Kacsa aprólékhoz adtam egy marék csirkelábat. A kacsa szép színt ad. A nagyon finnyás unokám is nagyon finomnak tartotta. Az ő elismerése a csillagos ötös. :)
en nem tennek bele, nagyon jo az a sima facan iz. inkabb masoknak mondanam, hogy ha nem jutnak hozza facanhoz, gyongytyukhoz azert konnyebb, es izben nem marad el a facantol. a legjobb levesek!
Csonaltam hosszu evek utan vegre mezes kremest... imadja a csalad! Igaz a Tarte Tatin is olyan, hogy surun kell mert fogy! Legutoljara kortebol... mmm..
Végre főztem kocsonyát. Mivel csak én eszem, egy hétig elég lesz. A többieknek ma tökfőzelék cukkiniből, sertéspörkölttel. Holnap zöldséges rizseshús, sült zöldségekkel, barna csiperkével.
Tuutuu! a húslevesbe néhány csirkeláb, kiváló ötlet. :) A többi láb ment a kocsonyámba.
Nálunk ma nekem gyömbéres vöröslencse leves volt némi sült csirkecombbal. Férjnek pedig paprikás krumpli virslivel. Délután még gyógytornája van, és előtte nem szerencsés lencsét enni:))
Valami pocsék krumplit sikerült vennem a múlt hónapban, ráadásul egy 15 kg-s zsákkal. Semmire sem alkalmas, csak paprikás krumplinak. Sárga , kemény, ízetlen.
Nálam holnap fácán lesz (ezen a héten a szerdai az egyetlen szabadnapom, így ki is használom). Már megpucoltam, kibeleztem mindkettőt, levágtam a melleket és a combokat, azokat finom mangalicaszalonna alatt megsütöm, a maradék alkatrészekből pedig erőleves lesz.
Mifelénk frottírtörölköző egészben nemigen hozzáférhető, gyerekkoromban a fater évente egyszer szerzett valahogyan ( akkoriban fillérekért lehetett volna kapni) anyám olyankor valahová elmenekült, mert tényleg iszonyat büdös tud lenni.Én úgy 25 évesen kóstoltam meg, ha már apámnak ennyire ízlik...
Talán írtam már, hogy Fehérvár-Szabadbattyán közt a Pokol-csárdában ettem a legjobbat, meg a legkevésbé ehetőt is...
A szeletelt fagyasztottat meg nem rántogatnám...:}}
magyarkut, pipas fogado. stabil, fix kajak vannak, semmi cicoma. a borzsony borda nevevel ellentetben tarjabol szokott keszulni, de kit erdekel ez turazas/gombaszas kozben. :) naagy tarjaszelet megsutve. a feltet piritott velo, de ugy emberesen, szoval ha nem is nogradig, de salgotarjanig kitartana az uzemanyag :). erdemes enyhen csiposen kerni, meghalalja. sult krumplival jon, savanyusag dukal hozza, hogy enyhitsd az epedet.
Esetleg két, abált pacalszelet közé finomra vágott fött csülökkel dúsított, kevés tojással összefogott hagymás velőt simitani, és úgy kirántani? hm...? egy próbát ez is megérne, bár közismerten nem vagy hedonista :)