Keresés

Részletes keresés

LaurenC. Creative Commons License 2014.09.05 0 0 3175

Kepen nem latszik, csak erzem. A mutetkor emeltek a lab boltozatan, nem erdekes, hanem direkt csinaltak, ezzel is elkerulve a korabbi deformalast.. Nem szamitottam ra es kicsit furcsa Nekem.

Előzmény: Törölt nick (3174)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.04 0 0 3174

Hello!
Érdekes, amit írsz! Mennyivel került lejjebb az a csont és ez hogy lehetséges? Képet esetleg tudnál mutatni?

Előzmény: LaurenC. (3172)
LaurenC. Creative Commons License 2014.09.03 0 0 3173

Kezelocipot szerez az fontos, elso heten mankoztam is. Kezelocipot meg egy honapig ajanlatos hoordani, vegyel gyogyszertarba jegzselet, amivel majd llehutod a labadat, mert dagadni fog es forrosodni.

Előzmény: N.Andi87 (3168)
LaurenC. Creative Commons License 2014.09.03 0 0 3172

Sziasztok! Ket honapos chevron, csavaros mutott vagyok. A csavart, ha minden igaz novemberben kiveszik. Azt vettem eszre, hogy a nagylabujjam alatti csont, ami a talpam nagyujj alatti resze a mutott labamon lejjebb kerult, mint korabban. A doki azt mondta, h ez jo, mert a boltozat javult. Viszont most kicsit fura, nem tudom h talalok majd olyan cipot, ami jo erre is meg a nem mutottre is, aminek ezert kicsit mas a formaja. 

tortent vkinel ilyesmi? Koszi

Mackóbogár Creative Commons License 2014.09.03 0 0 3171

Szia Chila1986!:-)

 

kicsit "leült" a fórum, mióta utoljára bekukkantottam. Voltál dokinál, elmeséled, mit mondott ?

(én már "szaladok" a második műtét után, tök fura, hogy most rá lehet/kell állnom a lábamra, de azért jó ám :-)) 

lemarcsi55 Creative Commons License 2014.08.31 0 0 3170

Szia !

Én hagyományos kádba beletettem egy kis "sámlit" és arra ülve tusoltam, a lábaim kilógatva. 

A kórházban pedig behúztam egy műanyag vendégszéket, és azon ülve, a lábaimat vízszintesen a járókeret fokán megtámasztva mosakodtam.

Igaz én két lábas vagyok és már három hónapos műtött.

Hátha bejön az ötletem Neked is.

 

 

Előzmény: fructisa (3166)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.30 0 0 3169

Sziasztok!
Eladó a kezelőcipőm, nagyon jó állapotban van, nem sokat használtam, csak kb. 10 napot.
Mérete: S, nekem a lábam 38-as, ez kb. 38-40-es méretre jó.
Ár megegyezés szerint.

N.Andi87 Creative Commons License 2014.08.30 0 0 3168

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni még nem volt meg a műtétem, az itteni kórházban kértem időpontot, 4-5 hónap a várakozási idő, kaptam is Október 8-ra de az még csak a vizsgálat lett volna, rá a műtét még majd 1 hónap, közben sürget is az idő mert megszűnik a munkahelyem és semmilyen tanfolyamot nem tudok így elkezdeni mert lenne vagy november vége a gyógyulás. :(

Felkerestem Pesten egy magánklinikát az Ars Medica-t, tegnap kértem időpontot, 1,5 hét és műtét! :)

27 éves vagyok, apai ágon örököltem, idő közben hatalmasra nőtt és már minden lépésemnél fáj.

A műtét után szükséges mankó? A 4. emeleten lakom, nem tudom még hogy oldom meg a közlekedést. Olvastam ilyen járás könnyítő cipőről is, próbálok előre gondolkodni,segítenétek nekem hogy miket érdemes beszereznem? Gyógytornára szükséges járni, vagy ez majd mind a műtét után dől el? Előre is köszönöm a válaszokat! :)

katt2 Creative Commons License 2014.08.30 0 0 3167

Szia!

a fürdés stb.megoldása egyéni találékonyságot igényel. Az 500m gyaloglás bizony nem mostanában lesz. gy emlékszem másfél-két hónap is kell hozzá.

 

Előzmény: fructisa (3166)
fructisa Creative Commons License 2014.08.29 0 0 3166

Sziasztok!

 

Köszönöm a válaszokat. Kipróbáltam a kád szélére ülést, de én nem férek oda, gondolom az sarokkád esetén működik csak, az enyém pedig nem olyan. Mennyi idő után lehetséges kb. 500 métert gyalogolni egyszerre? Mennyi hálapénzt illik adni egy ilyen műtét során?

Előzmény: katt2 (3165)
katt2 Creative Commons License 2014.08.29 0 0 3165

Szia!

két lábamat műtötték egyszerre,ráadásul én nem is vagyok már fiatal Még középkorú sem. A gyógyulás így kicsit nehezebb a kikopott ízuletek,stb . miatt. Tehát válasz a kérdéseidre:

A fürdés,stb az első héten csak segítséggel,ill. járókerettel (férjem kerekesszéket is szerzett). Varratszedésre minimális távolságot megtéve gyalog szintén segítséggel,de már sarkon ill talpélen.Rossz,hogy nincs támasztó lábad, de én sem akartam kétszer menni.

Kezelőcipőm nem volt, kicsi,széles, rövid a lábfejem, az "S" méretű sem volt jó, úgyhogy nem vettem.

Eleinte zokniban.majd szilikonszandálban aztán amikor a heg miatt már fel tudtam venni széles sportcipőben,gyógypapucsban ill. walkmaxx mokasszinban tudok járni. A cipőhúzás után megszűntek .ill. csökkentek a gerinc és derékfájdalmaim.Dagad és fáj még mindkét lábam,de egyre jobb már.

Az első pár hét nagyon nehéz a mozgás nehézségei miatt,de ne keseredj el.Én most kezdem azt érezni,hogy jobb .A gyógyulási idő fél év az orvosom szerint.

Maga a műtét simán ment,semmi rossz emlékem nincs, igaz én altatásban kértem.Engem vidéken műtöttek.

Úgy gondolom, ha muszáj operáltatni,akkor jobb minél előbb. A hát és derékfájdalmaim oka szerintem elsősorban a korom volt, úgyhogy Neked remélem ezzel nem lesz problémád. Sok sikert és mielőbbi teljes gyógyulást!

Előzmény: fructisa (3157)
krokidoki Creative Commons License 2014.08.28 0 0 3164

Szia!

 

Nagyon örültem az infódnak. Én okt. 1.-én megyek kontrollra!Szept. végén kellett volna mennem a kórházba de mind kettő gyerekemnek kértem közben időpontot rendelésre és Ők csak okt. 1.-re kaptak tehát majd megyek velük oda. Én már egész nap talpalok még mindig a bio papucsomban !Az az egy lábbelim amiben erre képes vagyok , itthon még a mezit lábazás sem esik jól csak a papucs. Nem dagad nem lilul ami jó de ha nincsen rajtam a papucs akkor zsibbad de csak a bal lábam. azon még mindig nem érzem 100% -an az ujjamat és alig akar mozogni. A jobb lábam 100% semmi tünete nincsen de az ugye nem is volt olyan rossz régen sem csak a doki beszélt rá a javítására. A csavart már én is kerestem  de én nem érzem. Én most ebben a helyzetben annak örülnék ,ha nem vennék ki a csavart de sajnos nekem nincsen ilyen opció.

Ha jó hegkezelő krémet szeretnél akkor tudom ajánlani a Contratubexet , lehet ,hogy nem így írják . Mi már többször használtuk miután a kisfiamnak egyszer meg kellett vennem. Az ára sem olyan vészes.

Előzmény: LaurenC. (3161)
LaurenC. Creative Commons License 2014.08.28 0 0 3163

Beneztem, Te 93 as vagy, bocsi :)

 

Előzmény: Ancsika93 (3160)
LaurenC. Creative Commons License 2014.08.28 0 0 3162

szia Ancsika83!

 

ehy idosek vagyunk sztem, nezd meg az en hozzaszolasaimat, hatha segit. Nekem is volt kezelcipom, nekem hasznos volt.  Chevron, csavaros modszerrel mutottek, mint Krokidokit, de csak a bal labamat. 8 hetes vagyok, nekem felfele jol mozog a labam, viszont lefele nem. Tornaztatnom kell, kezzel nyomni le fel, javaslom ezt neked is ovatosan, ra kell segiteni kezzel, mert magatol nem biztos, h megmozdul eleinte.

Előzmény: Ancsika93 (3160)
LaurenC. Creative Commons License 2014.08.28 0 0 3161

szia Kroki! 

Ma voltam a 8 hetes kontrollon, írom is mi volt.

elmondtam a dokimak, h felfele egesz jol mozog a labujjam, lefelé tőből nem, csak a felso perc, erre kaptam egy papirt, tornagyakorlatokkal, meg kezzel is mozgatnom kell, de lehet h a csavar miatt megy nehezen a lefele mozgatas. A varratnal meg erzekeny nekem, ezert mindig leragasztom,ha cipo van rajta, egyenlore egy kitaposott mokaszint mar tudok hordani :) a varrat helye piros meg, erre kell vennem egy dermatix nevu jo draga kremet, az allitolag szepen kifeheriti a sebet es osszehuzza.

 A csavar feje kitapinthato, vagyis ki kell szedni. Egy honap mulva megyek vissza, akkor megbeszeljuk, h novemberben mikor veszi ki a doki a csavarokat. 

Uj starflex betet irt fel, csinaltatnom kell, es meg ket honapig cipobe szilikontamaszt a nagyujjam melle, estere sint kell hordanom, mert osszesen negy honap alatt mar berogzul a nagyujj egyenes allapota.

a doki elegedett volt. En is orulok, de meg sok van hatra, meg azert pufibb a labam, mint a masik es erzekeny is meg. Remelem jo lesz, a csavar kiszedese remelem nekem is meghozza a teljes gyogyulast, mint ahogy itt mar tobben is irtak.

Nalad mi a helyzet? Este dagadas van? Hogy mozog a nagyujjad

 Neked is erzekeny a varrat? Mikor mesz kontrollra?

 

Előzmény: krokidoki (3159)
Ancsika93 Creative Commons License 2014.08.28 0 0 3160

Sziasztok! Van valaki, akinek 8 hét után nem mozdul a nagylábujja felfele semmit?/merev...

krokidoki Creative Commons License 2014.08.27 0 0 3159

Szia. Chevron modszerrel műtöttek vágtak- csavaroztak- szallagot átkötöttek. Ha elolvasod az eddigi hozzászolásaimat fényképeket is találsz. A cipőt nem irják fel , nincsen rá támogatás csak ajánlott beszerezni , persze műtét előtt mert műtét útán kettő hétig nem nagyon fogsz tudni járni. Engem Székesfehérváron műtöttek mivel itt élek ugy hogy csak erről a korházról tudok írni. A cipőt budaőrsön vettem megy a gyogypontban mert ott volt a legolcsobb kb. 12000.- itt fehérváron 14000.- alatt nem volt. Műtét előtt felesleges benne járni mivel akkor még rendesen jársz és nem is érted mi értelme a cipőnek. De műtét után akaratlanul kezdesz el a sarkadra terhelni hogy ne terheld a lábfejed elejét , így járni elég nehéz és ebben segít a cipő. Én birodalmi lépegetőnek hívtam magam:)) a műtét napján kaptam infuziót és egy nyugtatot amitől elaludtam a műtét előtt, mire felkeltem olyan volt mintha a föld fölött járnék pár lepéssel. Gerinc érzéstelenítés útán vénásan kaptam még nyugtatót, hogy beboduljak de ennek ellenére végig fent voltam. Nincsen rossz élményem mert a sok szertől amit belém nyomtak minden jó volt......és kb. 5 percnek tűnt az egész. Az első éjszaka kellemetlen volt mert csak cataflan fájdalom csillapítot kaphattam mivel tejcukor intolarenciám van. Ez a gyogyszer gyenge volt de a fájdalom sem volt erős.....második naptól pedig nem vettem be már semmit. Nekem ebből a folyamatból a legkellemetlenebb a 10 napos szuri kura volt amit szegény férjemnek kellett beadnija mert én oda sem bírok nézni:))

Előzmény: fructisa (3157)
Mackóbogár Creative Commons License 2014.08.27 0 0 3158

Szia,

 

huh, engem a Róbert K. krt-on műtöttek, úgyhogy nincs a régi MÁV kórháznál  tapasztalatom (max. a lányom sérvműtétje kapcsán, de az nem vág ide, talán  annyiban, hogy mindennel elégedettek voltunk, beleértve az orvost is)

 

A kétlábas műtétre vonatkozóan látom már kaptál is egy választ, de ha olvasgatod a fórumot, biztosan találsz hasznos infókat, meg még szerintem más is ír Neked :-)

Előzmény: fructisa (3157)
fructisa Creative Commons License 2014.08.27 0 0 3157

Szia!

 

Igazából a régi MÁV kórház részre kell mennem a Dózsa György út és Podmaniczky sarokra. Te is ott voltál? Kíváncsi lennék két lábas műtéttel milyen a műtét, nem mondta a doki a módszer nevét, de elvágják a csontomat és összecsavarozzák utána, és helyi érzéstelenítéssel lesz. Meddig kell bent maradni, milyenek az orvosok illetve a többi ottani dolgozó, illetve hogyan zajlik az egész? Ott mennyiért lehet kezelő cipőt venni? Felírja az orvos receptre, vagy vegyem meg előre, mert úgy sincs rá támogatás. Érdemes korábban megvenni és még műtét előtt gyakorolni benne járni? Olyanról is hallottam aki elesett benne, azt két műtött lábbal nagyon nem szeretném, nehogy kimozduljanak a csavarok. Nem mindenki veszi meg ezt a kezelő cipőt, ott mit javasoltak?

Előzmény: Mackóbogár (3155)
krokidoki Creative Commons License 2014.08.26 0 0 3156

Szia. Engem 7 hete műtöttek mind kettő lábbal. Első kettő hétben zacskot huztam a kötésre amit egy-egy nagy hajgumi tartott a bokámon. A kád szélére ültem belülre és kilogattam a lábam. Beszállásnál és kiszállásnál volt segítségem. Én megvettem újonnan a kezelő cipőt mind kettő lábamra kb. 5 nap után kezdtem el használni és az ötödik héten hagytam el. A kezelő cipő miatt már besétáltam varrat szedésre a korházba és sokat kellett ott állva várnom de nem okozott problémát. Egy szóval ajánlom és pont van is egy párom eladó:) 37-40 es lábra kb. Én csak egy lábamat akartam csináltatni de a doki rábeszélt mind a kettőre .....már ezért hálás leszek örökre mert egy hosszú lábadozással letudtam ezt a problémát. Milyen modszerrel fognak műteni??

Előzmény: fructisa (3154)
Mackóbogár Creative Commons License 2014.08.26 0 0 3155

Szia Fructisa,

 

igen, engem a Honvédban műtöttek ( nem egyszerre a 2 lábat, hanem 1 lábat 2x :-) ). Miért kérdezed ?

Előzmény: fructisa (3154)
fructisa Creative Commons License 2014.08.26 0 0 3154

Sziasztok!

Van olyan akinek egyszerre műtötték mindkét lábát? Nekem így fogják, mert nem szeretnék kétszer hosszabb időre táppénzre jönni miatta. Hogyan lehet megoldani a fürdést a varratszedésig? Mivel egyik lábat sem lehet terhelni, miben lehet visszamenni kötözésre és varratszedésre? Érdemes a kezelőcipőt megvenni? Halottam olyat is, aki elesett benne, így kicsit félek tőle. Műtöttek valakit a Honvéd kórházban?

Ancsika93 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 3153

Sziasztok!
Engem Bösch módszerrel műtöttek, 5 hét után szedték ki a drótot és rá 2 hétre kezdtem el rálépni a lábamra. Már majdnem 8 hete hogy megműtöttek.
Nekem annyi problémám van, hogy a nagylábujjam nem mozdul felfele.., mintha lefagyasztották volna. Próbálom tornáztatni, de nem nagyon akar mozdulni. lefele hajlik, de fel nem! Így cipőbe se tudok bújni, csak szandálba..
Félek, hogy nem jön helyre. Nektek van ilyen problémátok? előbb-utóbb majd elkezd mozogni?
Köszönöm a válaszokat! :)

krokidoki Creative Commons License 2014.08.23 0 0 3152

Szia. Neharagudj, hogy csak most válaszolok de elmentünk nyaralni mivel az egész család eddig rám várt. Ahol eddig voltunk ott jol müködött a bőr papucsom bár eléggé korlátozott a ruhatáram ehhez az egy papucshoz. Mivel ebbe a rossz időbe papucsba csöppentem bele csak bizni tudok benne, hogy holnap reggel megint nyár lesz és ez így marad még pár hétig. Ha marad a rossz idő akkor nem tudom mi lesz velem mivel másik papucsokat is probáltam de nem kényelmesek:(( nekem szeptember vége felé kell vissza mennem, azt mondta a doki varratszedéskor , hogy kettő hónap mulva akar újra látni. Nagyon kiváncsi vagyok neked miket mond majd. Minden info jol jöhet, ugyhogy kérlek írj. 

Előzmény: LaurenC. (3121)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.23 0 0 3151

Sziasztok!
Eladó a kezelőcipőm, nagyon jó állapotban van, nem sokat használtam.
Mérete: S, nekem a lábam 38-as, ez kb. 38-40-es méretre jó.
Ár megegyezés szerint.

Mackóbogár Creative Commons License 2014.08.22 0 0 3150

Szia LaurenC :-)

 

nem is vettem magamra a dolgot (főleg, miután gondosan végigolvastam az összes eddigi hozzászólását)

 

Amúgy tegnap voltam kötözésen, minden ok :-) jövő héten varratszedés. Az előző műtéthez képest - ahol gipszben szerencsétlenkedtem 6 hétig - tiszta felüdülés, hogy kíméletesen, de rögtön terhelhetem a lábam. Tegnap pl. főztem is :-)

 

Remélem Te is jól vagy :-)

 

Előzmény: LaurenC. (3149)
LaurenC. Creative Commons License 2014.08.21 0 0 3149

szia Mackobogar!

Kutastimivel eleg komoly bajok vannak, tegnap meg en voltam soron. Ajanlom figyelmedbe az elmebeteg kirohanasat amit nekem irt. Amugy neki nem volt semmilyen mutetje, csak azert van itt, hogy csamcsogjon rajtunk, meg okoskodjon, amugy meg fel raszanni magat egy mutetre.

En se reagalok a bejegyzeseire, mert nem erdemes. Ne foglalkoz vele, arra koncentraljunk, h mihamarabb gyogyuljunk meg. 

Előzmény: Mackóbogár (3146)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.21 0 0 3148

Nem kérdezted:) Én nem pesti vagyok. Egerben műtötték a lábamat.  Ha tudnád, mennyi talpbetétem volt a műtét előtt! 10 év alatt összevásároltam, csináltattam egy rakással! De most is kell talpbetét, mert a harántboltozat süllyedésem megmaradt, azt nem műtötték. Még nem.  RTG-re küldtek már? Nem lehet, hogy neked is a Köhler II. elváltozásod van? Konkrétan hol fáj a lábad? Melyik részen?

 

Előzmény: Chila1986 (3145)
Mackóbogár Creative Commons License 2014.08.21 0 0 3147

Kedves Chila1986 !

 

 

Semmi extra nem történt a lábammal, egyszerűen örökletes alapon teljesen tropára ment :-( Négy éve azt hittem, elég, ha eltávolítják a bütykeimet, meg korrigálják az egy szem kalapácsujjat, így ezzel mentem dokihoz. Aki ezt ügyesen meg is csinálta. (Állami Egészségügyi Központ, Honvédkórház, dr. Várhelyi Levente műtött ) Mire kész lett mind a két csülköm, már látszott (fél év után), hogy bizony kezd egyre jobban visszaállni a régi állapot. Megnézte egy másik ortopéd orvos, aki mondta, hogy elvállalná, 2x2 műtéttel. Akkor ezt még nem tudtam lelkileg sem bevállalni (látva az előző műtét "eredményét", hogy gyakorlatilag fölösleges volt :-(), meg akkor kezdtem új munkahelyen, ahol nem indíthattam több hónapos betegállománnyal. Mostanra ért meg a dolog, meg lett elegem a fájdalomból, így belevágtam :-) Picit több probléma is előkerült: lúdtalp, hallux valgus, kalapácsujjak (3-3 mindkét lábon) és a metatarsalgia (a talp elülső részének fájdalma). Első körben eltörték a nagylábujjam 3 helyen, teljesen be volt már fordulva a 2. lábujj alá, és legalább 60 fokos eltérést mutatott. Lemezzel és 10 cm-es tűződróttal rögzítették, 6 hétig volt gipszben. A drótot kivették, a lemez bent maradt. A második műtétnél eltávolították a lábközépcsontokat, rendbe rakták a 3 kalapácsujjat, ínt hosszabbítottak, szóval mindent, ami belefér :-)))) Jöhet a bal lábamon ugyan ez a tortúra. Ja igen, most is az Állami Egészségügyi Központban műtöttek, dr. Hargitai Gergely. Kb. ennyi :-)))

És jövő héten varratszedéskor viszem magammal a 19 éves lányomat is, hogy ránézzen az orvos a lábára, mert sajnos a genetika nagy úr, Neki is ugyan ezek a tünetei vannak :(

 

Neked nagyon szurkolok jövő pénteken :-)

Előzmény: Chila1986 (3137)
Mackóbogár Creative Commons License 2014.08.21 0 0 3146

Kedves Kutasitim....

 

jézusom, Neked agyadra ment valami, hogy így nekem ugrassz, szerintem tökéletesen elbeszélünk egymás mellett, de nem érdekes :-) Részemről no comment a továbbiakban, mert nem látom értelmét, hogy "öljük egymást".

Előzmény: Törölt nick (3139)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!