Keresés

Részletes keresés

MrZoleeka Creative Commons License 2002.01.17 0 0 80
Bocsika elírtam.

Topart

MrZoleeka Creative Commons License 2002.01.17 0 0 79
És ehhez mit szóltok?


Amúgy www.topart.hu

MrZoleeka Creative Commons License 2002.01.15 0 0 78
Igen ha ez tényleg így valósul meg ahogy írod akkor ez jókora érvágás. Ma néztem a testületi ülést, hát néha röhögtem de sajnos ez nem ilyen vidám dolog. Valami olyasmit magyaráztak, hogy a tó köré kell biciklis út mert "ott akarnak az emberek sportolni, gördeszkázni". Ezt nem egészen értem mert az Omszk tó 4 oldalából 3 oldalon van jóminőségü aszfalt akkor miről van szó?
lkati Creative Commons License 2002.01.14 0 0 77
MrZoleeka: a park nem kis részét adták el, ahová több új áruház, többek között egy nagy könyvesbolt jön majd. A tó mellett BP-felé egy mindössze pár méteres zöld csík marad, és ennek a csíknak egy részére is vmi csarnokot akarnak építeni. A jelenlegi szemét, világítás és stb. dolgokon valóban javítani kellene, de nem azzal, hogy eladjuk és lebetonzzuk az egészet. Nekem még vannak emlékeim, hogy az ált. iskolával milyen szívesen mentünk tanórán belül és kívül ebbe a parkba, ez azonban mostantól úgy tűnik végleg a múlt homályába vész.

A képviselőtestületi üléseket pedig nézzétek szorgosan a KTV-n, mert állítom, hogy jobbak, mint az átlagos amerikai filmek. Tragikomédia. Vannak az általam vmire tartott képviselők(kevesen), a demagógok, meg a több év alatt két szót nem szóló Bólógató Jánosok. Röhej...

Egyébként könnyen meglehet, hogy jön még kutyára dér, azaz Kalászra Harcsa, bár a Kulin és a Harcsa teljesen egy követ fújnak, azaz egyik se jobb a másiknál. Ezzel együtt a Harcsa több éves munkáját becsülöm, de ezzel az áruház botránnyal túllőtt mindenen!

A hely szelleme Creative Commons License 2002.01.14 0 0 76
Hááát az a helyzet, h utánaszámoltam és eldöntöttem, h nekem mégsem ér meg a kábelnet annyit, amennyibe kerül. Úgyhogy ünnepélyes keretek között lemondtam a Kábelnyetet. Jó nekem a régi rongyos modem még egy db-ig. :-)

Szépen alakulnak a vélemények Metro- és Corailag... Hát elég hervasztó ez a mi sokfelvonásos, zavaros Metro-sztorink. Engem eléggé elszontyolított, amikor '98 nyarán a kis részvétel miatt sikertelenül zárult, kétfordulós népszavazás után (legyen-e Metro) bejelentette vmi vezető a Kalászban, hogy akkor az emberek nagyobbik része tehát támogatja az áruház megépítését. Ahelyett, hogy kiírtak volna egy következő fordulót. Amúgy a szavazáson az ellenzők voltak (nem is kis) előnyben...

Aztán egy jó darabig valahogy mégis az terjedt el a köztudatban, hogy nem lesz Metro. (Nem ezért is mondott le a Harcsa?) Aztán amikor a Kulin lett a polgármester, hát nekem az ő működéséről az első emlékem az, hogy a Kalászban olvasom, hogy hála az égnek, mégis lesz Metro, mert idáig törvénytelenül mentek itt a dolgok Metroügyileg, de most már aztán a helyére került minden.
:-(

Előzmény: MrZoleeka (75)
MrZoleeka Creative Commons License 2002.01.14 0 0 75
A Cora terjeszkedésével totál nem értek 1-et, én valami olyasmit hallottam, hogy a parkolóját bővítik (ami nagy baromság lenne hiszen a Coraba már nem lehet moccani sem olyan sokan járnak oda) ezek szerint valami bódék lesznek ott?? Viszont azt nem értem, hogy ha valaki változtatni akar valamin akkor mindíg falakba ütközik és nem alternatívákat, más megoldásokat kap a kritika mellé hanem csak az ellenkezést. Arra gondolok, hogy ha ilyen fontos a képviselőtestület többi tagjának a meglévő parkméret akkor miért nem lehet úgy használni amire hivatott: nincs közvilágítás, tiszta szemét az egész park (Nem a cora miatt) tele van üvegszilánkkal!! nyáron gazos stb, stb. Szóval nekem nem úgy tünik, mintha eddig bárki is a szívén viselte volna a park sorsát !! Mondom még 1x nem értek 1-et a züldterület csökkentésével, de ha lesz 100% rosszból 80% használható, lehet jobban járunk.

A hely szelleme: a kábeles szakik elárulták, hogy nem jelentkezési sorrendben kötik be szóval nálad mi a helyzet??

lkati Creative Commons License 2002.01.14 0 0 74
A metróról röviden annyit, hogy a képviselők nagy része le van vajazva, ez sajnos 99 százalékig biztosra vehető. Egyszerűen semmilyen észérvet nem hallgatnak meg. Én nem vagyok egy nagy zöld környezetvédő, de most egyetértek azzal, hogy ne jöjjön ide a metró.

Ennél azonban sokkal felháborítóbb dolog, hogy a park nagy részét hónapokon belül leaszfaltozzák, ugyanis a CORA és még több kissebb áruház jön oda. Parlagi képviselőbarátunk szavai ez ügyben pedig vhogy így hangzottak el: "a parkot el kell adni, mert teljesen kihasználatlan, egyesek pedig még kutyával is képesek arra sétálni!". Nem semmi tényleg. Egy parkba kutyát sétáltatnak egyesek? Tarthatatlan. Mármint Parlagi szerint. No comment. Röhögni fogok, amikor a parkbeli kopjafánál az aszfaltrengetegtől kb. 2méterre koszorúznak majd márciusban és októberben.

Az a gond az egészben, hogy a mostani tesület mindent elad, amit lehet, a jövőre nem gondolnak. A bagázs egyértelműen megérett a váltásra. Amúgy pedig vigyázni kell velük, mert aki nem a többség szája íze szerint vélekedik, az szerintük anarchista. Én is biztos az vagyok.

A falu nagy része pedig semmiről sem tud, és a következő választásokon újraválasztják majd a Kulint, mert ismerősen hangzik a neve. Félreértés ne essék, én amúgy jobbközép érzelmű vagyok, de ami itt folyik....

MrZoleeka Creative Commons License 2002.01.14 0 0 73
Azt hiszem kalász közlekedését kitárgyaltuk :o))
A Metro ügye nekem sem egész világos, vegyes érzelmek vannak afelől, hogy legyen-e, vagy ne. Mivel az önkormányzat képtelen sajátpénzből nagyobb beruházásra márpedig terveik között szerepel a Luppa szigeti rész fejlesztése, hiszen ott most kb a nagy semmi található. Ha jól emlékszem akkor a Metro költségén épülne ott egy gyalogos felüljáró ami a Dunapart felé oldaná meg a gyalogos ill kerékpáros közlekedést, valamint a csatornázás és a kábeltv sincs ott megoldva (és akkor végre nem a Miskolci körzeti híradót kellene néznem)
-xan- Creative Commons License 2002.01.13 0 0 72
aha. En utp kabelt vezettem a geptol a tv csatlakozojaig. Az elagazas husz centijet meg majd megcsinaljak nekem ok.
Előzmény: MrZoleeka (71)
MrZoleeka Creative Commons License 2002.01.13 0 0 71
-xan-
Ez azt jelenti, hogy egy sima koax kábel (olyan mint amin a kábel tv jön) leágazás ami elér a majdani modem helyére és nincs rákötve tv, hifi stb, tehát semmi extra dologra ne gondolj ezt kell bedugni a modembe. Amikor megrendeltem a netet akkor kérdezte az ügyintéző csajszi, hogy megcsinálom-e vagy majd ő nekik kell majd elvégezni. Én mondtam, hogy megcsinálom mert tudtam, hogy kb 200 Ft egy T elosztó azt rákötöttem a közvetlen bejövő koaxra és így lett egy "internet portom". Elég röhejesen hangzik. Ezt ők megcsinálják tehát nem kell semmit tenned, csak nálam elég szűk helyen jön be ezért gondoltam "megkímélem" a fiúkat a barkácsolástól. Bár nem úszták meg teljesen így is be kellett kúsznia mert valami szűrőt dugott a másik továbbmenő ágba.
-xan- Creative Commons License 2002.01.13 0 0 70
Mi az hogy az internet portot megcsinaltad-e? Azt neked kell megcsinalni? Osztan meg hogyan, s mivel?
Előzmény: MrZoleeka (69)
MrZoleeka Creative Commons License 2002.01.13 0 0 69
Beléptem a klubba!!! :o)))
Igaz a tagsági nem alacsony :o(
A bekötésről meg csak annyit, hogy ezt elképzelni se mertem volna: megjött a két srácc délben, mondom nem is gondoltam volna, hogy vasárnap is dolgoztok erre megnyugtatott, hogy nem is csak tegnap beszart a kocsija és ezért jöttek ma, hurrá akkor mégis csak bekötnek. Kérdezik az internet portot megcsináltam-e? erre én: hát ha a külön leágaztatott kábelt így hívják akkor igen.
1 perces pötyögés a saját modemén+laptopon, közben aláirattaták velem a papírokat majd széthúz és rádug az én modememre és ezzel a lendülettel már pakoltak és mentek !! Még a gépembe sem dugták be a csatlakozot, kérdezem meg sem nézzük???? Erre: hát a te géped ha azzal valami gond van az már nem a mi dolgunk !!!!! Olyan ideges lettem, ha nem vagyok ilyen álmos (ők keltettek, tegnap kicsit hosszúra nyúlt az éjszaka)akkor biztos visszaültetem valamelyik jólmegtermett 65 kg-os palit a székembe. Na de mindegy elszaladtak , mostmár kezdem megérteni " Ikatit " meg a többi kalászit akiknél is hasonlóan segítőkészek voltak a sráccok.
-xan- Creative Commons License 2002.01.12 0 0 68
Azért gőgös felsőbbrendűségemhez hozzá kell azt tenni, hogy tegnap este tízkor elment az orrom előtt a hév békáson, szóval egy rollerrel hamarabb hazaértem volna mint így...
Előzmény: -xan- (67)
-xan- Creative Commons License 2002.01.12 0 0 67
én hévezek. egyszerűbb, gyorsabb. Apám szív az autóval :)

Lesz ottan még más cifra dolog is: körgyűrű meg ilyenek, nem kell félni.

Előzmény: MrZoleeka (65)
A hely szelleme Creative Commons License 2002.01.12 0 0 66
Jaja, persze, h beszélhetünk másról, hiszen ezért nyitottam a topicot!
:-)

Hát igen, a közlekedést sikerült tovább lassítani ezzel az elcseszett körforgalommal, én pl. ha tehetem, elkerülöm. És gondolom, a helyzet majd tovább romlik, ha felépítik a Metro áruházat. Apropó: most akkor lesz Metro vagy nem? Tudja valaki? Kicsit zavaros. (Vagy csak nekem?)

Előzmény: MrZoleeka (65)
MrZoleeka Creative Commons License 2002.01.12 0 0 65
A hely szelleme, -xan- és mindenki kalászon
Amúgy beszélhetünk másról is nem csak a netről!
Közlekedés autóval, reggel befelé a 11-esen ?? :o(( Meg ez a körforgalom a Cora-nál ez hihetetlen nem is értem kinek volt ez a csodás ötlete. Ennél még a lámpa is jobb volt. Majd nyáron mikor vasárnaponként ömlik haza a tömeg Szentendre felől, kimegyek röhögni (csak nekem ne kelljen akkor befele menni). Tudom régebben is volt itt dugó de a körforgalom nem volt jó ötlet, mellesleg a Cora-ból sem lesz egy leányálom kikeveredni Szentendre felé. Nekem valami olyasmi rémlik, hogy az volt a kikötés a Cora idetelepülését illetően, hogy nem lassíthatja az amúgy is túlterhelt 11-est és egy későbbi időpontban meg kell oldania a nem szintbeli kereszteződést?! (Lehet veszek egy mocit és nem fogok 2 órával előbb elindulni, hogy odaérjek az Árpád hídhoz vagy bárhova) Persze nem ez lehet a probléma megoldása általánosságban.
MrZoleeka Creative Commons License 2002.01.12 0 0 64
Na szerintem ma kimaradok a bekötésből mert eddig nem jöttek, azt elfelejtettem megkérdezni, hogy vasárnap dolgoznak-e de szerintem nem. Addig nem tehetek mást mint várok! :o(
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
MrZoleeka Creative Commons License 2002.01.11 0 0 63
-xan-
Mármint én? Ha igen, akkor a Jankovicsban ha nem tőlem kérdezed akkor is! :o))
-xan- Creative Commons License 2002.01.11 0 0 62
Hol laksz?
Előzmény: MrZoleeka (61)
MrZoleeka Creative Commons License 2002.01.10 0 0 61
Üdv mindenkinek!
Ma hívtak a kábel tv-től és szombaton jönnek bekötni a netet!! :o)) Így legyen!
petyaboy Creative Commons License 2002.01.09 0 0 60
Engem már bekötöttek. Sajnos ahogy hallottam Kalász nagy részén még nem üzemel a net, de azt mondták, hogy februárra meglesz minden, itt értem a lagokat is! Én egyébként meg vagyok elégedve vele!
Előzmény: -xan- (59)
-xan- Creative Commons License 2002.01.08 0 0 59
Na jo, ezt (reszben) visszavonom, mert mar bekotottek valakit.
Előzmény: -xan- (58)
-xan- Creative Commons License 2002.01.08 0 0 58
Az axelero reszerol a kabelnet akar mar dec22-en mehetett volna.
Aztan hogy mikor kezdik el bekotogetni az emberkeket, arra nagyon kivancsi vagyok.
Kivancsi, de nem optimista.
Előzmény: A hely szelleme (57)
A hely szelleme Creative Commons License 2002.01.08 0 0 57
Elég nagy szívás, hogy még mindig semmi kábelnet-ügyben, nem? Mert abban biztos vagyok, h nem fogják kitolni a tesztidőszak végét (márc 31 asszem), pedig miattuk késik a dolog. A végén majd marad "tesztelni" a február-március és kész.
:-(
Előzmény: MrZoleeka (56)
MrZoleeka Creative Commons License 2002.01.06 0 0 56
Okés, remélem minnél hamarabb írhatok.
A hely szelleme Creative Commons License 2002.01.05 0 0 55
Még megvagyok. :-)
Mivel én utánad iratkoztam fel a kábelnetre és érk.i sorrendben kötik be, ezért kérlek, írj majd ide a topicba, ha beszerelték. (Mik a tapasztalataid, ilyesmi.)
Előzmény: MrZoleeka (54)
MrZoleeka Creative Commons License 2002.01.05 0 0 54
BUÉK MINDENKINEK KALÁSZON !
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Teljesen eltünt a hely szelleme?? :o))
Végül, hogy döntöttél a nettel kapcsolatban?
MrZoleeka Creative Commons License 2001.12.17 0 0 53
Nos én is ellátogattam, aláírtam !! :O)) Remélem lesz okom később is örülni. Én voltam a 64.-ik aki fejet hajtott Axelerokának. Ez van ezt kell szeretni. Arra persze senki ne számítson, hogy még az idén szörfözzön a kábelen, mivel még ma sem érkezett meg a fejegység !! Bár ha megérkezett volna időben ahogy igérték (múlthét vagy valami ilyesmi)akkor sem hiszem, hogy "használható" lett volna idén. Egy dologra azért rákérdeztem, történetesen, hogy a kábel tv ügyfélszolgálata kibővíti-e a nyitvatartását? : erre azt mondták nyugodjak meg majd lesz egy axelerós akit bezárnak oda és non-stop lehet reklamálni. :o) Kb ennyi. KITARTÁS MINDENKINET !!
A hely szelleme Creative Commons License 2001.12.16 0 0 52
Szerdán elnézek a Faluházba, érdeklődni a Kábelnetről. Lehet, hogy beruházok rá... Bár így is (túl) sokat netezek és attól tartok, csak még többet fogok, hiszen ha majd fizetem a fix havi 10 rugót, akkor hát azt ugye ki is kell használni az embernek... Hogy ne fizessen hiába... No, meglátjuk.
MrZoleeka Creative Commons License 2001.12.16 0 0 51
Szia!
Nem vagyunk valami sokan! :o((
Feldobhatnál vm új témát!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!