Keresés

Részletes keresés

Mamula Creative Commons License 2006.02.23 0 0 91
Előzmény: Mamula (90)
Mamula Creative Commons License 2006.02.23 0 0 90

Kosirina:

Murter-szigeten található ez a kemping, jó a fekvése, de főidényben ez is sűrű ...

Napnyugtakor a 20 km-re lévő Kornati-szigetek nagyon jól néznek ki.

Előzmény: sfi (89)
sfi Creative Commons License 2006.02.03 0 0 89
Köszönöm a válaszod! Sajnos másoktól is azt hallottam, hogy elég zsúfolt hely. A környéket vettük célba, már több kempinget is ajánlottak (mint ahogy te is), így biztosan találunk megfelelőt.
Előzmény: Mamula (88)
Mamula Creative Commons License 2006.01.29 0 0 88

Szia !

 

Tavaly nyáron megcéloztuk mi is (VII. hó 10.) a Slanica kempinget, de túl nyüzsgő volt, valamint nem volt szabad hely sehol sem. Akik ott laktak azok is nyomorogtak a zsúfoltság miatt. Kicsit visszább a szigeten a Plitka Vala nevű kempingben már elfogadható volt a helyzet. Árban szinte ugyanaz, vagy még olcsóbb is.

Előzmény: sfi (87)
sfi Creative Commons License 2006.01.21 0 0 87
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy járt-e már valaki Murteren a Slanica kempingben. Árban jóval olcsóbb, mint a Jezera-Lovisca, a képek alapján is jónak tűnik. Viszont, ha valakinek van személyes tapasztalata, szívesen venném az információt. Köszi.
farkasdi Creative Commons License 2006.01.15 0 0 86
Murter szigetén, Jezera-Lovisca kemping:
Ez magának a kempingnek a linkje,: http://www.jezera-kornati.hr/
Már fent vannak az idei árak is. Egy pécsi utazási irodánál főszezonban 75-85 e.Ft-ért lehet bérelni egy hétre lakókocsit. Nagyon korrektek. Mi már harmadszor megyünk velük ugyanide. / www.isztria-pecs.hu most frissitik az oldalukat, hamarosan indul. /

Fantasztikus kis rejtett zugok és helyek vannak a szigeten. A fiaimnak vittünk bicikliket azzal is fantasztikus túrákat tettek. Nem olyan nagy a sziget, hogy el lehetne tévedni. Még az egyik "hegy" oldalában egy elhagyatott bumkert is felfedeztek, amit idén még jobban fel akarnak deríteni de most már rendes zseblámpával felszerelkezve, mert a múltkor csak a kamera lámpája volt. Vadkempingezésre is láttunk példát. A Lovisca kempingből átmentünk gyalog a kis erdőn keresztül a szomszéd öbölbe és annak a partján kempingeztek szerintem nem éppen legálisan. A Cikradiai öböl is fantasztikus. Az még mielőtt magát Murter helységet elérnétek előtte balra kell lefordulni a főútról. Szóval rengeteg öböl és szuper hely van a szigeten.

A kempinggel kapcsolatban. Szerintem klassz a fekvése, a strandja és nem utolsó sorban a vizes blokkjai. A személyzet állandóan takarítja és tölti fel amit kell (WC papír, folyékony szappan, kéztörlő papír) A mosogató helységet is állandóan szemmel tartják, ha valamelyik "kedves" vendég miatt eldugul esetleg az egyik akkor rögtön csinálják. Egy-egy blokkban kb. 12 db krómozott mosogató van. A vizesblokkokat folyamatosan újítják fel, ezen a nyáron már kettő hiper modern csilli-billi főfokbeállítós csapokkal .....stb. Szerintem egyik leglényegesebb és legkritikusabb pont egy kempingben a vizesblokk milyensége és tisztasága. Már volt szerencsém tapasztalni különböző színvonalut és szerintem ez megfelel a kemping 4*-os besorolásának. Van bolt, étterem a kemping területén, teniszpálya, motorcsónakot is lehet tárolni az erre kijelölt helyen. Szóval szerintem nagyon klassz, biztonságos nem hiába térünk vissza már harmadszor.Ha érdekel még valami kérdezz.
Néhány kép megtalálható a fórumon az utazás Horvátországba-merre? 25828 sz. hozzászólásban
































681109 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 85
köszi, én sem, csak így egyértelmű  :))
Előzmény: tafy (84)
tafy Creative Commons License 2005.09.30 0 0 84
A San Marino.Nem tudtam,hogy több is van Loparon.
Előzmény: 681109 (81)
tafy Creative Commons License 2005.09.30 0 0 83
San Marino.Nem tudtam,hogy van másik is.
Előzmény: 681109 (81)
KAti Creative Commons License 2005.09.29 0 0 82
Idézet Equell -től

Cres
"Camp Kovacine (cs-vel) a neve, félig FKK (nudi), félig textile :-))), de ami a lényeg, az utóbbi években épült, nagyon tiszta, nagyon jó, kiépített parcellákkal, és a zuhanyzója szebb, mint nekünk otthon. Angol vécé, a zuhanyzóban kis öltözőrész, tartókkal, miegymással, modern csempék, hajszárító, minden! Nagyon-nagyon ajánlom!!! A víz is tiszta, egyszerűen minden rendben van, az árak sem túl drágák. Csak azt az éjszakát akartam maradni, de végül kettőt töltöttem ott (ja, a recepciónál internet-szoba) :-). Úgy képzeljétek el, hogy a kemping bejárata előtt kijelölt rész van "kutya-kakiltatásra" is. :-))) bolttal, étteremmel stb.

A két rész (nudi-nemnudi) el van táblázva, de a parton láttam olyan meztelenkét, aki egy picikét besétált a textile övezetbe...."



681109 Creative Commons License 2005.09.29 0 0 81
A lopari melyik?
Előzmény: tafy (79)
sfi Creative Commons License 2005.09.29 0 0 80
A kemping egy öböl köré épült, tehát bármely helyéhez nagyon közel van a strand. Hogy fehér homokos, azt azért nem mondanám, de tiszta. Mivel az egész öblöt körbe veszi a kemping, ezért a strandon nem érezhető annyira a nagy tömeg. Van egy betonozott járda, ami olyan széles, hogy ott szoktak napozni is, de mellette a fák alá is be lehet húzódni. Melegvíz általában volt, de nem mindig. A kemping területén van bolt, étterem és pizzéria is. Van minigolf és lehet motorcsónakot és vizibiciklit is kölcsönözni. A lopari kempingben még nem voltunk, ezért nem tudom összehasonlítani, de mi jól éreztük itt magunkat.
Előzmény: tafy (79)
tafy Creative Commons License 2005.09.29 0 0 79

 A strand közel van a  kempinghez? Igaz ,hogy fehér ott a homok, és gyönyörű tiszta a víz a homokos részen is? Elviselhető volt a tömeg?Folyamatosan volt  e melegvíz?

Az az igazság,nekünk most a lopar-i kemping az etalon.Azzal nagyon meg voltunk elégedve és nem akarunk mellé nyúlni,de a kalandvágy azért hajt rendesen bennünket.Csak szeretném,hogy a gyerekünk is legalább olyan jól érezze ott magát.

 

sfi Creative Commons License 2005.09.28 0 0 78
Mi két éve voltunk a korculai Kalac kempingben.
Ami tetszett:
-van kavicsos és homokos strandja is, de sziklás part is nagyon közel van
-a városba egy 20 perces sétával be lehet menni, ami autóval sem sokkal gyorsabb, mert úgy kerülő úton lehet csak menni és parkolni sem könnyű
-minden délelőtt és délután volt vizi torna a tengerben, ami nagyon klassz volt
-a mosdók tiszták, ami ami sátrunkhoz közelebb volt, az új volt, a másik még régi, de tiszta, mindig volt pl. folyékony szappan, papir kéztörlő és wc papir
ami nem tetszett:
-a hosszú partszakaszon csak egy helyen van zuhany és abból sem mindig jött víz
-elég zsúfolt és kicsik a sátorhelyek, sok olyan hely van, ahol nem lehet a sátor mellé állni az autóval
-elég drága
Előzmény: tafy (70)
681109 Creative Commons License 2005.09.28 0 0 77

Igen ismerem ezt a jóleső érzést, amikor az ember úgy megy nyaralni az otthonától több száz km-re, mintha haza menne.

Így járunk síelni egy bácsihoz Ausztriába több, mint 10 éve, és van Nea Potideán is egy magánkemping, ahova ismerősök közé lehet visszajárni nyaralni. :) 

Előzmény: jo_lenne_tudni (76)
jo_lenne_tudni Creative Commons License 2005.09.28 0 0 76
OK, tavaly a hollandok a szomszedban masfel napig pakoltak, mire elindultak. Mi azt hiszem ugy masfel oran belul mar lebontva, bepakolva, kifizetve mindent tavoztunk is. :-)

Amugy erdekes hely volt ez a Rabac, mert 2-3 ev utan visszaterve minden es mindenki ugyan ott allt. :-)
Sot, az emlitett njivicei kempingben voltak a haveromek ujra, akikkel egyutt voltunk anno.
Mindenki ugyan ott satorozott ujra, mindenki ugyanoda jott vissza ujra. Es itt nem a telepitett lakokocsikrol van szo, hanem satrakrol, mozgo lakokocsikrol. Es termeszetesen a lakok is ugyan azok voltak. :-)
Ha valahol, akkor ezen le tudod merni, hogy jo-e egy hely vagy nem. Ha sokan visszaternek evrol-evre egy helyre, akkor az szerintem jo hely.
Előzmény: 681109 (75)
681109 Creative Commons License 2005.09.27 0 0 75

oksi, mindenkinek más szempontjai vannak :)

elnézést, ha nagyon "leszóltam", de mi elég helyigényesek vagyunk, és az ottani utcákat túl szűknek találtuk (nagyobbacska lakókocsival elég bajos ráfordulni a placcra és azt sem szeretem, ha belátnak a számba :((

de a környzete - hegyek, öböl nagyon szép 

Előzmény: jo_lenne_tudni (74)
jo_lenne_tudni Creative Commons License 2005.09.27 0 0 74
En jartam ketszer is az emlitett rabaci Oliva kempingben es semmi bajom nem volt vele.
2-3 satorral bereltunk egy parcellat, a ket kocsi, a satrak, az asztalok es minden egyeb kenyelmesen elfert. Igy arban is jo volt, kenyelmesen is elfertunk. A vizesblokkal es egyeb infrastrukturaval nem volt bajom, a tenger is nagyon kozel van, a kemping rogton a parton van.

Hasonloan jo helynek tartom a krk-szigeti Njivice kempingjet. Ez is a parton van, arnyas-fas, hasonloan, mint a rabaci. A falun at kell meni, es addig haladni, mig elfogy az ut. Kisse elsore el van dugva. :-)

Nekem fontos volt az, hogy emberi aron berelheto legyen huto a kempingben, mivel satorosok voltunk, es a hideg sor azert nem rossz a melegben. Az Isztria deli reszen levo kempingekben mindezt nem tudtak sehol biztositani, mig ebben a ket kempingben van lehetoseg berelesre.
Előzmény: 681109 (43)
Pepin Creative Commons License 2005.09.26 0 0 73
Bijela Uvala
Kíváncsian vártuk. Négycsillagos kempingben még egyikünk sem volt. Igaz, a lakókocsi ára pont duplája volt a Galeb lakókocsi árának, viszont az is igaz, hogy ez a legmelegebb főszezonra vonatkozott. Mely főszezon idén nyáron elmaradt. (Legmelegebb... muhaha.)
Tehát. Előtelepített lakókocsi, komoly felszereléssel. Aztán menetközben kiderült, hogy ez se működik, az se - de komoly kellemetlenséget csak a működésképtelen kerékpárok okoztak. Azok is csak azért, mert a kemping rohadt nagy volt és meglehetősen dimbes-dombos.
Értelemszerűen szabad hely nem volt. (Augusztus.) Mielőtt a lakókocsit kibéreltük volna, írtam emailt a kemping címére, hogy szeretnénk sátorhelyet foglalni. Csesztek válaszolni - ezért választottuk végül a lakókocsit.
A víz nekünk nem jött be annyira. (Bár mondjuk megszokni se nagyon volt időnk - három nap tudtunk csak fürödni.) Köves, sziklás és nyálkásan csúszós volt mind a Bijela Uvala, mind a Zelena Laguna strandja. (Ezek össze vannak épülve, át lehet járkálni.) Állat nem volt benne, a kölykök hosszas keresgélés után is csak néhány csenevész tengeri uborkát találtak. A sziklák, kövek miatt fürdőcipő kellett. (Az én - helyben vásárolt - fürdőcipőm ezt a három napot sem bírta ki. Egy szikla szétvágta az oldalát.)
Vizes blokkok sűrűn voltak és jól bírták a terhelést. És nem kis terhelés volt, hiszen nagy volt mind a tömeg, mind a hideg; az emberek vágytak a melegvíz után.
Sorba sose kellett állnunk, bár ebben biztos szerepet játszott, hogy általában este 11-ig kártyáztunk és úgy mentünk el zuhanyozni. Forróvíz nem mindig volt, de langyos azért igen. A férfi zuhanyzók időkapcsolós nyomógombbal voltak megáldva - egy nyomás 20-30 másodpercig adott melegvizet. A lányoknál nem volt semmi ilyen játékszer; de ha meg kellene saccolni a jövőt, akkor nem arra a változásra tippelnék, hogy a fiúktól fogják leszerelni ezt a csodát.
Takinénik szinte állandóan sertepertéltek a vizes blokkban, időnként zavaró is volt, hogy nem zavartatták magukat még a pisilős részen sem.
A kempingben elég sok minden volt. A medencéket a kölykök nagyon élvezték. Az éttermekkel elég hülyén jártunk. A hozzánk közeliben pl. nem volt halétel. Viszont rátaláltunk egy távolabbira, ahol minden volt, elég jó áron. Sajnos, csak az utolsó napon találtuk meg. (Ez a kisebb medence melletti étterem.)
Volt mindenféle sport eszköz, de elég furcsa dolgokat láttunk. Pl. volt négy beton pingpongasztal, fizetős. Aztán máshol el-elszórva meg néhány faasztal, ingyenes. (Hülye fejjel nem vittünk hálót.)
A kempingen belül volt egy nagy bolt, a szokásos, magas kempingárakkal. Érdekes volt, hogy gyakorlatilag előkészítve lehetett kapni mindent, ami az étteremben mixed grillként futott. Ezzel maximálisan éltünk is. (De ha nem viszünk szenet, hülyén jártunk volna - a boltban ugyanis elfogyott és az alatt az egy hét alatt nem is érkezett.) Halat gyk. képtelenség volt szerezni, még Porecben is. Teljesen véletlenül vettük észre, hogy kétnaponta kijön a kempingbe egy mikrobusz és a bolt mellett, az utcáról árul nyers halat.
A recepció mellett volt négy internetes gép, de esélyünk sem volt hozzáférni. (Esős idő volt, ugye.) Az ügyintézés botrányos volt. Marha nagy kemping és csak egy-egy ember foglalkozott mind a ki-, mind a becsekkolással. A gond ott volt, hogy ezekbe a böszme sorokba kellett beállni akkor is, ha csak el akartuk kérni az útleveleinket vagy be akartam fizetni félóra internethasználatot.
A nyaralásról részletesebb leírás itt található.
Pepin Creative Commons License 2005.09.26 0 0 72
Akkor hajrá.

Galeb
Háromcsillagos - azaz átlagos kemping. Az előszezon utolsó hetében voltunk és nagyon jól kifogtuk. Végig kánikula volt, de a kemping jószerint üres volt. Az állandóra telepített lakókocsikon, faházakon kívül alig volt sátor. A parton éppencsak lézengett néhány ember, gond nélkül bocsázhattunk, strandröpizhettünk. A tengerpart durva homokos, a vízben a talaj szintén. Strandpapucsra csak azért volt szükség, mert időnként égetett a homok. A vízben ugyan voltak elszórva nagyobb kövek, de ritkán. Süni nem volt, viszont hal rengeteg, időnként egy-két rák is kitévedt a sekély meleg részbe sütkérezni.
A víz meglepően hideg volt, ez a Cetinának köszönhető. Én élveztem.
A vizes blokk nem csillogott annyira, mint mondjuk az itthoni fürdőszobánk, olyan közepesen volt ütött-kopott. Viszont folyamatosan takarították. (Minden blokknak saját takarító menedzsere volt.) Sorba sose kellett állni, melegvíz mindig volt. Minden blokkban volt egy bazi nagy vízmelegítő tartály, azt állandóan fűtötték. Abszolút terheléstesztnek vetettem alá, mert van egy hülye gyomorbajom. Ha ez előjön, akkor 5-6 órán keresztül szenvedek, mint állat - és valamit enyhít a kínokon, ha elviselhetetlenül forró víz alá állok. Ez előjött Omisban is, az utolsó éjszakán fél egytől négyig apró megszakításokkal a forró zuhany alatt ücsörögtem és végig bírta a víz. (Zsetonnál meghaltam volna.)
Sátrazásról nem tudok mit mondani, előtelepített lakókocsiban voltunk. Árnyék nem sok volt azon a részen. A tulaj álcahálóval próbálkozott, de ez csak optikai tuning volt. A kocsikban viszont volt klíma, így nem zavart senkit a kánikula.
A kempingben a biztonságot elég szabadon értelmezték: recepció gyakorlatilag nem volt, az mászkálhatott ki-be, aki akart. A kerítésen több helyen is 'útrövidítéseket' vágtak - ez nagyon hasznos volt, mert így nagyságrendekkel közelebb jött a bolt vagy a város. Másfelől viszont itt is szabad volt bárkinek a közlekedés. Mi felmértük a terepet és mindenhová magunkkal hordtuk a lakókocsi kulcsát, a cuccainkat meg mindig beszórtuk, ha mentünk valahová.
A kemping éttermében többször ebédeltünk, nem volt rossz. Közepes kaják, közepes árszint. A város sem volt messze, ott meg egymásba értek az éttermek.
Volt egy tábla, hogy semmilyen nyílt tűz nem engedélyezett, így nem üzemeltük be a grillsütőnket. Volt ugyan elektromos, de azzal meg nem boldogultunk.
A részletes élménybeszámoló itt található.
Előzmény: Pepin (71)
Pepin Creative Commons License 2005.09.26 0 0 71
A-hem. Már régóta tervezem, hogy írok a Galebről meg a Bijela Uvala-ról, csak mindig elhalasztódik. Ha nem jön közbe semmi, akkor ma este.
Előzmény: tafy (70)
tafy Creative Commons License 2005.09.26 0 0 70

Bocsi,de a www.utirany.hu közben www.foldiutikalauz.hu/horvatorszag/ lett.

Korculán meg a Kalac kemping van.Összekevertem az omisi Galeb kempinggel.

De ha a Galebben is járt már valaki,szívesen venném azt a véleményt is.

tafy Creative Commons License 2005.09.26 0 0 69

Mi idén a San Marino kempingben voltunk.Teljesen meg voltunk vele elégedve.Indulás előtt "kilestem" a lényeget Tőletek, és az www.utirány.hu-ról,

valamint nagyon megbízható még a www.imperial.hr az árakat illetően.

Úgyhogy nem ért meglepetés,nem úgy mint a múlt nyáron a murteri ,ill. a vodicei  kempingekben.

A víz meleg volt, és mivel sok vizesblokk van, nem volt vészesen távol a sátraktól és tulképp a sorbanállás is elviselhető.Barangoltunk sokat a kis öblökben,igazándiból mindenki megtalálja a saját kedvenc időtöltését.Mi jövőre is idemennénk.De előtte még kiváncsi lennék Korculára,pontosabban a Galeb kempingre.Ha tud róla valaki valamit kérem írja meg!Köszike.

gelico Creative Commons License 2005.09.26 0 0 68
Köszönöm az infót. Az a helyzet terveinkben nekünk is szerepel egy-két hetes barátkozás ezzel a hellyel. Mi gyerkőcöket is vinnénk, életkorukat tekintve a disco még nem pálya, de a homokozás még szóba jöhet. Rab várost láttuk már, nagyon bejött, szívesen látogatnánk ismét a szigetre.
párizs Creative Commons License 2005.09.21 0 0 67
A "mindíg rengetegen voltunk"-at inkább a sátrakra,lakókocsikra értettem,elég szűkös helyeken kellett elférni.Mi nem szoktunk leköltözni a partra,lemegyünk,fürdünk,kicsit napozunk,vissza a sátorhoz, ezt naponta többször megtesszük, de mindíg találtunk helyet a parton, ott nem volt annyira feltünő a tömeg.Igaz nem kisgyerekekkel jártunk oda,tehát nem kellett homokozni...!A kemping maga elég csendes és jó árnyas is!Nagyon sok német nyugdíjas cuccol le oda több hétre,nem csak gyerekesek kedvelik.Mi először a homokos part miatt mentünk oda,másodszor a lányaink kérésére(akkor 16 és 18 évesek voltak)a discot szerették,harmadszor meg Krk-re, Baskaba készültünk,de ott tényleg egymás szájában feküdtek a nyaralók,meg a kemping sem tetszett,aztán szavazott a család és 3-1-re San Marino nyert Umag,Finida kempinggel szemben!(Ezek az utazások úgy alakultak,hogy a 10 év alatt,minden új autónkkal voltunk ott,meg is beszéltük,folytatjuk,ha kocsit cserélünk,Rabra megyünk.Idén cseréltünk...
Előzmény: gelico (63)
thimy31 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 66
Jó az ötlet, csak időigényes megcsinálni. De megcsináljuk egyszer...Szóljon valaki, aki ért a sz.gépekhez, mert ez nekem már nagyon magas..., táblázatot kellene készíteni..., vagy valami ilyesmit. Legalábbis én így képzeltem el.
thimy31 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 65
De jó, hogy ezeket az információkat megosszuk egymással, mert tudjuk, hogy merre mi van, és különbözőek az igényeink, az alapján választunk magunknak  "csillagot":), azaz kempinget. Nekem a lehető legegyszerűbb kell. Voltam már extrában és attól elegem lett. A tömeg, a nyavalygás, az árnyéktalan területek, a méregdrága szolgáltatások elrémisztenek. A katonás rend szintúgy, és nem utolsósorban az, ha a kemping történetesen egy hangos étterem mellett van.
gelico Creative Commons License 2005.09.21 0 0 64

Figyelj, akkor ki kellene találni egy elfogadhatóan nem túl sok kérdésből álló kérdőívet, ami olyan kérdésekre ad választ, amit nem olvashatsz a honlapokon. Szerintem fontos, hogy gyorsan megválaszolható standardizált kérdések legyenek, amire igen-nemmel, konkrét adattal, vagy egy adott skálán történő osztályozással lehet válaszolni, hogy össze lehessen hasonlítani a kempingeket. Írok példákat:

- Max milyen távol esik a sátorhely vizesblokktól (x méter)?

- Van-e kempingen belül étterem? (igen-nem)

- A vizesblokk tisztasága 10-es skálán? (pl.: 8)

- A part jellege (szikla, kö, kavics, homok)

Szerintem 12-15 (esetleg 20) kérdés még nem nagyon megerőltető, ennyit biztosan megválaszolnak a topictársak mindenki okulására.

Előzmény: thimy31 (57)
gelico Creative Commons License 2005.09.21 0 0 63

Köszönöm. Az kifejezetten érdekelne, hogy a "mindig rengetegen voltunk" azt jelenti-e, hogy ha a strandra leterített törölközőre lefekszel, akkor a másik nyaraló lába ujja a füledben van-e, vagy van-e olyan nagy a hely, hogy a sok ember is elfér egymást nagyon zavaró hatások nélkül?

Illetve a zajosság az éjszakai nyugodt pihenést is gátolja-e, vagy a sátrak, lakókocsik környékén csend van?

Ha jól értem a zuhanyzók tisztasága és a melegvíz időbeni korlátozottsága nem volt olyan tragikus élmény, hogy ne térjetek vissza, azaz ez elviselhető állapot?

Ti gyerek(ek)kel voltatok?

Előzmény: párizs (56)
thimy31 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 62
Megértem, hogy ez jó, meg modern. És így marad víz mndenkinek. De feltételezem, hogy ha egy kemping egy ilyet üzelemeltet, akkor az a kemping nem lehet olcsó. Én napi 15-20 Eu-ban számolok mindenestül, autó, sátor, 3 személy (áram sem kell). Ettől többet nem adok. Akkor maradok egy helyen, és onnan utazom be a tájat. Rabacból pl. nincs messze Rovinj, vagy Opátia sem....
Előzmény: 681109 (61)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!