Keresés

Részletes keresés

lahchia Creative Commons License 2013.09.06 0 0 4680

Mi volt az MR-n???

Előzmény: penicilin1979 (4678)
lahchia Creative Commons License 2013.09.06 0 0 4679

en egesz nap nevetek.MIndenen. A fejemben levo daganaton is. Megis depresszios vagyok, tudom, az orvosom ilyen iranyu kivizsgalast is javasolt, de meg nem szantam ra idot, nem erek ra. Es nem akarom hogy kezeljenek, mert az antidepresszansok erosen fuggoseget okozo szerek. Es en nem akarok fuggo lenni. Amig a sajat erombol is meg tudom oldani a problemamat

A depresszio nem a szomorusag! 
Tudtommal inkabb pont az ingadozo hangulat jellemzo ra, hogy a siras es a nevetes kozott, az euforia es a teljes kilatastalansagerzes kozott ingadozik az ember, es villamgyors, ok nelkuli valtasok vannak a ketto kozott.  Eleg hozza ha meglatsz egy lepket, vagy ralepnek a labadra.


Előzmény: GGabor1 (4675)
penicilin1979 Creative Commons License 2013.09.04 0 0 4678

Sziasztok!

 

Szedett valaki Tegretol CR gyógyszert ? Felírták a borzalmas zsibbadásra csak az elötte levő gyógyszert nem bírtam szedni a Teperint

Ma 17:20 MRI Dózsa Gy. út EuroMedic

GGabor1 Creative Commons License 2013.09.04 0 0 4677

"Fiatal emberke vagy": igen, mondhatjuk, 28 éves vagyok. :)

Nekem semmilyen alvási zavarom nincs, úgy alszom, mint a bunda. :D Meg "pánikolni" se szoktam. Annyi, hogy viszonylag gyakran vannak negatív gondolataim, meg mindig a legrosszabbra gondolok, beképzelek magamnak betegségeket, és néha konkrét tünetek is megjelennek stb. (Mondjuk valószínűleg azért is vagyok ilyen hipohonder, mert volt néhány komolyabb betegségem már, ahogy utaltam rá korábban. És ezek után azért az ember jobban fél a betegségektől.) Az agydaganatra már szinte egyáltalán nem gondolok, de ezt már talán írtam. Most az SM-et sokkal elképzelhetőbbnek tartom. :D Vagy valami degeneratív szembetegséget... ugyanis tegnap megismételték a VEP-et, már szemüveggel, és így is pozitív lett (bár valamennyivel jobb az eredmény, mint a múltkori, amikor szemüveg nélkül csinálták a vizsgálatot). Tehát elvileg van valami gond a látópályámmal/szememmel. Mondjuk a doki szerint ez tényleg inkább valami szembetegség lesz, vagy esetleg SM... bár erre kicsi az esély. De elvileg teljesen banális okok is állhatnak a háttérben, pl. hogy nem tökéletes a szemüvegem, és ezért jött ki a pozitív eredmény, elvileg elő szokott fordulni ilyen. Pláne azoknál, akiknek nagyon gyenge a szemük, mint pl. nekem is. Na mindegy, a héten megyek szemészetre, jövő héten meg a koponya CT-re, azán MR-re, bár a doki szerint is szinte kizárt, hogy agyi problémám lenne. Majd meglátjuk. (Mondjuk én azért pl. egy szürke vagy zöldhályognak se örülnék, SM-ről nem is beszélve. :D)

Ildikó Kapuszta Creative Commons License 2013.09.03 0 0 4676

Jó, persze, de hidd el hogy te nem érzed magad depisnek, én sem de ez a tulzott aggódás, parázás, pánikolás alváőszavar mind azt erősitik. Gondolom te még egy fiatal emberke vagy, igen próbáld meg gyógyszer nélkül, mert később nehéz leszokni róluk.Sokszor tettem már le őket én is, de mindig jött az a fránya szorongás, magas vérnyomás, nemalvás, jól belefogytam de mindig vártam  pár hónapig, sajna mindig az a fránya gyógyszer győzőtt, nem véletlenül van rz igy kitalálva.Sok sikert, biztos nincs agydaganatod, de azért ki kell zárni, ,MRI, CT-vel, ha kell PET CT-vel. Főleg azért kell kizárni, mert te emiatt gyötröd magad, sajnos az ember ugy van megalkotva, hogy képes mindig a legrosszabbra gondolni.

Előzmény: GGabor1 (4675)
GGabor1 Creative Commons License 2013.09.03 0 0 4675

Köszi, de azért nem olyan vészes a helyzet, ezen az agydaganat-témán is csak max. egy hétig "rugóztam", és azért akkor se aggódtam halálra magam, annyi, hogy sokszor eszembe jutott, és szorongtam, de ennyi. Illetve egy ideje már elég kizártnak tartom ezt a teóriát, ahogy írtam a múltkor is. :)

Szerintem a depressziónak és a generalizált szorongásnak nincs köze egymáshoz, vagy legalábbis nincs mindig. Én pl. egyáltalán nem érzem magam depressziósnak, és sokszor a betegségeimet/képzelt betegségeimet is inkább humorosan kezelem, illetve állok hozzájuk (pl. tudok nevetni a saját kínlódásaimon :D). Néha persze vannak rosszabb napok (amikor ide először beírtam, akkor azt hiszem éppen "rosszabb napom" volt, meg még utána is, de most már tényleg túl vagyok rajta, jó a hangulatom), de ahogy írtam, én inkább természetes, illetve alternatív módszerekkel igyekszem "kezelni" magam. De ha nagyon rosszul támadnék lenni lelkileg, akkor ígérem, hogy kipróbálom a gyógyszert. :))

Ildikó Kapuszta Creative Commons License 2013.09.02 0 0 4674

Pedig a generalizált szorongás a depresszió egyik megnyilvánulása és az erős pozicionális szédülést is okozza, nekem legalább is okozta. Nem gondoltam akkor agydaganatra egy pillanatra sem.

Előzmény: GGabor1 (4671)
Ildikó Kapuszta Creative Commons License 2013.09.02 0 0 4673

Pedig a sötét gondolataid eélkergetésében az aggódásaidban melyek ugy látom időnként feleslegesek, ezek a szorongások rosszul hatnak a sziv és érrendszeredre. A helyedben én próbálnék egy kevés gyógyszert bevenni saját érdekedben, lehet azt átmenetileg is.Nagyon nagyon aggódsz, irtózól az általad nevezett agyráktól de eb be belelovalod magad és már olyan tüneteket is észlesz amik hamisak.

Előzmény: GGabor1 (4671)
GGabor1 Creative Commons License 2013.09.02 0 0 4672

"annál elvileg ilyen rendelkezik"

Mármint "jelentkezik". Elnézést. :)

GGabor1 Creative Commons License 2013.09.02 0 0 4671

Csigolya meszsedés: igen, de a röntgenen semmi sem látszódik, pedig ha tényleg ilyen jellegű gond lenne, akkor az kimutatná. Plusz nem forgó jellegű szédülésem van (annál elvileg ilyen rendelkezik), és komoly nyaki fájdalmaim sincsenek.

Amúgy azóta több olyan (orvos) ismerősöm is megvizsgált, aki ért valamicskét az ideggyógyászathoz, és szerintük semmi jel nem utal arra, hogy bármilyen komoly idegrendszeri betegségem lenne (pl. SM, agydaganat). Látott egy gyógytornász is, ő meg azt mondta, hogy komoly csigolyaproblémám se lehet, viszont a nyakizmaim nagyon feszesek (részben a szorongástól), és ez is okozhat ilyen bizonytalanságérzést (az izmok nyomhatják az agybe vezető ereket vagy mi). De mondjuk a vírusfertőzéses teória is benne van még továbbra is a pakliban. :)

Mindenesetre holnap azért bemegyek megint az idegre, hogy emgismételjék a VEP-vizsgálatot (amit a múltkor elszúrtunk, mert nem volt rajtam a szemüvegem, ahogy írtam), plusz azért a tizedékére kiírt koponya CT-re is elnézek... de mondjuk én se nagyon hiszem már, hogy komoly szervi bajom lenne, az agyrákot már szinte teljesen kizártnak tartom. :) (Ami azért haladás... legalább emiatt nem stresszelem már magam. :D)

 

"A generalizált szorongásodat kezelik?"

Hát ha a "kezelés" alatt azt értjük, hogy felírtak-e egy halom gyógyszert: igen, fel, de nem szedem őket. Egy időben szedtem, de semmi változást nem tapasztaltam, így elhagytam őket. Amúgy se akarom, hogy még szervi bajaim is legyenek. :)

Természetes módszerekkel igyekszem "nyugtatni" magam, relaxáció, sok gylaoglás az erdőben, citromfű tea, macskagyökér-ksézítmény... sokszor ezek elegendőnek is bizonyulnak, de nem mindig. :)

Ildikó Kapuszta Creative Commons License 2013.09.01 0 0 4670

A hozzászolás eleje idézett volt Ggábortól

Előzmény: Ildikó Kapuszta (4669)
Ildikó Kapuszta Creative Commons License 2013.09.01 0 0 4669

pszichés problémát (végül is elvileg van egy generalizált szorongásom, az szinte az összes tapasztalt tünetet okozhatja :) ); nyaki csigolya meszesedést,- sztem ez mindennek az okozója. A generalizált szorongásodat kezelik? Nekem is az van szedek rá gyógyszereket és megkimélem magam az ilyen sötét gondolatoktól, amik neked vannak.

Előzmény: GGabor1 (4661)
1-7 Creative Commons License 2013.09.01 0 0 4668

Hát az én egyik szemem teljesen elment a meningeoma miatt.A másikat márciusban látta szemész.Nagyon aggódom , de ellenőrzöm magam.Nem vettem észre semmit.Október a látás hónapja.Lehet,hogy elmegyek szemészhez.....

Előzmény: lahchia (4667)
lahchia Creative Commons License 2013.08.30 0 0 4667

soron kivul, azt mondtak hogy mivel folyamatosan romlik a szemem ezert megnezik 
ha jol sejtem az eleslatas, a latoter, a FF ertek, meg a szemfenekvizsgalat eredmenye alapjan mondta. Az biztos hogy az meghatarozo hoyg az also negy szamot mar sehogy sem latom, nem tudnak olyan lencset adni, pedig januarban meg tokeletesen lattam a legalsot is. Az FF ertek is ok volt, most 45 - 25 Hz

hogy ez mit jelent azt nem tudom, csak azt hogy mindketto 45 volt es minden vizsgalatnal kisebb ertek jon ki a bal szememre
a latoter meg.. a bal also negyed fekete
A masik szemem teljesen ok, a rovidlatast leszamitva, de hat az normalis lenne
neked hogy van a szemed? 

Előzmény: 1-7 (4666)
1-7 Creative Commons License 2013.08.28 0 0 4666

Simi szia!

Októberben lesz MRI?Az a soros éves ellenőrzés vagy soron kívüli időt kaptál?Nem értem,hogy hogyan mérik ezt a százalékos teljesítményt?Ez az eredmény az egyik szemedre szól és a másik teljes?

Előzmény: lahchia (4659)
1-7 Creative Commons License 2013.08.28 0 0 4665

Induljunk ki abból,hogy nincs "agyrákod".Az MRI majd megoldja a dolgot.SEMMI PÁNIK!

Előzmény: GGabor1 (4663)
GGabor1 Creative Commons License 2013.08.28 0 0 4664

Ööö... most olvastam valami olyat, hogy akinek rossz a szeme, annak fel kell tennie a szemüvegét a vizsgálat alatt... én pedig nem tettem fel! (Nem mondták...) :-O Akkor tényleg lehet, hogy téves az egész diganózis...

Mit gondoltok? Van esetleg itt olyan, aki szemüveges, és már volt ilyen vizsgálaton?

GGabor1 Creative Commons License 2013.08.28 0 0 4663

Nos, megvannak az eredmények. A BAEP teljesen negatív lett, a VEP viszont pozitív... konkrétan ezt írtják a lapra:

Mk. szem 16-os és 32-es sakktábla ingerlésekor jelentősen megnyúlt latentiák, csökkent amplitudok, torzult hullámmorphológia.

Vélemény: mko. a látópálya demyelinisitioja, ill. axonalis laesioja látható.

 

Na most a doktornő azt mondta, hogy ez szerinte nem SM, mert annál csak az egyik van a demyelinisitioja és a laesio közül (mondjuk én most utánajártam neten, és mintha mindkettőt írnák... a demyelinisitiot mindenképp), és nem is agydaganat, mert annál nincsenek ilyenek. Hát nem tudom. Szerintetek? Ez vajon tényleg nem agyrákra utal? Nektek nem voltak ilyesféle leleteitek?

Mindenesetreírtak egy MRI-t elvileg közepes sürgősséggel intéztek, bár még nem tudom, hogy pontosan mikor is lesz, ezután fognak telefonálni. Én amúgy SM-re gyanakszom inkább, de majd kiderül... mindenesetre jobban örülnék neki, mint a ráknak, az biztos, SM-el még simán évtizedekig el lehet éldegélni ugye, akár különösebb problémák nélkül is. :)

Egyébként érdekes, annak ellenére, hogy valami bibi van a látópályámmal, semmilyen látási zavarom nincs. Furcsa (felmerült bennem az is, hogy egyszerűen téves a diagnózis, de mindegy, majd az MRI-n kiderül, hogy mi a helyzet).

GGabor1 Creative Commons License 2013.08.27 0 0 4662

Köszönöm a választ!Zsibbadás egyébként nekem sincs, ahogy írtam, inkább bizsergéseket szoktam érezni a végtagokban. De ezek egyáltalán nem ijesztőek számomra, meg elég gyorsan el iszoktak múlni. :)

Előzmény: andizs (4657)
GGabor1 Creative Commons License 2013.08.27 0 0 4661

"Még nem sikerült kideríteni semmit?"

Nem igazán... Ma voltam megint az ideggyógyászaton, valami BAEP és VEP-vizsgálaton, de a doktornő éppen nem ért rá megnézni az eredményt, így csak holnap reggel tudom meg, hogy találtak-e valamit. Bár nem tudom, hogy ezekkel a vizsgálatokkal egyáltalán mit lehet találni... gondolom ez pl. az agyrákot (elnézést, daganatot :) ) nem mutatja ki, meg talán az SM-t sem (vagy passz, nem tudok sokat erről a VEP-ről és BAEP-ről). A CT pedig még két hét múlva lesz... szóval néhány hétig még valószínűleg szoronghatok, meg találgathatok. :)

Egyébként viszont egyre kevésbé érzem valószínűnek az agydaganat "teóriámat", mert pl. fekve nem szoktam érezni semmit, se szédülést, se fejfájást (bár a fejem amúgy is csak nagyon ritkán fáj, és akkor is inkább valami feszítő érzést tapasztalok, nem éles fájdalmat), ráadásul reggel, ébredés után általában semmit nem érzek, csak később jelentkeznek a tünetek (ez megint nem jellemző az agydaganatra, ahogy ti is írtátok, sőt, annál pont reggel a legrosszabb). Ráadásul tényleg az van, hogy szinte csak fejmozdításoknál érzem ezt a hülye bizonytalanságérzést... meg érdekes, épp most, az esti sétám közben vettem észre, hogy pl. az elsuhanó autók figyelése is kiváltja. Furcsa. Meg mondjuk viszonylag gyakran tapasztalok újabban kéz és láb-bizsergést (nem zsibbadást, ez annál enyhébb), bár ilyen bizsergéseim már tényleg voltak régebben is, aztán elmúltak, szóval ez egyáltalán nem biztos, hogy összefüggésben áll a szédüléssel. Beszéltem másokkal is erről a problémáról egyébként, és szinte mindenki három dolgot tart elképzelhetőnek: pszichés problémát (végül is elvileg van egy generalizált szorongásom, az szinte az összes tapasztalt tünetet okozhatja :) ); nyaki csigolya meszesedést, esetleg valami keringési zavart. (Bár utóbbinál elvileg egyéb tüneteknek is kellene lennie,a hogy a neten néztem, látásproblémák stb.) Ja és van még egy lehetőség, amiről már talán itt is beszéltünk, ez a vírusfertőzés következtében kialakuló idegrendszeri/egyensúlyrendszeri (esetleg fül) probléma. Még ezt érzem a legvalószínűbbnek, mert ahogy írtam, nemrég volt egy komoly torok, vagy talán már inkább gégegyulladásom, és kb. azután jelentkezett ez a szédülésféleség. No mindegy...holnap már hátha kicsit okosabb leszek a VEP, BAEP-vizsgálatok eredményeinek birtokában. :)

Elnézést a hosszú monológért. :D

lahchia Creative Commons License 2013.08.27 0 0 4660
Még nem sikerült kideríteni semmit? Ne haragudj, nem kioktatni akarlak, csak kérni, mert engem nagyon zavar ez az "agyrák" szó. Ha jól tudom, a rák szót kimondottan a rosszindulatú tumorokra szokták használni. De jóindulatú is van. Persze az sem jó buli, de azért mégsem agyrák...
Előzmény: GGabor1 (4655)
lahchia Creative Commons License 2013.08.27 0 0 4659
Köszi szépen! Hát sajnos progresszió, minimális, de romlás. Azt mondta az idegsebész hogy 0.6 visusnál kezdjek aggódni. Legutóbb 0.8-0.7 volt. Most 0.7. A látótér vizsgálaton is látványosan rosszabbul szerepeltem. Hát ez van. Még akkor is örülhetek hogy nem rosszindulatú, "csak" egy ártatlan meningeoma. Októberben MR, aztán meglátjuk.
Előzmény: 1-7 (4658)
1-7 Creative Commons License 2013.08.26 0 0 4658

Beszámolót várunk.Gondolunk rád!

Előzmény: lahchia (4654)
andizs Creative Commons License 2013.08.26 0 0 4657

Szia Gábor!

Igen olvastam a szédüléseidről. Tényleg lehet pszichés eredetű vagy más egyébb is, de érdemes megnézetni. Férjemnek astrocytómája volt, azt mondták ez epilepsziás romakkal kezdődik, neki SOHA nem volt ilyen, csak az utolsó héten! A szédülése sem volt kínzó vagy bántó, inkább imbolygó járásán vettem észre meg amikor másodszor esett hanyatt-csak úgy....Fejfájás is társulthat hozzá és hányinger. Neki sokáig csak gyengeség érzste volt azt mondta,mindig csak feküdne..Alacsony pulzus,aluszékonyság.Azt mondták az orvosok,hogy a nyári kánikula is okozhatja! Tehát:ne légy hipochonder, mert ha betegnek hiszed magad előbb-utóbb azzá válsz! de a vizsgálatokat csináld végig és nagyon figyelj oda. Zsibbadás nem volt,talán az inkább gerincproblémákra utalhat!

Előzmény: GGabor1 (4656)
GGabor1 Creative Commons License 2013.08.26 0 0 4656

Elnézést, Andizst akartam írni. :)

 

***

 

Egyébként pénteken voltam neurológusnál, bár nem lettem sokkal okosabb, csak elküldtek egy csomó vizsgálatra: CT-re (erre két hete kell várni), MRI-re (erre öt hónapot !!!), kétirányú nyaki röntgenre (megcsinálták ott helyben, negatív lett), nyaki ultrahangra (1 hónapot kell várni rá...), meg valami BAEP és VEP-vizsgálatra (ezeket elvileg holnap fogják megcsinálni). A szédülés egyébként továbbra is bizonytalan jellegű, főleg fejmozdításnál jelentkezik, de néhány napig volt mindenféle egyéb tünet is, pl. tompa, feszítő fejfájás, émelygés, jobb kéz és jobb láb bizsergés... bár ezeksosem voltak tartósak, max. pár eprciog tartottak, és végül is simán lehetnek pszichés eredetűek is, amennyit szorongok, nem is lenne csoda... no meg korábban, évekkel ezelőtt is voltak már pl. bizsergések, aztán elmúltak. No mindegy, majd kiderül, hogy mi áll a háttérben (vagy nem), inkább nem is terhelem tovább a fórumot a "hipohonderkedésemmel". :))

GGabor1 Creative Commons License 2013.08.26 0 0 4655

Küzd: részvétem!

 

Anizs: megkérdezhetem, hogy milyen jellegű szédülése volt a férjednek? Például forgó jellegű? Vagy csak bizonytalanságérzés? Mert én is kb. egy hónapja szédülök, egyelőre nem tudom, mitől, ahogy eltnebb írtam, és persze az agyrákra is gondoltam, viszont nem tudom, hogy az milyen jellegű szédüléssel jár.

lahchia Creative Commons License 2013.08.26 0 0 4654
Holnap szemészeti kontroll. Drukkoljatok nekem! Jó lenne ha megállna a romlás. Sztem nem, úgy eszem romlott a legutóbbi óta. :-( de majd a műszer megmondja.
andizs Creative Commons License 2013.08.25 0 0 4653

Kedves Küzd! Kedves Reni!

nem véletlenül választottalak Téged.

Mint írtam mi ugyanezt az utat játuk be az én párom is 5 éve kapott kezeléseket, aztán most nyár elején kezdett el szédülni. Július 11-én az MR-en még nemtaláltak semmit...állítólag. temodált javasoltak az első kúrát meg is kapta, de Ő augusztus 07.én távozott.Alig négy hét alatt. nem igazzán értem ilyen rövid idő alatt hogy történhetett ekkora változás. Az én fiaim ugyan 22 és 25 évesek de nekem a vele leélt 28 év kevés volt így. Azt hiszem szörnyű ez mindkettőnknek,de nem csak nekünk,hanem a többieknek is.

Mégis orvosilag szeretnék még utána járni, tényleg lehet-e ekkora romlás négy hét alatt vagy valaki figyelmetlen volt?Mert mi egyetlen egy MR eredményéről nem értesültünk, ha kértem azt mondták szólnak, ha baj van. Hát attól tartok,nem szóltak!

1-7 Creative Commons License 2013.08.25 0 0 4652

Küldök neked egy erősítő ölelést!Szükséged lesz még rá! Tudom!

Előzmény: Küzd (4648)
lahchia Creative Commons License 2013.08.25 0 0 4651
Nagyon sajnálom. :-(
én is ennyi idős vagyok, belegondolni is szörnyű...
Kívánok neked sok erőt a továbbiakhoz!
Előzmény: Küzd (4648)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!