Keresés

Részletes keresés

KalásziM Creative Commons License 2011.02.13 0 0 404

 Tanulság ??

 

 Mindig előre meg kell egyezni !

 

 Természetesen az ember érdeklődéskor, munka kínálatkor egy négyzetméter árból indul ki, de ez csak irányadás. pl. mindig előre kell megkérdezni, akkor mester hogy is számolja a m2 -t. Mert azt is lehet több féle képen számolni !

 

 Pl. az élek sarkok van ahol külön árnövelő tényezőnek szmítanak :

 Egyszer egy vakolásnál moddja nagy vonaluan a mester , hogy ő a falfelületet telibe számolja. Ok ezzel első közelítésben baj se lenne, de aztán említi, hogy az élekre, sarkokra külön számolna. Mondom a kettő nem megy együtt !

 Szerencsére még amunka előtt voltunk, így a megegyezésre volt lehetőség.

  Van egy tájékoztató árképzés, van egy kialkudott ár, vagy nincs munka !!

 Természetesen  van egy  % -os tűrés !!

Előzmény: Törölt nick (402)
Luca_41 Creative Commons License 2011.02.11 0 0 403

Ilyen erővel 10 dobozzal is kérhetett volna többet a beszerzéskor.

Vagy leméred pontosan vagy számold meg, hogy mennyi maradt - ez a korrekt - , és a különbözetet fizesd ki (az utóbbi esetben még így is ő jár jobban, mert a darabokat is kifizeted).

Ne hagyd, hogy átverjen!

 

 

Előzmény: Törölt nick (402)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.11 0 0 402

Igen,árérzékeny vagyok! Aki nem az,az nem dolgozik meg becsületesen a pénzéért.

Megegyeztünk előre a négyzetméterenkénti árban,de én azt hittem hogy az elvégzett munka számít. Megvettük az anyagot,amire 20%-ot számítottunk a vágásokra. Maradt is meg belőle.(de ez nem érdekel) Amikor a számolásra került a sor,azt mondta,nagyon egyszerű számolni,mert a megvásárolt mennyiséget szorozzuk a kialkudott négyzetméterenkénti árral. Na, nekem ez volt a furcsa!

Köszönöm a segítségeket.

Előzmény: boxer-gs (401)
boxer-gs Creative Commons License 2011.02.11 0 0 401

A burkolandó felület mérete számít.

Ha árérzékeny vagy, akkor hogy-hogy nem a megbízás előtt egyeztél meg a mesterrel az árban? Hiba!

Előzmény: Törölt nick (399)
Csempesz 605 SRTI Creative Commons License 2011.02.11 0 0 400

Hát én ebben sajna nem tudok segíteni. Elvileg a burkolt területet kellene számolniuk egy általuk megalkotott négyzetméterenkénti munkadíjjal.

Előzmény: Törölt nick (399)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 399

Szép estét!

A segítségeteket szeretném kérni burkolás ügyben. Hogyan számolják a munkadíjat a burkolók? A lerekott csempe,padlólap vagy a  megvásárolt burkolót szorozzák a vállalt négyzetméterenkénti árral?

Köszönöm a válaszokat. Éppen fizetés előtt állunk.

Luca_41 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 398

Köszi. Hasonlóan gondolkodtam én is.

Csempesz 605 SRTI Creative Commons License 2011.02.10 0 0 397

Én azt szoktam javasolni, hogy a burkoló mondja meg, hány százalék rátartással tudja lerakni azt a lapot abba a helységbe és arra számoljon az ember fia még 1-2 doboz tartalékot. A burkoló ügyességén, odafigyelésén, szakmai tapasztalatán múlik leginkább a rátartás mennyisége.

Előzmény: Luca_41 (395)
akinta Creative Commons License 2011.02.10 0 0 396

Szia!

15% -kal legalább, úgy is fel kell kerekíteni dobozra, de nem kell megijedni, ha kimarad, 1-2 doboz, el kell tenni. Most igaz nem esik jól, főleg ha valami drága lap, de hozzám minden nap jönnek be ügyfelek egy kis darab csempével, hogy nem e tudnék ilyet keríteni. Mert csötörés volt, vagy kivették az egyik ajtót, és nincs eltéve nekik egy darab sem. Inkáb legyen a padláson 2 doboz, de ne kelljen soha. Sok sikert!

Előzmény: Luca_41 (395)
Luca_41 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 395

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy hány százalékkal több csempét és padlólapot kell általában venni. Nem hálóban lesz egyik sem rakva.

Köszi.

Csempesz 605 SRTI Creative Commons License 2011.02.09 0 0 394

Elvileg szabvány méret, csak rengeteg kínai cuccal van elárasztva a piac, de nincs veszve minden, próbálj egy plusz tömítést belerakni, szerintem segíteni fog! 

Előzmény: agybaj (393)
agybaj Creative Commons License 2011.02.08 0 0 393

Üdv

Egy gyors kérdés: az normális, hogy egy Hansgrohe (Focus E2 azt hiszem) kádtöltő csaptelepre nem tudok rendesen felszerelni egy noname zuhanyszettet? A menet ugye stimmelne, de a csapnak van valami perem-szerűsége, ami miatt nem engedi teljesen betekerni a zuhanycső csatlakozóját, így ott zuhanyzáskor kispriccel a víz (a nagyja azért a zuhanyfejből távozik, de azért észre lehet venni és zavaró is).

 

Csak Hansgrohe zuhanycső megy rá a csapra (abból bármelyik?), vagy bárminek rá kellene csak kifogtam egy szerencsétlen darabot, vagy van valami trükkje a dolognak?

WadAlma Creative Commons License 2011.01.03 0 0 391

nagyon szépen köszönöm!

Előzmény: szaki54 (390)
szaki54 Creative Commons License 2011.01.03 0 0 390

Megoldás axonia javaslata is, bár Én "padlóösszefolyópárti" vagyok, és nem szüntetném meg, de, ha igen akkor sem ezzel kezdeném.

A korszerű padlóösszefolyókból, (még az acsony árfekvésűből is) ki lehet húzni az elfolyó ág pipacsövét. Azért készülnek így, hogy ki lehessen cserélni a padlófűtéses helységben lévőkben szárazzárásura). 

Tehát meg kell próbálni kihúzni a pipacsövet, igy a legkönnyebb tisztítani, az esetlegesen eldugult csövet.

Meg kell nézni, hogy tiszta-e a padlóösszefolyó!

-kőműves, burkoló, villanyszerelő nagy előszeretettel önti, a vödör és fangli mosóvizét a padlóösszefolyóba, amitől az eldugul láttam én már "begipszelt" lefolyócsövet is. De a paír rongy és egyéb az ideiglenes bűzelzárást szolgáló tárgyakm is bekerülnek a csőbe.  

Ha tisztának látom, a zuhany gégecsövéről leszerelem a zuhanyfejet, (vigyázz a tömítést vedd ki a hollanderből, el ne vesszen) és azzal nagy nyomással kimosnám az esetleges nem látható maradványokat. (nyomatom a vizet, es az ujjammal piszkálom az alját)

Az esetk döntő többségében ez segít. Ha nem, akkor a padlóösszefolyó és a 110 -est összekötő csőbe próbálnék pelepiszkálni egy 3-4 mm vastag kerítés vezérdróttal, (mert az elg kemény).

Ha nem sikerül, vennék, vagy szereznék egy háztartási szerelvény vagy barkácsboltban kapható, "ulibuli" kézi tekerős csőgörényt, és ezt paszíroznám a lyukba. Mikor benne van, megintcsak víznyomás alatt tekerném, hogy az esetleges dugulás meginduljon.

Csak ezután látnék neki  a padlóösszefolyótól a 110-ig kicserélni 50 es re a 40-est.

Látatlanba ennél többet nem tudok eről mondani.

 

Amennyiben a kád nem beépített, hanem előlapos, a leersztő hollandere alatti gumitömítést ki kell cserélni egy azonos külső átmérőjű, de az eredetinél kissebb belső furatú gumikarikára. Ezzel a kifolyó viz mennyiségét korlátozod.

Ez nem szakszerű, de hatásos, és bármikor könnyedén visszaállítható az eredeti állapot.

 

Csodák nincsenek, a gravitáció mindenüt egyformán működik.

 

sok sikert

 

  

 

Előzmény: WadAlma (389)
WadAlma Creative Commons License 2011.01.03 0 0 389

A kádtól a padlóösszefolyóig 40-es cső van és a padlóösszefolyótól a 110-esig is 40es cső van. A padlóöszefolyó előtti csőszakasz esése kisebb mint utánna. Momentán még csak félig van befalazva a kád és burkolat sincs még, mert a vizesek nagyából a csövek lerakása után elhúztak (ami nem baj, azok után amit műveltek).

Én veszprém megye legtávolabbi csücskében vagyok, legalábbis Budapesthez képest. Sajnos a problémát magamnak kell megoldanom, nemigazán tudom honnan tehetnék szert szakemberre. Esetleg a fenti paraméterek segítenek abban, hogy javasolni tudj egy megoldást? köszönöm!

Előzmény: szaki54 (387)
Axióma Creative Commons License 2011.01.03 0 0 388

Vagy megszunteted a padloosszefolyot, ha mar kellokeppen idegesit, azt egyszerubb. Es gyanitom, "jo" iranyban ugyse volt jellemzo hogy hasznalni kelllett/tudtad...

Előzmény: WadAlma (386)
szaki54 Creative Commons License 2011.01.03 0 0 387

A Hiba oka: padlóösszefolyó utáni csőszakasz vízelvezető képessége kevesebb mint a kád és a padlóösszefolyó közöttié. Ennek oka, hogy a tervezésnél, (csövek méretzése, nyomvonal kialakítása) nem vették figyelembe, hogy nem csak a csőátmérőn, de a cső helyzetén is múlik a vízáteresztő képesség. A 32-es cső több vizet képes elvezetni, ha megtellik és szívóhatás kialakul a , mint az 50 es ha nem tellik meg, és csak folyik benne a víz. Ezt befolyásolja a függőleges szakaszok hossza, és az ezekhez alkalmazott csőátmérő. Ez az elmélet, gyakorlatban azonban látni kell, anélkül az egész csak ötletelés.  Nem biztos, hogy a hibát a vízszerelő követte el, lehet a gerincvezeték is helytelenül építve. Legegyszerűbb javítása, a kádkifolyo áteresztőképességének csökkentése. Ez lehet a félig a lefolyoban hagyott dugó, vagy szükítő tárcsa a gumitömítés helyén.

Mindenképen meg kell vizsgáltatni hozzáértő szakmberrel, (többel is) és összerakni amit mondanak. Budapestre és vonzáskörébe tudok ajánlani, ha szükséges (nem magamat). Amennyiben a kád be van falazva, Egyáltalán nem biztos, hogy komoly vésés és bontás nélkül orvosolható. Ezek ismeretében el kell dönteni, hogy tudsz-e együttélni ezzel a kellemetlenséggel, vagy megjavíttatod.

Előzmény: WadAlma (386)
WadAlma Creative Commons License 2010.12.31 0 0 386

Sziasztok!

 

A kád a padlóösszefolyón keresztül kapcsolódik a csatornahálózatba. A problémám, hogy ha fürdés után leeresztem a kádat, akkor a padlóösszefolyó kiönt. Milyen alapvető hibákat lehet egy ilyen beszerelésénél elkövetni?

 

köszönöm!

 

boldog új évet mindenkinek!

burkolatvilag Creative Commons License 2010.12.27 0 0 385

Nem kötelező a padlóösszefolyó középre.

A modern szifonokban már benn van a bűzelzáró funkció.

Csak elrondítja a fürdőszobát.

 

Örülj neki, hogy nincs :)

 

Axióma Creative Commons License 2010.12.26 0 0 384

Nem kotelezo, miert lenne?

Sztem orulj hogy nem lesz, en az elmult 10 evben csak olyan esetre emlekszem, amikor abbol kifele jott a viz (persze ehhez a rossz telepites is kell), olyanra nem, hogy ott ment volna le. Na jo, amig nem volt lefolyoba kotve a mosogep csak a kadra akasztos volt, addig elofordult hogy hasznalt volna, de uj hazban gondolom neked is be lesz kotve.

Előzmény: Nedcharlie (383)
Nedcharlie Creative Commons License 2010.12.26 0 0 383

Nedcharlie

 

Családi házam majdnem kész.  A fürdöszobába tuskabin jött, az használja az egyetlen lefolyót. Én szerettem volna a fürdöszoba közepére is lefolyót, azt hittem, hogy ilyen lesz, de ez nem lett.  A burkolás közben kész.

Szeretném tudni, hogy a f.szoba középi lefolyó nem kötelezö-e fürdöszobáknál?

Ki tudja ezt megmondani?

Csempesz 605 SRTI Creative Commons License 2010.12.01 0 0 382

Ha darabonként egy tízest szánsz a csapokra, akkor inkább reparáld tovább a régieket, jobban jársz! Lehet ezekben is cserélni a betétet, csak az ilyen árú csapoknál ez elég rendszeres lesz. Ne érts félre, én is fizetésből élek és tudom, hogy sok pénz, de sajna ilyen áron jó minőségű csapokat nem kapsz, vagy ki kell fogni egy jó akciót. Sajna sok a piacon a kínai, ami rendkívül rossz minőségű. Amíg a régi, gumibetétes csapokat tudod renoválni, addig nincs azoknál megbízhatóbb. Egy kis betétcsere, fészekmarás és megint tökéletesen működnek.

Előzmény: Zöldár (381)
Zöldár Creative Commons License 2010.12.01 0 0 381

 Köszönöm, majd megoldom.

 Tehát a lényeg : a vízórától jön egy műa, nyomó cső (kb. 25m ) 5-7 éves. Viszont az elágazástól az épületig van egy kb. 3 m -es horganyzott acélcső, ez 3/4 coll. Ez már cserére érett. Bármikor lehet lukadás, mivel vagy 38 éves. viszont ennek a bevezetése elég körülményes - épület alá vizszintesen, majd függölegesen fel. Itt  elég romboló feltárás lesz. És ha már ezt megcsináltatom, gondoltam a mosdó és a kád csaptelepét kicseréltetem - a modern egy karos kerámia betétes csapokra. MAGA A SZERELVÉNY NEM DRÁGA - LEGYEN DB. -ONKÉNT EGYTIZES.  Kérdés megéri e ?

 A jelenlegi szerelvényeket reparálgatom. 5 évente egy csap felső rész és kész.

 Kérdés ezeket a kerámia betéteseket lehet e javítani - nem a jótállási időre gondolok, hanem azon túlra ??

Előzmény: Csempesz 605 SRTI (380)
Csempesz 605 SRTI Creative Commons License 2010.12.01 0 0 380

Szia!

 

Nem azt mondtam, hogy törvényszerű, csak ha amúgy is felújít az ember és van rá keret, akkor érdemes. Amit leírtam nem törvényszerű, de simán előfordulhat, néha elő is szokott. :))) A szűrőt új csöveknél érdemes a főágba tenni, a Te esetedben a csapok elé. Mosdónál, mosogatónál ez egy könnyen tisztítható szűrőbetétes sarokszeleppel megoldható. Fali csapoknál egy kicsit nehezebb ezeknek a tisztítása, mert ott a csonk és a csap közé kerül szűrős tömítés, és ennek a pucolásához bizony el kell zárni a vizet és le kell szerelni a csapot. Egyébként a 28 év egyáltalán nem sok, nyugodtan tehetsz új csapokat. Ha esetleg segítségedre lehetek ezek beszerzésével kapcsolatban, vagy csak tanácsot szeretnél, keress meg: berencsipeti kukuc gmail ponty com

Előzmény: Zöldár (379)
Zöldár Creative Commons License 2010.11.29 0 0 379

 Helló !

 Ezekszerint ha új csaptelepet akarok feltenni, verjem szét a fűrdő szobát ?

 Az én füdőszobám 28 éves. A régi  szelepes csaptelepeket megúntam, főleg, hogy két csavarósak.

 Kacsingatok az egykarosok felé. Na de ha  így van, hogy cső csre is kell inkább hagyom a fenébe.

 Jővő tavaszig gyűjtöm az infókat.

 A kereskedő azt ajánlotta, szűrő belé, csak azt nem tudom : afőágba vagy a szerelvények elé !!

 Vélemény, javallat ???

Előzmény: Csempesz 605 SRTI (378)
Csempesz 605 SRTI Creative Commons License 2010.11.29 0 0 378

Felraksz új csaptelepeket, a régi csövek belsejéről leválik a vízkő, rozsda, egyéb szilárd szennyeződés, beleszorul a kerámiabetétbe, kirágja és jöhet a szerviz cserélni a csap belsejét. Elég meggyőző voltam? :-) Vagy még egy. Új burkolat a falra, padlóra, teljesen szép, örülsz neki, aztán egy esetleges csőtörés miatt bontás.

Előzmény: Megkő Tóni (377)
Megkő Tóni Creative Commons License 2010.11.29 0 0 377

Köszi, erre még hajlanék.

A csövek cseréje mellett valami érv?

Előzmény: Csempesz 605 SRTI (376)
Csempesz 605 SRTI Creative Commons License 2010.11.29 0 0 376

Szia!

 

Én erre azt tudom mondani, hogy a családdal albérletben lakunk, a ház kb. 60 éve épült és egyszer csak a vezetékek nem bírták tovább, szétégtek a falban. A villanyásznak igaza volt, hogy akkoriban a hűtőn, mosógépen, rádión kívül max egy tv volt a lakásban, mint fogyasztó, most meg hifi, számítógép, mikró, nagy teljesítményű porszívó és még sok egyéb. 

Csak a saját tapasztalatomat írtam le, szerintem ha van rá keret, érdemes.

Előzmény: Megkő Tóni (375)
Megkő Tóni Creative Commons License 2010.11.29 0 0 375

Sziasztok!

Nem kizárólag fürdőszoba-kérdés: társasházi (tégla) lakás-vásárlás előtt állok, látjátok értelmét, hogy egyénileg kicseréltessem a csöveket és vezetékeket, úgy, hogy a szomszédok ezt vélhetőleg nem tették meg?

A felújítási költségvetés jelentős részét ez vinné el..

 

pianista_aky Creative Commons License 2010.11.15 0 0 374

Szia stukov1!

 

Bp. XIV. kerület, és 35.000 Ft.

 

Üdv!

 

Előzmény: stukov1 (370)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!