Keresés

Részletes keresés

Pipike77 Creative Commons License 2016.09.20 0 0 14974

Bocsi, a pszichiátert kihagytam a felsorolásból, azzal kezdtem :) 3-nál is jártam az évek során. Felírtak antidepit meg nyugtatót, és kész. :(

Jó lenne a gyógymasszázs is, de arra már végképp nincs pénzem (közalkamazotti bértábla :( )

De jó, hoyg voltál ott te is, szerintem tuti segíteni fog, én már tényleg sok midnent kipróbáltam, és nekem annyira használt! én csak tornázom, agépeket nem próbáltam ki. Nagyon kemény torna, pedig csak kb 3-4 ismétlés egy gyakorlat, de közben összesz.rom magam az erőlködéstől :)

Drukkolok neked!

 

Előzmény: gombóc63 (14973)
gombóc63 Creative Commons License 2016.09.20 0 0 14973

Talán pszichiáter kellett volna. Generalizált szorongásom van, sokat segített rajtam a terápia, gyógyszer nélkül. A szorongásnál az a rossz, hogy észre sem veszed befeszülnek  az izmaid, ami sok mindenre kihat. És javaslok  gyógymasszázst. Az agyalás is ismerős:-)

Ma voltam az első tornán a Davidban, meglátjuk. Reménykedek. Persze Murphy törvénye...egy pár napja elmúlt a fájdalmam.

Előzmény: Pipike77 (14971)
Pipike77 Creative Commons License 2016.09.20 0 0 14972

Szia!
De jó! Szép csendben megműtöttek és nem is szóltál róla :)

Örülök, hogy jól sikerült! Nagyon féltél?

Fájdalomcsillapító meddig kellett? Nyelni tudsz már? Mászkálni?

Gyors felépülést! :)

Előzmény: jukinyu (14970)
Pipike77 Creative Commons License 2016.09.20 0 0 14971

Szia!
1998-ban kezdődött a pánik, évekig szedtem rá gyógyszert, de ne javított sokat. Jártam pszichológusokhoz, kineziológushoz, stbstb.

Most nem szedek semmit és nem járok sehova, feladtam :(

Próbálom folytatni a tornát, nem olcsó, de eddig ez tűnt a leghatásosabbnak, szinte hihetetlen érzés!

 

Előzmény: Törölt nick (14969)
jukinyu Creative Commons License 2016.09.20 0 0 14970

Sziasztok!

Pipike !Szemptember 5-én  megvolt a műtét.Mnden rendben ment!Jól vagyok:)

Előzmény: Pipike77 (14967)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.20 0 0 14969

Pipike, nem tudom, hogy kezelve van-e a pszichés betegséged, ha nem, érdemes lenne.

A helyes tartás megszokásához is idő kell, először csak tudatos, de később ösztönös lesz.

Neked is kitartást! És folytasd ezt a funkcionális tréninget.

Előzmény: Pipike77 (14967)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.20 0 0 14968

Maja, valóban nincs sok gyakorlat a  nyakra, viszont a felső háti szakaszra és az egész gerincre van bőven. A lapocka, vállak szorosan összefügg a nyak, fej tartásával, ezért érdemes ezeket is bevonni a gyakorlatokba. Az egész gerincet érdemes megmozgatni, a háti szakaszra

pedig koncentráltabban dolgozni.Egyszóval ne csak a nyakra fókuszálj.

Előzmény: majamaja (14966)
Pipike77 Creative Commons License 2016.09.20 0 0 14967

Sziasztok!
Gyorsan pötyögök pár sort.

Szóval, nekem ugye van egy syrinx-ciszta a gerincvelőmben a 2-3 nyakcsigolyánál, valamint 3 sérv a C4-7 között.

2010-ben derült ki, mert zsibbadtak az ujjaim, meg sokszor fájt a nyakam-fejem. Évente volt kontroll MR, nem romlottak. 2015. decemberben viszont nőtt a ciszta is, és a sérvek is, így kiírtak műtétre sűrű ijesztgetések közepette. Elmentem még 2 idegsebészhez, ugyanaz a forgatókönyv. Aztán halogatódott a műtét, aztán jött a nyári szünet, akkor már azt mondta az orvos, nem sürgős műtét, csak megelőző jellegű.

Kaptam engedélyt gyógytornára. Előtte próbáltam már Mckenciet két helyen, az elején jártam Bene Máténál is, Kiem doktor nem vállalt...szóval a DAVID központban kezdtem el tornázni, bár ott sem szívesen vállaltak először a műtét miatt. 10 alkalommal voltam eddig, heti 1-szer. Funkcionális gyógytorna. Kicsi korom óta borzalmas a testtartásom, és nem tudom kihúzni magam, mert fáj, elfáradok, stb. 5 alkalom után azt vettem észre, hogy sokszor magamtól kihúzom magam, és szinte peckesen sétálok. A zsibbadások egyre ritkábban jelentkeznek. Viszont, nekem nem kilépő ideget nyom a sérv, hanem a gerincvelőt. 

Most az történt, hogy pénteken elmentem a dokimhoz, mondván, hogy tök jó a torna. Azt mondta, akkor térjünk vissza a műtétre jövő tavasszal, addig tornázzak. Viszont, ha romlanak a tüneteim, azonnal jelentkezzek.

És, persze, miután eljöttem tőle, elkezdett fájni a nyakam-fejem, este pedig bizonytalan lett a járásom, mint ha gyengébbek lennének a lábaim és ez megy péntek óta. Mivel pánikbeteg is vagyok, meg állandóan szorongok, meg front is van, abban bízom, hoyg csak amiatt alakult ez így.

Nem csináltam azóta oylan mozdulatot, amitől hirtelen romolhatott volna a sérv...

Szóval, megy az agyalás ezerrel. De még várok kicsit, hátha tényleg csak pszichés.

 

Veletek mi újság?

Jukinyu, jól emlékszem, hogy te vársz műtétre?

Adri, jobban vagy már?

Kitartást mindenkinek!

 

 

 

majamaja Creative Commons License 2016.09.20 0 0 14966

Sziasztok!

Nälam is elvileg a porckorong nem nyomja az ideget. De az ujbegyeimet tovabbra sem erzem rendesen. Attol tartok, hogy ez megmarad. Elvileg ez viszont azt jelenti, hogy az ideg tovabbra is nyomva van, vagy csak hozzaer valami. Ez a valami pedig a csont. Amig pedig valami ideget nyom, addig fajdalom is van. Sajna.

Az idegsebesz szerint nem mütetre valo. Ez csak kiboltosulas. Tornazzak meg vigyazak a mozdulatokkal. Elküldött egy masik idegsebeszhez, aki majd elmondja, hogy milyen gyakorlatokat kell csinalnom es hogy mozogjak. Ez lenne mar a masodik idegsebesz, aki masik idegsebeszhez küld. Menjek fajdalom klinikara, ahol majd kapok fajdalomcsillapitot meg antidepresszanst, mert mar beleestem a kronikus fajdalomba, ahonnan nem tudok kijönni. Nem ertem miert nem vilagos, hogy nem akarok semmilyen fajdalom csillapitot meg bodito bogyot szedni.

Szoval...

Tanacstalan vagyok. Tornazok, nem csinalok hirtelen mozdulatokat. A gyogytornasz mondta, hogy több gyakorlat nem letezik a nyaki reszre. A Mc-kenzie melle kiegeszitesül kaptam meg azokat a gyakorlatokat, amiket elötte is csinaltam. Javulas van, de most abba az allapotba vagyok , mint 7 honappal ezelöttt, amikor ez az egesz elkezdödött es ugy tünik, hogy nem akar javulni tovabb. :(

Bubuca Creative Commons License 2016.09.17 0 0 14965

Szia Portug,köszönöm kérdésed. Sokat javult a derékügy meg a térdfölötti idegi fájdalom az edzéssel - de sajnos maradt a talp érzéskiesés ami idővel fájdalommá válik. 

Közben lett MRi a nyaki részről is - c 4-5-6 os gyöknél mediális protruziók - amik durazsákon benyomatot képeznek,velőt még nem bántják - meg teoretikusan a kilépő idegek is szabadok - ami persze nem igaz - különben nem lenne a tűszurás a hüvelykujjban. Izületekről nem irtak semmit - csak meg a szokásos kiegyenesedett lordozis es hátsó szélei a csigolyának kicsit megnyultak - de ha csak a képet nézem...nem tűnik durvának se a kiegyenesedés se a megnyulás,sőt a porckorongokat se láttam igazán dehidratáltnak.. Mindegy is - a lényeg hogy 3 egymas feletti szegmensnél ez szivas..szoval meg sokat kell dolgozni a fejtartás korrekción is. 

A karbantartásra folytatom a pilatest,otthoni sajátsúlyos meg instabil eszközöz tornát es havi 1 szer a medx-et mert ugy érzem,hogy a davidos gépekkel nem ugyanazt sikerül mozgatnom.

Ujdonságképp meg megpróbálok tenni egy látogatást ennél a kettlebellspine-nál.

Nálad van valami új terv vagy szuperul mukodik a jelenlegi fenntartó tevékenység?

Előzmény: portug (14955)
armisz72 Creative Commons License 2016.09.16 0 0 14964

Sziasztok,  azon gondolkodom,  hogy elmennék egy kiropraktőrhöz is. Tudtok ajánlani megbízhatót Budapesten?  Újra nagyon zsibbad a lábam főleg oldalt fekve és estére.

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.15 0 0 14963

Ha hajlamos vagy az éjszakai izzadásra, akkor nem szabad használni, mert a  test melegét felveszi, hisz erre lágyul.Nekem ilyen gondom nem volt vele.

50-es sűrűségű már nagyon jó, alatta nem érdemes venni.

És ennek is van élettartama.

Előzmény: Törölt nick (14962)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.15 0 0 14962

Jó, adok neki újabb esélyt.

Előzmény: Törölt nick (14961)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.15 0 0 14961

Paplanfa! Az a memory nem ér egy fabatkát sem, amelyiket fel lehet gurítani, mint ahogyan azt a dormeo reklámozta.Azért lehet, mert lágy.

A sűrűt nem lehet.

Előzmény: Törölt nick (14960)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.15 0 0 14960

Valószínűleg kifogtál valami vacakot, én nem tapasztaltam csak jót.Sőt, míg nem, volt fájt a sarkam ha a hátamon feküdtem, amióta ezen fekszem elmúlt.

Azóta vettem egy 6 cm-eset is vendégágynak.

A padlón feküdt rajta, nagyon elégedett volt.

A sűrűsége a lényeg!

Előzmény: Törölt nick (14957)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.15 0 0 14959

Így néz ki a vastagsága.

Nagyobbat nem érdemes, mert elnyeli a fejvéget.

Előzmény: armisz72 (14956)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.15 0 0 14958

Nem tudom, hogy milyen márkájú vagy hogy egyáltalán márkájú-e.A Camponában vettem a naturvilágban.És mivel vákuum csomagolású volt, megkértem őket, hogy úgy szállítsák ki, hogy azonnal használható legyen a matrac.

Egyszerre vettem náluk az ággyal, ágyráccsal.

 

A vákuumos 20, a memory 4-5 cm-es, utóbbinál már fogásra is érződik, hogy sűrű. Lágyat nem érdemes venni. Le kell húzni a zipzárt és meg kell nézni az anyagot, mert előfordul, hogy a lágy memoryt beleteszik egy vastag huzatba, hogy eltejtsék a lágyságát. Ne a huzat legyen vastag és kemény. Egyébként vannak paraméterei, köbméter/sűrűség.

Az ágyrácsom nem rúgos, hanem stabil.Ezt azért írom, mert van olyan matrac, aminél lényeges, hogy milyen felületen használod.

 

A zónásnak is az a lényege, mint a memorynak, azaz, hogy "elnyelje" a vállat, csipőt....

Csak az a gyengéje, hogy nem vagyunk egyformák sem magasságra, sem súlyra.Ha véletlen lejebb csúszol az ágyban, már nem a zónában van a csípőd, vállad.

Van olyan, hogy a matrac felső rétege eleve memorys, de a megfelő vastagságú drága, a 2 cm-nél meg nem érvényesül az emlékező hab tulajdonsága.

Én 5 éve vettem a matracot, ha ráülök, semmit nem süpped be.Igaz, elég könnyű vagyok, de ez idő alatt semmit nem változott a formája.

Ja, arra is rá kell kérdezni, hány kilót bír.

Van olyan bolt ahol nem engedik a próbát, de itt tényleg nagyon türelnes volt velem a fickó és minden kérdésemre válaszolt.

Előzmény: armisz72 (14956)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.15 0 0 14957

Nem szeretem, mert amikor felmelegszik (azaz működni kezd a lényege) összemegy és eltűnik alattam, de mellettem meg ottmarad. Tehát olyan mintha ott se lenne, egy kiöblösödött ágynak érzem. Nem kapok benne levegőt ha oldalt, vagy hasra fordulok és aludni se tudok mert iszonyat melegem lesz. Ez tuti jó dolog egy sátorban, de a meleg lakásban, pláne panelban ahol pluszban fűteni se kell... De biztos bennem van a hiba.

 

A szék ígéretesen halad, legfőbb előremenetel, hogy tudatosult az agyamban mi miért történik, teljesen másként érzem magam, mindig figyelek az ülésre, érzem a különbségeket.

Előzmény: Törölt nick (14954)
armisz72 Creative Commons License 2016.09.15 0 0 14956

Köszi Brigi,  hogy ezt írod, én is főképp oldalt alszom vagy háton. Igazából a mostani matracom érzem h túl puha. Belesüpped a hátam. Nem tartja a gerincem helyesen. Akkor kipróbálok egy kemény matracot és ezt a memoryt. Neked milyen márkájú és vastagsagu memoryd es matracod van? 

Előzmény: Törölt nick (14954)
portug Creative Commons License 2016.09.15 0 0 14955

Bubuca, ezek szerint te rengeteget javultál! Jó volt olvasni!!!:)S most hogyan "tartod karban" a rendszert, mit tornázol?

Előzmény: Bubuca (14933)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.14 0 0 14954

Nem tudom, ezt neked kell érezned.

Mert látod, én nagyon szeretem a memoryt, Paplanfa meg nem bírja.

 

Az biztos, hogy az alátámasztás nem lehet puha.

De nem mindenki tud kemény matracon aludni.

 

A memory fedőmatrac azoknak hasznos, akik zömmel oldalt fekszenek.

Ha egy kemény matracon oldalt fekszel, a csípőd fog érintkezni először a matraccal, a gerinced pedig megsüllyed.

A memory viszont felveszi a test formáját, "elnyeli" a csípő szélességét, így a gerinc egyenes marad.Túl magasat nem szabad venni, hogy érvényesüljön a kemény alátámasztás.

Nekem még a párnám is ilyen, máson nem is tudnék feküdni. 

 

De van félkemény matrac is, csak azt már nem érdemes "lágyítani" memoryval..Mindent ki kell próbálni.

 

 

Előzmény: armisz72 (14952)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.14 0 0 14953

Vatelin lehet betömködve? Olyasmi mint a vatta? Kabátbélés illetve hangszórókban is ez van, kárpitos-bútorszövetes boltokban lehet ilyet kapni zsákszámra, vagy méterre.

 

A matracod nem tudom, szubjektív kifejezés a kemény, a túl puha és ehhez hasonlók.

Előzmény: armisz72 (14949)
armisz72 Creative Commons License 2016.09.14 0 0 14952

Akkor a kemeny matracban gondolkodjak?  Elmegyek es rafekszem akkor par matracra. A memory matrac mire jo? 

Előzmény: Törölt nick (14950)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.14 0 0 14951

Áhh, azzal ki lehet űzni a világból.

Előzmény: Törölt nick (14948)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.14 0 0 14950

Érdemes tájékozódni a matracgurunál, hogy mi az aminek nem szabad beugrani.Szeretik növelni az árakat jól hangzó dolgokkal.Bio, cellák, zónák....nem mind hasznos.

Előzmény: armisz72 (14943)
armisz72 Creative Commons License 2016.09.14 0 0 14949

Nem memory. Õssze tudom nyomni egy kezzel es visszaugrik. A szonyeg sima fel cmes csomozott szonyeg. A steppeles nem lenyeg az h kb 20 cm- enkent ossze van tuzve. Na most levettem egy kis reszen a huzatot ez nem szivacs hanem inkabb ilyen sűrűbb műszál toltet. Mint a paplanokban csak surubb es durvabb.

 

A matracom 25 cm-es azon volt ez az 5 cm-es fekvobetet. A matracot meg tul puhanak erzem. Meg 12 eves. 

Előzmény: Törölt nick (14947)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.14 0 0 14948

Mi bajod a memoryval? Imádom! Ebből is van gagyi és minőségi. A jómimőségű sűrű, kemény, na és drága. Én 35.000.vettem.Ezt rakom rá egy kb.20 cm-es kemény matracra.

Utóbbi vákuumos, azt hiszem latex.Így együtt a kettő nagyon kényelmes.

Nagyon nehéz matrac ügyben tanácsot adni.

Én kipróbáltam a boltban, de néhány napos használat után keménynek találtam, ezért vettem rá ezt a kb. 4-5 cm -es memory fedőmatracot.

 

Előzmény: Törölt nick (14947)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.14 0 0 14947

Ez a rátett pótlék egy klasszik, összesüppedő, aztán idegesítően abban az összenyomott állapotában maradó memory szivacs? Vagy csak egy tök sima 5cm-es kérpitosszivacs van benne? 1 kézzel a szélénél átfogva, össze tudod nyomni szinte teljesen, de azonnal visszarugózik?

 

A "szivacsszerű steppelt"-et nem értem mit jelent :) fotót tudsz? A perzsaszőnyeg se túl általános dolog. :)

 

Mindenesetre az fontos infó, hogy lefeküdve "kényelmesen" érzed magad, csak épp amikor pihenten fel kéne kelni, pont akkor jössz rá, hogy benned van a feszület.

Előzmény: armisz72 (14946)
armisz72 Creative Commons License 2016.09.14 0 0 14946

A padló laminalt padló azon van egy perzsaszőnyeg és erre tettem rá egy 5 cm vastag fekvőbetétet, ami eddig a matracomon volt. Ez ilyen szivacsszeru steppelt anyag, de ez is régi. A matraccal egyutt vettem anno. Hát ez ugye azert is kemenyebb mert nem agyracson van,  nem rugalmas,  meg vékony. A fekvés nem fáj rajta csak utána nagyon befeszül a hátam reggelre. 

Előzmény: Törölt nick (14945)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.14 0 0 14945

"kb. 2 honapja lekoltoztem a foldre egy fekvobetetre. De ez most mar felek h túl kemény a hatamnak."

 

Pontosan mi, milyen az a földön lévő fekvőbetét? És hogyan tudnád objektíven definiálni a "keménységét"?

Előzmény: armisz72 (14943)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!