Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
És ez nem is igazán jó Buck modell, a nagyobbik Vantage Select már érdemes megfontolásra. A CRKT meg nagyon hasonló a Gerberre: jó tervek, silány anyagok, közepes kivitelezés.
Amiket felsoroltál, azokból szerintem csak a Wenger jó vétel. De persze értékén kezelve, svájci bicska és nem tankhámozó.
Kérlek ezekből javasoljatok nekem,hogy melyik ajánlott és miért,milyen sorrrendben ,ha nem vagyok szemtelen, kis penzű vagyok és szeretnék egy olyan kést ami több évig jó, és éltartó.
A gerber tetszene de állítólag sok a gagyi. Volt nemrég 2 Böker Magnum nálam, de csak pár napig elég gyenge.
Ha ennyire ráér, mindjárt kénytelen leszek rendelni valamit. Eddig sikeresen elkerültem, de a múltkor kézbe vettem egy barátom damaszk pároskését és azóta rosszul alszom.
Én is belépten a Fhansziabicska tulajdonosok táborába, helyi vadászboltban árulták kirakati áron 2400 -ért...
(Vettem még ezt-azt úgyhogy othon vettem észre a számlán egy ötszázassal több...)
-csak kiváncsiságból. Az enyém markolatán csak egy sima Opinel, Savoie.France felirat van és a pengén is más a jel: Opinel -INOX és egy esküre emelt kéz koronával.
Ez azért van, mert más gyártó, vagy sikerült egy eredeti kínai Opinelt vennem?
Na jó, hogy ne csak kötözködjek, leírom, amit erről gondolok.
Pikkelyezni: kisebb kés/bicska, kb. tök mindegy
Belezni: praktikusan ugyanaz, de itt már nem baj, ha éles is ;)
Filézni: keskeny, hajlós 15 cm pengéjű. Ezzel csontot nem, csak csont mellett vágok, nincs nagy strapának kitéve (nekem konkrétan egy régi KGST piacos, gusztustalanul rózsaszín műanyag nyelű orosz filézőkésem van erre a célra, de az anyaga nem rossz, elég szépen meg lehet fenni).
Nagyobb halat (néha harcsa...) szétszedni ezzel szoktam. (A fogazott fokával pikkelyezni sztem hülyeség, rendes késsel jobb).
Irdalni egy széles, kis élszögű séfkéssel szeretek.
Patkóra nemigen vágom a halat, de ha mégis, akkor a két utóbbi valamelyikével csinálnám. Ha kimegy az éle a csonttól, akkor megfenem.
420-as acélból rengeteg féle van. a 0,15% szén azért a legkisebb érték, általában 0,35-0,40-ig szokták megadni a tartalmát. persze ez sem kiemelkedő.
a 440C 0,95-1,2 széntartalommal egyértelműen jobb választás, én csak arra akartam rámutatni, hogy a mindennapos használat közben nem tud kétszeres teljesítményt felmutatni. a teljesítményt most csak az éltartásra értem, mert én is tudom, hogy ezen kívül más szempontok is fontosak lehetnek. kinek-kinek felhasználási terület függvényében.
a saját tapasztalatom nyúl-nyúzás/bontás feladatra a következő
-Martiini 420-as acél 1db. - köszörülés
-Hultafors rozsdamentes 1db - köszörülés
-Lindbloms rozsdamentes 1db - köszörülés
-Tóth Pál 440C 1-2db - fenés
-Tóth Pál D2 2db -fenés
-Hultafors szénacél 3db - fenés
-Spyderco S30V 3-4db - fenés
-Tóth Pál Vanadis-10 7-8db - gyémántos fenés
ez részemről teljesen szubjektív és nem teljes lista. a késeket a megadott darabszámok után vagy köszörülni vagy fenni kellett. a jobbaknál nem volt csorbulás, azokat elég volt fenni. nyilván a nyúzási/bontási szaktudás függvényében ezek a számok lehetnek magasabbak vagy alacsonyabbak is. én nem vagyok profi, de próbálok munka közben vigyázni a késre (na meg a kezemre :D )
Szerintem nem, mert amiket használok késeket, azok nem az enyémek, ezért szeretnék beszerezni sajátokat, akkor viszont már olyat, ami már bevált másnak és jó tapasztalata van róla.