Az első fontos szempont itt is a jó alapanyag... én cseh hermelineket használok, ha modellezni próbálok.
Mindenképpen érett sajtot használok, az én olvasatomban az érett sajt az, amely a szavatossági idő közelében (vagy kicsit azon túl) van.
Az én receptem nagyon egyszerű: félbevágom, megfűszerezem (pfefferoni, fokhagyma, egész bors, esetleg Erős Pista), megkenem olivaolajjal, összetapasztom és berakom egy bőszájú uborkásüvegbe. Ráöntöm az étolajat, közben beteszem a hagymaszeleteket, cseresznyepaprikákat, fokhagymagerezdeket, egész borsokat, babérlevelet stb. ízlés szerint.
Aztán be a hűtőbe és kb. egy hét múlva lehet körülnézni, hogy milyen sörök vannak otthon....
Holnap indulunk Prágába egy hosszú hétvégére. Tavaly már voltuk egyszer, nagyon jó hely. Egy két kocsma címre lennék kiváncsi ami korrekt hely mint árban mint minőségben. Első sorban barna sör kedvelőek vagyunk. Köszönöm előre is.
Én már beszereztem a harmadik kiadást. Érdemes megvenni, legalább hetven százalékban új sörözők szerepelnek benne, ennyiben mindenképpen más/több, mint az előző kiadások voltak.
Irígykedem. Nekünk kimarad a standard őszi, 11 év alatt először /egyszer egy tavaszi maradt el/ . (Helyette bp-i sörözés lesz a Ferdinand-Jaromir68-Legenada-Pivo-Hrabal 5szögben.) Így, Zoránnal ellentétben én várom a májust (na jó: áprilist :-))
Borsodit soha...Egyébként én elég finnyás vagyok a sörök esetében, de érdekes módon borsodi staro szerintem nem nagyon rossz. Na mindegy, szept.közepén megyek Prágába -vonattal-majd hozok eredetit és megismétlem a vaktesztet...
Megvolt az otthoni nyaralas - bementem vasarolni, mondom veszek egy talca cseh sort, nem cipelem innen. Staropramen (12-es ugye) 199 forint, Budvar 12-es 215 forint, Pilsner 266 forint. Betaraztam a Staro-t, majd ocsem felvilagositott, hogy most mar Bocson fozik, erzik is az izen, sok koze nincsen az eredetihez. Nem tudom miert kell ezt ennyire eroltetni, ha nem megy. (mas markakkal is ugyebar). Szoval otthon ilyet tobbet nem veszunk, ha ilyet akarok akkor egybol Borsodit veszek :)
Az autopalyarol meg annyit, hogy menjen kocsival akinek ketto van. Magyar oldalon ugye a balkani vendegmunkasok teszik civilizaltta a palyat (par berlini jut cseh-szlovak iranyba is), szlovak szakasz rendben van, de a cseheknel ez a sok felujitas eleg idegorlo. Lehet menni, mert a 80-at sokan 100-nak ertelmezik es paran 120-nak, de akkor is faraszto, foleg, hogy par helyen 1 savos szakasz is van. Most hetvegen nem sikerult lebontani az egyik hidat idore, Brno fele oras varakozas volt a 41-es km-nel. Szoval kocsival csak akkor ha nagyon muszaj.