Keresés

Részletes keresés

barEZ Creative Commons License 2005.03.25 0 0 36

Tavaly en is vettem elektromos hutotaskat, de nem sikerult kiproblani (nem volt adapteunk hozza:)

Mire lehet szamitani, kb hany fokot kepes tartani?

Mintha ugy olvastam volna, hogy a kulso homerseklet -x celsius.

Hutos dolgokat lehet benne nyugodtam tarolni?

 

ARic Creative Commons License 2004.07.09 0 0 35

Na látod,már megérte ide beirni,és olvasni!

Jaja, de azért ezt már korábban is észrevettem

Jó hétvégét mindenkinek!

Előzmény: Thiesz A (34)
Thiesz A Creative Commons License 2004.07.08 0 0 34

Na látod,már megérte ide beirni,és olvasni!

 

Egyébként a kis faszenes grillezőkkel is Q-va jó dolgokat lehet produkálni! Nekem is van ilyenem,még egy kis motor is van hozzá,egy rúdelemmel műkszik,és az egész csirkét gyönyörűen pörgeti a vason,és tuttira finomra sül az árú! Csak a füszerezést kell eltalálni! Ilyen kis motoros pörgetőt is lehet sok nagy multinál kapni.

Előzmény: ARic (33)
ARic Creative Commons License 2004.07.08 0 0 33
Hehe, én Vp-ben lakom! Az az OBI... Ha jól meggondolom, a nővéreméknek pontyosan ilyenje van, akkor elkérem tőlük. Csak összeszedünk mindent innen-onnan....
Előzmény: Thiesz A (31)
fzh Creative Commons License 2004.07.08 0 0 32
Köszi a válaszokat! Kemping székeket vettem tegnap 1390-ért darabját. Annyit megér. Takaró ponyva nincs még, de meggondolandó. Viszont 200-as szögekekkel már rendelkezünk. Most még gondolkodom a grillezőn, valami olcsó fajtát lehet hogy beszerzek, ami csak kis helyet foglal. Holnap hajnalig van még időm... akkor viszont elindulunk.
Előzmény: Thiesz A (31)
Thiesz A Creative Commons License 2004.07.08 0 0 31

Szóval az előttem szólónak igaza van,szék,asztal a minimum!

Erre is találtam egy frankó dolgot!

Veszprémben jártamban keltemben egy nagy barkács áruházban,a Tesco mellett/a franc a nevibe,nem jut eszembe/ szóval ott vettem egy kofferré összecsukható asztal,négy székkel! Kurva jó mert kicsi pakká összecsukható,és seperc alatt négy emberke tud kajolni asztalnál,ez 7500 pénz volt!

Lokator Creative Commons License 2004.07.08 0 0 30
Fôzni mi nem nagyon szoktunk, max. egy virslit, esetleg konzerv melegítés, ezt Campingaz kispalackkal szoktuk megoldani, de Thiesz errôl már részletesebben írt. :-)
A fa-csöpögést mi eddig megúsztuk, vagy lehet hogy már fel sem tűnt, mert itthon is állandó probléma, hogy a ház előtti fa is csöpög. :-(

Kempingasztalt, -széket prőbáljatok szerezni. Meg lehet lenni persze ezek nélkül is, de annyival kényelmesebb, hogy már szinte muszáj. Egyszer voltunk ezek nélkül, egy hétvégére, akkor megfogadtam, hogy enélkül soha.
ARic Creative Commons License 2004.07.08 0 0 29

hello,

 

hát mi azért ilyen profi kempingezős cuccokba nem invesztálunk, legalábbis egyelőre, meglátjuk, h. sül el az első ilyen kiruccanás! Az el. hűtőtáskát én is néztem viszont!

 

Mindenestre köszi az ötleteket!

 

Amit felírok egyelőre: takarófóliák, száírtókötél csipeszekkel.

(Kempingszék+asztal nincs, majd a nyugágyakat azért visszük)

 

Még jöhetnek a javaslatok!

Előzmény: Thiesz A (28)
Thiesz A Creative Commons License 2004.07.08 0 0 28

Sziasztok!

 

 

Nos,a lényeg az,hogy az autón azért legyen takaró ponyva,mert az ottani fák sajnos gyantás anyagot "izzadnak",ebből adódóan ha nem akarod poliroztatni a vasat akkor érdemes letakarni,persze aki le sem sajnálja az autóját annak mindegy!

 

A sátor alá azért praptikus fóliát teriteni,mert már a felállitásnál sem a poros trutyiban teritgeted a sátrat,valamint védi a sátor alját,és végül nem lesz annyi kosz,por,a sátorban!

 

A sátrat vékonyabb un.takaró/fátyol/ fóliával szoktuk védeni a csöpögő trutyitól,már ha sikerül fa alá helyezkedni!

 

Sütés-főzés! Nos az itthoni campingekben két spirálos villanyrezsővel szoktam megoldani+faszenes grillezés. A Horvát campingekben viszont mint hallottam gyengébb a biztositék a 220-as dobozokban,emiatt most beruházok egy nagyon praptikus két égőfejes asztali gázos un."Kemping konyha+grill" cuccra!

Az ára nem kevés,de marha jó néz ki és nagyon ötletes megoldás,és 2-3 kilós camp.palackról el van simán két hétig!

Ezt a cuccot a Metróban lehet kapni,bruttó 18487,50 pénzért,és most akciós Júli 14-ig!

A cikkszáma:118377.

Érdemes rácsapni,mert ez a készülék nem csak egy nyaras dolog!

 

Hűtőtáska szintén többféle van 12V-os kivitelben,én egy EZETIL-t vettem,ugyanolyat mint a meglévő,most 8987,50 a Metróban és 26l-es.

Sima kis 4 Amperes aksitőltővel primán működik 220-ról gond nélkül éjjel-nappal!

 

Na ennyit hirtelen! 

ARic Creative Commons License 2004.07.08 0 0 27
Remélem Lokator neked is tud segíteni, rajtunk kívül eddig nem sokan fordultak meg itt, én meg használhatatlan vagyok a kempingezés-kérdéskörben...
Előzmény: fzh (25)
ARic Creative Commons License 2004.07.08 0 0 26

Szeretjük felderíteni a környéket, és kivétel nélkül a legközelebbi strandok tetszettek eddig a legkevésbé...

A kocsi takaróponyvát azért írták, merthogy a fákról gyanta csöpöghet a kocsira, amit nemigen lehet maradéktalanul eltüntetni, főleg ha rászáradt...

Köszi a tanácsokat!

Előzmény: Lokator (24)
fzh Creative Commons License 2004.07.08 0 0 25
Üdv. Kempingezők! A másik Ho. fórumon már próbálkoztam egy kérdéssel, de úgy pörögnek a hozzászólások, hogy az enyém válasz nélkül eltünt a süllyesztőben. Arról lenne szó, hogy hosszabb időre mennénk kempingezni, de minimális tapasztalattal. Egy idő után az embernek biztosan hiányoznak a hazai ízek, vagy csak mert kedve van sütni-főzni valamit, szóval ennek a kempinges hátterei érdekelnének. Mik a tapasztalatok? Lehet kempingben valahol főzni, esetleg faszénen grillezni? Nekem legalábbis a grillezés a nyár kelléke. Mivel sátrazni fogunk, így sütő-főző létesítmények érdekelnének.
Lokator Creative Commons License 2004.07.07 0 0 24
Ti tudjátok, bár szerintem kicsit kényelmesebb strandpapucsban sétálni 100 m-t, mint autózni.
Pár napra szerintem nem kell takaróponyva a kocsira, a sátor alá meg végképp nem értem minek kell. Mondjuk arra jó, hogy védi a sátrat alulról a kövek ellen.
Mi szoktunk egy m?anyag ponyvát a sátor elé is tenni, így kevesebb koszt viszel be. Lélekben készüljetek fel, hogy a horvát föld elég sziklás, nem egyszer? beleverni a cöveket. Sokmindent nem tudsz vele csinálni, esetleg érdemes erôsebb cövekekkel készülni, meg kalapáccsal, ne egy kôvel próbáljátok beverni. Vigyetek ruhaszárító-kötelet, két fa közé ki lehet kötni (ezt én rendszeresen elfelejtem :-) ) Kempingasztal, -szék elengedhetetlen! A sátorajtó mindig legyen csukva, különben tele lesztek bogarakkal, a legjobb ha szúnyoghálós. A hangya témában arra gondoltam, hogy hangyaboly tetejére ne verjetek sátrat, mi már csináltunk ilyet. :-) Hirtelen ennyi. :-)
Előzmény: ARic (23)
ARic Creative Commons License 2004.07.07 0 0 23

Közvetlen part nekem nem olyan fontos. Punaton végig van strand, ráadásul legutóbb is kocsival mentünk egy távolabbi helyre.

Hát valszeg csü/pé-en megyünk, de elindulunk éjfél körül.

A jótanácsokat szívesen fogadom, jöhet még...!!! Hangyairtó sprét viszek (erre gondoltál?) Meg amit még a másik topikban olvastam: takaróponyva féle az autóra, meg esetleg a sátor alá is.

Hááát, kiváncsi leszek magamra, nekem ez már "nomád" élet lesz! Megszoktam a két szobás appartmant, külön hálóval, és spalettákkal..

Előzmény: Lokator (22)
Lokator Creative Commons License 2004.07.07 0 0 22
Az a kicsi kemping hihetetlenul nyugisnak tunt, pont amiatt hogy kicsi. Sajnos hely sem volt, emiatt a mosdokat mar nem is neztuk. Ja es meg valami: ha jol emlekszem (de ebben nem vagyok biztos), mintha nem lett volna kozvetlen tengerpartja. Mondom, nem vagyok benne biztos, meg kell nezni.

A kempingek foszezonban elegge tele szoktak lenni, kis szerencse is kell, hogy jo helyet fogj ki, ezert is kell megnezni sok kempinget. Ha lehet ne hetvegen menj, es erdemes delelott vagy kora delutan (a tobbiek elott :-) ) erkezni. A legjobb talan a hetfo, kedd delelotti erkezes, addigra a hetvegezok mar hazamentek.

Es egy jotanacs kezdo kempingesnek :-) Nem az a lenyeg, hogy delben suti-e a nap a satrat, hanem hogy reggel suti-e. Nem jo dolog 7 korul felkelni, mert 40 fok lett a satorban. :-) Ugyanilyen fontos a hangyamentesseg. :-)
Előzmény: ARic (21)
ARic Creative Commons License 2004.07.07 0 0 21

Hello,

köszi a gyors választ! Akkor ez mégiscsak bíztatóan hangzik, már ami a tisztaságot illeti. A nagy parti kempinget láttuk, oda én sem mennék, jobban vonzanak a kiseb helyek. Az a pici magánkemping lesz a Maslinik! (60 fős kb.) És arról mi a véleményed, h. főszezonban mennyire van hely általában?

kempingezni még sosem voltunk, csak a lentebb említett okok miatt gondoltuk. "Felszerelést" sem viszünk semmit (nincs is), sátrat, hálózsákot kölcsönkérünk, 3 napig el lehet lenni (isteni péksütik, pizza, étterem)... Meg majd nem viszem a fél ruhatáramat, meg a sminkcuccaimat...

Előzmény: Lokator (20)
Lokator Creative Commons License 2004.07.07 0 0 20
A tisztaság horvát kemping átlaghoz viszonyítva nem volt rossz, inkább átlagos. Naponta kétszer elég rendesen felmostak. A jó-közepest inkább abszolút értelemben írtam; láttam már olyan kempinget (Görögországban és Svájcban), ami tisztább volt mint otthon a fürdôszobám. :-)

Azon a részen több kempinget megnéztünk. A nevekre nem emlékszem, de volt egy hatalmas, Punat-ban, egész közel a kikötôhöz. Zsúfolt volt és még kevésbé tiszta, meg a part sem tetszett. Voltunk egy pici magánkempingben, ez Punat után kicsivel volt. A Konobe kimaradt és végül a Skrila mellett döntöttünk. Szóval nem olyan rossz az. Punat elôtt is megnéztünk min. 5 kempinget, a vége az lett, hogy továbbmentünk. Igaz ott volt olyan amelyik jobb volt, mint a Skrila, de nem volt hely.

Egy szó mint száz, a Skrila azért a Krk-i kempingek közt a jobbak között van.
A Maslinik-ra nem emlékszem.

Szerintem nézzetek meg ti is min. 5 kempinget, aztán döntsétek el melyik a legszimpatikusabb. Ez hozzá tartozik a kempingezéshez. :-)
Előzmény: ARic (19)
ARic Creative Commons License 2004.07.07 0 0 19

Szia,

 

mi idén már voltunk Punat-on, appartmanban, és szertenénk még visszammenni pár napra, és arra gondoltunk, kempingbe, mert appartmant fő szezonban nem nagyon remélünk találni, főleg kutyával, meg ez olcsóbb is sokkal. Kempinggel szerinted mi a helyzet? Ott mindig van hely?  Kinéztem én is ezt a Skrila kempinget, és a Maslinik nevezetűt. Utóbbiban nem jártál? Ez még kisebb lehet. Kicsit most visszarettentett, h. azt írod, a tisztaság nem kielégítő (?). Én sajnos túl igényes vagyok ilyen szempontból is. Bevállaljam?

 

Ilyen öbölben mi is strandoltunk, Stara Baska előtt v.hol, az út mellett parkoltunk, és gyalog le a sziklákon... Isteni volt!

Előzmény: Lokator (15)
baluzoli Creative Commons License 2004.07.06 0 0 18
Tavaly augusztusban voltunk a Rab szigeten. Eredetileg apartmanba akartunk menni, de olyan messze volt a parttól, hogy inkább a kempinget választottuk. 4 napot voltunk a lopari San Marino kempingben és 4 napot a Rab város melletti kempingben. Mindkettőre jellemző, hogy dugig volt, így nehéz volt szabad helyet találni, de sikerült. (Kellemes árnyékos helyet) A zuhanyzó és wc tiszta volt, volt elég meleg víz is. (naponta többször takarították) Sikerült hűtőboxot is bérelni kedvező áron.Bolt mind a kettőben volt, a választék is kielégítő. A kempingben található éttermet nem próbáltuk ki, helyette a lopari ill. a Rab városi éttermekbe jártunk. A Rab melletti kempingből a város gyalog kb. 20 perc, csónakkal 6-7 perc. Egyik este kemping ellenőrzés is volt, a bejelentett személyek számát vizsgálták. A part tiszta. A lopari kempinget a homokos part kedvelőinek, a Rab város melletti kempinget a sziklás és a pezsgő városi életet kedvelőknek ajánlom.
Előzmény: Lokator (17)
Lokator Creative Commons License 2004.07.06 0 0 17
Tavaly Rabról kempingbeszámoló? :-)
Előzmény: baluzoli (13)
Lokator Creative Commons License 2004.07.06 0 0 16
most vettem észre, hogy fotó mellesleg meg is van tükrözve. :-))
Előzmény: Lokator (15)
Lokator Creative Commons License 2004.07.06 0 0 15
Tavaly voltunk Crikvenicától kb. 500m-re északra egy bazi nagy kempingben. A nevére már nem emlékszem, de akkora, hogy nem lehet eltéveszteni.
Melegvíz csak igen ritkán, a mosdók közepesen tiszták. Paradox módon az egyetlen elônye, hogy nagyon nagy, tehát biztos lesz hely, sôt jó, árnyékos hely. A part nem túl nagy, köves-kavicsos, a víz tiszta. Van étterem/büfé, meg bolt is. A meghirdetettel ellentétben a hűtôk nem működnek.
Ha nem zavar a hideg víz és a hűtô hiánya, akkor ajánlható. 6-7 pont a 10-bôl.


3 éve voltunk Krk-n, a Stara Baska-nal levo Skrila kempingben. Ezt sem lehet eltéveszteni, Punat után egyszerűen tovább kell menni, először a Konobe nudista kemping lesz, utána a Skrila.
Viszonylag kis kemping, két nagy részből áll: egy nagy kopár placc, itt főleg a lakókocsisok vannak. A másik rész fás, itt vannak a sátrasok. Mivel nem túl nagy ki kell fogni a jó helyet, de majdnem minden hely jó. Hátrány, hogy a kocsival nem biztos, hogy a sátor mellett tudsz parkolni.
Meleg/langyos víz általában volt, a tisztaság jó-közepes. Hűtő itt sincs, étterem bolt van. A part kicsit zsúfolt, de még elfogadható, aprókavicsos. Elég jól elszeparált nudi része van, ahol sokkal kevesebben vannak. Távol van a világ zajától, nagyon nyugis hely. Erős 7 pontos.

A kempingtôl nem messze (10-15 perc gyalog) van egy csodálatosan szép öböl. Ezért akkor is érdemes idejönni, ha nem is ebben a kempingben laktok. Ez egy elég béna fotó róla, az életben sokkal szebb. :-))
öböl
lborli Creative Commons License 2004.07.06 0 0 14
Nudist kamp, Vrboska, Hvar-sziget. Felszereltségben korrekt, nem túl nagy, szép helyen van, jó része árnyékos, a parthoz közeli helyek kicsit "huzatosak", ami nagy melegben nem hátrány.
baluzoli Creative Commons License 2004.07.05 0 0 13
Hahó!! Senki nem kempingezik Horvátországban? Mi tavaly Rabon idén Omisban kempingezünk. TOPIK ÉLEDJ FEL!
IstraFun Creative Commons License 2001.08.03 0 0 12
Pula mellett Banjole-ban (kb. 5km) van egy jó kemping: INDIE.
Hatalmas, árnyékos, félszigeten van. Vizesblokk tiszta, melegvíz van.
kétszer jártam ott, 3-4 éjszaka sátorral, két fő+autó kb 13.000.-ft.('2000)
HUCsa Creative Commons License 2001.08.03 0 0 11
Sziasztok!
A SELCE-i a kempingben van egy bérelhető 4 személyes lakókocsi, ami aug. 11-től aug. 18-ig "megürült", mert egy család lemondta a nyaralást. 7 éjszakára 400 DEM.
Ha valakit érdekel, jelentkezzen!
Köszi!
jupe9 Creative Commons License 2000.12.18 0 0 10
Istria-Pula: Autocamp-Stoja
nagyon jó hely, egy félsziget, körben sziklák, meg minden :c)
'96-ban voltunk arra, első "tengeri-élményem"...
Bunos Creative Commons License 2000.12.17 0 0 9
Volt valaki Vrsarban kempingezni ? Mik a tapasztalatok? Esetleg fényképek ?
Dun Ringill Creative Commons License 2000.12.14 0 0 8
Mi történt a topiccal? Talán most már visszaáll a rend. Szóval: Vranjica Belvedere kemping és apartmanok, képek, árak, foglalás az oldalon.
KAti Creative Commons License 2000.04.11 0 0 6
csak hogy fennmaradjon a téma :

CRES
A szigetet mindenképpen komppal kell megközelíteni, ami nem olcsó : 2+1 személy, autó, kicsi lakókocsival 220 Kuna egy irányba (KRK felől).Ebből 70 Kuna a lakókocsi.
A CRES város melletti Kovacina kemping tetszett, elég sok árnyékos hely van, napos pedig olyan, ahol az ember egyedül lehet. Van FKK rész a kempingben, és búvár állomás, ABC, étterem is. A vizesblokkok kifogástalanok, szinte mindig volt meleg víz és gyakran járt a takimami. A kempingben kikötő is van, megállnak a kirándulóhajók, és a kempinglakók kötik ki ide csónakjaikat. A kemping nem a legolcsóbbak közé tartozik, 7 éjszakáért fizettem mintegy 1200 Kunát - nem is drága...
(2 f, 1 gy, autó, lakókocsi, áramhasználat, idegenforgalmi díj). Vannak olyan helyek, ahol csak az ipari fajta csatlakozót lehet használni, itthon 600-700 Ft, ott több mint 50 Kuna, és még el is kell menni érte a boltba.
A vízpart strand jellegű, néhány méteres betonsétány, a part felől árnyékot adó fás ligetecskék. Helyenként apró kavicsos, sekély vízzel kezdődő pancsikoló a kicsiknek. Sünök nincsenek.
A szép kis városkába 15-20 perces sétával lehet az öböl partján bejutni. Útközben van csónakkölcsönző, reggeltől estig 200 Kuna egy motorcsónak. Biciklikölcsönző is van, az olcsóbb... A halboltot többszöri próbálkozás után találtuk csak meg, persze akkor zárva volt. A kikötőben (ez a város főtere) , egy egyedülálló bejáratnál van kiírva egy 15x20 cm-es táblácskára, hogy az a halbolt... A spalettákat csukva tartották, így a kirakatról sem ismertük meg.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!