Keresés

Részletes keresés

Tocy92 Creative Commons License 2018.11.12 -1 2 15543

Ez idáig oké, de ez sok mástól is függ. Illetve ha az nem elég egy vezetőtől, hogy 8-ba jutunk (szerintem sem az, ha van lehetőség többre, főleg ilyen hosszú időtartam alatt), akkor egy edzőtől miért elég az, hogy egy 5-6. helyre is alkalmas kerettel 12-13., vagy hogy tavaly 9. Szóval nekem kicsit pont ez a része visszás az egészben h megy a táncoljtibi, de a két éve alibiző, flegma stílusban nyilatkozó, folyamatosan rossz döntéseket hozó, mással foglalkozó, a saját munkáját ellátni képtelen edzőről egy szó sincs. Ebben a dologban (hogy évek óta a 8 a cél, hogy itt tartunk idén, ahol) minimum akkora felelőssége van Ádámnak is szerintem. A sikerek is közösek voltak, az esetleg bukásnál nagyon nem fair az egyikre mutogatni és gyalázni, amikor a másik még nála is rosszabbul teljesített a közelmúltban minden téren.

 

(amúgy most először fogalmazta meg Monok azt, hogy idén jussunk előbbre, jövőre pedig legyen jó csapatunk. ehhez összerakott egy olyan magyar magot, amire az ő idejében egyszer sem volt példa. és erre Ádám ezt hozza ki belőle, amit látunk.)

Előzmény: Monokout (15542)
Monokout Creative Commons License 2018.11.12 -3 2 15542

Látom nem értitek hogy miért van ez a tüntetés! Nem csak az idei év miatt van ez az egész! Hanem azért mert 10éve ugyan ott állunk! Monok megelégszik annyival hogy jussunk 8ba. Mi nem most már...

Előzmény: Surant Sil (15540)
szurkoló111 Creative Commons License 2018.11.12 0 1 15541

Ehhez hozzátenném halkan, hogy sem a Monok, sem az Ádám nem tudja senki helyett bedobni a triplákat, nem tudják leszedni a lepattanókat, és nem tudnak védekezni

Előzmény: Surant Sil (15540)
Surant Sil Creative Commons License 2018.11.12 -2 1 15540

Még a szurkolásról annyit, hogy nekem is felemás érzésem van. A tüntetés azért hogy a csapat jobb teljesítményt nyújtson teljesen jogos és szellemes. Az eddigiekért felelősséggel tartoznak a játékosok, az edző és Monok is. Azonban ebből CSAKIS Monokékat megtalálni mint bűnbakot kicsit naív (persze ők is benne vannak), az elmúlt hetek történéseinek ellenére (pl. delfinek fórum moderálása egy oldalről, stílus stb.). A játékok felrajzolása, szerkezeti elképzelés nem Monok feladata, hanem az edzői stábé...

Surant Sil Creative Commons License 2018.11.12 -1 1 15539

Úgy gondolom messze eddig játszottunk a legjobban 40 percen keresztül. Kellett az 1. negyedbeli extra utána pedig jól menedzseltük az előnyünket. Védekezésben végig agresszívak voltunk, ez volt a kulcs. Persze a zte messze nem volt acélos, ennél még több fog kelleni top csapatok ellen hazai pályán.

 

Nálam eddig Johnson az egyedüli kiemelkedő a szezon során, ha összeállunk ő hozhatja fixen a 20 pontokat jó hatékonysággal, és védekezésben is rendesen odateszi magát. Van pár meggondolatlansága de ez idővel kiküszöbölhető. Shepherd eddigi 2 meccs alapján nem extra, viszont nagyon hasznos tagja lehet a csapatnak azzal hogy fixen tud majd felpakolni 10-15 pontot, valamint mezőnymunkában főleg védekezésben eddig nagyon rendben van. Periméteren elzárásokon keresztül jól megy át, ami Spica, Roli mellett nagyon fontos.

Az is látszódik, hogy Shepherd sem vérbeli irányító de Halásszal és Johnsonnal kiegészülve megoldhatják a posztot, meglátjuk... 

 

A delfinek fórumnak már jó ideje meg kellett volna szűnnie, a kezdeményezés jó ötletnek tűnt, de már rég funkcióját vesztette így tényleg nincs is értelme folytatni. 

 

Debrecenben nyerni kell, messze nem világverő csapat (ahol Borisov a "sztár" :D), Toma meg egyelőre 0 pontot pakolt fel a Szolnok ellen. Sürgősen vissza kell hozni a szegedi és paksi meccset ha akarunk még valamit idén.

Hajrá Kaposvár! Creative Commons License 2018.11.12 -1 0 15538

Ha pozitív hozzászólások lennének mindig, akkor ne izgulj, lehetne kommentelni. :D
Bízom benne, hogy ha ott nem is, de itt talán lehet érdemben "vitatkozni" a csapat körüli helyzetről minden meccs után.

Előzmény: szurkoló111 (15535)
Lecso11 Creative Commons License 2018.11.12 0 0 15537

Lilovról egyébként Ádám is ezt mondta a meccs után a sajtótéjékoztatón, nem mentek igazán a dobásai (most sem), de egyáltalán nem játszott rosszul. Amúgy meg igen, sajnos irányítónk Halászon kívül most sincs.

Előzmény: Tocy92 (15534)
Lecso11 Creative Commons License 2018.11.12 0 0 15536

Amúgy szerintem nem is kellett volna lennie már régen, ezt itt is beszéltük sokszor már az évek alatt. Sehol egy klubhonlapon sincs kommentelési lehetőség már a honlapokon (Körmenden van még a vendégkönyv, de ott is regisztrációhoz kötve). Érdemi kommunikációra nem alkalmas egyik oldalról sem, de ez csak az én véleményem. Most meg így ez a vége.

Előzmény: szurkoló111 (15535)
szurkoló111 Creative Commons License 2018.11.12 -1 0 15535

Most az a megoldás, hogy minden hozzászólás lehetőség le van tiltva a delfineken az meg milyen?

Tocy92 Creative Commons License 2018.11.11 -1 0 15534

Szerintem nem volt rossz a játék, az első percek extra dobóformáját most végre egyszer nem követte komoly vissza- és/vagy szétesés, hanem többé-kevésbé végig tudtuk csinálni, amit kellett, fejben ott tudtunk lenni. Ez pozitív. Ugyanakkor persze a ZTE nagyon sok olyan dobást rontott el, ami lélektanilag borzasztó sokat jelentett, míg nekünk most beestek azok a dobások akkor, amikor kellett.

 

Shepherd egyáltalán nem extra játékos, sőt, szerintem még McCraynél sem sokkal jobb, csak szerkezetileg jobban illik ide. Egyelőre legalábbis. Lilov a kevés pontja ellenére szerintem egyébként marha jól játszott, a döntéshozatala egészen extra. Reggie viszont a szép statjai mellett kőbutának tűnik sokszor, neki nem nagyon szabad irányítania, akkor már inkább Lilov, de komolyan...

 

A játékunk valóban gyorsul, tisztul, ezek jó dolgok, de alapvetően a védekezést szeretném kiemelni, mert az volt a döntő: amellett, hogy nagyon jól védtük le a Bencze-rendszerek alapját, a felső pick-and-rollokat, gyakorlatilag minden játékosuknak meg kellett szenvednie minden dobóhelyzetért és láthatóan nem erre számítottak, nem ízlett nekik. Jobb képességű ellenfelek ellen ez így önmagában (értsd: érdemi rim protection nélkül, vagyis Markóval a pályán) még nem elég, de mindig ennek kéne az alapnak lennie, remélem mostantól ez is lesz. Éppen ezt hiányoltam eddig leginkább, mert ha a támadójátékkal, a kinti dobásokkal sokszor volt is gond Ádám alatt az utóbbi két évben, a védekezést össze tudta rakni emberanyagtól függetlenül.

 

A meccs értékelésénél nem lehet kihagyni a szurkolói megmozdulást, de nekem egyelőre annyira felemás érzéseim vannak ezzel kapcsolatban, hogy várnék vele, amíg történik rá valami reakció. Több kérdésem is lenne az ezért felelős, illetés személy(ek)hez, de erről majd inkább akkor...

N.21 Creative Commons License 2018.11.11 -2 2 15533

Nyertünk biztosan, ahogy éreztem előre már tegnap napközben is, de a játékunk valójában az első negyedet eltekintve újfent nem volt túl acélos. Ez előbbi a harcossággal, küzdéssel most éppen elegendő volt, mert ez a ZTE finoman szólva nem egy erős csapat, hiába kezdtek 4-0-val. Mi ezt amúgy is tudjuk tavalyról, hogy mennyit is ér, ha nem működik valójában az alap-

elképzelés. 

 

A jók közé most egyértelműen Johnsont sorolnám az első helyre, aztán Roli és Marko, bár utóbbi most sem sokszor emelte fel a kezét védekezésben. Halász ismét bántóan sok hibát csinált, de valamivel jobbnak láttam, mint legutóbb, ami nem volt nehéz mondjuk. Mindkét szerzett kosara olyan volt, ami átlendíthet egy játékost a holtponton, de aztán mégsem történt ez meg. Remélem nem kell sokat várni már erre. Lilovtól, mint pontszerzőnek hozott légióstól (is) bántóan kevés az 5 pont. Sheperd pedig elég kétséges nekem, gyors, de pl. a 2. félidőre nagyon eltűnt, és nem is klasszik irányító, na persze azon a polcon, ahol mi válogathatunk, nem is biztos, hogy van olyan, illetve hogy olyant keresett a vezetőség.

 

 

A szurkolás egész jó volt, a Bicskások fekete pólós akciója szerintem átjött mindenkinek, a lelátóról tapsot kaptak, ami szerintem az egyetértés jele volt.

Monokout Creative Commons License 2018.11.11 -5 1 15532

Táncolj Tibi, búcsú buli! 💪

Hajrá Kaposvár! Creative Commons License 2018.11.09 -2 2 15531

Nagyon gáz, ami most folyik a delfinek.hu fórumon.
Legalább 2 hozzászólást is írtam, és egyik sem jelenik meg.
Meg azt se akarom elhinni, hogy a múlt hét óta csak ennyi hozzászólás érkezett.
Kicsit gyerekes viselkedés, ha amiatt nem jelenítenek meg valamit, mert az kritika és nem dicséret.
Nem értem mi van a csapat körül, de ez több, mint elszomorító! :S
HA esetleg valamilyen módon megvernénk a ZTE-et, akkor meg minden happy lesz?!?
ZTE-nek semmi veszítenivalója, nekünk annál több, mert szerintem Debrecenbe se mi indulunk esélyesként, pláne hogy már Toma is játszani fog.

TYHilton Creative Commons License 2018.11.06 -1 4 15530

Meccsre még visszatérve, elképesztő  volt látni az első félidőben a csapatot. Nem volt A csoporthoz méltó a játék, kizárólag triplákból és gyorsindításból tudtunk pontot szerezni, felállt védelem ellen egész egyszerűen nulla volt a támadójáték. Komolyan felmerült bennem a kérdés, hogy milyen edzésmunka folyik itt két mérkőzés között. Második félidőben végre tényleg kosárlabdáztunk és egy nagyon pici hiányzott a győzelemhez.

 

Végjátékban kivételesen jót húzott az Ádám, Markovics és a Halász behozatalával, de az első féidőben megint nem jutott jelentősen belenyúlni a meccsbe ami továbbra is felvet problémákat.

Lényeg a lényeg hétvégén kötelező győzni, ha nem akkor mindenki szedheti a sátorfáját edzőstül ügyvezetőstül mindesentül. 

Hajrá Kaposvár! Creative Commons License 2018.11.05 -1 1 15529

Úgy látom a delfinek.hu nem nagyon akarnak megjelenni a hozzászólások! :) 
Gondolom annyit kell cenzúrázni, hogy már inkább meg sem jelentetik azokat. 

Amit Lecsó ír, teljesen igaz, de sajnos ezeknek nem a 6. meccsen kellene megjelennie, hanem kb. a felkészülési meccseken. 
Mondanám, hogy még nem késő, de sajnos elnézve a többi csapat hozzáállását és játékosállományát, nagyon, de nagyon össze kell kapnia magát a csapatnak, és az új srácnak majdnem extra légiósnak kell lennie, hogy ez az év ne menjen a levesbe már félidőben.

Lecso11 Creative Commons License 2018.11.05 0 3 15528

Ég és föld volt a két félidő közötti különbség, az első nagyjából ugyanaz volt, mint Sopronban, amely egyébként az elmúlt sok éve legalja volt minőségben. Aztán teljesen megváltozott minden a fordulás után, végre nem csoszogtunk a pályán, végre nem tétlen ácsorgás, reménytelen passzolgatás ment, hanem elkezdtünk gyorsan, pörögve játszani. Lepattanók, labdaszerzések, de még kapott kosár után is egyből sprint támadásra - egyszerűen nem is lehet mást játszani most már. Ehhez persze kellett az új ember is, aki erre abszolút vevő és alkalmas is.

 

Reggie volt talán az egyetlen aki végig magas szinten játszott, neki szerintem még tovább javulhat a játéka Shepherd érkezésével. Lilov a második félidőben kegyetlen volt (az elsőben még egy sima ziccert se tudott bedobni), szinte mindent mindenhonnan emberről is bevert. Egyedül centerposzton voltunk nagy bajban a második félidőben is, Marko nem bír 40 percet, ez érthető, sajnos Harazin pedig 0 ráhatással volt a játékra.

Markovics top csere volt megint, sajnos a végén kimaradt a triplája, pedig akkor nemcsak ő mehetett volna a mennybe, hanem a csapatnak is nagy lökést adhatott volna. De nincs, ha és sajnos igaz, hogy jelen helyzetünkben a 2 pontos vereség is ugyanannyit ér, mint a 30. 

 

Ettől függetlenül magasan ez a 20 perc volt az idény legjobbja (persze eddig nem volt Shepherd és eddig nem volt magasan a mérce...), ami persze 240 perc játék után nem sok.

 

Amúgy megint ott volt vagy 60 ember Kaposvárról, továbbra is tartom, hogy nem sok csapat van, ahol ennyi ember járna meccsre ilyen helyzetben. Ezt pedig meg kellene becsülni.

N.21 Creative Commons License 2018.11.04 -2 0 15527

Nem tudom, nagy lesz rajtunk a nyomás. Viszont én a Zetét nem tartom különösen jó csapatnak, nyerhetünk is akár, hiába jó most a mutatójuk, nem gondolnám, hogy a végén a középház közepénél előrébb lennének. De majd meglátjuk. 

 

 

Viszont, ha kikapunk, szerintem felrobban a lőporos hordó a sarokban.

Előzmény: Tocy92 (15525)
Hajrá Kaposvár! Creative Commons License 2018.11.03 -2 1 15526

Ádám húzz már el a büdös francba a csapat környékről!!! És te is kaposkosár, hogy a kritikákat nem jeleníted meg a fórumon. Vicc sajnos ez az egész. Tök mindegy, hogy 2 pont vagy 30. A vereség az vereség, és ebből ez volt az 5.

Tocy92 Creative Commons License 2018.11.03 -2 0 15525

Ja, nem tudom mi történt a második félidőben, de Lilov előkerült, a végén meg Ádám bátran felrakta Halász és Markovicsot is egész sokáig. Megvan az első olyan meccsünk, ami szoros volt :) 

 

Ha a ZTE-t nem verjük meg, akkor legyen forradalom, de szerinted megverjük? (már nem úgy, hogy Agafonovot megverjük...)

N.21 Creative Commons License 2018.11.03 -1 0 15524

83-81 lett a vége, vereség. Kár, hogy nem lehetett látni a meccset a 2. negyed eleje/közepétől, a második félidőben összekaphattuk magunkat végre.

 

Persze ettől még 1-5, utolsó előtti hely a tabellán. A ZTE ellen muszáj lesz győzni, ha nem, szerintem forradalom.

N.21 Creative Commons License 2018.11.03 -1 0 15523

Mondjuk az iróniát néha vághatnád, de nem baj. :)

 

 

 

Most viszont történt valami szünetben, mert szerzett labdákkal, triplákkal feljöttünk 63-63-ra.

Előzmény: Tocy92 (15522)
Tocy92 Creative Commons License 2018.11.03 -1 0 15522

Örülj neki.

 

Így félidőben, ami van:

 

-14 Pakson, 33 dobott pont, 37,5% mezőnyből.

 

A 33 pontból 13-at Reggie dobott. Lilov 2 pont, 1/7 mezőnyből, Shepherd 4 pont, 2/7 mezőnyből, Spica 5 pont, 2/5 mezőnyből, Rolinak nincs kétpontos kísérlete.

 

Az ugye már csak mínuszolásra érdemes károgás, hogy ugye megint nincs játék, hogy ugye megint összevissza megy a rotálás és a játékosok sem tudják, hogy milyen poszton vannak fent éppen, mi a dolguk meg a szerepük, vagy hogy a 11-5-ös kezdés után megint B-csoport szintet hozunk. Pontosan ugyanúgy megy minden, mint egy hete, vagy előtte. Mit csinál ez a csapat edzésen?

Előzmény: N.21 (15520)
N.21 Creative Commons License 2018.11.03 0 0 15521

Mivel szerencsére vannak védekezésben már olyan periódusaink, amikor megoldjuk a dolgokat, csak 47-33 oda a félidőben, és egy szót sem szólhatunk, mert túldobtuk a félidőre hitelesített 29-30 pontunkat is.

N.21 Creative Commons License 2018.11.03 0 3 15520

Csodálatos ez a mindigo közvetítés. Végülis csak úgy 10 perce nincs közvetítési jel.

Tocy92 Creative Commons License 2018.11.02 -1 0 15519

Csak szívatja a sok jól értesült, aki szerint hetek óta nyílt titok, stb. :) Ökörség, végre kiderült.

Előzmény: Hajrá Kaposvár! (15518)
Hajrá Kaposvár! Creative Commons License 2018.10.30 -1 1 15518

Most akkor Toma jön, vagy csak szívatja mindenki a jónépet?!? :)

Tocy92 Creative Commons License 2018.10.29 -2 1 15517

Nyilván én se azt mondom, hogy Monok nem felelős, de ebben a mostani, aktuális helyzetben szerint Ádám sara nagyobb, a kommunikációja sem feltétlenül tetszik már jó ideje, úgyhogy én vele kezdeném. Aztán persze, ha ez kevés, jöhet a többi :) 

 

Az új ember megint nem feltétlenül klasszikus egyes, volt egy fél európai szezonja egy gyenge bajnokságban, ott mondjuk jól játszott. Nem ítélkezek előre, jól is elsülhet akár, kíváncsi leszek.

 

Ja és közben -1 szólt a haverjának, így már -2 van.

N.21 Creative Commons License 2018.10.28 -2 2 15516

Közben megérkezett az új irányítónk, mondjuk azt vegyük figyelembe, hogy pár montenegroi bajnokságból érkezett légióssal már befürödtünk korábban, reméljük vele nem fogunk, sok sikert neki nálunk! Remélem kezébe tudja venni a csapatot, és megindulunk vele felfelé, persze az este írtakat ez nyilván nem teszi semmisé. 

N.21 Creative Commons License 2018.10.28 -1 2 15515

Nyilván a sorrendnek annak kellene lennie, hogy először Ádám távozik, mert az általad felsorolt, és szerintem is létező problémák (csapatjáték hiánya, szervezetlenség, látványos visszaesések fél-egy jó negyedek után, változtatni képtelenség, hibás koncepciók, elégtelen légiós választások, stb.) még csak nem is az elmúlt 2,5 hónapban keletkeztek, hanem gyakorlatilag tavaly ősz óta fennállnak, sőt valójában sokkal régebb óta, csak most csúcsosodott ki.

 

Aztán egy új edző vagy tudna többet, sokkal jobbat kihozni a meglévő játékosanyagból (mert most van, mennyiségben is, nem úgy mint pár évvel ezelőtt), vagy az ő szájíze szerint változtatásokat eszközölni az állományban.

 

De az is nyilvánvaló, hogy a sikertelen légiós választások nem lehetnek csak és kizárólag Ádám sarai, hiszen amikor ezekről a dolgokról nyilatkozik Monok, akkor mindig úgy beszél, hogy ez egy közös csapatmunka, akkor viszont a felelősség és a rossz döntések következményeinek közösnek kellene lennie. Továbbá elmondható, hogy igen, a 10 évvel ezelőtti megszűnés körüli mocsárból kihúzta Monok a csapatot, persze abba nem láthatunk bele, hogy ez valójában mi módon és ki által valósult meg, valószínű, hogy magasabb szinten van az, aki el tudta simítani ezeket a dolgokat. De persze ezt nem tudhatjuk, egyszerű mezei szurkolóként. Viszont azon felül, hogy érkeztek a Monok-érában azért komolyabb(nak mondott) támogató a Klubhoz, ez vitán felül áll, valójában az utóbbi években igenis egyenletes visszaesés tapasztalható a csapat életében (a 4közé jutások után még sikerült a felsőház, stabil 5-6. helyezések voltak, aztán már csak középházak biztos 8-ba jutással, de már fix kizúgással a negyeddöntőkben, aztán tavaly már ez sem jött össze. Idén egyelőre kb. a cél a play-out elkerülése, esetleges rendeződőbb viszonyokkal a középház elérése), amiért klubvezetőként igenis vállalnia kellene Monoknak is a felelősséget.

 

El kell indulnia a Klubnak ezen az úton (edzőváltás, esetleges játékos cserék, és ha ezek sem hoznak megújulást, akkor bizony klubvezető váltás is), különben csúnya végünk lesz.

Előzmény: Tocy92 (15513)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.28 -1 2 15514

Azért megkérdezném Ádámot hogy Ő mennyire akarta a Lilov, McCray kettőst... Monok volt szerelmes mindkettőben...

Előzmény: Tocy92 (15513)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!