Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nem tudom ismeritek-e Katona József késes mestert. Ma a kecskeméti piacon találkoztam a portékáival (meg persze vele is). A bicskái sem rosszak, mondjuk legtöbbet szintetikus nyéllel készíti, de azért ár-érték arányban szerintem nagyon jók. Vettem kíváncsiságból két kisebb konyhakést tőle, amit már használatba is vettem, és olyan élt lehet rá varázsolni, pedig nem vagyok nagy fenőfenomén, de ezek a kések úgy vágnak, hogy ihaj. Tehát ha valaki konyhakést akar venni, ajánlom nézzem meg Kiskunfélegyházán a Katona késeket, nem fog csalódni. Még fogok venni tőle az tuti.
Megnéztem ma a Böker késeket az extrametálnál. Hát nem vagyok elájulva :/
20 pénz volt a bicska amit néztem, de az az olcsó műanyag nyél nem győzött meg igazán. A működésében nem volt hiba, de valahogy olyan érzésem volt tőle, hogy nem valami minőségi cucc.
Az eladó hosszasan részletezte, hogy ez a világ lejobb kése, meg hogy az unokám is örökölni fogja mert örök darab... inkább valami mást hagynék az unokára azt hiszem.
Szerintetek, melyik gyártó cégnak van tényleg minőségi terméke?
Jobban megnézve lehet, hogy a szaru elvált a platinától, és azért tűnik úgy, hogy a szegecs kopott... Kocsis Feri mondta egyszer, hogy markolatot nehezebb cserélni, mint pengét, mert az egész bicskát szét kell szedni. Nem is tudom. Polírozd fel, ha gondolod, igazítsd a helyére, és rögzítsd valami ragasztóval. Talán. Bár lehet, hogy hülyeséget írtam, ha igen, rövidesen kiderül... ;)
Nem tudom, hogy a bicska szétszedése nélkül fel tudod-e újítani ezt a kést. Ahogy látom, a középső, a rugót tartó szegecs feje eléggé besüllyedt a markolatba, lehet, hogy elopott, eltört, szerintem ezt cserélni kellene, hogy a kés újra az új állapotában csillogjon. De nem is biztos, hogy ilyen mértékben fel kell újítani. Kend be a szarut olajjal, és hagyd úgy.
Egyébként megnéztem a képeidet, nagyon jófajta bicskáid vannak. Polcon a helyük, dolgoztak már eleget életükben! ;)
Ebben a mappában van a másik 2 Solingeni bicska is, azok maradnak jelen állapotjukban. A nagyot nem találtam meg 1-1-ben az interneten. Kirádulásokon szoktam használni, ha rámjön a nosztalgia :-)
Narancs helyett esetleg más keverék? Mert az igen intenzív szag, én pl. tüsszögök tőle rendesen. (Mondjuk a kutya is elkerüli méterekre, az biztos. :))
Kuvasz már nekem is csinált tokot. Én ez eseben a puritán funkcionalitást választottam, így ami nekem készült, az egyszerűségében szép, és éve kóta napi használatban sérülés- és hibamentes.
Ha igazán gyönyörű és szép tkot akarsz magadnak akkor, két Ikont tudnék ajánlani,az egyik "kuvasz" Kovács Zoltán,a másik "fgabesz" Fehérvári Gábor,írj email nekem,megírom az elérhetőségüket!
Igen, a kutya veszélyforrás, de nekem sajnos már 10 éve nincs kutyám. Mondjuk amikor volt, akkor se nagyon nyúlt semmihez, ami az enyém volt... Imádtam is az a kuytát nagyon!
Igen, a rendszeres ápolás elmaradt. Legalább 30 éve pihent a bicska, most vettem elő, apámé volt. Teszek majd fel fotót hétvégén, nem vészesen csúnya, de lehetne szebb.
Te meg milyen pengékre gondolsz,amit a képeken látsz,hát bizony nagy szentség törés,mert voltam olyan szentségtörő és kimertem vágatni lézerrel amit megterveztem,bocs! De ha még mindig nem érted,akkor próbálj meg a hatodik emeleten nagy flexel valamit kivágni,lessz ám sikered! Ezért szerencsésebbnek tartottam a lézeres kivágást-ja és látod ezért kellenek a 3D modellek,mert abból lehet *.dxf fájl készíteni a lézeresnek,hoppá na ez a trükk!
Na ja és a táblázatok és összetevők értése azért jó,hogy tudd nem egy kalap majterből készíts valamit.
Akkor meg minek kell pengéket remdelni? ( nem vagy hiteles!!!!!!!!!!!) a hőkezelés netalántán a csiszolás vagy a kivágás nem megy? Táblázatokkal és összetevőkkel könnyű dobálozni .....