Keresés

Részletes keresés

eolga Creative Commons License 2009.12.11 0 0 707
De akkor melyik noFrost-os hütő az, amelyik nem hangos, nem "ciripel"????

Nálunk 24 órája megy egy Siemens. Minden szuper, kivéve, hogy én hangosnak találom. Néha úgy nyekereg, mintha szorulna egy ékszíj; néha ciripel. Viszont van amikor meg nem is hallani, hogy létezik. Létezik, hogy még be kell járatódnia? Vagy holnap hívjam azonnal a vevőszolgálatot?

Ilyenkor mi a teendő? Szerintem egy 160.000 forintos hűtő nem alsó kategóriás, hogy "majd megszokom".
Soká Creative Commons License 2009.12.11 0 0 706
Tudod Te, hogy 2008 óta hány lakásban megfordult már ez a hűtő? Előbb-utóbb csak megtalálja a hallássérült gazdáját...

Ezt most viccnek szántam, de talán még igaz is lehet.
Előzmény: GeG80 (701)
t a r k Creative Commons License 2009.12.11 0 0 705

Hát kíváncsi leszek! szóltam a Samsung ügyfélszolgálaton, továbbadják a szervíznek...de tuti, hogy én nem fogok csereutalványt kapni. Most is hallgatom, hogy cserreg az a rohadék a konyhában. egyszerűen szar benne a kopresszor! Hűteni rendesen hűt, csak zajos. a melóhelyemen is van pl.: egy régi whirlpool, az is csendesebb... Nade ezt nem lehet javítani, cserélni, meg rizikós, mert lehet, hogy elb...ák még jobban. egy garis szervíz nem hiszem, hogy rendesen meg tdná csinálni a hűtőkört benne, bár ki tudja.

GeG80 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 704
Igazából a szerelő csak bejött a lakásba, és már írta is a csereigazolást. Arra a kérdésre, hogy akkor most ez rossz, vagy mindegyik ilyen, nem válaszolt. Csupán amit korábban leírtam, azt mondta el. Így aztán továbbra is rejtély, hogy mi fogtunk ki egy hanyagul összeszerelt, hangosabb példányt, vagy az összes ilyen. Mivel azonban webshopos volt a vásárlás, így hiba nélkül is elállhatok (ha jól tudom). Lehet, hogy csak ezért volt ilyen "nagyvonalú". Mindenesetre a Samsung kiesett a potenciális jelöltek közül. Valószínűleg a Siemens lesz a nyertes. (A Liebherr /CN 3033/ - amellett, hogy drága - csak félig no frostos, a normál hűtőrésze csak légkeveréses. Igaz a zajszintje is valamivel alacsonyabb.)
BearGOD Creative Commons License 2009.12.11 0 0 703
Sztem az LG nem hangos. De ez az én szubjektív véleményem.
Nem amerikai konyhánk van és a nappalitól kb 4 méternyire vana gép a konyha - mondhatni - közepén. Ha elmegyek mellette hallom, ha full csend vana lakásban akkor hallom mikor elindul és a kompi megy, de ha a kompi leáll akkor már nem hallani semmit, csak ha kimegyek a konyhába, de ott is tűrhető.

Nekem a fogyasztásával volt korábban kérdésem, de arra még nem érkezett tapasztalat.

További szép napot.
Előzmény: t a r k (702)
t a r k Creative Commons License 2009.12.11 0 0 702

Hali!

Ez nem semmi! A ti garanciális szervízetek ilyen készséges? A miskolci szervíz, (ami mellesleg talán az összes háztartási gép márka szervíze is) nagyon "korrekt", mindenféle zajszintvizsgálatot is elvégez, nehogy igazad legyen, hogy olyan a gép mint egy traktor...ők bebizonyítják, hogy ez csak a te szubjektív véleményed. Engem is nagyon zavar, hogy hangos a samu. Nem tudom az Lg milyen ugyanebben a kategóriában? Valakinek tapasztalata? Korábban írták itt, hogy jó az Lg.

Előzmény: GeG80 (701)
GeG80 Creative Commons License 2009.12.10 0 0 701
Samsung RL40SGSW no frostos hűtővel mi is megjártuk: hangos volt mint egy traktor. A beüzemelés napján felhívtuk az ügyfélszolgálatot: másnap jött a szerelő, kiállította a csereutalványt (miközben megjegyezte, hogy 10-ből 10 Samsung hangos, és mindenki erre panaszkodik... És persze a dB értéknek se higgyünk...) Egyébként a fagyasztó rész hátulján a csavar sem volt meghúzva, rezonált az egész, a műanyag alatti habszivacs pedig jónéhány helyen kitüremkedett. Kínai minőség a javából, ráadásul a gyártási dátum 2008. augusztusa volt, azaz másfél évig dekkolt a raktárban. Szóval jöttek érte, elvitték és visszakaptuk a vételárat. Most pedig azon törjük a fejünket, hogy melyik az amelyik no frost-os, csendes és nem kerül százezrekbe... Talán a Siemens kg36ny20? 25-tel drágább, és kisebb a fagyasztója, ugyanannyit fogyaszt, de a katalógusukban extra halknak tüntetik fel...
Előzmény: t a r k (698)
Emere77 Creative Commons License 2009.12.08 0 0 700
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ki milyen kisebb hűtőt tudna ajánlani (nem valami gagyit szeretnék, de azért ne legyen olyan drága)?
Van már egy rendes nagy hűtőm a konyhában (fagyasztóval alul), de a szobába szeretnék egy kisebbet, ahogy ne kelljen kimászkálni, ha csak egy pohár üdítőt akarok.

Köszi előre is a tippeket!
haxagen Creative Commons License 2009.12.07 0 0 699
10 éve, amikor az mostani siemens hűtűt vettem, az volt a mondás, hogy hűű, a két kompresszoros, az a faja. Gondoltam, most, hogy kéne új, mert már minden sebből vérzik szegény pára, és biztos, hogy siemens-et többet nem veszek, és ma már a boltokban csak 2 kompresszoros van, hiszen fejlődik a technika. De nem, alig találok! Hogy van ez? Mégse olyan előnyös a 2 kompresszor? Vagy éppenhogy túl jó, ezért a gyártók nem szeretik, mert inkább sok gagyival töltik fel a piacot?
t a r k Creative Commons License 2009.12.07 0 0 698
A mi Samsung RL 34 SGSW NO FROST-os kombi alulfagyasztós hűtőnk is hangos. Megy a ventillátor, az ok, de a kompresszor zajos...pontosabban "csiripel". Idegesítő! A korábbi Idesit ezt nem csinálta, sőt az anyósomék Snaigé-je sem. A garis szerelő (telefonon) azt mondta, ha "feleslegesen" jönek ki még én fizetek...és biztos bemagyaráznák, hogy ez nem hiba...belefér a gyári zajszinbe stb.
BearGOD Creative Commons License 2009.12.04 0 0 697
Sziasztok!
Olvastama fórumon, van akinek van tapasztalata lg 3991 sl- géppel!
Én október óta vagyok tulaja egy ilyen masinának, és meg vagyok vele elégedve.
A fagyó rész 2es fokozaton (5-ből) -16 fok, a felső részben pedig 1-es 2-es között (7-ből) használva 4-5 fok.
Egyetlen negatívum amit tapasztalok az az, hogy sokat megy.
Kivan szintezve, faltól 5-6 cm a háta, egyik oldala szabadon van, másikat a fagyó magasságáig konyhapult övezi, de itt is van 2cm hézag.
Tapasztalatom szerint 10-15 percig megy, ebben ugye kompis és sima légkeringetéses üzem is benne van és utána max 12 perc a szünet.
A belső pakolásnál törekedtem a hézagosabb elrendezésben, falhoz nem ér semmi.
Első 2-3 hétben még meg is ilyedtem, mert ehhez a működési intervallumhoz kicsit magas fogyasztás is párosult. Viszont ez a fogyasztás mára 3-3,5 KW-ról visszaesett 1, max 1,4KW-ra /nap.
Puffogó hang nálam is megvan néha észrevehető néha nem, és az ajtó mellett kétoldalt mikor hűt fel-felmelegedik, de tudtommal ez normális.

Kérdésem: az üzemidőt valéamilyen beállítással lehet-e még rövidíteni?
Van egy Vacation üzemmódja a picinek, de gondolom nem huzamosabb használatra tervezték.

Az 1 vagy 1,4 KW/nap még jónak számít, mert ugye 390KWh/év a papírja szerinti fogyasztésa, csak nem szeretném ha újra 3KW körül dolgozna.

Válaszokat, ötleteket előre is köszönöm!
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.02 0 0 696
A bosch kézi dolog engem is zavart de kiderült hogy tényleg le kell engedni időnként mert jegesedik. Kivitelük a német név ellenére olyan, mint a seat mint a VW csoport tagja -szerű. Nem az igazi.
A samsungnak ha jól tudom nagyobb a belső tere és mivel a fagyasztó rész is ventillátoros, ezért a fogyasztási adatok a villanymotorral együtt értendő.
tehát 2 motor + nagyobb hűtőtér = nagyobb kW. De.
Az igazi fogyasztásuk általában a nyitogatás mennyiségétől és az elvárt hőmérséklet mértékétől függ igazábúl. Alacsonyabb hőmérsékleti elvárások is elegendőek normál háztartásban.
Tény a samsungnak talán magasabb a száma, de ezt kompenzálja a megfelelő garancia és a minőségi, tartós kivitel.
Az LG spanban van a samsunggal, nekem jobban is tetszik a minimális különbségek ellenére.
Választás ? Érdemes megnézni őket rekeszbeosztás rakodóhely méretek. polcok anyaga kivitele, tisztíthatósága szerint. Praktikus dolog a zöldségtároló is.
No és persze hogy megfeleljenek a te igényeidnek a mindennapos használat során.
Gondolok pl mekkor kapaszkodója legyen. Nagy ! a rejtett foganytyúk mindig gondot okoznak miközben zsíroskenyérrel a kezedben az uborkásüveg meg a tálca és akkor kell kinyitni a hűtőajtót :) és ez komoly !

Leginkább pedig amelyik neked szép !
Előzmény: oiduft (695)
oiduft Creative Commons License 2009.11.29 0 0 695
Sziasztok,

Szintén hűtőgép vásásrlás előtt állok és már egy ideje nézegetek pár típust.

Az egyik a Bosch KGV36X47, amelyikről a gyártó honlapján az szerepel, hogy "Leolvasztó művelet - hűtőtér: Jegesedésmentes (NoFrost)" ill. "Leolvasztó művelet - fagyasztó rész: kézi". A legtöbb webshop viszont azt írja, hogy "NoFrost: nem". Most akkor vajon mi a helyzet ezzel a készülékkel? A hűtőtér tényleg NoFrost-os?
Illetve általában is kíváncsi volnék Bosch hűtőgéptulajdonosok véleményére, mennyire megbízhatóak az újabb készülékeik?

A másik, amivel szemezgetek a Samsung RL-41SBSW, ami teljesen NoFrost-os gép, viszont csak A energiaosztályú, ennek megfelelően a legtöbb helyen elég magas, 370 kWh fogyasztást tűntetnek fel mellette. Éppen ezért tűnik egyelőre vonzóbbnak a Bosch hűtő, a maga 205 kWh -s fogyasztásával (A++), ára pedig ahogy nézem kb. 10 - 15 ezer Ft-al magasabb mint a Samsungé.
Szóval a másik kérdésem az lenne, hogy szerintetek reális e ekkora fogyasztásbeli különbség a két hasonló méretű készülék közt? (A Samsung picikét magasabb, de nem sokkal - 192 ill. 185 cm a Bosch).

A Samsung hűtő kapcsán is érdekelnének konkrét tapasztalatok (megbízhatóság, zaj, fogyasztás).
ramilaca Creative Commons License 2009.11.29 0 0 694

Hali

 

Én is hütö vásárlásban gondolkodom, több tipust nézegettem.

Hansmark. milyen, vagy inkább Zanussi?

 

Ha valakinek van tapasztalata?

 

Köszi:RL

Mouth Hero Creative Commons License 2009.11.25 0 0 693
A Blaha környékén úgysincs zaj. :)
Előzmény: Törölt nick (691)
Lusti01 Creative Commons License 2009.11.22 0 0 692

Hello!

Nekem jó tapasztalatom van mindkét márkával, bár nem újak és mindkettő készülékem fagyasztó.

Electrolux hűtőláda: kb.5éves, A+, soha semmi , és igen halkan működik.

Zanussi fagyasztószekrény : kb. 8 éves, ez kicsi (asztalra is helyezhető), soha semmi,  évente olvasztom a minimális jeget.

(Nemrég váltam meg egy ősrégi, 1966-ban gyártott , működőképes Lehel  hűtőszekrénytől, helyszűke miatt, fájt a szivem érte)

Ha most kellene vennem,  tanácstalan lennék. Nem tudom, hogy a kiirt évi fogyasztás mennyire fedi a valóságot, néha túl szépnek tűnik (mint az autóknál)

 

Előzmény: kelger (690)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.22 0 0 691
Ha bemész a liebherr márkaboltjába, talán a Blaha környékén vannak ha jól tudom, nagyon készségesek és biztos bedugnak neked egy masinát. És mivel nincs tolongás a kis üzletben, el is tudod dönteni hogy mennyi is az a 38 db.
Előzmény: Nalcthoe (688)
kelger Creative Commons License 2009.11.20 0 0 690
Soha senki ne vegyen Zanussit és Elextroluxot!

Zanussi mosogatógép: videókkal kellett már bizonyítgatnom az igazamat, hogy a hűtő nem működik rendesen. A végén nagy nehezen kicserélték, ráfizetéssel más márkát választottunk. (a régi zanussi hűtő még nekünk is megy a hétvégi házban, de ne feledd azokat nem ma csinálták)

Electrolux kombi hűtő: Elvileg az elextrolux csúcstípusa. Most 3 és fél éves. Videós bizonyítgatások szintén. Jelenleg ott vagyok, mintha vettem volna már 2 hűtőt. Ennek ellenére még mindig nem működik. Garancia után a szerviz egy horror.

Kiszállás 4/6e. Nettó
Munkadíj egy órára nem tudom mitől függ de kb 4/8 e. Nettó


Egy hiba kapcsán most jön negyedszer a szerelő!


EGY NAGYON FONTOS!!
CSAK OLYAN GÉPET VEGYETEK, AMIRE LEHET KIEGÉSZÍTŐ GARANCIA ÉVEKET IS KÖTNI. (AZAZ HOGY LEGYEN AZ A GARANCIA CSAK 5 ÉV).

Majd megissza a gyártó a saját szarját.

Ariston, LG, ezekkel eddig mi is meg vagyunk elégedve.
Bosch tesztelés alatt.

Üdv, mindenkinek és csak óvatosan ezekkel a szarokkal.
Előzmény: SANK (687)
SANK Creative Commons License 2009.11.15 0 0 689
Én itt vettem, 119 900.- ért. Igaz hogy az van írva hogy csak személyesen, de A-MAIL-ben meggyőztem őket hogy kisebb szépséghiba nem érdekel küldjé el nyugodtan, így Orosházáig 3000.- volt a szállítás.
Mindenesetre ha ot alszol ahol a hűtő, NO FROST hűtőt nem vegyél, mert lehet hogy zavarna a ventillátor suhogása. (Minket nem zavart.)

GRX Electro Outlet

Ha ugyanitt például megnézed, sok LIEBHERR kombinált hűtő van, elfogadható áron.
270-et én sem adnék érte sohasem. :-)

De a Vaterán is árulnak nagyon sok kombit újat is, kérdés mennyire mersz ilyen helyről vásárolni. A LIEBHERR ezek szerint a valódi zajszintet tünteti fel, mert a kompresszora tényleg csendes. Az a baj, ha hangszigetelnék a kompresszort, szerintem a hűtésével lenne baj, akkor meg kellene egy szellőztető ventillátor, ami szintén zajforrás.
Előzmény: Nalcthoe (688)
Nalcthoe Creative Commons License 2009.11.14 0 0 688
Köszönöm az infót, de ez fagyasztószekrény és aránytalanul méreg drága. Normál ára 270 ezer Ft.

Mennyibe került szépséghibásan?

Én Kombi hűtőt szeretnék elsősorban, ahol egyben van a normál és a mély. Alapfelfogás: "A gép van az emberért és nem fordítva. Azért nem adok ki pénzt új gépre, hogy kellemetlenkedjen (zúgjon). Erre tökéletesen megfelel a 20 éves 5 ezer Ft-os hűtőszekrény."
Amíg nincs határozottan és minden szempontból jobb technológia, akkor nem érdemes újat venni - szerintem.

De fogadjuk el, hogy a kompresszoros technológia van, más nincs: esszük, nem esszük nem kapunk mást. De akkor hangszigetelje be a kompresszort a komolyabb típusoknál! Nem?

Az Ariston hűtőkön vagyok meglepődve, hogy szemrebbenés nélkül ráír 45dbA zajszintet. Nekem Ariston mosógépem van és szinte hangtalanul működik. A centrifugának van hangja, de a mosásnak szinte nulla. Éjjelre lazán bekapcsolom bármikor.

Ez a Liebherr márka hűtőben elég titokzatos. Ajánlották mások is, végigjártam az összes boltot és minden Liebherr-re 38dbA zajszint van kiírva. Az nem sok, de nem is olyan alacsony. Elhiszem, hogy nem hallani, de szeretném személyesen is megtapasztalni! Erre azonban nincs lehetőség. Hazaviszem az árut és otthon derül ki, hogy mennyire zsákbamacska... :(((

Menjek be, vegyek meg egy Liebherr-t, vigyem haza éjjel amikor csend van hallgassam meg és vigyem vissza ha zúg? Nem fogják visszavenni...

Előzmény: SANK (683)
SANK Creative Commons License 2009.11.14 0 0 687
Szerintem az Elektrolux csoport tagjaiban meg lehet bízni /AEG,Elektrolux,Zanussi (ebben a sorrendben)/ nekünk egy Zanussi kétmotoros megy 14 éve hibátlanul (de most van valami baj a normál hűtőtérrel, cseréltem termosztátot, de továbbra is 8 órából 6-ot megy, vagy elment a gáz, vagy a kompresszora gyengült le, nem tudom érdemes lenne -e javíttatni.) , egy fagyasztó nélküli FAGOR-unk van még, ezt is merem ajánlani, 5 éves és már abban az időben is A kategóriás volt (akkoriban még bőven árultak B, C kategóriásat is), elektronikus vezérlésű, esztétikus. Én ezeket ismerem közelről. Óvakodnék a Gorenje, Ariston márkától.
Ja, és persze merem ajánlani amit most vettük, a LIEBHERR márkát, de ezt csak szépséghibásba szabad megvenni, mert méregdrága. De már a Vaterán is jelen van egy - két Outletes eladó, érdemes nézgelődni.
Előzmény: Johnny korn (686)
Johnny korn Creative Commons License 2009.11.13 0 0 686
Sziasztok!

50-70 e Ft-os árkategóriában, "klasszikus" kinézetű; fagyasztórekeszes (esetleg szeparált fagyasztós) hűtőszekrény (össz hűtőtér 210-240 liter) esetén melyik márka a megbízható választás? Dizájn és működési zaj másodlagos (persze traktor azért ne legyen), a megbízhatóság a prioritás. Én Zanussira gondoltam, a családban több idősebb példány is hibátlanul teszi a dolgát.
Relatív kevés infót találtam a Dimarsonról (ebből igen sok az akciós az utóbbi időben), bár - ha jól tudom-, ez az amúgy sem sokat dicsért Samsung low-cost brandje.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üzletek címeit is szívesen fogadom!
SANK Creative Commons License 2009.11.13 0 0 685
Ez mindenesetre jó jel. Gondolom a LIEBHERR típussal sem lehet több baj.
Előzmény: Funghi (684)
Funghi Creative Commons License 2009.11.13 0 0 684
Korábban írtam vmikor, hogy nekünk Philips-Whirpool hűtőnk vagyon no-frost-os - több mint 10 éves és nincs semmi baja. Az új hűtőkről nem tudok nyilatkozni.
Előzmény: SANK (682)
SANK Creative Commons License 2009.11.13 0 0 683
Éppen a macskaszem által javasolt LIEBHERR tipus , amit most vettük, korrektül kijelzi a hőfokot. És 1 fokonként lehet beállítani. Amikor elkezd hűteni, villog a hőfok addig amíg el nem érui a beállított értéket. (0 fok felett nem jelzi ki.)
Ha üzemzavar volt, amikor kikapcsolod a riasztást, kijelzi hogy mekkora volt a legmagasabb hőmérséklet a hűtőtőrben. A kompresszort pedig nem lehet észrevenni mikor kapcsol be.
Az abszorciós hűtő hatásfoka nagyon rossz, szerintem még a D kategóriát sem éri el, maximum táborozáshoz megfelelő, amikor nincs áram , max egy gázpalack. Szerintem ez a típus ami energiaválságos világban elfelejtődik.
Előzmény: Nalcthoe (677)
SANK Creative Commons License 2009.11.13 0 0 682
Mi egy hete vettünk a GRX Elektro Outlet Budapesti boltjában egy Liebherr GNP2906 típusú A++ fagyasztószekrényt, ami ideiglenesen a szobában volt. A NO FROST rész ventilllátor zaja hallatszik alig hallhatóan (de nem zavaró legalábbis nekünk) de a kompresszort abszolúte nem leht észrevenni mikor működik. Mondjuk ez a tipus igen drága ha nem sikerül kifogni szépséghibásat.
A NO FROST technológiával kapcsolatban nincs valakinek tapasztalata, a ventillátorok meddig bírják, gondolom azok csapágyazásai nem bírnak ki tizen éveket, mint a többi alkatrész. És drága a cseréjük. Hátha már valaki belefutott ilyen hibába.

Előzmény: Nalcthoe (680)
Perillustris Creative Commons License 2009.11.11 0 0 681
2-3 dB-t kölönbséget nem hallasz meg, az tuti. 42-44 és 34-36 közötti viszont már feltűnhet.
Előzmény: Nalcthoe (680)
Nalcthoe Creative Commons License 2009.11.11 0 0 680
Köszönöm a tanácsokat! Megnéztem az összes áruház minden hűtőjét, de 34dbA zajszint alatt nem találtam.

34dbA: egy Zanussi, ami jó is lenne, de nincs mélyhűtő része.

36dbA: csúcskategória Panasonic NR B30FX1-XE Ez full digit kijelzős, A++-os takarékos és állítható a kompresszor teljesítménye is. (viszont őrült drága: 230 ezer Ft lenne)

A LIEBHERR-t is megnéztem, általában mindegyik típus 38dbA zajszintű.

Kipróbálni, meghallgatni sehol nincs lehetőség. A Média Markt-ban be vannak kapcsolva, de az áruházi alapzaj mellett alig hallani valamit.

Otthon este a szobában, amikor a légy szümmögése is zavaró, akkor kellene meghallgatni...

Ezek a feltüntetett értékek természetesen a valóságban eltérhetnek, és nem tudom, hogy az ismerősödéknél milyen csend volt, amikor hallgatták.

Melyik típust választották ők?

Az én ismerősöméknek egy nagyon jónak számító Samsung hűtőjük van, 39dbA a gyári adata, de elég hangos... Konyhából 1 csukott ajtón keresztül hallani lehet a hálószobában...

A digit kijelző annyira nem lényeges, de ha tud valaki még valóban nagyon halkat, ami alig hallható, tanácsát szívesen venném!

Előre is köszi!

N.
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.10 0 0 679
Igen van olyan amelyik kiírja, de ez inkább jópofa csicsa, egy idó után nem fogsz ránézni, ha jól működik a géped.
Előzmény: macskaszem03 (678)
macskaszem03 Creative Commons License 2009.11.08 0 0 678
Van olyan hűtő amit alig hallasz meg mikor bekapcsol ! Ez a liebherr!
Egyik ismerősöm vett ilyen hűtőt és majdnem visszavitték mert nem hallották hogy bekapcsolt! Német márka és nagyon dicsérik!
Olyat még nem láttam a mi jelezte volna a hőfokot vagy nem figyeltem.
Előzmény: Nalcthoe (677)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!