Keresés

Részletes keresés

Jaksa Creative Commons License 2009.12.27 0 0 722

Ja, azt elfelejtettem említeni, hogy erre én is gondoltam, de ez lehetetlen, mert sajnos csak max. 90cm áll rendelkezésre. Ha egymás mellé tenném őket az már 120cm. lenne. Egy side by side pedig azt hiszem 75-90cm. széles. Az még elférne.

 

Előzmény: Nadzsi (721)
Nadzsi Creative Commons License 2009.12.27 0 0 721
Nézd meg az önálló NoFrost fagyasztókat és a sima hűtőket. Találsz 200 liter feletti fagyasztókat és akár hasonlú hűtőt is. Leteszed egymás mellé. Két kompresszor, külon szabályozható etc.
Előzmény: Jaksa (720)
Jaksa Creative Commons License 2009.12.27 0 0 720

Hello!

Venni szeretnék egy hűtőt.

Az utóbbi pár napban szinte az összes hozzászólást elolvastam és ha jó a statisztikám, akkor minden márkára volt valamilyen panasz, de legkevesebb az LG-re és a Liebherr-re. Ez utóbbi kiesett, mivel hűtőszekrényt szeretnék venni, nem egy kocsit. Itt bárki tanácsot kért, mindenkinek a Liebherr-t ajánlottátok. Ti mind milliomosok vagytok? Elmondom a szempontjaimat egy hűtővel kapcsolatban:

- nagyon nagy fagyasztó rész (anyósék küldik mindíg a húst, mirelitet, stb.)

- no frost

- két kompresszoros (de nem muszáj)

- alul, vagy oldalt fagyasztós

- külön állítható a hűtő és a fagyasztó rész

 

Mivel a kombinált, alulfagyasztósoknál majdnem mindegyik max. 92Lit nettó, gondoltam a Side by Side hűtőkre is, de maximum olyan 200-at adnék érte. Ennyi pénzért csak a Samsungot láttam, mivel az LG egy 30-al drágább. De óvakodok a Samsung-tól mivel többen mondták hogy sok a meghibásodás köztük.

Indesit, Ariston, Zanussi, Gorenje, Whirlpool, Electrolux, Aeg, Bosch, Siemens: ezekről hallani sem akarok. Egyik sem felel meg, ha meg igen, akkor 250e felett van az ára (Bosch, AEG, Siemens).

Az a baj, hogy egy sima kombinált hűtőnek, aminek nagy a fagyasztó része majdnem annyiba kerül mint egy legolcsóbb side by side. De valóban megszabad venni a legolcsóbbat? Tisztában vagyok azzal is, hogy egy sima alulfagyasztós mondjuk 250-380kW-ot fogyaszt egy évben, addig egy amerikai típusú 500-560kW-ot. De ez is belefér, ha a nagy fagyasztórész kompenzálja a plusz villanyszámlát.

Jégkocka adagoló, víz adagoló, Brita szűrő, ilyesmik nem kellenek, csak felesleges hely veszteség. Decibeleket pedig mindegyik produkál jó sokat (tudom, kivéve Liebherr), úgyhogy ez sem szempont, távol alszunk tőle.

 

Melyiket vegyem meg?

Mit ajánlatok? Válasszam a side by side-ot? És Samu, vagy LG (+30.000Ft.),  

vagy inkább egy alulfagyóst?

Segítsetek dönteni!

köszönöm. 

 

Imileee Creative Commons License 2009.12.21 0 0 719
Köszi a felvilágosítást, most néztem meg, tényleg van egy venti a fagyasztó részen is. Talán annak van olyan csúnya hangja amikor beindul, bár utóbbi időben vagy bekopott vagy én szoktam meg a hangját vagy mindkettő, de mintha kevésbé zavarna.
Előzmény: Nadzsi (718)
Nadzsi Creative Commons License 2009.12.19 0 0 718
Nem jől tudod. A NoFrost-nak fagyasztőnál van értelme, mivel a normál hűtő előbb utóbb egy kis segítséggel magától is leolvad. A fagyasztóban a NoFrost jelenleg csak ventillátorral működik, minden típusnál.
Előzmény: Imileee (717)
Imileee Creative Commons License 2009.12.17 0 0 717
Amennyire én tudom, a ventilátornak nem sok köze van a nofrost dologhoz. A mi lebherr hűtőnkön külön lehet kapcsolni, hogy menjen-e a venti vagy ne. Ha bekapcsolt állapotban van, akkor sem megy állandóan, sőt ha kinyitod az ajtót, akkor is leáll.
Előzmény: mn1 (715)
eolga Creative Commons License 2009.12.16 0 0 716
Nálunk a Siemens noFrost ventillátora nem megy folyamatosan. Általában ajtó nyitás után kezd el működni. Azonban nem is ez a hangos! Ennek a zaját szinte nem is lehet hallani.
A nyekergés a hűtő hátsó műszerfaláról jön.

Fejlemények nálunk: kaptunk jegyzőkönyvet a Siemens szerelőtől, hogy hangos a hűtő, kérhetjük a cserét. Szerinte 50% esélyünk van rá, hogy halkabb lesz a következő.

Nekünk is mesélt az új technikáról, az új gáz fajtáról, a noFrosttal összefüggő technikai zajról. Nem tudom megítélni, hogy igaz, nem igaz. De egy amúgy csendes lakás, amerikai konyhás nappalijában határozottan zavaró ez a nyekergős hang.
Előzmény: mn1 (715)
mn1 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 715
Sharp hűtőről semmilyen tapasztalat:)?

Annyi azért mindenképpen érdekelne, hogy a No-frostos hűtőgépeken a plusz ventillátor folyamatosan megy a párásodás elkerülése érdekében, vagy csak akkor, amikor a kompresszor működik? Az állandó halk alapzajt ugyanis nem szeretném hallgatni. A mostani hűtőgép elég alapteljesítményen megy, félóránként kapcsol be a kompresszor, ha a no-frost miatt a ventillátor is akkor menne, azt azért ki lehet bírni.

Köszi a válaszokat!

MN
t a r k Creative Commons License 2009.12.16 0 0 714

Sziasztok!

Tényleg a "környezetbarát gázok lennének az okai az ilyen "traktorhangoknak"? Nem tudom, pedig a szerelők ezzel rázzák le a panaszos kuncsaftokat mostanában. Elég kiábrándító, ha a modern környezetbarát technológia ilyen mellékhatásokkal jár.

Imileee Creative Commons License 2009.12.15 0 0 713
Nekünk Liebherr cnes 4003-as hűtőnk van. Egy hónapja megy és néha olyan hangja van mint a traktornak, de csak néha (általában viszonylag csendes). De amikor hangos, akkor borzasztóan zavaró. Bár nincs fogyasztásmérőre kötve külön, de úgy saccolom, hogy egy nap kb 2kWh-t megeszik, ami szintén rohadt sok szerintem így egy hónap után.
Ha egy fele ennyibe kerülő hűtő csinálná, akkor lehet, hogy szemet hunyok, de egy ilyen drága gépnek tökéletesnek kell lennie. Szervizt azért nem hívtam MÉG, mert csak néha búg nagyon, és persze olyankor éppen nem produkálná amikor ott van a szerelő. Szerzek egy fogyasztásmérő, aztán meglátom annak tükrében a további lépést.
Eddig csalódás a liebherr.
eolga Creative Commons License 2009.12.12 0 0 712
Igazad lehet a Liebherr hűtőkkel. Mi több kört futottunk, és sokáig tanakodtunk a Liebherrel kapcsolatban. Végül az ára miatt nem döntöttünk mellette. 200-220e forint körül lett volna, és ennyi nem fért bele. Jártunk a szépséghibás hűtők boltjában, ahol az eladók valóban nagyon kedvesek voltak, de nekünk olyan érzésünk volt, hogy nagyon nem vigyáznak ott a gépekre. Pont akkor szállítottak ki egy darabot, és nem sokat foglalkoztak vele, hogy ne üssék be itt ott.

Amúgy abszurdnak találom, hogy 200e forint alatt ne lehessen kapni olyan hűtőt, ami teszi a dolgát és nem hangos. Szerintem a mai elvárások ennél sokkal nagyobbak egy hűtővel kapcsolatban.
Előzmény: Törölt nick (710)
eolga Creative Commons License 2009.12.12 0 0 711
Ma délelött (36 órával a kiszállítás után) bejelentettük a Siemens szervízben, hogy hangosnak érzékeljük a hűtőt. A szervízben korrektek voltak. Hétfőn vagy kedden kijönnek és megállapítják, hogy valóban hangos vagy nem. Ha igen, akkor kiállítják a jegyzőkönyvet és ez alapján élhetünk a csere lehetőséggel.

Egyben írásban is jeleztük a kereskedőnek (E-digital), hogy reklamációval élünk. Ott is korrekt ügyintézés: amennyiben megvan a jegyzőkönyv, jelezzük, hozzák a cserét.

Ami nagy kérdés számunkra: a hangosság egy kicsit relatív dolog. Ki fog dönteni? A szervízes és a mi érdekünk ellenkező. Hiába bizonygatom, hogy ez a nyivákolás szerintem nem megengedhető egy ilyen kategóriájú hűtőnél.

Délután vendégek voltak nálunk, akiknél Siemens noFrostos hűtő mükszik (kicsit az ő tapasztalatuk alapján is mertünk belevágni). Az "ékszíj akadózik" fajta nyekergő hangra azt mondták, hogy az övék nem csinálja.

Már azon tanakodtunk, hogy lehet, hogy csak valami meg van lazulva a ventilátorban vagy a kompresszorban. Lehet, hogy valami teljesen bagatell probléma. Naivak vagyunk? :-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.12 0 0 710
Mindenképp a liebherrt választanám, az ő fél no frostja felér a siemens vagy kinek a frostosával.
Mert mit is gyárt a siemens ? Mindent.
A Liebherr pedig klímatechnikát mindenféle méretben. Hidd el jobban értenek a hűtés nyelvén, mint a kooperációs gyártó Siemens
Nem véletlen az árdifferencia
Előzmény: GeG80 (704)
t a r k Creative Commons License 2009.12.12 0 0 709

Nem is tudom már, hogy miben lehet ma bízni. Nem akarok cinikus lenni, de ezen a fórumon is olvastam már sok drága hűtőröl, hogy ilyen-olyan zajokat produkált.  enyém csak 90 ezer volt, de ennél sem hiszem, hogy normális a "cserregő" hang a kompresszorból. Mondom, olcsóbb, "gagyibb" márkák sem zajonganak. Én még mosógépügyben jártam (járok) rosszul, mert a nagy presztizsű AEG motorja is vacakol, de a garis szervíz szívózik. Nem tudom, mi van a mai üzemek minőségbiztosításával, de ezt ki sem lett volna szabad engedni szerintem.

Ha nem hallod, lehet, hogy épp nem megy a kompresszor. 

Előzmény: eolga (707)
mn1 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 708
Sziasztok!

Sharp hűtőszekrényről mi a véleményetek? Konkrétan erről:

http://www.sharp.eu/cps/rde/xchg/hu/hs.xsl/-/html/product_details.htm?product=SJT480RBE&cat=21510

SJ-T480RBE a konkrét típus.

No frostos ez is, és csak A energiaosztályú, de kedvező áron lehet most kapni és nekünk méretben pont megfelelne, ráadásul a zajszintje csak 36 DB.
A fogyasztásra 380 kwh van feltüntetve, nem tudom, hogy ez pl. mennyivel jelent többet egy A++ energiaosztályú hűtő 200 kwh fogyasztásához képest éves szinten?
Már csak amiatt is érdekel, mert egy ismerős szerint sok energiatakarékos termék esetében a kedvező fogyasztás az egyes alkatrészek "alulméretezésével" érik el (mosógépszerelő, de gondolom a hűtőgépeknél is hasonló a tendencia).
Az infókat előre is köszönöm!

MN
eolga Creative Commons License 2009.12.11 0 0 707
De akkor melyik noFrost-os hütő az, amelyik nem hangos, nem "ciripel"????

Nálunk 24 órája megy egy Siemens. Minden szuper, kivéve, hogy én hangosnak találom. Néha úgy nyekereg, mintha szorulna egy ékszíj; néha ciripel. Viszont van amikor meg nem is hallani, hogy létezik. Létezik, hogy még be kell járatódnia? Vagy holnap hívjam azonnal a vevőszolgálatot?

Ilyenkor mi a teendő? Szerintem egy 160.000 forintos hűtő nem alsó kategóriás, hogy "majd megszokom".
Soká Creative Commons License 2009.12.11 0 0 706
Tudod Te, hogy 2008 óta hány lakásban megfordult már ez a hűtő? Előbb-utóbb csak megtalálja a hallássérült gazdáját...

Ezt most viccnek szántam, de talán még igaz is lehet.
Előzmény: GeG80 (701)
t a r k Creative Commons License 2009.12.11 0 0 705

Hát kíváncsi leszek! szóltam a Samsung ügyfélszolgálaton, továbbadják a szervíznek...de tuti, hogy én nem fogok csereutalványt kapni. Most is hallgatom, hogy cserreg az a rohadék a konyhában. egyszerűen szar benne a kopresszor! Hűteni rendesen hűt, csak zajos. a melóhelyemen is van pl.: egy régi whirlpool, az is csendesebb... Nade ezt nem lehet javítani, cserélni, meg rizikós, mert lehet, hogy elb...ák még jobban. egy garis szervíz nem hiszem, hogy rendesen meg tdná csinálni a hűtőkört benne, bár ki tudja.

GeG80 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 704
Igazából a szerelő csak bejött a lakásba, és már írta is a csereigazolást. Arra a kérdésre, hogy akkor most ez rossz, vagy mindegyik ilyen, nem válaszolt. Csupán amit korábban leírtam, azt mondta el. Így aztán továbbra is rejtély, hogy mi fogtunk ki egy hanyagul összeszerelt, hangosabb példányt, vagy az összes ilyen. Mivel azonban webshopos volt a vásárlás, így hiba nélkül is elállhatok (ha jól tudom). Lehet, hogy csak ezért volt ilyen "nagyvonalú". Mindenesetre a Samsung kiesett a potenciális jelöltek közül. Valószínűleg a Siemens lesz a nyertes. (A Liebherr /CN 3033/ - amellett, hogy drága - csak félig no frostos, a normál hűtőrésze csak légkeveréses. Igaz a zajszintje is valamivel alacsonyabb.)
BearGOD Creative Commons License 2009.12.11 0 0 703
Sztem az LG nem hangos. De ez az én szubjektív véleményem.
Nem amerikai konyhánk van és a nappalitól kb 4 méternyire vana gép a konyha - mondhatni - közepén. Ha elmegyek mellette hallom, ha full csend vana lakásban akkor hallom mikor elindul és a kompi megy, de ha a kompi leáll akkor már nem hallani semmit, csak ha kimegyek a konyhába, de ott is tűrhető.

Nekem a fogyasztásával volt korábban kérdésem, de arra még nem érkezett tapasztalat.

További szép napot.
Előzmény: t a r k (702)
t a r k Creative Commons License 2009.12.11 0 0 702

Hali!

Ez nem semmi! A ti garanciális szervízetek ilyen készséges? A miskolci szervíz, (ami mellesleg talán az összes háztartási gép márka szervíze is) nagyon "korrekt", mindenféle zajszintvizsgálatot is elvégez, nehogy igazad legyen, hogy olyan a gép mint egy traktor...ők bebizonyítják, hogy ez csak a te szubjektív véleményed. Engem is nagyon zavar, hogy hangos a samu. Nem tudom az Lg milyen ugyanebben a kategóriában? Valakinek tapasztalata? Korábban írták itt, hogy jó az Lg.

Előzmény: GeG80 (701)
GeG80 Creative Commons License 2009.12.10 0 0 701
Samsung RL40SGSW no frostos hűtővel mi is megjártuk: hangos volt mint egy traktor. A beüzemelés napján felhívtuk az ügyfélszolgálatot: másnap jött a szerelő, kiállította a csereutalványt (miközben megjegyezte, hogy 10-ből 10 Samsung hangos, és mindenki erre panaszkodik... És persze a dB értéknek se higgyünk...) Egyébként a fagyasztó rész hátulján a csavar sem volt meghúzva, rezonált az egész, a műanyag alatti habszivacs pedig jónéhány helyen kitüremkedett. Kínai minőség a javából, ráadásul a gyártási dátum 2008. augusztusa volt, azaz másfél évig dekkolt a raktárban. Szóval jöttek érte, elvitték és visszakaptuk a vételárat. Most pedig azon törjük a fejünket, hogy melyik az amelyik no frost-os, csendes és nem kerül százezrekbe... Talán a Siemens kg36ny20? 25-tel drágább, és kisebb a fagyasztója, ugyanannyit fogyaszt, de a katalógusukban extra halknak tüntetik fel...
Előzmény: t a r k (698)
Emere77 Creative Commons License 2009.12.08 0 0 700
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ki milyen kisebb hűtőt tudna ajánlani (nem valami gagyit szeretnék, de azért ne legyen olyan drága)?
Van már egy rendes nagy hűtőm a konyhában (fagyasztóval alul), de a szobába szeretnék egy kisebbet, ahogy ne kelljen kimászkálni, ha csak egy pohár üdítőt akarok.

Köszi előre is a tippeket!
haxagen Creative Commons License 2009.12.07 0 0 699
10 éve, amikor az mostani siemens hűtűt vettem, az volt a mondás, hogy hűű, a két kompresszoros, az a faja. Gondoltam, most, hogy kéne új, mert már minden sebből vérzik szegény pára, és biztos, hogy siemens-et többet nem veszek, és ma már a boltokban csak 2 kompresszoros van, hiszen fejlődik a technika. De nem, alig találok! Hogy van ez? Mégse olyan előnyös a 2 kompresszor? Vagy éppenhogy túl jó, ezért a gyártók nem szeretik, mert inkább sok gagyival töltik fel a piacot?
t a r k Creative Commons License 2009.12.07 0 0 698
A mi Samsung RL 34 SGSW NO FROST-os kombi alulfagyasztós hűtőnk is hangos. Megy a ventillátor, az ok, de a kompresszor zajos...pontosabban "csiripel". Idegesítő! A korábbi Idesit ezt nem csinálta, sőt az anyósomék Snaigé-je sem. A garis szerelő (telefonon) azt mondta, ha "feleslegesen" jönek ki még én fizetek...és biztos bemagyaráznák, hogy ez nem hiba...belefér a gyári zajszinbe stb.
BearGOD Creative Commons License 2009.12.04 0 0 697
Sziasztok!
Olvastama fórumon, van akinek van tapasztalata lg 3991 sl- géppel!
Én október óta vagyok tulaja egy ilyen masinának, és meg vagyok vele elégedve.
A fagyó rész 2es fokozaton (5-ből) -16 fok, a felső részben pedig 1-es 2-es között (7-ből) használva 4-5 fok.
Egyetlen negatívum amit tapasztalok az az, hogy sokat megy.
Kivan szintezve, faltól 5-6 cm a háta, egyik oldala szabadon van, másikat a fagyó magasságáig konyhapult övezi, de itt is van 2cm hézag.
Tapasztalatom szerint 10-15 percig megy, ebben ugye kompis és sima légkeringetéses üzem is benne van és utána max 12 perc a szünet.
A belső pakolásnál törekedtem a hézagosabb elrendezésben, falhoz nem ér semmi.
Első 2-3 hétben még meg is ilyedtem, mert ehhez a működési intervallumhoz kicsit magas fogyasztás is párosult. Viszont ez a fogyasztás mára 3-3,5 KW-ról visszaesett 1, max 1,4KW-ra /nap.
Puffogó hang nálam is megvan néha észrevehető néha nem, és az ajtó mellett kétoldalt mikor hűt fel-felmelegedik, de tudtommal ez normális.

Kérdésem: az üzemidőt valéamilyen beállítással lehet-e még rövidíteni?
Van egy Vacation üzemmódja a picinek, de gondolom nem huzamosabb használatra tervezték.

Az 1 vagy 1,4 KW/nap még jónak számít, mert ugye 390KWh/év a papírja szerinti fogyasztésa, csak nem szeretném ha újra 3KW körül dolgozna.

Válaszokat, ötleteket előre is köszönöm!
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.02 0 0 696
A bosch kézi dolog engem is zavart de kiderült hogy tényleg le kell engedni időnként mert jegesedik. Kivitelük a német név ellenére olyan, mint a seat mint a VW csoport tagja -szerű. Nem az igazi.
A samsungnak ha jól tudom nagyobb a belső tere és mivel a fagyasztó rész is ventillátoros, ezért a fogyasztási adatok a villanymotorral együtt értendő.
tehát 2 motor + nagyobb hűtőtér = nagyobb kW. De.
Az igazi fogyasztásuk általában a nyitogatás mennyiségétől és az elvárt hőmérséklet mértékétől függ igazábúl. Alacsonyabb hőmérsékleti elvárások is elegendőek normál háztartásban.
Tény a samsungnak talán magasabb a száma, de ezt kompenzálja a megfelelő garancia és a minőségi, tartós kivitel.
Az LG spanban van a samsunggal, nekem jobban is tetszik a minimális különbségek ellenére.
Választás ? Érdemes megnézni őket rekeszbeosztás rakodóhely méretek. polcok anyaga kivitele, tisztíthatósága szerint. Praktikus dolog a zöldségtároló is.
No és persze hogy megfeleljenek a te igényeidnek a mindennapos használat során.
Gondolok pl mekkor kapaszkodója legyen. Nagy ! a rejtett foganytyúk mindig gondot okoznak miközben zsíroskenyérrel a kezedben az uborkásüveg meg a tálca és akkor kell kinyitni a hűtőajtót :) és ez komoly !

Leginkább pedig amelyik neked szép !
Előzmény: oiduft (695)
oiduft Creative Commons License 2009.11.29 0 0 695
Sziasztok,

Szintén hűtőgép vásásrlás előtt állok és már egy ideje nézegetek pár típust.

Az egyik a Bosch KGV36X47, amelyikről a gyártó honlapján az szerepel, hogy "Leolvasztó művelet - hűtőtér: Jegesedésmentes (NoFrost)" ill. "Leolvasztó művelet - fagyasztó rész: kézi". A legtöbb webshop viszont azt írja, hogy "NoFrost: nem". Most akkor vajon mi a helyzet ezzel a készülékkel? A hűtőtér tényleg NoFrost-os?
Illetve általában is kíváncsi volnék Bosch hűtőgéptulajdonosok véleményére, mennyire megbízhatóak az újabb készülékeik?

A másik, amivel szemezgetek a Samsung RL-41SBSW, ami teljesen NoFrost-os gép, viszont csak A energiaosztályú, ennek megfelelően a legtöbb helyen elég magas, 370 kWh fogyasztást tűntetnek fel mellette. Éppen ezért tűnik egyelőre vonzóbbnak a Bosch hűtő, a maga 205 kWh -s fogyasztásával (A++), ára pedig ahogy nézem kb. 10 - 15 ezer Ft-al magasabb mint a Samsungé.
Szóval a másik kérdésem az lenne, hogy szerintetek reális e ekkora fogyasztásbeli különbség a két hasonló méretű készülék közt? (A Samsung picikét magasabb, de nem sokkal - 192 ill. 185 cm a Bosch).

A Samsung hűtő kapcsán is érdekelnének konkrét tapasztalatok (megbízhatóság, zaj, fogyasztás).
ramilaca Creative Commons License 2009.11.29 0 0 694

Hali

 

Én is hütö vásárlásban gondolkodom, több tipust nézegettem.

Hansmark. milyen, vagy inkább Zanussi?

 

Ha valakinek van tapasztalata?

 

Köszi:RL

Mouth Hero Creative Commons License 2009.11.25 0 0 693
A Blaha környékén úgysincs zaj. :)
Előzmény: Törölt nick (691)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!