Keresés

Részletes keresés

Karki_ Creative Commons License 2012.02.16 0 0 2157

Köszi az infot, végül a panasonik mellett döntöttem, kiváncsi vagyok milyen lesz...

Előzmény: Tmanka906 (2156)
Tmanka906 Creative Commons License 2012.02.14 0 0 2156

Nagyon meg vagyok vele elégedve. Sőt a fiam is. Ő eddig a gépben sült kenyeret nem ette meg. Megéri az árát, habár mióta megvettem (2011.aug.) nem lefelé, hanem felfelé ment az ára. Az enyém nem magadagolós (SD2500), hanem csipog mikor a hozzávalókat bele kell tenni. De 10 ezerért ezt azt hiszem meg lehet csinálni. Ugyanis annyival drágább a a másik tipus. 

Előzmény: Karki_ (2155)
Karki_ Creative Commons License 2012.02.14 0 0 2155
És mi a tapasztalatod a géppel kapcsolatban, meg vagy elégedve vele?
Előzmény: Tmanka906 (2153)
Tmanka906 Creative Commons License 2012.02.14 0 0 2154

11 gramos, és az előző akcióban volt 38 Ft darabja. Szerintem akció nélkül sincs 45-nél több.

Előzmény: Törölt nick (2147)
Tmanka906 Creative Commons License 2012.02.14 0 0 2153

Nekem Panasonicom van.  A 257-es már nem kapható. Helyette van a 2502-es.

Előzmény: Karki_ (2150)
Karki_ Creative Commons License 2012.02.14 0 0 2152

Köszönöm, átnézem.

Előzmény: Törölt nick (2151)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.14 0 0 2151

Ebből esetleg össze tudod hasonlítani:

Panasonic kezelési útmutatók letöltése

Egyébként a MediaMarktban láttam Panasonic kenyérsütőt, elég komoly csapágyazása van a sötőformának, ami kenyérsütőnél sarkalatos pont, ezen múlik a tartóssága.

Előzmény: Karki_ (2150)
Karki_ Creative Commons License 2012.02.14 0 0 2150

Linket elfelejtettem betenni róla:

Electrolux EBM8000

 

A másik 2 kiszemelt panasonic:

panasonic sd-257w

panasonic sd-zb2502bxe

 

A Panasonicnál képzavarban vagyok. A hivatalos panasonic oldalon sd-257w szerepel csak, az árukereső oldalakon viszont nem találom csak az sd-zb2502bxe-t, az viszont a panasonic oldalon nincs fent. Van különbség a két kép között szerimntetek, valaki használ ilyet?

 

blaze73 Creative Commons License 2012.02.14 0 0 2149

ár-érték arányban szerintem abszolúte verhetetlen kétlapátos :

 

http://www.grx.hu/shop/haztartasi-kisgepek/konyhai-kisgepek/shg-bb1350-kenyersuto-keszulek/print

 

 

Előzmény: Karki_ (2148)
Karki_ Creative Commons License 2012.02.14 0 0 2148

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Kenyérsütőgép vásárlása előtt állunk. Visszaolvastam a forumot, sok érdekes dolgot megtudtam. Találtam egy gépet amiről még nem írt senki, esetleg van valakinek tapasztalata ezzel a géppel kapcsolatban: Electrolux EBM800 ?

Köszönöm

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.13 0 0 2147

Tesco instant élesztőt vettem még tavaly nyáron 49 Ft, 10 g (nem ilyen jó a memóriám, csak eltettem a dobozába blokkot, mert így nem felejtem el a dátumot és darabszámot, ugyanis kíváncsi voltam, hogy meddig tart ki).

Most már nem sokáig, ezért is érdekelne, hogy a Metróban milyen áron van, és hány grammos?

Előzmény: Tmanka906 (2144)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.13 0 0 2146

BL-55 finomliszt:

 

http://hu.wikipedia.org/wiki/Liszt

 

Viszont a BL-80 táplálkozási szempontból értékesebb, több ásványi anyagot tartalmaz.

 

Fajsúlykülönbségen alapuló eljárással választják ki, ha jól értettem, pár napja a Gasztroangyal TV-műsorban volt erről szó.

Előzmény: blaze73 (2138)
blaze73 Creative Commons License 2012.02.13 0 0 2145

Nálunk is van itthon, de ha tehetem akkor inkább az igazi élesztővel fogom sütni a kenyereket :)

Előzmény: Tmanka906 (2144)
Tmanka906 Creative Commons License 2012.02.13 0 0 2144

Nekem por élesztő mindig van itthon. Most próbáltam ki a metróban kapható Aro márkát. Kifogástalan és jó áron.

Előzmény: blaze73 (2140)
Malvina1970 Creative Commons License 2012.02.13 0 0 2143

Kisgépszervízben kenyérsütőgépbe 300 ft-ért keverőlapátokat lehet venni!

blaze73 Creative Commons License 2012.02.13 0 0 2142

Én is úgy csináltam, a lisztre morzsoltam és nagyon szép lett a kenyér ! :) 

Előzmény: Veszpremi (2141)
Veszpremi Creative Commons License 2012.02.13 0 0 2141

Kockaélesztő szemmértékkel harmadolva és a liszt tetejére morzsálva, nekem ez bevált. Régebben negyedeltem, újabban harmadolom.

Előzmény: .ETNA. (2139)
blaze73 Creative Commons License 2012.02.13 0 0 2140

Oké, köszi.


Valahogy a porélesztő olyan mű nekem.  az első kenyerem (a fehér kenyér emargit alap receptje) is igazi élesztővel csináltam, szétmorzsoltam és hibátlan lett :) 

Előzmény: .ETNA. (2139)
.ETNA. Creative Commons License 2012.02.13 0 0 2139

A másik topikban leírtam a gépem használatijában lévő teljes kiőrl.kenyér receptjét. Ha a recept szerint 2 kiskanál porélesztő (tehát nem egy teljes zacsi!!) kell, akkor egy 50 g-os kocka-élesztőnek kb. az egyharmadát szoktam kb. 1-2 ujjnyi cukros tejben felfuttatni és úgy teszem a lisztre, van, aki csak simán, szárazon rámorzsolja. Miután 10 grammonként van az élesztő csomagolásán jelzés, könnyű kimérni, ehhez mérleg sem kell. Miért nem szimpatizálsz a porélesztővel? Rossz tapasztalat, vagy ilyesmi?

Előzmény: blaze73 (2138)
blaze73 Creative Commons License 2012.02.13 0 0 2138

van valakinek valami tuti - bevált rozskenyér receptje ?

 

ezt kaptam ismerőstől - nem tudom mennyire használható....

 

3,5 dl víz
25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
30 dkg finomliszt (BL80 kenyérliszt gondolom)
2 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál só
1 kávéskanál cukor
1 zacskó szárított élesztő
1 marék napraforgómag

 

... az 1 zacskó porélesztő mennyi "rendes" élesztővel váltható ki ehhez szerintetek?  porélesztőt nem szívesen használnék....

 

 

Előzmény: blaze73 (2137)
blaze73 Creative Commons License 2012.02.12 0 0 2137

most kb. a kikapcsolás után 20-30 perccel értem haza, nem nedvesedett be a párától.

a sütő kivett rácsán hagytam kihűlni, és klassz ropogós lett a kérge is.

csak nehéz volt kiszedni a formából, de majd bele fogok jönni.

:)

Előzmény: Törölt nick (2136)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.12 0 0 2136

Igazság szerint, ha nem veszem ki a kenyeret, mert nem vagyok otthon, vagy elfelejtem, és a sütőben hűl ki, akkor elkezd kicsapódni benne a pára, át is nedvesedik a kenyér kérge.

Átnedvesedik még a tengely is, amitől a lapát csak könnyebben fog leesni. De ezt azért nem jó megvárni, vagy ha mégis így alakulna, a kenyér szabad levegőn megszárítható. Belül fűti még a meleg, így megszárítja önmagát. Vagy én raktam már fütőtestre is, így a kéreg visszanyeri a ropogós állagát.

 

A kettő közötti állapot, amit az előző hozzászóló is írt, hogy valamennyit várni vele. Én sem mindig kapom ki rögtön.

 

Sütés után van a 60 perces melegentartás, amikor a fűtőbetét még néha bekapcsol. Ezt a 60 percet én általában nem várom ki, de ennek is szerepe lehet a kenyér barnságában, minőségében, vagyis kinek, hogy tetszik. Főleg, mióta beraktam a plexi alá az alufóliát jobban barnul a kenyér. Most már a teteje is, mert így nem sugározza ki a hőt felfelé, a betekintő ablakon. Hogy így nem látom a készülő kenyeret, majdnem mellékes, mert évek alatt már úgyis kitapasztaltam.

Előzmény: blaze73 (2133)
Tmanka906 Creative Commons License 2012.02.12 0 0 2135

Ha megsült kikapcsolom a gépet és csak 5 perc után veszem ki a kenyeret. Igy nem szokott gond lenni vele. Simán kijön. ( az én gépem 1 lapátos)

Előzmény: blaze73 (2133)
.ETNA. Creative Commons License 2012.02.12 0 0 2134

Én is így szoktam, de azért a tekergetés inkább mozgatás (!) legyen, óvatosan és finoman:-) Aztán némi kis rázogatás és kész .... bár néha simán kijön belőle, pedig mindig, mindent ugyanúgy csinálok:-)

Előzmény: blaze73 (2133)
blaze73 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 2133

Értem.

Én most nem voltam itthon amikor elkészült a kenyér, így rögtön a sütés után nem tudtam kivenn.

Ezentúl akkor alulról megtekerem, megmozgatom.   Csak az egyik volt "besülve".
A másik a gépben volt, egy volt a kenyérben - de az jól beragadt, noha még be is margarinoztam.

:)

Előzmény: Törölt nick (2132)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.11 0 0 2132

Én semmit nem csinálok a lapáttal. Még forró állapotban, a sütőforma alján a tengelyt,  megtekergetem oda-vissza, természetesen egy rongy vagy cérnakesztyű használatával.

 

Ilyenkor lehet érezni egy kis roppanást, amikor a besült liszt meglazul a tengelyen. Ahogy rázom kifelé a formából, szintén lehet közben mozgatni a tengelyt, hogy lecsússzon a lapát. Végül a kenyérből a kampóval ki lehet szedni a lapátokat.

Előzmény: blaze73 (2131)
blaze73 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 2131

Úgy tűnik nem lett kevés, mert fantasztikus jó lett a kenyér.  Le vagyok nyűgözve : szépen megsűlt, nem ment össze, nem esett be,

szép ropogós lett a kérge, és tényleg jó íze lett. :)

 

Mobilos kép - gyenge minőség sajnos

Egy dolog csak : nagyon nehezen jött ki a formából, úgy kellett kifeszegetni.  pedig a lapátokat bemargarinoztam :)

Mi lehet az oka ennek ?

Előzmény: atandi (2130)
atandi Creative Commons License 2012.02.11 0 0 2130

Szerintem kevés lesz az az élesztő. Én 2-2,5 dekát beletennék, ha nincs benne se kovász, se öregtészta. De majd a többiek megmondják..ha nem késő.

 

 

Előzmény: blaze73 (2123)
firmitudo Creative Commons License 2012.02.11 0 0 2129

Szia Pupi!

Lehet nem tudsz róla, de van egy másik kenyeres topik is, a "Mindennapi kenyerünk" nevezetű. Ott inkább van szó jénais(gázos) sütésről, mint itt...sőt sok más hasznos infót is kapsz. Van ott teknőcözés, kutyázás, burkolt politika, csíráztatás, miegymás:).

Az a baj Nálad, hogy belekapkodsz mindenfélébe. Szerintem a két topik 90 %-a Limara vagy/és Emargit receptjein nőtt fel. 
Én most azt ajánlom Neked, próbáld ki Limara "Jól bevált fehérkenyerem" receptjét...egy az egyben. Nem azért, mert én is ezzel kezdtem...ill. azért. "Alapműnek" mondható. Én is megváltoztattam benne dolgokat a saját szánkíze szerint, de az alap maradt. Kihagytam az aszkorbint, lecseréltem az olajat házi tepertőzsírra, a burgonyapahelyt egy szem krumplira(nem 40 dekára). A többi változatlan. 
De ha már kísérletezel, annak is van szabálya: mindig csak egy komponenst szabad egyszerre megváltoztatni.

 

Barátsággal... firmitudo :).


Előzmény: vidékipupák (2117)
blaze73 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 2128

Sajnos ez volt a receptben amit kaptam.... tanulópénz.

 

a mai kenyér, a tmargit féle fehér kenyér csodás szép lett - nem vágtam még meg, hagytam kihűlni, de isteni illata volt + külsőre is egész más :)

Előzmény: firmitudo (2126)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!