évet Mindenkinek :)  )      (s tán még az is lehet valóban,hogy hagyni kéne ezt a villany-cserépkályha kombót, csak valami megoldással,hatékonyabbá téve.!?)

Előzmény: Gabber111 (1731)
geccmecc Creative Commons License 2011.10.16 0 0 1744

És egyetértek Émile "berzenkedésével",a pb-vel kapcsolatban. Bár dolgoztam-töltöttem is velük-őket , azért "az esélye a robbanásnak,minthogy repülőgéped lezuhanik" ellenére,én sem venném jónéven,ha egy pb dólgozna a hátam megett :))  ;  és persze nem csak ezért,hanem nyomatékosítanám,hogy amit mások ezzel kapcsolatban ideírtak!! :)

Előzmény: Agastone (1737)
geccmecc Creative Commons License 2011.10.16 0 0 1743

Ha lényeges,hogy legyen egy alapkomfort,akkor azt konvekcióssal biztosítani,plussz az emberek közvetlen környezetéhez valami infrát;oszt' jónapot  :)   Ha a betérőknek illetve Nektek nem fontos,hogy a kabátot-egyebet levegye a kuncsaft ("merthogy azért is fizetni szeretnétek,hogy belerohadjanak a ruháikba" :)  ),akkor meg szimplán az infra,(ember)test(ek)re-hez irányítva. Próbáljatok ki pl egy küldéssel 12000ft-ból megoldható 200wattos csináldmagadost.!??  Lejjebb valahol belinkelték;én is onnan tudok róla,s számontartom mint lehetőséget.STBlabla :)

Előzmény: Agastone (1742)
Agastone Creative Commons License 2011.10.16 0 0 1742

Köszönöm a választ.

Nagyobb beruházásra biztosan nem szánunk pénzt, például kéményre, mert csak bérelt az iroda. Nem ingyen adják, de igen kedvező áron. Igazából az iroda a legkevesebb, mivel itt egy igen nagy telephelyről, raktárról és bemutató teremről van szó, tehát csak ennek a fűtése miatt nem fogunk elköltözni.

Az egész épület központi kazánnal kifűthető lenne, de hülyék lennénk többezer négyzetmétert fűteni 40 helyett :)

Ezek szerint marad a villanyfűtés. Én úgy gondolom, hogyha az irodánként 2-2 dolgozó a háta mögé vagy a lábához teszi a fűtőberendezést, elég kellemesen fogja magát érezni akkor is, ha az iroda átlaghőmérséklete esetleg alacsonyabb is, mint kellene. Így nem hiszem, hogy bele fogunk szakadni a villanyszámlába.

De várom a további javaslatokat.

Előzmény: Émile (1738)
Émile Creative Commons License 2011.10.15 0 0 1741

 És legalább a földszinten van ,

 ha igen,  megszabadulni a lakástól - nyáron hirdetni, minden szépet jót mondani róla, hátha valaki lépre megy !!

 

 

 más : a kislakásnál a nagy belmagasság max. 4 m -ig előny,  kivétel a földszint. Az kifűthetetlen (gazdaságosan ) bármivel kisérletezik az ember.

Előzmény: Gabber111 (1731)
Émile Creative Commons License 2011.10.15 0 0 1740

 Minden fűtés drága.

 

 De itt talán az un. éjszakai ( vezérelt áram segíthet valamit ) ha van ilyen ( bojler van ?? ) akkor át kell kötni arra afűtést is. ha nincs vezérelt kérni kell - természetesen pénzbe kerül az is sokba !

 vagy elhagyni a lakást !!

 Eladni, felmondani a bérletet.

Előzmény: Gabber111 (1722)
Émile Creative Commons License 2011.10.15 0 0 1739

 Elhisszük - én legalább is igen.

 

 én anno még kerozinnal is tüzeltem, olajkályhában majd ráfanyalodtam az étolajra, de csak vagy  30litert égettem el. kifogyott az utánpótlás meg egyébb műszaki jellegű problémák miatt felhagytam a mókával.

 Aztán gyüjtőgettem az olajat, egyszer elvittem a gyűjtőbe ( 2 x 15 liter ), de meg se köszönték ( magyari mentalítás ).

 Azóta szintén gyüjtögetem és majd eccer cserépkályhában elégetem.

 keroszinból viszont vagy 3500 litert elégettem !!

 hogy jutottam hozzá ?

 Hát az ivánék azok mindent eladtak, így ezt is  !

 legalább addig sem röpültek !!

Előzmény: jocijocó (1736)
Émile Creative Commons License 2011.10.15 0 0 1738

 Irodai munkához sziesztát alkalmazni ?  Borzalom !

 

 

  Az eleve drága, de nem ez a lényeg,  hanem fogyassza a levegőt,  az égéstermék a légtérbe megy. Az csak un. könnyű nem űlő munkához alkalmas.

 Itt már csak a villany jöhet számításba - igaz az sem  kétforint !!

 persze egy kereskedő lehet rábeszél (ne ) erre - ne dőlj be nekik !!

 

 más megoldás : pb. gázos parapet konvektor. A beruházás ólcsó  ( ?? ) az üzemelés drága  !

 De a szieszta is pb.  -vel megy az is drága.

 

 vagy egy hagyományos cserépkályha - ha a tüzelő tárolás megoldot ez menne. Ja nincs kémény , 200 ezerből megolható.

 ingyen adják azt az irodát ?

ha bérletes ott, kell hagyni.

 talán a klima - menj oda, ott vannak nagy szakértők ( ? )  !

Előzmény: Agastone (1737)
Agastone Creative Commons License 2011.10.15 0 0 1737

Tisztelt fórumozók!

 

Következő kérdéssel fordulok hozzátok: Adott egy iroda, fűtetlen épületben. Kéményre csatlakozási lehetőség nincs, tehát csak mobil egységgel lehet megoldani a fűtést. Az iroda 2 szobából áll, mind a kettő 20 négyzetméter körüli. Összesen 4-en dolgozunk itt, napi 8 órát.

 

Meg kellene oldani a fűtést. Nem feltétlenül kell befűteni az egész helyiséget, elég, ha a 2 dolgozó szobánként nem fagy meg. Az egyik elképzelés egy Siesta superser, infrasugaras pb gázmelegítő. Kicsit tartunk tőle, a gázpalackok folyamatos cserélgetése miatt, de ez megoldható. Megéri egy ilyenre beruházni, vagy inkább valamilyen elektromos fűtésen kellene gondolkozni? Bármilyen javaslatot, tanácsot szívesen fogadok.

jocijocó Creative Commons License 2011.10.13 0 0 1736

Nekem légfűtésem van. Elvileg mehetne gázzal, villannyal., vagy vegyes tüzelésű kazánnal. Annó az öregemtől örököltem egy égőfejet, napraforgó olajjal is működik, bármi egyéb olajat is eléget. Ha van felesleges sütő olajatok, szívesen elviszem üllő közeléből (Pest megye). Egy kis videó a működésről.

http://www.youtube.com/user/jocijoco1#p/a/u/0/IUchfluRDuk

 

 

jocijocó Creative Commons License 2011.10.13 0 0 1735

Képek lemaradtak.

Előzmény: jocijocó (1734)
jocijocó Creative Commons License 2011.10.13 0 0 1734

 

 

 

Üdv mindenkinek a munkahelyemen van két ilyen höcserélő. Méretei levegő be, kilépés: 158 x 68 cm a szélesége vagyis a levegő utja 48 cm.

Ha valakit érdekel irjon nyugodtan.

.

 

Ez a szerkezet két szárítókamra tetején volt. azokat már leadtuk a méhbe. A súlya kb 2-300 kg lehet . Kívülről tűzi horganyzott.

Lehet nem látszik jól de 16bárt bír ki. Klima gépnek is jó lehet. Két db van belőle.

szedit10 Creative Commons License 2011.10.12 0 0 1733

Szerintem ha alternatív megoldást keresel, egy Zibro kályha tökéletes. Többféle teljesítményű van,  és működnek bioetanollal is.  

 

Előzmény: Gabber111 (1722)
Balázs730628 Creative Commons License 2011.10.12 0 0 1732

Kicsit megint más srófra jár az eszem! ;-)

 

Van-e galériázva a 4 m belmagasság, vagy tervezed-e galériázni?

 

Ha nem, akkor a felső bő 1 m tényleg csak a fűtésszámládat növeli. Arra gondoltam, ha esetleg álmennyezetet teszel, nem lesz-e rögtön hatékonyabb ugyanez a fűtés? (Csak ötlet, ha netán hülyeség, bocs a szakiktól!) Persze ennek is van költsége, ill. a csillár elhelyezését is ki kell találni.

 

Nekem egyébként szimpatikus (érzetre és hatékonyságra is) a kályhába épített fűtés, tehát, hogy a kályhacsempék melegítenek. Nem véletlenül vezettették sokan cserépkályhába a gázt a '80-as években.

 

Még azt is megkockáztatom, hogy talán megéri egy telet végigcsinálni beruházás előtt, gondosan írni a villanyfogyasztást és jövő nyáron véggigondolni, érdemes-e hozzányúlni a fűtéshez.

Előzmény: Gabber111 (1731)
Gabber111 Creative Commons License 2011.10.12 0 0 1731

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

- A gázos átalakításról abszoltú lemondtam, túl nagy költség lenne.

- A belső szigetelés lehetőségeit vizsgáljuk. A külső valóban nem lehetséges, merthogy műemlék. Emiatt az ablakokat lecseréltetni szintén nem lehetséges - vagyis az lenne, csak egyedi méretek, eredeti kinézet - horror ár.

- Oh, azt nem említettem, hogy ugyan 28nm, de 4 méteres belmagasság... :/ Szóval ezért is olyan magas a fűtésszámla. Meg mondom, mert a cserépkályha trillió éve lett átalakítva, fogalmam sincs hány wattos és mennyire hatékony a benne levő 'fűtőegység'.

 

Kérdés.

Írtátok az "elektromos panelt" - ez infra panelt takar? Mert olvasgattam a témában, találtam infra panelt is és levegőset is (értsd: alul bemegy a hideg levegő felül kijön a meleg, benne valami kerámia dolog van, ami meleg).

Nekem eddig az infra panel tűnt jó megoldásnak - és valóban olyan árakat találtam, hogy 100 000 Ft-ból kijönne, ha teszek egyet a szobába, egyet a fürdőbe, egyet a konyhába. De elég egy a szobába?

 

Várom a válaszokat! És nagyon köszönöm még egyszer!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!