Keresés

Részletes keresés

bohrer Creative Commons License 2010.10.23 0 0 9921
A jó kis arcok , akik kérdezték hogy mi miért annyi amennyi, és feléből is ki lehetne hozni. Az ilyen csinálja meg magának.Nektek nem kell magyaráznom hogy ez több összetevőből áll. Olvastam olyat a geotermikus fűtésnél hogy nehogymár annyit kérjenek érte, mikor egy 40 éves ZIL-el jönnek fúrni. Bennem is felment a pumpa, vegyen Ő egy ZIL-t fúróberendezést rá ami 100méterig lefúr stb. és utána megváltozik a hozzáállása. Persze ezzel még fúrni is kell, eljutni oda ahol fúrnak és a napibérek, autó fenntartása üzemelési költség. Amikor egy benzines zil motorja 3000 vagy magasabb fordulaton ordít egész nap az nem 10 liter benzin.
Előzmény: Törölt nick (9915)
bohrer Creative Commons License 2010.10.23 0 0 9920
Szerencsére tényleg vannak már szuper ragasztók. Én is dolgoztam már német Araldit-tal amit reszelni is lehet. Vagy a napokban M-BOND kétkomponensű "PILLANAT "ragasztóval ami úgy ragad műanyaghoz mint a hagyományos pillnatragasztó az újjunkhoz.
A hagyományosak 20-30 perc alatt kötnek, de a bőrünkhöz azonnal , ez az M-BOND a műanyaghoz is, csak előtte meg kell kenni a lila folyadékkal a felületeket utána rá az átlátszó ragasztó. A mostani munkahelyemen a Würth anyagokkal dolgoznak, nem vagyok hanyattesve tőlük, szerintem a Loctite komolyabb. A menetrögzítői még olajos csavarú diesel motorokon is ragadtak. Vagy a nedvesperselyes motorokban a hengerpersely olaj és víztér gumigyűrűit ragasztottuk össze vele . ( gumi O gyűrűből kivágtunk egy darabot és összetoldottuk )
Kívánom hogy sikerüljön lezárnod a vízteret.
Előzmény: Kútdoki (9916)
mágus67 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 9919
üdv lalibatyó és többiek vannak rossz lelkü nyugdijjasok is meg 5 gyerekes család is

én az utóbbival jártam meg a nyáron A feleségem munkatársa megkeresett ,hogy kellene neki 1 kút lehet hogy bevezeti a fürdőbe meg a wc be megeggyeztünk az árban meg abban is ,hogy készítsük el a kutat.
2 rakatosra csináltam neki védőcső , cementelés béléscső.
amikor elkészült a kút jött az ember ,hogy a pénz nincsen meg mind de rendezni fogja.
A feleségem megnyugtatott ,milyen rendes ember fogja rendezni. Ez júniusba történt
még ma is rendezi.
Azóta 1 másik kútfúróval ráköttetett a kútra és élvezi az eredményt.
Ja kedves kolega aki rákötött neki feltüzelte .hogy milyen drágán csináltam mert meglehetett volna csinálni 40mm átmérőben is és abból is kijön a víz .
Rendes ember nem?

jószerencsét
Előzmény: Törölt nick (9915)
Kútdoki Creative Commons License 2010.10.22 0 0 9918
Hát remélem nem olyan lesz mint az egyszeri sebésznél,miszerint
-A műtét sikerült,de a páciens megmurdelt !! :)
Üdv,szép estét !
Előzmény: Törölt nick (9917)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.22 0 0 9917

Helló    Kútdoki !

 

Nagyon örülök neki, hogy ilyen  "pozitivan fogod fel"  a dolgokat, -   és nagyon bizok benne, hogy a  "műtét"  sikerülni fog.  További szép estét kivánok,  -  és     Jószerencsét !

Előzmény: Kútdoki (9916)
Kútdoki Creative Commons License 2010.10.22 0 0 9916
Helló Freddy 4!

Hát akkor ez jócskán vízteres !! :))
Nem csinálok én gondot ebből, én olyan típusú ember vagyok, aki szerint a problémák azért vannak,hogy megoldjuk őket!!!
Szeretem valamiféle Würth-ös kétkomponenses tömítőmasszát,amit 24 órás száradás után esztergálni lehet. Ezzel töltöttem ki ma ,és szilárdulás előtt elsímitottam a hegerpersellyel.
Szerintem ha megszilárdul+a gumi letömíti okés lesz!- ha nem, aztán jön a 3-ig számolok,de 2 már van !!! :))
Na,szóval semmi pánik,minden megoldható csak türelem és idő függvénye.
Kellemes időtöltést , jószerencsét !
Előzmény: Törölt nick (9914)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.22 0 0 9915

Üdv !

Amit írsz azzal nincs baj de 1-1,5 éve voltak itt jó kis arcok, ha visszaolvasol megtalálod. Ugyan jónéhány hozzászólásuk törölve lett, de a zsebben kotorászás volt a kedvenc témájuk.

A kisnyugdíjashoz meg egy sztori, de lehet megköveznek érte. Egyszer bankos ügyeimet intéztem és a szomszéd ügyintézőhöz leült egy idős hölgy. Ha az utcán szembe jönne és kérne egy százast kettőt adnék neki úgy nézett ki. Az volt a problémája (mert áthallatszott) hogy a 15 ezer dollárját mikor váltsa vissza forintra mert mozognak az árfolyamok és szeretne a lehető legjobban járni.

 A 2. szomszéd kisnyugdíjas ha kijön a telekre busszal jön mert az ingyen van pedig van kocsija is sőt lakása is meg még pár telke a városban ezen kívül, de a cipőt azt a kezében hozza ha jó az idő mert nehogy kopjon a talpa.  De tudnék még hasonlókat mesélni. Azt szokták mondani aki sír attól kell elvenni.

Hidd el jártunk olyan helyen ahol egy pohár ivóvizet is kérni kellett és voltunk olyan ötgyerekes családnál akik vérig sértődtek volna ha nem fogadjuk el az ebédet náluk.

A "C" jogsi csak pénz és idő kérdése :) Nekem "CE" is van de nem vagyok boldogabb tőle :)

Előzmény: bohrer (9907)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.22 0 0 9914

Helló    Kútdoki !

 

Dugattyús szivattyúk esetében erre a meghibásodásra mondják, hogy  "vizteres"  ! Amely igazából nagyon komoly probléma, mert bizonytalan, nehézkes és kőltséges a hiba kiküszöbölése, illetve annak felújitása.

 

Véleményem szerint, ezért az eladónak anyagi  felelőssége van ennek a problémának az orvoslásában, ha tudott róla, ha nem. A magam részéről ez becsületbeni ügynek is mondható, mivel Ő  1 hozzáértő szaki, aki egyben kútfúró is, meg fúrógépek és eszközök kereskedésével is foglalkozik már régóta.

 

Ráadásúl fórumtárs is, ezáltal biztosan értesűlt innen már erről a problémáról. A  "lelkiismeretére"  bizom döntését és bizok a közös kompromisszumban. Én eddig nem csalódtam benne, pedig már több közös üzletünk is volt már. Üdv. -  és   Jószerencsét !

Előzmény: Kútdoki (9913)
Kútdoki Creative Commons License 2010.10.22 0 0 9913
Helló bohrer! Igen,ez egy kétdugattyús iszapszivattyú. Az a gond,hogy nem a henger és a karmantyú között fúj át,hanem a hengerpersely és a szivattyúház között !
Mivel a hengerperselyek cserélhetőek,közötte és a szivattyúház között illesztve vannak,és még van egy-egy tömítőgumi is,és mégis...
A nagynyomású fúróiszap,ha még van + jócskán homok is benne csodát művel.
Na de sebaj, megjavítjuk,s aztán mondom,hogy : MÚKODJ !!!
Üdv.
Előzmény: bohrer (9908)
szaki10 Creative Commons License 2010.10.22 0 0 9912
Helló Vizes Laci!

Köszönöm, így már értem.

Szaki
vizeslaci Creative Commons License 2010.10.22 0 0 9911
Helló szaki10!

Már láttam ezt a hirdetést itt a fórumon is.Klinker-sas fórumtárs hsz.-ban.
Ha jól nézem a fej jobb irányba forgatásával megnyílik a két fél az oldalán,kiemeléskor pedig összezáródik és ezáltal kiemelhető a bennemaradt sóder vagy homok.
Valószínű hogy csak puha szemcsés talajban használható.

Üdv:vizeslaci
Előzmény: szaki10 (9900)
kneissl Creative Commons License 2010.10.22 0 0 9910
Felénk még lehetnek érdekességek a föld alatt, csak hogy mi az, és hogyan fog megoldódni, az még kérdéses, de már megvan, hogy ki fog válaszolni a kérdésre.

Persze ebből még fúrás is lehet...
Előzmény: vizeslaci (9895)
bohrer Creative Commons License 2010.10.21 0 0 9909
Én is erre tippelek. És ha sehol sem használnak ilyet annak oka van.
Előzmény: kneissl (9906)
bohrer Creative Commons License 2010.10.21 0 0 9908
Ez dugattyús iszapszivattyú? Ha karcos a henger és ott fúj át egy hónolás segíthetne, , a dugattyú gumija nem tudom mennyire passzos, illene -e a pár tizeddel nagyobb furatba. Vagy ha mélyek a karcok forrasztóónnal kitölteni majd eredeti méretre hónolni, polírozni.
Esetleg kétkomponensű fémragasztót felhordani a tisztított felületre, majd elmunkálni, gondolom az iszap hűti és ott nincs túl nagy hő.
Előzmény: Kútdoki (9905)
bohrer Creative Commons License 2010.10.21 0 0 9907
Miért kotorásznánk egymás zsebében?
Páran leírták , hogy az ország melyik területén laknak, elég távoli területek egymástól, legtöbbünket megyék választanak el. ( én heves megyei vagyok) Gondolom ha valaki idejön tanácsot kérni az őszinte, legalábbis ez a minimum aminek így kellene lennie.
Nem hinném hogy egy székesfehérvár környéki mester azért esik el munkáktól mert egy szeged környéki illető is épp most bontogatja a szárnyait a környékbeli kiskertek öntözőkútjaival.
A mesterek szemszögéből nézve ha nincs megrendelés , minden kút amit más csinál az kieső jövedelem. De kérdem én , a székesfehérvári kútfúró elmegy-e szegedre, vagy nyíregyházára mestert keresni ha ácsra, központifűtés szerelőre van szüksége?Vagy inkább a környékbeliek közül válogat.Vagy helyi vízvezetékszerelő megy el a balatonhoz szerelni, kérdeztem nem találtak közelebb mestert?, a megrendelő is hevesi volt , nyaralóját ismerőssel csináltatta , mert benne bízik meg. Kútfúrásban , vagy gép építésben ha nem kap itt valaki tanácsot, annyi az eladó gép hogy aki komolyan vállalkozás szinten próbálkozik vesz egyet készen és használja az eladó útmutatása alapján, vagy épít az ember, és max . nem elsőre hanem a 3-ik kísérletre lesz jó a gép.

Nyilván valami sántít ha ennyi az eladó gép, nem szokás eladni az aranytojást tojó tyúkot. Legalábbis a mi országunkban ha jól megfizetnek valamit akkor csinálja az ember akkor is ha nem szereti, fárasztó , stb.
Tisztában vagyok az idei év csapadékmennyiségével, és a kútfúrási igényekkel. Aki csak ebből él annak ez nehéz év lehetett. Sokan akik hobbistaként belefognak nem ezt tekintik elkövetkezendő életcéljuknak, hivatásuknak. Akik maguknak vagy családban fúrnak kutat a kis masinájukkal szinte szivességből, ott úgysem lenne üzlet. Mint ahogy XXI . kerület is írta a 60-70 ezres nyugdíjas nem kérte a kútfúrást mikor az árakat közölték.
Tehát nem minden idelátogató újonc ellenség. Aki gyöngébb az úgy is lemorzsolódik, aki profi lesz az pár év múlva ZIL-lel vagy GAZ 66-al fog fúrni azzal úgy sincs mit kezdeni. ( Na ettől én nem félek , nincs C-s jogsim :))))
Előzmény: Törölt nick (9897)
kneissl Creative Commons License 2010.10.21 0 0 9906
Csak kibicként mondom, hogy szerintem ezek valamilyen mintavevő fejek lehetnek, és nem igazi fúrásra alkalmas fúrók.
Előzmény: szaki10 (9900)
Kútdoki Creative Commons License 2010.10.21 0 0 9905
Így van,pontosan ott van a hiba ! Majd elválik megérte-e, én bízom benne,hogy igen !
Arról az oldalról szinte magától kiesett a hengerpersely szétszedéskor,a másikat ki sem tudtam szedni.
Úgy döntöttem nem is bántom,talán azon az oldalon minden okés.
Majd ha elkészül teszek fel képeket.
A vámosokról csak annyit, sehogy nem tudtam nekik bemagyarázni mi is ez...
Azért nem voltam csak berezelve,mert tudtam elvenni úgysem fogják !!! :)))
Jószerencsét !
Előzmény: Törölt nick (9904)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.21 0 0 9904

Helló    Kútdoki !

 

Na, akkor azért volt cafatokban az a bizonyos belső végtömitőgumi a baloldali hüvely mögött. Sajnos a volt tulaj elhallgatta a problémát, vagy nemtudott róla. Nagyon bosszantó !

 

Igen, vannak megfelelő fémre tapadó és szilárduló tömitőpaszták, amelyek alkalmasak erre a célra. De ezek használatára nagyon száraz és meleg felület kell. 

 

Gondolom, hogy bámúltak a Vámosok a gépezet láttán, mert ilyet nem sűrűn látnak, meg persze idegfeszitő is lehetett a szituáció kölcsönösen. Azért megérte igy is talán.  Üdv.  és       Jószerencsét !

Előzmény: Kútdoki (9903)
Kútdoki Creative Commons License 2010.10.21 0 0 9903

Helló Freddy 4 ! Ma volt egy kis időm,és "szétterítettem" a szivattyút.
Van még rajta egy néhány nap munka , mikorra -"hadrafogható" lesz !
Vitális alkotóelemei úgy-ahogy használhatóak,csak az egyik hengerperselynél jól látható átfúvás van...
Megpróbálom valamiféle szilárduló tömítőanyaggal kitölteni,aztán majd meglátjuk mi sül ki a dologból.
Amúgy örültek nekem a vámosok... :o)
Üdv,jószerencsét !
Előzmény: Törölt nick (9901)
szaki10 Creative Commons License 2010.10.21 0 0 9902
Csak mert láttam egy eladó kézi szerszám készletet ládával stb. az Expressen, elég viseletesen. És ahhoz is ilyesmi fej volt. Ami érdekes, hogy ha jól néztem a képeket, akkor 2m-es szárak voltak hozzá.
Azzal hogy fúrok közvetlen a toldást követően? fel kell állni valami pódiumra?:))

Viszont ma már nem láttam fönt, pedig, holnap megyünk Pöstre és szerettem volna megnézni, hátha megalkudtunk volna rá.
Azért még fölhívom, meg van a száma.
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.21 0 0 9901

Mint mondani szokás, a puding  "próbája"  az evés. A mellékelt képen látható  "fúrófejek"  -et nem ismerem, az Életben nem találkoztam velük, pedig már több mint  40 éves szakmai tapasztalatom van.

 

Biztos vagyok benne, hogy nem a mélyfúróipar szüleményei, hanem valamely ősrégi célszerszám. Lehet, hogy volt katonai talajfúrószerszámok ezek, sekély mélységekre.

Előzmény: szaki10 (9900)
szaki10 Creative Commons License 2010.10.21 0 0 9900
Helló!

Ez nem jó hír.........

Egy 90-es átmérőjű védőcsővel próbálkozunk majd, ha omlik, na és, ha megrendelik.
Hátha szerencsénk lesz!

A mellékelt képen található fúrófejek hogyan működnek?

Üdv
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.21 0 0 9899

Helló    szaki10 !

 

Sajnos nagyobb  "muglik"  is várhatóak Döbrököz -ön a Kapos folyó térségében, a kavicsöszletben. Ez nem személyes tapasztalat, hanem szakirodalmi leirások információi.

Előzmény: szaki10 (9887)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.21 0 0 9898

Helló    XXI.krület !

 

Valóban érezhető  1 kis  "pangás"  ebben a topikban, de ha megnézed a többit, azokban mégjobban tapasztalható ugyanez. Pld.  az  "ásott, vagy fúrtkút" fórumában, stb.

 

Még szerencse, hogy több olyan kedves Fórumozónk is van, akik nem szakmabeliek, de kérdéseikkel és hozzászólásaikkal nagyon feldobják ezt. Gondolok itt, bojliká -ra, WadAlmá -ra, kneissl -re, nopánick -ra, vagy fetya1 -re, stb.

 

Mint ahogyan vizeslaci is irja, valószinüleg  1 kicsit eltúlzod az egészet,  -  és csak átmeneti ez az állapot. Én a magam részéről köszönöm bizalmadat,  -  és továbbra is segitek mindenkinek, ha tudok és lessz rá időm.  További szép estét kivánok Mindenkinek,  -   és       Jószerencsét !

Előzmény: Törölt nick (9894)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.21 0 0 9897

Üdv !

No csak nem hiányoznak a zsebedben kotorászó "okostojások" ?  

Előzmény: Törölt nick (9894)
mágus67 Creative Commons License 2010.10.21 0 0 9896
üdv megkaptam este ha ráérek próbálok válaszolni. vagy már este van?
Előzmény: bohrer (9880)
vizeslaci Creative Commons License 2010.10.21 0 0 9895
Hello XXI.krület!

Szerintem eltúlzod a dolgot.
Tény hogy kevesebb az érdeklődő(lehet hogy csak rápihennek a dologra és újult erővel folytatják az érdeklődést)Vagy épp csak 1kis anyagi jellegű dolog végett áll a "projekt" legyen az fúrás,fúratás,vagy éppen 1 gép építgetése.
Freddy4 pedig segít ahogy eddig is segített és szerintem ha beindul a "roham" aminek nem sok kell (Egy kicsit komorabb,jobb bent a meleg szobába idő) kapja a kéréseket és a válaszokért a köszönetet újból.
Csak arról lehet szó hogy nem merültek föl olyan problémák ami vitatémát adna,vagy segítségre szorulna.
Ami késik nem múlik. Jó kis fórum ez és remélem az is marad!

Üdv:vizeslaci
Előzmény: Törölt nick (9894)
nopánick Creative Commons License 2010.10.21 0 0 9892
nem...ezt az egészet nem marx írta...átverés...(hoax)
Előzmény: kneissl (9889)
WadAlma Creative Commons License 2010.10.21 0 0 9891
bocsi, rosszul fogalmaztam, nem jutnak csődbe...
Előzmény: WadAlma (9890)
WadAlma Creative Commons License 2010.10.21 0 0 9890
A bankok attól nem dőlnek be, ha te nem fizeted a hiteledet, mert ők olyan pénzt adnak neked kölcsön, ami igazából nem is létezik. Az általuk "forgalmazott" pénznek csak töredékére van a bankoknak fedezete.
Marx-ot ilyen szempontból nem is értem, hiszen ez a gyakorlat már a 16. században élt.
Előzmény: Törölt nick (9884)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!