Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
én azért még hozzátenném, hogy egy ilyen késnek vannak bizonyos korlátai a konyhai használatban, márpedig a formáját tekintve igencsak oda készült. az első és legfontosabb, hogy nem rozsdamentes, ezért jellegzetes íze lesz a vele szeletelt élelmiszereknek. a másik hátránya pedig, a hajtogatási eljárásnak köszönhető. mindenki igyekszik minél magasabb rétegszámot elérni, a könnyebb eladhatóság reményében. milyen jól hangzik, hogy több száz vagy több ezer réteg.... csak éppen egy fejsze vastagságú késsel nem épp öröm a szeletelés...... ugyanis ha rendes konyhakés vastagságúra készítenék akkor vagy homogenizálódna az anyag, vagy kevés rétegszám mellett gyengébb mechanikai tulajdonságokkal bírna. ezt általában senki sem meri bevállalni, ezért ezeket minimum 4-5mm vastagra készítik. na ezzel szeletelj parizert, paradicsomot, vagy akár kenyeret stb.. persze lapockát darabolni egy kalapács segítségével megoldható feladat..
a másik észrevételem pedig a cím félrevezető jellege: "Damaszkuszi damaszk konyhakés szakácskés kés"
ennek a késnek (és a hasonlóknak) semmi köze Damaszkuszhoz! sem az eljárás, sem pedig az anyag nem nevezhető damaszkuszinak.... mondjuk úgy, hogy hajtogatott vagy rétegelt acél. esetleg damaszkolással készített...
a damasztálási eljáraás merőben más mint ezek a hajtogatott acélok..
Esetleg még egy ímél címmel, vagy tel.számmal is ki tudnál segíteni Maráz Csaba elérhetősége érdekében? (Tudom, hogy személyes jellegű, ezért, ha nem akarod itt közzétenni, akkor elérsz az oystercsigaindexpöttyhu-n.)
Mutatóba, egyrésze azoknak a késeknek amelyeket az említett Uri embertől vásároltam,nekem nincs velük bajom,szinte állandóan kínozzuk ezeket a késeket és rendben vannak!
A Vaterás urat úgy hívják, hogy Maráz Csaba, és egy nagyon korrekt úri ember, már sok mindent vettem tőle, mindig minden jó volt és rendben volt! A képen illetve linken hirdetett damaszt kés kifogásolhatatlan, jó a damaszt minősége is, és a kés kidolgozása is rendben van, nincsenek rajta kidolgozási vagy illesztési hibák a kés keménysége 57-59 Hrc között van. A kések, amelyeket árul, válogatott és csak jó minőségek, lehet a Vaterán ilyenekből nagyon csapnivalóan fertelmes rossz minőséget is kapni,azok az árusok nem foglalkoznak a minőséggel, csak azzal, hogy eladják, ez az Úri ember nem ilyen nyugodtan megbízhatsz benne!Eddig legalább is nekem ez volt a tapasztalatom vele, jelzem kb,-25-30 alkalommal üzleteltem vele és OKÉ volt minden,nem gondolnám hogy ez pont most fog megváltozni!
Köszönöm, megvettem. Idővel kiderül milyen tartós. Kérdeztem az üzletet,(ezkes) azt mondták két hónapja van nekik, eddig nem volt negatív tapasztalat. Kérdeztem tőlük is milyen bevonat azt mondták ők is amit Te. A Mora-nál állítólag nem árulják el, megkérdezték.
Szia! Ez egy elektromos útonfelvitt bevonat a pengén,ha jól láttam a szinét,akkor talán helyes amit írtam,de így nehéz megállapítani,egyébbként tartós!
Biztos én csinálok rosszul valamit, rendelnék a Révész műhelyből, de egyszerűen nem, vagy nagyon lassan kapok válaszokat.
Írtam emailt az 1-es címre, semmi, amikor pár nap után elküldtem a 2-esre, akkor kaptam rögtön választ. Az 1-esről. :-)
Két levélváltáson vagyunk túl (egy hónap alatt), de még mindig nem tudom mi van. leírtam mit szeretnék, de nem kaptam egyértelmű válaszokat. Hogy akkor most van-e, rendelhetem-e, lesz-e olyan. (Feltételes módban kaptam a válaszokat, én meg nyelvész végzettségű vagyok, biztos bennem a hiba. ;-))
Rendeljem meg egész egyszerűen, és majd jelentkeznek, ha nincs olyan?
(Egyszer már rendeltem, akkor csak egy visszaigazoló emailt kaptam, az egészet 2-3 nap alatt simán olajozottan lezavartuk.)
Szerencsére volt alkalmam válogatni,és némi ’kocogtatásos’ hangpróbát is tartani (cseng, vagy nem cseng) így aztán amiket kiválogattam,mindegyik jó minőségnek tűnt akkor. Azóta megmérettem a keménységüket és 57-59 Hrc között vannak arányosan, nekem ez elég! Nem állítom, hogy a behozottak közül mindegyik jó minőség, sőt lehet, bár nem hiszem, de akár az enyémek is lehetnek Kínaiak, szerintem ezt csak az tudja, aki behozta, de bánja a fene én már kipróbáltam ezeket és bírják,a keménységük is rendben van,nekem jók! Van egy mondás mostanában,hogy ami manapság már nem Kínai az nem is valódi! Persze ez hülyeség,de tény hogy a Világ 80% ott gyártat mindent!
Nem sértődtem meg, remélem Te sem fogsz! Szerintem 15-20.000Ft-ért nem lehet minőségi damaszt pengés kést venni. Hangsúlyozom ez az én véleményem, lehet tévedek. A késeid tetszenek, de nagyon hasonlítanak a Vaterán árult késekhez, ezek szerintem Kínából származnak. Nem bízok a minőségükben, állítólag nagy minőségbeli különbség van közöttük, egész jó darab is van, csak ki kell fogni, lehet neked szerencséd volt.
De én nem akarok áztatni, nem mosni készülök, hanem egy esetleges túrán is használni. És nem is annyira az anyagára vagyok kíváncsi - arról sok rosszat nem hallottam - hanem a méretéből adódó használhatóságra, az alant írt felhasználás esetén.
Igazán nem sértésnek gondoltam amit írtam,kérlek nézd el nekem!
Küldöm a képeket amit kértél,az alsó kettő van használatban folyamatosan,a fehér csont nyelűt hordom túrázni és más ökörségekhez,ez van "gyilkolva" de bírja,kb 200 rétegű lehet,persze ze nem pontos adat,mert már nem emlékszem rá pontosan!Darabját úgy 13000-20000Ft körül vettem,nem volt egyforma áruk!